Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
chci poradit jak zahradničit v podkrovním pokoji bez skříně - Klikni zde pro originální téma
afro
Zdravím všechny,
Já pěstuji tento rok poprvé, vybrala jsem pro založení mé zahrádky podkrovní pokoj o velikosti asi 3 x 2,5m. Místost je situovaná na východní stranu, stěny jsou bílé a hlavně je tam docela velké střešní okno, tak že světla je tam docela dost. Nejspíš pěstování v této místosti bude vyžadovat trochu jiné podmínky než pěstování ve skříni. Poradí mi někdo jak silné světlo je zapotřebí pro mé pěstování? Plánuji že si doma ponechám asi takových 10rostlinek. Uvažovala jsem o výbojce PHILIPS Pia Green Power 400w, není to zbytečně moc? Čím menší náklady tím pro mě lépe, ale zase to nechci nějak ošidit na úkor úrody.
Je zapotřebí ještě nějakýho větráku nebo stačí střešní okno v místnosti?
Zatím jsou moje rostlinky ještě malý, mají teprve 3 patro, do teď jsem jim svítila jen provizorně dvěma 36w zářivkama, ale už je načase mít v tom jasno kam je přesadit a jak dál o ně pečovat.
Mám u domu zahrádku, ale všude je plno čumilů sousedů, tak že dokud tam nenasadím pořádnej živej plot tak to raděj nechám doma

3.6.2008
Zahrádka je již podle mých představ (žádná uzavřená skříň, ufo a jiné ptákoviny :D )
Kytičkám se daří výborně, jedná se o odrůdu ORANGE BUD :bravo: :leaf:
grosancho
na plochu 3x 2,5m budes potrebovat asi 2 x 600W + zbyde ti místo na nádrž, větráky apod. ,, 400W je malo pokud chces vyuzit cely pokoj,, to bych raději udělal skříň nebo vymezil malou plochu,
Taky budeš potřebovat výkonný odtah (nejlíp z místnosti ven) - vše záleží na použitém osvětlení.. :)
afro
celou plochu využít nechci, co bych pak s takovou úrodou dělala :-)))
mě stačí tak maximálně 10 kytiček abudu spokojená...
Mít 2 x 600w to by mě asi zrujnovalo

Ráda bych šla nakoupit vše potřebné ještě dnes, ale asi to tak rychle nevyřeším :-(
Machoman
Čau,spíš než jedno 400 do celé místnosti bych ti spíš doporučil at si ztloukneš nějakej box,bednu apod...

Nějaky UFO přes 300m3/hod na regulátoru a máš vystarany;)

Bednu se snaž postavit co nejblíž k nějakymu oknu.Teda pokud je to technicky možny.

Už si přeměř jaky jsou tam teploty,bo v podkroví nebejvá moc chládek.

Tvou zminováná výbojka je dobrá.
Lowejoy
A nezapominal bych ani na pocatecni vlhkosti okolo 80procent. Bylo by jiste zajimave takovych vlhkosti dosahovat v celem pokoji,ale zaroven by z toho asi podkrovi nemelo radost. radsi bych v tvem pripade sel opravdu do nejake skrine.
Steve Stifler
1x400 w je na deset kyticek tak akorat. A hlavne se s nicim neukvapit je lepsi si vsechno poradne dopredu naplanovat od substratu az po odtah. Kolik chces zhruba investovat?
afro
Do nějaký skříně se mi vůbec nechce, proč kytičkám odepírat denní světlo
Aby měly kytičky vlhkost udělala jsem takový menší pařeniště z průhledný folie. Teď by to už asi chtělo udělat větší foliovník, nějaký box asi tak 180cm vysoký, kde by kytičky rostli po celou dobu. Dala bych to hned před okno, to je docela velký 140 x 94cm, tak že zajišťuje docela dost denního světla.
Může mi ještě někdo poradit která výbojka je lepší jestli 400 W GIB Lighting Flower Spectre X Treme Output a nebo PHILIPS Pia Green Power 400w? V Ostravským growshopu snad najdu všechno potřebný

Kolik chci do toho investovat? Toď otázka, co bych neudělala pro moje kyti:-)) ...ale zase všeho s mírou. Viděla bych to tak na 3 maximálně 4000kč.
:D3-4000Kč?no to nevim...už jenom komplet 400w je za 2500...zbyde ti 1500.to máš ještě hnojiva,vzduchotechniku,květináče,medium...a nechápu proč je nechceš dát do skříně...
přijde mi to docela jako nesmysl svítit lampou a ještě na ně denní světlo..měla by sis to ještě promyslet.:teef:jinak hodně štěstí..:D
Ono
afro:

Nezabúdaj, že sklo zachytáva UV žiarenie, takže svetlo síce budú mať, ale nie kompletné, čo potrebujú. A ako vyrieši fázu 12/12 na kvet? To vyžaduje poriadnu roletu na okno, aby bola v podkroví absolútna tma počas "noci", čo znamená, že okno musí byť zavreté, bude tam teplo, čiže odťah jednoznačne potrebný. Spraviť skrinku je síce nákladné, ale je to investícia, ktorú v budúcnosti určite neoľutuješ, pretože problémy, ktoré sa ti môžu vyskytnúť, nebudú stáť za to.;)

Výbojku vezmi radšej Philips, je growermi preferovanejšia, ja s ňou skúsenosť nemám.:)
afro
na co shánět skříň, když mám pro ně pěkný soukromý pokojíček s denním světlem? chtěla jsme jen poradit co vše budu potřebovat nakoupit pro tyto podmínky :-)

Myslela jsem že to okno můžu mít po celej den otevřený a vyřešilo by to ventilaci
Prosím, používej edit/delete, nepiš další příspěvek po třech minutách, děkuju :). Jedule
v tom případě ti postačí květináš,hlína a semena....:Da hnojky.:teef:
afro
že by to bylo až tak jednoduchý:-))) žádný světlo navíc? to by se jim asi zas až tak nedařilo? Rostlinky už musím každopádně přesadit do většího, jsou už 20cm vysoký. Substrát mám Plagron Royalty Mix, květináče nakoupím asi 6l a ještě nějaký to dobrý hnojivo
Ono
afro:

JJ, chápem. Ja som to myslel tak, že ako budeš riešiť fázu 12 hodní tma, 12 hodín svetlo - na kvet, keď budeš mať otvorené okno, cez ktoré ti pôjde k rastlinkám svetlo?:eek:
Tayem de Tox
afro: já si myslím, že by to s tou 4kulí šlo pěkně. jak říkáš, ten filák okolo pořeší vlhkost. a proč nedoplňovat denní světlo, žeano ;) nesmíš ale zapomenout, že je důležitá perioda světla. takže správně nastavit 18/6 (a dodržovat) a posléze 12/12( a striktně DOdržovat!).

shopový ceny: Lampa,,kabely--- 3tis, sada hnojek1500,-?(nenech si vnutit všechno. roayal je předhnojenej,takže základní věci by měly stačit. (ph testnezapomeň50,-)..,
+ časovač 150,- větrák na ofuk-- 350,- (stav se v Elektru)
afro
Děkuji moc za rady, světelnou periodu budu dodržovat, v okně mám rolety. Ještě jaké optimální osvětlení by jste mi doporučovali pro tyto podmínky?
grosancho
V celku to je jedno, žádné vélké rozdíly mezi jednotlivými výbojkami nejsou - pokud ti jde o každou korunku (což 3-4 tisice asi pujde:) ) tak si zmasti neco z janca.cz (Son-t Pia plus 400w), usetris minimálně dvojnásobek toho , co v Gshopu :)
Nezapomen na ofuk, v tomto pripade by mohl stacit 2x klipsnak (napr. z Klecky)
Rain
nezabudni nato ze v noci ti bude pekne svietit okienko:) ak to nedas do skrine.
uploadni foto priestoru
afro
dám tam výbojku 400 W GIB Lighting Flower Spectre X Treme Output, to by mohlo být dobrý

když zatáhnu roletu tak tam bude tma, toho bych se nebála
Lowejoy
Jak mi psali znalci v mem anketovem threadu.. Kdyz maji kyti preruseny spanek urcitym tokem fotonu,tzn nejake svetlo,nemohou vytvaret latky ktere potrebuji kdyz maji svetlo.. proto se nedoporucuje narusovat nocni klid a nechat je radsi v klidu hajat ve tme. Kdybys radsi vice cetla a mene se ptala. Myslim ze kdybys to zavrela do skrine za 200kc (nebo za odvoz pres inzerat) budes to mit lepsi nez hlidat rolety a dalsich milion veci.
Rain
Co by som dal ja za taky priestor....a co sa tyka penazi,laickym okom to vidim na takych 30 000SK
afro
jj, prostoru je plno a co teprve kdybych to mohla vysadit na zahradu, tam je místa hafo asi takových 600m čtverečních :-))) ...ale to se nedá, všude ze všech stran jsou sousedi a těm se věřit nedá. Děsně mě rozčiluje že si na vlastní zahradě nemůžu sadit co se mi zachce, vždyť je to rostlinka, blbé zákony
Rain
pre nas je to len rastlinka to hej:)
pre nich nebezpecna droga:D kkti,co uz
btw. si si ista ze chces pestovat v tom "na nase" pomery velkom priestore?
afro
Rain:
ponechám si jen ty nejsilnější, v pokojíčku budu pěstovat jen 10 kytiček, to mi stačí bohatě. Pak tam budu mezi ně chodit relaxovat, dám si tam ratanový křesílko a zapááálíííím si z vesela:-))))
Lowejoy
Me by stacilo,kdyby schvalili to s temi 3 rostlinamy,by byl prestupek. Ale to musime jeste moc doufat a chvilku si pockat. Snad se dockame..
IVICH
myslim ze by jsi se mela rozhodnout jestli to vsechno chces jet indoor a nebo jako out skrz to okno..kombinaci jsi nedovedu v realu vubec predstavit bud to nechas na priode a nebo to udelas vse sama...ja myslim ze bych nekam nespechal vsechno to promyslel a asi bych zvolil skrin a na celej pokoj bych na chvili zapomel pac jak pises je to tvuj 1 grow a na to si to vyzkoset staci skrin..jestli chces 400w myslim ze m2 je ok..
afro
IVICH:
Právě takovou kombinaci bych chtěla zkusit, byla by to taková mini zimní zahrádka, něco jako pokojový skleníček :-))
Později vše nafotím a fotky dám sem
Rain
2 afro: taky relax ta cosi aj bude stat:)
Amuab
tak můj názor je, že oproti světlu z 400W sodíku má světlo ze střešního okna menšinový podíl...jestli chceš pěstovat v okně, zkus tam v zimě zasadit třeba 4 kytky...rovnou už s krátkou periodou..
možná kdybych už přece jen chtěl dosvěcovat, tak bych to udělal nějak jinak než výbojkou...spíš bych to viděl na Naturelite..

dál jak už se tu psalo...se zatemňováním by bylo sraní a asi by to nebylo dokonalé..

to pohlcování UV sklem bych neviděl tak tragicky..přece jenom i výbojka má skleněný obal a další fakt je, že i přes sklo se můžeš opalovat..tzn UV tam proniká
já souhlasím s IVICH
jestli je to tvůj první grow tak to měj za oknem a uč se a časem si pořid lampu, tak to vidim asi jako nejpraktičtější řešení .)
navíc 4 tisíce na celou skřín 400w je tak jakože na něčem musíš ušetřit...imho na hnojivech - vždyť stačí kopřivy a jiný vykvašený zadarmo, kdyby ne tak krystalon start, wuxal, postřik vermesfluid a na květ různý hovna...ty hnojiva se daj nahradit ale prostředí (teplota, vlhkost, vzduch) ne, tam prostě bez zvlhčovačky 80% vlhkost dáš těžko a bez UFA tam vzduch neproudí tak dobře)

edit - a na mušky a jiný obyčejnej česnek
Damien
zdravim...No moj nazor, je asi taky ze z tej miestnosti si asi skrinu nespravis, lebo boli by problemy s ventilaciou a s dodrziavanim svetelnej periody....Ale asi keby som na tvojom mieste by som tam proste vysadil te kytky do kvetinacov a pestoval normalne ako cez okno:D...Ja pestujem kytku aj na okne a celkom sa jej dari, som zvedavy ako to vynde, mam to proste ako okrasnu rastlinu a ziadnu svetelnu periodu, vlhkost, ventilaciu neriesim;)...o tieto problemy sa staram v skrini....Ono to rastie, sice pomaly ale rastie, takze ak chces nieco take si mozes spravit v tej miestnosti , ak ti ide o to aby nikto nevedel ze mas doma rastliny....tot vse....
este PS:cez sklo sa neopalis....
afro
:angel:
afro
OSVĚTLENÍ: 400 W Plantastar
SUBSTRÁT: Plagron Royalty Mix
HNOJIVO: B´Cuzz Bio A + B

Myslím že mým kytičkám se daří výborně, posuďte sami.
Je to kombinace pěstování indoor a out, mini zahrádka přímo v pokojíčku:leaf:



Nepotřebuji k tomu žádnou zatemněnou skříň, diamantovou folii, ufo a jiný zbytečně drahý věci... :punk:


Čaras
Tak jsem to tu prohlížel a můžu poradit akorát co kolegové. Vzhledem k fotu usuzuji že se jedná o velmi kvalitní genetiku, skus tu skříň, za odvoz, dovnitř prdni Diamantovou folii a na míň jak m2 stačí 25Ow, ufo-odtah ven nutné, zvlhčovač taky. Do skříně skusíš pár kytek, můžeš hned kvíst, jsou dos velké. Zbytek skus pod tím oknem. Drž se FAQ najdeš tam vše. Já měl pořizovací náklady na skříň s nezávislou matkárnou 30 000, se všim všudy, nejlepší dostupná technika i hnojky atd. Pěstuji tam 3 měsíce a stále nekvetu, pořád řízkuju vychytávám mouchy, je to pekelný boj, ale stojí za to. Když půjdeš do ty lampy bacha na vlhkost, má první chyba byla udělat jednu stěnu hned vedle zdi (jen pokrita diamantkou), zeď začala hnít. Druhá chyba nechat ufo foukat do místnosti kde je skřín - vlhkos, horko - horko i ve skříni - ufo k hovnu. Tak se drž bojovnice a přeju hezkou sklizeň
Amuab
dolik hodin denně dosvěcuješ?
afro
zatím 16/8 na rust, ještě počkám tak dva týdny a přepnu to na 12/12
Mishelou
A copak to pěstujeme za genetiku?
mishelou - orange bud

trochu mi vrtá hlavou jak to je se vzduchem a teploty když je venku bezvětří a vysoký teploty. to okno nejblíž neni a kytky v rohu...jinak luxus .)
afro
miris

i na to jsem myslela, když je venku pařák tak aby v pokoji nebylo příliš horko, přez den i v noci mám pootevřený okno, zatažený rolety proti sluníčku a taky zaplej pokojový ventilátor ať nám to tam trochu fouká. Teplota se přez den vyšplhá tak max. na 33 stupňů, k večeru pak okolo 24. Mimochodem, děkuji za rady. Už jsme začala s úpravami před sklizní, byla jsem z toho děsně zapatlaná, ty nůžky už můžu snad jen vyhodit, fakt hustý lepidlo :teef:
re:Bit
honem fotky pls než to sekneš, jinak se mi tvůj přístup a kytky moc líbí k+
afro
tady jsou dnešní fotky. snad už je to zralý? :leaf:


foto kytka č.1
afro
foto kytka č2
afro
pak mám ještě tři kytičky, ale ty ještě určitě nejsou. nechci to však nechávat dlouho zrát, už tak je orange docela umrtvovák jako kladivem do hlavy :smash: :D
The Chemical
Hmm, mě se to teda moc zralý nezdá, zkoumala jsi barvu pryskyřice pod mikroskopem?
afro
ta poslední kytka (viz. poslední foto) zralá určitě není, to ještě chci nechat. ale ty předešlý to by snad už aji šlo, ne?
mikroskop nemám, sice by přišel vhod, ale kvůli toho to kupovat nebudu
The Chemical
No mě se z těch fotek zdá, že tam je ještě hafo bílých blizniček na těch palicích. Tak zkus prozkoumat tu pryskyřici pořádnou lupou nebo si někde půjč mikroskop, není vůbec potřeba žádný velký zvětšení...
Sry za ot.. k cemu ten mikroskop?? Na co se s tim kouka?? diky
Šlajs
chinoo-Uvádí se, že nejlepší čas na sklizeň je, když je část krystalků zbarvených dohněda a část ještě mléčných. Pro zjištění stavu se používá nějaký ten drobnohled.
Šlajs:
dekuji, takze lupa stacit bude ne.?!
WAMParjan
zdar..
ja bych to nechal ještě pořádně dozrát :D ...nemáš kam spechat ani co stratit jen získat :) :)... takže bych naordynoval kytičkám ještě tak 14-21 dní a nezapoměl bych na pořádnej proplach "čistou" vodou upraveným ph ....
jinak to nevypadá vůbec špatně.....a doufám že si vezmeš rady k srdci a přikoupíš to ufo :) protože v místnosti z 35°C se dobře brka nepálej a já tam nikdy nedokážu dobře relaxovat :D (když už to nechceš udělat dvůli kytkám :D ) .....zatím...
a K+ za snahu :D ...
afro
WAMParjan

víš, jde o to že Orange Bad je docela umrtvovák, ale já bych byla radší kdybyto bylo trošku high. četla jsem že se to dá taky ovlivnit dřívější sklizní. není to o tom že bych se nemohla dočkat až to seknu.

jinak k tý teplotě v místnosti ...neboj, spolu tam relaxovat nebudem, tam už je místo obsazeno ;) :teef: . 35 stupňů je přez den v místnosti jen když jsou venku velký vedra. já dám vždy brko raděj až večer, ale přez den to může být taky zajímavý, ale to bych musela mít k hulení něco jinýho než orange, ať jsem schopná přez den taky nějak fungovat :injured::busted: :teef:

...a ještě joo, děkuji za K+ :)


shrek
Jo ja mam pro teba jeden napadek
co kdibych namisto ty folie si v GS kupila z dnuka odrazovu foliu a z vonka ciernu foliu a dat dnuka svetlo s vibojkou philips a mas po probleme ziadne svetlo by neprenikalo do tvojho boxiku:D a vsetlo by malo plnej ucinek
Kazdopadne K+ a prajem hodne stesti!
re:Bit
Ahoj, tak jak, sušíš? Poslechla si WAMParjana? Radil ti dobře, mám tu zkušenost že pokud je pryskyřice čirá hlavy pořád rostou a byla by škoda jim v tom bránit. Samo že proti gustu žádný dišputát...taky nějakou tu šišku urvu v padesátém dni, ale spíš by mě zajímalo sli kouříš jen orange bud (btw. mě dnes docela nakop) nebo jake dalši umrtvováky, já třeba rád kouřím poránu, ale třeba v práci až o pauze ;) tak honem...jak to dopadlo?
Afro:
Tak jak to vypadá??? Už je určitě sklizeno, ne? :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma