Wik |
Dírky už jsou tam asi měsíc, moc k nim nejezdím. Před tím jsem je ničím nehnojil, jen z počátku kořenovým stimulem a krystalon start a potom nic...jestli to nebyly svilušky, měl jsem je na řízkách, ale vyhubil jsem je.Těch kytek je tam u sebe více, ale na ostatních je těch dírek podstatně méně, většinou na 10-20% listů, nejvíc bych se přikláněl ke sviluškám, ale žádné černé tečky tam nejsou. |
|
|
Wik |
Ta fotka je z vedlejší rostliny...všimněte si některých listů(např.vlevo dole) |
|
|
Jizvič |
Zkuz procist tema Skudci je tam dost veci a myslim ze sem tam videl i neco po cem zustavaji dirky v listech, ja osobne radsi na toto tema neradim protoze sam bojuju s mojima kytickama |
|
|
farda |
poradte prosim nekdo...
Koukal sem se uz po groweru ale nepodarilo se mi zjistit cim to je.
zasadil sem rizky (meli uz koreny) do hliny a zacli se mi kroutit listy |
|
|
Noodles. |
cuz zajimalo by me cim je zpusobene todle |
|
|
Jizvič |
citace: |
Původní příspěvek od farda
poradte prosim nekdo...
Koukal sem se uz po groweru ale nepodarilo se mi zjistit cim to je.
zasadil sem rizky (meli uz koreny) do hliny a zacli se mi kroutit listy |
No kamo krouti se ti o stejne jako se to pokroutilo mi takove skoro muslicky :) ale uplne presne nevim cim to je ja mel podezreni na PH hodne hnojiva a nebo sem tam ty male mrsky mel uz davno kdyz se mi to zaclo kroutit ale jste nezloutlo. Zkontroluj listy zespoda jestli tam neco nemas (pokd mas lupu tak pouzij) cerne tecky a cosi loziciho zkontroluj PH a jak hodne hnojis. Snad vsechno todle muze zkroutit listy. |
|
|
Ježíš |
zdarek! nemohl by mi tu nekdo poradit s touto kytkou? V kvetu jsem ji prestehoval na balkon do kvetniku (cirka pred 2 tydny) ale chytla se a za tyden skoro zdvojnasobila palice. Pak se zasekla na soucasnem stavu a ma konstantne zkrouceny listy, na omak jsou ty listy suchy, jakoby vysychaly zevnitr. Pro porovnani muzete mrknout do myho trydu, jak vypadala predtim a jak ted. Vazne nevim co s ni, jestli ji nemam radsi vyskubnout aby treba nezplesnivela? diky |
|
|
zemi |
Todle plísen není. Určitě bych ji netrhal a počkal až dozraje. Byla by ji škoda!! Podobně se my taky kroutili listy a zjistil sem že PHčko mam na 7,3 :eek: Skontruj to PH a uvidíš.. |
|
|
Ježíš |
hmm ale muze ph uplne zarazit vyvoj rostliny? presne takhle kytka vypadala pred vic jak tydnem, zatimco predtim za tu samou dobu zdvojnasobila palice. jakoby uplne prestala prijimat ziviny. a kdyz zjistim ze je vyssi ph co s tim? ted uz asi vapno nepridam.. |
|
|
jestedman |
2Jizvič: asi pozdě, ale na 100% jsi měl třásněnky
Ježíš: nemáš to přelitý? |
|
|
Ježíš |
diky moc, vypada to ze to bude pH. K+ leti |
|
|
Lahvan_FlaskiCZ |
prosím, neví někdo (cca) o jakou by mohlo jít plíseň? jsem z toho v pasti.
je to ve skleníku, postříkáno Kuprikolem |
|
|
|
taktohle budeš mít pravděpodobně z přehnojení... |
|
|
kovin |
Odpovezte nekdo prosim na Dawiho prispevek c.47. Taky by me to zajimalo diky. |
|
|
farda |
nevite cim by to mohlo byt |
|
|
nastyboy |
asi tyden stare rostlinky se mi tlaci moc do vysky a jsou strasne tenke, nevim co stim |
|
|
mrak xXx |
zdárek, potřebuju nutně od někoho poradit, mam kytí, je asi cca 3tejdny stará, poslední 2 tejdny hnojená Plagron Start Up(růstové hnojivo od semínka až po sklizeň) hnojil sem to každejch pět dní, 4ml na litr, voda má ph 7,2 možná to bude tim, ale vodu s menšim ph neseženu, jedině jestli by fungovalo jak dělaj ph - kyselina fosforečná apod. přidáním do roztoku, prostě mi poraďte jestli se tohle někomu nedělo. díkes moc moc moc karma nemine nikoho ;) |
|
|
levap20 |
A dělá ti to i ve dne? Protože kytky v noci spěj a sou svěšený. Nemáš to přelitý? |
|
|
iced |
Ahojky lidičky, prosím poraďte mi.. pod lampy 26.4, vše bylo OK.. Po cca 14 dnech - necelých pohnojeno podle návodu - 16 kyti - z toho ice OK, skunk red hair také, power plant 3 OK, ale 2 a 1 purple power to nerozdejchali, tohle jim udělali listy, prolila jsem vodou, přesadila - ty dvě budou asi dobrý ale ta poslední death.. Přehnojeno? Nebo velké teplotní výkyvy - občas ujede teplota na 33 st. Nebo vysoké pH? |
|
|
levap20 |
Řekl bych, že opravdu přehnojeno. |
|
|
iced |
Díkys a co stím ještě? Krom toho co jsem již psala.. |
|
|
Matrixx |
to iced : nic,nějakou dobu zalévej pouze odstátou vodou pokojové teploty .... :wink: až bude vitalita rostliny lepší,můžeš zase začít hnojit ale radši začni s menšíma dávkama a pak zvyšuj :wink: |
|
|
Edgaros |
Nastyboy: No podle mě máš málo světla a proto se táhnou do víšky a mužeš je zkusid dát někam do průvanu pak zesílí. |
|
|
iced |
Ahojky lidičky, trošku se mi to zhoršilo, resp. vůbec nevím co dál a co s tím - nehnojím od posledního přehnojení, několikrát však teplotní šok, takže možná spálené? nevím, kyti jsou úžasné pošlu fotku nějaké dobré, světlo sice mámvysoko ale kyti se netáhnou, ta poslední fotka to byl ostřih po spálení hnojivem, proto taková chabá kyti - dokonce to rozdejchala, posílám fotky, na levé polovině boxu mám takové spálené listy a na té druhé ty oranžovo-hnědé skvrnky na listech - už jsem z toho blázen.. |
|
|
Smokii |
Vážení, u mých krasotinek se objevily mooc nepekny veci na listkach. nejsem si stoprocentne jisty, co by to mohlo byt. Jen dodam, ze bile flicky jsou nektere jakoby vyzrane do listu a jine naopak takove naslizle prilepene na listech,ale nejdou vycistit.. na listech jsem objevil i cerne tecky (mym fotakem ale nezachytitelne).. Prosim, odpovezte, zavisi na vas zivot (tech kyticek a pak vsech mych kamaradu a matky a babicky :-) ... thanks... |
|
|
Kaspars |
Smokii --->>>
Takze svetle tecky na listech budou asi svilusky ... podivej se pod listu jestli tam chodi malinkaty broucci a delaji pavucinky ... tak mas doma svilusky
Pouzij hledani o tech je tady spousta ...
Pockej jeste co ti reknou zkusenejsi... |
|
|
Smokii |
To Kaspars:
Taky jsem si myslel, že to budou ty sviňušky, ale nic jsem neviděl ,ani pod lupou, nic. zkoušel jsem zahřívat list, jestli uvidím nějakej pohyb..a prd.. ještě mě napadlo, jestli to nejni něco z hlíny, mám takovou docela chudou, je to písek s hlínou ze záhonu..nic moc, tak jestli tomu nechybí nějaký živiny, ale vypadá to fakt zle :-( |
|
|
SmallDudeZombie |
zdarec nevíte někdo what's wrong ? |
|
|
Balič |
Smokii & Kaspars
Tak tahle podivná nemoc postihla i moje miláčky (viz. fota). Nemyslím si, že jsou to Svilušky. Ty mrchy dobře znám a měl jsem tu čest se s nimi utkat v lítém boji… (Možná pokud je rostlina oslabená, svilušky se přidají k hostině.)
Tyhle černé tečky, to bude něco horšího. Zkoumal jsem listy pod mikroskopem 200x zvětšení a bezpečně vím, že to nejsou živočichové. Mohla by to být nějaká houba nebo plíseň. Podle mých nejhorších obav by se mohlo jednat o vir nebo bakterii. To by znamenalo totální likvidaci všech rostlin a pak důkladnou dezinfekci. Katastrofa!!! Jak jste na to vyzráli Vy, poradíte? Dík. |
|
|
Morpheuss |
ALOHA!!! Stretol sa tu už niekto s tým, že mal dierku v stonke a okolo nej akoby cierne piliny, myslým že je to trus, a ked som ju odrezal tak vo vnutri bol malí červík nieco ako husenica, kurwa co je to za predátora???????????? |
|
|
wms |
to balic>hnojis to necim?? Jestli ano ujisti se ze davka hnojiva je adekvatni velikosti, popripade mnozstvi kytek. |
|
|
emiras |
Zdravim vsechny growery.
Potrebovak bych poradit co je to nemoc. Kyti pestuji v kyblech na balkone odruda durban poison, substrat na pelargonie + perlit. Rostlinky se meli cile ke svetu, celkova vyska 1,2m. Nejprve je napadli msice, pak svilusky nasadil jsem femku a potvor jsem se zbavil.
Jenze defakto kyti za 1 mesic se vubec nezmenilo, nenarosl ani jeden listek, jen spodni listy zacinaji hnednout a i na vrchnich listech se obevuji hnede skrvny.
Hnojeno krystalon start, OBM, krystalon plod v tydenich intervalech, normalni predepsana davka. Domnival jsem se ze se jedna o plisen, tak jeste aplikovan postrik proti plisni, ale zadne zmeny k lepsimu nenastali.
Takze pekne prosim o vas nazor co se deje, |
|
|
Mr.MEN |
Čest,
mám takovej problém na svých dvou kytkách mají tmavje uschlí konce listů uš sem si toho všiml asi před třemi dny... Vyděl jsem tam molici tak sem to preventivně postříkal Biooilem a od tý doby se mi to nějak rozlíza možná plíseň ale na to by trochu mněl taky bejt biool tak fakt nevím..
< Tady je list Manga.
< A ještě mám u Kholi svěšený listy.
< Todle je list u Kholi.
< Ale u jedny Kholi neni ani jedno a to se o všechny starám stejně.
|
|
|
iced |
čauky, nemáš to uhnilý - kořeny?? Nicméně tyhle nekrotický uschliny jsem měla taky a to žluté jak má emiras také, snížila jsem ph ale žádná změna, pohnojila, nehnojila přidala lampu, ubrala lampu, prostě týdny zkoušení a NIC, nechala jsem to prostě být, je to jen na pár listech které pravidelně otrháváma kyti se jinak daří dobře.. Tvé se mi zdá jako nahnilé.. není vidět jaký je substrát.. jestli mokrý či ne. |
|
|
Mr.MEN |
No jestli myslíš mně s těma uschlinama tak je normálně zalejvám každý 2dny nechám je pjekně proschnout neš je zaleju tak že s kořínkama bych problemi mít nemněl. Ale jasně já to taky nemám tak strašný kytky vypadají v pohodě aš na těch pár uschlých konců listů. Já jen tak předčasně kdyby to náhodou nepřestalo. Právje že sem takovydle uschli listy nikde neviděl proto jsem to sem dal. Jsem z toho trošku zmatenej:D....
Edit: Tak jak sem tady tak prolízal tak mám nejspíš plíseň, nevíte někdo co s tím? |
|
|
iced |
Postřik proti plísni.. |
|
|
iced |
jukni na 8. str ty listy jsem měla taky ale to svěšení zajisté najdeš někde u nedostatku živin, není to plísní.. podle mě.. |
|
|
Mr.MEN |
Ty svěšený listy určitě ne ona takovádle byla uš dřív nevím proč, ale na těch listech bych řek že je to plíseň, akorát nevím jakej postřik, byl jsem v baumaxu a nic sem na plísně nenašel jen na houby ale to to není tak nevím. Snad to nebude tak strašný a nebude se to tak rozlézat ale jestli jo tak na to budu muset něco koupit... A něakej název nějakýho postřiku proti plísním by nebyl??
|
|
|
iced |
Název by byl.. Dokonce i v Baumaxu.. Vydrž do rána juknu se ven na lahev. teď už je tma.. |
|
|
Mr.MEN |
Teď uš bych zase neřekl že je to plíseň, před tím neš jsem to postříkal biooilem tak byli v pohodě. Řekl bych že jsem to asi přehnal asi jsem je spálil nebo něco takovího uš mně to moc netrápí rostou v pohodě dál. Postříkal jsem s tím aji moji lonotis leonurus a na ty se objevili stejný listy ne tolik ale vypadá to stejně... |
|
|
iced |
Čusky, v tom případě bych to neřešila, pokud rostou dál zdravé tak to máš fakt spálený.. listy neřeš ty nepotřebuješ.. Potom:)) |
|
|
xxHxx |
Prosím o pomoc. Tohle se mi objevilo na kytkách. Nejdřív to začalo žloutnutím největších listů, pak to přecházelo i na ty menší v dolní části kytky. Teď je to i na vrcholcích. A co nejhorší začalo to divně hnědnout a usychat. Hnojím jednou týdně a přesně jak je to tam napsaný. Tak jestli by mi mohl někdo poradit....děkuji |
|
|
BBVlada |
Neví někdo pls oco jde a jak se toho zbavit? ? Je to pouze na jedné kytce z mnoha na tom jednom políčku. Pročetl jsem pát threadů ale na tohle jsem nenarazil nebo jsem to na obrázcích nepoznal. díky |
|
|
Biely vdovec |
to BBVlada:no neni som boh vie aky odbornik ale skusim...takze spalene hnojivom,ak si ten list polial roztokom hnojiva tak ti toto spravi na slnku...ina neviem cim by to mohlo bytalebo nejeka plesen:-D |
|
|
moosi |
zdravim vsechny nevite co to muze byt a pripadne jak se toho zbavit mam to na spodnich listech na hornich uz ne |
|
|
Mr.MEN |
moosi: A jedeš in nebo out? Kdybys jel out tak bych řek že ti to něco ožírá a kdyby in tak nevím... |
|
|
moosi |
me to nic neozira ja myslim jen ty flicky me se to tak potrhalo kdyz sem to nesl v kapse |
|
|
drakar |
od ceho by to mohlo byt? 27 den na kvetu hnojivo bio bloom dle navodu. pripada mi to jako prehnojene ale nejsem si jisty, fotky nejsou kvalitni musel sem je zmensit. |
|
|
LordPepino |
hmm zajímvá diskuze..... mám taky jeden (zatím malej) problémek.... njáký konecky listů mi osichají a okraje se kroutí smerem nahoru a taky trosicku usichají...... |
|
|
Mr.MEN |
moosi: Tak jestli se to nějak nerozlejzá a je to jen dole tak by to žádná potvora bejt neměla, tak bych si z toho moc hlavu nedělal.
LordPepino: Kolik máš vlhkost? Měl jsem něco podobného myslím že to bude kvůli vlhkosti. |
|
|
LordPepino |
Mr.MEN nemám zatím vlhkomer... ale bude a nemám žádnej zvlhčovč tak to možná bude tím....
Jinak mám to v 100% kokosovým substrátu "taková ta instantní kostka" tak nevim jestli to je tím.....
a dnes sem to postríkal necím proti savym skudcum a byly na obalu svilusky puklice atd.... |
|
|
farda |
LordPepino: mas to nejspis zpusobny nedostatkem drasliku, nekoukal jsem cim hnojis ale zkus to trochu zahnojit jakymkoliv honjivem na rust a melo by se to zpravit, zkontroloval bych si taky PH vody
zde co dela nedostatek drasliku: http://grower.cz/forum/showthread....5551#post365551 |
|
|
LordPepino |
Farda: jo možná máš pravdu... ale hnojim Kristalon Start/rust tak nevim..... a uz sem tim dohromady 2x hnojil takze si nemyslim ze by to bylo tim obsahuje totiz tusim 19%dusíku.... ale postrikal sem to tim postrekem proti tem nemocem takze svilusky a dalsi sra*ky asi muzeme vyloucit.... a hodlám to presadit do 50%zahradnický substrát 30% žížalí kompost 20% keramzit.... tak uvidime.... ale přece jenom dík |
|
|
easy.green |
aloha..chtěl jsem se zeptat..mám na kytce(na některých paličkách i někde na stonku) malinkatý červený tečky. nevím co to je nikdy jsem to neviděl. prosím o radu:) díky moc |
|
|
Badis |
Typuji to na svilušky, použij Spruzit(postřik proti nim za tmy!!-Dáváš li postřiky s čímkoliv, ochranou nebo Phytaminem za světla, udělá ti to stejné skvrny, jen u vody to nevadí pokud není výbojka příliš nízko) a zalívej Fytovitem(N+Fe+Mg)+PK+peroxid.. . Taky můžeš použít postřik+základní hnojivo s Greensensation. A pak průběžně stříkat čistou vodou a pověsit si do pěstírny mucholapky:)) |
|
|
easy.green |
no nevím jestli to jsou svilušky oni to nejsou tečky jak jsem psla nahoře ale spíš kuličky nebo co:P ale nijak to neničí..zatím..ale dík za odpověď |
|
|
SmallDudeZombie |
to drakar : .. jak mas daleko kdytky od lampy ? vypada to jako opalene .. skus ji dat vys ;-) |
|
|
drakar |
to SmallDudeZombie: kytky sem mel tech 30cm od lampy a kdyz sem tam drzel ruku tak to trochu jen hralo tak si myslim ze vod lampy to nebylo,ale uz to je jedno uz je sklizeno,sorry ze odpovidam tak dlouho az dnes jsem narazil na tvoji odpoved. |
|
|
koogi |
Zdraec lidi mam jen dotaz: koupil sem si kokosove vlakna a tet me to v kvetinacihc chytlo plisen co stym? Mam kyticky presadit nebo staci jenom plisen oskrabat? |
|
|
Jura bbb |
zdrec nevíte někdo čím by ty skvrny mohli být spůsobené?
a jak se jich zbavit?
(že by nedostatek draslíku?):help: |
|
|
Kubis |
zdravím lidi potřeboval bych poradit pěstuju poprve indoor tak skušenosti nic moc. nejak mi usychají spičky listů ale jen v horní části rostliny v dolní se mi zas špičky listů krouti dolu hledal sem na FAQ ale nic sem neoběvil nevíte někdo čím by to mohlo být??? |
|
|
Kubis |
zdravím lidi prosím vás nevíte co dělat s přehnojenou kytkou?? dá se ještě nějak zachránit? |
|
|
telekuk |
to kubis: nejlepší co existuje , prolej to čistou vodoou , nejlépe destilovoanou...potom uvidíš jestli se to zachrání..záleží jak dlouho už to schne |
|
|
Kubis |
no zatim schnou jen konečky listů tak půl cmm a nevím jestli to neni třeba jen přelité listy nejsou splihlé tak si nejsem jistý. |
|
|
StaGe |
zdarec chlapy..mam prvni grow a cele plice ty šlahounky mi hnednou i dole takze to neni spalene ...čim to teda je?? |
|
|
k/-\pr |
Ahoj. Potřeboval bych helpnout. Něco mě níčí kytí, nikde jsem to tu neviděl, alespoň ne tak jak to mám já.
Minulej grow mě to skoro zníčilo, začlo to hnědnutím konečků listů, pak celé listy a nakonec se to pustilo do palic. Také se, asi po zhnědnutí půlky listu, začínají kroutit.
Pro představu přikládám new fotos.
Předem díky všem, |
|
|
farda |
kapr: napis jak hnojis, jak upravujes ph, nebo jak to mas s vlhkosti, nemuze to bejt naka zacinajici plisen? |
|
|
k/-\pr |
hnojim Bio Bizz- Bio-Bloom. 2ml na pul litru,vlkost docela malá, tka 35-45%.
Ph neupravuju.
Nevím proto se ptám, popřípadě můžu poslta foto z minulé sklizně kde už je ''rozjetá''. |
|
|
farda |
zkousels jiny hnojivo nebo celou dobu hnojis BioBizzem? treba to je hnojivem, mel sem jisty problemy v hline s biobizzem-grow
samo ze to muze byt cimkoliv jinym |
|
|
k/-\pr |
Hnojivem to určitě nebude,minulej grow jsem měl kristalon :D takže chyba bude jinde a zemina je taky jiná. Tak by mě zajímalo co to přesně je. Pls pište, je to fakt nutný. |
|
|
Caba |
Zdravim.Potřeboval bych poradit. Tohle je jedna z osmi kytek. Všechny mají stejný podmínky, ale tahle je nějaká divná. Hnojim to Biobizzem pro růst podle návodu. |
|
|
Caba |
Už vim, čím to je. Špatné odtokové díry v květináči a kořeny chytily plíseň. Tak to budu muset zkusit přesadit. |
|
|
re:Bit |
Ahoj lidičky, nevíte někdo co trápí moje rostlinky? hledal sem ale marně :( Jsou to řezy od člena Aero1, pěstované v mixu Agro pro pokojové rostliny, perlit, kokos, hnojeno biobizz, 4power, harmavit (podle tabulek), odstátou vodou z vodovodu s hodně vysokým ph (8 a výš:( upravenou nějakym acidem ze zverimexu, měrěno "akvinem" už koukám po ph metru, jsou čtvrtý týden na růstu, trápily se již od začátku, ale toto se objevilo v třetím týdnu. Svítím 400son-t. Květníky 5,7l už sem je prolil upravenou vodou s peroxidem, ale nezlepšuje se to. Zítra dodám další fota, lepší kvality. Nejdříve se objeví pár teček, poté začne list světlat a začně se zvětšovat hnědá skvrna od prostřed listu až nakonec odumře :( Bojim se bojím o ně, neci je zabít, ci aby žily! Prosím pomozte.
Můj osobní tip je právě to vysoké ph a z něj vzniklý nedostatek živin/y, jelikož sem to zřejmě podcenil, nadruhou stranu dříve se takový problémy neměl. |
|
|
Mr.MEN |
Tak kolik máš to pH? A teplotu? |
|
|
Ahoj, teplota ok, max 29, odtah td 500, ty příznaky jsou až moc zvláštní(netypické) na reakci na teplotu, včera zalito odstátou vodou s upraveným ph 3(podle mí stupnice), může se to zdát zvláštní až hloupé, ale ph posuzuji podle "Univerzální indikátorové papírky pro ph 0-12" jakože tu barevnou stupnici z roku -nevim- LACHEMA, odborový podnik, BRNO, závod NERATOVICE :), prostě sem ztratil i tu "přesnější" stupnici od akvinu, i návod sakriš, no a podle títo stupnice bych měl po kápnutí dvou kapek Akvinu do 10ml čerstvě nalité vody z kohoutku ph tak 12 (fakt není kasa :( ??!! achjo nemáte někdo ph metr navíc :) život je tak krásný!!! Ráno změřím ph substrátu, pak proliju přiměřeně kyselou odstátou vodou, dvojnásobným množstvím objemu květníků(viva la faq) a pak zase změřím, co myslíte? Přežijou? Moc velký stres? Týrání? Proč sem taky lempl, sem si myslel že se už "ukážu" ale štěstí mi jako obvykle nepřeje :( nechtějte znát mou přezdívku :))) poraďte co dál plís, dopo hodím ty zbylé fotky sli to pomůže :/ se mějte krásně |
|
|
Mr.MEN |
Tak to nejspíš bude to pH čeče... Ty nemáš ani 50Kč na nějaký kapkoví zkoušeč pH? |
|
|
Ten "zkoušeč" mám jaxem psal výše -Akvin- jen tabulku hodnot ph mám z těch papírků s rozsahem 0-12 po jednom stupni takže 13 barev, ale mám strach že to bude nepřesností :(
12.6.08 prolito vodou s ENZYMES+ ph "asi 6" dodnes změny jen k horšímu, včera sem otrhal mrtví listy asi 30ks :( a prolil vodou s peroxidem o ph "asi 5". Na prostřední kytce (skunk no.1) skoro žádné újmy snad až na hodně zpomalený růst |
|
|
Thorax |
Prosím vás nevíte v čem je problém když se mi u kytky kroutí okraje listů směrem nahoru? Jinak kyti vypadají kromě toho zdravě, jsou pěkně zelené a s pěkným stonkem. |
|
|
to thorax: možná vysoká teplota, možná to je odrůdou, musíš více popsat a hodilo by se foto
tp jestedman: aha plíseň, a jaká? vlhkost 40% přes den v noci cca 70% momentálně upgraduju spsku jinak s ní přes den sammo 90% a výše. Spíš mi jde o to že to je total suchí ty poškození listy a plíseň je mokrá že?! |
|
|
Mr.MEN |
Thorax: To je určitě teplotou jestli to máš pod lampu tak jí dej víš oni se spraví:). re:Bit: Neřekl bych že plíseň musí být mokrá nebo se pletu? |
|
|
k/-\pr |
je to na rizkach blubery,white island a mazar...asi po dobu 5 dni byly pod igelitem a tak bych rek ze sou spaleny od slunicka..nebose pletu? bohuzel lepsi fotku nejsem schopnej opatrit |
|
|
Včera zalito a posříkáno previcurem 1,5ml/L dnes koukám a nevěřím... na té nejzdravější kytce tak 10% listí škaredé fleky asi opravdu plíseň ostatní docela vklidu, ale proč zrovna den po ošetření previcurem proti plísním?? zítra zkusím postnout fota, ale dám jim tak dva dny co to udělá a asi je zkusím dát out, ve skříni by už to nemělo cenu, co myslíte?
Mr. MEN asi se nepleteš :( |
|
|
easyrider |
Zdarec lidi, mam problem s jednou ze 4 mojich kytiii... Pestuju ve skleniku, hnojim 1x tydne krystalon 10g/8l a 1x tydne phyt-amin. Kytku to napada od spoda, jen listy.. vzdy jsem to odstrihl.. kytka je jak oskubane kure:(
Poradte mi, jestli je to nedostatkem horciku, drasliku, nebo jestli je to nejaka nemoc
Predem diky:) |
|
|
Celller |
cau, jako kazdy rok, aniz by to melo nejaky vetsi vliv na vysledek se mi delaji na venkovkach kulate skvrny, cca do 0,5mm, okraje jsou svetle, az do zluta a uprostred vyschle, na liste je jich spousta, jen na starsich listech, nebo na listech urcite velikosti, kdo to vi, odpovi. Bez fotky je to tezky, ale rekl bych, ze je to jeden z nejcastejsich problemu, zemina kvalitni, podklad kravsky hnuj stary, pouze vrchni proschla slama, jinak hlina ze zahrady zrotavatorovana. Hnojeno minimalne, 3x, diky za postrehy:) |
|
|
Celller |
easyrider: cau, podivej se na spodni stranu listu, jestli tam nejsou broucci, Svilusky, v tom pripade postrik Omite, nebo primo Svilustopem, navody na davkovani jsou u prasku na postrik, sezenes v kazdem zahradnictvi, tak at se uzdravi.:) |
|
|
easyrider |
Celler: diky, jsem zvedavy, jestli to pomuze - rostlina uz ma 2mesice a tyden.. Kazdopadne vyzkousim. Jeste jednou diky:) |
|
|
kikso |
zdravim vsetkych peacemakerov, v uk nam to taky roste, ale kurwa tie sracky nie su svilusky a ked ako pisete pridaju sa aj oni, ked je rastlina oslabena. zacalo mi to zrat, kupil som postrek, a kedze vo wyjebanom uk nedostanete ziadnu normalnu chemiu, nehovoriac o biolog. ochrane, ste v prdeli ako ja. tak mi to zere dalej, a co s tym ani boh nevie, poslem aj foto co najskor, len tolko, ze ak viete nieco ako na to, prosssssssssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim, pomozte, boh, alah, mohamed, aj satan vas zehnaj, |
|
|
kikso |
rok stare dotazy, teraz som vsimnul, death for my mango is unavoided, peace |
|
|
mr.Chilli |
Čaute všichni.Prolistoval jsem na Groweru snad všechny stránky,ale odpověď na můj problém jsem nenašel.
Čím to může být ? Nebo co dělám špatně ?
U poslední kyti mám podezření na lehké přehnojení,protože to je jen na jednom listu,ale s ostatními fakt nevím...
Kytky jsou 14 den na růstu 18/6,mám jich 8 a takhle 2 z nich vypadají.
PORADÍ MI NEKDO PROSÍM ???
Hnojím 0,5ml/1l BioGrow od Biobizz každé 2dny
Teplota 27,5 C - 30 C
Vlhkost 60 - 80 %
PH půdy - 6,5
PH vody - 6,5
Půda - na dni květináče mám keramzit,zbytek Biobizz coco mix + perlit |
|
|
farda |
to Mr.Chilli
nazval bych to stradani z nedostatku zivin, prvni vec co bych zkusil , zahnojit je 2ml/L biobizzem
pises ze to mas v hline, pritom tam mas coco mix, to ale je kokos a z hlinou to nema nic spolecniho, a hlavne v tom kokosu nejsou ziviny |
|
|
mr.Chilli |
to: farda
když jsem napsal půda,tak jsem tím myslel médium.
Vím dobře,že kokos neobsahuje žádné živiny.
Proto jsem ho zvolil,protože nic v něm nenadbývá,ale ani nechybí a správným hnojením dosáhneš příznivých výsledku.
Našel jsem konečne podobný problém se stejnými symptomy a tam mu radili,že to má přehnojením a že byl měl na chvíli přestat hnojit a pak přihnojovat po malých dávkách a postupně zvyšovat.
Ty ale radíš opak,takže kde je zakopaný pes. |
|
|
farda |
jestli to mas jen takhle na dvou, tak to nebude zas takovej problem ne? muzes to prolit poradne vodou, pak dalsi zalivku dat treba ten 1ml/L a uvidis jak se to vyvine |
|
|
mr.Chilli |
to : farda
OK.Ja to tedy prubnu.
Jeste se chci ale na neco zeptat.
Kdyz to proleju,nezacnou kytkam hnit koreny ? Nechcipnou mi z preliti ??? |
|
|
farda |
v hline by to mohlo hrozit, ale ty mas kokos a ten se v dripu zalejva nekolikrat denne takze preliti nehrozi |
|
|
|
prosím o pomoc, Mam 3 kytičky a jednej začali schnúť lístky
pripájam foto lebo si neviem rady čo to môže byť.
poradte prosím. |
|
|
mr.Chilli |
to : farda
Moc díky za rady,kytky jsem pořádně prolel vodou a přidal i hnojky.
Taže jsem jim dal BioGrow 1,5ml/1l - 150ml zálivka.
Kyti rostou jak šílené.
Karma tě nemine. |
|
|
change |
jo no docela v poho |
|
|
|