Ruprecht |
Zdarec, letos se outdoor teprve pomalu rozjíždí, ale myslím že by bylo vhodné už teď myslet na to jak naše miláčky nejlépe uhlídat.
Spousta znás se již přesvědčila, že i doma přímo za prdelí vám ti posraní Kaprfíldi nechají kytky zmizet tak, že na ně celý rok jen marně vzpomínáte :-(
Zajímalo by mě proto, jak to mají pořešený ti šikulové z vás co vidí do techniky lépe než mi všichni kteří jsou osobností orientovaní spíše na biologii než na techniku.
Jsem už dost starej na to abych spal venku ve stanu od půlky září do konce října každej den, ne že bych byl takový fouňa, ale přece jen člověk má i povinnosti a výjezdy za prací a tak..
Pohybová čidla s halogenem za pár kaček v každým technickým suprmarketu, ale co víc?
Líbilo by se mi něco, co by mě přímo v ložnici upozornilo na návštěvu, já bych si na monitoru PC díky kameře ověřil, že se nejedná o kočku nebo jiný planý poplach, oprášil bych bejzbolku a nenápadně bych se vydal týpky pořešit a dal jim pak co se do nich vejde...
V tomto trýdu bychom mohli řešit jenom technické udělátka, výborné by bylo házet sem přímo odkazy na výrobce a prodejce takovýchto různých vychytávek, pište sem i vy co byste něco ztakového uměli zapojit nebo vyrobit sami. Asi by bylo blbé kdyby to zvládla jen spec.firma....
Esli je to duplicitní téma (což beztak ano) tak to nemilosrdně smažte! |
|
|
vencass |
No mozna by bylo jednoduche koupit bezdratovy elektricky zvonek prijmac si dej k posteli a vysilac(tlacitko) trochu predelej - treba aby fungoval jako rozpinac(neni to nic sloziteho) - natahnes kolem kytek tenky dratek,ktery nekde kupis a pripojis ho k vysilaci(tlacitku) - jak nekdo pude kolem i ve dne si nema sanci toho dratku vsimnout a pretrhne ho = zacne ti zvonit zvonek u postele - probudis se vemes vzduchovku a jdes na nej hajzla (-: |
|
|
Green Fantom |
To je sice dobrej nápad s tim zvonkem ale záleží na tom jak daleko máš kytky od baráku. Tyhle zvonky nemívaj větší dosah než sto metrů a tak slabej drátek kterýho si nikdo nevšimne ti přetrhne i menší zvíře a nebo silnější vítr. Nápad to není špatnej ale volil bych spíš nějaký pohybový čidlo. Stejně by ses tam asi dost nalítal protože čidlo který rozezná pohyb člověka zabere i na nějakou srnu nebo něco podobnýho. Nejlepší je asi dát kytku tam kde jí nikdo hledat nebude |
|
|
pozitron |
Ja nad tým zabezpečením rozmýšlam už cca 2 mesiace, technike sa rozumiem, ale všetko stroskotalo na bezdrátovom prepojení kamery a môjho bytu, čo je nejakých 20 kilákov :(
Ani preofesionálne zabezpečovacie systémy s bezdrátovými kamerami nemajú dosah ďalej ako stovky metrov...
Vidím to asi na pohybové čidlo (=spínací kontakt) prepojené na spúšť digitálneho foťáku s odmontovaným bleskom (kvoli utajeniu). Foťák bude mať na spúšti priletovaný obvod ktorý v cca 5sec. intervaloch po sebe spraví dajme tomu 10 fotiek. To zatial neni problém vyrobiť, a celé by to šlapalo na velký akumulátor, ktorý to jednu sezónu zvládne napájať v pohode.
Keď aj prídem o kyti, pozrem fotky, a verím tomu že na nich niekoho známeho skôr či neskôr spoznám (svet je malý). Nech si ma potom tá sviňa neželá...
Teraz ma ešte napadlo nejak to čidlo prepojiť s mobilom ktorý spraví fotku a odošle mi ju ako MMS, budem nad tým premýšlať... |
|
|
Green Fantom |
S tim foťákem to vypadá jako dost dobrá metoda jak vyzrát na čorky. Akorát by mě zajímalo jak propojit to čidlo s tou spouští fotáku? Myslim že bys tam nemusel ani přiletovat ten obvod, většina digitálů disponuje intervalovým snímáním. Jestli připravuješ nějaký schéma tak ho please hod do receptáře, byl by to dobrej přínos pro všechny který trápí lupiči |
|
|
pozitron |
Intervalové spínanie nereaguje okamžite na votrelca, a to je velká nevýhoda. Keď to nastavím na 1 minútu, každú chvílu budem musieť chodiť meniť kartu. Keď to nastavím na 10 minút, tak mi učorujú kyti zrovna medzi dvoma zábermi (Murphyho zákon).
Ak sa tu neobjaví lepší nápad, nejak v lete tú mašinku vyrobím :) pretože ju potrebujem...
Edit: Nedaruje niekto foťák na vedecké experimenty? :D |
|
|
Green Fantom |
Jo sorry to jsem si splet, chtěl jsem napsat videosekveční snímání, používám intervalový docela často tak mi to tam vlítlo. Nápad si myslim že je to výbornej akorát bude asi složitější ukrytí a ochrana před povětrnostními vlivy (myslim celý aparatury). Už se těšim na bližší prezentaci. Jen zdaru měj |
|
|
vencass |
zase mne napada natahnout kolem (omotak)ten tenky dratek o prumeru nulanulanic ktery po pretrzeni rozpoji obvod a spusti se snimani fotaku
ale jak pudou corky za sera nebo za tmy tak to nic moc nebude no |
|
|
|
foták je nepraktickej - baterky, jeden úhel pohledu ... |
|
|
do_0b |
a pocorujou ti s kytkama i fotak :D .... no zalezi na tom jak to mas daleko ;) ... pokud na zahrade tak bych asi volil jak jsou ty svetla na cidla jak projdete kolem ze se rozsviti tak misto zarovky skutit zvonek nebo nejake pipatko a repracek nebo tak neco si natahnout (samozrejme by se to muselo trosku rozebrat a prodlouzit kabel) nekde do baraku ... a nekdo prijde tak PIIIP PIIIIP PIIIIIP .... rychle vstanes pobezis ke kytkam s oprasenou baseballkou a zjistis ze tam prosla kocka :D .... otazka: Jak rozeznat mechanicky nebo elektronicky kocku,psa,veverku,slona od nejake corky ? :) |
|
|
Green Fantom |
RE: Miris- místo baterek by to bylo napíchnutý na akumulátor s větší kapacitou (dobíjecí- jednou za 14 dní bys ho vyměnil za nabitej a starej dal nabít). Úhel pohledu bych neřešil, když to namíříš na kytky tak vždycky uvidíš kdo ti je škube.
RE: do_Ob- ty čidla většinou neznamenavaj malej pohyb, jako dělaj kočky, zajíci a jiní malý krositelé, zapínaj jenom při větším pohybu (pár fotek srnek by asi bylo)
RE: vencass- drátek o průměru nulanulanic ti přetrhne stéblo trávy když zafouká větší vítr, a pořád tam lítat a spojovat ho?
To čidlo s tim fotákem je dobrej nápad akorát to bude chtít asi velkou kartu páč těch fotek bude požehnaně |
|
|
grosancho |
IP Kamera, pokud chceš mít dohled nad svou kyti fakt Hi-Tech.
Doporučuji značku Vivotek. |
|
|
pozitron |
To mám jako 20km do lesa ťahať LAN? Alebo tam postaviť (vrámci utajenia miesta) wifi vykrývač :) |
|
|
Prdelac |
jsem taky pro IP - vrazila bych tam nejaky stary notebook, kde bych napajeni predelala na vetsi baterii a doufala, ze na tom miste mas pokryti na nektereho providra, abych si to primo pustila na web.
Vivotek jsou dost drahy, navic musis mit s nocnim rezimem a jestli to bude venku - tak mozna i nejakou venkovni kameru. |
|
|
Green Fantom |
Tak nevim jestli bude snazší napájet tam digitál s čidlem nebo notebook s kamerou. To by musel bejt akumulátor jako kráva aby to tam utáhlo notas s kamerou alespon tejden. To už tam můžem zahrabat naftovou centrálu ne? :) |
|
|
P4L1ca |
ja zvas odpadnem :D
neviem či by sa oplatio tam nechavat NB, kameru, Vivotek hračičky len kôli tym sviniam (čorkam) , fakt sa stane ze vam to ujebu aj s technikou ktoru tam nechate.
Čotak naťahať okolo miestečka elektricky drôt a "niekde" ho napojiť na prud, je t asi blbost ale nestoji to tolko co NoteBook, kamera, fotak Vivotek srandicky...atd, ale nech ich to aspon pokope curakov. |
|
|
Reeve |
Lidi zamyslete se s těma pohyb. čidlama, to čidlo reaguje na sebemenší pohyb v jeho rozsahu - tzn že se vám tam nesmí pohnout ani větvička aby to nehlásilo planej poplach! nevim jak to máte vy ale u mě na políčku v lese se vlivem větru pořád něco pohybuje.. |
|
|
Green Fantom |
S tím čidlem nemáš pravdu, babička ho má na světle na zahrádce a normálně pod tím běhá pes a kočky, na ně to vůbec nereaguje. Muselo by to snímat pohyb jenom v pesprostřední blízkosti kytek a tam většinou kvůli světlu větve nejsou. To čidlo nemusí snímat 10 m čtverečních stačí tak 2 až 3 m. |
|
|
Ercon |
presne tak green fantom ma s tim venkovnim cidlem pravdu, muzes si tam i naridit, aby ti to snimalo veci od urcite vysky, takze s kockama a psama bylo to bylo v poho.. |
|
|
Reeve |
jasně to je pravda ,ale pokud to namíříte přímo na kytky (jakože jo) a bude foukat vítr ,tim pádem se kytky budou hejbat = čidlo bude hlásit poplach protože nepozná jestli se hejbne kytka nebo tam někdo projde.
Jestli máte nějaký čidla s nastavením "citlivosti" tzn že to spolehlivě rozezná zloděje od šumů tak to potom jo.Já osobně nemam jinou zkušenost než ze staršíma Jablotronkama se kterýma by se to provozovat podle mě nedalo.Tot muj názor:) howg! |
|
|
Millanm |
Panove !
Vemte prkna !
Nabijte do nich poradny desitkovy hrebiky !
Rozhazejte je kolem pole !
Zamaskujte je !
A hlavne na ne nezapomente !
smoke up :) |
|
|
Hej^SlovaK |
Millanm: A co ked sa dopicha medved, vlk alebo nejake ine zviera?! |
|
|
Ruprecht |
No a jsme pořád na začátku, s těmi čidly je to právě prekérka, psa to nezaznamená ale 2a půl metrovou prasnici klátící se ve větru právě jo!Proto jsem chtěl poradit jak to udělat aby čidlo zaplo světla, tak aby kamera vše viděla a zároveň mi snímaný obraz ukázal monitor počítače, řekněme vzdálený 200metrů a ještě mě to vzbudilo abych si to mohl prohlídnout a jít případně vklidu spát nebo zpřelámat borcům hnáty...
Neřešme tady pole někde daleko v přírodě, to je nereálné! Než se tam člověk dostane můžou být borci kdo ví kde.
Hřebíky v desce, stan a jiné věci jsou samozřejmostí, ale komu vyčórovali kytky přímo u baráku (tím jsem myslel to za prdelí) ten ví o čem mluvím, jsou to posraní Kapríldi...
Vím, že malé průmyslové kamery používají třeba chovatelé exot.ptactva aby měli kontrolu, ale zároveň nerušili ptáky, ale zase nevím jak to pořešit s pohybovými čidly a jak to udělat ať mě to i vzbudí, ve stanu se fakt měsíc a něco každý den chrápat nedá.... |
|
|
Sogeking |
Takže tohle je můj první příspěvek, takže doufám, že pomůže.
Dědovi se na zahradě osvědčila následující věc. Nějaká potvora mu jednoduše vykradla kůlnu, vylomila zámek a šlohla co se dalo. Děda samozřejmě naštvanej jak pes udělal následující. Koupil větší plát miralonu (obalovej materiál na trubky). Neohoblovaný dřevěný prkna. A hřebítky, tuším desítky. Hřebíky zatloukl do prken. A zakopel cca deset čísel pod zem před dveře, takže vznikl takovej malej příkop. Na něj pak dal te miralon, zasypal malou vrstvou hlíny a pak několikrát polil vodou a dodělal místa kde to šlo vidět. Šířka týhle potvory měla od prahu cca 40cm. Hned jak mi to říkal, sem mu tvrdil, že při první příležitosti se vo to zramuje sám. Ale jak měsíce plynuly nic se dědovi nestalo. Až jedné krásné soboty mi děda píše nadšenou smsku, že jeho „rohož“ je asi na třech místech od krve a poblíž leží zapomenuté páčidlo. Takže pánové jestli chcete něco poněkud drastičtějšího, tak tady máte návod. |
|
|
Melon |
Podle mího názoru je nejlepší dát okolo pole, zahrady no prostě kolem kytek pletivo nebo nějakej železnej plot a pustit do něj 220 voltů...
S těmi hřebíky to není špatnej nápad, ALE co když mám psa??
Nenapadají vás další nápady jak uhlídat kytky i neelektrickou cestou? |
|
|
KuliCZka |
Naostřit medvědí pasti a rozházet spolu s prkny s hřebíkama... Nejlevnější a nejúčinější :-) |
|
|
Melon |
Nemyslím zas tak drastické. |
|
|
KuliCZka |
Ale účiné a ty kreténi si to zaslouží. :-)
-> Taky jsem samozdřejmě přemýšlel o méně drastičtějším způsobu a napadlo mě třeba napnout několik silných vlasců za kolíky třeba od kytek tak 10m a udělat tak 3 řady po metru možná více jak by zloději pořád padaly možná by si myslely že se něco spustilo a utečou...
Nebo udělat lanko o které zavadí a to spustí nějakou mini houkačku třeba na minutu aby to udělalo rozruch a oni utečou ... možná
A poslední možnost udělat loupežnickou síť stejnej princip natáhnout lanko o které by zavadil a náhle by se natáh do síte která by se povesila za strom jako je to ve filmech :) a to si myslim ze by bylo nejlepsi protoze by zmrd musel pockat do rána nez ho nekdo vysvobodí pokud by nemely teda neco ostreho.... ha už jsem to vymyslel zavázaly by se za nohy .... |
|
|
Melon |
Když mám zahradu asi 300 metrů čtverečních a tam mám jeden malej skleník. Normálně se na zahradě vyskytují malé děti. |
|
|
Sogeking |
Melon: Jestli máš malý skleník, tak by pro tebe dědovo řešení možná nebylo tak špatný, ale musel bys to lépe vychytat. Já si myslím, že by stačilo dát na "rohož" Normální rohož (větší a ze spoda vyztuženou prkny). Pokud skleník nezamykáš tak by to byl ideální zabezpečující doplněk. (děda má vestíka a nikdy se nic nestalo,ale s dětmi by byl problém) P.S. Nevím jaká je právní stránka věci. Chci říct nevím co by se stalo kdyby si zloděj ztěžoval, nebo hůře nemohl ztěžovat.
Jiné řešení: Mám pocit že kdysi se prodávali takový malý petardičky s provázky, když si škubl za oba konce, tak došlo k malý explozi.(žádná mega, jen něco silnějšího než obyčejná bouchací kulička) Kdybys ty konce nějak rozumně přidělal ke dveřím, tak by to při otevření mohlo buchnout a případný zloděj by mohl spanikařit. Navíc pokud bys to měl u baráku, tak bys hned věděl na čem si. (nevím jak by to ale bylo s vlhkem) |
|
|
Prdelac |
Tak to je dobry, ze ti to kradou, ze zahrady. To je tak kdyz vsichni ve tvem okoli vedi, ze hulis a pestujes - nebo mas hold kamarady pekny svine.
Mne ze zahrady nic neukradli (kdyz jsem teda bydlela na jinem miste) a vi o tom jenom jeden soused, ktery to vidi z okna. Dobrovolne mu vypestovala jsem jednu lightku, aby to s nim netrefilo (je mu asi 80) a mela jsem klid. |
|
|
Ujoo |
ja by som este dodal, ze pokial chcete davat nejaku elektroniku vonku , tak treba brat ohlad aj na to, ze vonku prsi, svieti slnko, fuka a vsetko mozne ... ,moze sa to poskodit ... a hlavne tie obvody po dazdi sa skratuju! (pokial nemate vodotesny fotak :) ) a treba si tiez uvedomit, ze pokial sadis out a nie na svojej zahradke, tak ti tam kazdy moze chodit kolko chce! nie je to tvoj pozemok :) takze podla mna take chujovinky netreba riesit ... skor by som si lamal hlavu najst popici miesto nez ako ho uchranit ;)
cau |
|
|
Melon |
citace: |
Původní příspěvek od Sogeking
Melon: Jestli máš malý skleník, tak by pro tebe dědovo řešení možná nebylo tak špatný, ale musel bys to lépe vychytat. Já si myslím, že by stačilo dát na "rohož" Normální rohož (větší a ze spoda vyztuženou prkny). Pokud skleník nezamykáš tak by to byl ideální zabezpečující doplněk. (děda má vestíka a nikdy se nic nestalo,ale s dětmi by byl problém) P.S. Nevím jaká je právní stránka věci. Chci říct nevím co by se stalo kdyby si zloděj ztěžoval, nebo hůře nemohl ztěžovat.
Jiné řešení: Mám pocit že kdysi se prodávali takový malý petardičky s provázky, když si škubl za oba konce, tak došlo k malý explozi.(žádná mega, jen něco silnějšího než obyčejná bouchací kulička) Kdybys ty konce nějak rozumně přidělal ke dveřím, tak by to při otevření mohlo buchnout a případný zloděj by mohl spanikařit. Navíc pokud bys to měl u baráku, tak bys hned věděl na čem si. (nevím jak by to ale bylo s vlhkem) |
Nejhorší by asi bylo kdyby se zloděj chytil na rohož s hřebíky utekl a šel ohlásit že pěstuji.
Lidi v mém okolí sou holt zmrdi. Jen co je pravda! |
|
|
Melon |
Napadlo mě pustit do železné konstrukce skleníku elektřinu, ale nestalo by se něco rostlinkám?
Nenapadají vás nějaké nápady jak konkrétně zabezpečit skleník a zahradu?:pimp: :jerk: |
|
|
Sogeking |
Jak bys to chtěl do té železené konstrukce pustit proboha? Z toho bys měl prd. Nejlepší ochrana, to záleží na tom, jaká je to zahrada. Pokud to máš u baráku a ještě máš problém, tak to už je co říct. Pokud je to taková ta výkendová zahrada s chatkou.
Zkus dezinformaci. Napiš na velkej viditelnej kus papíru, ať si klidně poslouží, že už tě opravdu namíchli, takže teď jednu rostlinku pravidelně stříkáš jedem na krysy, takže jen ať si risknou 50/50. :-)
Okolo pozemku je minimum míti pořádnej plot, je lepší než třeba cihlová zeď protože se přes něj hůře leze. Ideální je mít na vrchní části nějakej ten ostnatej drát nebo elektrickej ohradník (používá se všude možně) a vylepšením je pak pěstovat u takového plotu velkotrnné ostružiny (jsou dost vitální a ještě si pošmákneš).
Pokud můžeš, tak chovej nějakou drůbež, pokud možno kachny, nebo husy, narozdíl od slepic jsou dost plachý a snadno se vylekaj i v noci.
Další pomůckou je ze sebe udělat bordeláře, nechávat na zemi hrábě a ostatní nářadí nevalné hodnoty které je ztopitelné maximálně ve výši několika málo korun.
Nejlepší pomůckou, ale zůstává maximální utajení, jakmile se to totiž jednou proflákne tak k tobě bude lozit široké okolí. To pak rovnou tu travku něčím doopravdy otrav a pak jen s klidným svědomím sleduj, jak ti ubývavá tvých sousedů. Zdar. |
|
|
Sogeking |
Další možnost co mě napadla.
1. Část je prostě drát, který by měl být natažen okolo zahrady, u zahrady obdélníkového tvaru je situace jednodušší než jinde. Drát nemusí být tenký, aby se přetrhl stačí, když bude jen jemně dotaženej v „uzlovačce“ (nemůžu si vzpomenout na správném název). Dokud bude procházet Obvodem číslo 1 proud, tak nedojde k sepnutí v obvodu číslo 2, na kterým už může být napojený cokoliv. Součástka uprostřed se jmenuje elektromagnetické relé a vyrábí se jich několik druhů. Jde vlastně o malej elektromagnet.
V případě, že pak někdo bude přelézat plot a vytrhne drát v obvodu jedna ze svých kontaktů, přestane fungovat elektromagnet. Následně se sepne obvod číslo dvě, kde můžeme mít zapojené světlo, zvonek, prostě cokoliv. |
|
|
Melon |
Jak bys to chtěl do té železené konstrukce pustit proboha? Z toho bys měl prd. Nejlepší ochrana, to záleží na tom, jaká je to zahrada. Pokud to máš u baráku a ještě máš problém, tak to už je co říct. Pokud je to taková ta výkendová zahrada s chatkou.
Zkus dezinformaci. Napiš na velkej viditelnej kus papíru, ať si klidně poslouží, že už tě opravdu namíchli, takže teď jednu rostlinku pravidelně stříkáš jedem na krysy, takže jen ať si risknou 50/50. :-)
Okolo pozemku je minimum míti pořádnej plot, je lepší než třeba cihlová zeď protože se přes něj hůře leze. Ideální je mít na vrchní části nějakej ten ostnatej drát nebo elektrickej ohradník (používá se všude možně) a vylepšením je pak pěstovat u takového plotu velkotrnné ostružiny (jsou dost vitální a ještě si pošmákneš).
Pokud můžeš, tak chovej nějakou drůbež, pokud možno kachny, nebo husy, narozdíl od slepic jsou dost plachý a snadno se vylekaj i v noci.
Další pomůckou je ze sebe udělat bordeláře, nechávat na zemi hrábě a ostatní nářadí nevalné hodnoty které je ztopitelné maximálně ve výši několika málo korun.
Nejlepší pomůckou, ale zůstává maximální utajení, jakmile se to totiž jednou proflákne tak k tobě bude lozit široké okolí. To pak rovnou tu travku něčím doopravdy otrav a pak jen s klidným svědomím sleduj, jak ti ubývavá tvých sousedů. Zdar. |
Moc dobrej plot nemam. Jinak zahrada je u domku. Nejrači bych pustil do plotu 220 voltů na horu dal ostnáč. kolem celízahrady vysadil ostružiny a a zahradu 2x pořádný zabijácký psy, ale psa máme a ten dodělává a dokud neumře novej nebude... klidně tam pustim elektriku do plotu, ale na horu ten ostnáč nemam jak přidělat.
Nemáte ještě nějaké nápady? |
|
|
fany29 |
čues lidi já mám takovou kamerku se záznamem,která se spouští pohybem a zaznamenává se záznam na sd kartu,rozměry jsou a asi jako staré wolkmeny a fachčí to na baterii,ale domu ti to vědět nedá což je škoda.Cena cca 6000kč já jí mám z Anglie kde se pohybuje kolem 4000kč |
|
|
fany29 |
jinak mě vykradli tyden před sklizní vím i kdo,ale co mám dělat.Když mu upravím vzhled tak se zase on může rozhlašovat co mám a tím mě dostat do problému.Tak jsem to nechal plavat koupil alarm a když tam byl podruhé tak ho to docela vylekalo a utek.já vím kdo to je dokonce to byl i super kámoš,už samozřejmně není,ale neví že to o něm vím,jak krade.Tak hodně štěstí |
|
|
Prdelac |
hele a to mas klasickej sklenik? jak mas tlusty sklo?
jestli jenom nedat nejakej zamek na sklenik a kdyz ti rozbijou sklo tak to musis zakonite slyset. Aspon ja teda nemam tvrdej spanek. |
|
|
fany29 |
to ne to je indoor v řadový garáži |
|
|
Sogeking |
Prdelac: Tak to si vedle jak ta jedle, skleník bych skoro určitě nezamykal, nadělá to více škody než užitku, navíc takovej randál to zase neudělá, pokud víš jak na to, s kamošem sme kdysi lozili do takový vopuštěný fabriky, tam jsme skoušeli všechno možný a věř mi, že vysklít vokno se dá i celku potichu.
Další nápad: To se lehčeji řekne než udělá, ale u domku to nemůže být zas takovej problém. Jinak jakej je to skleník? Rozměry? Otevírání dveří dovnitř nebo ven? Je opřený jednou stěnou o dům? |
|
|
Sogeking |
Teď mě něco napadlo, mám tušáka, že se prodávají pojistkový dýmovnice na paintball. Kdybys to šikovně umístil do skleníku a připevnil na to pojistku, tak ti tam nikdo neukradne ani prd. Ten kouř není pro rostlinky určitě zas tach hroznej, jednou by to přežily, ale pro člověka je to mor, vidíš prd a zase jen prd, nemluvě vo tom, že se v tom nedá dejchat. Pokud by ten člověk nevěděl kde je větrání tak má dost smůlu. A i tak mám pocit že se to drží ve vzduchu dost dlouho.Navíc by to podle mě mělo takovej demoralizační efekt, že by radši zdrhl.
JoJo něco sem našel:-)
http://www.paintballshop.cz/scripts...DO=&rz=1&hROZ=1
http://paintball.actionshop.cz/sear...e&Submit=hledej
Přidej k tomu nějakej zvon, kterej bude mít srdce nade dveřma a myslím, že máš vyhulíno.(doslova) |
|
|
Melon |
Prdelac: Tak to si vedle jak ta jedle, skleník bych skoro určitě nezamykal, nadělá to více škody než užitku, navíc takovej randál to zase neudělá, pokud víš jak na to, s kamošem sme kdysi lozili do takový vopuštěný fabriky, tam jsme skoušeli všechno možný a věř mi, že vysklít vokno se dá i celku potichu.
Další nápad: To se lehčeji řekne než udělá, ale u domku to nemůže být zas takovej problém. Jinak jakej je to skleník? Rozměry? Otevírání dveří dovnitř nebo ven? Je opřený jednou stěnou o dům? |
Skleník je 3m na 6m. je cca 10 m od domu vysokej cca 2 m spíš ale víc. sklo nevim jak je tlustý a dveře nevim kam se otvíraj, přivezou mi ho až za tejden.)
U babičky sem našel ostnáč, tak, že co nevidět ho nějak přidělám na plot. |
|
|
Melon |
Takže už mam vymyšlenou strategii boje. Teď už jen potřebuji zbraně.
Ale new nápady se hoděj vždycky. |
|
|
Damien |
No k veci....Davat na luku alebo do krikov nahlobene klince na doskach je podla mna kokotina....ved na svete neziju len nejaki pojebani corkari, ale aj normalni ludia, co sa napr. chodia prechadzat do hory , po lukach atd atd....Takze to by som si dva krat premyslel ci by som nabijal nejake klince...Dalej to cidlo, pokial sa nemylim to cidlo reaguje na teplo a pohyb, takze vietor moze fukat kolko chce a rastlina sa moze kolisat kolko chce , to cidlo sa nepusti....Uz ma tiez napadlo nieco taketo, ze zabezpecim te rastliny, ale pokial tam ten zlodej ide ukradnut tu rastlinu tak ju aj ukradne, a tak isto aj na zahradach a podobne...Napr. ten plot, staci ked si zobere dobre klieste na droty a vystriha si dieru za minutu, a nemusi nic preliezat....Hlavne podla mna je najst dobre miesto, a potom je to bud alebo...Teda bud ti to niekto najde a ujebe alebo to nenajde a ty v pohode sklidis....Keby som silou mocou chcel vediet kto mi to ujebe tak by som to asi skusil vyriesit s tou kamerou, neviem ci by to tak slo ale asi hej...Skusil by som to asi takto: Niekde kde mam nasadene kytky by som na strom umiestnil kameru a cidlo, bolo by to prepojene a cidlo by sluzilo len na spustenie kamery..Nieco na ten princip ako spusta svetlo ked niekto prejde okolo....Urcite by tam musel byt nejaky akumulator pravda...Kamera by mala nejaky vymenitelny disk alebo nieco podobne urcite existuje, a tam by sa nahravali zaznamy po spusteni....Teoreticky by to tak fungovat mohlo, ale ja to riesit urcite nejdem...Radsej najdem nejake po pici miesto a dam si vacsiu namahu s tym, ako riesit kamery , fotaky, pustat 220V do plotu a podobne.... |
|
|
Sogeking |
Damien: Tady se řešil skleník na zahradáce, nikoliv úplný out. Takže tam by ti asi neměl lozit nikdo kdo tam nemá co dělat.
2. Věc na co ti je spustit nějakou kameru!! Ty nechceš nikoho chytat, nebo se zpětně domáhat své ztracené kyti. Ty chceš zabránit tomu, aby se ztracenou stala. Proto tam okolo toho skládáš takovejch blbostí.
3.K té tvé poznámce v díře v plotu dvě poznámky. ta první:Ne každý má pletivový plot a ta 2:stačíilo by připevnit druhý kabel přímo do ok plotu a zapojit druhej zpouštěcí okruh.
K tomu bych ještě přidal obyčejný pohybový čidlo, který by mělo spínač na nějakou lampu poblíž.
Ale jinak máš samozřejmě pravdu v tomhle: Je nejlepší to strčit někam, kam ti ani prase nepoleze.
P.S.To už bych radši sebral tu kameru a někde si za to něco sehnal. Nechtěl bys tam rovnou nechat vačok s peňězma:-) |
|
|
Sogeking |
Tak a mám tady malou novinečku pro skleníčky,ať už se vaše dveře do skleníku otevírají dovnitř nebo ven, jisté je, že se dá použít klasický kbelík nad futry. Nemusím snad vykládat že v kbelíku toho může být fakt spousta, od dobře uleželelého hnoje po zakvašené čili. (prostě čili , takový to v prášku nasypaný dovody, skuste si to dát do vočí, a uvídme jak dlouho vydržíte:-) )
Pro fanšmejkry je možné použít nějakou nebezpečnější chemickou látku, zde pár vhodných příkladů.
Kyselina sírová: I méně koncentrovaná dokáže kyselina sírová způsobit značné poškození očí, sliznic a pokožky. Kyselina sírová má zároveň i ve zředěnější formě (cca 10%) katastrofické účinky na většinu tkanin. Doslova v nich vyžírá díry. Při zásahu velmi účinná, nicméně hůře odbouratelná.
Kyselina chlorovodíková: I tato kyselina je velmi silná, na rozdíl od kyseliny sírové je běžně k dostání skoro v každé drogerii, je velmi agresivní a při styku z pokožkou v koncentrované formě může být velmi účinná. (o očích ani nemluvě) Postižená oblast se dá poměrně dobře stabilizovat jedlou sodou, nicméně dojde k zasolení. Pár týdnů a vše je v pohodě.
Dusičnan stříbrný: Roztok tohoto dusičnanu je naprosto skvělí, a osobně ho doporučuji všem, kteří se chtějí dobře bavit a umí se svého konopí ve skleníku rychle zbavit. Roztok dusičnanu stříbrného je těkavá látka, kterou je třeba uchovávat v tmavé nádobě (hnědá láhev od piva). Roztok při dotyku z kůží má leptavé účinky, to ale není to nejlepší. Těsně pod kůží postiženého se redukuje surové stříbro, které okamžitě oxiduje a vytváří tak souvyslí černý povlak, který nesmyjete!! Je pod kůží. Povlak vydrží 4 - 14 dní, záleží na postižené oblasti. Mohla by to být vcelku legrace vidět druhý den ráno souseda ala černoch. Takže přeji hezkou zábavu s vašimi sousedy. :-)
Pěstění zdar. |
|
|
Melon |
Tak a mám tady malou novinečku pro skleníčky,ať už se vaše dveře do skleníku otevírají dovnitř nebo ven, jisté je, že se dá použít klasický kbelík nad futry. Nemusím snad vykládat že v kbelíku toho může být fakt spousta, od dobře uleželelého hnoje po zakvašené čili. (prostě čili , takový to v prášku nasypaný dovody, skuste si to dát do vočí, a uvídme jak dlouho vydržíte:-) )
Pro fanšmejkry je možné použít nějakou nebezpečnější chemickou látku, zde pár vhodných příkladů.
Kyselina sírová: I méně koncentrovaná dokáže kyselina sírová způsobit značné poškození očí, sliznic a pokožky. Kyselina sírová má zároveň i ve zředěnější formě (cca 10%) katastrofické účinky na většinu tkanin. Doslova v nich vyžírá díry. Při zásahu velmi účinná, nicméně hůře odbouratelná.
Kyselina chlorovodíková: I tato kyselina je velmi silná, na rozdíl od kyseliny sírové je běžně k dostání skoro v každé drogerii, je velmi agresivní a při styku z pokožkou v koncentrované formě může být velmi účinná. (o očích ani nemluvě) Postižená oblast se dá poměrně dobře stabilizovat jedlou sodou, nicméně dojde k zasolení. Pár týdnů a vše je v pohodě.
Dusičnan stříbrný: Roztok tohoto dusičnanu je naprosto skvělí, a osobně ho doporučuji všem, kteří se chtějí dobře bavit a umí se svého konopí ve skleníku rychle zbavit. Roztok dusičnanu stříbrného je těkavá látka, kterou je třeba uchovávat v tmavé nádobě (hnědá láhev od piva). Roztok při dotyku z kůží má leptavé účinky, to ale není to nejlepší. Těsně pod kůží postiženého se redukuje surové stříbro, které okamžitě oxiduje a vytváří tak souvyslí černý povlak, který nesmyjete!! Je pod kůží. Povlak vydrží 4 - 14 dní, záleží na postižené oblasti. Mohla by to být vcelku legrace vidět druhý den ráno souseda ala černoch. Takže přeji hezkou zábavu s vašimi sousedy. :-)
Pěstění zdar. |
Kam myslíš, abych umístil ten kýbl?? |
|
|
Sogeking |
Ten kýbl by se umístil nade dveře, nad futra. V případě použití chemikálií používat pouze plastové kýbl, a i tak bych použil kádinku a nebo něco podobného. Bohužel jde použít účinně jen pro dveře co se otevýrají dovnitř.
Pro přehlednost obrázek. Hnědá- dveře, černá -futra, červená-deska přidělaná ke dveřím k vybalancování kýblu, světle modrá- kýbl
Je to taková hračička, kterou sme si kdysi dělali naschváli, chce to trochu cviku pro chystání, ale pak se to dá zvládnout. Někdy sme vytírali podlahu i třikrát denně:-) |
|
|
Melon |
Ten kýbl by se umístil nade dveře, nad futra. V případě použití chemikálií používat pouze plastové kýbl, a i tak bych použil kádinku a nebo něco podobného. Bohužel jde použít účinně jen pro dveře co se otevýrají dovnitř.
Pro přehlednost obrázek. Hnědá- dveře, černá -futra, červená-deska přidělaná ke dveřím k vybalancování kýblu, světle modrá- kýbl
Je to taková hračička, kterou sme si kdysi dělali naschváli, chce to trochu cviku pro chystání, ale pak se to dá zvládnout. Někdy sme vytírali podlahu i třikrát denně:-) |
Bohužel dveře jsou zašoupavající. No co, ale kliku mají železnou, takže tam hnedka pude nějakej ten proud. |
|
|
brávooo |
hojj čornou vám i notes i kytí ja z vás chcípam FAKT SEM SE TAK DLOUHO
NEZASMÁL DÍKY ja s kamikem pěstujem na poli okolo
transformatoru on děla do elektryky a natahne tam nějake draty a je to 4 ever na shulenou |
|
|
Sogeking |
Brávoo: Doufám, že máš taky nějakýho kamíka v masokombinátu a doma nějaký černý pytle, aby ses mohl zbavovat houbařů, myslivců, zvěře apodobně. :-) |
|
|
FaLda |
Původní příspěvek od brávooo
hojj čornou vám i notes i kytí ja z vás chcípam FAKT SEM SE TAK DLOUHO
NEZASMÁL DÍKY ja s kamikem pěstujem na poli okolo
transformatoru on děla do elektryky a natahne tam nějake draty a je to 4 ever na shulenou |
Tento napad, zda se velmi urodny:D...pecinku kazdej tejden:D...to muze byt docela pecka
Ja jsem premejslel nad umistenim webkamery na pole, vypadalo by to asi takto:
Webkamera, ci cokoliv co dela obrazky za 10s napriklad...by si myslim plne stacilo:D...myslim ze corka nebude mit sklizeno cely pole za mensi chvili nez 10s!! Netusim jakeho napajeni by toto zarizeni bylo, ale nejspis by to chtelo transformator, protoze napajeni by bylo vhodne z autobaterie. Ktera by tento vykon myslim udrzela dlouho, tak na dve sezony:D...k tomuto by musel naky sikovny kutil vymyslet vysilaci zarizeni a tez zapojit do baterie. Tento cely "vyrobek" umistit nekam nad pole + sikovne zamaskovat:D...
No a jestli nekdy nekdo necim toto udelatko urobi, tak asi zacla era noveho growingu, kdy budou kolem pole samohybne kulomety s autozamerovanim...barbeque z cerstve zveriny kazdy den:D
Tak zdar vsem hulicum kutilum, at vas nestihnou corky = pyci |
|
|
brávooo |
čusík jj vyplatí se občas srnka¨,zajíček,bažantík prostě divočina
a ještě to když je toho hodně prodame pepovi do hospody
jinak moc nehulte nebo budete vypatlany jak mi z našeho
mněstečka omg at to roste |
|
|
Svahadji |
když elektroudělávky, tak přímo u zdroje! a proto pěstit jen v atomovym reaktoru! |
|
|
Melon |
Koukám Groweři že vám to moc nepálí... dneska začnu instalovat ostnáč.
Od kámoše budu mít jednu takovou vychytávku. Když se otevřou dveře od skleníku vadá to elektrycký signál ke mně domu(přes kabel) a ten způsobí to že mě vzbudí siréna co budu mít hned vedle postele. |
|
|
FaLda |
Původní příspěvek od Melon
Koukám Groweři že vám to moc nepálí... dneska začnu instalovat ostnáč.
Od kámoše budu mít jednu takovou vychytávku. Když se otevřou dveře od skleníku vadá to elektrycký signál ke mně domu(přes kabel) a ten způsobí to že mě vzbudí siréna co budu mít hned vedle postele. |
tobe to nepali...jak mam mit asi dvere na policku?!! |
|
|
Svahadji |
Melon: ok - zazní signál - ty vyběhneš v pyžamu na zahradu a tam pětice nabušenejch romů - co dál? hm? :D:D |
|
|
Melon |
Svahadji: U nás to nehrozí a i kdyby, tak bych vzal foťák vyfotil je a zdrhnul bych zase domu. Druhej den bych se je s kámošema našel... |
|
|
Satanek |
Loni mi taky vycorovali nadhernou kytulu primo za zahrady kousek od baraku :((( Jak sem byl nasrany tak bych se pustil klidne i do tech peti nabouchancu s kouskem neceho v ruce ;) Jinak ja jsem pouzival draty pripevnene do zeme na roztahovani vetvi do boku pro vetsi kosatost a tedy i vynos.. Toho by slo vyuzit i na ochranu - pokud ti ji chce nekdo vzit tak musi ty draty cvaknout a tim padem prerusi okruh a nemas zadne tenke draty, ktere pretrhne cokoliv.. Cim vic dratu pouzijes a lepe pripevnis pod zem tak tim vic toho svinaka zdrzis a mas cas tam pribehnout.. Taky nemusi byt spatne do stonku a vetvi nachystat par ziletek, kdyz to bude rvat :-D |
|
|
Ruprecht |
Takže pánové popojedem, nedávno jsem měl zajímavej rozhovor s borcem co dělá do zabezpeč.zařízení, jsou prej čidla na váhu a výšku oběktu takže se dá nastavit třeba pohyb 40ti kilového předmětu v metrové výšce, takže psi kočky a podobná havěť vám to nesepne..ani pohyb klátícíse rostliny...dá se to napojit na kamerový systém který to bude nahrávat a nebo přes GPS jednotku se dá pořešit, že vám dá signál vědět přímo na mobil...a to vše bratru do 30ti tisíc, tak už aspoň vím co chcu od ježíška :-) |
|
|
DooMer |
ja bych tam postavil stan a obcas v nem prespal nebo nechal rozly svetlo a tak ...tady ty zabezpecovaci metody ktery vas vyjdou na 30 k jsou fakt k zasmani :) |
|
|
eso1111 |
Kus překližky na každých 10cm čtvereční 50ku hřebík s pekelně nabroušenou špičkou 8) a položit ke kytkám. Letos to mám v plánu tak ,že 10m kolem kytek 20 takovýchto pastí ,pěkně zamaskovat listím(vlastně ani není potřeba,páč příjde 100procentně v noci ) a to by bylo aby aspon na jeden hřebík nešlápl 8) potom se podívat kdo z mojich rádoby kamarádů kulhá. :freddy: |
|
|
Slick-ace |
Původní příspěvek od DooMer
ja bych tam postavil stan a obcas v nem prespal nebo nechal rozly svetlo a tak ...tady ty zabezpecovaci metody ktery vas vyjdou na 30 k jsou fakt k zasmani :) |
A nepřilákal by jsi tím světlem spíše pozornost? |
|
|
chuck53 |
Zdravíčko!
Taky sem bohužel poznal jaké to je když mi někdo loupe perníček přímo za barákem.Asi nejučinější obrana je vystrašit toho člověka aby se už nevrátil.
Za barákem (teda pár desítek metrů) neni problem mit elektriku a tak se nabízí možnost obehnat políčko laserem a dát optozávoru.
První možnost by šla i pomocí IR brány .V případě že by zloděj musel projít např dvorkem by tohle šlo použít..Napájení tranzistoru na příjmači by šlo lehce zvýšit a spínat např nějakou sirénu.
Druhá a preciznější možnost by byla obehnat políčko
laserem .Ten dnes koupíte za 30 kč a z trochou práce ( a pečlivosti) máte luxusní zabezpečení;-) Pro laser by šel udělat zdroj pro jeho nepřetržitý provoz a celý obvod by šel napájet i z aku.Paprsek laseru jednoduše nasměrujete pomocí zrcátek a tak obeženete požadovaný kus zahrádky.POužil bych tak 1m výšku (proti psům,kočkám atd).Jako detekční obvod by šel použít soumrakový spínač s NE 555 ,který by mel nejaky RESET na vraceni do klidoveho stavu..
Tahle moznost se mi jevi jako nejlepsi a taky financne nenarocna..Horší by to bylo kdyby někdo přišel na lup zrovna v nějaké mlze nebo kouři:-D
Pro ty co nemají blízko k nějakému bastlení je určitě možnost koupit hotový modul optické závory ( do cca pár set kč) což je rozumná cena za bezpečí své zahrádky ..
Hoja |
|
|
Manytou |
mon tak hmed dve takovy dost brutalnejsi metudky ... 1.)podminovat 2.)žiletky a idelane nejaky špičatý, malý a spičku potřít něčím co zajistí špatný hojení nebo spíš rovnou infekci ... napadá mě třeba hovno xD ... k tomu podminovani namaluju schema, jestli nezapomenu |
|
|
Manytou |
tak mi ve win 98 nejde *.bmp prekonvertovat na *.jpg .... smutné |
|
|
|
Same cipoviny...panove chce to lepsi mista a ne se zabivat blbostema :D:D:D radsi ten cas travit hledanim poradne mista........ :D:D |
|
|
Manytou |
jde o to že když ví mrtě lidí že třeba hulíš a máš to u baráku tak proste příjdou ... ty rostlinky co má člověk na zahradě bejvaj nejopečovávanější a tudíž nejlepší .... pak přijde nějakej bulík kterej vživotě nic nevypěstoval ... ani neví jak a na konci července ti otrhá všechny pěkný kytky... prostě to nasere ... já třeba nepotřebuju víc jak 3-4 kytky ...navíc malý keříky to jsou.... jde mi o to abych s vetsim klidem je mohl nechat dozrát... a kdyby mi to chtel nekdo urvat at si aspon pořeže ruku .... poznám kdo to ošmelil nebo chtel ošmelit ... a pak si ho najdu a dupnu na něj a to škaredě..... člověk se od dubna snaží o něco co ti pak v 5 minutach nekdo totalne zničí .....kámošoj už 2x tehle rok vybrali zahradu ... otrhali mu to i když ty pálky prostě byli malý nedozrálý ... |
|
|
|
Ja to myslel pro pestitele v prirode ak jsi spatne pochopil..je jasny ze na zahrade je to o necem jinym a ze tam to muze pomoci :-)))))) |
|
|
ThomasK |
Zdravím, tak zatím mě to nepotkalo aby mi někdo ze zahrádky vybral moje opečovávaný kytičky (a doufám že se to nikdy nestane) ale co když máte doma třeba ten sklenik nebo zahrádku za barákem, tak dát poblíž nebo vedle kytek STAN .. Nemusíte v něm bejt ale přeci to musí čorky odradit ne? Popř. v tom stanu rozsvítit nějaký světlo..
Peace..
(jenom návrh..) |
|
|
eso1111 |
V tescu sem koupil za 30kč alarm,taková pyčovinka,která se přidělá na peněženku,myslel sem ,že to bude nějaké šidítko ,ale má to 90db a řve to solidně.Ale asi jen pro toho kdo má kytky tak do 20m od baráku.
Stačí potahnout za kroužek a jekot .Zapojení už dle fantazie a prostoru,třeba já to natáhnu od zdi ke zdi rybářským silonem asi metr vysoko,aby to nespustila kočka.:megafon: :megafon: :megafon: |
|
|
Freeloader |
Tak jelikoz tady po nasi vesnici obchazi jedna hnusna :david: corka vsechny my kamose (uz byl u 2).Tak sem se rozhod po nejakou kameru,protoze tohle se mi zda nejucinejsi.Nejlepsi je vedet kdo to byl a potom uz se oto postaras...Kamarad tam mel pasti na medvedy,klasicky zeleza,dyz zjistil ze mu to tam nekdo vochutnava tak nam rikal,ze to tam dal a my sme smychy nemohli,protoze clovek jako je on si dotoho slapne este sam:teef:...no nestalo se ale za par dni zjistil ze to likviduje sousedovi kocky :freddy: a tak to pred vikendem dal pric a bylo:mad:
Koukal sem se po internetu a bezdratovy kamerovy systemy stojej od nejakejch 1300 do 3000 coz zas tak moc neni(Tak akorat maximum co bych dotoho chtel dat)....jediny co mi brzdi pred koupi je to,ze nevim jak kvalitni ta a tahle kamera toci obrazky,coz by me docela nasralo si neco koupit a videt tam jenom siuletu cloveka!Proto bych se rad zeptal na nejakej typ nebo popripade nejakou zkusenost tady vas?Predpokladam,ze si starosti delam asi zbytecne,protoze zlodej tam pude vecer a az ho zachyti senzor,tak se rozsviti LED diody a vosvitiho a bud se stane-1.Lekne se a utece 2.Popadne kytku a utece a za 3.jestli bude eset tak blbej aby mi ji chtel sundat tak jedine dobre azpon ho budu mit poradne zblizka:teef:
PS:jestli ze ma kamera 330,380 a 580 horizont. radku tak ta s vic radky by mela mit lepsi obraz ne?Vsem moc dekuju za nazory!;)
www |
|
|
chuck53 |
Freeloader:
Hoja..Takhle z kamerama nemám žádné zkušenosti ale to "noční" vidění u těch kamer bývá často řešené pomocí IR diod (jako v TV ovladači)..Kámoš říkal že viděl někde v army shopu panel který svítí několika desítkama W v IR..Použivalo se to dřív na vojenských tatrách když jezdily v noci bez světel..Takže kameru na nějaké extra noční vidění nepotřebuješ si myslím..SPíš bych poblíž kyti dal pár desítek IR LED nebo neco výkonějšího..
A bude hotovo:) |
|
|
Freeloader |
Původní příspěvek od chuck53
SPíš bych poblíž kyti dal pár desítek IR LED nebo neco výkonějšího..
A bude hotovo:) |
A dyz tam pudu ja nebo nekdo jinej tak stoho voslepne :teef:
Ty kamery jak nane vodkazuju,tak nemaj primo nocni rezim ale kolem objektivu maj par LED,ktery se rozsviti pri pohybu a kamera zacne nahravat.Azpon tak si to vysvetluju,pac nocni kamera bude urcite oneco drazsi.
Spis mi de o to,jak ten obraz pri tom nocnim zaznamu vipada...:confused: |
|
|
Kripix |
kamo jestli ti muzu poradit tak bych nekde od kamery umistil normalni PIR cidlo a na to poradny svetlo(treba halogen) a jak ti tam nekdo prijde budes tam nit takovy svetlo ze na videu uvidis dost. po kamere ti ani nepude pac o ni nebude vedet, podle me zezmatkuje, veme kytu a utika hlava nehlava ale myslim si ze kdyz je to corka z okoli bo ze vsi tak ho tam urcite poznas, ja osobne montuju lasrovy a IR zavory ktery sem si udelal sam)koupil v podobe stavebnice tak za 800 obe) jenom cekam na kamose az mi doveze ty tlaksony z auta a t je poradna sirena primo pod oknem kde spim:D:D a dobrman to taky z casti jisti...
at se dari a corky pochcipou.. |
|
|
Freeloader |
Dobrman? XD....to uz bych se niceho nebal:teef:Ja mam lionbergra,vypada jako medved ale je to tak rozmazleny,ze misto hlidani spi s panickou v posteli...strasne touzim po dobrmanovi!Nadherny plemeno a jako hlidac nenahraditelny:goldcup:
PIR cidla mi nenapadli,kazdopadne ty stavebnice nejsou vubec drahy a jako zavora na kazdym vstupu (mam 2-asi jako kazdej:D) do skleniku poslouzi perfektne.Kazdopadne mi dneska napadlo,ze dyz tam nekdo pude ,tak to bude v dobu kdy ja tam urcite nebudu(vikend) a proto budu muset este vykoumat neco,co mi da vedet na mobil.Uz sem tady neco takoviho kdysi videl a taky to asi bylo kombinovany s PIR cidlama.
Kazdopadne dik za dalsi srouby dohlavy:bong: |
|
|
chuck53 |
Freeloader:
Hoja.Mám za to že "noční" vidění pomocí IR je takový ten zelený obraz.Jinak tech výkonů toho IR bych se zase tak nebál..Něco jiného by bylo mít IR laser třeba z CDRW ( pro tenhle učel absolutne nepoužitelný ani jako závora)..Tohle spektrum je už pro oko dosti nebezpečné hlavně proto že ho člověk nevidí a oko se vůbec nijak nebrání..U tech LEDek je svetlo rozptylovane pod nejakym uhlem a vubec neni koherentní.Takže oku neublíží....
Pokud má někdo nějaké zkušenosti z IR přisvetlením (třeba na větší vzdálenost,směrování atd) tak klidně přihodtě trochou do mlýna.
V souvislosti s tímto sem chtel kdysi udělat takové "noční vidění" pro focení v noci:)čus |
|
|
Ruprecht |
ESO 1111 - díky za typ s tím pidialarmem, už jich mám 5 doma a je to fakt super...psi můžou kolem kytek procházet do aleluja a nespustí se to, dokonce v noci můžou jít i vklidu chrápat (což právě potfory dělají).
Tato vychytáfka je vzbudí za vteřinu a pak běda čorkám...loni si část odnesli, letos díky kokotině za 30,- očí mám ESO v rukávu :-)
ještě jednou díky ESO!! :-)
a vy fšichni mazejte to TESCA nebudou tam mět ty čínské pičoviny v akci donekonečna! |
|
|
|
IR diody ktere by se daly vyuzit pro nocni "nataceni"(s CMOS) jsou velice drahe, aby dosvitiy nekam, musi mit hodne vysoky vykon...ale klidne me nekdo opravte :)
muze si to kazdy vyzkouset a to tak ze koupi jakoukoliv IR diodu (silnejsi=lepsi), pripojit ji na baterku a pak se ji ve tme pokusit vyfotit (natocit mobilnim telefonem) - uvidite jaka je to slabota :D ale osobne jsem ty IR s vetsima vykonama nezkousel (nedaji se moc sehnat). take by bylo nutne natacet kytiz nonstop a i tak by mohli mit zlodeji kukly a monterky:) |
|
|
Seti |
Zdrawim panove... jak to procitam tak asi nic neni moc extra a mnoho z vas se tady potyka s problemem ala velka vzdalenost od svych kyticek tak me napadla dalsi varianta nic mene taky trochu narocna na finance... ten fotak nainstalovat je hezke ale neda ti to vedet az domu a hned a podobne... me tak napadlo nejake to cidlo propojit s nejakym osoupanym polofunkcnim telefonem ktery podporuje video hovory ( polofunkcnim tak aby hlavne ty hovory fungovaly)... to proste ze kdyz se spusti "alarm" tak proste prijmete hovor od "sveho policka" a podivate se jestli tam fakt nekdo je a nebo tam neni nic a pak povesite a nebo se rychle vydate ke svym kytkam... asi nekoho napadne argument a co v noci... tak k tomu snimaci date jeste nejake male svetlo na 12 voltu a video hovor se uplatni i za sera nebo v noci... celkem vyhoda je ze hned vite ze je neco na policku.. hned vite co je na policku a kdyz to vychytate tak mobil date nekam na strom zamerite na policko takze o tom mobilu corka nebude vedet vubec nic a ani blikat nebude takze se vam mobilek neztrati.... sice to nebude takova kvalita aby jste hned aj videli xicht daneho cloveka ale tady jde hlavne o to aby jste vedeli jestli je tam clovek nebo zvire a to by jste i prez spatnou qalitu obrazu poznali lehce :-) je na vas kolik chcete investovat ale na aukru se daj sehnat hodne levne i takto mobily :-) zatim cuzzz |
|
|
flySter |
staci dobry kamarat polovnik co sa den noc tula po hore a spava v horarni ;) ...nejaka flaska do ruky a z posedu to bezpecne odkempi :D
vy mozte zatial doma nerusene odpocitavat dni do zatvy...
dobre napady, ale myslim si ze pri vhodne zvolenom mieste sa da tomu predist...ale zase corky sa najdu vsade :(
piis |
|
|
Wik |
Myslím si, že odst účinná ochrana proti čorkám by mohlo být nějaké pohybové čidlo nebo optozávora, či co jste tady řešili, jak zpozorovat osoby, nebo natáhnout silon do výšky hlavy a napojit to na led diody, které se rozsvítí. Čorka si bude myslet, že to napojili fízli včetně kamery a že hledají, kdo si příjde pro své kytičky. Čorky rychle utečou. |
|
|
alladyn |
hlídat,pasti,elektřina,psi,sirény prostě jak v koncentráku kdyby něco zabiju zakopu
učinné je taky sem tam dát nějakýmu feťákovi přes držku,preventivně odstrašovat narušitele social.pořádků,na profláklé čorkaře spustit psychoteror,jeden blbec z toho skočil pod vlak ,ale je to debil ani zabit se neumí...
ale co včelařím mám tolik hlídačů a spadlej ůl rovná se smrt,včely vidí dobře i ve tmě |
|
|
chemický Ali |
Ja si taky myslím,že nejlepší je pohybové čidlo,nebo halogenka s čidlem a ostrý pes který tvé drahocené poklady uhlídá.Je to ale všechno marné když je někdo ochotný riskovat cokoliv aby tě okradl a proto smrt všem zlodějům!!!Doslova! |
|
|
charon |
No bezdrátové pir čidlo od jablotronu plus gsm přijímač či jak se to přesne jmenuje a zasílat sms zprávy o narušení pozemku. Jblotron má toto čidlo +- za 6000 a funguje dvou zonove tzn že se musí protnout dve zony aby se zahlásilo vloupání. Funguje to tak že jedna zona je ve výšce cca 50cm a druhá ve výšce lidkého tela a jakmile se propojí jen jedna a to vetšinou u koček a psů je ta spodní tak nic se nedeje čímž se zabrání vetšine fake alarmu. Otázka je kolik do toho vrazit penez ;)) A je lepší si to zasilat sms do postele než nekde hlídkovat či se strachovat zda to dneska nekdo nešlohne. Existují bezdrátové snimače plotů na podobném principu ... |
|
|
lukluk |
já osobně sem měl bezdrátové čidlo se sirenou a sirenu u postele a čidlo venku na 30 m,sirenu jsem měl tak akorat aby mě vzbudila a nestežuju si.cena tohodle kompletu 800kč |
|
|
PeaceICES |
Původní příspěvek od pozitron
Ja nad tým zabezpečením rozmýšlam už cca 2 mesiace, technike sa rozumiem, ale všetko stroskotalo na bezdrátovom prepojení kamery a môjho bytu, čo je nejakých 20 kilákov :(
Ani preofesionálne zabezpečovacie systémy s bezdrátovými kamerami nemajú dosah ďalej ako stovky metrov...
Vidím to asi na pohybové čidlo (=spínací kontakt) prepojené na spúšť digitálneho foťáku s odmontovaným bleskom (kvoli utajeniu). Foťák bude mať na spúšti priletovaný obvod ktorý v cca 5sec. intervaloch po sebe spraví dajme tomu 10 fotiek. To zatial neni problém vyrobiť, a celé by to šlapalo na velký akumulátor, ktorý to jednu sezónu zvládne napájať v pohode.
Keď aj prídem o kyti, pozrem fotky, a verím tomu že na nich niekoho známeho skôr či neskôr spoznám (svet je malý). Nech si ma potom tá sviňa neželá...
Teraz ma ešte napadlo nejak to čidlo prepojiť s mobilom ktorý spraví fotku a odošle mi ju ako MMS, budem nad tým premýšlať... |
No a kdyby tam někdo přišel v noci tak bez blesku by to bylo k ničemu né...a s bleskem taky... |
|
|
lukluk |
ono když tam vběhne někdo v kapuci tak ti ten foták stejnak nepomuže a jen doufej že ho taky nenajdou :)no a nebo jsem tam na webu vyděl další variantu což už bylo dražší ale čidlo posílalo sms na tvuj mobil ale 20 km to je dost času....takže zbívaj nášlapný miny.čus |
|
|
|
proc to resite?corky jsou prirozeny.clovek proti nim ani s nejmodernejsi technikou nic nesvede.letos mi z 25i kytek zustaly 4 a to jen spodky:-),protoze je proste parchantici nedokazali vytrhnout.dnes bych nikdy cizi pole neobdelaval,ale ruku na srdce.....kazdy z vas (vetsinou v zacatcich svych pestitelskych zkusenoszi) mel ,nebo ma fazi vyvoje,kdy taky sklidil.je to jako ukrast rohlik ,kdyz ma clovek hlad......radsi bych je nechal dozrat na ukor toho,ze je nekdo sebere driv nez je setnout predcasne(letos se panove vratili 5krat)z toho jednou jsem je pristihl ja....bohuzel az kdyz odjizdeli a jednou kamos,kterej stejne nic nemohl udelat,protoze...je to strizlik,kterej nedokaze naplacat ani batoleti.je mi to u prdele....kytky byly plny hnojiv a podle odrudy jim zbyvalo do konce 14-25 dni.nechapu jen tohle......proc si ti kreteni proste nepockaji a nesklidi v pravy cas?neznalost neomlouva:-).prece neni takovej problem pohlidat zralost.boji se snad,ze bych je mohl predbehnout?proc bych to proboha delal?byl bychb sam proti sobe.corkari jsou proste bud neostrileni borci,kteri s hulenim zacinaji a proste ,kdyz vidi travu tak je posedne kleptomanska manie,nebo kreteni,kteri jednaji v dusledku vidiny penez. |
|
|
Ruprecht |
ahoj benji, zakládal jsem toto téma hlavně proto, abych DOMA na zahradě nemusel spát celý říjen u kytek, a jelikož nejsem orientovaný zrovna na techniku na rozdíl od mnoha maníků tady. Pár vychytávek mi pomohlo, hlavně minialarmy jak pohybové, tak ty vytrhávací...A výsledek? Loni mě vyčórovali a letos jsem pmocí různých blikačů a hlásičů nepřišel ani o lístek - teda na zahradě.
Spekulace členů jak uhlídat kytky v přírodě jsou ptákovina a na tom se shodneme, to je jasný. Tam je to vždy o náhodě. Letos se mi ztratily kytky uprostřed kukuřičného pole asi 200 metrů od nejbližšího kraje, ale sklidil u toho samého pole ve křoví...Venku je to o štěstí!
Ale doma bych to klidně vytunil co se dá, když už žijeme v tom třetím tisíciletí tak proč to nevyužít :-)
Takže, děkuji všem kteří se v tomto trýdu jakkoliv vyjadřovali, mě osobně tento trýd pomohl. |
|
|
dokktor |
projížděl sem aukro a sekce s kamerama je plná levných bezdrátových kamer, keré vidí barevně, slyší zvuk a vidí i v noci. nejenže nové sou za pakatel, namátkou první link z googlu http://www.flajzar.cz/katalog.php?c...en=6&z=galerie, na aukru v tom případě sou skoro zadarmo, když uvážím, co všechno by s takovou mrškou dalo pořešit ;) |
|
|
Hašulda |
Nezalezi jen v prirode na stesti ale i doma jako reknete mi jakej borec dokaze pres dva volne pobyhajici psy a dve svetelny cidla vytrhat kytky primo pred vhchodovyma dverma od bytu a se svetlem nad palici ? to je jako moc corky neznaji hranic a kdyz neco chcou vetsinou to dostanou (pokud to nejsou lamy) nekdy mi zustava rozum stat co sou schopni corky udelat aby mela brko. V prirode si nepomuzes nicim, bud das hrebiky a stoupne do nych po haluzy corka nebo nakej myslivec a jeste si te tam vycekuje aji s kytkama nebo to nechas nahode. doma na zahrade se to da podchytit jakkoliv, nejdriv bych se podival kudma by mohl teoreticky corkar vniknout na zahradu, do rohu k plotu hrebiy, vselijaky bordel treba plechovy kyble s rozbytyma kalchlickama o to kdyz v noci zakopne tak to udela peknej randal, az budu mit zabespecenej plot a cast za plotem tak bych podchytil kytky kuprikladu ziletky, ruzny zvonecky na vetve, zapnout na zahrade radio pres nec corka si bude myslet (nevim co) ale proste ze tam nekdo je no. No a kamerovy system a takovy srance sou totalne zbytecny kdyz uz davat prachy za takovy kramy tak si radsi poridim brutalni odrudy a budu u nich stanovat. jop a s tim stanem by to slo hodit ke kytkam jakoze tam spite corka by netusil. mno uz me nic nenapada cus |
|
|
Green Beret |
velmi dobry prispevok :), mozno si z toho nieco odnesem |
|
|
Toonk |
Hoj Hašulda má pravdu.Čorky jsou ochotné naplánovat to jak to seknou jsou totiž trpělivé.Třeba kámoš už měl seknuté kytky asušil si je v pokoji.Jednou šel ven a nechal pootevřené okno a jak se vrátil domů jaké nemilé překvapení ho čekalo?Kytky v prdeli.Takže lidi jsou kurvy děláme si to sami a nedivil bych se kdyby tohle to forum nějaká čorka sledovala a učila se kdo co zase vymyslel aby nebyl náhodou překvapen.Protože lidi vynikají spíše v těch záporných věcech.Peace |
|
|
|