Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
NLite 125W extreme SOG - Klikni zde pro originální téma
lamater
Zdavím všechny právě rozjíždím experimentální SOG v mé nové. Osazenstvo je 15* řízek TOP44, světlo 125W NLite red.

Pěstební rozměry plocha 56*38.
Kytičky jsou mírně předpěstované z řízků, bohužel mají mezi sebou i týden rozdíl, což do SOGu není úplně optimální, ale na druhou stranu jsem je všechny držel u země.

Možná jsem malinko přehnal počet řízků :), ale v tomhle growu mi jde o vyzkoušení nové skříňě a zjištění potřebných počtů pro následující growy.

Světelná perioda rovnou 12/12

Hnojivo
První týden -- malinko nabušit sra...a pro dobrý růst, ale ne moc aby se to stihlo samo vstřebat.

První dvě zálivky krystalon start .
Druhé dvě tekutý cererit 5-5-5

druhý týden - bio hnojiva
Biobizz bloom + velmi lehce top max

dále postupně přidávat topmax


Očekávám velmi rychlou úrodu, na druhou stranu možná jsem jim teďka malinko zčubil periodu, když jsem přestavoval skříň tak byli při přemýstování na světle v téměř prostředku spánku... sakra... tak uvidíme. nejhorší je že zítra musím nečekaně jet dřív do práce a potřebujou zalít o pul hodiny driv než se rosvěcej.. sakra podruhý. To automatický zavlažování budu muset pořešit... a možná je to taky poslední hlína co pěstuju docela mě štve jak si vždycky při přesazování všechno zakekelím.
lamater
Takže pro představu pár foto, co zatím mám v nejbližších dnech nevím jak to bude s aktualizacema snad nějak pořídím.

1) Osazenstvo vylezlé z klonárny.. malinko asi trpěly chudinky málo jsem se jim věnoval... napravíme :)

2) Po přesazení prokletá hlína všechno jsem s ní ušpinil

3)Detail rostlinky

4)Detail jiné rostlinky

5)Kýti na sluníčku v období stavby nové skříně
lamater
Aktuální fota nemám je zhruba 6 den po přesazení a kýti pěkně rostou, jen co bude možno hodím nějaké fotos. Asi jsem to opravdu s počtem přehnal :) bojím se džungle mno uvidíme, zas v týhle velikosti nerostou tak extrémě jako když jsou větší a hlavně TOP44 není nijak extrémě větvící druh, ty boční výhonky co jsou na předchozích detailech jsou důsledkem asi dvou týdnů po zakořenění v klonovací skříni.
darkous
Džungle se bát nemusíš, sice ti kyti ješte tak dva týdny na 12/12 porostou ale kdyz je nebudes zastříhavat tak ti vyrostou krasný 5-10g klobásy :))
lamater
2darkous zastrihavat je nemam v planu, jen je budu ohejbat abych je udrzel ve stejny vejsce a rovnomerne rozmistil po prostoru. Jinak muj odhad vynosu z kytky je malinko mensi pocitam tak 2-6g a myslim si ze se to bude nejspis pohybovat kolem 3g na kytku, prece jen ta nlitka nema zas takovy vykon, ale kdyby bylo 5 nebo vice tak bych byl velmi mile prekvapen.
lamater
A mame tu update fotek, takze dnes mame 8 den po presazeni, kyticky pekne povyrostli, i kdyz to mozna z fotek neni patrne. Jediny co me stve, ze jsem to nejspise prehnojil, a dnes jsem zjistil ze jsou taky suchy na trout. Holt jsem si neuvedomil, ze takhle malejm rostlinkam nemuzu dupat tolik jako kdyz jsem jel vetsi, kurnik a to jsem si to uvedomil po tom co jsem je zas zalil a namichal si novou davku :) holt jim ted dva tri dny dam jen upravenou vodu.
Takze fota
1 dohromady venku
2,3 jednotlive truhliky
4,5 uvnitr skrine
lamater
jinak ocekavam jeste tak 8-12 dni rust nez se zastavi a pak cca 25 dni zrani a 1 den tmy, prece jen je to top44 tak by to nemelo zrat dlouho
lamater
tak a mame tu 11 den. 12/12 (minule jsem se nejak prepocetl a den jim ubral :)). Od minula udelali kyticky pomerne podstatny pokrok, alespon me prijde. A co bylo pro me dnes opravdu velkym prekvapenim... prvni palicky :) cekal jsem je az tak po vikendu... mno jo mam z toho radost protoze to nasvedcuje, ze jsem jim periodu nezkazil. At zije top44 uz zacinam videt tech 44 dni realne, ze zacatku jsem k tomu byl mirne skeptickej.. mno co cas ukaze doufam ze mi prezijou vikend dva dny u nich nebudu tak je malinko preliju, protoze mi pomerne rychle vysychaj preci jen ted pestuju na hodne malym prostoru asi je dam malinko niz aby nebyli tak blizko lampy a ofuku.
lamater
Takze update fotos, kyti se me pres vikend malinko povytahli, dal jsem je radsi dal od lampy aby se za dobu me nepritomonosti nespalily a oni toho hned vyuzili. Jinak vse pokracuje temer podle planu vaham jestli mam nasadit scrog na lepsi ukocirovani, ale zatim to snad nejak zvladam i bez nej. vyska kytek je cca 20-25 cm. A tady je mame
1) 14 den 12/12
2) 16 den 12/12
3) prvni truhlik
4) druhy truhlik
5) detail palicky
jelen666
mas to pekny!!! drzim palce!!! akorat na treti fotce v levo co to mas na tech listech? rezis to nejak? diky (s)mej se
lamater
Mno uprime receno zatim to nijak extra neresim, protoze kytky jedou celkem fajn, kdyby to bylo nejak extremni a viditelne to ovlivnovalo rust tak by to byla jiná. Problém byl hlavně zezacatku. Prehnojil jsem to a pak mi to taky dost preschlo a od ty doby to vypada jakz takz ok.Ono to tam bude videt porad, protoze zamerne nestriham listy, kytky nejsou zas tak velky a nechci jim brat silu, kdybych nejel sog a byly větší tak bych to proškubával a asi to i malinko proškubu, ale až za par dni. Nejvic me trapi, ze jsem nesterilizoval substrat a obcas se mi tam objevi nejaka ta sviluska, ale ve velmi malem meritku. Sice mam postrik, ale chci se mu vyhnout, protože bych rad zpracoval všechno. Prostě má to mouchy, ale pečlivě je hlídám a jsem připraven k okamžitemu zákroku.
jelen666
tak ok heled a mam jeste otazku proc si zvolil zrovna truhliky? proc ne naky 4.5L kvetinace nebo popr vetsi? se ti spojej koreny nebo to mas nejak vychytany? jo a na ten postrik co pouzivas? me se tam tedka taky neco objevilo kouknul sem a kousek ozranej list ale malinko nevim co to bylo ale postrikal sem to Agrionem a je to pryc!!!
lamater
Mno truhliky pouzivam z nekolika duvodui
1) Zrovna jsem je mel po ruce :)
2) Perfektne pasujou do moji novy skrine
3) Je v nich vetsi masa pudy a tim i vic drzi vlhkost, kdyz jezdim na vikend pryc
4)Pri takhle velkym poctu kytek bych se jen tak tak vesel do skrine s kvetinackama 10*10. kdybych pouzil nejake vetsi, byly by zase zbytecne vysoky a stejne bych do nich musel dat vic kytek
5)Kdyz by slo do tuhyho tak uz mam zvladnutou jednoduchou realizaci SOGu nad kazdym truhlikem zvlast
6)Ve skrini mam malo prostoru a je pro me vyhodny vytahnout ven celou polovinu kytek nez vyrovnat hodne kvetinacu. Zatim nemam naimplementovanou umelou zavlahu a tak jednou za dva dny pro jistotu zalivam kytky vyndany ze skrine
7)Mam pevne danou lampu a odtahy s ofukama takze jdu s kytkama k lampe a pri rustu je posouvam niz, je pro me vyhodny mit pevny patro na nem par podkladu pod truhliky a postupne je ubirat. Zde je opet vyhoda lepe se podklada truhlik nez zvlast 8 kvetinacu.
8)Ze se spojej koreny mi vubec nevadi prece jen cely pestovani v tomto systemu by melo byt 44 dni a kytky nebudou nijak extra velky

Mno celkove vzato me prislo, ze pro SOG v hline není truhlík spatná volba
Jinak uz si vazne zacinam pohravat s myslenkou nejake verze hydra, konkretne nejspis NFT, jen ted spekulujui jak se s tim vlezu do skrine, prece jen 70 cm vyska je docela limitujici a byl bych nerad abych mel vanu mimo skrin.

Jinak proti sviluskam mam tusim Omite, sice jsem puvodne chtel svilustop ale v hornbachu ho zrovna nemeli, a ten omite uz mi jednou spolehlive zabral v matkarne, jen je to hrozny chemicky svinstvo. Havet v substratu a bordel z hliny jsou momentalne hlavni faktory proc uvazuju nad hydrem.... jediny co me zrazuje ze nemam ec-metr a nechce se mi ted nejak moc do nej investovat a bez nej to asi moc velkej vyznam nema
lamater
Tak a mame tu posledni update fotos pred velikonocema. Malinko bych rek. ze se mi tam poflakuji svilusky, nechci nasazovat chemii tak pockam do velikonoc az zas ke kytickam prijedu a pak rozhodnu. Jsem zvedav jestli prezijou tri dny bez dozoru, zas to budu muset hodne prelejt a dat dal od lampy :-(, zase se mi za ni potahnou, ale neda se nic delat, porad jeste rostou tak 1-2 cm denne. Dneskas fotos malinko jine nez posledni dobou at je zmena.

1) truhlik overview
2) jedna kyticka
3) jedna palicka :)
4) skrin v chodu.... konecne zacinam mit z toho docela dobrej dojem jak pestuju na maly plose s malo rozevrenym stinitkem, tak to ta nlitka konecne dobre osviti


.
CZEST kukni do moje galerie koupil jsem na mušky náké samolepící proužky a do 5 dnů byly pryč. STOJÍ URČITĚ ZA SKOUŠKU !
Jinak kyti jsou hezký :)
lamater
Tak je tu novy update fotos, takze dnes to je presne 21 dni, takze se temer blizime do teoreticke poloviny. Kytickam se po dobu me nepritomnosti darilo dobre, uz zacinaj holky docela srmdet. Rust se pomalu zastavuje, coz jsem malinko neodhad a dal jsem je skoro zbytecne nizko, bal jsem se ze za ty tri dny by jeste mohli vyvadet. Kazdopadne dost reci a hura fota
lamater
Dnes je tuším 25 den kvetu. Takze novy update, kyticky se zastavili v rustu. Bohuzel za posledni dva dny se ani nijak převratně nezvětšili paličky, což mě přivádí na váhání, zda to do 44 dne bude hotovy... uvidime 19 dní zbývá. hnojivo stále stené Bio bloom a TopMax, příští zálivku zvednu dávku topmaxu.

1) Kyticky jak je zname
2) Pohled z meho okna :) , foto dokumentující současnou výšku kytek včetně truhlíku, truhlík má něco okolo 16 cm
3) Prosvetleni v boxu
4) Malé výhonky
lamater
Tak a otázka na vás :) Co myslíte oškubat ty malý výhonky na spodku nebo je tam nechat. Zatím mě příjde, že je to prosvětlený dostatečně, ale na druhou stranu ....
jelen666
Kdyz je tam nechas tak si myslim ze nic nezkazis!!! treba ja sem je mel u K2 taky skoro stejny nechal sem je tam a jemne zmohutneli a na naky to zbbree z toho bylo :-) nechal bych je tam uvidis!!! Kazdopadne K+ putuje k tobe mas to peknyyy :-)
lamater
Takže máme tu 28 den květu.
Paličky se bohužel nezvětšují tak rychle jak bych si představoval... takže asi těch 44 dní nebude stačit.

teoreticky zbývá 18 dní.
Následující hnojení biobizz bloom, top max, a navíc začínám přidávat lehce ripen, měl by urychlit květení tak uvidíme. Takto budu hnojit ještě přibližně 12 dní. Pak bude velký flushing. Na poprvé truhlíky brutálně proleju videl bych to na 8 itru na jeden. Pak nechám 2 dny vyschnout a pokracovat v zálivce jen čistou vodou. Mno a po sesti dnech flushingu jeste hodim kyti na dva dny do tmy do skříně na jídlo :-), protože na květ půjde další várka, řízky už jsou na kořenění:).


Původně jsem ani nechtěl dávat fotky, ale když jsem šel dávat po zálivce kýti do skříně tak na ně pěkně svítilo sluníčko a vším jsem si, jak se pěkně cukrují, tak jsem si to nemohl odpustit :)
Blackfire
no vetsina odrud maji dobu kvetu tak 9-10tydnu...ja myslim ze 44dni na kvet je docela malo..ale to poznas sam jestli uz je to dozraty..kazdopadne nechal bych to tam co nejdyl co to pude...jinak to vypada moc hezky sem zvedavej kolik z toho budes mit
lamater
jj to mi je jasny, ale preci jen tohle je odruda top44, ktera by mela byt v idealnich podminkach hotova uz okolo 6 tydnu.. Ale známe reklamní triky a kličku v kombinaci "ideální podmínky".

citace:

Nirvana:

T44 is one of our top commercial strains. Top 44 is our fastest flowering variety which under ideal conditions can be ready in ~6 weeks. This strain stays low and does not branch to much making it ideal for confined gardens or sea of green farming. Top 44 is a strong easy to grow plant and a great selection for the first timer. Top 44 has also proven to be a great balcony producer. The smoke is deep and skunky with a long lasting buzz.

Plant type: Best suitable for indoor growing.
Plant height: Short- Mostly Indica
Stoned or high?: Stoned- Indica Body Buzz
THC level: Medium 8-15%
Flowering Weeks: 7/8
Yield (Sea of Green on one m2): 500
Harvest Month: 8/9
Grow difficulty: Easy (Good for beginners)


Je fakt, že si už nejsem jistej jestli ty semínka jsou z nirvany, bylo to tuším něco jinýho, ale kámoš je přivezl z holandska a bylo to originální balení.

Když jsem selektoval matky tak jsem jen pro prdel nechal samičí řízky dokvést a opravdu byly znatelně rychleji připravené ke sklizní než řízky druhých dvou modelů, což mě vede na myšlenku, že na tom rychlejším zrání opravdu něco bude, každopádně čas ukáže.
lukapa
Ja bych to zas az tak neresil, kytky si samy reknou kdy to bude, max bych jim ve finale jeste snizil na posledni tyden periodu na 8h svetla.Ja vim, chtelo by to nafouknout palice co nejvic, ale kytky vypadaji jak prerostle mimina tak to asi pujde horko tezko, jinak na usporku je to pekne a v dalsim growu to bude jenom a jenom lepsi ne? k+
lamater
2lukapa, mno jedinej duvod proc to resim je asi ten, ze uz mi v soucasne dobe koreni dalsi varka a experimentalne mam zatim jen tak v mistnosti hozenej samozavlazovaci truhlik, se 4 rizky, kde budu mirne SCROGovat, ktery bude tvorit druhou polovinu, takze jak jsem to naplanoval tak to potrebuju dojet z technickych duvodu :), kazdopadne jsem se rozhodl jim to prodlouzit, konkretne o 2 dny sviceni, ze skrine pujdou za 14 dni v patek do tmy, pak az se v nedeli vratim na byt tak sklidim, muselo by se stat neco hodne presvedcivyho co by me donutilo to nechat dyl :-) .. z technickych duvodu :)
citace:
lukapa :
kytky vypadaji jak prerostle mimina

IMHO miminka to jsou, ale něčemu co nemá na výšku ani 20cm:) by se asi nemělo říkat přerostlé :)

jinak díky za k+ :)
Update fotos:
1) Moje miminka velikost

2) celkovy pohled

3)prumerna palicka ve srovnani se zapalovacem.... uvidime pristi tyden, jestli toho cokla nepreroste tak me nastve :)

4)jina palicka

Fikus obecny
Koukám že ti to pěkně roste.Taky sem používal Nlite 125w red,nechce mi to nějako růst.Vůbec nevím proč.Přemýšlel sem jestli nemám koupit na růst Nlite 125w Blue.Hlínu používám BioBizz z groweru.
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=2:banana: :banana: :banana:
lamater
Takze mam tu update fotos, jestli dobre pocitam tak je to 36 den kvetu.
Jinakvazne zvazuji oddaleni sklizne o dalsi dva dny:), nejak se mi povedlo udat rizky takze jsem ziskal nejaky ten den navic, ale nerad bych to protahoval o moc v zasade je to takova tezka kalkulace.
Predpoklady
1) kontinualni provoz kvetu
2) top44 = teoreticky 6,5 tydne
3) predpokladana uroda cca 30-40g

A ted k vlastni kalkulaci o kolik vzroste za tyden?

budu-li predpokladat ze o 5g a urodu 40 g tak to je celkem 45g tzn 45g/51dni svetla to je 0.88 g/za den provozu

A kdybych ukoncil 44 den tak jsem na tom 40/44 coz je 0.9 takze lepsi

Na druhou stranu, kdyz uroda v normalnim case bude 30g tak tech pet tam udela vetsi paseku

Sakra sakra, jen kdyby tam nebylo tolik nejistot tak by mel clovek hned jistejsi rozhodovani

Jinak palicky nerostou uplne jak bych si predstavoval, do vysky moc nevzrostli, ale pomerne dost ztrvrdly a zmohutnely do sirky. Zajimavé také je, že jsou kytky, které dělají tmavší paličky a některé světlejší, mám dvě matky, což by to částečně vysvětlovalo, ale na druhou stranu z jednech seminek od stejného dodavatele, možná to tedy bude i mírně rozdílnými podmínkami v různých částech pěstírny.

A ted slibena fota
1) pokupe, pro predstavu jak malo zabiraji mista
2) svetla palicka
3) tmava palicka
expiry_date1
Podľa mňa to pzbieraj, až keď to bude hotové, nedávaj na nejaké kecy o 44 dňoch kvetu. Odkedy to rátaš?Od prepnutia, alebo od ukázania pohlavia? Myslím, že v seed bankách napíšu údaj, ktorý sa dá možno dosiahnuť v ideálnych podmienkach, osobne si nemyslím, že sa vždy jedná o štandard. Nechcem rýpať, ale radšej vezmi lupu a zbieraj, až keď budú zrelé :D . Bola by to škoda prísť o kvantitu, ale hlavne aj kvalitu (netvrdím, že skôr skosené nemusia byť dobré)
btw, vyzerajú krásne:vampire:
SkeletonX1
expiry_date1 ma pravdu,proste az poznas ze je to zrali a cas sklidit tak to zkos, aleee neee ze jako po 44 dnech to seknec jen kvuli tomu ze je to nekde takto napsany ,mohla by to bejt skoda ai mozna brzo, ale jinak to mas moc pekny ;)
lamater
jj asi to necham dyl, problem je ze stejne clovek musi nacasovat flushing, ne moc brzo a ne moc pozde, byl bych rad aby to bylo vic high, uz mam i mikroskop takze budu sledovat :) jen ma kua moc velky zvetseni budu to muset poladit abych videl co potrebuju :) a ne jednotlivy bunky :)
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od lamater
jj asi to necham dyl, problem je ze stejne clovek musi nacasovat flushing, ne moc brzo a ne moc pozde, byl bych rad aby to bylo vic high, uz mam i mikroskop takze budu sledovat :) jen ma kua moc velky zvetseni budu to muset poladit abych videl co potrebuju :) a ne jednotlivy bunky :)

Tak flushuj od 40 dňa a máš to v pohode, možno nebude až taký nárast ako keby si tam pral hnojivá až do konca, ale až tak zlé to nebude:) aj keby to bolo posledných 15-20 dní len na vode. FS tam myslím môžeš naliať aj 3 dni pred skosením, ale to si radšej over. Ak máš, tak tam potom nalej enzýmy, nech spotrebujú zbytky hnojív.
Neviem prečo, ale mne osobne sa páči najviac sog, alebo také minibonsajky:)
lamater
FS nemam, mam jen ripen, ale to by nemusel bejt az takovej problem, prave ze pocitam, ze jim dam jeste do nedele plnou davku, pondeli-streda ripen a pak uz pojedu jenom vodu s upravenym ph, planuju ted jeden nakup v GS tak pokud mi zbydou penize, tak koupim i nejaky enzymi, ty bohuzel nemam, mno a pak uvidim kazdopadne uz mam jasno, ze minimalne do pristi nedele se bude svitit a mozna i dyl, nastesti jsem se zbavil rizku, co jsem mel na dalsi mini sog, takze mi to dalo i trosku casu :)

SOG i minibonzajky se mi taky moc libi, ty kytky jsou fakt kruty, kdyz si clovek uvedomi ze maj na vejsku mezi 17 a 20 cm :), Prvni grow meli moje kytky tak 80 cm , druhej 42, uroda stejna mohla byt i vetsi kdyby se to neposralo a ted ten treti je o dost mensi prostor, kytky jsou do 20 cm a zda se zatim, ze vynos bude taky velmi podobny... Nechci videt jak budou velky pristi grow.... timhle tempem zmensovani :)
expiry_date1
Myslím, že ripen a fs je v podstate to isté. Keď som ja kupoval hnojky, asi v jedinom kamennom growshope na Slovensku greenspirit, tak jedine enzýmy nemali, teda z celej kolekcie:D 1,2,3,root, final, enz.Inak boli vtedy dosť vybrakovaní oproti tomu, akú ponuku mali na nete. Teraz by mali konečne nejaký otvoriť v Piešťanoch. U Vás v Čechách máte growshop v každej väčšej dedine:D, tu je to bieda. A ešte k tomu hnojky nechceli posielať. Vraj sa zvyknú cestou poškodiť. Tie pixle sú z fakt tvrdého plastu, možno do toho pichnúť silno klincom by som to poškodil, ale v balíku...aj keby som s tým balíkom hral futbal, tak sa tomu nič nestane:), asi boli leniví baliť a posielať:(
lamater
Tak dnes přináším dvě makra, je na nich vidět rozdíl mezi paličkami, obe jsou zhruba ze stejné vzdálenosti od světla, uvidíme jestli do týdne ta druhá taky "zfialový", každopádně je to asi největší detail na kterej se dostanu, pod mikroskopem se mi to nejak nedari uchodit pristi tyden zkusim odpreparovat nejaky pestik a uvidim, kazdopadne zda se ze trichomes jsou povetsinou cire a mirne se zacinaji zakalovat i pestiky uz zacínají místami hnědnout
lamater
Update fotos jedna ze 41 dne kvetu ostatni tři 42 den květu.
Dnes poslední zálivka hnojivy, úterý, středa ripen+enzymi, čt - Neděle voda ph sraženo kyselinou fosforečnou od Hensi tuším a asi enzymi. V pondělí uvidím jestli je dám na dva dny do tmy, nebo jestli budu, ještě pokračovat flushingem, vyloženě to bude záviset na kytkách jak budou vypadat Zatím pěličky poměrně ztvrdly, pestíky hnědnou trichomes se zdá, že začínají lehce zakalovat, tak se nechám překvapit. Docela už smrdí a kolikrát mám chuť jednu okoštnout... ale nechám se radši překvapit na konec :)
jelen666
Hej kamo mas to fakt moc! peknyyy :-) moc se mi to libi! hodne zdaru!!!
lamater
Takze dnes je presne 44 den od prepnuti na kvet. Podle vzhledu palicek se mi zda, ze by to opravdu v extremnim pripade uz slo seknout (po dvou dnech tmy). Dnes jsem naposledy prolil ripenem, pokracovat budu flushingem. Dnes me to celkem prekvapilo, protoze se me zdalo, ze nektere palicky pomerne povyrostly, celkove jsem rad, ze jsem se rozhodl to prodlouzit. Svitit na ne budu alespon do nedele, budu ted sledovat jestli jeste rostou a co to bude vyvadet a podle toho se v nedeli rozhodnu jestli je dat do tmy ci ne-li, ale vypada to ze na 80% bude opravdu v nedeli konec svitu, protoze z toho nechci mit uspavace hadu a je to indika, ktera k tomu ma predpoklady...


první tři fota je muj oblibenejsi truhlik posledni foto je ten druhy
expiry_date1
Inak ma teraz napadlo s tym udajom o dobe kvitnutia. Nizsie cislo vyzera lepsie a kazdy kto chce predat, chce priputat. Dajme tomu, ze im to dozrieva za 44 dni, ale neverim, ze by tento udaj bol ratany od prepnutia. Takze ak ratame nejake dva tyzdne kym to zacne kvitnut, vychadza 58 dni od prepnutia. To je slusne, ale krajsie tam vyzera tych 44 dni. Vsak je tam aj napisane "doba kvitnutia" a kvitnut to podla mna zacne, az ked nahodi kvety, nie ked sa jej skrati den.
Vsak uvidis:)
lamater
jj to je mozny reklamni triky se pouzivaj vsude :) prvni naznaky kvetu byly osmy den po zacatku periody 12/12, kazdopadne uvidime :) dokud rostou tak at rostou technicky problemy, ktery me nutili to ukoncit driv jsem tak nejak poresil :) takze at se holky cinej
expiry_date1
Ono by v podstate mali pravdu, ak Ti ukazali kvietky po 8 dnoch, tak to mas nejakych 52 dni od prepnutia. Ale ako pises, nech sa cinia:)
masum
Ono je to v první řadě tou úsporkou, jak sem si mohl všimnout i u sebe kytky pod ní dozrávají pomalu než pod sodíkem.Já teď jedu AK48 a mám asi 45 den květu a na sklizeň hlavní šišky ještě nevipadaj.Soubežně semnou jen se 14 dením spožděním je rozjel kámoš pod 400W a tento víkend bude sklízet.
expiry_date1
Všimol som si to aj u metalsodíka, ktorý ma veľmi výpovedne výsledky, pod oceanikami mu to kvitlo fakt tak nejako dlho. Ak nájdem ten thread, pozriem to ešte. Ale tam sa jednalo o oceniky s veľmi veľkou hodnotou spektra v K, rádovo určite cez 10 000, a tátá úsporka je spektrom veľmi blízka sodíku(sóda - cca 2100K, úsporka red - 2700K). Skúšal som pod obidvoma a nejaký výrazný rozdiel v dĺžke kvitnutia som nezaznamenal. No, neviem:rolleyes:
lukapa
Kazdopadne se mimina pekne vyklubaly..fakt pekne

Kdyz uz se tu omyva sodik a usporka co chut?
Ma rozdil vubec nejaky podil na chuti?
lamater
Chuť se podle mě dá velmi těžko objektivně posoudit, protože by člověk musel jet opravdu stejně -stejný model, stejný hnojiva, stejný dávkování apod. Každopádně já jsem s chutí pod nlite více než spokojen:) a přijde mi, že to chutná malinko lip nez z pod sodiku.., ale jak rikam to nemusi bejt tou usporkou, ale tim jak to lidi hnoji a delaji flushing
lamater
Update fotos dneska malinko vice, protoze se blizi sklizen
lamater
A zde dalsi fota, kdyz jsem podrboneji prozkoumal to makro, tak jsem si vsiml, ze je tam i cast trichomes, ktere jsous spis cire, nezli mlecne, coz me vede na myslenku, ze mozna jeste trochu poseckat s vypnutim svetla, plan je vypnout ho zitra, ale mozna to jeste odlozim... uvidime. Palicky nejsou nijak extra velke, ale jsou nadherne osypane uplne k nakousnuti :)
není co dodat,prostě masaaaaaaaaaaaakr,k+,fakt moc moc vydařený:D
Fikus obecny
Zdárec,chtěl sem se zeptat.Jak si to měl vysoký,když si to přepl na květ???Taky mám Nlite 125W red,moc mi to nechce růst:rasta: :rasta::help: :help: :help: :help:
Fikus obecny
Zdárec,chtěl sem se zeptat.Jak si to měl vysoký,když si to přepl na květ???Taky mám Nlite 125W red,moc mi to nechce růst.Máš to pěkny,dávám ti K+.:rasta: :rasta:
lamater
Tak zitra definitivne posledni den na svetle, dneska my holky prisly dos zhnědly, ale asi to taky bude tim, ze jsem malinko změnil ventilaci a majj tam asi malinko teplejc, bohuzel prave nemam teplomer tak to nejak odhadem pokutim :)

2fikus no ono, vzhledem k tomu, ze jsem to jel rovnou z mirne predpestenzch rizku a je jich tam dost, tak to bylo hodne nizky tak okolo 5-10 cm je to videt i na zacatku tohoto threadu, cely je zakladan pri periode 12/12, takze klidne koukni na prvni fota tam to je videt nejlip
lamater
Takze den sklizne nastal. Prekvapilo me jak to krasne slo pokosit. Mnozstvi, cekal jsem malinko vic stridmy odhad 30 g uvidime jak to seschne pocitam ze tam bude koeficient v rozmezi 0.8-1.5, uvidime. Kazdopadne poznatek na 50% kytek je 80% z toho na 2, ktere byly evidentne starsi je tak celkove 40 % celku. Kdyz jsem presazoval kytky a daval to na kvet tak tam bylo par, ktery byli v kelimku od jogurtu presazeny tyden a nektery vetsi - 14 dni coz bude tech 50% kytek, z toho vypliva, ze novy grow je necham malinko dyl pred prepnutim na kvet. Na fotkach je jak to vypada a zpusob jakym susim - krabice od pc s natazenymi snurami a dvema prurezy na hubenejsich stranach, vicemene jsem to odkoukal z jednoho videa a moc se mi to libilio. Krabici mam takto celou savrenou ve skrini na jidlo a obvykle ji vecer za tmy vyndam aby se palicky provetrali

Za ctrnact dni hodim skutecnou gramas a smokereport, dalsi mini grow uz jede, na grower ho umistim jen co budu mit cas ted mam desnou honicku, jen nastinim bude se jednat znovu o SOG, tentokrate v jednom truhliku 4, mirne starsi a v druhem osm, rozdil je zpusob - pasivni hydro -wick system.
Chilam Balam
Ahoj Lamatere tvůj grow sleduju od začátku a nedočkavě čekám na každou aktualizaci:)Moc hezký a zajímavý pokus!Přeju ti hezkej výnos a super kvalitu!hodně štěstí v dalším kole..zdar
Lowejoy
Nadhera.. Jsem zvedavy na report :) K+ mas jiste!
lamater
Takze panove, celkovy vynos me mirne zklamal, chtel jsem vic, na druhou stranu, nez jsem to zvazil myslel jsem ze bude hur. Celkove 37g + nejakej ten bordylek, co jsem ani nevazil. Kazdopadne pri sklizni jsem videl, kde byly slaba mista a pokusim se v soucasnym growu zvysit vynos, odhaduji, ze kdyz to pujde dobre tak bych mohl dat klidne i 55, ale to ukaze cas.

Chutove musim rict, ze jsem cekal rozhodne lepsi :(, je to takovej nicim nevyraznej prumer. Je fakt, ze ve sklu me to snad chutnalo lip nez ve speku, coz me docela prekvapilo, nerad totiz hulim ze skla.. Myslim, ze tim ze jsem to sklizel driv jsem tomu na chuti nepridal i presto ze flushing byl vydatny.

Co me vsak velmi potesilo je vysledny stav, ktery velmi ovlivnila brzka sklizen, na to ze se jedna o temer cistou indiku, ktera by mela byt hodne stoned, tak bych to definoval 80% jde do high 20% do stoned. Nabeh pomerne rychly a pomerne hodne to roztahuje usmev. 100% stav drzi tak hodinu a pak pozvolna uvada.

V soucasnym growu to necham rozhodne dyl, nemam ani proc to uspechavat akorat mi vyjde konec growu na zacatek dovolene, tak jsem zvedav o co to bude jinaci, chtel bych malinko pridat stoned efektu, coz asi nebude problem :), a vylepsit chut, coz mozna bude problem, ale uvidime
Zdar lmater :) Velice sse ti to povedlo, doufám že taky dosáhnu těhlech výsledků.... Ale asi ne mám malinkou pěstírničku... K+
lamater
moje pestirnicka je taky velmi malinka vnitrni rozmer je 56*36*70 h*s*v
Fikus obecny
Pěknej grower.Dávám ti K+.Proč to máš na to sušení v té krabici??To si sušil v místnosti,kolik tam byla teplota??
lamater
2Fikus
Krabice dela tmu, dobre se s tim manipuluje je to uzavreny, ale zaroven to tema pruduchama vetra a nemusim vymejslet kam to na byte povesim, cely to takhle zavru do skrine a jednou za cas vyndam aby to jeste vic provetralo. Odkoukal jsem tu krabici z jednoho videa o pesteni a jsem s tim maximalne spokojeny.


Jinak jak jsem predtim mirne pohanil chu+t tak musim rict, ze od te doby to jeste malinko vyzralo a chut se velmi zlepsila:)
Fikus obecny
hmm,to musím taky vyzkoušet.Až budu sklízet.Když se to suší v té krabici,nejsou ty paličky moc suchý??Potřeboval bych aby byly tak akorát.:leaf: :leaf:
Peace
Steewosh
Cuzz , moc pekna prace. Jel sem asi dve sklizne pod 125W red a celkem se mi osvedcil system scrog, v prostoru 60x60 sem z toho vyrazil na poprve 60 g. A to ze 3 kytek....
lamater
2Steewosh verim, ja prvni grow pokakal to jsem nevedel jak na to, durhy jsem mel hermose :(, treti bylo toto a ted jedu ctvrty. Bohuzel muj efektivni prostor ve kterym pestim je jen 50*36, coz me ve vynosu dost limituje, nicmene jsem presvedcen, ze se i v tomto prostoru dostanu casem na 60g a snad i na vic, ted momentalne hledam jen techniku co mi bude nejvic vyhovovat, se scrogem se nechci moc patlat, protoze tam je dlouha vegetace, ale ta sitka zas krasne drzi vysku premyslim ze dalsi grow bude neco mezi SOG a SCROG proste poctem kytek SOG, ale s mrizkou :)

2fikus mno nejsou , ono zalezi v jak vlhkym prostredi tu krabici mas, ja mam na bytu velkou relativni vlhkost 50-70%, takze mi to v tom v zadnym pripade nepreschne
Damien
Mas to fakt krasne....dufam ze aj mne sa niekedy podari daco taketo:D....k+...Pri tom suseni si davaj pozor na vlhkost aby sa ti tam plesen nechytila....zdar
bruggi
2lamater: popremyslej taky o V-scrogu, ta nlitka je na to jak delana nebo ji vymen za 150w HPS a ta pak nadela vic parady:)
lamater
2Bruggi skrinka je fakt mala, s vscrogem bych jen obtizne manipuloval s kytkama a HPS nechci kvuli teplu a nutnosti predelat ventilaci,, me o kvantitu nejde a uz to zacinam mit odladenejsi, takze vysledky jsou kazdym growem lepsi a lepsi:)
Víš,třeba by nebylo špatný to ventilaci dořešit,na růst rubnout zářivku a na květ sodík (70 nebo 150w zase tak nehřeje i když z druhé strany kurevsky hodně :-D ) to by myslím bylo o něčem jiném nebo ne? :-)

Jinak strašně čupr dobrý,rozhodopádně dobrý pocit bys měl mít a špeka si taky dáš :-) Držím palečky a další kolo budu opět sledovat ... Čago
PS: K+ Si určitě zasloužíš !!
toos
krasny 1.pokus.
vynosnejsi metodou nez horizontal scrog, vememe-li v potaz ze usporka neprosviti +- vic jak 20cm skrz housti, by byl vertical scrog.
Zkousels?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma