Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Na co tě testovali při běžné silniční kontrole? - Klikni zde pro originální téma
Charter
Řidiči, dlouholetí kuřáci, už jste byli testování na THC při silniční kontrole?

Dost málo se o tom tady mluví, ehm píše, díky JXD dokonce víme jak se při tom správně zachovat, ale kolik z nás tu zkušenost s testy při běžné kontrole opravdu má?
A teď nemyslím to, že když někdo hulíte při řízení, tak vás staví a samozřejmě logicky testují a postihují!!! Tyhle zkušenosti mě opravdu nezajímají!!!

Jedná se mi o běžnou silniční kontrolu, díky za vaši pozornost.

Jak moc je to už srovnatelné s testováním na alkohol?

Já ročně najedu přibližně 20tisíc km ve dne v noci, městy i po dálnici a letos mě testovali 2x na alkohol a zatím nikdy na THC.
Mám prostě jen štěstí, nebo jaká je vaše zkušenost?
Díky
Janxu
je to par dni, co me kontrolovali a jeste sem foukal do starejch trubicek... asi maj malo penez?
cannabi88
Zdar no tak to u nás už se proslíchá,že jsou tim policisti vybaveni. Sice taky neznám osobně nikoho koho by kontrolovali na THC,ale ta možnost tady existuje že? Řídim něco přes rok a za tu dobu mi dávali fouknout jen jednou,když mě viděli jak odjíždim od hospody naštěstí za volantem nepiju! To se ale nedá říct o hulení....Bojim se toho že kdyby mi dali líznout (nebo jak to měřej?) tak by museli přepsat tabulky páč tak vysokou hodnotu ještě nenaměřili :teef:
MEDICINEMAN
Kamose kontrolovali v centru Prahy tak pred pul rokem. Mel u sebe hrozne smradlavej gram a kdyz to policajt ucitil, tak nechal druhyho hlidat a odfrcel na zakladnu pro papirek. Papirek samozrejme reagoval pozitivne, takze se jelo do nemocnice na test. Ten odhalil travu a kokain. Zkourenej byl, kokain starej x dni, jak se to ukazalo na testu nevim, asi to moc presne a prukazne nebude. Jelo se to napsat na stanici s tim, ze to bude ctvrt az pul roku bez papiru+10 az 20 tisic pokuta. Dal se cca mesic nedelo nic a pak mu bylo sdeleno, ze je rizeni zastaveno pro nedostatek dukazu. Ty testy jsou dukaz, ze to uzil, ale nejsou dukaz, ze ridil pod vlivem. Za dalsi zhruba mesic mu prisel ucet od policajtu na 3 000 za ten test. Radeji se na nic neptal, co to kdyz vlastne nic neproved a zaplatil. Takze bych rek, ze rozhodnuti ma nakonec v rukou officer dickhead

e: Jeste jsem zapomel dodat, abych nebyl OT, ze testy na THC vubec bezny nejsou. Je to prilis nakladny,neprukazny,prestupkovy rizeni otravny. Policajti na to kaslou. Mestaci v jednom severskem meste rikali, ze kdyz na kraj koupili s velkou slavou 2 elektronicke testery, tak se hned ztratili. 2? Hehe to si jeste par let pockame. A ty papirky jsou taky tuuze drahy. Kdyz nemaj podezreni, tak to na tebe zkouset nebudou.
Lupus
Ehm me ješte policie nezastavila abych nebyl spaleny, bohudik zadne testy na THC, sice jsem slysel ze to tady u nas dostali jako prvni v republice ale jeste jsem nastesti tu cest nemel a snad ani nebudu, staci se chovat normalne vest slusnou konverzaci a oni ani nemaji duvod, a taky jezdit max do pohody, ne nijak nasracky to je pak hned jasny :D
Hlava
No me v posledni dobe nekontrolovali , ale pred par lety co jsem jezdil jako kurýr tak jen na alkohol ato sem jezdil nahulenej jako krava , :rasta: jinak nedavno davali v TV ve zpravach o akci v Ostrave , byla zamerena na lidi pod vlivem , ukazovali tam jak chytli typka on otevrel usta policajt mu po jazyku pojezdil takovym modrym teplomerem , kterej v sobe ma dve okynka , kazde idetifikuje tři latky , nestihl sem to precist jak je to na te veci popsane ale pouze to zjisti ze jsi neco z tech latek požil , pokud jo tak se jede na krevni rozbor kde ti to vyjedou docela presne ;) kdyz reknes ze nejdes automaticky pokuta cca 50000kč a spravni rizeni jako kdybys byl uplne zpikovanej ....


V poradu rikali ze tester stoji cca 800kč a policie s tim prej šetřit nebude :eek:

..jo tady sem ho nasel http://www.policie.cz/clanek/drugwi...ogovy-test.aspx

a tady si ho koupite k vyzkouseni :) http://www.drogovetesty.cz/119-drugwipe.html

http://www.dropin.cz/zmedii.shtml?x=1914071
http://www.ct24.cz/domaci/25552-pol...am-za-volantem/


snad se mozna stane tohle http://cz.altermedia.info/ze-zahran...i-sef_3595.html

Cau Hlava
Stoned_r41d3r
Ne, na drogy zatim nikdy. Maximalne po jednom vecirku jsem byl policistou dotazan, ale po negativni odpovedi mi rekl at jedu dal.

Jsem presvedcenej o tom, ze pokud nezpusobis dopravni nehodu, nezastavi te a neprasti je pach travy do xichtu/ nekouris brko, popripade nevypadas vyhulene, nemas dready a nehraje ti reggae na plny koule, je pripadny pouziti testu spis velmi nestastna nahoda.
pexeson
Hlavo,tak s timhle navodem na drogovej tester mě fakt dostali:D:D
http://www.drogovetesty.cz/119-drug...ailproduktu=564
Slick-ace
Zatim jsem pouze foukal, naštěstí pokud řídim nepiju, ovšem zbytkovej je sviňa. Zatim mám štěstí. Na drogy teda taky ne i když zkouřenej občas jedu. :sun:

Přidám ale příhodu .. cestou na tekk nás stavěli cajti + celníci s čoklama. Těsně před náma padli na dodávku, nechali jí očuchat pejskama a našli u nich par gramu travy. Typci postavali posmutněně kolem. Zastavil jsem a na pokyn vystopil, cajt si vzal doklady, předal je cajtovi dál a povidá:
Co máte v tom kufru?
Já: jen naše věci, oblečení atak.
cajt: a nějaký drogy nevezete?
Já: ne jenom chlast! (a pytel hulení a kámošovo houby - pomyslel jsem si)
cajt: chlast je legální, takže v pořádku.
Já: (uff, v profilu vidim jak na mě koukaj jejich čmuchací psy z pikapa přes mříž )Nashledanou. (počkal jsem si na doklady a mastil pryč)

Schiza jak sviň, po dvou kilometrech jsem musel zastavit, dát si cigáro a projít se. :eek:
acheron
od noveho roka maju byt tieto testy aj u nas.mne aj mojim znamim boli zname pripady tichto testov od Vas kde.kanabinoidy vydrzali v tele dlhsi cas a tim padom bol test na THC pozitivny aj po x dnoch. ale prave osm sa docital:
citace:
Na rozdiel od testov moču však budú testy slín zisťovať iba prítomnosť aktívnych látok. Nebudú sa tak stávať prípady ako napríklad v Česku, keď policajti zobrali vodičský preukaz mužovi, ktorému objavili THC moči. Nakoniec sa však preukázalo, že išlo o neaktívne zložky a muž v čase šoférovania nebol "zhulený".


zdroj:http://doprava.programypc.sk/novink...nu-za-volantom/
je to pravda?
ween
moje smutná story:

_cca před měsícem jsem byl zastavený policiíí, dostal jsem "líznout". výsledek: vyjely nejen kanabinoidy (což mně nepřekvapilo), ale i amfetaminy. jsem pravidelný hulič, nic společného s amfetaminy jsem nikdy neměl. hulil jsem večer před jízdou, stavěli mně druhý den asi v jednu odpoledne.
_DŮLEŽITÉ: tyto testy ze slin, potu, moči jsou pouze orientační! neurčují přítomnost THC (aktivních metabolitů THC), ale pouze přítomnost canabinoidů (které můžete mít v potu, moči i krvi týdny po posledním špeku)..
_jelikož jsem tohle věděl a cítil jsem se nevinný, okamžitě po převezení na služebnu (v poutech) jsem požádal o krevní test. převezli mně na bulovku, daroval jsem moč i krev, a jeli jsme zpátky. zadrželi mi papíry pro podezření z řízení pod vlivem OPL (omamných a psychotropních látek), a postoupili to justici.
_teď mi přišel první papír - nespáchal jsem prý trestný čin, možná že jsem spáchal přestupek - postupují to přestupkové komisi magistrátu. tam to teď leží... jestli někomu něco řeknou výsledky z krve:
- více než 200 ng/ml kanabinoidů (ovšem žádná zmínka o obsahu THC nebo tzv. aktivních metabolitů, tedy aktivní látky v krvi)
- 117 ng/ml amphetaminů – (citace ze spisu: …“která nedosahuje požadované lékařské hladiny 200 ng/ml , která odstartovává toxické projevy“….)
_PROSBA O RADU - neví někdo z Vás odpovědi na následující otázky?
- Jak se laboratorně hodnotí přítomnost THC v organizmu – jaká je hranice aktivní látky v krvi? Je přítomnost pouhých canabinoidů v krvi trestná? Jak se vlastně prokazuje „ovlivněnost“ marihuanou?
- Jak mohu dokázat, že jsem ve svém životě nepožil drogu obsahující aphetaminy? – s tím souvisí další dotaz:
- Můj nejzásadnější dotaz - může s výskytem amphetaminů v krvi souviset užíváním antidepresivních léků? Přibližně od 14ti let trpím chronickou depresí, léčím se cca 3 roky, v součastné době léky Argofan a Deniban.
_kdyby někoho zajímalo pokračování této zamotané kauzy, měl radu nebo odpověď, PROSÍM VELMI napište! ween
+ co se justice týče: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3
- Jak se laboratorně hodnotí přítomnost THC v organizmu – jaká je hranice aktivní látky v krvi? Je přítomnost pouhých canabinoidů v krvi trestná? Jak se vlastně prokazuje „ovlivněnost“ marihuanou?

máš aktivní látky +pár hodin po době zhulenosti které poté degradují na neaktivní, laboratoř pozná o jaké látky se jedná, pokud ne, nemají důkaz že jsi řídil pod vlivem aktivní látky a tudíž seš čistej, neboť ten test na ulici to nerozezná.Každej právník tě z toho vyseká.Proto pokud jsi nebyl v době testu pod vlivem je důležitý trvat na laboratorním testu!!!!! (což jsi udělal,takže cajk)

- Jak mohu dokázat, že jsem ve svém životě nepožil drogu obsahující aphetaminy? – s tím souvisí další dotaz:
- Můj nejzásadnější dotaz - může s výskytem amphetaminů v krvi souviset s užíváním antidepresivních léků? Přibližně od 14ti let trpím chronickou depresí, léčím se cca 3 roky, v součastné době léky Argofan a Deniban.

neprokážeš to nijak, pokud ti ho změřili v krvi tak to nejspíše souvisí s těmi léky (ten deniban má zajímavý ůčinky), neboť v těch výsledcích je i napsáno že je to podlimitní. Problém může být to jestli máš na léku zákaz řízení, za to by tě mohli sejmout.Každopádně se na tozeptej svého doktora.
Soil
zkušenost stara 2měsice
lapli mne státní /blbec sem dost nevyvětral/
strčili mi do huby modrou špachtli jak vo ni píše Hlava akorat mam pocit že ty vokynka tam jsou tři z obou stran //to je fuk/ ale jezdil mi s tim v hubě asi minutu všechny strany jazyk zezhora zespoda vepředu vzadu a ma tam vybehnout někde modrej proužek kterej vyběh
pro psa zavolali měštáky mne odvezli na fízlárnu
po 2hodkach sezení na chodbě mne předali měštákum že pojedem na krev /to popišu později/
vysledek po dvou měsících nejistoty a dopisech s modrym,červenym a zelenym pruhem:
3měsíce na 12 měsíců
12 měsíců zákaz řízení m.v.
kámošova story tak měsíc stará :
den před byl na kalbě, ráno než sedl do auta tak si dal každodení ranní brko s tím že pojede po cestě kde benga nikdy nestavěj. Měl smůlu chlapci se tam zašívali a jeho 15 let starý auto hned stopli. Dali mu dejchnout a nic, pak si jeden fízl všiml papírků u řadící páky a že nemají testy a že pojede na krev, to odmítl , podepsal protokol a jel.

Na ůřadě to probíhalo asi takhle: Pane xxx bohužel jste odmítl krevní zkoušku takže pokuta a zákaz v míře větší než kdyby na tu krev jel a to thc mu změřili (tušim tak rok a půl zákaz a 20k pokuty).To že nenadejchal chlast a nejevil známky totální zkouřenosti mu nijak nepomohlo.
to je fakt vtip? to se snima musím soudit pokaždé když mě chytěj týden až měsíc po večírku kde proběhl kolem dokola joint? Jebat tenhle kocourkov!
http://zpravy.idnes.cz/policejni-te...2506_domaci_ttt
chuck53
Tal by mě zajímalo jak to z těma testerama vlastně je. Tred sice vyzývá neaktivní huliče za volantem,ale tohle vám musím sdělit.Takže OT:

Ve městě kousek od nás jsou strašně nadřazení Měšťáci. Jezdí v jeepech a rozeženou každou dětskou partičku.
Jednou jsme takhle jeli z kámošem a místníma asi ve 3 ráno z výpalu a město uplně vymetené. Musím říct že po gramovém špeku( a prohuleném večeru) jsem byl pěkně zničený. Ale byla noc a nikde nikdo.
Jedeme si spokojeně po rovném úseku a proti nám pomalu auto. Zničehonic za 3 plný a s majákama a manévrem "cobra11" nám zatarasili cestu. Kdo jiný než nadřazení Měsťáci v jeepu. To jsme nikdo nepochopili co to jako mělo znamenat,když sme oba jeli 50 a stačilo by lehce bliknout abych zajel na kraj. Pak mi dali dýchnout do nového přístroje na alkohol. Náustek se na něj nacvakává zboku. Mezitím co mě testovali, vybrali občanky z celého auta a prověřili si spojitosti. Pak jeden z nich vytáhl z auta tmavý kufřík a velikosti A4 a zeptal se mě jestli vím co to je. Tak sem neodpověděl( to se ode mě čekalo). Pak se mě asi 3x zeptali jestli jsem požil před jízdou drogy a párkrát mi zkusili reflexy zornic.. Asi 3x sem mu rázně odpověděl NE a pak ten kufřík schovali..Takže test ani neproběhl ale to bohudík..

Před rokem nebo v docela blízké minulosti totiž tamní měšťáci odchytili před diskotékou hlouček lidí,kteří kolovali brko. Hnedka je všechny detekovali a rozjeli jim problémy ze sociálkama a školama.. Jsou to asi jediní strážnici, kteří se chovají takhle drsně a mají docela velké pravomoce ošetřené nějakou místní vyhláškou. Takže bacha i na některé samozvané Rangery, kteří napodobují Cobru11 :)
bong3d
do 10.10.2010 jsem vesele jezdil vpodstatě furt...kontrol bylo XY,vcetne prohledavani auta,problém nebyl nikdy žádný(až na tu prudu)...nicméně 10.října se problém objevil...naprosto všetečná,rejpavá,arogantní a zakomplexovaná hlídka mě staví za nesvítící pravou brzdovku a následovně po spatření mikiny s potiskem alá ganja list,volaj druhou hlídku s testrem a nechávaj mě vyložit všechny věci na chodník,kde mě pak jako bonus nechají stát a pozorovat od 23:55 do cca 1:45 jak se hrabou v mym autě a vyndavaj z něj i koberecky z podlahy,přičemž mě nepustěj vychcat ,nenechaj mě oblíct bundu(cca 12°C),nenechaj mě zavolat si,neodpovidaj na zakladni otazky typu "co jsem spachal" a jako totální vrchol se mnou celou dobu zadržují i spolujezdce,kterýho jsem vez domu.výsledek testu pozitvní na amf. z akce tejden nazpátek.tomu následoval odvoz na krev na bulovku,kde se ukázalo i THC...ještě chvíle obsírání a po čtvrtý ráno vypuštěn na štrýt bez pejprů no...dávejte bacha,jsou čimdál důslednější
no ale evidentně měla zakomplexovaná hlídka dobrou intuici, když se po krvi objevilo thc, ne? Nemáš jezdit zhulenej.
marihuskilzz
citace:
Původní příspěvek od Pavlik
no ale evidentně měla zakomplexovaná hlídka dobrou intuici, když se po krvi objevilo thc, ne? Nemáš jezdit zhulenej.


Nato nemusis jezdit vubec zhulenej, staci kdyz te ty kurvy zastavej rano kdyz jedes do prace a vecer sis dal pohodovy brko pred spanim, tak to na tom jejich testeru poznaj a z krve uz tuplem!!! Je to v hajzlu, musim zaklepat ze me zatim nic podobnyho pri kontrole nedavali, ale dost kamosum uz jo...
no to máš stejný jako s chlastem když nadejcháš zbytkáč, když máš ráno v krvi thc=pod vlivem - taky s tebou policajti neřešej, že jsi vlastně pil večer a ne před chvílí, prostě si musíš dávat bacha.
Jako pokud se večer vyhulim jako hovado, takže bych měl i ráno v krvi thc, tak se tak i cítím a nepochybuju o tom, že moje reakce budou to ráno skutečně mým stavem ovlivněný.
marihuskilzz
To jo akorat ze alkohol ti vyprcha, tak aby ho nezmerili za kratsi dobu nez thc. A kdyz se vecer nahulim, tak rano na sobe nepozoruju naky pozustatky ze bych mel tim bejt ovlivnenej, ale kdyz se vecer zleju tak to rano cejtim takze i vim ze bych mel urcite zbytkovej... proste je to na pycus
BloodyBeer
Zdar

pokud vim tak v zakone je receno pokud jsi pod vlivem, z rozboru krve (tusim, nebo to byla moc...) se da urcit jestli jsi hulil pred hodinou nebo dnem. To ze se da thc vystopovat dlouho po poziti bych si moc hlavu nelamal ... pokud nemam pravdu tak at me nekdo opravi :-)

at se dari ;-)
marihuskilzz
jojo to se da zjistit a prave od toho se pak odvozuje prave jesi to byl prestupek nebo strestnej cin, pokud vim a hlavu bych si lamal pac tam sou docela megovy pokuty dys ti neseberou papiry...
máte to nějaký pomotaný, hoši. Pokud JE po krevním testu v krvi přítomno THC, pak jste pod vlivem a nikdo už nic dalšího zkoumat nebude, maximálně hladina toho thc určí, jak moc tě soudce vosolí.
Něco jiného jsou orientační testy ze slin a z moče, ze kterých se určí jen to, že jste někdy hulili, ale ne jestli jste zrovna zhulený (=thc v krvi, který vyprchá odobně jako chlast za několik desítek hodin.) To je jedinej zádrhel, v moči a slinách ty neaktivní látky zůstávají týdny, čili pokud pozitivně nachčijete nebo nalížete a polda nevěří, že to je z jointa, co jste měli před týdnem, tak musíte na krev, kde buď to thc je nebo ne a je jasno naprosto přesně.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma