Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Mé chyby při...
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Muf
Stálý Člen

Karma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% Pěstitelská

Nápad Příspěvek č. 1

Napadlo mě dát sem informace, které jsem já něměl, nebo lépe, které mi nikdo nezdůraznil před tím než...

budu rád, když přidáte i vaše chyby (třeba i z hydra)

...při řízkování:
- Dělal jsem z 1 větve 2 klony. Jeden měl pak 2 vrcholy. Tohle by určitě fungovalo, ale při prvním řízkování bych se do toho nepouštěl. Určitě je to pro řízek náročnější. Mě se to nepovedlo.

-Jako substrát jsem namíchal kokos(nebo hlínu?) a perlit 50:50. Stávalo se mi pak, že ač jsem předchozí den zalil, rašelinové zakořeňováčky byly úplně vyschlé. Doporučuje se dát řízek ihned po uříznutí do vody, aby se neporušil vodní sloupec. A mě to vysychalo každý druhý den! Další várku jsem sadil do kokosu s perlitem, ale perlitu jsem tam dal od oka jako pro normální- vzrostlejší kytky. Teď mi substrát vysychá pěkně pomalu, takže mám možnost zkontrolovat, kdy zalít.

-Dočetl jsem se, že by se s řízky němělo hýbat, aby se neporušily mikrokořínky. Křečovitě jsem se držel této rady, že jsem nechal řízky vystavovat nočním teplotám až 15°C, než abych je přesunul do vedlejšího pokoje. Tím jsem jim taky moc nepomohl.

-Když už mi bylo asi po měsíci fakt ouvej, že žádný řízek nechce zakořenit, asi jsem se trochu naštval a ten nejubožejší jsem vyrval ze země. Neměl po kořenech ani stopu. Vytrhal jsem jich několik a některý už měli malé kořínky. To si nyní docela vyčítám. Mohly ještě zakořenit.
Pak jsem vyděl na dně pařníčku kořeny. Vyndal jsem jeden kořenáček a dno měl úplně prorostlé kořeny, přitom řízek byl z toho celý žlutý. Jenže jak jsem s nima neměl hýbat, tak jsem je ani nezved a nepodíval se, jestli jim lezou kořeny.Takhle jsem našel ještě asi 4. Okamžitě jsem je zasadil.

-Neoznačil jsem si pečlivě, který řízek je od které mámy. Ještě jsem nevěděl, jestli to nejsou samci. Měl jsem z toho docela stíhu. Teď vím, že jsou to samice a mám jen 1 model, takže nic značit nemusím.

Na další chyby si už nemůžu vzpomenout. Nebo jsem je přijmul za samozřejmosti?
Právě v tom to je. Napište sem svojí chybu dřív než jí zapomenete jako jasnou věc, ve které přece nikdo chybu udělat nemůže.

[Edited by Muf on 07-05-2002 at 10:38 PM]

250w skříň

Old Post 07-05-2002 v 21:35 PM
Muf je offline   Profil uživatele Muf   Find more posts by Muf   Foto galerie člena Muf   Click here to Send Muf a Private Message   Add Muf to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sargon78
Stálý Člen

Karma uživatele Sargon78 - 5% PěstitelskáKarma uživatele Sargon78 - 5% Pěstitelská

Obecné Příspěvek č. 2

Moje chyby:po odrezaní som klony dal do poharov z destilovanov vodov.Iba jeden klon po týždni začal koreniť.Až po daní do substrátu kokos+perlit 50:50 mi zakorenilo o týždeň šesť zo siedmich.Jeden mi zhnil.
Ten substrát v rašelinovích zakoreňovačoch rýchlo zoschne,preto to treba dávať do parničku.

Teraz dám odrezky hneď do toho istého substratu.Kropím tri krát za deň rozprašovačom a zakorení mi to za 5 dní.Je tam 90% vlhkosť.Stimulatoru 1 dávam pol čajovej lyžičky na jeden zakoreňovač.Teplota je ideálných 24C.Ja momentálne čakám 100% uspešnosť z 24 kúskov.

Old Post 08-05-2002 v 10:15 AM
Sargon78 je offline   Profil uživatele Sargon78   Find more posts by Sargon78   Foto galerie člena Sargon78   Click here to Send Sargon78 a Private Message   Add Sargon78 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mar1lyn.man5on
Nový Člen

Karma uživatele mar1lyn.man5on - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

ja mam doma taky nejake klony a nejak se jim nedari. kdyz pisete ze davate smes kokosu a perlitu, tak tim myslite skutecny kokos? ja jsem tak trosku novacek, takze se jeste nevyznam v tehle hantyrce.dik

Old Post 08-05-2002 v 14:48 PM
mar1lyn.man5on je offline   Profil uživatele mar1lyn.man5on   Find more posts by mar1lyn.man5on   Foto galerie člena mar1lyn.man5on   Click here to Send mar1lyn.man5on a Private Message   Add mar1lyn.man5on to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Muf
Stálý Člen

Karma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% PěstitelskáKarma uživatele Muf - 65% Pěstitelská

Lignocel- lisovaný kokos Příspěvek č. 4

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2219
Nenech se zmást. Je to velký asi jako cihla.

250w skříň

Old Post 08-05-2002 v 15:23 PM
Muf je offline   Profil uživatele Muf   Find more posts by Muf   Foto galerie člena Muf   Click here to Send Muf a Private Message   Add Muf to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
drevonos
Stálý Člen

Karma uživatele drevonos - 23% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

Ale kdyz to das do vody tak to nehorazne naroste. Koupil sem si tri kusy, protoze sem si neprecet, jak moc to naroste, a nacal sem zatim jen jeden. Je toho fakt vela.

Old Post 09-05-2002 v 09:45 AM
drevonos je offline   Profil uživatele drevonos   Find more posts by drevonos   Foto galerie člena drevonos   Click here to Send drevonos a Private Message   Add drevonos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mazar
Stálý Člen

Karma uživatele Mazar - 25% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

tak moje nejvetsi chyba byla, ze jsem si vzal od kamose rizky, ktery kvetly. musel jsem to vsechno ostrihat. za 2 mesice se sice chytliy, ale ostatni kytky byly uz dvojnasobny hehe

MaZaR

Old Post 08-06-2002 v 09:47 AM
Mazar je offline   Profil uživatele Mazar   Find more posts by Mazar   Foto galerie člena Mazar   Click here to Send Mazar a Private Message   Add Mazar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:03 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás