Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Svetelna perioda/Lampa+denne sveltlo - Klikni zde pro originální téma
woolf
Caute vsetci.
Pustil som sa do pestovania a mam jednu otazocku. Samozrejme, ze mam nastudovany FAQ a precitanych vela prispevkov, ktore mi dali odpovede na vela mojich otazok, ale jedna tu je.

Mam 5. rastlin. Vzhladom na to, ze sa blizi April kviti mam na okne a predpestovavam. Lenze slunicko nestaci a tak rastlinkam prisvedcujem. Viem, ze svetelna perioda je dolezita.

Takze: Rastlinky mam od rana na okne a vzhladom nato, ze mam vela povinosti vzdy vypadnem z domu rano a vraciam sa priblizne okolo 21.00, alebo 22.00. Vadilo by rastlinam keby im prisvietim lampou od vtedy co pridem domov do rana a zasa ich dam na okno? Teraz sa stmieva cca okolo 18.00 a tak tie 4. hodiny maju tmu. stresuje ich to, alebo to moze poskodit ich zdravy vyvoj? Dufam, ze to tu nikde nieje, ale nenasiel som to, len par prispevkom o tom ako niektory tiez prisvedcuju(pestovanie za oknom). Dakujem za vsetky odpovede.
Sol
myslim si ze ty zmeny svetelnyho spektra (a mozna i intenzita) mezi sluncem a tvoji lampou by je mohly trochu vystresovat
jo budou z toho zmatený. svit jim tedka jen lampou a až budou větší tak je dej za okno. lepší takhle než naopak nebo dokonce kombinovaně :eek:
woolf
Diky, velmi ste mi pomohli. Mam to teda zatial pod lampou:)
Rastlinky boli sadene 15.3/seminka
Myslim si ze sa im celkom dari, na to ze su stare od vyklicenia 9. dni.
Posudte sami:)
J.J.
Čau. Mám takovej dotaz, do tohodle fora to tematicky jakžtakž pásne...
Táákže předpěstovavam kyti na Out na parapetu na okně (uvnitř) a ted jsem si uvědomil, že přes noc vicemene do okna svítí lampy pouličního osvětlení (Prágl, byt je v 1. patře pro představu...)
Jak až závažný problém by to podle vás mohl být?
Zatím jsou to tak 2-3dny starý sazeničky, než mě to trklo...
Přesouvání na noc je pro mě, vzhledem k tomu, že přebývám jinde, celkem problém, ale když nebude zbytí...
Díky za názory
Calzone
J.J.:
imho to negativní účinky nemá, protože ty kytky jsou stejně v růstové fázi a to by jim spíš uškodilo víc tmy než světla. ;)
jestedman
něco k tomu jsem se dočetl na hanfburg.de - http://www.hanfburg.de/growing/special/outdoor.jsp
Podle nich záleží na srovnání periody při přesazení, jde tedy pouze o snížení stresu a urychlení přechodu na další růst. Vycházejí z této tabulky tab
datum/východ sl./západ slunce/celková doba sl. svitu/svítání/stmvání měřeno v Bimbes-Bonnz (nenašel jsem, ale je to v německu) a je to sice pro rok 2000, ale rozdíl nebude velký.

ještě pár dalších postřehů, z toho článku vyplívá, že dříve přecházejí na květ matky ze semen než jejich klony. Dříve také nakvétají rostliny vysazené v brzkých jarních měsících a indiky obecně. Některé odrůdy začínají kvést již při 14 hod světla, zde jsou jejich doporučené odrůdy:
KC33, Hollands Hope, Durban Poison, Early Girl, Early Skunk, Werder High, ale také Afghani a Shiva x NLx5


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma