Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Futewův venek 2008 - Klikni zde pro originální téma
Tak se rok s rokem sešel a já jsem opět vypjal síly, sehnal řízky, našel odvahu, nakoupil suroviny a zasadil. Jedná se opět o minimalistický grow - 2 květiny na balkóně, přičemž umístění kytek se možná časem změní - mám trochu strach ze sousedů (i když to předloni vyšlo). Tak mně napadá, že název threadu by měl být spíš Futewův balkón 2008, nicméně nechce se mně kazit sérii, co jsem začal, takže to nechám takto :)

Začněme genetikou.

  1. Pure swiss strawberry
  2. Purpurea tycinensis
    Oba modedely jsem vybíral s ohledem na to, aby v našich podmínkách dozrály a byly odolný vůči plísním. Jestli to zvládnou, se ukáže na podzim.


Substrát

  1. Substrát pro palmy a zelené květiny
  2. Plagron Wormhumus - půl dne jsem marně sháněl vermikompost
  3. Kostní moučka
  4. Perlit
  5. Keramzit
    Poměr jsem střílel od oka, ale pro představu. Na dva 15l květináče jsem spotřeboval 20l půdy, 10l wormhumusu, 2 kelímky moučky, sáček a půl perlitu a půl sáčku keramzitu.


Podpůrné prostředky

  1. Alga Growth
  2. Phytamin
  3. Alga Bloom
  4. Bi-Algen
  5. Neem-Oil
  6. Growth/Bloom Excellerator (AH)
  7. Final Solution (AH)



Fotky

  1. PS Strawberry
  2. Purpurea Tycinensis
zajímavé názvy modelů, sem asi máslo ještě sem o nich neslyšel, ale jsem docela zvědavej,jak to bude vypadat, každopádně přeju hodně štěstí v pěstu a tolerantní sousedy:D:D
Mno, uvědomil jsem si, že bych to měl trochu upřesnit. Používám info z threadu IqTyq - Erdbeer. Od něho se tahle genetika, byť nepřímo, dostala i ke mně.

Purpurea Ticinensis IBL (oficiální popis)

Tato odrůda byla selektivně kultivována a šlechtěna Felixem Kautzem z Owls Productions Seedbanky od roku 1988.Původní semena dostal od jedné německy hovořící Švýcarské damy, žijící ve vysokohorské Alpské vesnici.Pěstovala ji tam po dekády, prý pro okrasné účely.Felix byl ohromen výkoností kytek z těchto semen.Tato odrůda je velmi ranná, všechny rostliny byli zralé v polovině září.Všichni jedinci vykazují extrémně fialové stonky se zeleno fialovými květy. Jde o nejlépe aklimatizovanou Švýcarskou odrůdu, kterou Breeder Steve označil jako “fantastický komerční outdoor”.Je velmi silná a soběstačná s minimálnimi nároky na hnojiva a s extrémní odolností vůči plísním.Účinek není debilizující, je ideální pro lidi kteří rádi kouří při práci.Rostliny byli každý rok testovány v různých nadmořských výškách až po 1300 m.n.m.Květy lze bez problému dlouhodobě skladovat a po několika měsících mají opravdu znatelně jemnější chuť.Vůně je na půl cesty mezi pikantní a kořeněnou.Roste dobře také indoor, sice pouze s průměrným výnosem ale lze ji slidit již po 40 dnech květu !

Pure Swiss Strawberry
Erbeer (aka Fraise, Fragolla, Swiss Strawberry, Earth Berry)…uvedla na švýcarský trh klonů malá firma CANNATECH, na jejichž stránkách se lze dočíst, že původní řízek věnovala hlavnímu breederovi (l’Alchimiste) 40ti letá, německy mluvící Švýcarka, jež se za svobodna jmenovala Erdbeeri.Mělo by jít o velmi aklimatizovaného hybrida Afghani x Dutch Skunk (podobně jako např. Hollands Hope).Od chvíle, kdy vyhráli v roce 2000 swiss cannacup, se Erdbeer stal velmi oblíbený a většina švýcarských seedbank s ním pracuje (greenhornet.ch, bluehemp.ch, cannabis-helvetica.ch…) (IqTyg)

Tak, kytky pomalu začínají růst. Původně jsem to sem nechtěl házet, ale když už jsem si je dneska vyfotil, tak proč ne.

1. - Pure Swiss Strawberry

2. - Purpurea Ticinensis
Před chvílí jsem slečnám uloupil duši. Jejich setrvání na balkóně je nejisté. Bože, kdy se bude dát v ČR pěstovat legálně? Absurdní právní rámec + nejistota ohledně sousedů mě neskutečně jebou.

Na prvních dvou je Pure Swiss Strawberry
Na druhých Purpurea Ticinensis

Kytky jsem dneska (27.5) přesunul z balkónu pryč. Fakt, že na balkón vidělo tolik lidí mě neskutečně deprimoval. Vždycky, když jsem je zalíval, nebo postřikoval, připadal jsem si, jako by se na mě dívali všichni sousedi. Paranoia rules.
Momentálně mám klid a jsem za něj rád.
Tak, kytky jsem přenesl z balkónu, z těch slunečních lázní (thx papajo za trefný spojení), dolů pod balkón. Slunce tam sice nesvítí tak dlouho, jako nahoře, nicméně i tak je to dle mého názoru dostatečný. Navíc až vyrostou, tak schytají slunka ještě o trochu víc.
Purpureu, na první fotce, jsem trochu zohýbal (asi ve stejné fázi, jako minule A11xMTF - ostatně vzhledově jsou si dost podobný), uvidíme, co z ní vyleze.
Strawberry jsem trošku upravil listoví, aby šlo na výhony víc světla - je to spíš zbytečnost, ale když už jsem tam stál s těma kolínkama... che. Oproti PT roste pomaleji, za to má pěkně mohutnej stonek.

A nakonec jahoda skutečná. Jahodová sezóna v plném proudu :)

P.S. Hnojím Plagronem Grow, stříkám Phytaminem + přidám (od středy) Bi-algeen - jak do zálivky, tak do postřiku.
Kytky opět změnily umístění. Tentokrát doufám nějakej čas vydrží. Jsou mezi rajčatama, takže jsou limitovány především dobou, po kterou rajčata budou růst a plodit. Umístění jsem změnil, protože jejich přítomnost na dvoře mohla budit zbytečně diskuse u některých návštěvníku na toto téma. Před některýma jsem je musel raději schovávat.

Mno, co novýho? Prakticky nic. Jedna kytka byla mírně napadena sviluškama, který jsem zničil postřikem. Momentálně čekám na Neem-oil od Plagronu, který se dá používat proti sviluškám i jako prevence, což je výborný.
Hnojím co to dá - 2/3 všech zálivek jsou s hnojivem. Stříkám phytaminem a bi-algeenem, ten občas přidávám i do zálivky společně s hnojivem. Frekvence minimálně 4x týdně.

1. fotka - PS Strawberry
2. fotka - Purpurea Ticinensis
3. fotka - Pospolu :)
Tak, dneska mně přišel neem-oil od plagronu, kytky jsem postříkal. Zároveń jsem si všiml, že na jedné staré jabloni, která už slouží spíše jako držak na různý věci, žije poměrně velký množství mšic. Řekl jsem, proč nevyzkoušet účinky neem-oilu přímo na nich.
Vzhledem k tomu, že se nejedná o chemický přípravek a ani nefunguje na bázi zadušení parazitů, předpokládám, že se bude jednat o dlouhodobější boj. Podle výrobce způsobuje hořkost rostlin = mšicím to nechutná, a zároveň neem-oil účinkuje jako antikoncepce = výrazné snížení schopnosti reprodukovat se.
Samice mšicí žijí 7 - 21 dní a za svůj život jsou schopny vyprodukovat 50 - 250 dalších samiček.(zdroj: greenhome.cz). Takže by mělo docházet k postupné redukci kolonie, kterou obhospodařuje množství mravenců, během 3 týdnů. Průběžně budu fotit stav.

První fotka je hned po postříkání (zhruba 10minut) a bude sloužit jako základna s níž budu porovnávat výsledky mé intervence.

Důvodem tohoto experimentu je především snaha zjistit, zda neem-oil, který je poměrně drahá záležitost, účinkuje a případně zjistit jeho limity (v jaké fázi se vyplatí spíš chemie). Když se naskytla tahle příležitost, proč neověřit pravdivost sladkých slov výrobce a distributora :)
Zdravím,
menší aktualizace obsahu. S jednou kytkou mám docela problém s listama - žloutnou. Mám za to, že se jedná o nějakej problém s PH. Proto zalívám jen vodou s vápencem. Nicméně, vzhledem k tomu, že jsem s kytkama nikdy žádný problémy neměl, jedná se jen o odhad naslepo. Pokud je tady někdo, kdo by mohl poradit, čím to, že listy takhle žloutnou, nechť se ozve. Budu velmi vděčnej.

Pro ilustraci přikládám fotky.
Tak, musím říct, že nepozoruju žádný výrazný účinky. Snažím se postřik aplikovat každý 3-4 dny, nicméně teď jsem měl malej výpadek.

1.fotka 16.6.
2.fotka 22.6.
palinoch
velmi pekne to rozpisujes, aj ohladom tych msic.
pexeson
No stříkat kytku a strom je přeci jenom rozdíl;)
Ja mám dobrou zkušenost s čistym neem olejem od nějaké německé firmy,lahvička 10ml za tušim 200Kč z g-shopu v Cimburkově ulici.
Chce to opakovat to jo,ale asi nezničíš nikdy všechny.
Zase se to dá použít jako záchaná brzda v pozdní fázi květu,když už se chemky nedaj použít(můj případ).
Pozoroval sem,že to zabilo plíseň na povrchu substrátu,stříkat plesnivý palice jsem,ale zatim nezkoušel.No,ale myslim,že s tim stromem to je blbost,když má tak málo listů a nemůže nasáknout dostatek látky.
pexeson: Mno, já si třeba myslím, že těch listů má dost na to, aby neem-oil přijal. Zvlášť když to stříkám rovnou na ně.
Ale samozřejmě je to z mé strany jenom spekulace, nic víc. Spíš mě trápí ty žlutý listy.
SenSiKind
čau, já používám Biool na mšice. Zatim sem se nesetkal s tim že by selhal, u mě má 100% účinost už po prvním střiku. Po pár dní aplikuju druhej slabší, ale ten už je jen pro pocit :)
je to jen olej z řepky. cca 50Kč a mám ho už 5let a dlouho ještě mít budu ;)
Ač se snažím, nejsem schopnej stromek stříkat v pravidelných intervalech. Takže místo třetího dne, jsem se k tomu dostal až pátý.
Mšicí razantně ubylo, viz. obrázek.

foto 27.6.08

Kytky zatím nefotím, jedna z nic mně pořád dělá starosti. Žloutnutí už není tak razantní, ale pořád "je". Stále pouze voda + dol. vápenec (přisypanej na povrch substrátu a ve vodě)
Přináším pár fotek. Kytky moc nerostou. Navíc Strawberry (foto 1 + 2) snad začíná kvést a je nějak zaseklá. Purpurea (foto 3) nadále žlutá. Zkouším peroxid vodíku do zálivky, ale zatím bez viditelných výsledků.
Poslední fotka (foto 4) je stav mšic. Strom jsem nějaký čas nestříkal, abych zjistil, zda se mšice vrátí. Vrátily. Takže je nechám trochu rozmnožit a po té znovu aplikuji postřik, abych zjistil, zda je skutečně účinný.
Zdravím,
po týdnu přináším update. Tentokrát s více fotkami.

Žloutnutní, které postihlo purpureu se tak nějak ustálilo a kytka roste. Začal jsem ji pozvolna hnojit a zalívat vodou s peroxidem vodíku (30%), přičemž dávám 4ml/1l vody, dle návodu viridise, který jsem tady někde našel. I když jsem si říkal, že koncentrace je silná, žádnou újmu kytkám nezpůsobila - vyzkoušel jsem i 5ml/1l vody.

Chyby, kterých jsem se dopustil při přípravě substrátu jsou následující:
Příliš mnoho kostní moučky - nechal jsem se unést a myslel si, že čím víc, tím líp.
Dále pak příliš udusaná hlína. Doufal jsem totiž, že tím, že do květináče narvu víc hlíny než loni, zabráním jejímu rychlému vysychání. Místo toho má však kytka spíše problémy květináčem prorůst a v udusané hlíně se dusí a květináč vysychá jen o trochu pomaleji.

Proč teda kytka žloutla/žloutne? Kostní moučka vychýlila PH substrátu (snažil jsem se napravit vápencem) a kytka není schopná efektivně přijímat živiny, což ji znesnadňuje nedostatečně vzdušný substrát. Peroxid tuhle situaci, jak doufám, svými provzušňovacími vlastnostmi postupně upravuje a zlepšuje, nicméně kytka zůstane žlutá až do konce.

Málem bych zapomněl. Co se týče experimentu s Neem-oilem od Plagronu, prozatím jsem upustil od jeho aplikace. Mšice se na strom sice vrátily, nicméně ne v takovém množství. Nedávno jsem tam zahlédl slunéčko. Pokud se více rozmnoží, začnu stříkat znova.
Zleva: Purpurea, Strawberry
Strawberry začla kvést. Skutečně brzo. Tohle se mně ještě nestalo, nicméně vůbec to nevadí. Výnos bude sice o něco menší, ale teoreticky by měl být diky lepším světelným podmínkám kvalitnější :)
O purpureře jsem mluvil už v úvodním příspěvku, takže netřeba nic dodávat. Poslední fotku netřeba komentovat :)
Zdravím,
po téměř třech týdnech přináším opět pár fotek. Purpurea se připravuje na květ, Strawberry už delší dobu kvete. Stále je obě láduju Phytaminem, Bi-algenem a vodou s peroxidem vodíku (ta už ne tak často, jako před časem). Ode dneška začaly obě navíc dostávat Growth/Bloom Excellerator od AH.

Purpurea hnojena pouze Alga Growth, Strawberry koktejlem z Bloom a Growth.
S kvetením je na začátku. Jsem zvědav, co mi připraví. Voní pěkně sladce, tak sladce, že jí mám někdy chuť ukousnout. Prodělala menší ohýbání, aby se k ní dostalo víc světla (až po focení).
Purpurea dnes prodělal razantnější prořezání spodních neperspektivních větví.

Strom, na který jsem aplikoval Neem-oil, obrazil. Po mšicích téměř žádné stopy.
Zdravím, vzhledem k tomu, že mně začala kvést (cca. 4dny zpět) i druhá kytka (PT), rád bych sem uploadl fotky a nějaký komentáře, abych se v threadu příští rok pěkně orientoval a případně se vyvaroval některým chybám.


Momentálně kytky podporuju následujícím:

Strawberry dostává postřik minimálně. Do hlíny liju nadále AH excellerator, H2O + H2O2 - tenhle roztok způsobuje extrémní vypjatost listů (můj pocit), tzn. pokud máte problémy se svěšenýma listama, zkuste je zalít tímto. Hnojena je směsí Grow/Bloom v poměru 1:3. Poměr postupně snižuji.

Purpurea Ticinensis začla kvést. Stříkám phytaminem a bi-algenem + dnes jsem vyzkoušel postřik slabým roztokem H2O + H2O2. Do zálivky sázím Grow/Bloom v oněco větší koncentraci (asi 1:2) než v případě strawberry. Samozřejmě booster a občas H2O2 + H2O zálivkou. Peroxid mě skutečně příjemně překvapuje. Jenom mám trochu obavu, že v hlíně zanechává svinstvo (těžký kovy atd.). Snažím se to nepřehánět a doufám, že final solution tyhle srajdy odplaví. Všimněte si na detailu té začínající paličky, že žluté flíčky už jsou pouze na těch starších listech, nové už jsou krásně zelené.

Úchyt. Vzhledem k tomu, že PT je poměrně vysoká (v poměru s PSS) a větve začaly houstnout bylo nutné nějak kytku upevnit. Nenapadl mně žádnej efektní způsob, jak uchytit květináč, tak jsem přivázal dolní část stonku kytky pomoc tří drátů. Možná přidám i ten čtvrtý, záleží na směru větru. Ještě musím odpozorovat. Viz. čtvrtá fotka.

Ať kvetou!
Zdravím,
zhruba po týdnu přináším další fotky. Strawberry je v plném květu, purpurea se postupně rozjíždí. Bohužel trpím paranoiou z lidí v okolních zahradách. Nechtěl jsem být nápadnej, takže jsem vyfotil jenom detaily paliček. Celý kytky vyfotím až bude příhodnější situace.

První dvě fotky zachycují Purpureau, druhý dvě Strawberry.
Tak, vzhledem k tomu, že změny v květu obou kytek jsou teď razantnější, rozhodl jsem se zkrátit frekvenci focení. Fotky přináším po necelém týdnu, ale věřím, že je na co se dívat.

Strawberry je podle mě tak ve 3/4. květové fáze, ještě jí nějaký čas zbývá. Ale ono je to takhle těžko odhadovat a nakonec ji nechám možná trochu déle. Předběžně počítám s tím, že bych ji mohl kosit kolem půlky září, každopádně chtěl bych, aby palice ještě více naboptnaly, zatím to není žádná sláva. Tvrdý ale jsou.

Purpurea má ještě spoustu času. Zatím se mně nechce ani odhadovat, kdy tak může dozrát. Každopádně u ní lze vidět známky fialovění - na fotkách paliček jsou některé lístky kolem nich mírně dofialova. Uvidíme, co s ní udělají nižší teploty.
... nedokázal jsem si odpustit vyfotit i nějaká makra - Strawberry
Purpurea - na třetí fotce jde vidět to zmiňované začínající fialovění.
Zdravím,
po týdnu jsem se vrátil ze sportovního soustředění (zraněnej, jak jinak) a kytky jsem našel opět o něco povyzrálé. Strawberry dozrála tak, že jsem se ji rozhodl pokosit - 9 dní Final Solution + několik zálivek čistou vodou. Purpurea má ještě poměrně dost času, ještě zvládne pár zálivek s hnojivem.
Mám-li porovnat složeni palic, tak jednoznačně vyhrává Strawberry, jejíž palice jsou pěkně tvrdé (oproti listnatým palicím Purpurey).
I přes nízký vzrůst nakonec Strawberry vyprodukovala poměrně dost suchýho materiálu. Větve jsem odlistil a už se suší. Zatím jsem spokojen, těším se na účinky.

Přikládám pouze fotky strawberry, na Purpureu nebyl čas.
vše Strawberry


Cha, můj příspěvek číslo 999, příznačné....
Zdravím,
poslední updaty byly pouze ve znamení již pokosené a právě se sušící Strawberry, takže jsem se rozhodl ukázat vám i purpureu. Její struktura se mně nijak extra nelíbí - listnatý palice, kterých je moc, stonky nejsou schopny unést (zvlášť když prší a ony namoknou), různě se zohýbají. Žloutnou jí masivně listy a i fialová barva jakoby napovídala, že se kytka chystá umřít. Vzhledem k tomu, že mám pocit, že palice by ještě MĚLY růst (přidal jsem jí trochu dusíku + do hry znovu vstupuje H2O2), rozhodl jsem se ji i přes tyto známky zdánlivé zralosti nechat růst minimálně ) do konce září (ani mně nic jinýho nezbývá, neboť odjíždím na dovolenou). Uvidíme, zda se z ní dá ještě něco vytáhnout. Maximálně mně to zplesnivý a budu kouřit přezrálý hulení. Ale staly se i horší věci :)
Nechám ji do počátku října (i když vypadá poměrně zrale, věřím, že její palice se ještě zvětší). Původně jsem toho napsal víc, ale příspěvek se někam ztratil.
Zdravím, děkuji za karmy, které jste mi poslali. Pokusím se je "přeposlat" dále. Dále bych chtěl poděkovat za pozornost, kterou jste threadu věnovali - jeho konec se blíží.

Dnes jsem udělal fotky Purpurey, který updatuju společně s fotkami ze zaskladnění Strawberry z 28.9. Purpurea už dostává pouze vodu (předtím Final Solution - celkem 4 zálivky) a koncem týdne bude setnuta. Krásně voní a má krásnou barvu. Nakonec se přece jenom ukázala v lepším světle, jsem zvědav na její účinky.

Strawberry mě zatím taky dělá pouze radost. Palice jsou i po uschnutí pěkně kompaktní a výnos byl poměrně vysoký (kolem 100q). Jediná vada na kráse, kterou má je fakt, že palice samy o sobě moc nevoní. Spíše po zmáčknutí a i tak je vůně málo znatelná. Účinky prozatím popisovat nebudu, vrátím se k ním a později (prosinec?), kdy je budu moct po dlouhodobějším užívání popsat o chlup objektivněji.

No, toť pro dnešek z psaného slova vše, už jen fotky.
pěkná a překvapivě hmotná hromádka.
Resumé: Strawberry
Tak, vzhledem k tomu, že jsem už nabral nějaké zhulené zkušenosti s tímhle modelem, rozhodl jsem se s Vámi o ně podělit. Začněme tedy konzistencí palic. Ta je, jak už jsem zmiňoval, na venkovní odrůdu překvapivě hutná, člověk z nich má skutečně dobrej pocit.
Nicméně o co tvrdší palice jsou o to horší je to s vůni. Nemůžu však říct, že by to byla vlastnost téhle odrůdy. Chyba nastala při sušení. Vzledem k tomu, že jsem odjížděl na dovolenou zrovna v době, kdy se kytka sušila, neměl jsem nad ní žádnej dohled a palice tak v důsledku nedostatečného větrání poněkud zatuchly a ztratily svoji přirozenou vůni a zřejmě i chuť. Chybami se nicméně grower učí, že ano, takže jsem si z toho vzal ponaučení a poněkud vyladil a plně zautomatizoval odvětrávání sušících prostor (kartonová krabice od 109cm televize + jeden pc větrák na odvětrávání krabice, druhý na větrání v prostoru, kde krabice stojí + spínací digitální zásuvka - mohu nafotit, chcete-li). Purpurea, která se sušila později, tak získala oproti Strawberry velkou výhodu. Nepředbíhejme ale, zvlášť teď, když se dostávám k hodnocení toho pro mnohé nejpodstatnějšího. Účinků.
Ty jsou příjemné, zvlášť ve společnosti více lidí. I když jsem tuhle odrůdu nechal trochu přezrát, nezdá se mi, že by byla stoney. Stav je nejdřív nenápadný, po nějakém čase si však často uvědomím, že jsem docela zkouřenej a vychutnávám si to, co mi situace překládá. "Vychutnávání si" však není nijak definitivní a člověk je stále schopen efektivně komunikovat a zpracovávat okolní stimuly, či je sám vytvářet :).
Zatím jsem se ze Strawberry nezhulil nijak nepříjmně.

Koho unavují moje kecy, přikládám i bodové hodnocení.

  • konzistence - 9
  • vůně - 3
  • chuť - 5
  • stav - 8

0 nejhorší, 10 nejlepší
Toto resumé bude poněkud kratší. Nebudu zastírat, že jsem si tenhle model moc nezamiloval a poněkud nechápu výroky šlechtitelů, které purpureu vychvalují jako model s výborným komerčním potenciálem. Proč tomu tak je?
Především se mi vůbec nezamlouvá konzistence palic. Ty jsou listnaté a poměrně řídké, byť hojně obsypané krystaly. Na druhou stranu jejich fialovost působí zajímavě a netradičně. Vzhledem k tomu, že jsem poslední dobou zvyklej kouřit ze skleněnky, preferuju konzistentější palice, které jsou vydatnější a sklo se nemusí po každým prdu dobíjet (kouřím spíš míň, huliči fundamentalisté prominou). Druhou nevýhodou, která je však možná ještě důležitější, je stav, do kterýho mě purpurea dostává. Zatímco Strawberry i přes svou přezrálost posouvá člověka poměrně aktivně a zábavně, purpurea člověka zalehne vyváženým intenzivnějším stavem, který však působí ploše a člověk se po ní stahuje spíše do sebe. To není samo o sobě problém, někomu to koneckonců vyhovuje, nicméně já raději víc komunikační nálady, na nich se dá zažít víc zábavy :)
Jednu vlastnost však na P skutečně cením. A to její vůni. Rozdílný způsob sušení jde rozhodně poznat. Sladká vůně je pronikavější a intenzivnější, přitom neagresivní. Chuť je dost kouřová, což je způsobeno přesušením větší části materiálu (byl jsem línej ji po dosušení řádně uskladnit, bohužel, možná se to napraví).

Stejně jako minule přináším bodové hodnocení:

  • konzistence - 5
  • vůně - 8
  • chuť - 5
  • stav - 6

10 nejlepší, 0 nejhorší

Fota sušeného materiálu bohužel nemám. Při horečném uskladňování jsem na to nepomyslel.
Grifin
zdravím máš to moc pěkné nění jak na krásný out :) prosímtě nemáš toho Strawberry nějaka semena ? rád bych to taky zkusil vipadá oc dobře :-)
Čau. Nějaký semena Strawberry mám, jsou bohužel ale rezervovaný pro jinýho pěstitele. Je jich málo. Měj se.
Vacica_HD
moc pekné fotky, to strawberry vyzerá lákavo, mňa by zaujímalo či je to nejaká odroda niečoho alebo pokus a kde sa to dá zohnať
Je to odrůda známá též jako Erdbeer. Nabízí ji například greenhorrnet - www.greenhornet.ch - pod názvem original swiss strawberry.

vic. infa najdeš na první straně tohoto threadu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma