Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
70w sodik - Bubble gum - Klikni zde pro originální téma
lukapa
Zdravim grower's a hlavne ty, kteri udrzuji s kytkama natolik intimni vztah, ze s nima dokonce i bydli v jednom pokoji. Jelikoz me taky nic jineho nezbyva, tak jsem musel sehnat skrin. Jak se ani neptejte a jdeme rovnou na vec.

SKRIN: (s/v/h) 54/100/30 ,vylepena cernobilou grow folii

SVETLO: 70w sodik (son-t) Osram, bez kondiku a pojistky

REZY: 2-krat Bubble gum, dik Atif

SUBSTRAT: kokos, perlit, nahoru keramzit

HNOJE: AH

VETRANI: 2-krat pc 12v, pritah odtah a jeste mam nachystany jeden na ofuk. napojene na 12v trafo od tamanu. teplota d/v 27/20 a vlhkost 40 nic moc, tak jsem je zaklopil urezanyma pet lahvema trafo jede na 6v nebo by mi kytky zmrzly, ale pomalinku se to vsechno lepsi, namacim hadr na stinitko a keramzit strikam takze tak. Ale i tu teplotu bych chtel nejak vylepsit. Jinak jsem to brutalne prehnal s velikosti kvetinacu, ale co uz. Za kazdou dobrou pripominku budu rad, at roste!!
lukapa
10.den rustove faze 18/ 6

Jedna mrska roste nejak rychleji tak jsem ji strihnul a budu se snazit o Scrog. Hnojim podle navodu, premyslim ze bych koupil jeste na postrik Phyt Amin a chtel bych nejak pojistit kyselost.
no jestli chces delat scrog tak bych zacal poradne zastipovat at mas co nejvic vetvi... jaky chces delat vertical ci horizontalni?
Čuz, kytičky vypadají moc hezky....
Dost se mi líbí umístění tvojí skříně - když by nic nedávali v televizi,
tak bys jenom otevřel skříňku dole a do ní by se dalo koukat třeba celej večer :-)

Máš to pěkný, budě tě sledovat. Čuzzz
Mr.MEN
Pěkné to máš, Phyt-amin si určitě pořiď je to nejlepší co může byt na postřik:). Jinak co myslíš tou kyselostí?
ANUBIS
no uplne nejvetsi blbost je mit vybojku bez kondiku kondik stoji max 50 a ted mas spotrebu misto 70W tak cca 200W podivej se klidne na naky fora a uvidis ze mam pravdu...jinak at se dari!!
lukapa
Cau boys,

Mr MAN: kyselost sorry, myslel jsem ec. Jinak by me zajimalo jestli se da ten Phyt amin koupit jinde nez v gshopu...?

ANUBIS: Tak co vim teda z fora ja je to ze nad 70w tam prudi jalovy proud takze se do kila v lezu a vzhledem k velikosti skrine jsem mel jit rovnou do 150w protoze i tak tam mam celkem zimu. (25 C)
lukapa
Jo a diky za K+
mno tak zerete to stejne:-D kondik tam je proto ze tlumivka vyrabi Jalovy proud......... klidne kondik nemusi byt, tedy pokut nemas takovych sodiku treba 30 a dost uz OT:-D
lukapa
18. den 18/6

Takze kytky celkem dost povyrostly, maji skoro 35cm, tak jsem je parktrat zastrihl. doufam ze jsem to dobre nacasoval, protoze to vypada ze jsem mohl klidne strihat o neco driv. Vlhkost mi vyresila ma mila, poradila mi nalit do nadoby (miska,hrnek) vodu tak do poloviny a do ni vlozit tkaninu, ktera je tam vlozena koby jsi chtel prez ni neco cedit. Takze tkanina odparuje a zaroven nasava vodu z misky, diky tomu mam vlhkost +-50. S teplotou porad bojuju, ta je za svetla kolem 22C, takze kdo ma napad sem s nim. Na postrik jsem koupil Vermesfluid pro pokojove rostliny, aplikuju tak jednou za den. Zalivku tak jednou za tri dny. Bohuzel se obevil jeden problem, kytky uz nemaji tak brcalovou zenou barvu jako driv, trochu zesvetlala,listy jsou tenci a na jednom (viz foto) mi vyjel nejaky hajzl. Jak jsem se tak dival tak to bude vapnik nebo se pletu? prikladam foto a prosim o radu.
lukapa
Jinak se omlouvam za foto, muj fotak je v oprave a jeste bych chtel podotknout ze uz ani tak brutalne nesmrdi takze se asi neco deje. A doufam ze to je moje paranoia..
Syst3m_t3r0r
přispeju do debaty, doufam že te nenapadne vylepovat to alobalem jak nekdo radí:D to radsi nech tak nebo natři na bilo.

Jinak nejlepší na postrik se mi zdá cropmax od plagronu, ten fakt umí.... aspon z mych poznatků.

vlhkost vyřešiš tak že na ne hodiš igelitove sačky uvnitř asi vlhké. to jim bude stačít. nez nejake odpařování.

cose tyče teplot tak nic nemen, jed pořád i tech 22 stupnu, ideal pro rust a kvet. masj se at se daří
lukapa
28. den 18/6

Cau growers, tak a je po problemu, na vine bylo vysoke ph zalivky.Jedine stesti ze tu chodi jeste takovi co radi, takze oni vedi tak dikec. Koupil jsem ph test v akvaristice za kilo a nameril skoro 7 !!! tak jsem to snizil octem a uz to kontroluju a hlidam. Kytky zacaly zase brutalne vonet, vratila se jim barva no jen posudte sami......

ve ctvrtek bych chtel prepnout na kvet po rovnem mesici a uz ted jsem nateseny jako maly....
mno nezapomen ze kdys prepnes tak plus minus kytka vyroste cca jednou tolik, at ji mas kde dat:-) a 70W sodik moc cm neprosviti,skusil bych je trochu ohnout, polamat at jsou mensi a maji vice svetla
lukapa
5 den 12/12

Tak je to necely tyden od prepnuti kytek 12/12 a nic moc se nedeje. Namontovat sit jsem odkladal a odkladal az jsem to propasnul, ohybaci kolinka v G-shopu dosly (koupil jsem posledni koleno), takze by se dalo rict ze tuto fazi jsem moc nepodchytil. Ale je mi to celkem jedno, protoze uz i velikost kvetniku si rikala o bush style a stejne jsem to chtel vyzkouset. Na to ze je to prvni indoor, tak jsem spokojeny a zaroven zvedavy na vynos, ale poprve je to myslim srand a nema cenu to prozivat. Kyti roste a voni a moje mlada peni, ze se jim venuju az moc. Takze jsem kytky trochu prostrihal, namichal AH-acka, jeste primontuju vetrak na ofuk a uvidime co bude. Jinak co pozoruju ostatni mikropestitele tak neco se mi libi, neco se mi zda naivni, ale vidim v mikropestovani budoucnost. Libi se mi Zeegunovo hydroponicke zarizeni a do budoucna to urcite vyzkousim taky, ale zatim nepredbihejme.

Jináááč, fotak porad nema bude to dvou dnu tak nahazu fotky takze za tyhle sorry.

foto1.

Pujcil jsem si meric el. energie (zadarmo a kazdy muze taky) a ukazuje mi to nejake moc nizke hodnoty nejen me zahradky ale i ostatnich domacich spotrbicu takze musim prijit kde je zakopany pes a namerene hodnoty dodam. Takto to vypada.

foto 2.

Bush

foto 3.

Takto dopadl pokus o Fim zasrih, vyrostly tri vetve...
Amuab
k tomu jalovému proudu..ten udává učinník..kapacitorem nebo indukčností se dá změnit (nesmí být ale větší než 95° i když u malé watáže je to skoro jedno..způsobuje to rezonanci..prostě by se skříň rozkmitala a hučela by..při větších výkonech to dělá větší bordel) jinak si myslim, že ta výbojka už samotná bude vychytaná na nějaký solidní účiník...přečíst návod a podívat se co to vlastně měří...mimochodem kde se dá tento přístroj zapůjčit jak píšeš zadarmo?

a ještě jak někdo psal že 70W sodík ty kytky zas tak neprosvítí...mně třeba zas tak hustý nepřipadaj aby si samy stínily
lukapa
11. den 12/12

tak jak jsem psal nic moc se nedeje, kytky pomalinku polehounku nakvetaji. Vypadaly divne ale jakmile jsem pridal vetrak na ofuk tak jsou zase ve forme a kondici takze dalsi z "veci" bez kterych to nejde. Chybi uz jen ten pachovy filtr, takze dobre napady sem!

To Amuab: odpoved v pm pro ostatni www.pre.cz/uspory
spotrebu jeste zmeremou nemam, protoze uz merim potreti vsechny spotrebice v domacnosti a pokazde jine hodnoty!!

Foto: Pomalinku polehounku...

kdyz se nic moc nedeje s kytkama tak se chci aspon pochvalit, s pritelkyni jsme si upekli domaci chleba a byl fakt super!! recept podle zajmu dodam..

Tak growu zdar...
Jablko
No ja sodíka 70w ted rozjíždím! Chybí mi jen startér kterej je už na cestě! A doufám že moje kvítí bude vypadat podobné pokud ano budu moc spokojenej!:rasta: Tak ať roste pěstu ZDAR!
lukapa
18. den 12/12

Cau boys,
Takze teplota v pestirne 24 C,vlhkost kolem 40%, zadny problem neni (radsi to zaklepu, svilusky a podobny bordel) palicky se pomalu nafukuji, hnojim podle navodu ale asi pritvrdim.

CENA A SPOTREBA EL. ENERGIE : 18/6 - 30dnu - 206,28,-Kc
12/12 - 30dnu - 137,52,-Kc

v prumeru mi to ukazalo ze za hod. se spotrebuje 0,088kw/h, tarif mam d20, 4,34, meril jsem komplet tj. vybojka a 3 12v pc vetraky. Jeste pripominam ze svitim ve dne, takze kdybych svitil prez noc tak by naklady byly jeste nizsi.Takhle je to vic nez jsem cekal.

jinak by mi celkem bodla nejaka rada co se tyka prostrihavani, mam pocit ze kdyz list z pulky zestriham, tak pomalu chcipa a je k nicemu. Postrik uz neaplikuju a dratama jsem poohybal co se da.

Tak zatím čest a držte pěst......
lukapa
Bez enzymu, jen grow, bloom a micro.
lukapa
22. den 12/12

Spatny fotak, priste lepsi, pomalu se holky nafukuji...
lukapa
No nevim, klidne si necham poradit. O Topmaxu a Pe kackach jsem tu neco procetl, ale fakt nevim. Kazda rada dobra..
lukapa
28. den 12/12

No coment, porad jeste ale nevim jestli mam koupit nejaky moribundus na palice...
Smah
pěkné jaké máš květníky kolik litrů ?
lukapa
34. den 12/12

Aktualni fotozz..
Jinak muzu tedy potvrdit ze Vermesfluid prodluzuje kveteni. soupnul jsem ho jedne hrabence a je fakt ze ma o trosku vetsi palicky a pestiky skoro vsechny bile o proti druhe hrabence. uz ho prez tyden radsi nedavam, ale na nafouknuti by to teda neco chtelo (ne moc draheho, premyslim o obm, ale nevim jestli neni pozde a jestli tim nezkurvim chut AH)-
teplota den 26, noc 21
vlhkost 30-40




Foto: Hrabenka 1

Hrabenka 2,...... jdou po sobe::bravo:
wasco123
no je to chutne :leaf: . Akurat maju pred sebou fazu nafukovania :afro: . Striedas zalievky ze raz cista voda, a raz hnojivova zalievka? pH ake mas? dikes

inak AHacka su tiez super do kokosu, dufam ze urobia ten efekt aj u mna, len to ze neviem kedy maju dost, ci to nepresolim a nespalim korene, preto sa ta pytam. cusss
lukapa
wasco123: No cau uz se ptas podruhe, nee je to v pohode, nemusis mit strach. Ja praveze zalivam porad hnojkama a to co druhy nebo treti den (prst rekne), kokos mi prijde jako neutralni prostredi ze ktereho si kytka nemuze vzit zadne ziviny, tak to holt dohanis tema hnojkama, jako u hydra. Ja ph kokosu vubec neresim, vdycky srovnam zalivku na 6 a ted jsou holky fakt nejhezci. Ta brcalove zelena barva, ostre listy, fakt parada:crazy:
lukapa
38. den 12/12

Dnes bylo posledni papání a bude se flušovat...
lukapa
Flušovat budu 12-14 dni viz.:faq:
wasco123
No mne sa vidi v kokose 12-14 dni vela. Skor na hlinu je tolko dni tak akurat.
7-10 dni uplne staci. tiez to je z :faq:
lukapa
Chci flušovat o hodně déle, a když se podívám na pestíky tak si myslím že to bude akorát,jeste zkratim perodu na 8 svetlo a zbytek tma a mame aspon moznost porovnat jak to bude vypadat....
k/-\pr
Hoj.
Ja už taky flušuju a chci tez tak 12-14 dni.
Je to v poho, kdyztka mrkni ke me ja na tom jsem,ale to tvoje vypada lip ;)
Peace :)
lukapa
zítra 50. den 12/12

Čau!

Zalepené nůžky,
zalepený foťák,
zalepené ruce,
zalepené všechno!!

Kytky jsem totiz ostrihal. jeste predtim jsem je nafotil (zjistil jsem ze to vubec neumim) a moc moc se tesim co z toho "teda" bude. Vypadaji moc pekne, sice nechapu jaktoze ma druha kytka o tolik vetsi palice nez prvni. Jediny rozdil byl v tom ze jsem ji jednou zalil Vermisfluidem, ale ze by ten tolik nafukoval?? No asi jo:D ! jinak podminky stejne. Jestli dobre pocitam tak 10.den flušuju, jinak mam nejakou slabou lupu, na plyskyrici hovno vidim, tak nevim jak dobre trefit konec. Ale urcite to zmaknu...: :leaf:
wasco123
Ak sa mozem spytat, cim to flushujes?
lukapa
Odstátou vodou s upraveným ph na nejakou tu šestku citronovou šťávou...

wasco123
No jooo, mne sa paci tvoj grow, na to ze si to zobral poprvy krat ale poriadne bez jedninej chybicky s dobrym vysledkom. Tazko sa mi pozera na tych ludi co to po prvy krat zoberu pod 20w usporkou, to je len pokus bez ziadneho konca. Hocked mnohi 6kilari si o nas 70iatnikoch myslia to co mi o usporkaroch. Ale je to aspon sodik, tak zatial cuss a nech to stastne dozraje bez pliesni, lebo ta jar nam tu priniesa skoro 70% vlhkost.
wasco123
no ako sa to ma?
lukapa
55. den 12/12

Táák a je to tady :leaf: 55. den byl pro moje krasavice poslední. Kytkám jsem ukázal slunce aby aspon jednou videly poradne svetlo, u té příležitosti jsem je i vyblejsknul, pak jsem je vyrval a kořeny spařil vodou. Na fotkach je patrne jak může svetlo zkreslovat ale pořád jsou ty bambule pořádný matroš. A nebo raději nebudu předbíhat ještě jsem to nehulil. nejaké fotky ještě dodám, nemám moc času. Za 14-dní napíšu výnos a na ten jsem moc zvědavý, ani si netroufám typovat. Díky všem za podporu, bez vás by to nešlo.

Tak teda poslušně hlásím první grow je u konce a v dalším kole za stejných podmínek pofičí Heavy Duty Fruity !!!:angel:
lamater
Moc pekne akorat by se hodilo srovnani s necim treba krabickou od sirek, zapalovacem, papirkama, aby mel clovek lepsi predstavu o velikosti. Snad to bude i dobre chutnat a zhulovat gl.
lukapa
nafotim to nejak na sušině...
lukapa
Tak takhle to rozhodně nedopadlo..!!!
lukapa
Tak jsem tady se zaverecnym zhodnocenim. Poradny pohul jeste neprobehl, ale z toho co probehlo zrovna dva metry do vysky neskacu. Kytky pomalinku schly az zeschly na nejakych skoro 30gramu, a jsem z toho vedle jak ta jedle. i ty nenafouklejsi palky tak o dve tretiny. Myslim ze to je taky diky tomu ze jsem se vysral na poradny odtah a vlhkost i behem kvetu byla kolem 40-50.Kazdopadne venkovni kytky mi nikdy tak nezeschly.Pro jistotu mi jeste zaprotestoval fotak takze foto nic moc.

Na druhou stranu co se tyka kvality tak nadsenost. Aroma jde hodne citit a co se stavu tyce tak temer okamzity najezd do energickeho poblouzneni, jeste to neni ono,trochu to skrabe v krku,tak to necham jeste chvili odlezetale sranda bude jista.

Diky za rady, diky za trpelivost kterou nekteri se mnou meli...

Na hore fotka pro srovnani original Bubble gum kupovany v Holandsku.;)
lamater
Cus hlavne ze se to da kourit. Taky jsem z toho vzdycky vyvoranej jak se mi to seschne. Jak to pokosim tak si rikam to bude bomba.. a pak by clovek temer plakal, kdyz vidi jak se to po tejdnu seschlo... ale co :) Kdo to dela for fun a aby si pokouril s kamosema kvalitni huleni a nemusel ho za draho kupovat. Kdyz hulis jak ja jen o vikendu tak ti to do dalsi urody staci a nemusis k tomu mit ani velkou wataz, pokud nehulis hodne nebo nejsi zlatokop:), jako dost lidi co sem na grower pisou:)
lukapa
Jasna paka presne tak. Sice hulim casteji nez o vikendu, ale delam to pro fun a chaos v hlave.Nezbyva nez zdokonalovat.Ale tvuj grow lamater vypada na rekord ne? Jenom me trosku prekvapilo za dokonceny grow jedna karma? Asi vime cim to je ze jo?
lamater
No nevim nevim jestli to u me vypada na rekord, nadeje byly velke, ale nejak se mi to prestava zdat
lukapa
Takže vážení a milí příznivci zeleného kouře, je tady smoke reporte toho zeleného zázraku.Ve stručnosti to zkusím nějak sečíst a podtrhnout, aby se třeba ostatním nemuseli tím vůbec zabývat. N a začátek je třeba říct, že to byl první pěstování pod lampou, a myslím že to dopadlo celkem dobře.Není to ještě ono, ale snad se to vychytá. Takže co se týká palice samotné, není to takové to tvrdé kupované skéro, ale zase to dohání na vůni a chuti. Objem paliček mě pravda trochu zklamal, ale nevím jaké mají zkušenosti ostatní jestli vůbec pod 70w se dá vypěstit palice jak pěst. Chuť a účinky, na které jsem byl moc a moc zvědavý, dopadly skvěle. Pro porovnání jsem si vypaloval rypáček několikrát v Holandsku, Francii, Španělský hašišek a v Anglii taky haš,protože tam tráva nebyla. Tak jsem byl celkem nervozní z toho mého díla, ale dopadlo to super. Vyzkošel jsem to na kamarádech na chatě a ti se přišli druhý den vyptávat cože to bylo za bordel. Je fakt že když je to spíš sklizené (nebo tak akorát) tak žádný výtuh nehrozí. Je to hodně aromatické, asi díky odrůdě páč na té žvejce něco je
V chuti jde ještě trošičku citit nějaká hnojka, takže teď budu flušovat asi slabší tři týdny. Ale jinak taky dobrá.

Takže pro všechny wattážníky, i sedumde je v pohodě!! Doufám že další skříňka bude ještě lepší. Tak ať NÁM to roste!!!!:crazy: :crazy:
autogen2
k+ za vlmi pekne zdokumentovanie a celkom peknu urodu......ja chcem ist teraz s kamosom do 250 takze dufam ze to vyde
Bloodaxe
mas to pekne...treba se taky dockam, ze to budu mit nekdy taky takove
greenjerry
Ahoj, mas to moc hezký K+, je to tedy tak ze výnos z tech 70W si mel 30g ? a kolik tedy celková cena za elektriku ?
lukapa
čau, díky moc, výnos slabší no, posral jsem to slabým odtahem, elektrika je spočítaná v příspěvku č. 20. tvůj grow budu pečlivě sledovat, tak ať roste..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma