Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Taky Vam sodik hazi jiskru pri zapojovani? - Klikni zde pro originální téma
sirup
Taky Vam sodik hazi jiskru pri zapojovani? Bojim se ze to mam nejak zbastleny a ze bych moh vyhoret... Mam 150W a napajeci kabel nema uzemeni. Co vy na to?
Coooper
Mě to taky hází jiskry o106 :D.u objímky při zapnutí a přímo na koncovce kabelu ( ale jenom někdy)......
jiskru by to házet nemělo !!

asi tam máte špatný kontakt, skuste odpojit a pořádně připojit drát od kterýho to jiskří, a doporučuju uzemnit tlumivku a stínítko.
Rhino
Jiskření rozhodně není běžným jevem při spouštění vysokotlakých výbojek. Chyba je při špatně připojených vodičích.
Ne nestalo. Jak řiká Rhino a Voďa, máš to špatně zapojený a nebo špatný kontakty... a být tebou, tak si pozvu k tomu pozvu někoho zkušenějšího, což je ostatně lepší než vyhořet.
Erixon
citace:
Původní příspěvek od sirup
Taky Vam sodik hazi jiskru pri zapojovani? Bojim se ze to mam nejak zbastleny a ze bych moh vyhoret... Mam 150W a napajeci kabel nema uzemeni. Co vy na to?


Nepíšeš kde to hází jiskru, ani to jakým způsobem to zapínáš. Rozhodně si nech elektriku zkontrolovat od elektrikáře, jinak nemůžeš mít klid z bezpečnýho zapojení.

I při korektním zapojení se může stát že to hodí jiskru - během zapojení vidlice přímo do zásuvky to od tý zásuvky může zajiskřit - než se nabije kondík.
Další z důvodů jiskření může bejt velikej přechodovej odpor.
http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=601457
sirup
Nevim presne z odkud to jiskry jestli z levy nebo pravi. Na sodiku nemam vypinac, takze to zapinam rovnou kabelem. Myslite ze by stacilo to uzemnit? Zatim mam testovaci provoz ale pak to bude zapinat a vypinat casovac.
Tanita
citace:
Původní příspěvek od Erixon




I při korektním zapojení se může stát že to hodí jiskru - během zapojení vidlice přímo do zásuvky to od tý zásuvky může zajiskřit - než se nabije kondík.



Podle me to bude tim jak psal Erixon,je to běžné ale vetšinou sem to videla až při odpojování spotřebiče.Jinak je to asi tím že to do te zasuvky strkáš moc pomalu a tak vznikne jiskra ktera jde občas vidět mírným začernáním té vydlice..Proto je taky lepší s časovačem použít i stykač....A když to budeš mít uzemnene a pospojované kovové časti,tím lepe pro tebe
sketch
s tym kondikom pri pripajani ma pravdu lebo kondik kym sa nabije tak ma strasne velky odber cim vecsi odber tym vacsia iskra :) http://www.youtube.com/watch?v=PXiO...feature=related ked to pripajas do zasuvky kablom nemas vypinac tak ti to iskrit rozhodne bude :) a aj vo vypinaci ti to bude iskrit s toho si nic nerob a uzemnit sodik v podstate nemusis si myslim ale mozes ak ti to spravi radost ja som ho uzemneny nemal ani nemam :)
paulie666
neměl by házet,máš to blbě zapojený
FrYnK
jak rika erixon a ma pravdu...kazde spotrebic s vetsi spotrebou... kor ten kterej obsahuje filtracni kondenzator hazi pri zapojeni do zasuvky jiskru....vsichni kdo pisou ze je to spatne zapojeny o tom nemaj ani sajnu...

studoval jsem elektroniku tak s nevymejsim.. cus bud v klidu nech to tak
FrYnK: ano, to háže jiskru každýmu, to je mi jasný.

Ale on psal že mu to háže jiskru, a nenapsal kde ... tak jsem si myslel ze nekde u preradniku, coz nesmí...
Fruddy
jo neslišíte co říká odborník paulie666
:-D

jo hazí mi to ale jenom u spínače(pojistka) pokud chci vypnout výbojku na focení... ale to je logicky protože tam se buď přeruší kontakt nebo spojí tehdy to asi musí dát jiskru..

MOJE RADA: koukni se jestli když si od sebe odděloval dráty (fáze , nulák) jestli su nepoškodil izolaci.... potom zkuz použít tlustější dráty.... jinak pokud ti to hází jiskru u výbojky tak to mě celkem znepokojuje protože tam není důvod... jiný je když třeba zapichuješ zásuvku do zástrčky.. tam se zase spojí dráty a bum jiskra ale to je normálka.....

já mám 150w takže by ti to mělo házet jiskru jenom když to zapichuješ do zástrčky (vypínač....)
paulie666
hmm,ale mě to kamaráde jiskry nehazí nikde tak nvm
Po dlouhý době jsem zapojil lampu a u předřadníku, na kontaktech, který vedou od lampy jsem viděl při zapojení jiskření, když jsem těma kabelama zahejbal, tak to bylo zase vidět. Kabely jsou dobře utáhnutý a vycházelo to jakoby z pod těch plastovejch svorek. Po chvíli to přestalo, ale stejně mě to znervoznilo. By mě zajímalo, kde je problém.
chuck53
Hehe zapojovat něco strčením vidlice do zásvuky je brutus ! Po stém použití už to má mastný přechodový odpor,hřeje to a je další slabý článek. Ještě nedotažené šroubky v zásuvce ať je to se vším všudy když už.

Pokud ti to jiskří ve svorkovnici, tak to nějak nechápu, pokud máš dotaženo fest a není to teňoučký drátek. Kde je pevné spojení nemá co jiskřit. Udělej videjko a šoupni to někam. Nebo aspoň fotku kde to jiskří.


edit:

Jinak docela pohoda je používat dutinky pro dráty pod šroub. Moc to nestojí a je stím dobrá manipulace.Má to úpravu povrchu a vydrží to víc než samotný drát.
elektroinstalaci mám novou, všechno je dotáhlý, dutinky na konci každýho kabelu taky... dneska jsem odšrouboval tu plastovou čokoládu a u kontaktu na předřadníku to bylo pěkně spálený... takže to je jasný, asi startér v tom předřadíku to má za sebou, takže musím koupit celej novej předřadník :rolleyes:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma