Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Pro alergiky - Klikni zde pro originální téma
oper
neviem ci sa tu niekto taky najde ...,ale chcel by som sa dozvediet veci súvisiace s alergiami a marihuanou,,,ak niekto ma otom nejake znalosti ..ak chce mohol by sa snimi podelit.....hm ako pekne som to povedal:)
Máš na mysli "jak může marjánka pomoct s alergiemi", nebo "jaké může marjánka vyvolat alergie a co s nimi"?
oper
myslim ci ma nejaky ucinok na tich co alergiu maju....ci to nevyvolava nejake vedlajsie ucinky ..ci to neskodi viac,ako ludom co ju nemaju...alebo ci snad pomaha v urcitom zmysle tím co ju maju....
inVALIDa
ja mam slabou alergii na roztoče a njake kytky a stromy.......

Treba kdyz mam sekat zahradu (jitrocel=ryma) tak si zahulim dam si walkmana a vpohode jedu !!!!

tzn.: ze v intoxikovanem stavu potlačuje projev alergie...

Pokud se ale dusíš tak nevím jak když na to zahulíš.. to asi ne ;)
u4eea
Ja mam alergii na pil z marusky, a to me hrozne stve, pul hodiny v growu, a mam nasobe alespon tri pupinky na kazde ruce, musim si je hodne mit, a obcas jsi je umeju lihem. Pak ke konci kvetu mi to leze i na oblicej takze zacnu zrat prasky na alergie, Zyrtec aneb Claritin. Pak prijde sklizen, to ma bejt nejoblibenejsi cast, a pro me ta nejhorsi, jakmile to zacne schnout tak se mi rozjedou alergie komplet, oci slzej, dychaci cesty, nosni dutiny, sliznice, no proste "the works". Musim to susit uplne mimo "me" co mam konecne zarizeno.

Ale zvykam jsi. :)

Jinak mi teoreticky pomaha ze nemam tak silne alergie na "jine" travy ktere kvetou na Jare a v Lete, protoze udrzuje hladinu myslim ze phagocytu (urcite kecam), ktere branej muj system.

Dodam jenom ze vim jak dobrej mas model kdys vejdes do misnosti, a to podle toho jak moc mi zacnou svedet oci (lol, zrovna jsi je mnu {jenom trochu/ ono se to nema}), diky shive za drticku protoze do te doby jsem si musela but umejt ruce (ale hned), aneb se umnout k smrti.

Venku mi to ale moc nevadi, a dovedu spat ve skleniku, no problemo (vetranej- a musim mit Zyrtec). :) :) :) Mama se mi smeje, protoze ja mam alergie na vsechno co miluju. Zvirata, seno, slama, venkov, velke louky, krasne lesy, prach, cigara, a samo marijuanu. Jeste ze nemam alergii na skolu protoze tu miluju nejvic. :)
inVALIDa
mě pokožka začne svědit když holou rukou promichavam hydro roztok (AH) v koncentraci 2.0 EC.... Myslite ze to je alergie anebo ze je roztok agresivni ?

vyzkouset prosim ! :)
u4eea
To se mi take stava, podle me to drazdej ti sole (hnojky), podobne kdys se koupes u more, ale to jsou jine sole.
Kdys se kouknes kolik krystalu ti zustane po kapce vypareneho AH- grow, tak je dost mozne ze to bude to co te drazdi v tom roztoku. :)
oper
takze umna je to asi tak....som alergicky takmer na vsetky rastliny co kvitnu na jar a asi aj niektore v lete.Prejavuje sa mi to ako ste uz spominali svrbenim a slzenim oci a takiez aj kychanim....Ale kedze mi pravidelne-mesacne strkaju ihlu do tela,tak mi to asi zcasti aj trochu pomaha...Ked si zafajcim,tak nepocitujem ziadne hovadiny na svojom tele a vlastne ani si neuvedomujem,ze nejaku alergiu mam..a to sa aj trochu cudujem,pretoze ak ma nieco boli(casti tela) tak ma to vlastne boli akokeby dvojnasobne....je to tak aj uvas?alebo ked som mal sadru tak mi o dost viac vadilo ked som nafajceny(to len tak odveci:)....takze suhlasim s INVALIDEm,ze v intoxikovanem stavu sa potlačuje prejav alergie...len ma este "trapy"jedna vec ,ze ci mi neskodi viac na dychanie ako tím co ju nemaju..?
Mr. Figaro
Oživuji tento thread kvůli jedné důležité otázce(pro mě).....Může být alergie na smrad s kytek, kterej rostlinky vydávaj v druhý půlce květu??? Mám sestru(bohužel) je to rozmazlená kravka, která si pořád na něco jenom stěžuje....máme spolu pokoj(bohužel). Nedávno si vymyslela že jí ten smrad z hulení štve a že udělá všecno proto abych už nepěstil...Jenže sem pak jednou nechal běžet ventilaci přes noc a najednou sestra opuchla, naskákala jí vyrážka a blbě se jí dejchalo, tak nevim jestli je to opravdu možný mít alergii na smrad, nebo si to ta kráva jenom vymyslela aby šla pěstírna z domu.....?
Každopádně se tomuhle dopříště vyvaruju koupením uhlíkovýho filtru, ale stejně by mě to zajímalo........podle mě je to hovadina, ale chytřejší lidé, kteří o tom něco vědí by mi to mohly objasnit. Díky
Moje neteř otéká, když vyleze ven na rozkvetlou louku, stejně tak otéká a dusí se moje sestra, stejně tak hafo dalších lidí. Vím, že to je alergie většinou na pyl, leč myslím si, že tělo Tvojí sestry dalo jasně najevo, že mu to vadí, ať už si o sestře myslíš cokoliv. Nepletu-li se, žírný buňky a další zaplavovači těla histaminem se moc na vůli neohlížejí.
Pokud má sestra alergii, pravděpodobně se projeví ještě na něco jiného, takže by možná nebylo od věci, aby si zašla na alergologický testy, protože může mít při nějaké vycházce ven dosti signigikantní problémy (nebo taky ne, ale to nikdo předem neví, alergie se rozvíjejí časem).
Pokud by lékař(ka) usoudil(a), že je vhodná medikace antihistaminiky, možná by to ségře pomohlo i proti alergii na produkty kvetení cannabis ve vzduchu. Ale je fakt, že pokud v místnosti, kde pěstuješ, spí, problémy můžou být stále.
Jinak alergie se může přehoupnout třeba do astmatu - takže bych to nebrala zcela lehkomyslně.
Mr. Figaro
No právě že na těchle testech už byla, ale normálně asi nedělaj testy na canabis:). Alergolog usoudil, že s těmi alergiemi na tom neni zas tak špatně za to já chodim každý měsíc na vakcinace. Jinak ten smrad tam právě normálně neni jenom když je v pěstírně zapnutá vzduchotechnika a právě že sem ji přez noc jednou nechal zapnutou a dopadlo to jak sem už říkal.
Tak mě napadá, s jakou rostlinou vyvolávájíc alergie je konopí nejpříbuznější?
FlickerBird
kopřiva :)
mě se od zimy začaly dělat ekzémy na hřebetě ruky (rozpraskaná kůže), které nakonec vymizely a vystřídaly je shluky pupínků které svědí a oběvují se uplně náhodně a stejně náhodně mizí... prášky, mastičky, všechno naprd :wink: teď už čekám jenom na mastičku ze sklizně, pokud nepomůže ta tak se udrbu :slizoun:
absinthová víla
musím říct, že za celý svůj dosavadní život jsem na jaře netrpěla tak ukrutnou alergií jako letos. jestli to nějak souvisí s množstvím zkonzumovaného hulení netuším-možné to je.
podstatné pro mě ale je, že jsem trpývala docela hodně na dýchací problémy (slabší astma) a ty se kupodivu výrazně zmenšily.
máte s tím někdo podobné zkušenosti? docela by mě to zajímalo...
Deckardph
Mr. Figaro: Hehe nechapu jak nekdo muze bejt alergickej na neco tak nadhernyho :D ja si v tom vzdycky uplne libuju kdyz se rano probouzim a cejtim vuni kvetouciho skunku :D treba na to alergicka neni a vsugerovala si to tak silne ze vopuchla :D si pamatuju ze se tu ptala jednou vrrn jestli ten smrad nemuze nejak postelovat maly dite a doslo se k tomu ze ne ale cojavim nejsem doktor :D
_Ra_
víla: Léčené astma většinou slábne a napomáhá tomu i věk. Mám tu samou zkušenost. A myslim, že alergie a astma vs intoxikace thc nemá žádnou interakci.
zmetek
Ja mam silnou alergii ma pyl, prach a seno a huleni mi celkem dost pomaha.Kdyz si aspon jednou za 3 dny zahulim tak se alergie projevuje jen minimalne, ale treba ted sem nehulil 10 dni a i presto ze prselo a vycistil se tim vzduch tak sem alergii stejne dostal.
Vladbur
Mám alergii na seno a na pyl z lučních květin,když si zahulim,tak ani nevim že alergii mám,nesvědí mě oči,nemám rýmu,mě osobně to pomáhá,určitě je to lepší než chemický prášky na alergii...
MadEGGA:()
ty jo. mno mi mame v rodine astma a silny alergie. ja mam snad jenom na roztoce a slabou na ruzny travi. hulim uz asi 5 let, a po asi roce sem si vsiml, ze mi otika oko. teda jen jedno :D mno nejak sem to neresil, pac me to nesralo. ale casem se mi tam zacala delat jakasi zatvrdlina a doktor mi tedka rekl, ze se nejspis jedna o nejakou alergii a pokud se to bude zvetsovat, takze mam prijit. mno nevim, dost mi to nahani strach. nevite nekdo jestli to muze byt vazne alergie, pripadne co jineho by to mohlo byt?
MadEGGA:()
jo napadlo me jeste, esi by ty alergicky reakce se projevovali aj pri huleni brcka prez vapolizer. pls esi nekdo neco o tom vite, tak k tomu neco napiste. dekuji :)

prave mam podezreni, ze mam alergii na latky obsazeny ve chmelu a v brku. coz me jebe uplne nejvic jak muze, paac tyhle 2 veci sem nejvic miloval :(
killlsmoker
mate nekdo taky takovej problem ? kychani spuchly oblicej zalite oci a tak podobne ? staci jen cichnout nebo jak zrovna kvete samec
pozitron
Mama má hnusnú alergiu na samčí pel. Stačilo aby s ním bola v jednej miestnosti, a na druhý deň sa zobudila celá opuchnutá - tvár, ruky, nohy... samé dráždivé vyrážky :(

Ja zasa kýcham po tom čo dám prda, ale to kýcham aj keď sa nadýcham cukru z koláčov, tak pohoda :)
Já su alergig nejvíc na první trávy a na první sklizeň sena. Každoročně záchvaty kýchání v kombinaci s opuchlostí a rudýma očima. Minulý rok jsem se poučil a přes zimu došel k alergologovi a na jeho radu jsem si koupil vakcínu. Když to ještě podpořím claritinem, tak to letos tak hrozný není. Ale definitivně se toho zbavit je podle mě nemožný.

Jedinou výhodu to mělo a to že jsem nemusel nikdy na seno :D
killlsmoker
ja jsem zacal brat nejakej zodiac. mnel jsem to brat ale nejak jsem na to zapominal tak ze jsem to vubec nebral a letos umiram. jak si zahulim tak mi spuchnou oci a zalijou se vodou.
bajda
Kámošovi se na sennou rýmu osvědčila konopná slivovica (pár aktivních palic se nechá vyluhovat). V sezóně si po ránu dává panáčka a říká, že je v poho.
berrea
velice účinnej je Xyzal, ale jenom na předpis... a co se týče alergie na konopí, tak občas se mi stane, že když už toho mam v sobě dost, žačnu nějak ztuha dýchat... ale jenom občas, tak nevim co to
Zenga
Taky sem alergik a ten pyl ze samcu mi nedela dobre.Minuly rok jsem na ne zapomnel a po navsteve policka jsem byl opuchlej celej,z oci mi teklo,ze jsem ani nevidel na cestu a celou cestu jsem kychal.Ja beru kazdej den Xyzal a je fakt dobrej-letos(musim zaklepat),ani tuk.
Venousek
zdravím, dočetl jsem se tu, že jsou lidi, kteří mají alergii na trávu. jde o to, že dřív když jsem si jednou za čas dal pár prdů, tak jsem byl v pohodě, mírně zhulenej atd a klid. pak jsem si jednou dal s kámošem napůl dvě skla a asi 10 minut jsme zezelena, bylo mi příšerně, motal jsem se a nevěděl jsem. to by ještě nebylo tak hrozný, ale ke všemu jsem měl takový zvláštní pocit, jako bych měl v krku narvanou nějakou "horkou bolestivou kuličku" nebo jak to popsat, prostě to na jednom místě děsně bolelo a pálilo. no a ta bolest se neustále přesouvala nahoru do mozku a dolů k srdci. Když to bylo v mozku, tak se mi zatmívalo před očima a myslel jsem, že omdlím, v krku jsem se dusil a u srdce jsem myslel, že se mi zastaví srdce. no a pořád jsem se tak nějak svíjel a prostě fakt hrozný stav. Šel jsem domů a po dvou hodinách spánku jsme byl OK. no, pak jsem ze strachu asi rok a půl neměl ani prda. Pak jsem si jednou dal od kámoše dva pořádný prdy a zase. Tentokrát jsem nebyl zelený a věděl jsem co dělám a byl jsem při smyslech, ale zas ta bolest a byla ještě intenzivnější. Dvě hodiny spánky to dočasně spravily, ale večer zase a pak ještě pár dní jsem měl jakoby vsugerovanou tu bolest a pořád to trochu bolelo. A sem tam se mi ta bolest v krku jakoby vrátí, jen je teda pořád v krku. No, tak se chci zeptat, jestli někdo neví co to je, jestli je to ta alergie či co. Mám alergii na kvetoucí trávy a pyly a podobně, léčil jsem se ale nepříliš úspěšně. A taky se chci zeptat, jestli ta alergie je na THC nebo celkově trávu, jestli můžu THC přijímat třeba jinak než kouřením nebo jak. A chci zkusit marihuanillu, ta nemá thc, tak doufám, že to bude OK, co myslíte?
Myslim, ze kdyz ti huleni nedela dobre, ze bys nemel hulit... a kouris cigara? treba mas jenom podrazdenej krk z koure a tu tvou "horkou" kulicku sis vsugeroval...
Venousek
cigara jsem tehdy nekouril vubec a ted mam spotrebu tak 10/mesic, takze takjy nic drastickyho... jinak nehulit, no mi nejde ani tak o tu travu, ale o tu marihuanillu...

PS: sorry za špatnou kategorii, nějak se to tu popletlo...
Mr.MEN
Tak Leonurus sibiricus podle toho co budeš kouřit. Já mám květy ale když jsem si jednou kupoval u vegetalismu, tak mi poslali sáček skoro celou kytku, a to se fakt kouřit nedá. Ale spíš si kup Leonotis leonurus. Já je mixnu. Protože samotná LL hodně škrábe ale s tím LS je to docela luxus.
Ale musím tě upozornit že to není jak cannabis jsi v takové euforii.
Kdyby si chtěl nějakou napodobeninu tak si můžeš objednat Skunk, prý je to docela síla.
kouřit marihuanillu sem taky zkoušel. jednou. raději čaj...cannabis se napodobit nedá ;) a ten "skunk" se tu rozebíral. vůbec bych na to nemyslel a raději si vypěstoval jemnýho jednopšouka kdy nemusíš mít strach o plíce pokud nebudeš moc vyhulovat

co se týče tý kuličky tak se ti přesouvala energie ze středního ohřívače do horního atd. nevim přesně co to znamená ale určitě něco nebude v pořádku. ale při řešení těhle věcí se musí kouknout se na celkovou životosprávu a to musíš udělat sám ;)

a alergie na trávu existuje. na určitý látky v ní obsažený než na thc. po některý trávě mám úpe rudej xicht a opuklý oči :eek:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma