Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Mé chyby při... - Klikni zde pro originální téma
Muf
Napadlo mě dát sem informace, které jsem já něměl, nebo lépe, které mi nikdo nezdůraznil před tím než...

budu rád, když přidáte i vaše chyby (třeba i z hydra)

...při řízkování:
- Dělal jsem z 1 větve 2 klony. Jeden měl pak 2 vrcholy. Tohle by určitě fungovalo, ale při prvním řízkování bych se do toho nepouštěl. Určitě je to pro řízek náročnější. Mě se to nepovedlo.

-Jako substrát jsem namíchal kokos(nebo hlínu?) a perlit 50:50. Stávalo se mi pak, že ač jsem předchozí den zalil, rašelinové zakořeňováčky byly úplně vyschlé. Doporučuje se dát řízek ihned po uříznutí do vody, aby se neporušil vodní sloupec. A mě to vysychalo každý druhý den! Další várku jsem sadil do kokosu s perlitem, ale perlitu jsem tam dal od oka jako pro normální- vzrostlejší kytky. Teď mi substrát vysychá pěkně pomalu, takže mám možnost zkontrolovat, kdy zalít.

-Dočetl jsem se, že by se s řízky němělo hýbat, aby se neporušily mikrokořínky. Křečovitě jsem se držel této rady, že jsem nechal řízky vystavovat nočním teplotám až 15°C, než abych je přesunul do vedlejšího pokoje. Tím jsem jim taky moc nepomohl.

-Když už mi bylo asi po měsíci fakt ouvej, že žádný řízek nechce zakořenit, asi jsem se trochu naštval a ten nejubožejší jsem vyrval ze země. Neměl po kořenech ani stopu. Vytrhal jsem jich několik a některý už měli malé kořínky. To si nyní docela vyčítám. Mohly ještě zakořenit.
Pak jsem vyděl na dně pařníčku kořeny. Vyndal jsem jeden kořenáček a dno měl úplně prorostlé kořeny, přitom řízek byl z toho celý žlutý. Jenže jak jsem s nima neměl hýbat, tak jsem je ani nezved a nepodíval se, jestli jim lezou kořeny.Takhle jsem našel ještě asi 4. Okamžitě jsem je zasadil.

-Neoznačil jsem si pečlivě, který řízek je od které mámy. Ještě jsem nevěděl, jestli to nejsou samci. Měl jsem z toho docela stíhu. Teď vím, že jsou to samice a mám jen 1 model, takže nic značit nemusím.

Na další chyby si už nemůžu vzpomenout. Nebo jsem je přijmul za samozřejmosti?
Právě v tom to je. Napište sem svojí chybu dřív než jí zapomenete jako jasnou věc, ve které přece nikdo chybu udělat nemůže.


[Edited by Muf on 07-05-2002 at 10:38 PM]
Sargon78
Moje chyby:po odrezaní som klony dal do poharov z destilovanov vodov.Iba jeden klon po týždni začal koreniť.Až po daní do substrátu kokos+perlit 50:50 mi zakorenilo o týždeň šesť zo siedmich.Jeden mi zhnil.
Ten substrát v rašelinovích zakoreňovačoch rýchlo zoschne,preto to treba dávať do parničku.

Teraz dám odrezky hneď do toho istého substratu.Kropím tri krát za deň rozprašovačom a zakorení mi to za 5 dní.Je tam 90% vlhkosť.Stimulatoru 1 dávam pol čajovej lyžičky na jeden zakoreňovač.Teplota je ideálných 24C.Ja momentálne čakám 100% uspešnosť z 24 kúskov.
mar1lyn.man5on
ja mam doma taky nejake klony a nejak se jim nedari. kdyz pisete ze davate smes kokosu a perlitu, tak tim myslite skutecny kokos? ja jsem tak trosku novacek, takze se jeste nevyznam v tehle hantyrce.dik
Muf
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2219
Nenech se zmást. Je to velký asi jako cihla.
drevonos
Ale kdyz to das do vody tak to nehorazne naroste. Koupil sem si tri kusy, protoze sem si neprecet, jak moc to naroste, a nacal sem zatim jen jeden. Je toho fakt vela.
Mazar
tak moje nejvetsi chyba byla, ze jsem si vzal od kamose rizky, ktery kvetly. musel jsem to vsechno ostrihat. za 2 mesice se sice chytliy, ale ostatni kytky byly uz dvojnasobny hehe


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma