Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Konopná paní - Teta Bushka půjde před soud za výrobu mastičky! - Klikni zde pro originální téma
papaja
http://www.blisty.cz/2008/1/29/art38641.html
Buška je obviněna z nedovolené výroby drog.Smutný příběh.
odkaz na pořad kosmopolis, na základě jehož odvysílání byla Bushka odsouzena
http://www.ceskatelevize.cz/vysilan...00.html?from=20


[admin edit]
Této kauze předcházelo odvysílání reportáže o Tetě Bushce v pořadu Kosmopolis. Čtěte více o reportáži v tomto tématu:

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=30176
mettatron
to by bylo mrzute .. snad jde hlavne o preventivni informaci .. nevim kdy, ted nekdy jsem videl ze za to odsoudily nejakou starsi pani, byla myslim ve zpravach, za masti a dve kila travy dostala podminku ..
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od mettatron
to by bylo mrzute .. snad jde hlavne o preventivni informaci .. nevim kdy, ted nekdy jsem videl ze za to odsoudily nejakou starsi pani, byla myslim ve zpravach, za masti a dve kila travy dostala podminku ..

pry ta starsi pani kryla sveho vnuka.. 2kg sucheho a kytky ve skleniku pestovany velmi profesionalnim zpusobem na to, jak ta pani byla stara..
na mladeho nic nenasli, tak potrestali ji
http://www.novinky.cz/clanek/131921...ila-konopi.html
mettatron
no jasne, uz v tech zpravach to tak celkem vypadalo, babca se usmivala a mel sem dojem ze .. hah nenu tu doufam babca regla :D :D
sancha
že by teda buška uhnala prvenství? :teef:
mettatron
jaky prvenstvi? ... to byla jina babca, si to necetla zejo :D .. a teta buska neni baca ne? :D .. nebo sem te nejak spatne pochopil? :D

ed. ahaaa, no to snad nebude, je to prece jen krapet jinej pripad..
papaja
držím palce a doufám v zdravý rozum
snad se ještě všichni nezblánili
chOdec
Jedubabka:
Ty jo!! :eek: zrovna nedávno jsem na ní (a na snarka) myslel, po pravdě řečeno jsem moc nevěřil, že se snarkovi bude chtít splnit své ve víru emocí dané slovo.. :) takže smekám klobouk, respekt a hned mu běžím poděkovat káčkem.. :beer: :smoker:

edit:
jo a málem bych zapomněl - nevěřím, že to dojde tak daleko, aby tetka bushka odsrala stupiditu tohohle systému. Přeju hodně sil a štěstí.. Bushko, máš mojí podporu..
Teta Bushka
díky za podporu a snarkovi za dobrý skutek!

napsala jsem článek o mém stíhání:

http://www.legalizace.cz/?p=47

jestli chcete pro mě a další lidi, co se léčí konopím něco udělat, tak podepište tu naši petici na www.konopijelek.cz

a udělejte jí reklamu, ať se tam sejde co nejvíc podpisů. možná už koncem června bude 2. čtení trestního zákoníku, kterého se náš návrh týká.

a přijďte k soudu to tábora, až budu mít stání. čekám teď na datum, dám pak vědět.
papaja
článek není špatný
ale to, že se budu někde registrovat?
Nehledě na to , že můj lékař mi konopí nepředepíše..
Netrpím zeleným zákalem, ani nemám ekzém natož abych potřeboval dávat konopné listy do koupelí...Přesto chci pěstovat akouřit trávu..
Podepsal jsem tu petici už dřív, ale je potřeba dekriminalizovat pěstování konopí úplně...
To je jako , kdyby chmel se mohl pěstovat, jen když máš problémy se spánkem.
To nesmyslné stíhání tety Bushky je projevem arogance moci. A do Tábora na ten soud bych zajel, takže dej vědět teto. Přijedu Tě podpořit.
Teta Bushka
papajo, nepodléhej panice a buď rád, že jsi zdravý!:)
ten náš návrh je doplněk k trestnímu zákoníku, který je právě v těchto týdnech schvalovaný ve sněmovně a který už obsahuje tzv. obecnou dekriminalizaci měkkých drog - konopí a lysohlávek - pro vlastní spotřebu. podle současného návrhu by to mělo znamenat, že každý dospělý občan by si mohl vypěstovat až 3 samičí rostliny konopí a 25 lysohlávek, aniž by to bylo považované za trestný čin. ale pořád by se to mohlo postihnout pokutou od obecního úřadu (mohlo, ale nemuselo!).

u dekriminalizace pro léčebné účely jde o to, že jen tři kytky pro mnoho pacientů na rok nestačí - zvlášť když si je pěstují v květináčích za okny. proto náš návrh počítá s větším množstvím a aby se zajistila kontrola kvuli možnosti zneužití mafií, tak je tam ta registrace na ministerstvu zdravotnictví. ale toto vše se týká pouze těch, kteří by si chtěli pěstovat konopí pro léčebné účely, pro ty ostatní platí ta obecná dekriminalizace pro vlastní spotřebu výše.
papaja
jo ale mě taky nestačí tři kytky....natož aby mě dávaly nějakou pokutu myslím, že mi rozumíš Bushko

v tom článku legalizace.cz píšeš o jednom hodným a jednom zlým policistovi
to je klasika takhle přesně vystupujou-myslím, že takhle se domluví a rozdělí se role...
GeorgeJung
citace:
Původní příspěvek od Teta Bushka
díky za podporu a snarkovi za dobrý skutek!

napsala jsem článek o mém stíhání:

http://www.legalizace.cz/?p=47

jestli chcete pro mě a další lidi, co se léčí konopím něco udělat, tak podepište tu naši petici na www.konopijelek.cz

a udělejte jí reklamu, ať se tam sejde co nejvíc podpisů. možná už koncem června bude 2. čtení trestního zákoníku, kterého se náš návrh týká.

a přijďte k soudu to tábora, až budu mít stání. čekám teď na datum, dám pak vědět.


Zajímavej článek a i když jsem samozřejmě pro úplnou dekriminalizaci a mám to štěstí, že marihuanu nepotřebuju kvůli zdravotnímu stavu, tak dekriminalizace pro léčebné účely považuju za naprostou prioritu a samozřejmost v každém rozumnými lidmi řízeném státě!
Do Tábora to mám kousek, takže pokud nebudu muset zrovna zůstat v Brně, tak určitě přijedu.
(konopijelek muj podpis obrzelo hned po zahajeni cinnosti;))
Přeju hodně štěstí při soudním líčení a stále věřím, že pravda vítězí, naštěstí máme v naší republice dost inteligentních soudců, bohužel ale také hodně poručíků, kteří si potřebují nahonit nějaké to ego :(

Doufám, že to dobře dopadne a držím palce ;)


Myslím, že už bylo dost hudebních happeningů typu GMM, měli bysme demonstrovat pořádně, před úřadem vlády, furt...
Slick-ace
Tak jsem dočetl.. je mi z toho smutno, těžko, ouzko u srdce. Konopijelek je si zaslouží podporu široké veřejnosti, lidé by neměli zavírat oči - sami tuto bylinu mohou jednou potřebovat.

Držím palce a přeju hodně štěstí teto Bushko, jak se tady objeví datum budu se snažit si opatřit volno a dorazit, i když to nemám do Tábora zrovna nejblíž.
afro
To to je fakt velice smutný v jakým světě to žijem. Připadá mi to až neskutečný, ale je to tak. Jakým právem mi někdo může mluvit do toho co si doma smím a nesmím zasadit??? Jakou rostlinu smím doma pěstovat pro svou vlastní spotřebu??? Vždyť je to rostlinka, přírodní produkt, žádná uměle vyrobená droga. Jakým právem mi vůbec někdo může nařizovat co smím doma ve svým soukromí skonzumovat??? Co si smím doma zakouřit, nebo napiplat na sebe v případě tý mastičky??? I kdybych do sebe nasoukala třeba jedno velký hovno, může to být všem jedno, vždyť je to jen a jen moje tělo, je to jen moje věc, když nikde marihuanu dál nešířím neprodávám, nikoho tím ani neomezuji, nikomu neubližuji, tak proč by někdo měl omezovat mě? Jakým právem může vláda takhle omezovat člověka???
Tohle by si lidé neměli nechat líbit!!!
Hanizek
http://www.novinky.cz/clanek/144593...yrobu-drog.html
chOdec
Hnus. Ubohost. :( Škoda, že jsem se nemohl zúčastnit..
Potrebujeme znova osvicenstvi...

:(
Hyde
Tak jsem po velmi dlouhé době zjistil že se ještě stále dokážu rozpálit. Do běla.
Choleru a neštovice na Vás, vážení státní zástupci...tupci! A jarníma kopřivama přes držku.
Zde je clanek+ vypovědi svědků atd.....

http://www.blisty.cz/2008/7/10/art41595.html

Nejvetsi perly padaj v prvni casti behem poslednich 10min
Je to důkaz toho, že bolševici jsou pořád u moci.
Jo bolševici a klerofašisti!
TSO
Je škoda že teta v kosmopolisu(nebo kosmopolu, fakt nevim jak to sklonovat) pusobila i trochu ja ty "hrozny" fetaci protoze si tam zapalila a priznala i ze hulila temer odjakziva. Pak ji muzou tezko soudit jen za lecebny ucely....Kazdopadne doufam ze pobyt prezije ve zdravi a psychicke pohode...
Winston Smith
Tak tak, tetka hulila i v tom dokumentu co byl na dvojce...jinak ja jsem pochopil že má podmínku a do vězení nepůjde...nebo jsem to pochopil blbě?
omnihash
Tady je to pořád spolek hipíků - a co čekáte? Jít se udat do televize, že pěstuju a hulim, nechat si při první razii zabavit kytky a na to zasadit znova pětkrát víc aby mi je zabavili o pár měsíců později a pak si stěžovat, že mě obvinili vám přijde normální?

http://www.blisty.cz/2008/6/6/art41052.html

citace:
Rostliny, které mi policie zabavila, měly v srpnu, kdy teprve začínaly kvést, jen kolem 1,5% THC a listy nalezené při domovní prohlídce měly od 0,7% do 1,8% THC. To znamená, že veškerý tento dle obžaloby “toxikomansky využitelný materiál” byl naprosto nevhodný ke zneužití pro omamné účely. Sama tyto listy používám jen jako základ do konopné masti či na nálev do koupele (ulevuje při astmatu a artróze), nebo je pojídají moje kočky, které se tím odčervují (konopí bylo po tisíciletí úspěšně používané nejen v lidské, ale i ve veterinární medicíně).



takže na začátku květu měli palice dvě procenta? To asi nebude ta uplně neškodná odrůda, že? Skoro bych řek, že do konce květu se tahle hodnota ještě tak pětkrát? zvedne, ale to už by to nevypadalo, že stát týrá nemohoucí stařenku.

To samý listí s 1,8% THC - když má listí dvě procenta, kolik m ěli palice? Deset, patnáct?

Poslední věta: ale né, pane příslušníku, já ten kokain nešňupu, jenom si tím potírám klouby, aby nebolely - tohle by asi neprošlo co?


citace:
Mé zdraví se za ten poslední rok prudce zhoršilo, objevily se mi dost velké zdravotní problémy. Neustálé napětí z toho, jestli mne už nechají na pokoji, nebo budou pokračovat až do zlynčování, mi na zdraví rozhodně nepřidalo. Nevím, jak to pociťují zločinci, ale pro nevinného člověka je nesmírně pokořující a ubíjející, když je podrobován policejním procedurám. Po domovní prohlídce, kdy mi cizí chlapi lezli do mých intimních věcí, jsem měla pocity jako po znásilnění. Předtím jsem se v mém domě nikdy nebála, ale po té policejní razii tady mám někdy strach, i když se zamknu na všechny západy.



Tohle nechápu - pakliže jde paní Bryndový o klid, proč s tím vystupuje v televizi? Osobně znám několik mastičkářů a nikdy neměli žádný problémy, protože pochopili, že když budou držet hubu, nikdo se o ně starat nebude. Znám taky dva lidi, co se pustili do boje se státním aparátem. Oba si sice u piva postěžují, co jim zase kdo provedl za obstrukce, ale naprosto chápou, proč se to tak děje a nejsou z toho ani trochu překvapeni.

Osobně nechápu, proč se někdo veřejně přizná k trestnému činu a pak se diví, že je za tento čin penalizován.


citace:
Rozhodla jsem se tedy, že když oni jsou takhle zpupní, tak já budu taky! Nestojím o zápis v trestním rejstříku jako osoba trestaná za drogy, a proto budu-li odsouzená, tak tento trest nepřijmu a odvolám se proti němu. Půjdu s touto kauzou třeba až k Ústavnímu soudu - takhle si zahrávat s lidskými osudy kvůli dvěma kelímkům masti a listům na koupele? Vždyť mi zničili reputaci v mém bydlišti, málem mne dohnali k sebevraždě a silně mi poškodili zdraví - a o tom, jak asi musely být vysoké náklady na celou tuto bez měsíce jeden rok trvající šaškárnu, ani nemluvě.



Teď jsem zmaten - jestliže paní Bryndová málem spáchala sebevraždu už před soudem první instance, jak chce vydržet ten mnohaletej boj až k ústavnímu soudu? Každopádně jí přeju pevný nervy, bude je potřebovat.



citace:
Pokud žijeme v demokratické společnosti a nejsme spokojeni se zákony, máme možnost pokusit se iniciovat nové a lepší. A touto cestou jsem se vydala i já. Letošní březnová rovnodennost tedy nepřinesla pouze jaro, ale i vznik občanské iniciativy „Konopí je lék“, která usiluje o dekriminalizaci léčebného využití konopí. Tato občanská iniciativa vytvořená pacienty léčícími se konopím předložila zákonodárcům návrh zákona, který má lidem umožnit léčit se touto tradiční bylinou bez obav ze sankcí, protože v něm požaduje zvláštní úpravu dekriminalizace jeho pěstování a přechovávání pro dospělé lidi, kteří je používají pro své léčení. Argumentuje tím, že tito lidé potřebují daleko větší množství konopí, než příležitostní zdraví konzumenti, takže obecná dekriminalizace je pro ně nedostačující.



Tohle jenom chválím - jenom bych podotknul něco o spotřebě - osobně nevěřím, že člověk, kterej spotřebuje denně x gramů se může honosit označením medical user only. To ovšem nic nemění na tom, že pokud konopí pomáhá zlepšovat podobným případům život, jde o lék a proto by neměl být trestán.



http://www.blisty.cz/2008/7/10/art41595.html

citace:
Chyba první: Soudce rozhodl, že mast vyrobená slouží k léčbě, a tudíž tato léčba není trestná, sušina k přípravě léku je "toxikomanicky" (sic!) zneužitelná kouřením (hypoteticky), a tudíž trestná. Mast už ani trestná nemůže být, neboť zde už judikoval Nejvyšší soud zanedbatelnou společenskou nebezpečnost. Bez sušiny drcené, všelijak macerované a louhované v tuku je ovšem mast nevyrobitelná. Soudce do protokolu přečetl ze stránek Bushky Bryndové kompletní návod na výrobu masti. Zjevně ovšem nepochopil nic. Při domovních prohlídkách vydané masti je povinna police vrátit, tukové polotovary policie "spotřebovala" na provedení testu, který neukázal nic, zabavená sušina z rostlin obojího pohlaví "propadla" státu... Ať si policie také zahulí... Dobře jí tak. Budou hulit seno.


Jestliže si paní Bryndová zahulila v televizi, tak nejenže byla sušina zneužitelná, ale dokonce i zneužitá. Zbytek je naprosto mimo.

citace:
Chyba druhá: Inhalace účinné látky vdechováním je "hulení", a tudíž trestná činnost, mazání masti je léčba. Plíce při astmatu nejdou mazat vazelínovou mastí, a tak jeden z mála účinných způsobů je vdechování silice per os. Ústy. Ať již ve formě kouře z jointu, nebo par z vaporizéru či vodní dýmky. Inhalace je ovšem kouření... Nabízí se "americká" paralela prezidentské milosti: kouřila, ale nešlukovala..


Jestliže dojde ke změně psychického stavu, jedná se o "hulení" tedy aplikaci drogy. To, že bylo THC aplikováno za účelem léčby, je sice pěkné, ale přirovnal bych to k léčení nachlazení slivovicí - taky se pak blbě vysvětluje policajtovi, že neřídíte v jednu odpoledne se čtvrt promile v krvi proto, že sem notor, ale proto, že sem nastyd.

citace:
Chyba třetí: Obsah účinné látky v zabavených rostlinách byl v rozsahu 0,7-1,9%. "Hulič" se směje a odborník se diví.


viz výše

citace:
Chyba čtvrtá: Soudce se redaktorovi BL po vynesení rozsudku přiznal. Věcně problematiku studoval v noci před líčením na internetu. Nejspíše si přečetl celý web Bushky Bryndové, nicméně byl ochoten tvrdit redaktorovi, že z rostlin konopí se vyrábí ta toxikomanicky zneužitelná marihuana. Čili že marihuana je VÝROBEK z konopí...

...Paní Bryndová konopí pěstovala výhradně ve venkovních podmínkách odbobně jako bylinky. Přestože je na trhu zcela legálně možné zakoupit vybavení pro hydroponní pěstování kombinované s umělým osvětlením, paní Bryndová těchto technologií nevyužívala a ani nevlastnila. Přitom právě tyto technologie jsou schopny zásadně ovlivnit množství THC vyprodukované rostlinou konopí. Naopak pěstování ve venkovních podmínkách prakticky vyučuje dosáhnout srovnatelných výsledků z hlediska obsahu THC. Je tak zcela zřejmé, že množství THC (tedy v dikci Vašeho dotazu snaha maximalizovat obsah THC) nemohlo být jedním z hlavních motivů paní Bryndové, neboť reálně nic ze způsobu pěstování konopí nemohlo prokazatelně vést k maximalizaci obsahu THC. Současně oba výše uvedené způsoby maximalizace obsahu THC (speciálně vyšlechtěná semena a technologie pěstování) byly pro paní Bryndovou dostupné a ona je prokazatelně nevyužila a naopak dávala přednost tradičnímu způsobu pěstování, který nevede k maximalizaci obsahu THC...

....Podle Jednotné úmluvy o omamných látkách (1961) „cannabis“ značí „kvetoucí nebo plodící vrcholky konopí (kromě semen a listů, které nejsou doprovázeny vrcholky), ze kterých nebyla extrahována pryskyřice". Jako marihuana se pak označují POUZE vrcholky samičího květenství či plodenství odrůd, vyšlechtěných tak, aby tato květenství obsahovala účinné látky s psychoaktivním účinkem, zejména Δ9-tetrahydrocannabinol (THC - excitační, euforizující psychoaktivní účinek) , ale i cannabidiol (CBD - tlumící účinek).


Takže evidentně nějakej ten rozdílek mezi marihuanou a konopím bude. Jestli je výroba i sušení je sporné, ale imho ano. Ad kydy o tom, že venky nemůžou dosáhnout srovnatelný kvality s vnitřkama - :D:D:D
mykee
já myslim že už nás tady v tom státě takový věci nemůžou překvapit,protože je to tu dojebaný.sem houby vlastenec,ale když sevokolo sebe rozhlídnu,a vidim co lidi dovedou,musim si dát brko...
John.Mall
omnihash

moje řeč, nějak tak jsem to chtěl formulovat.
papaja
díky Bohu dnes byl zrušen ostudný rozsudek
http://zpravy.idnes.cz/soud-zrusil-...13117_krimi_cen
Slick-ace
Teď jsem to viděl ve zprávách, zdravý rozum zvítězil

http://www.ct24.cz/domaci/38690-sou...a-lecivou-mast/
bezva zpráva :)
nono,zas tak růžově bych to neviděl. Soud vyšší instance sice trest zrušil, ale tim se to vrátilo zpátky do projednávání. Takže jí pořád můžou napařit minimálně podmínku.
barbastell
Držím jí palce, ale jinak naprosto souhlasím s Omnihashem.
Slick-ace
Online rozhovor s Libuší Bushkou Bryndovou

->

http://taborsky.denik.cz/online_roz...ne23042009.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma