Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Cixistán - Klikni zde pro originální téma
cix
Vítejte, vítejte, zvědavci a příchozí :D

Úvodem: první hydro grow.

SETUP:

Obal:

Klasika starý peřiňák cca. 50x50x100, 0,- Kč (čorka)
Diamantová odrazová fólie po obvodu, mylar nahoře.
EDIT: tak mylar to není :teef:, je to obyč odraz. folie.
Vše uchyceno na samolepících suchých zipech.

Vzduchotechnika:

odtah: WK 125, 400m3, cca. 400 Pa (2080,- Kč)

ofuk: plánována jest nějaká ta písí venťidla - 4ks do každého rohu foukající zespoda a 1ks před lampou foukající zhruba do odtahu.
Měla by být tichá a klidně i kvalitnější (kul. ložiska || maglev) - zde bych byl moc rád, esli by mi někdo mohl něco doporučit, páč vůbec nevim :(

Das Licht:

růst: Nurturelite 200w purple - horizontálně 15 - 5cm nad vrcholky 18/6.

květorůst: to stejné, aby se to ještě nevytáhlo, ale 12/12 (jak dlouho bych to tak měl nechat? - bude to mít vliv?)
Nurturelite 200w red - horizontálně 15 - 5cm nad vrcholky 18/6. (jak dlouho?)

květ:
sodík 250w 12/12 - zatím nemám.

Hnojky:

růst:
A + B hydro od Atami B'cuzz - 1ml/1l od obojeho
kořenový stimulátor.
voda: pH 8,10 :eek: EC: 0.16 mS
roztok: pH 5,5, EC: 0.80 - 0.95 mS
pH mínus: HNO3
objem nádoby cca. 12l
substrát: 2/3 50% keramzit + 50% rokvolový kostičky (1x1x1 cm)
horní 1/3 jen ty kostičky

Osazenstvo:
9xC4 (děkuji neznámému dodavateli) (fakt nevim kdo to byl!) :injured:
Vypadali krásně vitálně a chytly se naprosto šecky šnicle.
Trichoderma Harzianum

Tak a jedééém :driver: :teef: Čili prosím raďte, chvalte, kritizujte, nadávejte, ignorujte a pod. :mutant:
cix
vývoj:
Šnicle šniclej už 10tý den. Mezi tím jsem je úspěšně zvládl přehnojit - EC se vyšplhalo až na 0.95mS
pH hrozně kolísá a musím ho min. 1xdenně upravovat kyselinou dusičnou - což může být také důsledek popálení... Jelikož od začátku dostali dávku hnojek s EC 0.80mS a pak kvůli tomu podělanýmu pH jsem tam lil jen kyselinu a několikrát i vodu..
čili před 3mi dny jsem roztok vylil a udělal nový, tak jsem to udělal již 5-6x. Vždy srazím pH na 4.0 - 5.5 a vždy se to po určité době zvedne na 6.5 - 7.5. Pravda, ten keramzit jsem pufroval asi jen 1-2 dny a rockwool nikolif (předpokládal jsem, že je to práce výrobce)
Pokud by měl někdo nějakou radu ohledně stabilizování toho prokletýho pH, byl bych mu moc vděčný.. Zatím budu pokračovat ve snižování ph na 5.0 a následný výměně vody a znova do kolečka..

Dále, kytky jsou teda třetí den o vodě po spálení, tak by to asi chtělo už najet opět hnojky - dám 1/3 dop. dáfky, čili 1ml/3l od každý složky hnojiva + plnou dáfku kořeňáku - 1ml/1l

Toť zatím fše. Díky za rady.
Machoman
Čau EC 0,95 není zase tak strašny,je to určitě přehnojeny? Dobře prokořeněny a kvalitní řezy to zvládnou jako nic.

Používáš odstátou vodu? po namýchání roztoku to necháváš odstát jak dlouho?

Každopádně 12l je málo a problem s vykyvem ph budeš mít pořád.

Nějak tam nechapu 50%/50% ten keramzit a kostičky-do bublaku?
cix
citace:
Původní příspěvek od Machoman
Čau EC 0,95 není zase tak strašny,je to určitě přehnojeny? Dobře prokořeněny a kvalitní řezy to zvládnou jako nic.

Používáš odstátou vodu? po namýchání roztoku to necháváš odstát jak dlouho?

Každopádně 12l je málo a problem s vykyvem ph budeš mít pořád.

Nějak tam nechapu 50%/50% ten keramzit a kostičky-do bublaku?

Ahoj, díky za reakci.

No, bublák to není :banana:
Je to průtokový, takže tam zezhora teče roztok 4mi hadičkami a dole to odtýká zpět do spodní nádoby, která je stejná - jedná se o lavory
http://www.zekotrade.cz/cacheImage/111.1118018-80-283x187.jpg

perioda zálifky je 15min po 3hod. Vodu odstávat nenechávám, nemyslím, že by to mělo nějaký vliv, dost dobře si to nedokážu "vědecky"/fyzikálně zdůvodnit, tak té pověře nevěřím :D
Po namíchání roztoku jí také odstávat nenechávám - tady by to teda asi mít vliv mohlo, ale zkoušel jsem to s kyselinou - cca. za 30. min jsem to přeměřil a bylo to to samé, jako ihned po upravení pH vody.
Myslíš, že by v tomhle mohl být problém? Dnes tedy udělám vzorky (voda, upravená voda - pH, roztok s hnojkama) a budu to měřit po nějakých intervalech)

S tím výkyvem pH jsem smířen, ale že se to kýve o 3 stupně mě klidným nenechává :(

Přehnojené to bylo určitě - jelikož ukázkově usychaly konečky listů - specielně ty pilovitý výběžky na listech.

Na jedné kytičce blednou žilky na nových lístech od středu, ale myslím, že se to tou vodní dietou zastavilo.
Svahadji
cix: add ty pc větráky bych z vlastní zkušenosti doporučil tyto: http://tuning-pc.alza.cz/ventilator...126g-d60196.htm - 95m3/h s gumovým odpružením vibrací = tiché
cix
KyŤízZ dostali svačinu - 4ml A + B od každého cca. na 10l a 7ml kořeňáku.

Také jsem bojoval s tím pH - vodu jsem už nemělnil, jen upravoval pH.. Poprvý bylo potřeba +- 20ml zředěný kyseliny (nevím koncentraci), po druhé už to bylo cca. jen asi 7ml a teď jen 2ml (a ito bylo dost).. takže doufám, že už to bude stabilní. To s tím pH je stejně divný 20ml, pak 7 a pak 2 :eek: Nějak nechápu, proč to pH vyleze vždycky na stejnou hodnotu ale pak je třeba míň a míň kyseliny na jehí snížení na chtěnou hodnotu. No záhada, tipl bych že to souvisí s nějakým tím logaritmem, ze kterýho se to pH počítá :) Máte s tím taky podobné zkušenosti?

Příjde mi, že se neuchytila trichoderma, která tam přišla před 4mi dny.. Sypal jsem jí taky do hlíny a taky nic. Ještě uvidíme, co udělá na agaru.. Mám pocit, že jí neprospěly teploty pod nulou, když jsme se navraceli z kanakapu :D Nebo jí v gshopu neuměj skladovat (t>25°C) Njn, holt boj.

Jsou 11. den na růstu, výška cca. 10-15 cm, ale tři z nich jsou mrzáci - takže asi půjdou pryč a budu tam muset dát síť, nebo to nějak jinak roztáhnout - áchjo!

A teď obědnat ty venťase na ofuk (thx Svahadji, vypadaj gůt - cena/výkon/hlučnost)
cix
než začnete měřit pH či EC, je dobré vytáhnout čerpadýlko v roztoku z elektriky...
Machoman
citace:
Původní příspěvek od cix
než začnete měřit pH či EC, je dobré vytáhnout čerpadýlko v roztoku z elektriky...


Čau,můžeš mi nějak vysvětlit proč je to dobry? Měřím i s čerpadlem zapnutym v el. a žádnyho problemu jsem si zatím nevšiml.Díky.
Co?
citace:
Původní příspěvek od Machoman


Čau,můžeš mi nějak vysvětlit proč je to dobry? Měřím i s čerpadlem zapnutym v el. a žádnyho problemu jsem si zatím nevšiml.Díky.


protože je to jemný elektrický přístroj, a hned ho všechno ruší...dobrej je i zvonící telefon....pak dostáváš uplně jiný hodnoty...
Machoman
Jo díky za vysvětlení;) Čerpadlo tam nemám od uplnyho začátku a hodnoty jsou stejny,nebo jsem si alespon nějakych výkyvů nevšiml.Každopádně vyzkouším,přeměřím a poreferuju:)
cix
citace:
Původní příspěvek od Machoman


Čau,můžeš mi nějak vysvětlit proč je to dobry? Měřím i s čerpadlem zapnutym v el. a žádnyho problemu jsem si zatím nevšiml.Díky.
No, hodnota na přístrojích mi skákala +- 0.5, takže něco nebylo v pořádku :D Tak jsem to vytáhl ze zástrčky a byl klid - hodnota se pěkně ustálila jako normálně.. Ono je možný, že tam trošku probíjela fáze kvůli spínačkám, páč sem to už viděl, že ty spínačky nevypínají úplně - prostě šmejdy.

edit: hh, nefšim jsem si odpovědi od pana Co? sry :D
cix
Je tu další dilema: Kytíz rostou jako z vody! (a to tu někdo říkal, že nurtka purple je naprd :frog: NENÍ :busted: - pravda, nemám možnost srovnání)

Ták, kytíz jsou už asi 15 - 20 cm velký.. na prostoru 40x40 cm je jich 9ks asi tři jsou takový chcípáčci, ale ostatní jedou do výšky.. Nevím, esli je teda zaštípnout a rozvětvit - zda-li se to tam pak vejde všechno, nebo je nechat jak jsou a čekat, co to udělá. Přiznám se, že pletivit se mi to moc nechce, páč nemám moc vymyšlený, jak by se to tam mělo vejít... Ale, dejme tomu, že ty 3 chcípáčci půjdou ven.. nestačilo by pak tím směrem ohýbat silnější jedince? Tedy bez zaštipování, ale s kolínkama??
cix
pH stojí!! :bravo: :frog:

včera večer jsem převrtal lampu o 10cm výš - njn, asi trošku víc, než bylo plánováno (5cm), ale zas myslím, že kytiz to za ty tři dny, co u nich nebudu třeba dorostou. hlavně aby se nespálili.. Jinak, rostou jak z vody, mají asi 20 cm :eek: Tak přemýšlím - a furt se ne a ne rozhodnout - esli přepnout, či zaštípnout.. jsou tam ti 3 mrzáci, který kdybych vyškubnul, tak by se to nejspíš (?) muselo roztáhnout a zaštípnout (= práce) Nebo to prostě nechat, jak to je. Takže křoví/pletivo/kolínka - fuckt nevim :(
Trichoderma se v kamenovlně nechytla :(
cix
nějaký F0+0Z:

// thx za nafocení :banana:
cix
problém na listech.

f1: může to být málovzdušný substrát?
f2: trochu řas
cix
f1: purplelampa
f2: nádrž
f3: stropodtach
f4: jenodtach
f5: ofukorozvod
f6: periférie
:D
cix
periférie :D
cix
Táák, kytíz jsou ja EC 1 a nevadí jim to, páč není vidět žádný popálení od hnojek, ale za to asi může i to, že jsem snížil zálifku - jede to zhruba po 4 hodinách 15min. ale poslední dva dny jsem to zapínal ručně 2x denně - no holt henten grodankostky nejsou moc vzdušný :) Kořeny už lezou spodkem do roztoku, což jsem nečekal, že to proroste tak rychle, holt sílapříroda rulééz a asihodněkořeňáku :D


Jinak kytíz dostali "pletivo" alá mr. Co? Dneska tam dodám špejle a začneme holky pořádně trénovat v horizontálním prorůstání :D
cix
Rostou rostou.
Oběvila se mi tam listová plíseň, tak vlhkost půjde dolů.. Zatím to ještě roste a tak nevím, jak přijmou vlhkost +- 20% :( příjde mi to málo.. ale přemýšlel jsem o takovým přípravku s přírodním latexem, který omezuje respirace nebo co.. Co myslíte?

EC: 1,20 (můžu přidat?)
Machoman
Čau,ad. ec-přidávej podle vzhledu kytek,pokud uvidíš spaleny konečky zase to stáhneš dolů.Jinak přidat můžeš:D

Ad. ta vlhkost-radši znič plísen to je větší svině než menší vlhkost.
cix
Jo a myslíte, že bych už měl přehodit světlo tam? Mohl bych tam už dát 250 HPS, ale nevím, jestli to pletivo je už dostatečně prorostlý - zatím tam jsou zamotaný jen nejvytáhlejší hlavní výhonky, ale listiva tam je celkem dost.. Je to vlastně 3 týdny na růstu už..
Ách jo, lituju lidí, co jim nikdo s ničim nemohl poradit a všechno si museli odzkoušet sami, co se tohohle týče, respekt :punk:
Vofce
No hele 250w do peřiňáku to je myslím moc sada ..já mám z peřiňáku řízkovnu, dvěstěpadesátku v asi tak 6 krát věčim prostoru a v kůl tubě noa mám tam tak 24 - 26 Celsiusů no jak kdy .. tohle nevim myslim že tam ty kytičky usmažíš .. každopádně skus a uvidíš..myslim že bys udělal nejlíp kdybys pokoumal scrog a tu úsporku na květ nebo slabší HPS 150W možná dokonce kilo .. čabas
cix
2vofce: viděl jsem i menší prostory s dvěpadinou a eurem jen a stačilo to :wink:
Ale dík za upozornění, budu na to dávat velký bacha!
Jakóó, je tu možnost vyzkoušet jen tu 200w red úsporku, ale když už je ten sodík... :( Hmm, o5 dilema :)
Machoman
Čau určitě tam dej ten sodík! Pokud bude problem s uchlazením(řekl bych že nebude) tak tam mrskneš tu usporku.

Jinak tady někdo uspěšně svítil 400W na plochu 60x60x120 (tuším ten malej box)

Co ta plísen? Mě se ji podařilo vyfoukat do věčných lovišt:D
cix
2mach: jj, vypnul jsem zvlhčovačku a vlhkost je nyní 20% :( teplota 20-24.. dole u stonků bylo ráno 15°C :p:
Problém s plísní je, že mám v bytě jednu obyč kytku dost napadenou, tak nevím, asi oškubu špatný listy, nějaký ten peroxidový postřik a ozon po celym bytě ať je klid! :grrr: Ale ve šranku se to nerozšiřuje..
Dnes půjdu koupit něco, na co by se dala chytit objímka a větrák najednou a snad to sbastlim a spustim ;) Nechce se mi kupovat komplet stínítko :(:grrr:

Edit:nemáte někdo zkušenost s něčím, co se dá koupit v baumax/obi a jde na to lehce přišroubovat výbojka s objímkou?? a řetízky ? :titanic:
cix
Sodík, svítíme sodík, není to náhoda, že do jedný nohy sodík! :punk:
Michal :david: ruléz :p:

to by člověk nevěřil, co všecko se dá sehnat v 0BY :D ále nebudem předbýhat, těšte se na fotoupdejt, čeká vás ukázka sestavení držáku na výbojku i s ofukem a možností dvojího upevnění (závěs/přišroubování) a to vše celkem za 84,50 Kčs :wink:

HPS ale příjde na řadu až zítra, kvůli vychytání teploty a tak..
cix
Hm, tak sodík včeera svítil cca. 4 hodiny, než nastala tma a ráno čumim do skříně a kytky museli povyrůst tak o 5cm!!! Kam to mam jako nacpat?? :baseball:
Jinak, EC upraveno až na 1.60, což může být taky část příčiny megarůstu.
Teplota se zvedla z 22°C na 26°C přez den.. Zkoušel jsem to snížit vypnutím topení v místnosti a zvýšením odtahu, ale marně.. asi to je tím, že světlo dopadá přímo na teploměr.. Nj.
Díky všem, co na to tady občas mrknou, a kdybyste měli nějakou kritiku, budu jen rad :)

Zduřte :D
jestedman
26 je pohodička, uber jim dusík, mohly by zbrdit
cix
Stačilo by přestat vyrovnávat pH vody kys. dusičnou a začít už fosforečnou? Samozřejmě s novým roztokem. Nebo i nějak změnit poměr složek A B? Resp. snížit zase EC a aplikovat PKáčko a možná i přepnout na květ už?
jestedman
ještě jsi nepřepl na květ a už ti to přerůstá? po přepnutí mi vyletěly pěkně nahoru, takže bejt tebou bych to přepnul
Machoman
Čau jak píše ještědman 26 je naprosto vpohodě.Poměr složek A-B nech stejnej.Pokud ti to už ted přerůstá,tak okamžitě přepínej:D a ec pokud to zvládají nesnižuj. Snaž se to spíš ohýbat apod. Možná by stálo zato to i štípnout(klidně i před přepnutím-záleží na genetice).Ale to jen pokud to stím prostorem fakt nezvládáš.
cix
Hh, tak sodík půjde šupem ven, páč je to prý low pressure a vysvícený!! Áááá lama sem :D
cix
Kveteméé :D

včera šli pryč nějaký ty divněvypadající listy - něco mezi plísní listovou a .. "něčim jiným" :(
Taky se zpátky nastěhovala úsporka purple a nízkotlaký Tesla sodík dostal padáka.
cix
tak nějaký ten den květu (dejmetomu 3. nebo 4.)
purple nurturlajtka, kvůli tomu, aby to neletělo nikam. Je to před propletením. Možná to bude třeba zvednout tu síť uvidíme. co doporučujete?

ten sodík jen pro ilustraci.. tohle je ten nízkotlaký.. pak půjde připevnit úplně ke stropu bez vrchního elka.
Vofce
Teda ufff ale.... používat toto na hnojení kytek ..jako se mi udělalo šoufl teda ...no tohleto .... BOŽE !!! vidíííš to .....

...Sry sem nemohl nezareagovat....

jestli máš pocit že je třeba víc draslíku skus ...Todlencto
expiry_date1
Sakra cix, Ty si to rozjel s plnou paradou:-)
Zase ako vzdy stary dobry cix len stale spekulujes. Niekedy mozes roznymi "vylepseniami" viac pokazit. Uz som zabudol, co mas za hnojiva, ale pride mi v hnojkach dost vsetkeho, co kytka potrebuje,kytky vyzeraju zdravo, tak naco do nich rypat. Mas tam teda tu 200w nurturku red?Myslim ze na 50x50 celkom postacujuce, vsak uvidis na vysledku
btw, u nas v obchode maju 85W usporku za nejakych 650 Sk, len neviem, ci bola 2700K, alebo 6500K. Ked ju zapol , zacala svietit ako warmwhitka, ale vravel, ze ma potom biele svetlo, tak neviem. Vyrabaju sa 2700,4000 a 6500K
Nech to rastie, mas to pekne:-)
P.S. Chemikalie kupuj v obchode s chemikaliami,H2O2 kupis aj v drogiske, ale ciste, popr. roztok KOH asi nie:smoker:
Aha, uz som si vsimol, mas tam purple, ale aj tak by som bol zvedavy, ako by to pod nou kvitlo:-) bol by si asi prvy, co to skusil:-)
A este k prispevku 34. Mas to asi 3-4. den kvetu, je velky predpoklad ze o 50-100% podrastu, takze sito hore urcite, alebo ich preplietat sposobom, aby nerastli velmi nad sito, no proste dlhy konar prepliest az niekde na druhy koniec sita, len aby sa to potom dalo este nejako upravovat. Mas skusenosti s tou C4 ako sa vytiahne po prepnuti? Mne vzdy potiahli min. tych 50-100% po prepnuti(teda ja som maval nizke kytky, mala skrinka, ale z 15-20cm pri prepnuti skocili vzdy na nejakych 40cm vo finale). C4 som nemal, ale kytky sa nejakym zazrakom v tychto veciach dost podobaju:sun:
Kwjetoň
citace:
Původní příspěvek od cix
Kveteméé :D

včera šli pryč nějaký ty divněvypadající listy - něco mezi plísní listovou a .. "něčim jiným" :(
Taky se zpátky nastěhovala úsporka purple a nízkotlaký Tesla sodík dostal padáka.


ahoj cixi
jak vypadaly ty divný listy?

jestli to bylo podobný plísni (zahnědlý fleky), tak by to mohlo bejt z nedostatku světla, mě se to taky párkrát stalo, dycky na listech co byly nejdál od lampy.. imho ty fleky jsou něco jako zkaženej chlorofyl..
žádná trága, votrhat a jedeeem.. :D
cix
qwět: je to naprosto to samé, jako má tady spase.pussy http://grower.cz/forum/showthread....4940#post664940
cix
Fylypz SON-T Pro 250W ynzertyt - je to teda ale světla :p: ale podle lidského dojmu nijak o moc víc, než nurtka red..
Každopádně je 16-18cm od vrcholku s ofukem.. možná půjde zkusmo malilinko níž (4cm). Místo pro kytičky tam je celkem asi 25 - 30 cm. tak se to dyžtak nějak ještě zohýbá, když to vyskočí a šmitec. Jinak je to 11 dní na květu a mno nikde nic moc paličky.. zatím jen počátky květů.. Kdežto na původních šniclech, který jsou v hlíně už se tvojí hafo hafo a je tam tak o 70% víc kvítků.... Mno nevím nevím.. zatím mají EC asi 1,8, tak to zkusmo dneska zvednem na 2.4, třeba maj jen hlad.
cix
A je to tu, málo místa, žádnej rozptyl světla, prostě průser :frog:

6. málo místa :hanged:
7. nounejm on da plejs (je tam i triploid - byl to samec - vyškubnut)
8. sviluškoidní rostlina, vyfukuji na ni smouk z cíg :smoker:

dec ól
cix
26. den květu. chci se zeptat, jestli to ještě vyroste. Vyroste to ještě? :D
Síť šla pryč, páč lampa šla až ke stropu a nad ní ještě homemade stínítko z nerezplechu poškrábanýho houbičkou na nádobí (hypotéza rozptylu) ve tvaru roztáhlé trubky.
btw: nevr mór obiplátkem na železo na zkrácení a rozříznutí nerez trouby z půlky plechu!! :grrr:
jestedman
sory, že sem se neozval, jsem v jednom kole, ale imho to už neporoste ;)
expiry_date1
Cix a nejaké fotky? Nerez sa píli fakt desne, je to dosť tvrdé:) Aj podľa mňa to už neporastie, myslím, že 3 týždne je tak max. čo to rastie na 12/12. A tú sieť tam už nedáš? Však to je jedno, kde máš lampu:) .Ale ak majú pevné stonky, tak tie strašne veľké a tvrdé šišky hádam udržia:smoker:
roi.lo
cix můžu ti věnovat jedno šikovný stínidlo myslím že by ti tam akorát sedlo jestli chceš tak napiš na PM
cix
Ahoj páni kolegové :D
Děkuji za rady. Jsem klidnější ;)

jestedman: neva :p: už je dokonáno a jede se dál ;)
expiry: síť tam už nepříjde, jelikož to byla síť jen z provázků a nechce se mi s tim babrat a ochmatávat paličky, jelikož to hrozně lepí! Div, že v noci není slyšet jak trichomy praskají :D Lampa je úúúplně u stropu - asi 20 - 25cm od vrcholků. Stonky jsou také dost silné a všechny kytky je mají vzájemně propletené, ale v nejhorším to vypodložím třeba polystyrenem, ten se dobře tvaruje..

nevím, jakto bude s fotkama. zeptám se.

přibyli tam další 3 větráčky na ofuk, takže jich tam je teď 7. dva nahoře a pět dole.

vlhkost 55-60%
teplota 26/22°C den/noc

Kytíz dostávají mrtě peroxidu a pouze základní hnojky, nic víc.
pH: 5,5 - 6,0
EC: 1,8 - 2,0

děkuji za káčka ;)

Tak ať to všem v cajku roste :wink:
cix
28|_3p7
expiry_date1
no, pekne Ti to podrástlo:), tie vetráky vyzerajú huste. Ešteže sa nepália tie v tienidle, alebo sú mimo? A píš prosím vysvetlivky k tomu divnému písmu, čo neviem rozlúštiť:D:D:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma