Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
nultý pokus:o) - Klikni zde pro originální téma
owerall
Zde je náhled do "budky" pro kvítí a jestli fotka není,tak to bude tím,že to zatím neumím...zatím bez osazenstva,ale to se časem pořeší...doufám.
owerall
Ono asi stejně chvilku trvá,nez se foto schvali.
Ventilace ufo 355m3,sonoflex (pěkně mi to ztišil),philips son-t,cooltube,a postýlky" mají nft gro tank205.2*klips větrák,a triak. regulátor s termostatem a to vše je zabaleno v homebox 100*100*200.Ec a ph digi samozřemost.
Calzone
owerall:
zde se fotky nemusí schvalovat, špatně jsi to tam dal. ;)
owerall
zkouška č.2...a jestli to nevyjde,tak jsem pěkny trouba:o)
owerall
a dále...snažil jsem se ji maximálně vymazlit..
Mr.MEN
Tak to je dobrej HomeBox jak jinak že;). Můžeš vyfotit celkově ten HomeBox vždycky mě zajímalo jak se tam dávají všechny ty trubky:D.
owerall
..tak už mi se mi to tam zelena..ph 5,3,ec 0,65.
Rizecky jsou od Guerilla....timto diky...
guerilla
citace:
Původní příspěvek od owerall
..tak už mi se mi to tam zelena..ph 5,3,ec 0,65.
Rizecky jsou od Guerilla....timto diky...
Sweet Killer
owerall
..spravně...tak tak....
AHM4D
čauec, máš to zatím v pohodě na nultej pokus;)
měl bych otázku - jak moc je slyšet to ufo na různý úrovně regulace? jakože třeba - na 50% bych se u toho vyspal, na 100% je to jak tryskáč atd.:D
prostě mě zajímá kombinace ufo 355 m3 vs. sonoflex vs. triák...
sám nemám HB ani o něm neuvažju ale chci pořídit sono tak jestli to má cenu bo stačí alu..
dík za odpověď, ať to roste:)
owerall
Vedle toho s triakem ani bez,se nevyspíš.Triak ma naprosto plynulou regulaci,ale deformuje sinusoidu proudu a motor vrní,hučí,či jak to nazvat.Sono výrazně pomuže odbourat hluk ze vzduchu probíhajícím potrubím..zmizí "fičení" a to uplně.Ale ten pahluk,to vrčeni ne,ale mám vyzkoušený,ze na zhruba 15% vykonu je to totalne neslyšitelne,byt to děla jen lehonky vanek....doslova to jen posunuje vzduch.Na nočni rezim,bez lampy,by to teoreticky stačilo.
Pěstu zdar.
owerall
Zdravím.
Druhy den rustu.
Ph mi v tancích šeredně litá..ráno dám 5,3,večer nameřím 6,5,voda odstátá asi 4tý den.Ec 0,6,ale zdálo se mi,ze kytkám osychaji nové výhonky z duvodu přehnojení,tak jsem jim polovinu media ríznul vodou se srovnaným ph...a uvidíme.
Jinak vypadají vitalně.
pěstu zdar.
Machoman
Čau vypadá to slušně. Jinak přehnojeny to určitě není.Spíš ti ten list chytl plísen.Normálně ho vyhod a pokud nemáš tak dej určitě alespon jeden klipsnák.At je tam alespon nějakej pohyb vzduchu.

Jaky tam máš světlo?
owerall
Jj,taky jsem to pořešil podobne,az na airrock,nacpal jsem tam peřinu :o))....ale mě vadi i mechanicky budik:o))...Tudíž pokud ma někdo lehké spaní,tak to není ok.
Jinak kytky jedou pěkně,a to poškozeni mladých výhonku jsem vydedukoval,ze by mohlo být kropeni rozprašovačem za dne...tudíž jsem od toho upustil.
3.den a dávají 2cm za den...
ps.klipsnáky tam mám dva...točej to pekně dokola..
owerall
4.den rust,maji se k světu a rostou jak z hydra:o)..Narostly mi nejak rychle...když jsem sázel,tak měla největší 9cm,nyní má největší 14cm!!...
Ph lita pořad stejne5,4-za 10 hod 6,2.
ec 0,8
Korinky mi jeste neprošly skrz grodany.
..tot vše...zdar.
space.pussy
Četl jsem o problému s kolísajícím pH někde na hg420.com, kde to bylo způsobeno vodou z RO - tudíž s příliš malým EC. Řešení problému spočívalo v použití jedné třetiny vody z kohoutku a dvou třetin vody z RO.

Protože se o použití RO jednotky nikde nezmiňuješ, usuzuji, že to není tvůj případ, ale přesto je dobré to vědět.

Další příčinou může být nekvalitní pH- (např. kys. citrónová). Čím to znižuješ?

Jinak koukám, že jedeme prakticky stejný setup (můj: Homebox L + NFT GT 20l + 220W Nlite SelfBlue / 400W Nlite SuperHPS + 2x SOD / 5x ROX), ovšem já mám pouze jeden GroTank 20l a nějaké další kytky v perlitovermikulitu.

Vypadá to hezky, budu tento thread sledovat, jsem zvědav, jak se bude rostlinkám dařit. Čím na ně svítíš a jaká hnojiva budeš používat?
owerall
Na ph jdu s kys.dusičnou.Vodu ted testuju..levý tank jede pouze na demivodu+vše jak ma být a pravý jede na kohoutkovou,odstátou+vse do výse ec leveho.Prostě stejne hodnoty,s tim,že demi ma samotná ec 0,01 a kohoutkova ec 0,22.A přisel jsem na to,ze demi na srovnáni ph potřebuje cca o polovinu méně kys. k dosazeni adekvátni hodnoty.
A ty květníky okolo "předjíždím" kolegovi...u mě jsou jen na návštěvě:o).
Svítím na ně 400w philips sot-t.
A koukám,máš to nějaký povadlí...a taky vidím,ze kropís za "dne"...zkušenost ze zahrádky je taková,ze se čerpadla na rajský,kedlubny a jinou zeleninu outdoor,pouštela jen brzy z rána a nebo v podvečer.
space.pussy
citace:
Původní příspěvek od owerall
Na ph jdu s kys.dusičnou.Vodu ted testuju..levý tank jede pouze na demivodu+vše jak ma být a pravý jede na kohoutkovou,odstátou+vse do výse ec leveho.Prostě stejne hodnoty,s tim,že demi ma samotná ec 0,01 a kohoutkova ec 0,22.A přisel jsem na to,ze demi na srovnáni ph potřebuje cca o polovinu méně kys. k dosazeni adekvátni hodnoty.


A pH ti kolísá v obou tancích??? :confused:
Je možné, žes to třeba měřil se zapnutým čerpadlem (pH metr je hodně citlivá elektronika -- ale asi né zas tak citlivá, aby to způsobilo takovou odchylku).

citace:
Původní příspěvek od owerall
A koukám,máš to nějaký povadlí...a taky vidím,ze kropís za "dne"...zkušenost ze zahrádky je taková,ze se čerpadla na rajský,kedlubny a jinou zeleninu outdoor,pouštela jen brzy z rána a nebo v podvečer.

Již je to v cajku, nebylo to ovšem rosením za dne ale příliš hutnou stravou. Podle mě rosení za dne není tak kritické -- čtyřikilo není slunce, navíc teď jsou pod nLite self blue -- ta nehřeje vůbec a nemá ani příliš velký světelný tok.
owerall
6.den
Ph lítá,ani nemluvím(v obou tancích)...ale už jsem si zvykl.
pořád mi chlastaj jen vodu,ec stoupá pomalinku s ubytkem vody zhruba o 3-4 setiny denně.
Kořeny uz prorazily a to mohutně,a nejvyšší kousek už meří 20cm!po 6ti dnech 11 cm nárust!!hustýýý.
Vlhkost drzím kolem 70ky.
Tot zatím vše...+foto.
owerall
11,den rustu
Ph jako obvykle....viz výše:O(
Podařilo se mi ty chudinky přehnojit,tak ted maji dietu o čisté vode demineralizované.
Budu rad za případné rady i kritiky.
Zatím se loučím.
guerilla
Zdar,

no to by ses musel hodně snažit, abys je přehnojil:eek: Za to, jak vypadají, nemůže hnojivo, nýbrž výkyvy pH! Něco bys s tím měl udělat:( Jinak cože to používáš za hnojiva? Při pročítání mi to zřejmě uniklo.

Jo a klidně hnoj, 1/2 koncentrací nic nezkazíš.

Měj se,
g.
owerall
Myslís?...Ph mi litá slušně,dám 5,5 a za 5 hodin je tam 6ka.Ale pozor,to same se děje i v květníkách okolo a tam zalévám jednou za dva dny.Moje dalši podezření padlo na snižující lampu.Prvních 5 dní byla na max vysoko,a poté jsem ji dával každý den o 15 -20 cm níž.Nejvýše byla 1 metr od vrcholku.
Dík za konzultaci.
..ps..hnojky od hesi hydro....startbox...
guerilla
Hmm, pH 6 není špatné, myslíš, že by se dalo konstantně držet na této hodnotě? S Hesi žádnou zkušenost nemám, takže se musím opakovat s mou univerzální radou - 1/2 koncentrace:D

No snad se to brzy spraví a SWK to rozjedou.

Měj se,
g.
owerall
Komstantně na 6,5 ph,a to uz bude asi dost.Pro sichr jsem zkalibroval ph i ec,abych nebyl za troubu.
pěestu zdar...dofam,ze to je jen nějaká hloupá detská nemoc:o))
owerall
Zdravím ve spolek..mam tu malý update.
18,den rust.
Dnes výměna media,kytky vypadaly nějak zuboženě,popáleně..takovou nezdravou barvu měli.A mimo jine nějak nevyvynutý kořenový system.
Opět dieta...tentokrat jsem přidal i peroxid vodíku(5ml),40ml root stimu do 15ti litru,ph se s peroxidem chová trošičku lépe.
Vlhkost jsem též přeonačil na nižší hodnoty..puvodně bylo kolem 80ky,ted to zkusim jet spíse pod 60RH.
Uvítám ja¨kékoli naměty,rady,či připomínky.Gg.
owerall
24.den rust.
Zdravim.
Tak mi to jde od desiti k peti.
Teplota den 20,5-22C noc 16-19C.
Vlhkost den 60-70rh,noc max 80.
Koreny jsou nevzrostle,takze porad jen korenak + voda cca 30ml na l.
Uz nevim co zkouset,tak by to chtelo nejake rady.Dam tomu 14 dni a potom menim osadku.
Zdar G.
pžřehnojený nebo špatný ph imho - prolej vodou
owerall
Zdravim.
Po dlouhe uvaze jsem dospel k tomu,ze nema smysl drzet pri zivote kytku 25 cm vysokou se dvema vousy prismahnutych korenu a mnozstvym prischlych listu po 27 dnech rustu.
A dotaz zni,zda rizecky z techto mrzacku budou fit?Nebudou mit stejnej problem jako jejich pokazeni rodice?
Jen chci dodat,ze toto vzniklo zacatecnickou chybou tezkeho prehnojeni....zhruba ec 0,9 po zasazeni rizku do rw pestebnich kostek.
To vite,kdyz pisou 50ml/10 l vody...a ja vul to nalozil do nft...
Chybamy se clovek uci a ja dostal pekne na prdel:o)))
owerall
Velmi dekuji za prinosne rady:o)
Rizky tedy vyzkousim i pres vas cetny nesouhlas..hi hi.
Zde par fotek zesnulich,ale jeste je je necham jestli nahodou trosicku nezvetsi nektere vyhonky....
G.
d3ath
cabas taky sem mel problemi s ph a vse se vyresilo bublatkem a topitkem bez toho mi to nedrzelo ani boha,ted miva spis tendenci klesat.pestu zdar
owerall
A jakou teplotu roztoku jsi mel?...Tahle pohrebni faze je zapricinena korenama...pripalil jsem je jako rizky a ted uz to asi nerozchodej..kazda kytka ma jeden nebo dva fousy..coz je na 30 dnu rustu shit.Tak pevne doufam,ze aspon ty rizky vyjedou dobre,o vynos mi nejde,jde o to se to naucit. a poucit se z chyb.Me zlomila vaz hlaska v navodu u hnojiv..50ml nma 10 litru toho a onoho,ale nikdo uz nerekl,ze to ec bude 1,0:o)) a to to mimco zabije.
jozef
zdar ja mel podle fotek to samy.ale me se to tahlo uz od prehnojeny matky .vse mi zloutlo a nechtelo rust.koreny se take nevyvyjely.ja udelal chybu v tom ze jsem zaleval matku vodou uz pouzitou v bublaku.tam chybela slozka na rust=dusik..uz jsem to chtel vse vyhazet,i matku udelat novou.pak jsem zacal matku prolevat vodou cistou a zacala se uzdravovat.tady povede asi cesta k zachrane.podle me jsi mel malo dusiku pri rustu .
jozef
jojo miris ma pravdu.prolit prolit a jeste jednou prolit nejlepe destovou vodou
owerall
..viz vyse...dusiku bylo asi spise prespriliz...a primarni koreny dostaly na prdel a nevypustili sekundarni,tedy dle dostupne literatury jsou tri urovne korenu..primarni,sekundarni a vlasecnice....jak u cloveka:o).A uz ty prvni jsem dorazit.Dle meho je ze zacatku hlaska "mene je vice" pravdou.Destovou vodu jsem jeste nezkousel...
jozef
jo min je vic to je tak.a tu destovku jeste musis upravit ph.
Mr.MEN
Proč bys u dešťovky upravoval pH? Kdyť všude píšou že to má akorát pH, ale není od škody to vyzkoušet že:)...
jozef
no u nas je destovka ph 7 tak to je jinak na vesnici v lese nebo ve meste.chce to ph merit furt
jj já ve městě chytám deštovku tak kolem 5...asi kyselý deště :D
owerall
Z roztateho snehu jsem dostal vodu s ph 7,0 a ec 0,13...a z jednoho nejmenovaneho rybnicku ph 6,0,ale ec 1,2....vapenka:o).
A propo,jakej mate nazor na opetovne zarizkovani rostlin z kvalitnich rizku?...skomira mi to,tak aspon neco z toho aby zbylo....
owerall
Tak jsem si radne prohlednul system...a mam tam nezvane hosty...nevim,co to je,ale zitra trada do zahradnictvy s identikitem...dam jim na prdel.
By me zajimalo,kde se tam vzaly...netusite nekdo?:o)
guerilla
možná z té hlíny jak v nich máš zbytek pro kámoše;) Jen jestli nemohou za ty problémy tyhle mrchy.
owerall
Mozna je i kombinace meho zacatecnictvi+ten neřád na textilii.
A ty kamosovo kousky jsou v lisovanym kokosu+perlit,obe fungl nove.
Uvidim co mi reknou v tom nasem multi zahradnictvy na fotky...a maji tam hezky rozdelene ruzne herbi,fungi a jine ..cidy s fotkama potvor,co to hubi.
jozef
ja jsem nekde slysel ze klon bude vzdy identicky s matkou.i kdyz se dela z rizku rizek tak by to melo bytfurt stejny.nemelo by to degenerovat. a ty housenky jsou z hliny .spravne by se mela hlina pred pouzitim dat do trouby sterilizovat,kvuli teto haveti
jozef
myslim ze s temi rizky se mnou nebudou zkuseni groweri souhlasit ale je to tak
Rhino
Lze vypěstovat matka z řízků? Ano, samozřejmě! Asi nejdůležitějším otázkou pro vás zůstává, zdali takováto matka není jakýmkoliv způsobem degradovaná. Odpověď je jednoduchá - ANO - ačkoliv k postupné degradaci genetického materiálu dochází až po několikátém opakování systému řízek->matka zkušenosti ukazují opak - skutečnost že si takto někteří vychcánci myslí že si pořídí jeden řízek a pak z něj udělají matku a budou ještě sami řízky prodávat způsobuje že se tito chytráci vytrestají sami bídnou kvalitou gentiky a nízkejma výnosama
owerall
Takze vazeni,mam tu insekticid DECIS,poradili mi to v kvetinarstvi,podle fotek.
Zde je podoba tech potvor.










jestli nekdo vite,co to je,tak dejte info.
guerilla
Jak jsem psal v PM, jsou to smutnice
powerjules
sežrali ti kořeny hlínou bych si to nezasíral a když už tak do pařáku sní jinak řízky od querilla jsou v poho
owerall
Smlsly si na korenech a kytky vykazovaly vsechny druhy neduhu,od zivinoveho popaleni az po nedostatky ruznych stopovych prvku.
Jedu nft a kokos+perlit...hlina se nekonna.
jozef
je treba se poucit.ja si beru tez ponauceni.diky
powerjules
kokos je to samy co hlina obsahuje stejny sracky jako hlina mnel jsem s kokosu svilusky
owerall
30.dni rust+ pohreb.
Nevim co k tomu dodat,napoprve jsem to pekne zvoral.Kolisani ph,prehnojeni v zacatcich,nezjisteni skudce..atd.Doufam,ze druhe kolo bude trochu mene tragicke.Jmu se shanet novy material(nemate nekdo par live kousku?).
Fotky jasne dokazuji,ze nema smyslu pokracovat.Korenovy bal proste neni,tak neni co zachranovat.
Growu zdar.
powerjules
poradne to pak vystrikej peroxidem
Ujoo
ja mam taky nejaky podobny problem ... skusam davat stimulax aby sa korienky prebrali a prijimali viac zivin. moze to pomoct? lebo ja idem out a cital som, ze peroxid nici podne bakterie abo nieco take, tak ho tam nechcem moc srat.
a mozno by pomohol nejaky enzym... :)
owerall
Byla to asi pouze zacatecnicka chyba..nedodrzeni postupu pestovani v NFT..je v navodu jasne psano.."do nft systemu vklada pouze radne prokorenene grokostky"...a fotka u toho jasne ukazuje,jak to ma vypadat.
FrYnK
Ty kytky byly nedoziveny, furt si resil jak sou prehnojeny a pritom to bylo naopak utyral si je hladem.. znacej to i fialovy stonky a to jak postupne sli srat listy... priste se tak neboj, ja osobne davam hned na zacatek cerstvym klonum plnou davku
AH coz je ve vode z osmozy EC 1.0 a davaj to upln v klidu.....

Ohledne toho ze kostky maj bejt prokoreneny - urcite je to lepsi, ale kdykoliv sem sazel nft tak sem soupnul klony do kostek a rovnou supo do nft a nikdy jsem nemel problem...
WAMParjan
:D nemáš náhdou planta box ?? :D
owerall
mel jsem...super vec:o).
Sirus
Máš 100% planta box http://grower.cz/forum/showthread....2Bplanta+%2Bbox
Poznal jsem to podle těch úzkejch nosnejch tyček, na kterejch ti visí lampa, filtr, atd.
Taky jsem ho měl a vpohodě jsem ho vyreklamoval.

http://cs.wikipedia.org/wiki/PVC


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma