Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stříhat listy? Ano nebo ne? - Klikni zde pro originální téma
Martin
Chtěl jsem se zeptat jak je to se zastříháváním listů. myslím, že list je důležitý asimilační orgán a tak dokud ho rostlina sama nepustí tak je důležitý. No na kytce mám už dost dlouhé větve, ale ty spodní zakrývají mohutné listy. No zakrývají, prostě se k nim dostane o trošku méně světla, než by bylo bez nich. Já jsem názoru tam ty listy nechat, ale kámoš myslí, že by bylo lepší je ustřihnout. A jak to děláte vy????? Díky Martin
kamzo
Strihat, ale mozes aj zastrihovat. cvak a pol listu ktory tienil je prec :-)
urcite ti tam zostane dost 'dolezitych asimilacnich organov', ktore uzivia pre teba dolezite palicky.
Sido
Rozhodne strihat, jinak ti na spodnich patrech nic moc nevykvete a kdyz jo, tak budou paldy ridke.

sido
Martin
Ale tam ještě nejsou paličky. ještě je to v růstu. Když to kvete tak chápu, že je dobré to zastřihávat, ale v růstu každý "solární panel" dobrý ne???
kamzo
velke listy obcas tienia na vyhonky, ktore potom rastu menej=menej paliciek
Haman
No stříhejte jak chcete, ale nepřeháněl bych to (jen to co opravdu hodně stíní). Kytky kterejm jsem stříhal listy měly pak mnohem mnohem menší výnos (až o 40%) než stejně velký/starý kytky který jsem nestříhal.
Martin
No jo. Jasně, že stín z velkých listů malým větvičkám dole neprospívá. Ale já myslím, že množství energie z velkého listu se odrazí na kytce více (třeba v celkovém růstu, ve velikosti a bohatosti celé kytky...). Tohle všechno si myslím je víc, než o trošku větší spodní větve. Stejně ty spodní větve jsou vždycky menší a chudší. Napište mi svůj názor. Děkuji. A ze skušenost můžu dodat, že jsem vyděl pár pěkně vodrbanejch kytek od listů a žádná sláva.
PODziM
Podle mě záleží, v jaký fázi myslíš... V růstový jsem já osobně moc nestříhal, ale teď sem v polovině květu a vostříhal sem všechny listy, který stínily a prakticky jsem tam nechal jenom palice a listy na nich... I spodní větve mi dělaj radost, ty paličky tam sou fakt pjekný a pokrytý krystalama... Tim tě nechci navádět, abys vostříhal všechny listy... To pak záleží na odrůdě a na situaci... Moje Power Planty teď vypadaj tak, že všechny welký listy sou fuč a sou vidět akorát palice a lístky mezi nima... I na ty spodní de hodně světla (navíc mam ještě kolmo gzemi u kytek zářifky)... De vo to, že pokud odstříhneš hodně listů, tak sice kytka nemůže přijímat tolik energie, ale třeba na kvetení to zas tak nepotřebuješ, páč kytka kvete v noci. A navíc tu spoustu listů nemusí vyživovat a pere to všechno jenom do palic :) A logicky po ostříhání se začnou zvětšovat ostatní listy... Zkrátka chci říct, že všechno záleží na konkrétní situaci a na tvojem úsudku - tohle mě osobně na pjestování baví nejvíc! :cool:
showme
Ja striham ve 2 fazich, v rustu velky listy ktery prekazi, pri prepnuti na kvet ostriham vsechny krome palic a sousedicich listecku. Predtim sem pri prepnuti nestrihal vubec, a vysledek - stejnej ! :)))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma