Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Co s příliš rychlým růstem - Klikni zde pro originální téma
jaja158
Mám 3 kytičky asi 2 týdny staré, svítím na ně zářivkou 120W, kterou mám asi 7 čísel nad nima. Kytky sice rostou jako z vody, ale mají neúměrně tenký stonek a ani lístky nejsou tak velké, jak bych plánoval. Teď jedou 3 patro. Mám je zaštipovat, zkusit změnit zářivku, nebo tomu mám nechat volný průběh? Semínka byla nějaká směska, co jsem porůznu posbíral, ale myslím, že všechny, co teď pěstuju jsou stejného typu. Tak to je asi všechno co k tomu můžu napsat, tak pls poraďte. Budu rád i za hloupé rady, protože každá rada dobrá :-)
LT_Dragon
No vsude se tady doctes ze aby meli kyticky vetsi stonek tak musis mit vetrak, nebo by jsi je mel mit v pruvanu.
Mr.MEN
Rozepiš se, jen z lampy nikdo nic nevyčte.
Lahvan_FlaskiCZ
a) do skříně jsou vážně nejlepší řízky, hned se větví a nejsou nijak přehnaně vytáhlé...
b) pokud máš místo, jednoduše vytáhni zářivku výš a pak přepni fotoperiodu...
c) nech je vtáhnout, ohni je za pomoci ohýbacích kolínek či jen hrubou silou, natáhni nad ně nějaké pletivo s velkými oky a nech se hnát nahoru jen větve...

:guitarist
jaja158
Díky za rady, ještě doplním info. Kytky mám v pokoji, půda je směsicí černozemě, humusu, rašeliny a písku, zalévám je jednou deně odspodu a rozprašovačem asi 3 krát deně. Květináče mám asi po 3l. Zkusím teda zatím zvednout světlo a změnit fotoperiodu a uvidím co to s tím udělá.
Fruddy
citace:
Původní příspěvek od jaja158
. Kytky mám v pokoji, půda je směsicí černozemě, humusu, rašeliny a písku,


to je jako na brambory....
teď ani nevíš jaký to má PH... nebo si to meřil?
jinak jakou lampou na to svítíš? pokud to je wolfram tak to všechno vysvetluje.
Mr.MEN
jaja158: Ty je máš jako v rohu pokoje a svítíš na to zářivkou 120W? A nějaká výměna vzduchu nebo aspoň větrák to nic? To je docela zbytečná strata světla, času, tím pádem aji peněz co do toho strkáš.
Kdybych byl tebou tak si v první řadě někde seženu nějakou skříňku.
jaja158
Jsem to asi napsal pěkně debilně, protože nepíšu to, z čeho se dají vyvodit problémy. Mám to v pokoji, ale v akvárku, které mám polepené alobalem, zezhora je to akvárko nekryté. Teplotu v pokoji během dne držím okolo 25 stupňů, v noci tak 18. Svítím zářivkou 120, jak už jsem psal, wolframové vlákno samozřejmě nemá. PH jsem neměřil, ale v hlíně by mělo být celkem dost drcených skořápek, takže tam by problém být neměl. S větrákem uznávám, že jsem trochu loser, ale myslel jsem, že bez něj bych se mohl obejít, když je to ve větší místnosti a penězi zrovna nepřekypuju
Mr.MEN
Mno ale těch problému jsi moc nevyřešil. Snad jednu a ještě špatně, alobal zoxiduje a pak neodráží ani prt.:). A jestli máš doma kompl tak se snad nějaký větráček z PC se vždycky najde ne? Jinak ty nejlevnější stojí kolem 80Kč tak mi neříkej že až tak si na mizině.
Ono aby ses zbavil těch problémů co si psal v první příspěvku by si musel udělat víc.
A teď ti už můžu z jistotou říct že ty stonky máš tenké kvůli tomu že na ně nefoukáš.:)

Kdy už se naučíte podřizovat kytkám ne oni vám. Ty máš mít doma celí ekosysistém a zatím tam máš nějaký akvárium se zářivkou.
Jablko
Hlavně má na to take svůj vliv zářivka, rozepiš jakou má teplotu světla.. Modra (6200k) +- jsou na růst není to pravydlem ale kytičky jsou pak košaté , a tzv. Red spektrum (2700k) je na květ.
Kokesh
Zářivka 120W ...není to spíše úsporka..? a i kdyby měl a 120W to se mi nezdá není na obale napsáno že ma třeba 20W ale že svítí jako 120W obyčejná žárovka..? to by se všechno vyjasnilo...každopádně by jsi pod tím vypěstoval prd...ale na předpěstování na out je to dobry...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma