Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Škvoři - info ....jeste doladim Hlava - Klikni zde pro originální téma
medulda
Zdravím,
jen pro info, třeba to někomu pomůže:
před týdnem jsem se vrátil z tábora a nestačil jsem se divit. Kytky byly hodně ožraný - dírky v listech velikosti špendlíkové hlavičky, místy jen požraný na povrchu. Pod kytkama byly černý hovínka velikosti maku. Zasáhlo to nejvíc šalvěj, ale i konopí. Vanilce (kterou pěstuju taky) se to vyhlo. Psal jsem kamarádce, která kytičkám rozumí a ta říkala, jestli to není škvor. Vysmál jsem se jí s tím, kde by se u nás v bytě vzal (jde o windoor). Bežel do zahradnictví a na radu prodavačky koupil postřik proti žravému a savému hmyzu. Je pravda, že na svilušky byl parádní a i to ožírání se tím zastavilo. Považoval jsem problém za vyřešený... No a dneska při úklidu jsem za květináčem skutečně objevil škvora.

Píšu to sem, protože jsem tu o škvorech nic nenašel a nikdy bych nevěřil, že u windooru se tohle taky může stát.. Až budu mít foťák, hodím sem fotky...
Zenga
Podle me to skvor nebyl.To jsem v zivote neslysel,aby nekomu okousal kytky skvor.Ja jsem mel taky par listu deravejch-pravdepodobne to bude nejaky hmyz.Nechal jsem to bejt a nijak se to nerozsirilo.
PineCone
Zdar, nejsem si jistej, ale možná, že ti to fakt okusujou - tohle jsem se o jejich potravě dozvěděl na Wikipedii: Dospělci i larvy jsou všežravci s noční aktivitou, loví jiné bezobratlé, okusují části rostlin i ovoce, při přemnožení proto mohou škodit na rostlinných kulturách.

http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/508538-skvori
Kac
na skvory pozor, me kvuli nim zkolabovala jedna vetev potom co jsem ji natahoval, udelala se u stonku trhlinka a do ni se prave usadili skvori a zacali vykusovat lyko zevnitr, potom co sem ji rozrizl byla plna malejch hoven a v ni asi 5 skvoru fuuuuuj fakt humus


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma