Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: 1 [2] 
Jak uhlídat kytky pomocí elektroudělátek?? - Klikni zde pro originální téma
Kalis
Vřele všem strážcům úrody doporučuji zakoupit zbraň na Airsoft. Pořádný automat a kytky mít z okna na očích, účinný dostřel takovéto zbraně mužete mít až na 50 metrů. Touto zbraní můžete kosit ty šmejdy jak je libo a nikdo nic nemůže...protože kdybyste je napadli pálkou, věřim tomu, že tady v tomhle kocourkově by vás ještě žalovali za ublížení na zdraví...Takhle čorku vykropíte na cedník a ještě se pobavíte nad těma tanečníma kreacema :-D
mirosk
2: Kalis
Zaujímavé, a čo keď pole mám 25 km od domu? Akú zbraň by si mi odporučil, chcel by som niečo čo by strieľalo aj za roh......
Papajamal
Tak jestli to máš tak daleko, doporučuji polní dělo, ale kup té kitce neprůstřevnou vestu(kdyby jsi se nestrefil).
Kalis
mirosk: vsak pisu, ze je potreba mit urodu na ocich, nevim, co jsi cekal za odpoved
vagabund
Zdar páni, mna napadla len taká vec že vlastním telefón NOKIA N95 a ked som ho kúpil tak som zhánal nejaké aplikácie čo idú pod Symbian-om (OS) a narazil som na pár apl. čo sa práve týmto zaoberali. V podstate ide o prenos videa v reálnom čase za pomoci internetového pripojenia. Nakolko je známe že tento telefón disponuje aj pohybovým čidlom tak by sa to mohlo javiť ako najshodnejšia cesta k monitorovaniu políčka. Napájanie by mohlo byť kludne aj cez nabíjačku do auta pripojenú na 12V baterku čo ide do skútra, to by mohlo vydržat tak 2 týždne a nebolo by to nejak velké.
Keby niekto mal záujem, pošlem odkazy na soft. Podotýkam že som to nejako hĺbkovo neskúmal takže ak to má niekto už zmáknuté tak sorry.
MaD!
ja osobne použivam o čom psal eso 1111 uz asi 2 roky dveřní alarm mam asi 15 m od baraku sklenik mam tam i petlici v loni jsme my přezní dostali docela šikulove to vam povim,no a v tuhle chvili se my osvedčil ten dveřní alarm zalekaly se a utekly a vim i kdo to byl stačilo vykouknout s okna.
ondra123
Já bych doporučil udělat tam něco co čorkám přinejmenším zláme obě ruce :) Ale i takový prkno z nějakyma hřebíkama dokáže potrapit. Jinak nějaký technický vymoženosti bych řekl že je blbost. Nejlepší je bezpečný místo máte klidný spanek.
vagabund
Najbezbečnejšie miesto je v boxe čo máš vedla postele hehehe.....
bigori
:-Dlol me nekdo vzal 4 kytky sem byl dojebany jednou sem se sel projit a nasel jsem na kopci 3 kytky tak si je pak cornu
Mechac
bigori: A pripravis tak jinyho growera o jeho pulrocni praci....To je fakt dementni pristup, sorry.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od bigori
:-Dlol me nekdo vzal 4 kytky sem byl dojebany jednou sem se sel projit a nasel jsem na kopci 3 kytky tak si je pak cornu

...hmm to nedelej nekdo dalsi bude nasranej , urvi si vzorek ale kytky nech , nerad bych aby mi nejaky kamosi rikali ze jim nekdo urval tri kytky , cau Hlava
DooMer
citace:
Původní příspěvek od Hlava

...hmm to nedelej nekdo dalsi bude nasranej , urvi si vzorek ale kytky nech , nerad bych aby mi nejaky kamosi rikali ze jim nekdo urval tri kytky , cau Hlava

ja bych to nerval vubec pac to muze akorat pestitele vystrasit a donutit predcasne sklidit , neni to to tvoje tak na to nehrab. Ale treba kdyz tam nechas naky pochvalujici dopis tak by to slo ...
HiGhLaNdEr
Osobně se přikláním k elektrickému ohradníku na plastových kůlech kolem kytky. Několik drátů nad sebou a chce to nějaký výkoný ohradník. Nezapomenout na kvalitní uzemění a je možné ten ohradník i s baterií zakamuflovat, aby nebyl vidět a byl uvnitř ohrady. Pro paranoiky bych doporučil místo origo zdroje pro ohradník trafo z mikrovlnky,.. ale to zamozřejmě ze srandy. Trafo z mikrovlnky je velmi nebezpečná hračka. Neví někdo kde se spolehlivě sežene ten provaz na ohradníky jak jsou v tom provazu připletený drátky ??

Ohradník skombinovat s nějakým bezdrátovým zvonkem napojeným na PIR čidlo. Reaguje na změnu tepla, nebo spíše IR záření které vyzařuje osoba v dosahu. Tak by to upozornilo obsluhu. A člověk by mněl čas přispěchat kytkám na pomoc mezitim co vetřelec bude řešit jak eliminovat ohradník.
A ted ta drasticka metoda!!Pro skleníkáře.Dejte u dveříb prkno které bude stát nad dveřmi.Pokud by čorka otevřela dvěře prkno by spadlo přesně na ruku a ruku zlomilo.Ale musela by tam být pojistka proti devastaci majtele!Ahoj
opicca
teoretick by se dalo zapojit to pohybovy cidlo tak ze se ti rozviti i svetlo i zazvoni zvonek doma...staci koupit zvonek a podle jednoducheho schematu to zapokjit..ale musis si overit voltaz abys ten zvonek napoprvy neodpalil
Kaluhas
Taky mně nejednou vyčorovali kytky,až jsem si jednou řekl dost.Po zahradě a mezi zeleni sem ponatahoval rybářský vlasec, připojil ho na alarm z auta,ten napojil na sirenu (chce si stím pohrát),a schoval pod kytku. Pokud ste mněli v 8 aspon 4 s fyziky,tak el. obvod zvládne každý:) Alarm používám už dva roky,a jsem sním vřele spokojen.
smagler
hlasic na ryby-pipak natazeny silon
Ruprecht
kua pánové, některé přízpěfky stojí za úvahu! právě proto jsem tento trýd zakládal, paráda!..akorát by to chtělo i nějaké praktické ukázky - fota, schémata, nákresy...já jsem pořád zůstal u postaveného stanu ve kterém budu v říjnu sem tam i spát a minialarmy s pohybovým čidlem mezi kytkama, loni fklidu, letos uvidím...držím všem palce!!
chemický Ali
po letošním outdorovém loupežnictví se nedá ničemu věřit!!!Nepomohla nám ani vebová kamerka a proto jsem se napevno rozhodl pro indoor
sacricoola
lol tak to sou masakry...:-) co lidi nevymyslí....možná než ztrácet čas vymýšlením super ochrany bych hledal pěknej strom na kterej se dá sadit a nedá se tam bez lana vylézt....páč většina lidí čumí po zemi a když už kytičku uvidí tak ať nemá tak jednoduchý ji získat....toť můj názor...
pro skleník:

na horní stranu futer namontovat mechanismus z takovejch těch strojků co osvěžujou vzduch když okolo nich projdeš ale místo vůně tam dát pepřák popřípadě ještě upravit aby seplo světlo a zahučela siréna

pro out :

1m žiletkovýho osnatýho drátu a zaplíct ho do kytky vysoce účiná metoda při pěstování menších relativně snadno vytáhnutelných kytek
LIX
Čo tak si spraviť jednoduchý a trocha drastický odplašovač čorkerov?
Ak ste to sem už písali tak prepáčte, ale nechcelo sa mi to všetko čítať.
Vec sa má tak že zoberiete neakú krabicu, dáte tam akumulátor, elektroniku ktorá bude obsahovať obvod ktorý zopne napríklad niečo ako silné relé. To silné relé bude slúžiť na vypustenie kasera. Kaser dáte tiež do tej krabičky a natiahnete z nej tenkú hadičku ktorú pripojíte na ten kaser. Krabička sa zakope do zeme. Spravíte tam napríklad pohybový senzor ktorý niekam zamaskujete a on bude spínať celý obvod. Okolo rastliny dáte aspon neaký provyzorný "plot" aby sa tam nedostali srnky diviaci a podobná zver aby ste im neublížili. Jediný problém by bol s tím ak by zasiahol kaser aj rastlinu, bola by znehodnotená.
Ruprecht
zdarec borci, vidím, že tady na tento trýd se celkem sere, tož tady trochec vymetem pavučiny, bo doba pokročila a dají se sehnat celkem zajímavé vychytávky na hlídání kytek..

tož čučte, třebas se to někomu bude hodit :-)

pár odpuzovačů divokých zvířat:

http://www.santec-fishing.cz/1/esho...voke-zvere-2240

http://www.deramax.cz/ultrazvukovy-.../d-72830-c-908/

http://www.elektroeden.cz/odpuzovac...zvere+dp131456/

a na lidi jsou výborné vychytávky fotopasti, nejen že vám čorku vyfotí v noci tak, že si ničeho nevšimnou,ale navíc vám mohou poslat některé typy i MMSku s fotem přímo na mobil...

vše se dočtete tady:

http://fotopast.cz/
Kewin
Čau, ja mam na tady šmejdy tadytu vecičku a nemužu si stěžovat :) http://www.pcprokazdeho.eu/cz-detail-906100.html
mr.killer
Čaute kluci, já jsem si koupil takovou píčovinku. Je to pohybový čidlo, který po detekci pohybu houká a ještě když zaznamená pohyb, přenáší to signálem do druhý krabičky, která taky houká. Takže než zloděj zlikviduje jednu sirénu, pořád ještě bude houkat druhá.
Jinak kdo chce za málo peněz hodně muziky, jděte do tohohle: http://cip.inshop.cz/inshop/partner...d+id-w1852.html
Natáhnete vlasec kolem políčka, napojíte na kroužek, nějak šikovně přichytíte a bude Vás to stát pár Kč. Ale takový alarmy jsou dobrý asi jen na domácí zahrádky.....
vv2
Kámoš vzal trojháky na sumce,připevněné na ocelové lanko,které natvrdo připevnil k nějaké konstrukci.Trojhák jedním hrotem zapíchl do stonku v místech pod nejspodnějším patrem větví,kde se dá očekávat,že zloděj za kytííí vezme a bude chtít vytrhnout.Trojhák si vrazil do ruky,díky protihrotu ho nemohl vyndat,ocelové lanko nepřetrhne a tak byl chycen jako sumec:-).Jeho křik kámoše probudil,takže nejen že mu kytíí neukradl,ale musel počkat,až ho osvobodí štípačkama:-).Sice brutální,ale se zlodějema nejde mít soucit.
Ruprecht
citace:
Původní příspěvek od vv2
Kámoš vzal trojháky na sumce,připevněné na ocelové lanko,které natvrdo připevnil k nějaké konstrukci.Trojhák jedním hrotem zapíchl do stonku v místech pod nejspodnějším patrem větví,kde se dá očekávat,že zloděj za kytííí vezme a bude chtít vytrhnout.Trojhák si vrazil do ruky,díky protihrotu ho nemohl vyndat,ocelové lanko nepřetrhne a tak byl chycen jako sumec:-).Jeho křik kámoše probudil,takže nejen že mu kytíí neukradl,ale musel počkat,až ho osvobodí štípačkama:-).Sice brutální,ale se zlodějema nejde mít soucit.

kua, to je hodně najivní příběh a navíc, jak to tak čtu, tak špekuluju, kde se to vlastně strká do elektriky, když jsme f treadu o elektrovychytáfkách??

ale díky, žes tady aspoň krapet vyvětral muhehe!
vv2
Nevím,proč píšeš naivní,je to z reality,ten zloděj si vážně trojhák vrazil do ruky a nebyl schopen ho vyndat.Máš pravdu,na elektriku to není,nicméně proti zlodějům účinné.Pokud chceš,příspěvek vymáznu,když není elektro:-)
chemický Ali
To je fakt bomba lovit sumce,ale takových báchorek už bylo napsaných,taková true story každé dědiny a kámoš ho samo osvobodil a dal mu na zotavenou tu kitíííí ,ale bez trojháčku aby si borec zase neublížil a nechtěl ešče jednu kitííííí.
chemický Ali
A letos zase kamerka pro noční vidění částečně uklidní.
vv2
Když budeš mít kamerku,respektive nahrávku zloděje s kapucí na hlavě,kterého stejně znát nebudeš,k čemu je ti nahrávka platná?
SOMBruno
K tomu, že ten zlodej bude pravdepodobne z blízkeho okolia...
A budeš mať aspoň predstavu o tom kto Ti ukradol rastlinky....
vv2
Ta představa Ti bude platná jak mrtvému kabát:-)

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma