Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 
Případ 13.4.2002 - Klikni zde pro originální téma
papaja
Policie zadržela skupinu pěstitelů konopí

PRAHA 13. dubna (ČTK) - Policie zadržela koncem března sedm lidí, kteří pěstovali konopí seté s vysokým obsahem účinné látky THC. Po devíti měsících tak uzavřela akci s názvem Madam, při které sledovala organizovanou skupinu na téměř celém území republiky, sdělila dnes ČTK tisková mluvčí policejního prezídia Ivana Zelenáková.
Zadržení pěstovali konopí ze speciálně vyšlechtěných semen dovezených z Holandska, které obsahují minimálně 20 procent látky THC. V nelegálních a profesionálně vybavených pěstírnách s umělým osvětlením, vlhkoměry a teploměry, zadržela policie velké množství rostlin, strojní vybavení a chemikálie určené k pěstování. Zajištěna byla také odrůda konopí AK 47, která může mít až 25 procent THC. Z palice rostliny, která vážila minimálně 800 gramů, by po zpracování mohlo být až 500 dávek.
Pachatelé podle zjištění vyšetřovatelů prodávali vypěstovanou marihuanu pod slangovými názvy skank nebo sputnik v ceně 130.000 až 180.000 korun za kilogram, přičemž výrobní náklady byly asi 60.000 korun.
Mladým lidem ve věku 25 až 27 let, z nichž někteří byli původně sledováni kvůli distribuci drogy extáze, bylo sděleno obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Za tento čin jim hrozí trest odnětí svobody ve výši dvou až sedmi let. Na šest obviněných uvalil soudce vazbu.
Na policejní akci se podílela Národní protidrogová centrála a Útvar pro odhalování organizovaného zločinu spolu s jabloneckými a libereckými kriminalisty.
papaja
Tohle je snad první případ lidí zavřených v souvislosti s pěstováním vevnitř...
Komický je výpočet-zajímalo by mne, jak k němu došly..
Walhalla2000
vevnitr... nojo, ale kdyz to prodavali na kila??? tim padem nekde v poradne velkem sklepe nebo hangaru... cili ... da se tomu jeste rikat vevnitr?
marc
Nojo, prave skoncila reportaz. Byl to dost vynosnej kseft, ale stejne nemuzu nikdy souhlasit s zaviranim podobnych lidi. Kurva, zrovna sem chtel postovat nove fotky a todle mi kompletne zkazilo naladu.

btw.Chtel bych videt du 800g palici.

[Edited by marc on 13-04-2002 at 07:39 PM]
Walhalla2000
jojo, ja ted na to dokoukal na NOVE. 6 sklepu a pak jeste mluvili o nejakem skleniku... a ze vydelavali miliony rocne... tak to je siiiila...
budvar
Tak to je slušný.Na N@vě říkali, že ze sklepů se staly profesionální pěstírny.Policisté to sklízeli 3 dny
Walhalla2000
a jeste. ty palice byly faaakt hezke. taky to byla dobra chemicka vyrobna. ty palice mozna i 800g meli, ale jedine za mokra. suseny fakt ne
Piskot
No jo no.

Kluci nezoufejte vsechny nas zavrou alespon budeme pohromade a lepe se pozname.
Zalozime Krimigrower.cz.
Thready se muzou vest na papire A4.Ktery si budeme posilat od cely k cele.Kazdy neco napise.Jenom aby bylo dost papiru.A vsichni kdo budou zakladat zbytecne novy thread tudiz plytvat papirem budou bez vecere.
A vzdycky v nedeli na vychazce na vezenskem dvore si rozdelime karmu.
Negativni karma bude znamenat sproste slovo anebo zahlavec podle prispevku samozrejme :D
A pozitivni karma bude znamenat kousek chleba,susenka nebo starsi rohlik od spokojenych ctenaru.V pripade nouze alespon usmev a dobre slovo.
A Wallhala rozda nekterym dalsi zeleny bobek na kapsu u kosile.Hned vedle vaseho cisla :D
Pak se vyvesi nejlepsi thready na zed dvora a ty shitovky se hodi do nedalekeho kanalu vzadu na dvore.Hergot tama by slo utect.
No a potom si slavnostne spolecne odpalime alespon startku.Po vsem tom koureni spoluveznu pres tyden na cele bude chutnat jak marjanka :D:D:D:D:D
A na zaver se rozejdeme do svych kotcu a budeme se tesit co zase novy perny tyden prinese.
drinker hulič
tak to se na me nezlobte, ale s jejich zavrenim muzu jen souhlasit. ja schvaluji travu, jeji koureni a pestovani pro sebe nebo pro kamarady, v omezenym mnozstvi, pro zabavu - sam to delam. rozhodne si tim ale nechci vydelat na barak - ale pokud nekdo (jeste k tomu celej "gang" 7 lidi) za to rocne inkasuje miliony a predtim pasoval chemickou extazi, pestuje v 6 sklepech po republice, to uz je fakt moc. vypestovali fakt dobry kvetinky, ale ty naklady - 60.000 - to by bez toho vypestoval asi jen Micurin.
doufam ze mi neposlete K-, ale chtit si takhle vydelat, to je podraz a nestavi nas do pozitivniho svetla. matka mi hned zacala rikat, ze me zavrou. nebyla schopna si uvedomit, ze ja pestuju tri kvetinace v pokoji a oni x kilogramu v sesti sklepech...
P.S - co je nelegalniho na pestirnach krome travy - teplomery? :) a jeste se mi libi, jak se vsude mluvi o davkach... to me polozi ;)
Al-Ban
Piškote, karma jak vyšitá :). Možná by mě to potom v tý base i bavilo :D.

P.S. Kdybych se o Madam dozvěděl dřív, tak jsem tam dneska převlečenej za benga a "likviduju" s nima tu marihuáánu :D.
abra007xas
No comment: Trochu neobjektiní média jako vždy. Ale dobře jim tak nemaj to prodávat. jsou to normální dealeři. Takže do basy s nima. jejich kytky rozdat chudejm a začátečníkům.
Lionhead
Co si vůbec představovali pod slovem "SKLIDILI" ??? nemělo by to být spíše zabavili nebo zničili? :D
Jinak takovýhle lidi dělaj trávě POUZE špatnou pověst - DEALEŘI - zhouba všech slušných názorů pro tuto rostlinu...potom to chtějte legalizovat když se to prodává po kilech za vesmírný peníze. Takže zase si lidskou vinou trávě klesla pověst :(
tovarisc
Což naplat
Když toho někdo pěstuje na tuny, a eště k tomu dealuje Extošky, vydělává na baráky a já nevim co ještě k tomu, tak se nedivim že je zabásli.

Ale člověk si přijde domů příjemně zhulenej, pustí si bednu......................................no a tam vidí ňáký zprávy a jak tam očerňujou hulení, kdyby si našli rači nějaký jiný důležitější věci než z vlastní neznalosti pomlouvat a očerňovat druhý lidi který jim navíc ještě nic nedělaj.

Tak to je všechno
Dobrou noc


PS:škoda týý 800g palice
Kvetak
drinkere karmu dostaneš, ale +, protože já taky nesouhlasím s takovímhle kšeftováním. Proti tomu, že si někdo doma vypěstuje pár kytek nemam nic, ale dělat tohle to už teda ne! Už jenom kvůli tomu, že možné legalizaci v budoucnu to určitě neprospěje a jestli se podobných pěstíren najde víc tak co se asi tak může stát?
dexmon
tak jsme dneska šli pokoupit pytlíček před sklizní a k údivu všech měli skoro všechny coffeshopy v praze vymytlíno...teda aspoň ty co čerpaj ze stejnýho zdroje...bude teďka v praze nouze...:(..ale sklizeň je tu cobydub tagze se budu jen koukat z dáli s pořádnym špekanem v hubě jak praha abstinuje...:D


edit> tak koukám že už sem stálý člen...tak přiťukávám džontem na zdraví groweru a fšehomíra :smoker:

[Edited by dexmon on 14-04-2002 at 12:33 AM]
Ant
Tak jako co si o tom myslim já... je velkej rozdíl mezi tim gdyž má něgdo doma skříň a v ní pár kytek a gdyž má něgdo pár sklepů a hafo moc kytek já si myslim že si to docela i zasloužily!!! Gdyby si rači postavily nějakou větší skříň a sami to zkouřily .................. tag by se jim to asi nestalo???
hell
vazeni groweri

souhlasim se vsema co rikaj ze to byla jejich chyba
dealerit s travou jeste za takovy mergle ´dobre jim tak
stejne se mi z toho akorat udelalo blbe

:(

ale kytky to byli fakt krasny ....bylo mi jich dost lito :)

hell


Shadowlady
Moc krásný nápad s tím Krimigrowerem, doufám, že nebude zapotřebí, ale přesto K+.

No a s těmi ubožáky, ať jdou tam, kam si zaslouží. Moc dobrou službu nám tím neprokázali. Zrovna teď, když to potřebujeme nejvíc.

PS: Asi jsem hloupá, ale nějak jsem na té adrese nenašla ty údajně 0,800 g palice. Můžete mě někdo polopaticky navést? Dík
Bud
Bohuzel jsem to videl jenom na NOVE. Ale rikali tam ze je prej odhalili diky tomu ze vedeli o tom pasovani extaze a pozdeji se ještě dozvedeli o tom, ze si z Holandska propasovali seminka nejake vyslechtene odrudy marihuany. Docela me to zarazilo, protoze jak se to ty kurvy mohly dozvedet? Jestli jim to prislo postou, tak to by mohli zjistit aji u nas!! Zrovna jsem si chtel nechat něco poslat, ale tohle me mejak odradilo.
Haman
Byla to jejich chyba (když nechceš tak tě nikdy nedostanou), ale že bych jim to přál to ne! Přál bych si legalizaci, abych mohl pěstovat jako oni a pak to prodávat ve svým krámečku.
Walhalla2000
2 bud - jak to zjistili? no treba jim nekoho nastrcili nebo treba "ovlivnili" nejakeho jejich znameho, ktery jim rekl, kdy a jakou odrudu dovezli... zpusobu je tolik a jestli necemu neverim, tak ze si to tito nechali poslat postou...


a fakt by mne zajimalo, zda cerpali info z brozurek, ktere si privezli z NL, nebo zda nam budou delat spatnou reklamu...
Kmenet
Když už tak někteří odsuzujete tuto pěstitelskou činnost a dealerství marihuany, tak se prosím zamyslete, co vlastně dělali ? Dělali jen to, co je v Holandsku již léta běžné !!! Jen se tam koukají na tuto problematiku trochu odlišným pohledem , že ?! A, že něco vydělali ?! Takový výdělek má u nás každý druhý podnikatel, jen je jeho okrádání jaksi legálnější ! K+ for Haman, i já bych rád pěstoval a prodával legálně ve svém krámku.

P.S.: Na vině je tento stát, který zakazuje zasadit semínko jisté kytičky do půdy, ne oni !!!!
brel
Zdravím :)
taky pozorně sleduju tuhle kauzu...
Když běžely v TV záběry koukal jsem jak mají pěstírny vybaveny, komentáror říkal, že zařízení je na profesionální úrovni. Některý komponenty mi připadly povědomý, viděl jsem je tady..., na GROWERU. Mám ten dojem, že to chytli někteří z registrovaných členů, asi se však nějakou dobu neozvou. Myslím si toto: alespoň někdo z těch lidí někdy byl členem, nebo i přispěvatelem; jedním z nás. Co vy na to?
debil
http://www.nova.cz/tv_archiv/
- tady je ta reportaz z novy,tak se muzete mrknout.Neprijde mi ze tam toho ukazujou tolik,ze by se dalo rict posoudit zda dotycni jsou uzivateli groweru.

Btw. ostatnim kdo rikaj ze je to jenom jejich vec, nevim chlapy co delate potom kdyz zrovna nic nemate a mate chut na nejakou dobrotku. To se potom takovyhle velkopestitele hodej co?
Lemarc
Případ Madam

Když jsem viděl v sobotu večer v TV zprávy kde mezi prvními reportážemi byla ta, kde v pěstírně na zemi leží spoutaný pěstitel,
pánové v černých oděvem s odhodlaným výrazem na maskami demonstrovali svoji sílu a moc ...
... zkrátka mělo to na mně tzv. odstrašující účinek.

Překvapili/rozzlobily mne informace / případně dezinformace, které byly sděleny televiznímu národu s větší či menší dávkou senzacechtivosti na jednotlivých televizích.
Jedna reportérka, myslím z veřojnoprávní TV, označila s ďábelským výrazem THC jako látku návykovou, to si asi nechám vysvětlit jak to myslela.
... 700 rostlin ... 130-180 tisíc Kč/kg ... 25%THC ... 800g palice ...

Původně jsem Vás chtěl unavovat výpočty o množství které vyprodukovali, pro kolik by to bylo lidí atd.., ale asi to není podstatný.

Podstatný je, že asi většinový názor říká toto:
Jejich problém, bylo to moc velký množství.
Ta kytka se pěstuje jako kulturní rostlina a jak už někdo řekl jde o to pěstování ne o prodej drog.
Tráva byla mediálně poškozena, způsobem jakým byly prezentovány čísla a deklarované údaje / vytrženo z kontextu nebo použití polopravd.


2 Brel - taky myslim, že mezi nimi mohl být člen Growru, určitě se tím nepochlubí, no a pokud si časem budeme chtít někdo dát tu práci a po použití vyhledávače nám vypadne, že např. XYZ má poslední příspěvek
před mnoha a mnoha měsíci, tak se stává kandidátem ...

2Piškot K+ za představu krimigrowru, věřím , že to bude pouze představa.
2Saluh - je to koníček, někdo pěstuje kaktusy, někdo zase jiné kytky ...
2Lionhead - ne ty lidi dělají špatnou reklamu, ale dali příležitost médiím sdělit neobjektivní polopravdy a tím si spoustu běžných
televizních závisláků vytvořilo zkreslené představy o kytce a lidech co se oni zajímají..
2all jo, souhlas byli to dealeři, a to se nemá...
mott
Lidi, vytipovaný objekty našli podle spotřeby el. energie, proto odkazuju znovu na thread http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2319 - vypadá to, že naše policie má návod z USA...
maslox
fsichni tady pisete ze si za to muzou sami ze kdyby toho nemeli tolik tag se jim to nestane. muj nazor je ze benga muzou prijit ke kazdymu z vas. az vas zavrou tag ostatni taky budou rikat ze si za to muzete sami???!!!!!
je to blbost. podle me je uplne jedno kolik toho ti kluci meli. Urcite ty svoje kyticky meli radi jako fsichni ostatni a uz je jedno jestli vas chytej kvuli "800 gramovy palici" nebo 10 kytickam se super chemikaliema a specialnima seminkama. Jim je to uplne jedno. a mam pocit ze tady taky....
davve
Takovejhle byznys - nemuzu jinak - to uz je fakt husty!
To, ze nam samopestitelum tahle reportaz pekne zavarila, otom neni pochyb a pekne me to sere!
Me napriklad tuto novinku prisla hned po odvisilani sdelit moje maminka. Drmolila paty pres devaty o velice kvalitni marihuane z holandska a o sklepech a sklenicich. No a na to konto jsem ji sdelil, ze si buduju skrin. Vzala to docela v pohode - dikybohu!
Nicmene policie tu bandu sledovala 9mesicu a vlitli na ne az ted, vzhledem k tomu zgurvenymu paragrafu 188 a k blizicim se volbam to bylo skvele nacasovany
nemyslite?


Havro
Gross se zase vyznamenal... :-( , ale byli to nechutni dealeri, patri jim to.
psycho
Lidi, vzhledem k tomu, ze jeden z tech typku bydli ve stejnym meste co ja, tak bych vam poradil, at zase nezerete vsechno, co tv naserviruje.

Jo a podle mne, hodne hulicu si skunky kupuje, a tak si myslim, ze nebejt tech lidi co zatahli, nemeli by vasi kamosi, nebo mozna i vy samotny co hulit. Az budete skero rozdavat zadarmo, tak potom muzete odsuzovat ty hnusny zly dealeri. (Tim nechci rict, ze se nenajdou lidi, co doopravdy zavrhují prodej marihuany, ale tech je zatracene malo).

karma pro masloxe - mas pravdu s tim , ze se to muze stat kazdymu kdo pestuje, staci, kdyz bude v kontaktu s dalsima lidma a nekdo z nich bude kseftovat i s jinejma vecma, diky cemuz se o nem domaknou benga a nakonec zatahnou spolu s nim i par jeho kamosu. A media z toho udelaji organizovanou skupinu... a mimochodem, tomu typkovi mesic odposlouchavali mobila, takze bacha na to.

[Edited by psycho on 14-04-2002 at 10:15 PM]
Era
Ano, Kytka byla poškozena :(
Myslím, že legalizace by měla i takovéto pěstování ve velkém povolit, ovšem za stejných podmínek, jako třeba výroba a prodej jablek - ŽL, daňe atd.
Jinak - jestli se někdy namočili do extáze, tak byli pochopitelně sledováni :(

2Lamarc: dle trestního zákona látkou návykovou (na rozdíl od třeba nikotinu!) THC je. (par. 89. odst.10: Návykovou látkou se rozumí alkohol, omamné látky, psychotropní látky a ostatní látky způsobilé nepříznivě ovlivnit psychiku člověka nebo jeho ovládací nebo rozpoznávací schopnosti nebo sociální chování.)
700 kytek tam bejt mohlo, cena 180 Kč/g spíš nízká (dle článku v magazinu DNES - číslo už nevím - to mohlo být až 300 Kč/g)
Ale fakt, ten způsob podání - dělali z toho pomalu kauzu LTO! :bounce:
A co mě nasralo snad nejvíc - reportáž určitě vyvolá v takových těch postkomunistických tatících pivařích závist, jak se dá na "drogách" vydělávat a ta závist vyvolá nenávist k "zasranejm kapitalistům, zlodějům, tunelářům a milionářům, podnikatelům, co maj víc, jak já, co čtyřicet roků dřu ve fabrice a mám stěží na Startky!" a nenávist ke kytkám a jejich konzumentům :mad:
Kucí to přehnali, koledovali si o to.
Shadowlady
Díky za adresu, sice se zpožděním, ale shlédla jsem to.
Takový trochu dost větší indóóórek.

to Debil
Stojím si sice za svým, ale musím s tebou souhlasit, že v tomto případě je na vině stát. Proti blbýmu zákonu se dá dělat jenom jedno a to pokusit se ho nějakým způsobem změnit. Jinak jsme namydlený!
nemo
Kmente pozor. Pokud já mám informace, tak v Holandu můžeš mít legálně jen 5 kytek na osobu a kdo má víc, porušuje zákon. Nevím jak je to teď ale tuhle informaci jsem dostal před dvěma lety od maníka, co se pěstováním trávy v Holandu živí. Pozor na to.

A k tomu případu:
1.) Uvědomme si, že z hlediska policie je konopí stejně nezákonné jako jakákoliv jiná nezákonná droga (takto se vyjádřil Komorous v jenom intewiev)
2.) Ani veřejnost ve své většině nerozlišuje co do nebezpečnosti mezi různými druhy nezákonných drog.
3.) Policie si dělá svoji práci a při té potřebuje ukázat nějaké výsledky. A toto je taky výsledek. Nejen to, je to velký výsledek a mohou sami sebe pochválit.
4.) Logicky, policie při své práci chce, tak jako každý druhý, dosáhnout výsledku s co nejmenší námahou. Nepomáháme jim někdy sami?

Takže
1.) Nedoporučuju žádné chlácholení sami sebe, že jsme v pohodě, když máme jen pár kytek.
2.) Je třeba si uvědomit, že informace a fotky na Groweru určitě mohou být jedna z jednoduchých možností jak se může policie dostat k výsledku
3.) To že někde nějaký policajt nereaguje, když něco uslyší NIC NEZNAMENÁ! Ten samý zítra může být v komandu, které někde "zasahuje".

Be carefull!!!

Jediná možnost jak mít klid, podle mě, je dát se dohromady a tlačit na změnu zákonů. Je to dlouhá cesta ale ta nejlepší. Shadowlady to ví taky.
xmalcolm
Mám několik připomínek pokusím se to vzít postupně jak mě zaujali vaše příspěvky
- „když oni to prodávali na kila“ Walhalla 2000 kde je prosím hranice moc a málo?
Promiň příteli ale v poslední době už opravdu nemohu, tu špatnou reklamu snad nebudu ani rozebírat
For Saluh nezoufej určitě pěstuje většina lidí na Groweru pro radost a ne pro prachy i když někteří tomu dávají rafinované názvy jako třeba „částečné vracení nákladů“ přivítal bych větší invenci
For Knemet čéče tak tys mě opravdu rozesmutněl Holandský model funguje ale opravdu jinak než si představuješ nemluvě o tom že pravděpodobně neznáš význam slova podnikat .To totiž mimo jiné odvádíš daně o licenci ani nemluvě. A snad bys nechtěl srovnávat jak říkáš “každého druhého podnikatele“ s touhle povedenou partičkou.
For Debil znám pár lidí kteří to takhle nedělají sám se počítám mezi ně ale každého věc.
For Mott, Maslox a Psycho ještě jednou . Společenská nebezpečnost pana nebo paní XY který-á si pěstuje pro svou spotřebu je opravdu zanedbatelná. Ta ovšem geometricky narůstá pokut v tomhle oboru podnikáš. V zemích českých, moravských a slezských, jak je mi známo podnikání v tomhle obor není podporováno. K těm policistům, jak už bylo mnohokrát řečeno dělají jenom svoji práci což jim snad nemáte za zlé.
For Nemo Komorouse opravdu nezajímají bobíci který to berou jako svůj koníček, spaní mu kazí jiný fešáci.
Nevím jak „ti kluci měli svoje kytičky rádi“ ale prašule měli radši určitě. Nebo snad ne? Proč by to potom dělali???
Závěrem bych rád podotkl že mít rád prašule není velká tragedie pouze cena za kterou jste je někdy ochotni získat je zaduža.
psilos
Měli to fízlové načasovaný, co? Bude amnestie. Vlk se nažere a koza zůstane celá. Každopádně bylo to už celkem velký množství a ještě k tomu na kšeft. Mohli jim jen napařit nějakej daňovej únik a nedovolený podnikání. Připadá mi , že se poslední dobou od tý lagalizece spíše oddalujeme než přibližujeme.
BTW, sklidil jsem a usušil NL pro vlastní potřebu, ale 900g. Kdy si pro mě přijdou? Snad ne v půli dalšího pěstování, to by mě mrzelo.
teabooster
Něco o nějakém počtu kytek který se smí legálně pěstovat v holandsku jsem také slyšel;),ale neumím si představit jak se z pěti kytek zásobujou coffeeshopy :D
Takže jak se to tam doopravdy jede by mě teda taky zajímalo.:wink:Možná by nám to tu mohl někdo nastínit,když má toho známýho co se tím živý :wink:
No,co se těch týpků týče,mam dojem,že tohle nebo něco hodně podobnýho by se klidně mohlo stát dost lidem znás.Beru to tak,že týpků bylo asi sedm a všechno co ukazovali,nebylo zase v žádnejch halách,ale jednotlivě ve sklepích.
No,nějak podobně dá se říct,že si to jede spousta známejch a spousta lidí odtud.Kdyby si policie spojila jednotlivce do skupiny 7 lidí,to by jste koukali kolik by toho byli schopni vypestovat za rok;) dávalo by to podobný čísla,jako ty jejich:wink: 800 gramová palice,samozřejmě za mokra a 500 dávek to už jsou jen mediální kecičky
Takže začínam mít spíš dojem,že chytli týpky,kteří se do pěstování pustili ještě dřív než my a to bylo na kytičkách vidět :) měli by jsme si teda možná dát větší pozor aby jsme se moc nezdružovali,třeba by nás potom označili jako organizovanou skupinu.
Jinak bych je ani za dealery moc nepovažoval,oni přece pěstovali kytky,který rostou kolem třech měsíců.Něco jsem tam zaslechl,že náklady na kilo byly 60 tisíc. a nezapomínal bych na ty tři měsíce :wink: takže kdyby to prodávali průměrně za 150 tisíc za kilo museli by ty chudáci,aby se vůbec uživili pěstovat kilo trávy měsíčně :D
To by tak odpovídalo těm číslum co zveřejnili-(12 kilo za rok)-prodávali marihuanu na kila :D :D
Týpků bylo sedm a pěstírny po celý republice:D
to se jim to teda fakt vyplatilo :( každej měsíc po odečtení nákladů,si mezi sedm týpků rozdělit 90 tisíc- to mi pak vychází jak už někdo říkal plat normálního podnikatele :wink: takže se na to dá koukat i takhle ;)
dealerama bych spíš nazval Ty,co to od nich kupovali za 150
a bez čekání nějakejch tří měsíců než to vyklíčí a vyroste a přepne se a sejme se to a ostříhá se to a usuší se to a naváží a ..... to začne okamžitě rozprodávat za drsný ceny,které zná hodně lidí znás:wink:
To jsou totiž ti,kteří vydělávají ty miliony ročně o kterých se mluvilo:wink: no a i takhle se na to dá koukat:D
Já bych akorát řekl,že týpkům jejich koníček přerost trochu přes hlavu a pěstování se stalo jejich zaměstnáním:D
Takže na to bacha Groweři,nemusim nikomu připomínat,že jsme závislý na pěstování:D tak at se nám koníček nestane zaměstnáním:D
Už jsem se s kámošema kolikrát bavil jak by bylo super mít svuj kofáč a nechat si ho zásobovat kvalitníma modela od svejch známejch :D takže bacha :D a neodsuzujte je hned jako dealery kterejm to patří,aby jsme se sami jednou nedivili až na nás zase něco vymyslí:wink:
už je přece trochu znáte čeho všeho jsou schopní-viz hrozný bludy ze všech stran,jenom za poslední měsíc ;)
tak zatim.....:pimp:
Ruprt
No super lidičky,čumím jak tady každej tý grupě přeje basu.Uvědomte si všichni,že vlítnout můžou kdykoli i k vám a pak si tohle mužou říkat vaši sousedi.JE DOBŘE,ŽE TOHO FEŤÁKA ZABÁSLI !!!Jestli někdo pěstuje na kila,nebo jen tak pro sebe,je da se říct jedno,porušuje zákon a hlavně,každej si to svoje zdůvodní a u sebe obhájí.Trošku z toho kouká zavist,nad vydělanejma milionama.Ať hodí šutrem,kdo nikdy nic nekoupil!!!
debil
trošku mě to tady zaskočilo,protože si myslim že 800g neni zas tak nic nemožnýho nebo nenormálního.Vychází to na 2x400w nebo 400w + pojezd, nebo třeba 600w(400w)ScrOG.Takže ruku na srdce i pod jednou 400w se proste tech 300-500g dá v pohodě. Taky si myslim ze takovejch 300g se proste s kamosema vyhuli uplne bez problemu,takze mi porad neni jasna ta kritika,kdyz tady vydim ze je odsuzujete za 800g.Ani si nemyslim ze zrovna tohle bylo na deal,pokud jich bylo 7.

Proto musim souhlasit s teaboosterem,ze to vodsrali zase uplne jiny lidi nez meli.Bouhužel.

P.s. zajímalo by mě co by odpověděl pan vyšetřovatel na otázku co udělali s těma lidma,kterejm ty kila prodali.Nikde vo nich ani zmínka a nebo to rovnou prodávali po 3g?Těžko

[Edited by debil on 15-04-2002 at 11:50 AM]
Aloo
.

[Edited by Aloo on 02-05-2002 at 03:31 PM]
viridis
Nazdar, organizovana celostatni skupino ! - ono to s tou organizovanosti neni zase az tak zhave, neni-liz pravda ?
Shadowlady
čau příteli, asi si možná vykoledujeme -, ale musím s tebou souhlasit. Nejdřív pozorně všechno přečtu a potom odpovídám na to, co mě zaujalo nebo s čím nesouhlasím.
to Debil
Nikdo jim to přece nepřeje, to by jsme byli padlí na hlavu.
V každém případě hazardovali a nebyli opatrní. Přeju jim, aby se z toho dostali a zkusili obhájit tu debilní frázi, že je to vlastně pro jejich celoroční spotřebu a rozdělíme-li si získané množství na dvanáct měsíců, je to vlastně menší množství než velké a hotovo.
Pokud je ale chytli za prdel, když prodávali, mají asi smůlu. A navíc jestli se nemýlím, ten zátah na ně probíhal asi třičtvrtě roku, takže to nebudou asi žádní amatéři.
Bůh s nimi! A nezlob se za mou upřímnost, je mi tak přirozená a jinak už to prostě neumím. Čauky
hh-top
To je ryze výdělečná obchodní operace s nelegální psychotropní rostlinou, navíc v organizované skupině. Komorous správně odvedl svou práci. Nikdo jim to doufám nepřeje, ale také doufám, že mezi námi není mnoho těch, kteří si myslí, že si to ti lidé nezaslouží.
Ruprte, nepleť si koupit a prodat!
A co se týče špatného jména pro trávu a trávaře, není to naše ostuda (spíše naopak, je vidět, co pěstitelé umí ve sklepech), ale ostuda těch, kteří trávu prodávají. My jí přece pěstujeme stejně, ne-li lépe než ti uvedení lidé, ale neprodáváme jí, nýbrž se z ní radujeme a hulíme jí(doufám, že zdrcující většinou) na přátelské a neziskové bázi.
Právě proto žádáme u konopí dekriminalizaci pro samozásobitele. Obchod je ale obchod a čím více peněz se v něm točí, tím je nebezpečnější.

NEPRODÁŠ - NEKOUPÍŠ, je naše nejlepší sebeobrana a odlišovací znak od těchto případů.
Haman
Neni to první případ, ale druhý - ten první byl už v roce 99 - http://www.mvcr.cz/aktualit/sdeleni/1999/sinsemil.html
burning bush
2 hh-top
neříkej, že jsi měl to obrovský štěstí a nemusel jsi nikdy nic kupovat…
2 teabooster
musím souhlasit v duchu, tolik týpků je líných hnout prstem a raději mastí kapsu jinýma ktomu bez rizika a strachu, což pro stav huličů je díky náchylnosti k paranoii ideální…
sám zakládám plemenný chov a vím kolik je s tím práce a kolik času to vezme …
regulérní zaměstnání…
2 psilos
amnestie?? ta tu nebyla přes deset let a určitě s ní nikdo nepočítá… navíc celá akce
trvala dost dlouho a navíc je mi jasný, že na ně přišli přes extázi… na relativně malou rybičku chytli velrybu, i když všichni vědí, že kytovec není dravec, ale neškodný býložravec…
2 ruprt
k2u, závist spolu se strachem ničí lidi

Roman Dirda
Zajímalo by mě,za co jim hrozí odnětí svobody od dvou do sedmi let.Jestli totiž(jako při akci sinsemilla) našli jen živé rostliny,tak jejich zatčení je PROTIZÁKONNÉ a nějakej právník by je z toho měl vysekat a konečně jim ukázat,že pěstovat konopí je u nás legální,zakázáno je tuto rostlino usušit,zpracovat a už jako zpracovanou drogu dealovat.
Vždyť i JXD píše ve svém pamfletu-ví policie o vašich kytkách?Nechte je růst,jen se zbavte všeho usušeného materiálu.Víme o případech,kdy policie pěstování bere jako přestupek ohodnocený několika stokorunami pokuty.
xmalcolme:píšeš jak společenská nebezpečnost narůstá..Neměl by ses jít léčit?Pokud opravdu kouříš ty strašné DROGY z konopí,určitě víš jak to bylo ve Čtyřlístku-začneš upadat a brzo je z tebe troska..Zachraň se,dokud není pozdě!A teď vážně:Jestli si myslíš,že je konopí společensky nebezpečné,proč ho kouříš?Nečetl jsi žádné studie ze kterých nakonec vyplyne že se jim nedá věřit-každá dopadne úplně jinak,podle jedné všelék,podle druhé svinstvo,podle toho kdo ji platí.Jediná věc na které se shodnou je že kouření škodí zdraví-ale konopí se dá i odpařovat nebo jíst-nemusí tedy škodit vůbec.:):):)
tahua
proboha copak si nikdo z Vás neuvědomuje že když se konopí zlegalizuje nebudou tyhle lidi mít šanci!! Proč bych měl kupovat od dealera když si to můžu vypěstit sám??!!
Ale v současný situaci se spousta lidí bojí a případně nehodlá investovat finance a čas.Jinak se přikláním k názoru že zasluhují pochvalu za kvalitu.
Osobně když nemám ze svého, koupím raději kvalitu za prachy u dealera než shit zadarmo a k ničemu. To co je běžně k mání zadarmiko (ve většině případů) přináší kýžený efekt tak maximálně na pikosekundy. Ty kluci do toho investovali čas a many a tak si podle mě zasloužily něco zpátky. ža se nechali chitit je jejich hloupost!!! Na druhou stranu všimli jste si že nikde nebyly žádný zbraně a tak jak tomu bývá většinou u chenickej výroben perníku a héra??!! Za to patří těm klukům taky uznání. A navíc je to modelovej příklad jak by se dalo po legalizaci začít podnikat. jak vydíte tak klientela a trh by tu byly, bohužel chybví legislativa. Mimochodem zdá se mi že ve fóru pro politiku to nějak vyznívá do ztracena.
tahua
proboha omlouvám se za ten pravopis- já věděl že zkašenej sem nemám psát, takhle dopadnu skoro pokaždý...HA HA HA HA

Take it easy !!!! Basu za hulčo nezaslouží nikdo!!!
Dude
doufam, že si nevykoleduju příliš negativ K, ALE: jo, uznávam, že to je kšeft, že to je nelegální látka, takže čistě právně fšechno v pořádku, ALE ty lidi neodsuzuju, proč si tim třeba nevydělat???
Jasně, je to něco jinýho pěstovat pro vlastní potřebu a něco jinýho na kšeft, ale stejně když si vezmu všechny ty likérky a pivovary - ty prodaj denně snad miliony dávek drogy a nikomu nevadí, že si majitelé vozí zadky v mercedesech? Proto čistě logicky - proč by mi mělo vadit, že někdo vydělává na látce, která je mnohem bezpečnější??

Doufam, že trošku pochopíte, co se snažim říct:).
drinker hulič
"... chápu, nenutim..."

dude, vim jak to myslis, ale ti co si vozi zadky v mercedesech napriklad odvadi dane a davaji praci stovkam lidi. navic je to legalni, ale v tomhle pravnim systemu nema cenu se zabyvat ohledne chlastu a lehkych drog slovem legalni... soukrome paleni je taky trestny cin, i kdyz to pak pije treba jen par lidi.
samozrejme nemuzeme ty lidi jen tak odsoudit kdyz je nezname osobne (tady si asi protirecim, ale muj prvni prispevek byla rychla reakce, kdyz jsem videl v televizi ty zabery - ted jsem uvazil i nazory ostatnich), ale prijde me, ze ecka uz jim tolik nevynaseli, tak jeden dovez seminka a tak si rekli ze si namasti kapsu na trave.
spis je blbe, ze trpi povest pestitelu a hulicu (zvlast pred MMM), kdyz se to spojuje s dylovanim chemie a vilama s bazeny.
jo a taky toho vlastne tolik nevypestili, meli sest plnejch sklepu, naklady 60 litru, to je deset na jeden a bylo jich sedum (sefik a spravci sklepu :) ), coz by odpovidalo urovni samotnyho pestitele, pro nehoz je to velmi nakladny a zabavny konicek.
delph
To All
Hazim kamenem = nikdy slovy nikdy jsem nekoupil/neprodal
ziju mezi komunitou groweru (vetsinou outdoor). Kdyz nahodou zelena
dojde tak dostanu. Vetsina lidi se tu odvolava
na to ze: "ted pred sklizni tak sem MUSEL nejakyho skunera zakoupit." Ja to
povazuju za nehorazny keci. Kdyz me (resp. kamaradum) koureni dojde proste
nepalim. MUSIM jenom chcipnout. Napriklad v intervalu cerven-zari 2001 jsem hulil cca 3-4x. Jsem posledni
kdo by mohl delat mentora.
Chapu ze vsichni lidi nemuzou pestovat i kdyby chteli, ale na dealing plivu. Zaroven
odsuzuju ty maniky co to prodavali po kilech, ale nemuzu souhlasit s tim ze mohou dostat
az 7 let (myslim?). To je trochu moc. (Docela rozpolcenost ne?)
myslel sem ze tady na groweru je zelena u nekterych brana trochu jako duchovni zalezitost => trochu zklamani

PS: nechci LEGALIZACI jsem pouze pro dekriminalizaci a pesteni pro osobni potrebu
zamyslel jsem se nad tim proc pestuju (ne proc hulim):
Z 1/4 bavime samotny pesteni
Z 1/4 tesim se na podzim (smoking)
Z 1/4 moje jesitnost a chvala kamaradu (at mi nikdo z goweru netvrdi ze mu nestoupne sebevedomi po tom co mu znamy pochvali modylek)
Z 1/4 delam neco zakazanyho (protest) co nemuze delat kazdy a je pro me nepredstavitelne ze bych se jak idiot patlal pul roku s kytickama
a zaroven bych mohl jit do kaface a koupit si za babku 5x lepsi model
delph
Ok ano i pri dekriminalizaci je mozne se patlat s kyti "legalne" resp. aby te za to nikdo nezavrel a nemohl te buzerovat. Ale obchodovat s kilama je prece jenom pro me osobne hodne na pikachu
debil
to sem se tady snažil napsat,že průměrně na jednoho maníka to vychází prostě na 400-600w.
Byl sem bohužel lehce vyobcován
marc
A co maj delat lidi, co nemaj moznost pestovat ?

p.s. Nesnasim moralizovani.
Era
Buď -hergot- se usnesem, že je ganja na stejný úrovni, jako tabák a líh - a pak ať se prodávají třeba tuny, v souladu s obchodním zákoníkem atd,
nebo je THC něco horšího - a světe, bacha na trávu a omezit to.

Já volím tu první variantu :D
teabooster
No,takže :wink:
že se tento případ nikoho z nás netýká si právě vůbec nemyslim.Určitě se teda netýká spousty z nás:) hlavně těch starších,co si indoor pěstování pro vlastní potřebu zkouší jak se říká na starý kolena.:D Přiznejme si,že pěstování pod lampama se u nás rozmohlo až po vzniku growschopů a taky groweru;)
Mam dojem,že maníci ve věku 25-27 let o kterých je řeč,začali s pěstovánim o hodně dříve než my.samozřejmě že tenkrát začínali s uplnym hov... a hlavně s úmyslem vypěstovat si něco pro sebe a kámoše.Takže jejich skřínky vypadaly podobně jako ty naše (ty naše jsou vychytanější) :D malý,skromný dvě kytičky,spousta lásky a čekání atd :)
No a jak čas pokračuje,jako i my se zlepšujeme v našich výsledcích,samozřejmě i maníci se zdokonalovali.:D
Pak přišel čas growshopu a prvních větších výpěstků:D
Growshopy plný profesionálních potřeb pro pěstitele(za drsný ceny) :D to je ale maníkům skoro jedno.Maníci už přeci ví,co se dá vypěstit z jejich skromných potřeb:D
takže ani jeden z nich moc neváhá a z prvních many si koupí první nutný věci k pěstění.Pak si samozřejmě každej z nich má v úmyslu po sklizni zase o něco tu svojí pěstírničku vylepšit.Takže něco prodá po kámoších za pohodovou cenu a pokračuje ve svým koníčku:D
A tak čas plyne a plyne :D...... až jednou přijde řeč:D my si to nemusíme kupovat,protože my tak nějak furt máme;)když nemam já-máš ty:D..........Ale víte za jaký hrozný prachy se to kupuje u nás v rockáči? za 300 gram..........To si děláš prdel??
Nědělam-když to uděláme potichu s Vendou a Mirkem u něj na baráku ve sklepě tak tam uděláme KILO:D
A budeme to dávat celý najednou třeba za 150 :D
to nám v dnešní době urvou ruce:D
A je to :D
Tak takhle by se to klidně mohlo někomu přihodit-začíná to nenápadně:wink:
tak bacha aby taková historka nepotkala někoho z těch mladších:wink: věřim že se najdou:D
ale doufám že nikoho nechytí :D

Era- souhlasim a né jenom asi já :D
bylo by vyřešeno

[Edited by teabooster on 17-04-2002 at 02:04 AM]
mott
Pro ty kteri nevideli zpravy v TV je tu zaznam - http://tv.idnes.cz/video.asp?c=A020...buv&r=tv_zpravy
Cpt. Pierre
Tak mě ta banda vyloženě nasrala!Když už pěstuju tak pro sebe a pár kámošů a když si na tom chci udělat miliony a ještě k tomu vedle vydělávám na koulích tak se snažim bejt maximálně opatrnej a když nejsem tak si basu jedině zasloužím.A tadle banda kreténů jen ukázala národu jak je to tu s drogama nebezpečný a každýho, i ty naše benga asi trkne, že tady asi nebyli sami.
Takže se nás to dotýká více či méně všech tak buďte OPATRNÝ chlapi.I za jednu kytku je to potenciálních 5 let v chladu.
Ruprt
Nikdy jsem nevidel,aby nekdo nekoho nutil,aby koupil E,nebo aby se nekdo v abstaku klepal,nez si E da a protoze jsem byl na nejedny party :-) vim,ze to tam prodava kdekdo,ale nikdo tam s tim nikoho neotravuje.Chces,tak koupis.Vy,co se tady E ohanite a jste pohorseni,vylezte jednou ven a kouknete se kolem sebe.
Tim že nekomu huleni das,delas presne to co oni,akorat neinkasujes!!!!!Ty typci,co je sbalili,byli asi jako my
vsichni tady,PESTITELE.Akorat to lifrovali ve velkym do sveta a tim se vystavili riziku,na ktery dojeli.
Spatny jmeno huleni delaj mnohem vic 15tilety parchanti,ktery to hulej kdekoli venku za bilyho dne,vsem na ocich a jeste se pred kolejdoucima predvadej.
Kouknete se do skrini,kolik toho mate a laskave si uvedomte,na kolik by vam to fici ohodnotili,kdyz dokazou vybalit cosi o 800g sisce,ktera je tak na 500 DAVEK.Mozna byste byli prekvapeni,kolik jste si za dobu pusobeni"vydelali".
delph
To Ruprt
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tim že nekomu huleni das,delas presne to co oni,akorat neinkasujes!!!!!Ty typci,co je sbalili,byli asi jako my
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To byl doufam vtip. Mezi tim ze ja dam/dostanu a oni "inkasujou" je rozdil (v tomhle pripade) 150,- Kc/g a to se mi zda uz podstatny rozdil obzvlast kdyz je tech gramu vic.
Ty davas rovnitko mezi pokojneho growera, ktery pesti pro sebe a sve kamarady, a lidi kteri na tom vydelevaji kdyz ne miliony
tak statisice. Navic maji techtle z Eckama. E neodsuzuju jenom pukazuju na to ze z travy meli slusny vydelky OK a do toho XTC? Takze si z toho
odvozuju ze nepestili z duchovni lasky ke konopi, ale delali to JENOM PRO PRACHY. Notabene jak sem pochopil zpravy (mozna spatne?) puvodne
po nich nesla policie kvuli ganje ale spis kvuli E.
Nedivam se na to z pohledu nasich "jakozakonu", ale z meho naivniho hipies nahledu na svet. To je tady k sakru tolik konzumentu!!!
Znova opakuju ze zasadne nesouhlasim s tim jaky mohou dostat trest. Souhlasim je to zakon trhu ale je to SPATNY zakon trhu.

PS: nejsem moralista ale jsem svatousek. Nikdy sem nemel problem se zakonem a jenom se modlim aby to tak dal zustalo
PPS: K+ Ruprt plne souhlasim z tvoji posledni casti prispevku o tech detech
rezonance
Souhlasím s Pitryskem, K+. Vidím marihuanu jako každé jiné zboží. Dostanu-li chuť na mrkev či jablko, taky je nejdu rovnou pěstovat, koupím si je v obchodě, potažmo od velkopěstitele - a rozhodně ne za ceny výrobních nákladů. Žádný zemědělec nepěstuje proto (nebo jen proto) že ho to baví, ale sleduje tím především svou obživu. Proč by to nemělo platit s marihuanou? Nesouhlasím s názorem, že každý, kdo je na trávě, by si ji měl sám vypěstovat - ne každý na to má čas, možnosti a nebo chuť. To by pak muselo platit třeba o pivu, že kdo na něj dostane chuť, musí si jej uvařit? To, že konopí někdo pěstuje, či distribuuje na výdělek je jeho riziko, za které si podle mě právem nechá zaplatit - a ta parta na to riziko dobrovolně dojela. Když bude konopí legální, určitě ho bude zas někdo pěstovat či prodávat ve velkém, ale nebude si prostě účtovat za riziko - ani nebude moci kvůli konkurenci. Je to prostě zase na základě nabídky a poptávky, na zákonech trhu. Je to v blbém zákonu a v blbém přístupu. Jsem pro to, aby si trávu hulil každý svéprávný podle svého uvážení, stejně jako podle svého uvážení tisíce lidí beztrestně chlastjí či kouří tabák a vědomě si ničí zdraví - je to jejich věc. Ale jsem pro to, aby bylo trestné navádění, či dokonce nucení užívání marihuany, ovšem aby totéž platilo o tabáku a alkoholu. Odbočím: rád bych přišel na to, proč je problém okolo drog tak ožehavý až poslední desetiletí, když drogy jsou tu staletí, ne-li vlastně tisíciletí? Že by dřív měli lepší zákony? No to vlastně asi měli, ale hlavně měli asi ještě něco jiného lepšího, ne? Přístup, nebo měli lidi možnost něčeho lepšího než droga, lépe řečeno nepotřebovali tolik mít možnost od něčeho únik - co vy na to? Myslím si, že by bylo asi vhodnější, aby se místo vymýšlení přiboudlých zákonů věnoval čas na to, proč v poslední době letí drogová hvězda tak vzhůru.
nemo
Já znovu musím napsat to co jsem v jiných tematech na tomto serveru řešících vlastně tu samou věc napsal už dvakrát (omlouvám se všem co to už četli):

"Podle mě je v nelegálním dealerství jeden zásadní problém, kvůli kterému jsem proti nelegálnímu dealerství a jsem pro úplnou legalizaci konopí. Ten problém jsou ŠPINAVÉ PENÍZE. Když totiž někdo získává nelegálně peníze, tak nad nimi nemá společnost kontrolu a pak s nimi ten někdo může dělat a taky dělá nekalé věci (kupuje si politiky, policajty, nájemné vrahy a já nevím koho ještě), aby ovládl svoje okolí a získal ještě víc. A to já bych nechtěl. A buďte si jistí, že pokud to tady ještě není, tak to přijde.
Uvažujte logicky: když prodáte trávu za 100 milionů, tak s tím se dá už něco dělat ne? A pro to se taky už hodí ledacos udělat nebo ne? Třeba i vydírat nebo i vraždit.
Abyste se tak moc nesmáli těm 100 milionům, podívejte se do: Galerie/Co dokáže prohibice, je tam tabulka za kolik peněz se podle Českého statistického úřadu užilo konopných produktů v ČR v roce 2000. Je to za víc než 6 miliard korun!!!! Nejvíc ze všech nelegálních drog (Heroin je až na druhém místě s 5,4 miliardami Kč)." Nejde pak vůbec o to, jestli je to dobré nebo špatné ale že je to nelegální a tím i mimo kontrolu.
Toto je podle mě podstata problému. Ne že si někdo vypěstuje něco navíc a prodá to ale že si z toho někdo udělá těžký byznys. To je to čeho se bojím. Protože pak nejde primárně o drogy ale o velké peníze a trh s nimi spojený a vše další s tím spojené. Nelegální a tím i neprůhledné.
Já vím, že, ti o nichž teď píšeme, zatím toho nenapěstovali a neprodali za tolik peněz ale je to jen ZATÍM. Každému myslícímu člověku musí být jasné, že když vydělali teď tak lehce X korun, tak proč by příště nevydělali víc a přespříště ještě víc, a pak je to tam, kde o tom píšu výše. Možná že ne tihle ale buďte si jisti, že je tu dost jiných lidí, kteří by to zkusili kdyby viděli, že je to tak jednoduché. Já neříkám dobře jim tak a nepřeju jim to ale pokud pěstování a užívání konopí není v této zemi legální, tak jsem rád že k tomu zásahu došlo dřív než později. Tady se nebavím ani tak o konkrétním případu, jako o principu. To co z toho udělají media to je jiný guláš (ostatně jako vždy).

Vypěstujte, zahulte si a přemýšlejte o tom.
Když jde o sto korun tak jde o hovno ale když jde o sto milionů, tak jde o krk.
Docela to někteří z vás už vystihli.
Jasně to vidí tahua K+
Era to pěkně rozhrábl. Moje řeč. Jsem taky pro první variantu

Taky k tomu Holandsku bych chtěl (to teabooster) říct, že to, že tam jsou cofee shopy legální a může se tam prodávat konopí a nikdo proti tomu nicmoc nemá neznamená, že všechna ta tráva kterou tam prodávají je vypěstovaná legálně. Ten můj kamarád taky věděl, že může pěstovat legálně jen 5 kytek a měl jich 35. A věděl že je to NELEGÁLNÍ . Ale risknul to. Má z toho slušný příjem, tak proč by ne?
A taky si všimněte jak Holanďané přistupují k podobným kontroverzním věcem (třeba prostituce nebo eutanasie): oni to napřed dlouhou dobu TOLERUJÍ (i když je to protizákonné) a když vidí, že je to dobré tak to teprve uzákoní.
Zkrátka představitelé toho státu přemýšlí co je dobré a co ne a dívají se na rozdíl od našich dopředu a když si uvědomí, že represe nemá téměř žádný přínos, tak se pokusí s problémem vyrovnat jinak. Myslíte si, že u nás není prostituce nebo eutanázie? Samozřejmě, že tady je obojí ale naše společnost se bojí se podívat pravdě do očí a vyrovnat se s ní, a tak se tváří jako že nic. To je pokrytectví, které, podle mě, nepřinese nic dobrého.
Je přece jasné, že nárůst počtu uživatelů konopí nelze represí zastavit a je potřeba to řešit jinak, aby nenastalo to o čem píšu výš.

Už jsem se v té své odpovědi trochu ztratil, takže mi promiňte, pokud to nebude moc přehledné ale doufám, že můj názor je jasný. Už se mi to nechce upravovat, protože jdu spát.

Pokojné pěstování a pohulení všem malopěstitelům (dokud to nebude legální).

(To jsem zvědav jaké budou karmy)
Avitas
Ano, to je přesně moje úvaha v threadu "O hysterii". Až bude možné legálně pro svoji potřebu pěstovat 5 kytek, potom ať riskuje pokutu ten, kdo jich bude mít 15 a ať riskuje velkej průser ten, kdo jich bude mít 50. A kdo jich bude mít 300, tak to už není o osobní spotřebě a to bude porušení zákona bez debaty.

K jedině plus ale až se prej podělím s více člověkama :)

Začínám si ty "K" taky zapisovat :D !

Ruprt
"delas to co oni,akorat neinkasujes"...mysleno jakozto ROZSIROVANI....akorat s jinym umyslem,pravda.Vim jak to myslis a mas recht.Sere me jen to,ze tady par lidi rika,jak jim to preje a pritom taky delaj neco,co by jaxi nemeli :-)
Era
Za trh pitryskovi K+

a 2nEMO TAKZ K+

[Edited by Era on 18-04-2002 at 12:53 PM]
rezonance
To nemo : Ano, jsem proti nelegálnímu dealerství, proti nelegálnímu čemukoliv. Ale proč jsou prachy v nelegálním dealerství - protože je tam riziko z nelegálnosti. Bude-li zákon prodej tolerovat, pak nebude riziko a nebudou vysoké nadzisky - prostě se bude na trávě vydělávat jako na bramborách nebo na mrkvi.


To Avitas : A jak navrhuješ řešení pro ty, kteří si sice budou smět konopí vypěstovat, ale nebudou moci (prostory, čas atd.) Ti budou nelegální? To snad ne, kruci, kromě legalizace pro vlastní spotřebu tu musí být i možnost si trávu koupit legálně, každý nemůže být samozásobitel.

maslox
Tag jsem se trochu informoval

a ty zabery fTV byly z posledni razie kterou policie provedla na Vyžlovce [asi 30Km od Prahy]. Celkem vim o trech. Jeden v Plzni druhej Liberec a treti Vyzlovka.
Byla to particka kamosu ktery si navzajem menily modely a ted po 10 letech je chytli....
Era
to Rezonance: k+
a s legálním herákem by dealeři taky utřeli hubu, ale těch lidí, co by do toho spadlo... No, le stál by pár Kč a nečórovali by aspoň
Al-Ban
Já si nemyslím, že by do toho spadlo o mnoho víc lidí než v současný době. Zde je otázka rizika myslím již vyřešená a snad nejsme národ úplných blbců, aby si to každej kupoval jen pro to, že je to legální. K těm omezeným krádežím bych, Ero, přidal ještě přispívání si na svou případnou léčbu do státní kasy a jistotu nákupu kvalitní drogy a ne nějakýho humusu. Taky by měly centra věrší přehled o závislácích. A muslo by se vyřešit povolený množství k prodeji určitým osobám (nejspíš podle míry závislosti). Je to sice blbý, ale ten heroin tady bude ať je legální nebo ne a zatím se legalizace vždy projevila tím, že o tu určitou drogu zájem klesl :).
Era
Už jsem něco takovýho navrhoval v K centru, ale nebylo mi to pochváleno :(
Jinak jistotu kvalitní drogy bych chtěl pro své děti třeba u extáze - takže tam jasně legál prodej na parties ;)
rezonance
Souhlasím s Al-Banem, taky si nemyslím, že by do toho spadlo o moc víc lidí. Dokonce si troufám odhadovat, že by se našli tací, kteří právě proto, že je to legální, do toho nepůjdou - mám teď na mysli skupinu lidí, kteří jdeou do zakázaných věcí proto, aby tím řešili něco jiného, např. komlex, nebo aby se zviditelnili. Alkohol a tabák jsou dnes legální a snad se nedá říct, že by většina národa byla na jednom či druhém závislá.
Havro
Je mi jasne, ze vase debata smeruje trochu nekam jinam, ale fakt si myslim, ze cely ten pripad je hlavne mooc nafouknuta bublina. Takovy strasak.
rezonance
to Havro: No víš, ono je před volbami, tak se honem musí něco lidem ukázat. Podívej se co je najednou policajtů na silnici - a co myslíš že kontrolujou, předjíždění na bílý čáře, nebo vyloženě nebezpečné prasečiny? Omyl, to by mohli hoši narazit na někoho vlivného. Kontroluje se, jestli svítíš, máš-li v pořádku doklady, prostě koniny - tak nečekej, že v téhle oblasti půjdou po velkých rybách, i zde by konec konců mohli narazit - je můj názor.
nemo
to rezonance: nelegální dealerství je nelegální proto, že je protizákonné. Proto by se měl změnit zákon. => máš pravdu a za to ti patří K+

to Era - myslím si to co Al-ban (taky K+). Možná, že by do toho spadlo z počátku hodně lidí, ale v dlohodobém horizontu by na tom, že by se s (prozatím) nelegálními drogami naučila žít, tak jak se naučila žít s alkoholem, společnost vydělala.
Neutratila by tolik peněz na kriminalizaci a nebylo by takové finanční zázemí (špinavých peněz nelegálních dealerů) pro uplácení státních úředníků atd. Vždyť na to Američani přišli už ve 30. letech s alkoholem. A podle mě to tam stejně spěje. Čím dál tím víc i předních politiků na západě začíná mluvit o jiném přístupu k měkkým a tvrdým drogám, protože si uvědomuje, že to stojí moc peněz a efekt nikde - viz protidrogovou politiku naší vlády za posledních pár let.
caravell
to drinker hulič

K+
caravell
to Ant:

ja si osobne myslim ze ty typanci ani nehulej...vetsina dealeru nehuli....to by toho pak moc neprodali...
Al-Ban
Kdyby žil Jirka Bush u nás, tak s přehledem a velkým náskokem získá titul "Ropák roku", to je bez debat. Mě stačilo, když hned ze startu rozmetal tu dohodu o omezení vypouštění sajrajtů do ovzduší.
Jinak si myslím, že razantní zvýšení trestů nic neřeší. vem si takovou Čínu. Tam se za drogy střílí téměř automaticky a teď nedávno ukazovali, jak tam obchod s drogami jen kvete. A že se za několik posledních let jejich dovoz jen zvýšil. tresty nemůžou odradit někoho, kdo věří, že zrovna jeho nechytnou, že on bude za vodou. A mezi námi, kdyby tomu někdo z těch lidí nevěřil, tak to ani nedělá.

S tou potřebou USA ukázat na nějakého konkrétního nepřítele prstem souhlasím. K+ na tu depku :).
nemo
Pitrýsku máš u mě K+. To co říkáš je i moje řeč, kromě tvého nazoru na totální vymýcení drog. V tom souhlasím s Al-Banem. Represe nic neřeší.
Já myslím, že proč vláda U.S.A tak vehementně bojuje proti drogám a hlavně proti marihuaně je kombinace několika příčin a mezi ně patří:
1. proč ne, když se na tom dají získat politické body u voličů
2. proč ne, když nás finančně podpoří i drogová mafie (čím méně dostupné drogy jsou, tím vyšší je jejich cena a tím vyšší jsou zisky pro drogovou mafii)
3. proč ne, když ti co kouří marihuanu nevyznávají naše hodnoty a nechtějí se zapojit do té mašinérie nesmyslného vydělávání a utrácení peněz (namísto toho, aby skutečně žili), a tak nám stejně nepomáhají ještě k větším penězům.
A ten tvůj důvod k tomu přidám.
To že naše společnost funguje na stejném principu je přece už dávno jasné. Je to jen otázka míry ale základ je jasný.

GaneshBaba
Přečet sem si většinu příspěvků a nestačím se divit.Vy ste tady asi všichni parta bezúhoných,čestných (skoro jako Mirek Dušín), spravedlivých a zcela soběstačných malopěstitelů, kterým asi vůbec nic nehrozí.Zapomínáte, že kromě Vás je tu i spousta lidí, kteří nemají ani možnosti, ani čas, ani schopnosti si něco sami vypěstovat (což je podle mnohých z vás asi jediná cesta jak se zhulit )a zároveň mají i dost peněz na to, aby si to koupili .Právě pro ně to ty týpci pěstovali a taky se to na pražskym trhu projevilo.Tohle je práce jako každá jiná a když ji děláte dobře, proč by ste si neměli dobře vydělat ?
burning bush
"kecy a gramatika, tak v tom jsem nikdy nebyl dobrej..."
venku je tak na zapálení, nejen čarodějných děv...
vychutnej si ho...
Haman
2teabooster
Máš naprostou pravdu. k+

2GaneshBaba
K+ Jo taky se mi zdá že těch svatejch je tu nějak moc. Viz. tread DEALERSTVÍ - http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2702
xmalcolm
For Haman a jemu podobný
A co takhle frajeři dětská pornografie třeba , zatáčky zastávky práce jako každá jiná a když je poptávka có? Jdete do toho? Kdyby vám to nebylo dost košer můžu dát pár typů na „podnikání“ které slušně sype.
svatej

mephisto
ty srovnavas travu s detskou pornografii???

nebo to srovnavas, ze je to stejny trestny cin???????

- nezlob se na me ale kam na to chodis?????

mozna by jsi mel prestat hulit, ne??????


:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
nemo
Nejsem svatej (i když trávu neprodávám) ale jsem proti NELEGÁLNÍMU trhu s trávou. Jsem pro LEGÁLNÍ trh s trávou. Ovšem vy mluvíte o nákupu. Ne o prodeji. Nedá se nic dělat, pokud trh s trávou není legální, tak ti co nemají čas, nebo schopnosti pro pěstování ať nehulí! Zrovna tak jako nejezdí na lyžích ti co nemají na to čas nebo schopnosti. Protože, podle mě, možnost má každej.

to xmalcolm: Naprostý souhlas

to mephisto: Jestli jsem to pochopil, tak xmalcolm srovnává dvě nelegální věci. Ne trávu s dětskou pornografií.


xmalcolm
For mephisto a jemu podobným,

vždy, když čtu prostoty Tvého typu, bojuji s tím, abych nepoužil hrubých vulgarizmů, nutno přiznat, že ne vždy se mi to daří.
I já si uvědomuji, že pěstování je ilegální, ale jak jsem už psal tím, že prodáváš nebo
" vyrovnáváš náklady spojené s tvým koníčkem " jak tomu mnozí s vás říkají, legalizaci, popřípadě toleranci příliš nenapomáháš. Samozřejmě ani pohledu veřejnosti na tuhle úžasnou bylinu.
Další dle mého názoru velice důležitou věc nechápeš a to příteli* význam slova podnikat, asi to ale nebude tvůj největší problém.
Co napsat závěrem "Chudoba ducha cti netratí" autor odpustí moji volnou licenci.
Jak již řekl druh ve zbrani Nemo, argument, co všichni kteří nemají místo, čas, schopnosti a peníze na pěstování, je prachsprostým slaboduchým blábolem a já ho opravdu neberu.

PS. Abys měl konečně jasno i ty mephisto dětskou pornografii v žádném případě nechci srovnávat s prodejem marihuany co se týče závažnosti, i když, jak jistě začínáš tušit, aspoň doufám jistá spojitost tu je…..
pokud náhodou nezačínáš tušit, zapomeň na to a netrap se !

* pokus o sarkasmus
hh-top
Malcolm, Vochomůrka, Nemo a spol. K+++
Haman, Mefisto, Baba a ostatní podobní K---
Pletete si dojmy s pojmy mládenci a jste dost mimo mísu. Kdo to nezvládá bez prodávání, není můj kolega. A když už to strkáte druhým za prachy, tak se s tím nechlubte. Nikdo tu na to není zvědav.
teabooster
že by konečně ukončenej thread? ;)
ostatně většinou jsou na věc dva i více názorů o))
takže by jsme si tu mohli do nekonečna rozebírat další a další příspěvky :D :D :D


jo a karmu už nedávam skoro nikomu ;)
Haman
Ty si fakt divnej. Jestli nebereš argument že všichni pěstovat nemůžou (někteří i ze strachu že je to nelegální) tak si debil (nic ve zlým). K-
PS: Nejsem dealer a nemam jedinej ROZUMNEJ důvod dealery odsuzovat.
Dude
zase s tebou musim souhlasit (obligatory k plus), sakra lidi uvědomte si to, NE KAŽDEJ MůŽe Pěstit - tolerujete chlastání alkoholu (v různý míře), proč netolerujete, že si někdo chce zahulit , a nemá ty správný kamarády - aŤ tedA radši chlastá???? zavání mi to fanatismes... Kdo nemá na to aby si vypěstoval rajčata, ať je nežere???? Dealeři prostě svejma metodama suplujou legitmní dealery, nic víc, nic míň.
Nestavte ganju na umělej piedestal, to že někdo pěstí neznamená, že je víc enlightened než ten co kouří kupovaný...
Celý mi to zavání elitářstvim... My jsme ty správný, co nekupujem, neprodáváme, ostatní jsou scum...:(
Peace People

nemo
Dude máš pravdu a proto říkám: Ať ti co nemohou pěstovat a jejich dodavatelé udělají všechno pro legalizaci tohoto stavu, pak budu pro.
Já nejsem proti tomu, aby si potřební mohli koupit marihuanu. Ale ať je to legální.
Joye
Ty si to fakt vystih!!! K4Y

Celý mi to zavání elitářstvim... My jsme ty správný, co nekupujem, neprodáváme, ostatní jsou scum...
georgeus
Zdravim, byli jste vy kdož jim to přejete někdy zavřený?
Asi ne. Je to akorát nafouklí před vobama. Je fakt, že uz to delali dlouho a okate. Věděli,že je sledujou. A s koláčeme kšeftoval prý jenom jeden a ten je udal,když na něj udělali bu,bu. Byli to pohodový lidi,žádný gangsta.
Pořádali spousty hudebních akcí. Měli stan na Czechtechu. Je to smutný a nezávidim jim tu novou a nucenou společnost. A co jejich psi? Kde jsou?
Na druhou stranu si toho rizika museli být vědomi, ale podle me ti to časem příde naprosto normální a přestáváš být obezřetný. Držím jim palce,ať dostanou co nejmenší trest.

P.S. Nikdy jsem neprodával,málo pěstoval a je to riziko.
Když podnikáš ,vždy se najde nějaký nepřítel nebo
závistivec a aby mi to dali poldíci sežrat za pár kytek
trávy, to si to raději kupuju.
Ted
Nekdo to uz tady psal ze je zabasli kvuli spotrebe el. energie a ja se sem se kazdopadne nedavno doslech ze za elektrinu platili 16.000 mesicne, takze si to muzete prebrat sami... (nemel sem na to cist tenhle thread celej tak doufam ze uz tu to cislo nepadlo...)
Ted
No tak sem slysel asi blbe, bylo to teda pry 60.000 a meli 6 sklepu. Kazdopadne tu neco nehraje, pze v tom uvodnim clanku je psano ze 60.000 byly "vyrobni naklady" ... heh. Nevim, moje informace je dost nahodna, takze ani nevim jestli zrovna duvery hodna...
Bucky
je to pěkná sviňárna zavírt lidi za hulení, no a co tak to prodává když je poptávka tak proč né. Je to normální ekonomický zákon nabídky a poptávky srát na policajty ať se jdou vysrat huliči a pěstitelé jsou úplně normální lidi a né žádní vyvrhelé kteří by se měli zavírat na to tu jsou jiný, ale ty se do vězení dostanou většinou za delší dobu protože ty policejní kurvy běhaj po polích kde by mohli co komuá sklidit místo toho, aby honili vrahy zloděje (např ty co mi loni posekali políčko) no seru na to akorát bych z toho byl nasranej
Patule
-

[Edited by Patule on 13-08-2002 at 09:46 PM]
cHLeBiK
No, neprijde mi to jako zakon nabidky a poptavky... pokud to tak chces brat, tak musis brat v uvahu to, ze je to nezakonne, a ten kdo prodava, tak na tom tezce rejzuje, protoze to tolik lidi nedela... legalizace by to zmenila...
Haman
Né každej na tom težce rejžuje. Kámoš se loni pokoušel přivydělat si prodejem a nebyl to nic moc kšeft. A to prodával docela dost a přirážku měl minimální a ještě ho pár hajzlů obralo a ve finále byl na nule. Ono vydělávat na hulení pokud nechceš bejt kurva není zas tak snadný.
DaStoner
na tenhle pripad i na dalsi je tady http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3378 . Obcas tady zazniva od obhajcu: kdyby se to stalo tobe nebo nekomu, koho znas, mluvil bys jinak. Muj kamos je v podmince za prodej a drzeni, nejakej cas prodaval a chytli ho s baglem napytlikovanyho skunku. Podotykam, ze se nejednalo o odprodej prebytecneho vlastniho materialu, ale o sprosty dealovani v hospode. Moje reakce na tu zpravu byla "dobre ti tak, mas cos chtel a bud rad, ze te nechytli pri prodeji nakymu 17-letymu manikovi".

Cituji z rozhovoru z Dolezalem: "...pestujes-li pro sebe, pak je to (pro policii-poznamka Ds) v poradku. Mam podchyceno nekolik desitek vyjimecnych pripadu z venkova. Jenze po blizsim ohledani se vzdycky zjisti, ze ta trava od nich tece dal....Vzdycky, kdyz se dozvim o nejakem marihuanovem bezpravi, obvykle z toho ma postizeny slusnou zivnost."

Takze takhle. Nikomu nepreju vezeni kvuli trave. Pokud je nekdo zavrenej jen za par kytek za hnojem, ma moji podporu. Ale nehnu prstem pro nikoho, kdo prodaval drogy na kseft. Protoze kazdej takovej pripad znamena krok zpatky od rozumnyho pohledu verejnosti na travu, kterej se u nas jakz takz zacina prosazovat.
Roman Dirda
Chlapíku,musím tě upozornit,že pár kytek za hnojem je nedovolená výroba a držení úplně stejně jako dealování ve velkým.Tím,že neprodáváš,ještě nejsí svatej-dáš kamošovi,ten dá dál a dostane se to třeba ke 14tiletýmu chalanovi kterýmu se pořádně zamotá hlava a na průser máš zaděláno taky.
Je otázka,jestli lidi co kupujou ví do čeho jdou.Pokud ano,nevidím v tom problém.Ten nastane(a tvrdí to i tebou citovaný JXD) když se do toho zatahujou mladiství a nerozumní lidi co udělají ostudu.
teabooster
DaStoner a ostatní :wink:

Chlapíku,taky tě musim upozornit,že se tu pořád jedná o trávu!!Jestli je to jedna kytka nebo deset až dvacet,nebo třeba padesát,pořád je to tráva!!

Byznys? jasně,ale jen když ho děláš dobře,takže jako každej jinej-nic neni zadarmo

Riziko? to už je jen kvůli špatným ZÁKONŮM!!!

Tak proč zavírat za trávu??
za to že je špatná ona? nebo zato,že je špatnej zákon?
Vám se snad zdá,že Zákony jsou v pohodě?? :wink:

Nemusim to doufám vysvětlovat dál?

[Edited by teabooster on 16-05-2002 at 08:48 AM]


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma