Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
vybojky SHC - Klikni zde pro originální téma
janek234
caute nemate skusenosti s ybojkami SHC?
lubik
ajja by som chcel vediet SHC 150W - Aka spotreba az zo ziarovkou atak pls!
Vysokotlaká sodíková výbojka (SHC) - je dle mého názoru jedním z nejlepších světelných zdrojů, které se dají pro indoor pěstování použít. SHC je totiž výborná díky svésvítivosti(např. 250W - 27000lumenů, 400W - 54000lumenů). Výbojky se vyrábějí v různýchwatážich(70W, 150W, 250W, 400W, 500W, 600W, 1000W). Nevýhody, které SHC má jsou prakticky dvě. Jeto vysoké tepelné záření při jejím provozu a zadruhé je to cena za elektřinu u vyšších vatáží, řekněme u 400W a výše.Poulitivýbojek, respektive jejich vatáží, úzce souvisí s prostorem (plochou), na kterém chceme pěstovat. Obecně platívzorec : 1m2= 9-10 rostlin = 400W. Tento vzorec ovšem není nikterak směrodatný, jelikož na 1m2můžeme klidně použít 250W, zrovna tak, jako 600W.
Podmínkou u 600W ale je, zajištění dostatečného odsávání nebo chlazeni lampy, protože "šestistovka" topí skutečně poctivě. Platí ale logicky zásada, že čím větší svítivost (lumen/m2), tím lépe pro rostliny a hlavně pro výsledný produkt (výnos).
Kompletní lampa se sestává z několika dílů. Je to tlumivka, startér, objímka a stínítko. Můžeme připojit i kondenzátor, ale celé to pojede i bez něj, není tudíž důležitý. Dalším nezbytným dílem je již zmiňovanéstínítko - světelná parabola(viz obr. 1). Parabola musí být vyrobena z nehořlavého matriálu a její povrch (odlesk) a tvar by měl mít takové vlastnosti, aby odrážel světlo rovnoměrně, nikoli ve shlucích (tzn. aby "neházel prasátka").
ještě mrkni tu: FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/l...svetleni/2.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma