Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Jak to je se zálivkou? - Klikni zde pro originální téma
trippity
čau growers chystám se na můj první grow ale mám dost solidní problém.Prošel sem snad celí forum i FAQ ale o zálivce obecně ani slovo a rady tipu "potěškej si květinč,budeš to mít zachvíli v ruce" mě osobně nepotěšili,tak vás žádám o stručný shrnutí kolik kdy a jestli je lepší ručně nbo automaticky nějakym zalažovacim systémkem
díky za každou rozumnou radu
MEDICINEMAN
to snad poznas, kdyz je hlina sucha, ne? Nejdriv oschne povrch, pak se bal zacne trochu smrskavat, to je nejvyssi cas a pak kytka zacne pomalu odspodu vadnout, ale ani to neni problem, kdyz se vcas podchyti. Proste opatrne strc prst do hliny a poznas jestli je sucha nebo ne. Osobne zalivam vetsinou rucne 1x za 36-48h..
trippity
zak dík a kolik tam najednou vychstneš?
MEDICINEMAN
Cca 200-500ml do 6,5-11L A dost! Hledej, mysli, inspirace tu je mraky, neni zvykem hned zakladat nove tema kdyz neco nevis, tohle je tak zakladni, tak to tu logicky uz asi nekdo resil. Jak dlouho tenhle server bezi? 7 let! Hledej, cti a tenhle thread nech smazat..
dokktor
to sem se po ránu zas nasmál? co je to za dotaz? výrobci drog, nechcete se rači zavřít s křivulema nekam do sklepa, když ani nevíte jak roste rostlina?

kdyžužtak
trippity
tak když seš tak chytrej tak se poděl o zkušenosti
abys nakonec nebyl jak brouk pytlík(všude byl, všechno zdá a od všeho má klíče)
jestedman
mě by zajímalo, jestli dáváte do každé zálivky hnojivo, nebo jestli dáváte někdy i čistou vodu. jestli ten návod na hnojení na hnojivu pro soil je platný pro každou zálivku.
dokktor
hele, tripity, ty mě mermomocí chceš donutit ti opsat ten faq?

květináč mám v misce. zaleju tak, dokud voda neproteče dolu do té misky. až je hlina suchá (to se pozná pohledem), zaleju znovu. a tak pořád dokola. pokud si to nastavíš automaticky - dein kampf. hnojím jednou týdně, v květu i 2x týdně, jinak zalívám čistou vodou.
:rolleyes:MG

ps: pokud je to nejaký zvrácený druh humoru, tak asi pomalu vypadávám z kurzu, protože fóry tohoto tipu mi pomalu přestávají být směšné.

2 jested: nevim čím hnojíš, ale zatim na každém hnojivu sem měl napsané, jak často se hnojí. do hliny to bylo dycky jednou za týden
trippity
Dík za rady a pište dál
jestedman
dr. dik, to sedí
trippity: zasad a uvidíš, chybama se člověk nejvíc naučí, nemá cenu tady teoreticky polemizovat . začni a pak se ptej.
ale protože mám dobrou náladu tak ti poradím. jak víš, konopí má rádo střídání cyklů sucha a vlhka. počkej než kytka bude prokazovat známky usychání a pak zalej, dokud ti nezačne vytékat voda do podmisky. nesnaž se ale o totální vyschnutí substrátu, ten pak ztrácí absorbční vlastnosti. tot celé. jako babička s muškátama
trippity
dík za rady a abyste věděli proč to dělám.Chystám se koupit nějaký čerpadlo a k tomu sem potřebovat vědět nějaký info sem totiž hrozně línej a chci aby každá "kytička"měla pohodlí
šlo mi o ty intervaly zalejvání těd když vim jak sou důležitý cykly vysychání tak nastavim čepadlo na jedno denně na nějakou vyšpekulovanou dobu
Měl sem dva návrhy
ad1)třeba každejch 15 minut trošku nbo
ad2)jednou denně pořádnou nálož
to co chces udelat se nazyva DRIP takze hledej smudlo :p:
trippity
dík za tipy ale newim co to je vzduchovej kámen?
monty.jack
Mám taky dotaz k tomudle tématu...

Hnojím zatím chemkama od AH v bubláku, ale potřeboval bych je použít i do hlíny(pelargonie+sukulenty+lignocel+perlit) - počáteční pH 6.

Myslím si že když namíchám poměr složek na růstovou fázi s mírným nadbytkem složky 1(ve který je hlavně dusík) způsobem:
1. destilka
2. do ní najeju koncentrát až do EC 1,4
3. upravím(no u AH sem nikdy moc nepotřeboval) pH na 6,2

A pak bych tím zahnojil jednou týdně a jinak denně jenom vodovodní odstátá EC 0,3; pH upraveno na 6,2.

Co si o tom myslíte? není to moc? chtěl bych minimalizovat riziko přehnojení. Má měření EC v hlíně význam, pokud ano jaké jsou optimální hodnoty během celého growu?

A poslední otázka : mám tucha že Plagron jsou BIO hnojiva, co si myslíte o jejich použití, nebo jaké hnojivo aťuž CHEm nebo BIO byste mi do hlíny doporučili.

Díky moc za vaše rady a názory.
Lowejoy
to monty.jack: Vzhledem k tomu, co si napsal zacatkem tveho prispevku si nemyslim ze si uplny amater,tak na druhou cast o hnojivech ti poslu tenhle link: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=711
monty.jack
citace:
Původní příspěvek od Lowejoy
to monty.jack: Vzhledem k tomu, co si napsal zacatkem tveho prispevku si nemyslim ze si uplny amater,tak na druhou cast o hnojivech ti poslu tenhle link: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=711


no tak něco o tom trošku vím(spíš teda hydro), ale hlínu sem si udělal na rychlo doma protože se mi povedly ze semínek vyselektovat 3 nádherný holky(který kvalitou i vitalitou hodně vynikaj od ostatních) a bylo mi jich líto dávat je ven na pospas živlům(ať už povětrnostním nebo lidským).

A právě nevím jak se to dělá s tím EC jestli to lze nějak kontrolovat nebo stačí se řídit tím že hnojit tak tejdně. Z hydra sem zvyklej, že mám vždy kontrolu nad tím, jestli maj to co mají mít, ale s hlínou za prvý nemám moc zkušeností, ani nevím jestli měřením EC ve výluhu z přesný navážky hlíny a třeba litru destilky se dá získat směrodatnej výsledek kolik hnojek tam je a jestli není už čas přikrmit.

Neví někdo? Určitě je tu hodně lidí co dělá hlínu a tohleto museli řešit.
:D jak můžeš napsat jednou denně,když ani nevíš za jak dlouho ti substrát proschne..??
Jinak hnojit substrát dvakrát týdně v plné palbě je pomalá vražda

monty.jack: ví :D
hledej
monty.jack
citace:
Původní příspěvek od SIMOR
:D jak můžeš napsat jednou denně,když ani nevíš za jak dlouho ti substrát proschne..??
Jinak hnojit substrát dvakrát týdně v plné palbě je pomalá vražda



Jak nevim, vím. Zalejvám tak aby po zálivce byl substrát nasátej a za 24h-přibližně je čas znova zalejvat. Já to neprolejvám až to z toho spodem teče. Ke kyti mám přístup tolikrát kolikrát denně chci, mužu si dovolit zalejvat akorát, což je stejně jednou za den(samozřejmě zachovám zalejt-proschnout-zalejt-proschnout cyklus.

Jen mi de o to, jak poznám kdy je čas znova hnojit, jestli to vůbec jde zajistit aby měla rostlina stále optimální koncentraci N-P-K v substrátu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma