Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Calzoneho první grow - Klikni zde pro originální téma
Calzone
Takže po velice dlouhé a komplikované stavbě mojí skříně jsem to konečně zprovoznil a nezbývá nic než to vychytávat a dodělávat detaily.

Skříň:
Skříň jsem si musel kvůli potřebné větší nestandardní hloubce nechat vyrobit na zakázku. Její výška je 205cm, šířka 90cm a hloubka 71cm. Samotná pěstírna má tyto rozměry: výška 150cm, šířka 75cm, hloubka 56cm. Celá skříň je odhlučněná pomocí rockwoolových desek Airrock ND tloušťky 100mm (vršek) a 60mm (spodek) a odhlučněné je to víc než dobře, za což jsem nesmírně rád, protože naprostá bezhlučnost byla podmínka mé stavby skříně. Pokud by někdo šel do stejného systému odhlučnění, udělal bych tu skříň ještě větší, aby to tam pak nebylo tak namáčklé.

Světlo:
Na růst mám metalhalogenidovou výbojku Philips Master HPI-T plus 250W a na květ si objednám nejspíš sodíkovku GIB Lighting flower 250W. Výbojku spínám pomocí předřadníku Gib pro-v-t. Výbojka je umístěna v klasické cooltube s odtahem...

Ventilace:
Dole pasivní přítah (zatím je na něm ohlá aluflexka kvůli úniku světla ze skříně, časem to snad vychytám líp) a o odtah z cooltube se stará Mixvent TD 250. Na ofuk mám klipsnový ventilátor Dano.

Vlhkost:
S vlhkostí se teďka pořád peru, pomocí ulrazvukového zvlhčovače SPS se mi přes den podaří udělat i přes 85% vlhkosti, ale dole se mi dělají loužičky a přez noc doslova kaluže, takže jsme to nakonec po všemožných testech vyřešil tak, že přes den zvlčuje SPS a v noci slabší professor. Obojí spínají spínačky a loužiček jsem se tak z 90 % zbavil.

Elektřina:
Veškerý rozvod ve skříni je dělaný z kabelů s nehořlavou izolací SiHF. Hlavní rozvod o průřezu 1,5mm2 a k výbojce 2,5mm2. Kabely jsou navíc tahané stylem aby se pokud možno nikde nedotýkaly dřeva (tam kde se desky překrývají třeba).
Původně jsem tam měl 2A jistič třídy C, ale vyhazoval se mi, tak jsem tam dal zatím 10A B a co nejdřív koupím nějaký vhodnější (stále bádám nad ideálním typem).
Po mnoho testech s vyplým ventilátorem a měřením teplot v pěstírně jsem se rozhodl použít tepelnou pojistku pouze vratnou a to na 45 stupňů, protože to minim 72 stupňů co má nevratná pojistka je fakt moc a obávám se že by zafungovala až by bylo pozdě.
Tepelená pojistka je uchycená na hlavním přívodním kabelu nad cooltube.

Fólie:
Stěny jsou z diamantové fólie a podlaha a strop (ten neni bohužel celý, neměl jsem na to nervy...) z fólie A-GRO, která mi přijde, že odráží světlo stokrát líp.

Květináče, médium:
Květináče Teku 4L a hlína Plagron Royalty Mix. Na spodku květináče menší vrsta keramzitu. Na vršek jsem vystříhl agro fólii, která krom fukce odrazu světla plní i fuknci zamezovače promočení hlíny od zvlčovačky (nemám ještě pořádně otestováno).

Hnojiva:
pojedu asi klasiku od Plagronu - Alga Grow, Alga Bloom, PH-Amyt, Green Sensation a nakonec Final Solution od AH.

Osazentsvo:
Řízky - 3X Jack Herer a 3X Sweet Killer od Guerilly.

Technika pěstění:
Chtěl jsem jet původně scrog, ale radši první naberu nějaké zkušenosti a scrog zkusim až příští grow.

Poznámky:
Je to můj první indoor, takže zkušenosti nemám žádné a tak to beru jako spíš takový experiment. Spoustu věcí na skříni ještě nemám udělanou, vychytanou, ale už jsem nechtěl tak dlouho čekat a tak to budu dodělavt v průběhu, případně po growu.

Kytky utrpěli asi docela šok přepravou - zima apod a všichni hereři byli poněkud zvadlé a oschlé (vlhkosti bylo dost ale), ale momentálně dva z nich jsou už dva v pohodě a zbývá už jen poslední povadlík a ten se snad brzy zotaví.

Je to všechno ve 4 dni růstu. :)

Přivítám jakékoliv rady a poznámky, nerad bych udělal nějakou zásadní chybu. Po důkladném pročtení topiků o PH jsem zvolil k zalévání PH okolo 6,5. Vycházel jsem z této tabulky.

Momentální měření:
Teplota den: okolo 27 stupňů
Teplota noc: okolo 19,6 stupňů
Vlhkost den: okolo 73 %
Vlhkost noc - okolo 80 %
Vzdálenost výbojky od vršků - 23cm

PS: Speciální poděkování patří členu Expiry, který mi dost radil se stavbou.
Calzone
Moc děkuji všem za karmy a super komentáře k nim. :)

Dneska jsem se pokusil o zastřižení pomocí techniky FIM. Bohužel po zkušenostech s FIMem co jsem prováděl na mých kytkách loni na balkóně se to moc optimisticky nevidím, ale uvidíme, třeba se zadaří. :)

Co se týče dotazu na přehřívání předřadníku, tak je to tak, že se uvnitř nepřehřívá. Ty fotka je poněkud zavádějící, z toho ventilátoru ta aluflexka nejde ven, nýbrž asi do prostředka prostoru za ventilátor. Co se týče tlakových ztrát, tak to ideální moc neni, ale mě jde především o absolutní nenápadnost/tichost skříně a pokud tam nasazená trubka nebyla vůbec, nebo vedla blíže k díře, tak se hlučnost zvětšila docela o dost. Samotná vrchní část se stačí odvětrávat dostatečně, takže předřadník se to tam nepřehřívá.

Ideální to v tom vršku ale neni co se týče vlhkosti (edit: no v noci 52 % to ještě neni tak hrozné bych řekl), protože samozřejmě elektrika a vlhkost moc dohromady nejdou. Když používám na noc toho slabého Professora, tak se to ale dá, u SPSky jsem tam měl docela vlhké stěny.

Co se týče uchycení ventilátoru a pachového filtru, tak to zatím nemám přesně dořešeno. Ono to totiž neni tak snadné jako ve skříni bez tak silné izolace, protože se takhle dlouhé háky nedělají a musím si je buď vyrobit, nebo si udělat nějakou konstrukci a pooložit to na to. Takže zatím to mám akorát položený na kouskách rockwoolu (alespoň to je to ještě tišší).

Docela mě také trápí jedna věc a to, že ta zvlčovačka ty kytky v podstatě zalévá a půda vůbec nevysychá. Sice zatím hnojit NPKčkem nechci, ale ta voda má asi docela vysoké PH, když je z kohoutku a ještě neni odstátá. :/ První jsem to vyřešil tou fólií na květináčích, ale také je pravda (byl jsem upozorněn), že takhle ta půda zase nedýchá a nemůže vysychat.
Pokusně jsem je teda sundal a uvidím. Každopádně mi je toho neodraženého přímého světla líto. Původně jsem tam plánoval dát bílé kamínky, mohl by to bít dobrý kompromis mezi půdou a fólií...
Hy3nA
Čus, skříň máš teda fakt pěknou a vychytanou, ale pokud si chceš zajistit delší bezproblémový chod zvlhčovačky, lej tam destilku, nebo převařenou vodu, píšou to v návodu... k+ za tu skříň ;)
Calzone
Hy3nA:
jasný, ideálně i s tím upraveným PH, ale ta spotřeba vody je teďka dost velká, nemám tak velké nádoby, kde bych tu vodu převařenou vodu uskladnil. Docela by mě zajímalo co přesně se stane s vodou, která se převaří, nebo nechá odstát. Odpaří se i něco jiného než ten chlór?
Hy3nA
Calzone: múdrý otec pravil (:D jako muj), když sem se ho na to ptal a řikal sme že se snad nejdřív odpařuje ta voda, takže by tam spíš se měla zvednout ta koncentrace toho "sajrajtu" ale on řikal že pak něco s teplotou že se mění nějaký vlastnosti, takže by to fakt mělo bejt lepší po tom převaření... ale tak to je zas teorie žejo :D
paveha
Převařením vody se opravdu vypaří jen chlor a na stěnách se trochu usadí vápenec , taky se odstraní trochu vzduch , jinak se nic podstatného nestane, proto stačí 1 den nechat volně odstát a není potřeba to převařovat.
Scott
Zdravim :
Taky do zvlhčovačky použivám klasicky odstátou vodu s kohoutku ! Jednou tydne zvlhčovačk uvyčistim jako vytřu hadřikem s octem a vyčistim to protože se tma usazuje takovej oranžovej bordel !! A nemám problem na membráne žadny vodni kámen nebo nec otakového nemám !!
Calzone
Scott & paveha:
děkuji moc pánové. Pokusím se co nejrychleji sehnat nějaký větší zásobník na vodu a začnu tam dávat odstátou a asi i s upraveným PH, protože je tím ať chci, nebo nechci zalévám.
Napadlo mě asi ideální řešení toho zalévaní zvlhčovaním a zároveň toho zbytečně pohlceného světla od hlíny.
A to, že třeba pomocí konstrukce z drátu udělám takový podstavec pro ty vystřižené čtverce z odrazové fólie. Ten podstavec by byl třeba 2cm nad květináčem, takže by půda mohla v pohodě dýchat a zároveň by se odráželo přímé světlo od výbojky na rostliny. Musela by se ale nějak dobře vychytat ta konstrukce, aby na ní byla ta fólie nějak pevně uchycena.
lyft
Čau,skříňku máš pěkně vymazlenou.Já měl zvlhčovačku(SPS 818)uvnitř boxu a lil jsem do ní jen převařenou vodu.Jaké bylo moje zděšení když se mi v nádobě zvlhčovačky začala usazovat nějaká zelená řasa i když byla voda převařená a tudíž podle mého názoru i sterilní(to nám teda teče pěknej sajrajt z kohoutku).Tak jsem dal zvlčovačku hned ven z boxu.
Calzone
lyft:
hm zvlčovačka mimo box je samozřejmě i tak dobrá věc, na příští grow jí tam dám. Budu ale muset sehnat nejakou menší skříňku, do který bych jí dal , aby nebyla vidět. Zatím doufám, že pokud se začnou usazovat, tak půjdou dolu jak tu někde někdo radil promíchánín té nádržky.
Expiry
Vypda to pekne..Drzim palce...

Zvlhcovacka:
Ja jsem do Profesora lil normalne vodu z kohoutku,rovnou do zasobniku,zadny wodstati nebo tak neco.Zvlhcovacka je pri pouziti "normalni" vodyz vodovou potreba minimalne jednou za 14dnu vycisti,jinak se strasne snizuje vykon membrany....
Je pravda,ze mi pred par dnama wodesla :(,ale je to jenom vetracek co zne mlhu ven,tak mi to snad vymeni a nebo to wopravim...

Zvlhcovacka venku je mnohem lepsi,nejenom ze se ti neplete venku,ale muzes i lip kontrolovat hladinu vody,dolejvat atp...

Mam v planu koupit tohle:
http://www.ipshop.cz/topcom-ultraso...chu-p-1033.html
nebo
http://www.obchodnet.cz/inshop/zbozi/(id-66643)-zvlhcovac-vzduchu-eta-0632-90000-ultrasonicky.html
:satan: :frog:
Calzone
Expiry:
moc hezký, ani jsem netušil, že se prodávají až takhle vychytané, možná v budoucnu někdy neodolám, teďka už mám vybráno... :D

Jinak co jsem zatím nepořešil je ofuk. Mám ho tam sice daný, ale nepouštím ho, protože 1) kvůli němu mi pak nejde vlhost rovnoměně ke kytkám (teďka taky nějak extra ne, ale jde to) 2) v noci s v jeho blízkosti dost sráží pára a to neni dobré kvůli elektrice.

Až se se kytky trošku rozrostou a nebude potřeba až tak extra vlhkost, tak ho ale určitě zapnu. Ale možná jenom na den.

Celou dobu plánuji udělat parní rozvod, ale zatím jse se k tomu nedostal. Obávám se taky, že pokud bych na něj foukal ofukem, tak by šla ta pára rovnou do země a tam zkondenzovala. Jaké máte zkušenosti s ofukem a zvlhčováním?

Edit:
a ten bílej povlak co se dělá na listech a po celé místnosti je tipuju kvůli zvlčovačce, že? Na obrazovce se mi udělala povlak jak od vápna. Nebude to tou neodstátou vodou?
AHM4D
čau, no konečně:rolleyes::D
ne vážně, máš dobře vychytanej box, zvlášť to utěsnění+kabeláž..hele zeptám se-když stojíš u skříně, puštěnej odtah, tak neni ABSOLUTNĚ nic slyšet? bo trochu jo ale člověk neznalej by si toho nevšim? nebo zhruba procentně jak moc se zmenšil hluk?

k tý zvlhčovačce..dělalo mi to samý, furt prochcaný květníky, vlhko na podlaze..vyřešil jsem to (jak jinak) zkoušením a štelováním výkonu a časů sepnutí, ohýbáním hadice..nakonec mi jela nonstop přes den na asi 3/4 výkonu (plnej výkon fakt moc vlhko), v noci tak 2x na 15 min. sepnula..ofuk, odtah a zvlhč.zvlášť na spínačkách=možnost optimálně vychytat..dyžtak mrkni ke mě do trýdu, kup hadici a šteluj:D
ofuk bych jim zapnul už teď ať sílej

ten povlak bude pravděpodobně tou vodou, to jsem řešil občasnou sprchou destilkou (dochucenou phytaminem:D)

uff, snad jsem ti to tady moc nezasral, dyžtak PM a smáznu
ať se ti tvoje vynaložená námaha zúročí, měj se
Calzone
AHM4D:
ahoj, s tím hlukem se to blbě odhaduje. Přes den bez pacháče když jsem metr od toho tak to je slyšet tak asi jako zvlčovačka professor, ale to se musim zaposlouchat, na 2 metry už neslyšim vůbec nic. PC mi řve tak 10X více, ale mám docela hlasité PC. S pacháčem je to ale ještě tišší. V noci ,dkyž je naprosté ticho a ulehnu do postele vzdálené asi 4m od toho, tak mám docela velké problémy se zaposlouchat a poznat jestli to běží.

Nějakému úniku hluku skrz odtah a přítah se člověk asi nevyhne, takhle jak to je je tak 3 - 5 % hluku odhaduju a s pacháčem ještě méně. Ještě malinko by to šlo jistě snížit, kdybych tam teďka dal nahodu místo toho jednoho aluflexu isoflex či hlukový filtr, ale bohužel mám nahoře tak málo místa, že jsem se zatím spokojil se snadno nandavatelným a skladným aluflexem. Kdyby to nestačilo, tak jsem se stím ještě trošku sral, ale účel to splnilo už teďka tak jsem to zatim nechal tak jak to je.

Při stavbě jsem první udělal vršek a pak spodek. Vršek samozřejmě ani trošku nestačil, hlučnost se mi snížila jenom tak na 40 % což bylo pro mě nedostačující. Takže okud někdo chce tchou pěstírnu a použije k tomu jenom izolaci ventilátoru, o odhlučnění se v žádné, případě nemůže jednat.

Uvidíte až tam nacpu pacháč, je to tam fakt tipťop, kdyby do té rockwoolové skříně někdo šel, tak jí udělejte ještě větší a hlavně dejte pozor při výběru pachového filtru, protože 250ky se běžně dělají 45 - 50 cm dlouhé a to by se vám tam nevešlo. Po důkladném hledání se mi podařilo nejmenší 250kovej filtr najít v growshopu ostrava. Má pouze 35cm ba délku.
Calzone
Takže další aktualizace - 6. den růstu.

výška kontrolní rostliny - 18cm
teplota přes den - 23,6 stupňů celsia
vlhkost přes den - 60 %
výbojka od vršků - 16cm

Jak jste si jistě všimli, mám trošku se mi snížila vlhkost. Je to způsoběné zapnutím ofukového ventilátoru. SPS sice jede jenom na 3/4 výkonu, ale poté co jsem zjistil, že mi loužičky začli nafukovat podlahu to radši moc nepřeháním.

Jenom by mě zajímal váš názor na teplotu a výšku výbojky od vršků. Řeším totiž dilema, jestli je lepší takováhle hezká teplota a výbojka těch 16 cm od vršků, nebo jestli jí nemám dát ještě níže a tím zvýšit teplotu dejme tomu na 28 alezároveň tím zefektivnit svícení.
Calzone
Nebezpečný zkrat ve skříni
Tak chybělo fakt pár minut a mohlo dojít k neštěstí. Přišel jsem z práce, otevřel skříň a zjistil, že jak jsem zapnul ten ofuk, tak on sice do skříně foukal, ale taky ten vzduch tahal z ze stěn no a jak byla blízko zvlhčovačka, tak to tahalo i dost páry a spínačky, kabely a rozdvojka byly mokré. Vypl jsem zvlhčovačku s tím, že půjdu pro hadr a otřu ty věci na najednou slyším takové Bzzzz......bzzzzz......bzzzzz a cítím smrad. Vypnu teda přívod elektřiny, vyndám rozdvojku co mám na spínačkách a z jedné strany byla vypálen malinká dirka. Rozebral jsem teda tu rozdvojku a viděl černou loužičku, která v podstatě spojovala plíšek z fází a plíšek s nulákem/kostrou.

Dost mě to znejistilo a taky překvapilo, že to ani nevyhodilo žádný jistič. Hold těch 10A je dost, dneska si koupím 3A C, snad mi bude fungovat a nebudou to další vyhozený peníze (mám i 2A C který mi vyhazuje jistič).

Docela by mě zajímalo co by se stalo, kdybych přišel třeba o hodinu později. Jak je hořlavá ta rozdvojka? Je samozhasitelná, nebo by mohla klidně celá blafnout? Pokud je samozhasitelná, tak je možná, že by s ta dirka za chvilku natolik zvětšila, že by už nemělo co vodit. Pokud hoří normálně, mohlo by to být sakra horší.
Tak či tak je to možná štěstí, že se to stalo zrovna teďka, protože si dám alespoň ještě většího bacha. Zatím vypínám ofuk.
lyft
Radši si dej ty zásuvky ven ze skříně.Je to riskantní to mít vedle tý zvlhčovačky.
Expiry
S timhle jsem mel takyx jednu dobu problem->reseni:
Dat prodluzovak za nejakou ve(schovat za kvetinace(za aero :D) aby do toho nemohl foukat vetrak paru od zvlhcovace...
Dalsi vychytavka je narvat prodluzovak do 2l petlahve :D,nemama osobne vyzkouseno,ale uz jsem to vydel u nekoho na IC-magu.Kdyztak dowalim blizsi popis narvani do petky,ale pri trose stesti to urcite zvladnes i tak...

Uplne idelani je mit na vsech zasuvkach dvirka s tesnenim a poridit si proudovej chranic.
Priklad proudoveho chranice:
http://www.vltava2000.cz/protonk/Go...001699$00002721
Calzone
Expiry:
ten proudový chránič si asi pořídím. Ale vydrží to vůbec start výbojky? Neni třeba víc tipů jako u jističů? Teoreticky by nemělo, ale radši se ptám. Testoval to někdo? Koupil bych si typ s prodlužovákem a šoupl bych to místo stávajícího. Ikdyž zase prodlužovákové typy budou mít průřez kabelu jenom 1mm2 co?
Calzone
10. den růstu
Dobrý večer ve spolek. Tak kytky rostou jako z vody, až se bojím aby mi pak nepřerostly pěstírnu. Rád bych slyšel váš názor na to, do jaké výšky dát síťku na scrog a kdy asi tak přepnout. Aby jste byli v obraze, udělal jsem takový obrázek s kótama + zde postuji tabulku aktuálních informací. Prosím o vaše vyjádření, nerad bych něco pokazil.

teploty u vršků ve dne - 24,9; 22,4
vlhkost ve dne - 73; 69
teplota noc - 21,3
vlhkost noc - 63 %
výška nejvyšší kytky - 23cm
výška nejmenší kytky - 15cm
výbojka od nejvyšší kytky - 19cm
teplota a vlhkost vrchního patra ve dne - 32,4 - 42

k posouzení scrogu/přepnutí:
celkový výška pěstírny - 150cm
kolik zabere CT od stropu na maximální zvednutí - 25cm
květináč - 21cm
vzdálenost výbojky od vršků - 25 - 30cm
momentálně nejvyšší kytka - 23cm

Jinak se omlouvám za špatnou kvalitu fotek, nemám vlastní fotoaparát. :/
zdravím Calzone!
ten grow máš vymazlený :sun:
s tím přepnutím bych ještě počkal a nechal je pěkně rozvětvit ať máš čím ten scrog zaplnit.
místa tam máš dost tak se nemusíš bát že to přeroste možnosti boxu :D
moc pěkné
přeji ať se holkám daří.....
Expiry
Jeste bych je nechal narust->ten Scrog uz tam ted budes tezko dostavat a jestli jeste chvili pockas,tak uz ho tam nenacpes...newim jak mas tlusty stonky->u starsich kytek uz to jde dost spatne naohybat...
Svahadji
Bych se na síťku vykašlal. Ještě týden to nechat zahustit. Třeba i zastřihnout.
Calzone
Díky pánové za rady. Já bych ten scrog moc rád zkusil, tak bych byl rád, kdyby to šlo, ale je pravda, že stonky jsou už teďka asi docela silné. Ta nejvyšší kytka ho má dole 5mm široký a nahoře 4mm, nicméně ohýbat jde docela dobře bych řekl.
Kytkám bohužel nerostou z patra dvě větvičky, ale pouze jedna. Zkoušel jsem ten fim, ale řekl, bych že moc nevyšel, snad to alespoň mělo vliv na košatění.
Předpokládám, že bude ideální zaštípnout i ty nově narostlé větve, protože těch vrcholků jinak moc nebude. Z toho vyvstává otázka po kolika patrech té větvičky to zaštípnout, když třeba 3 patra neudělají 6 větviček, ale 3. Mám počkat třeba na pět, šest pater u každé té větvičky?

Škoda, že tu teďka nemám foťák, pořádný detail kytek by byl asi lepší.
jestli tě netlačí čas tak jim klidně setni poslední patro (celý vrch) a počkej si až se ti rozjedou ty nižší větve...
nebudou tak vysoké a pěkně se ti rozvětví.... na ty boční větve klidně pověs nějaké závaží ať to máš košaté...
je to jen můj názor.... :sun:
Kwjetoň
calzone:
jestli je to tvuj první grow tak se na síť vyprdni.. ;)
ušetříš si tim hodně starostí..
Calzone
Máte asi pravdu pánové, už teďka toho mám plnou hlavu... Takže první grow pojedu klasicky, abych aspoň zjistil jak ty kytky pořádně rostou a SCROG nasadím příště.
Expiry
Ohybani->
Ty kvetniky co mas sou na ohybani jak delany.Staci vzit kus silnejsiho dratu,udelat hacek na vetev a hacek na kraj kvetinace...Nedavno jsem tak naohybal SSHaze a je z nej fesak :D
Calzone
Expiry:
ahoj, ty mi snad čteš myšlenky, zrovna si lámu hlavu jak to jedoduše zohýbat. Díky za tip!
Calzone
12. den růstu
Tak jsem měl zase možnost fotit, takže tady je pár fotek. Zítra musím někde koupit drát a začnu s ohýbáním. :)

Jinak aby se mi zásuvky neválely jen tak na zemi, koupil jsem si (ne teďka, už při stavbě) šikovnou věcičku a to držák na prodlužovák. Koupit se to dá třeba zde na 3-4 zásuvky, nebo zde na 5-6 zásuvek.

Teplota den - 26 stupňů
Vlhkost den - 71 %
Teplota noc - 22 stupňů
Vlhkost noc - 58 %
Výbojka od nejvyššího vršku - 17cm
Zalito - teprve 2X (zalévá mi bohužel zvhlčovačka - vodou s ph kolem 6,5)
Hnojení - až do včerejška denně postřik Phyt-aminem (vím, že to bylo asi zbytečný, ale mám zatím jenom jeden postřikovač a nechtělo si mi to vylejvat...)
Calzone
14. den růstu.

1) Pomocí kolínek a drátů jsem zohýbal větve.
- v prodejně s elektroinstalacema jsem koupil 3 metry drátu o průřezu 2,5mm2. Je to podle mě zbytečně tlustý, lepší by byla 1,5mm2, nebo to stáhnout.
- ohýbání mě docela bavilo, ale jednu větvičku jsem dost nešikovně zlomil
- kombinace kolínek a drátů se mi jeví jako dobrá, protože někde se dávali líp kolínka a někde dráty.

2) Zastříhl jsem stínící listy.
- na kytkách jsem měl pár velkých listů, který docela stínily, celé jsem je stříhat nechtěl, protože si uvědomuji jejich funkci a tak jsem je pouze zasříhl tak na půlku

3) Poprvé jsem pohnojil třísložkovým hnojivem
- dostal jsem nějakou schýzu, že kytky přestaly růst, tak jsem zkusil opatrně pohnojit Plagronem Alga Grow 2ml/3L a doufám, že sem to nepřehnojil, když ta hlína údajně hnojivo obsahuje.

4) Jsem potěšen, že zvlčovačka už tak nežere.
Jak se kytky rozrostly, tak se ve skříni drří docela dobře vlhkost, mám SPSku i Professora asi na 1/2 a 60 - 70 % to udělá úplně v klidu. Jsem docela rád, protože na vyšší výkon jsem musel pořád dolejvat vodu, takhle to stačí jednou za den do té SPSky a professor by vydržel asi i dva, ale radši to dolejvám. :)

Kytek se nelekejte, vypadají asi dosti zuboženě, po těch zákrocích. :)
Expiry
Vypada to pekne..Kytky jsou ted po cele plose.Hlavne pri ohybani mysli dopredu,pak ti kytky povyrostou,vetve co jsou vodorovne se zacnou stacet nahoru a budesmit dalsi ranec prace,naohybat uz tlusty vetve tak,aby ti nerostli do sebe...

Ackoliv Plagron tvrdi,ze hlina je predhnojena,tak ja jsem kytky zacal hnojit asi po 7dnech a i to bylo pozde....Uz vzivote neudelam tu chybu,ze bych bezmezne veril vyrobci,chce to koukat na kytky...Kdyz to prehnojis v hline,tak je to jeste f pohode,to se da bez problemu napravit.Hnojil bych normalne podle hnojicciho schematu Plagronu...

Prostrihavani:
Ty kytky nejsou jeste moc velky,takze nejni problem s prosvicenim,ale az ti to trochu naroste,tak to budes strihat skoro obden...Chce to strihat s mirou,ale kdyz ustrihnes parlistu co stini celou kytku,tak tim nic neskazis...Ja obden striham hrst listu(to pak taky zhulim :D) a kytky si nijak nestezujou,akorat delaj zas novy,ktery pak musim zas ostrihat aby slo svetlo i na spodni casti kytky...
Kwjetoň
no tak s tim hnojenim v hlíně bych byl spíš dost opatrnej, nevim jestli přehnojená hlína se dá až tak jednoduše napravit.. :faq:
royalty mix je fakt luxusní hlína, má do začátku živin dost takže bacha na to..

co se týče stříhání, tak s tim to taky moc nepřeháněj, většina otrhaných listů kytce stejně znova naroste, protože je potřebuje (jsou to solární panely na výrobu enegie ;)) takže to je svym způsobem kontraproduktivní a hlavně ty listy pak rostou v palicích, což už je úplně nežádoucí, žejo :D vyšší riziko plísně, opich při sklízení atd.
takže zastřihávat s mírou a pamatuj si, že ohnutej list je lepší než urvanej list ;) klidně kolínkem nebo drátem.. btw. stříhat listy na růstu je imho naprosto zbytečný.. leda nějaký chcípáky..
Expiry
Nerikal jsem,aby prehnojil...Kdyz uz prehnoji v hline,tak se to na kytce docela brzo projevi a kdyz ji parkrat proplachne cistou vodou jenom s Enzimem,tak to kytky v pohode rozdejchaj.Jak jiste vis,tak kdyz prehnojis hydro,nebo nedej boze aero,tak uz toho moc nezachranis..

Royalty mix:
Tak to m bysme se mohli dlouze dohadovat.Tohle byla sice moje prvni hlina z growshopu,predtim jsem jel bubbler a hlinu ze zahradnictvi(Expiry mix :D).Dal sem za pytel 450Kc,jakmile sem zasadil,tak z toho zacli lizt svilusky,to jsem vyresil Trichodermou.Kytky jsem nehnojil a porad rostly tak nak na <>,pak jsem tam zacal lejt Atami A+B a hned se rozjely.Takze s tim predhnojenim to asi taky tak zhavy nebude,protoze 4tejdny a ani ne tejden,to je docela rozdil...
Je dost mozny,ze se holt ta moje hlina nak nepovedla....

Mit dostatecnej prostor,tak taky listy nestriham,ale pak kdyz ti roste kytka do druhy a prekrejvaj se tam listama,tak si myslim,ze nejni nejmensi problem ho upalit.Stejne tak,kdyz uz je kytka vyssi a horni velky listy stini spodnim vetvickam,tak je podle me lepsi ty velky listy ustrihnout,aby i spodni vetve pekne rostly,pak to nejsou takovy ty tenoucky mrzaci s mikro palicema.Nekde na IC-magu bo necem takovy lidi mluvili o tom,ze do nejakejch 30%(ostrihany listi) to kytce vubec nic neudela,protoze je schopna behem chvilky tuto stratu nahradit...Ciste teoreticky,kdyz ustrihnu list,tak kytka bude co nejdriv chtit stratu nahradit->rychleji vyzene nove listy=rychlejsi narust hmoty.To je ale jenom teorie,ktera v realu asi moc fungovat nebude....Mam ted pod 250w cca 50cm vysoky kytky=uz jsme vycerpal aktivni dosah lampy.Az jeste trochu povyrostou,tak uz budouspodnivetve moc daleko a hlavne na ne prez 50cisel listi nepujde temer zadny svetlo.Kdyz ale budu !!zodpovedne!! prostrihavat listi,tak dosahnu toho,ze se i spodni vetve,ktere obvykle stoji za vylizpr*el,stanou rovnocennymi vetvim hornim....Tohle je asi vec,na ktery se tu asi nikdy vsichni neshodnem,protoze vthreadu o prostruhavani byla pulak,ktera strihala vic nez dost a pulka,ktera nestrihala vubec.Proto jsem dospel k zaveru,ze strihatz to chce,ale jenom v opravdu nutnych pripadech a hlavne srozvahou....
V kvetu mam vyzkouseny,ze opravdu kdyz neostriham vic jak 30% listu,tak se neudelaj listy v palicich->viz podpis 70wsud,tam jsem struhal v kwetu jako divej a i prez to byly palice takrka bez listu(sem tam se nejakej vloudil,ale to byly 4 na 70g :D).

sry za shodu podmetu s prisudkem a jiny prasarny->sem docela vypalenej.Vsimnul jsem si toho az ted a popravde se mi v tomhle stavu nechce to zas cely editovat :punk:
expiry:ja jel royalty mix a parada na rust jsem vubec nehnojil a kyticky rostli jak kdybych tam rval krystalon....a svilusky nebo nejake breberky uz vubec ne krasne sterlini byl ...imnho asi nejakej vadnej si mel :)
calzone:listy neotrhavej maximalne ty zvadle nebo zlute....at se daří
Kwjetoň
citace:
Původní příspěvek od Expiry
Nerikal jsem,aby prehnojil...Kdyz uz prehnoji v hline,tak se to na kytce docela brzo projevi a kdyz ji parkrat proplachne cistou vodou jenom s Enzimem,tak to kytky v pohode rozdejchaj.Jak jiste vis,tak kdyz prehnojis hydro,nebo nedej boze aero,tak uz toho moc nezachranis..


můžu se zeptat odkud máš tydle informace? jakože v hlíně stačí párkrát prolejt a je to v pohodě? neřikám že ne, ale při četnosti zálivky třeba jednou za den za dva dny to stejně trvá třeba tejden než se kytky jakžtakž vzpamatujou a to mi v 8tejdennim kvetoucim cyklu nepřijde zas tak málo..

na druhou stranu v hydru je zaprvý možnost řídit se přesně podle potřeb kytky takže neni šance přehnojit (pokud máš EC metr)..
za druhý pokud už ti EC vyleze moc vysoko, tak naleješ čistou vodu a během jednoho dvou dnů jsou zase kytky hladový a lačný.. :D
nebo myslíš že v hlíně kytky reagujou na změny hnojiv rychlejc? když je hlína organickej substrát se zásobou vlastních živin? nebo v inertním substrátu v hydru, nedejbože v aeru, kde ty kořeny jsou ve vzduchu a veškerý živiny dodáváš ve formě roztoku? hmm?

taky je otázka, jestli je lepší snažit se prosvítit celou kytku anebo efektivně vybírat ty nejsilnější vrcholky, a nechat je pořádně nakynout..
ale v tom se skutečně neshodnem, každej má jiný metody ;)

každopádně s tim přehnojením je to myslim objektivní, ne? :)
tak na to bacha...
Expiry
Ja osobne jsem ochotnej kytky prelejt,kdyz se tim zbavim vysokyho Ec substratu->kdyz to pepiisknu a zacne se to projevovat na kytkach,tak okamzite vemu kybl vody a proste to proleju.Kytka bude sice dost mokra,ale treba u Plagron R.mixu to vyschne behem chvilky(zalejvam v 6,5l kvetinacich obden a SSHaze by klidne snes i denne)...Jako jo,je to spatny kdyz to prehnojis,ale u hliny to nejni takova tragedie...

U hydra sem nikdy nemel Ec metra a celou dobu jsem jel podle kytek a nikdy nerbyl nejmensi problem.Mam v planu ho casem koupit,ale v tuhle chvili ho prakticky nepotrebuju,protoze se to proste da michat podle reakce kytky...Prave ze v hline to reaguje pomaleji->prehnojeni nejni pro kytky takovym zpusobem "znicujici" jako treba prehnojeny bubblery,kterejch je tu vsude videt plno->koreny spaleny,listy postranach cely spaleny....

Ted sem se do toho totalne zamotal a nejsem si jistej jestli jsi me spravne pochopil a jestli ja pochopil tebe->za chvili budu mit vic casu,tak to jeste proctu a pak stvorim konecny verdikt :D
Kwjetoň
jde o to že v hydru kytky mnohem rychlejc reagujou na změny roztoku, takže když jim nakotlíš moc, tak se to projeví hned a je možný to rychle napravit, vyměníš vodu, enzymy a jedeš zase s čistym štítem víceméně..

v hlíně všechny změny trvaj dýl takže než zjistíš, že kytky nejsou ok, tak můžeš mezitim eště hnojit a zasoluješ si substrát čim dál tim víc.. jedině když zvolíš strategii ala vrrn, která v hlíně hnojí fakt sporadicky a s tim co jí vyroste strčí do kapsy celej Grower.. :D tak proti tomu nic nemam :D

osobně jsem zastáncem mírnýho hnojení ať už v hlíně nebo v hydru.. někdy méně je více.. ;)
Calzone
Moc děkuji zde přítomným growerům za kritiku. Přesně proto to sám takhle rozepisuju - chci o tom debatovat. :)

S těma listama jste mě ale blbě pochopili, nemyslel jsem, že jsem otrahal listy, ale že jsem lehce zastříhl pár listů. Jednalo se dohromady asi o 8 (?) listů, které byly na vršku, byly dost velké a dost stínili. Z toho listu po zastižení zbylo tak 60 - 70 % toho listu.

Přehánět to s tím rozhodně nebudu, vím, že ještě existuje teorie, že po zastínění má zase kytka tendenci se dostat na světlo a proto pod ním může růst rychleji.

Pořád někde čtu o prolejvání enzymama po přehnojení. Jaké enzymy máte na mysli? Od jakého výrobce? Používáte je i mimo průsery? V jiných případech jsem o nich totiž moc nečetl.
Kwjetoň
AH - Enzymes+
Canna - Cannazym
Atami - Atazyme
atd.

dobrá věcička, rozhodně se vyplatí jednou za čas kytku prolejt enzymama preventivně, kytky se trochu pročistěj, stejně jako kořeny a hlína..

nicméně když hnojíš mírně tak, že si nezasoluješ substrát tak snad ani nejsou potřeba.. docela dobrý jsou na flush a pak pár dní čistou vodu..
Calzone
Kwjetoň:
díky za info! :)

15. den růstu
Pořád ohýbám a ohýbám. Protože jsem nemocný a nemůžu sjet pro další drát, musil jsem začít používat i těžítkový způsob. Na drátek uvazuju různý podložky, šroubky apod a věším to na kytky. Z těch třech způsobů co používám jsou jednoznačně nejlepší dráty. Kolínka působí jenom chvilku, pak jde kytka zase hned nahoru - nic moc.

To ale hlavní proč to sem všechno vůbec píšu, že jsem dneska vyměnil svůj doposavadní 10A B jistič za slabší 3A C. Ty jističe mě docela zrujnovali, mám ještě 2A C co se mi vyhazuje. :/
Výměna jističa proběhla celkem v rychlosti, akorát jsem se už bál, že ho nenarvu do toho pouzdra, protože je trošku v jiném provedení, než ten předchozí. Párkrát jsem nasimuloval sepnutí a nevyhodil se ani jednou, tak doufám, že pofachá jak má (jinak si už asi hodim provaz).

Jako další věc co se týče bezpečnosti mám v plánu koupit přepěťovou ochranu. Nekoupím ale samostatný díl, ale nějaký lepší prodlužovák s přepěťovou ochranou a 5 zásuvkama, který budu muset napojit pomocí prodlužovačky co vyrobím z 3X1,5 kabelu, protože se dělají asi jenom s krátkýma kabelama. :/
Calzone
19. den růstu

Zdravím, mám tu opět aktualizaci fotek mého prvního indooru. :) Kytky se hezky rozvětvily do stran, mám je tam celkem dlouho a tak přemýšlím, jestli už nebude ta dobrá chvíle k přepnutí. Co myslíte? Nechat je tak klidně ještě můžu, pokud bude třeba. :)

Jinak v pokoji to je teďka docela cítit, když přijde člověk třeba z venku. Neni sice cítit taková a klasická chuť z květů, ale ten kdo někdy pěstoval by to určitě poznal. Takže se docela těším na pacháč. Na doporučení torma mám v plánu koupit i osvěžovač vzduchu do zásuvky.

výška rostlin po zohýbání - 20cm
výbojka od vršků - 20cm
PH na výstupu - 6,6
Teplota den - cca 24 - 28°C
Vlhkost den - cca 57 %
Teplota noc - 20,7°C
Vlkost noc - 45 %
Zalito celkem - 3X
PH zálivek - 6,4; 6,5; 6,4
Hnojeno celkem - 1X 50% roztok Alga-Grow + hodněkrát Phyt-aminem
Calzone
Tak jsem to přepnul. Docela mi bude smutno po tom krásným světle z MH, to sodíkové se mi teda vůbec nelíbí. :D
pexeson
citace:
Původní příspěvek od Calzone
Tak jsem to přepnul. Docela mi bude smutno po tom krásným světle z MH, to sodíkové se mi teda vůbec nelíbí. :D


Můžeš si ho tam ještě nechat.Takovej tejden,dva neuškodí.Malej rozestup mezi patrama-)lepší topy
Calzone
Docela často mi chodí dotazy ohledně detailů toho odhlučnění, s dovolením tazatele sem jeden postuju i s mojí odpovědí aby případně pomohla i dalším lidem a já to nemusel psát pořád dokola.

citace:
Dotaz
Zdarec,
chtěl jsem se zeptat, zda ta zvuková izolace 10cm zajistí skutečnou bezhlučnost. Mám sice o dost hlučnější větrák než ty, ale i tak ta informace pro mne bude mít cenu
Dále jsem se chtěl zeptat, jestli nehučí vzduch vyfoukávaný trubkou ven ze skříně

Předem dík za odpověď



citace:
Dotaz
Ahoj, tak mě to odhlučnilo celkovej systém o takových 95 % určitě. Mám skříň v pokoji, kde jsou návštěvy a pokoj je relativně malý, ale hlučnost je tak nízká, že se zapnutám počítačem to neslyšíš fakt ani trošku. Bez zapnutého PC když o tom víš a je ticho, tak když to malilinko slyšet je, ale běžný člověk by to slyšet neměl (působilo by to maximálně jako nějaký šum odněkud).
První jsem udělal horní patro a vyzkoušel, no a hlučnost se snížila jenom tak o 60 - 70 %, což na pou potřebu absolutně nestačilo. Ten 6cm rockwool to ale odhlučnil tak o 98 %.
Když máš ucho těsně u toho 10cm rockwoolu, tak ten motor je malinko slyšet, ale kdo by dával ucho těsně ke skříni žejo. Takovej 15cm rockwool by to možná utlumil úplně.

Odtah i přítah mám kola o průměru 10 cm. Ty díry jsou ale vzadu u zdi a k té zdi se člověk nemůže dostat, protože je těsně vedle nich stůl, takže nevím přesně kolik toho tam uniká, ale vím, že mají podíl na ztrátách asi největší, jak se konečně dalo předpokládat. Zvětšit si to nelajznu, ikdyž u toho spodku mám díru ve dřevě větší než je díra v Rockwoolu.

V růstu, když nepoužívám pacháč, musím na ventilátor jehož ústí směřuje k díře napojit aluflexku (lepší by byla sonoflexka, ale je dost tlustá, do mé skříně moc nejde, takhle to stačí) a tu ohnout aby foukala opačným směrem (tlakové ztráty jsem nezpozoroval a to tam mám účko i dole bohužel kvůli úniku světla).

Hlavně je důležitý typ Airrock ND, protože jinak by to bylo mrhání prostorem s menším výsledkem. Airrock ND vychází ze všech typů zvokovo izolačně naprosto nejlíp. Někde se dá dočíst o nějakém typu Airrock ND FB1, co ještě lépe odhlučňuje, ale co jsem se ptal několika prodejců, tak vůbec netuší o co jde, takže s tím radši moc nepočítejte.



Ještě bych přidal odkaz na tento příspěvek, kde jsem napsal nějaké detaily co s týče počtu desek v balení, rozměry apod a také je nějaké praktické info v topiku o stavbě té skříně.
Calzone
7. den květu
Takže jsem z pěstírny vyndal SPSku, protože zabírala dost místa a kytky byly tak dost blízko u sebe. Nechal jsem tam jenom toho Professora s tím, že jede tak na 3/4 výkon poze přes den. Vlkost je na tuhle část jvětu sice možná moc nízká, ale kytkám to očividně nevadí.

Zapnul jsem konečně klipsňák. První jsem ho dal na pravou stranu, ale byl moc blízko monitoru a rušil ho, tak jsem ho dal na levou.

Dost mě štve, že ještě nemám EC metr, nemám pak vůbec hnojení pod kontrolou, vzhledem k tomu, že ta půda už má být předhnojená. Zatím jsem v květu hnojil 2 krát Alga Bloomem v 50% koncentraci. Příště už snad budu hnojit s EC metrem.

Nainstaloval jsem hned po přepnutí pacháč, protože to "smrdělo" po místnosti jak sviň a to ještě nekvetlo.

Přijde mi, že od přepnutí rostou nové větvičky slabší - řídčí. Je to tou periodou, nebo výměnou MH za sodík? Měl jsem tam asi tu MH ještě nechat, ale byl jsem línej to pak zase měnit. :/

Teplota den - 27,7°C
Vlhkost den - 39 %
Teplota noc - 23°C
Vlhkost noc - 32 %
Calzone
12. den květu
Tak tu mám další update. Kytky jsou ve dvanáctém dni květu a už pěkně začínají nakvítat. Nějaký explozivní růst po přepnutí jsem ale nezaznamenal. Respektive košatí to pěkně, ale celková výška se moc nehýbe.

Teplota den - 28,5 °C
Vlhkost den - 38 %
Teplota noc - 22,2 °C
Vlhkost noc - 38 %
Hnojeno v květu: celkem 3X Alga Bloomem v dávkách 50 %, 50 % a 100 % + každé asi tři dny Phyt-Amin (200% roztok).
Calzone
Tak mi konečně přišla výplata a hnedka jsem pustil 5500 v growshopu.
Zakoupil jsem si tyto věci:

Essential PH metr
Essential EC metr
BioBIZZ Alg-A-Mic 500ml
Hesi Power Zyme
Plagron Green Sensation

Dneska jsem zalil Enzymama (6ml/2L) a provedl postřik (poslední postřik asi, bojim se plísně) Alg-A-Mic (0,3ml/1dc). Snažím se už asi 14 dní zalévat PH 5,5, ale výstup z květináče jsem naměřil pořád 6,4. EC na výstupu 2.0.

Neni to EC moc? Chtěl jsem začít hnojit už plnou dávkou Alga Bloom a pomalu jí ještě zvětšovat, ale takhle vysoké EC jsem neočekával.

Jinak co se týče jednotlivých odrůd, tak Sweat Killeři jsou docela o dost řidší, než Jack Herrer. 1 kytka Sweat Killer je zřejmě nastydlá, protože má podélně stočené listy a je taková divná. Protože to je hnedka u přítahu, domnívám se, že je to právě průvanem.
Calzone
Přidávám pár fotek. :)

Jinak jsem to prolil odstátou vodou smíchanou napůl s destilovanou a s enzymama hnedka. V growshopu mi doporučili nepoužívat čistou destilku, protože prý kvůli tomu, že má EC 0 vytáhne z půdy až moc těch solí a to prý taky neni moc dobrý.

Jinak jenom pro informaci z kohoutku mi teče voda o PH 7,6 a EC 0,4.

EC metr i PH mají teplotní sondu, takže odpadá starost se správnou teplotou roztoku.

S tím EC 6,4, respektive PH 6,4 má guerilla samozřejmě pravdu, jsou to dvě věty. :D ;)

Edit: v poho Scotte. :)
Scott
Omlouvám se už jsem to smazal !! špatně jsme to přečetl , moje chyba ! Jinak kytky vypadaji velice k světu ! Měj se
Calzone
17. den květu
Chtěl bych se zeptat na ty sekundární větvičky a listy co jsou dole na spodku rostlin, mám je tam nechat? Vím, že kdyby byly pro kytku nepotřebné, nebyly dost prosvětlené tak odejdou sami, ale jisté je, že tu kytku stejně asi nedorostou a akorát se kytky musí vysilovat jak se je snaží držet na živu. Bylo by dobré tedy ty stonky oholit? na fotce číslo 2 jsem zakroužkoval o co se mi jedná kdyžtak...

edit:
díky guerillo. :)

edit 2:
tak jsem prostříhal všechny výhonky o kterých jsem usoudil, že by vršek nedorostly. Byla toho pěkná hromádka a teďka už mám v podstatě akorát asi 10cm vysoký pás zeleně. :)
guerilla
Jo, bylo by to dobré;) A asi bych oholil i ty o kousek výše:freddy:
Calzone
EC haluze

Po víc jak týdnu jsem aplikoval doporučenou dávku Alga Bloom (4ml/L) s EC 2,1 a když jsem změřil EC na výstupu, tak jsem se zhrozil - 3,9. Řikal jsem si, že to neni možný a radši překalibroval EC metr a to samé. Další květináš 2,8. Asi za 8 hodin jsem schválně jedden prolil čistou vodou a změřil EC na výstupu a bylo ještě horší - 4,1. Vůbec to nechápu, asi třikrát během týdne jsem tam měřil EC výstup a byl vždycky 2,0. Nechce se mi tomu věřit. Co si o tom myslíte? Docela se bojim o kytky. :(

Pohnojil jsem to ráno v 7:30. za jak dlouho by se projevilo případné přehnojení?
No dle me EC neboli vodivost se nejlepe vyuzije v hydru na hlinu je na **** pac vodivost zpusobujou vsechny jontove slouceniny nejen anorganickych soli ale i organickych ktere se disociují v roztoku tak se muze pokud to zalejes tisice ruznych sloucenin obsazenych v pude disocioavat a zpusobit vetsi vodivost (EC) i kdyz je rostlibna neprima a pro ni sou k hovnu pricemz tebou namerena vodivost zalivky s obsahem hnojiv muze byt rostliniou z 90% prijata aniz by se hromadila v substratu a zasolovala jej. Zkus vzit destilku zmer jeji ec a prolej ji pres filtr s hlinou a zmer pak a uvidis zadnej strach...
Calzone
CrTekk:
no to jsem právě udělal, akorát jsem neměl destilku, ale obyč vodu s EC 0,4 a vylezlo mi z toho těch 4,1. Kdybych neměřil EC té zálivky, tak bych se obával, že jsem toho ta dal třeba více, ale správností té zálivky si jsem jistý. Jinak díky za uklidnění. :)
Calzone
20. den květu

Kytky nevypadají zatím přehnojeně, bude to asi dobré. Akorát přemýšlím jestli nebude tak či tak dobré prolít každou kytku pár litrama vody s Enzymama, aby se vypláchli ty soli.

K správnému umístění větviček jsem použil dva nové prvky: 1) jehlici 2) takový ten ohýbací placatý drátek co jsou jim většinou svázané dlouhé kabely k elektrickým přístrojům, perfektně se s tím dají svázat větvičky k sobě. :)

Nedalo mi to a ještě jsem pohnojil Phyt-Aminem, snad to kvůli tomu nezačne plesnivět.

Na fotografiích je vidět jak jsem prostříhla ty spodky. Ještě pár větviček co jsou asi do 2/3 - 3/4 jsem tam nechal (vidět jsou třeba na pravé straně), ale jestli to má cenu netuším.

Za kvalitu fotografií se omlouvám, nemám vlastní fotoaparát, nebo respektive mám - tenhle. :D

edit:
Jinak zvlhčovačku jsem už úplně vypnul a vlhkost mám ve dne i v noci okolo 37 %. Teplota u vršků pod výbojkou 27,2°C přes den a v noci 22,1°C.
Calzone
Tak na výstup EC v hlíně už seru. Po zalití jsem naměřil opět EC šílených hodnot 5,0; 2,6 a 3,2. Kytky ale nevykazují žádné známky přehnojení (pokud nerostou třeba pomaleji, ale to nemůžu posoudit, když jedu první grow ve skříni).

Jinak bych měl takový postřeh pro začínající pěstitele (zkušení to jistě znají, nebo mají jinak vychytané). Pokud vás trápí to, že se nemůžete s konývkou pořádně dostat ke květináčů, které nejsou hnedka z kraje, doporučuji koupit buďto nějakou hadičku, nebo jako já stahovací bužírku (je dost ohebná a skladná, dá se potom ten konec zastrčit do té konývky při skladování) na kabely a prodloužit tím konývku.

To samé doporučuji použít i u injekční stříkačky. Dobrá hadička je kapilára, co se dá koupit v growshopu. :) Tu konývku jsem si vychytal až dneska, tak mám z toho radost. :D
já si kytky dycky vyndám když zalívám ale praktičtější je natáhnout hadice s dírkama ke květináčům u stonku a udělat takovou vodovodní sít menší a nějakym způsobem zezvrcha zalívat
na to že je to první indoor velice pěkný ;) +
Svahadji
guer: je to starej trik.. a problém není když dosaješ trochu naprázdno - tekutina se dotáhne z kapiláry do stříkačky... není problém..
Calzone
Dobrý postřeh guerillo, pravda, ani mě to nenapadlo, budu to muset změřit. Taky je docela důležité po vystříknutí hnojiva natáhnout ještě vodu, nebo alespoň ten koncentrát a vystříknout to znovum protože v tý kapiláře může zůstat nějaké hnojivo.

Edit:
k tomu měření objemu kapiláry --> nejlepší je natáhnout vodu, obrátit kapilárou nahoru a velice pomalu jí vytlačit, potom v té samé poloze zase natáhnout, párkrát do toho cinknout prstem aby stekla voda ze stěn a mrknout se kolik tam bylo vody. Já jsem v té krátké naměřil 0,7ml a v dlouhé 2ml.
Svahadji
jako jestli v kapiláře utkvěje na stěně 0,05 - 0,1 ml na to sere pes.. natáhnu hnojivo, přitáhnu trochu vzduchuaby se hnojka z kapiláry posunula do stříkačka a je to.. nevidim problém a dělám to tak leta..
Expiry
Finta 2:
Kdyz budu nabirat hnojku z lahve,kam mi nedosahne strikacka->vezmu hadicku a pripevnim k strikacce.Ted je hadicka plna vzduchu.Nasaju hnojku->nejdriv pujde do strikacky vzduch z kapilary a potom hnojka.To co je vzduch se =objemu kapilary,takze vytahnete strikacku az do pozadovaneho mista,rekneme treba na 6ml a pod tim bude kuprikladu 1ml vzduchu a 5ml hnojky->to znamena,ze 1ml hnojiva je v hadicce a 5 ve strikacce,takze jste nasali do strikacky opravdu 6ml.Kdyz budete nabirat dalsi hnojku,tak akorat sundate kapilaru ze strikacky a nechate vytect vodu...
Hanyz
No ty pyčo, vy my dáváte hoši :D:D:D:D (až na Expiry). Vy fakt měříte objem kapiláry? :D:D:D:D To musí napadnou i mého synovce, že to, co je v kapiláře odpovídá nasátému vzduchu ve stříkačce, takže se soustředím na to, kam sahá dno pístu střkačky a ne na to, kam sahá hnojivo....

Finta 3: Namísto černé hadičky používám průhlednou akvaristickou hadičku na vzduch, protože u ní nejlíp vidím, jestli jsem ji dobře pročistil

Ad zbytek hnojiva na stěnách hadičky - po vystříknutí hnojiva do roztoku naberu několikrát vodu tohoto roztoku do stříkačky přes hadičku, čímž dostanu všechno naměřené hnojivo do roztoku a ztráty jsou vyloženě homeopatické
Calzone
Hanyz:
máš pravdu, je to tak no. :) K tomu zasírání stěn kapiláry. Jaké máte hnojiva, že jsou tak husté? Stalo se vám to někdy v praxi, že by byla doslova zasraná natolik, že by nepropouštěla vodu? Mě se to teda vůbec nezdá a navíc je snad normální tu kapiláru po použití propláchnout vodou a to by mělo stačit, ne?

Jinak mi tu stále nikdo neodpověděl na dotaz, jestli by nebylo dobré ty kytky prolít pár litrama vody, kvůli odsolnění. Měřil jsem zase EC na výstupu a je pořád takhle šíleně vysoké a kleso asi jenom o 0,1. Co se týče PH na výstupu, tak stouplo z 6.2 na 7,1 což je taky docela zvláštní. Moc tě hodnotám ale nevěřím. Vím, že hlína pro mě asi moc neni, dojedu hnojky co mám a přejdu asi na bubbler, protože já prostě potřebuju mít kontrolu nad svýma kytkama. Taky další grow pojedu s nepředhnojeným substrátem, předhojený mi ten přehled akorát zhoršuje. Když člověk hnojí hnojkama, tak má aspoň trošku přehled co čeho jaká kytka má, ale nehnojit či se bát pořádně hnojit je IMHO o ničem. Kdyby fungovalo to měření výstupního EC tak jak jsem si myslel, že funguje, tak by to bylo jistě fajn, ale bohužel. Jsem docela zklamaný, protože jsem se na EC metr dost těšil. Zítra jdu po týdnu hnojit Alga Bloomem + poprvé GS, tak jsem zvědavej co mi z toho vyleze schválně.

Taky mě napadlo, jestli nezasolňuje dost půdu přípravek co používám na snížení PH - Dry PH Down. Zjistil jsem ale, že v growsopu pestovani.cz mají všechny kyseliny, tak přejdu asi na ně. Poštou mi je bohužel někdo neposlal, takže tohla drahá m ožnost je moje jediná.
guerilla
Byl jsem zle pochopen, bědoval jsem kvůli špatnému nasávání hnojiva skrze kapiláru (biogreen) a větší dávce, než ukazovala stříkačka.. Respektive jsem se taky blbě vyjádřil

Nechte to být, byl to omyl:teef:

Mažu své příspěvky, jsou to bláboly nezakládajíc se na logice:D
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od Calzone
Jaké máte hnojiva, že jsou tak husté?

ty nejhustsi hnojiva :punk: :D
ne vazne - mel jsem zkusenost s green sensation.. kamos to skladoval v lednicce a melo to konzistenci jako naky husty gel, jako huspenina.. je to normalni? kdyz to bylo v pokojove teplote, bylo to o neco lepsi, dalo se to natahnout do strikacky ale i tak se to ve vode muselo dobre rozmichat, protoze kdyz jsem zmackl pist strikacky, tak do vody ze strikacky vytekla kompaktni trubicka huspeniny GS a klesla na dno :)
vzdycky jsem to musel poradne protrepat
Calzone
guerilla :
aha, tak to pak jo. Ale i blbosti jsou užitečné, alespoň jsme se nad věcí zamysleli a Hanyz se zasmál. :D

PsYcHo84:
nj, tak hustotu GS zjistím až zítra, ale napadá mě, proč ten kámoš to skladuje v ledničce, má to nenaředěné tak malou trvanlivost?
PsYcHo84
citace:
Původní příspěvek od Calzone
proč ten kámoš to skladuje v ledničce, má to nenaředěné tak malou trvanlivost?

skladovat v lednicce je asi dobry na dlouhodobe uskladneni, ale kamos to mel v planu vylit do kytek v prubehu mesice, tagze v jeho pripade se spis jednalo a mensi paranoiu :)
Calzone
24. den květu
Sweet Killer se začíná dost hezky cukrovat, Jack herer zase vodní jak říkám "hřbitovem", někdo tomu říká hlína. Barva kytek je hezká, nejsou vidět žádné spálené, či jinak poškozené listy. Zítra aplikuji po týdnu Alga Bloom a poprvé Green Senzation, ale to jsem už psal.

Docela jsem zvědavý jak to bude se sklizní, co jsem kde pochytil, tak mi ten Sweat Killer dozraje dřív, takže to budu zřejmě muset sklidit nadvakrát, ale nechci předbíhat událostem. Jenom mám docela strach, abych stihl závěrečný flushing. Kdy sklidit možná poznám, ale odhadnout těch dejmetomu 14 dní před koncem bude horší. Snad guerilla nebo někdo zkušenější s těmahle odrůdama včas helpne.

Jinak všem moc děkuji za komentáře a karmy. Dost mě to těší, je to jedna z mála hezkých věcí v mém životě. :)

Snad zítra, nebo pozítří budu mít půjčený zase trošku lepší foťák, tak zkusim vyfotit i nějaké to makro.

Aktuální hodnoty:
Teplota den (u vršků pod výbojkou)- 28,1°C
Vlhkost noc - 36 %
Teplota noc - 23,5°C
Vlhkost noc - 35 %
Expiry
Me se to stavalo obcas kdyz jsem daval do aera gelovej Stimulax :punk: :D...

Postou kyselinu posilat nesmis!!!

Dry pH od Genal Hyro. mam a jsem s nim plne spokojen.Ph se mi ani nehne a hlavne s tim nejni zadna prace->proste sahnes prackou do pytliku a kus si toho hodis do vody.Hlavne odpada sptana skladovatelnost a nebezpecne pouziti kyselin...
Calzone
Expiry:
já myslím, že ten přípravek je docela napiču třeba kvůli přesnému dávkování . Hrstkou to PH těžko odhadneš a pomocí odměrek se to taky docela blbě dělá, protože se to v té nádobce (používám zkumavku) musí různě sklepávat a naměřený objem je docela nepřesný (záleží jistě i na vlhkosti apod). Trvá mi vždycky docela dlouho než vychytám přesný PH. Je pak docela sranda, když přestřelím a musím různě ulejvat a dolejvat vodu, vždycky utoho málem vykvetu. :)
Kapalina musí být v tomhle mnohem lepší.
Expiry
Praces pH-:
Vsechno je to jenom o cviku.Kdyz si z toho pytlicku vezmes kousek na lzicku,hhodis,zmeris pH,tak pocitej kolik stejnejch dilu na ty zicce si tam dal.Pak uz staci davat porad treba tu zicku,to zalezi na tom,kolik voy michas a kolik musis snizovat...Nejni na tom nic tezkyho->kdyz micham roztok,tak tam jednoduse z pytle vysypu kousek(uz to mam ve voku),zmerim a mam tam rovnou svejch 5,5(merim kapkama :(,ale itak mam pokazdy stejnou barvu)...Je to jenom o cviku....

Ja osobne kyselinu nikomu nedoporucuju,spis od ni lidi odrazuju a rikam jim,at kupujou to suchy od GH->Pri praci s kyselinou musis mit minimalne rukavice a brejle/stit,coz stejne nejni dostatecna ochrana pred tim,aby ti treba jak se to stalo me zaskocil milimetrik pist u strikacky a dal ti sice jenom mililitrovou sprsku do obliceje 65%kyselinou dusicnou->zadnej med,fakt sou veci,ktery uz znova zazit nemusim,takyselina at uz ti treba jenom ukapne ze strikacky na lahev/podlahu,tak umi udelat slusny neprijemnosti.U 65% je problem s rychlosti odparovani=vyparama,ktery dokazou taky diviy.Staci jenom lehce nasat vypary a mas jistotu,ze budes kaslat ja kralik a myslet na vyplivnuti plic :D...Mimojine mit doma lahev kyseliny jentak strcenou ve skrini nejni taky uplne to pravy worechovy...Skratka a dobre muj nazor je takovy,ze proc nastavovat krk,kdyz muzes vzit lzicku a mit vystarano :D...

Flushing:
Ja to delam tak,ze zacnu s pruplachem zhruba tech 14dnu pred doporucenou/vyzkousenou dobou kvetu a pak kdyz to chce jeste nejakej ten den,tak to proste necham o par dnu vic...

Skladovani hnojek:
Ja uz nechavam temer vsechny hnojky v lednicce,protoze treba takovej Enzim+ je v lete schopnej dostat takovej peknej skazenehj smradek behem par tydnu.Hlavne kdyz uz da clovek balik za hnojky,tak se seredne nevyplati nechat to nekde schnit,to radsi vyzeru neco z lednice a na misto toho strcim hnojku->dve mouchy jednou ranou :D
Kwjetoň
citace:
Původní příspěvek od Calzone

Jinak mi tu stále nikdo neodpověděl na dotaz, jestli by nebylo dobré ty kytky prolít pár litrama vody, kvůli odsolnění. Měřil jsem zase EC na výstupu a je pořád takhle šíleně vysoké a kleso asi jenom o 0,1. Co se týče PH na výstupu, tak stouplo z 6.2 na 7,1 což je taky docela zvláštní. Moc tě hodnotám ale nevěřím. Vím, že hlína pro mě asi moc neni, dojedu hnojky co mám a přejdu asi na bubbler, protože já prostě potřebuju mít kontrolu nad svýma kytkama. Taky další grow pojedu s nepředhnojeným substrátem, předhojený mi ten přehled akorát zhoršuje. Když člověk hnojí hnojkama, tak má aspoň trošku přehled co čeho jaká kytka má, ale nehnojit či se bát pořádně hnojit je IMHO o ničem. Kdyby fungovalo to měření výstupního EC tak jak jsem si myslel, že funguje, tak by to bylo jistě fajn, ale bohužel. Jsem docela zklamaný, protože jsem se na EC metr dost těšil. Zítra jdu po týdnu hnojit Alga Bloomem + poprvé GS, tak jsem zvědavej co mi z toho vyleze schválně.


ahoj tak myslim si že u organickej substrátů neni možný řídit se takle podle výstupního EC protože ty bio ložky v hnojivech a hlíně to prostě rozhoděj.. takže s tim si hlavu nedělej.. jinak přechod na hydro, pokud máš potřebu mít nad všim přehled (jako já :)) tak je to jasná volba.. lína je spíš pocitová záležitost a myslim že má smysl se tomu věnovat až po pár odjetejch sklizních v hydru, kdy už víš jak se kytky chovaj a co potřebujou.. :) muj názor..
co se týče kyseliny, tak já teď používám fosforečnou od HydroGardenu z Hydroponiku a musim říct že je naprosto super.. je hodně málo koncentrovaná (25%) takže se nemusíš bát nějakýho poleptání (ikdyž pít jsem to nezkoušel :p: ) a hlavně se s tim dobře pracuje - mam vodu s pH přes 7 a na úpravu na 5,8 +- je jí potřeba kolem 1ml/l :eek: malá lahvička mi vydržela přesně jeden grow pod 250 a stojí asi kilo.. jo a je to kyselina fosforečná, prodávaj i koncentrovanější ale do malejch objemů doporučuju spíš tadytu.. protože jinak se dost blbě trefuje do správnejch hodnot.. ale to je asi o zvyku..
Q

edit:
svaha - :rasta: nebo tak..
Svahadji
k trefení se do správných hodnot s koncentrovanou kyselinou: já to dělám tak že si ji naředim do půlitrový lahve s vodou a nemusim pak upravovat půl mililitrem ale třeba 5 ml ..
Calzone
30. den květu

Paličky se nafukují pěkně, novým favoritem se namísto JH stal SWK, protože ta jeho slaďoučká vůně je prostě něco úžasného. Kdo je na slaďárny stejně jako já, tak fakt doporučuji. :)

Vyskytl se však jeden menší (snad) problém a to, že mi začli trošku žloutnout konečky listy u SWK a u té kytky co je nejspíš nastydlá se to projevilo docela dost.

Postižené listy vypadali zprvu na nedostatek hořčíku, ale nezdá se mi to. PH na výstupu mám v celku v poho, naposledy jsem naměřil 6,3. Nebo, že by blokovalo přísun živin zasolení?

Jinak už vim co to je to husté hnojivo no, GS je fakt docela kejda, ale po důkladném protřepání v poho.

Statistiky:
Teplota u vršků ve dne - 27,2°C
Vlhkost den - 36%
Teplota noc - 22,5°C
Vlhkost noc - 34%
Hnojeno - Alga Bloom + Green Sensation - EC 1,9 (1ml/L GS + 2ml/L AG)
Prolito - Power Zyme + Alga-A-Mic (2ml/l PZ + 5ml/l AAM)
Calzone
Dneska jsem kytky vyndal abych je trošku poupravil a čekalo mě nemilé překvapení. Po rozpletení kytek od sebe jsem zjistil, že některé takřka nerostou a mají tak zvláště pokroucené listy. Ty kytky co nejsou takto postižené mají palicové hmoty i větviček třeba 3X více a vyplňují prázdné místo.
Netuší někdo co co způsobuje to zkrocení listů či to žloutnutí?
AHM4D
čau přesně takhle mi začaly žloutnout taky, ale až tak ve 40. dnu květu...podle druhý fotky nejde moc poznat, ale takhle podobně se mi deformovaly taky:D to si myslim že jsem je přepálil hnojkou...zas ty máš EC metr..divný
bohužel ti neporadím páč jsem na to taky nepřišel..akorát mrkni jestli nemáš sviluchy bo jinou verbež
snad se někdo ozve;)
ať to jinak kvete, máš to parádní na to že jedeš napoprvý:punk:
Calzone
34. den květu
Trošku jsem prostříhal stínící velké listy a trošku roztáhl políčko do šířky. SWK nedorostli do takové výšky jako JH, tak jsem je vypodložil dlaždičkama a trošku to srovnal. K palicím se teďka světlo dostane líp. :)

Napadlo mě, že příště zkusím více sativové kytky dávat spíš dále od výbojky, protože takhle pod přímím světlem rostou o to rychleji a když dám optimálně výbojku vzhledem k těm vyšším kytkám tak ty nižší co jsou dál od výbojky mají světla dost málo.

Taky jsem zjistil, že z fotek vlastních kytek je daleko lépe poznat jejich vývoj. Ono je to v té skříni tak divně osvícené, že ty palice mají dost podobnou barvu jako listy a tak nějak s nima splynou. V růstu se to pozorovalo lépe. Ty fotky mi pak vždycky dodají trošku víc optimismu. :D

Jinak díky prostříhání se mi ještě trošku snížila vlhkost a to na 30 % ve dne i v noci.
cajovnik
zdar Calzone, tvuj grow sleduji od zacatku a koukam ze se ti dari dobre, akorat by me zajimalo, proc mas kytky tak nizky?byl to zamer? skrin mas vysokou dost ne? sis mohl dovolit to nechat trochu vice povyrust ne a mit vetsi vynos ne?
mej se Caj
Calzone
cajovnik:
záměr byl mít všechny veršky stejně vysoko a aby mi to nepřerostlo, ale ona ta 250ka stejně moc neprosvítí, takže kdybych je měl vysoký třeba ten metr, tak mi to je prd platný, protože bych měl stejně pod tím vrškem akorát holé, dlouhé stonky. Víc listový jak 10 - 15 cm to stejně neprosvítí dostatečně. Co mám ještě pár paliček co se jim podařilo uniknout smrti ustříhnutím a jsou třeba těch 10cm po úrovní vršků, tak to jsou fakt extra chcípáci. Uvidíme no.

Kdybych ty kytky neohýbal a nezaštípl, tak bych je samozřejmě neudržel takhle nízko, je co z toho, že. ;) A navíc už i takhle je to tak o 20cm vetší než by muselo (myslim ty holé stonky). ;)
Calzone
43. den květu
Dneska jsem zřejmě naposled pohnojil hnojivy Alga Bloom a Green Sensation, v další zálivce dám ještě naposledy Enzymy + Alga-A-Mic a pak začnu Flushing. Sklizeň zatím plánuji někde kolem 60 - 63 dne, ale uvidíme...

Teplotu přes den držím okolo 28°C, vlhkost kolem 35%. V noci je teplota kolem 22°C a vlhkost také kolem 35%. Poslední naměřené PH na výstupu 5,7.

Žloutnutí listů bohužel pokračuje, všechny SWK mají dost listů nažloutlých. :( Fakt netuším čím to může být, to samé žloutnutí jsem nikde nenašel.

Zatím zdar. :)
to žloutnutí bych připsal objemu květníků nebo nedostatku dusíku v květu..ale nevim..těch faktorů je asi víc..:D:angel:
a k tý sklizni..Jack má myslim,že dobu květu kolem 70-75 dnů..takže si myslim,že by si moch eště nechat...ale to záleží na tobě:):D
Calzone
quido:
díky za rady. S tou sklizní je to trošku složitější, protože já nemůžu jinde sušit, než v té skříni, takže to potřebuji sklidit najednou.
Jack Herer má udávanou dobu sklizně 50-70 dní a Sweet Killera tady kluci sklízí kolem toho 60 dne. Takže já se musím řídit spíš tím SWK. Otázka je jestli zvolit akorát SWK + malinko nedozrálého JH, nebo přezrálé SWK a akorát JH, já radši asi malinko nedozrálého JH, protože pokud je pravda to o tom stoned stavu u přezrálé marihuany, tak to moc nechci.

Leda, že by to šlo sušit ve skříni co stále funguje, třeba to nějak zastínit, nebo tak něco, co myslíte?
Kluci k tem vasim slavnym hadickam na strikackach, znate PIPETU? Opravdu paradni vec na tydle veci. Mnooo a koncentrovany kyseliny? Jo s tema je sranda, ja treba parkrat namichal Phcko 2,3:-)))) Ale co uz nic se nedeje, dolejes vodu a je to v klidu. Jak pisete zalezi na cviku:-)))

Add suseni, a to musis susit v te skrini? To nejde treba povesit do skrine(satni skrine, samozrejme)? nebo nekam jinam? Protoze susit ve skrini ktera jede je na kokot, to je podobny jako nejaky rychlosuseni a to opravdu neni moc do pohody. Toz tak, Jinak ja preferuju mirne nedojety brka, protoze jsou takovy akcnejsi. Mej se
Expiry
Suseni v satni skrini:
To jsem uz jednou zkousel a pokud nemas skrin s poradne utesnenejma dverma,tak zo je doost na <>,protoze je huleni cejtit po celym baraku.Kdyz mas tu skrin zas utesnenou,tak to spatne schne a mohlo by to chytnout i nakou prasivinu...Nejni nad to,mit udelanou skrinku na suseni a malym vetrakem a pachovym filtrem...Dala by se udelat cool :D susirna z nejaky velky krabice(plastovy->prodavaj se v OBI atp.),do ktery by se zavesily kytky,nainstaloval se PCvetrak na 230V(vetsi tlak) a za nej nejakej homemade pachac z plechovky a katyvniho uhli...
To mi jako chces rict ze brko nejde ususit jinak nez v krabici s vetrakem? No ty vole.
Edit: To mi napadne pripomina jak mi nejakej trouba psal do dredu ze tu vzduchotechniku prece nemuzu mit z te plastove trubky na odpady, je to usmevne:-))
Calzone
Disaster:-):
jj pipetu znám a mám, ale má docela malý obsah na hnojiva (3ml). Používám stříkačku s 20ml a hadičkou a pohoda. Už to neřeším. :)

S tím sušením - opravdu si nemohu dovolit žádný zápach při sušení, bydlím s rodiči a v paneláku... Ale seknu to radši najednou ať může být vyplá výbojka.

Budu muset dát TD na nižší otáčky a doufat, že to bude stačit. Taky mě napadlo, že když dám CT co nejvíc dolu a kytky se budou sušit nad tím, tak tam tak tam nebude tah žádný, takže pohoda. :) Jinou možnost bohužel nemám. Myslim ale, že to bude rozhodně stokrát lepší než nějaký sračky od dealerů to jsou teprve rychlosušičky. :D
niemand007
to bych spíš udělal kompromis a seknul bych to všechno nějakej 65.tej den a bylo by...
sušit se zapnutou lampou je na prd. světlo, vlhko, teplo - chuť půjde do řiti a bude to škrábat...
citace:
Původní příspěvek od niemand007
to bych spíš udělal kompromis a seknul bych to všechno nějakej 65.tej den a bylo by...
sušit se zapnutou lampou je na prd. světlo, vlhko, teplo - chuť půjde do řiti a bude to škrábat...


Absolutni souhlas


Jo a ja mam pipetu ktera ma 25 ml. Stala tusim 45 Kc v bioplants v olmiku. toz tak
Calzone
Disaster:-)
Tak jsem to nestihl, v noci v posteli jsem zjistil, že jsem si to spletl s kapátkem, sorry. :) Zkusím si jí (znovu) sehnat, díky za tip.

S tím dnem sklizně to tak asi udělám, naplánuji to na 65 den, takže v 51 den (za týden) začnu flushing.

Napadlo mě, že bych zkusil ještě pohnojit SWK Alga Growem jestli by nepomohl na ty žluté listy díky většímu obsahu dusíku. Ale zase před flushingem to zasolovat dusíkem neni nejlepší nápad, co myslíte?
Ja byt tebou tak s tema hnojkama opatrne, at nesplaces nad vydelkem. Zluty listy v zaverecne fazi kvetu jsou jenom kosmeticka vada. Toz ale delej jak myslis
Calzone
cix:
je to v pohodě, už se tu o tom fříve diskutovalo.
Calzone
Disaster:-)
no ono se to s těch rozmazaných fotek zdá být možná docela v pohodě, ale žlutý jsou dost a jsou celkově dost slabé a tak poloviční (celkově, ne jenom výškou) jak JH. A začalo to už mnohem dřív, teďka je toho akorát víc a víc to vyniká. Ale nejsem přesvědčený o tom nedostatku dusíku, vypadá to jinak trošku, je to takový zoufalý pokus spíš. Ale dělat nic zatím nebudu, jen jsem se ptal. :)
Ono
2Calzone:

Ahoj. Pripájam sa k Disaster:-)ovmu názoru. V skleníku som riešil žlté listy u White Russiana a Santa Marie. Priehnojoval som ich Plagronom Algra Grow, aj keď už mali nasadený Bloom. Výsledok bol ten, že White Russian bolo silno tmavozelený, ale šišky nerobil takmer žiadne.:rolleyes: Santa Maria to vzala trochu lepšie, rozmerovo spravila naozaj obrovské šišky, len boli riedke, keďže nemali dostatok svetla a vlhkosť bola príliš vysoká. Jej sa sfarbenie listov takmer nezrovnalo. Prípadne vyskúšaj na 1 rastlinke a uvidíš.;)
Expiry
Disaster:
Asi sme si nejak neporozumeli->huleni ususis kdekolif.Jestli mas doma takovy podminky,ze muzes susit ve skrini,tak jenom tise zavidim.Urcite se ti nekdy stalo,ze si mel pytel v kapse a kamkoliv si prisel,tak tam krasne ono huleni zavonelo.Stejne tak kdyz budes doma uprostred obejvaku susit kytky,tak to bude smrdet na sto honu.Takze kdyz se nechci provarit tim,ze mi budou kytky smrdet pri suseni po cely ulici,tak nezbejva nez kytku nekam zavrit,aby nesmrdela->utesnena skrin=smrad nema jak ven.No jo,ale to pak bude ve skrini(pokud teda nejni skrin velka jak obejvak a nebo tam nesusis na osobacka)stoupat vlhkost,protoze ji kytky budou postupne uvolnovat a zase ji pak la naberou ze vzduchu=bude to schnout roky a mozna to i splesnivi.Takze kdyz nechci mit smrad po byte a ani plesnivy,nedosuseny atp. huleni,tak asi nezbejva nic jinyho,nez susit kytky v nejakym "boxu" se sice malym,ale prece jenom nejakym odtahem,na kterej das nejakej homemade filtr....

Jinak dat schnou kytky do skrine(skrin s jinejma kytkama a zaplym svetlem) ja fakt na <>....

4Kweton:
:bounce:...jj,asi uz to tak bude :D,ja sem nad tim chvili zhulenej premejslel a dospel sem predtim k zaveru,ze proste usychat a fertyk :D:D
AHM4D
čau, problém kdy to zkosit když jedeš víc modelů jsem řešil taky..nakonec jsem vybral takovej nějakej zlatej střed;)

ad sušení..sušil jsem normálně v boxu, samo při tmě..první asi dva dny puštěný ofuky a odtah skoro naplno, pak jsem ofuky vypnul, odtah stáhnul na nejmíň aby to pomálu doschlo a pohoda, žádnej smrádek..
až při zpracování vůně po celým baráku a i teď po naládování do sklínek a zavření to smrdí přes dvoje dveře:D doufám že se to trochu uklidní..

ten grow bych tam už asi nelil, měl jsem listy taky hafo oschlý a zežloutlý, stejně je pak ostříháš..holt jsme začátečníci:)

ať v pohodě dokveteš
pic
Calzone
Dneska jsem opět vytáhl všechny kytky ven abych je trošku poupravil a vyčistil pěstírnu. Docela zajímavé je, že ta špinavá jarová voda od čištění fólie měla takovou barvu hodně do červena.

Při stavbě skříně jsem podcenil základní věc při uchycení ofukového větráku a dal ho na řetěz z domněním, že to nebude vibrovat. Nevibrovalo, ale jenom do doby, než jsem s tím trošku hejbnul. Potom to skříň vrčela jako prase a nešlo to už vychytat.

Naštěstí jsem si také ke stavbě koupil gumy co se používají k připevnění věcí na zahrádku u auta a jednu tam dal místo toho řetězu. Přehnutá tam padne jak ulitá a má háky. :)
Calzone
58. den květu
Po delší době tu mám aktualizaci. Kytky prolévám už 8 dní pouze Final Solutionem (řekl bych že se po něm docela dost hustě přicukrovali) a za 7 dní plánuju sklizeň.

To žloutnutí listů se docela rozšířilo, ale už to nějak neřeším. Průměrná denní teplota mi bohužel docela stoupla a musel jsem dát stínítko trošku výš, něž je asi dobré. Zkusil jsem stáhnout topení, snad to pomůže, mám bohužel přítah u výtokové trubky topení a to je asi docela znát.

Docela haluze je, že mi u jednoho JH skoro vůbec nevysychá půda. Zalévám to po třech dnech a půda u toho JH je pořád dost vlhká. Kytka vypadá ale v pohodě, nejeví žádné negativní známky.

Taky mi od té doby co to prolejvám FS kleslo výstupní PH na 5,3. Co s tím, mám zalít příště zálivkou o trošku větším PH aby se to dorovnalo? Možná je to chtěný efekt FS aby kytka už nic nepřijímala z půdy, nevím.
Calzone
64. den květu

Den sklizně

Takže jsem to dneska konečně pokosil. :) Původně jsem to měl v plánu až zítra, ale z časových důvodů jsem to udělal už dneska, 13 dne flushingu. Byla to docela fuška, blbec jsem to dělal všechny na zemi a málem jsem chcípl na záda.

Až to bude suché, půjčim si od kámoše váhu a zvážím to. Měl jsem sice na dnešek půjčený lepší foťák, ale nějak to s nim neumim, takže bohužel žádné makra ani nic podobného nepřináším.

Tak zatím. :)


Jack herer 01
Jack herer 02








Jack herer 03









Sweat killer 01










Sweat killer 02














Sweat killer 03











Sušení
Calzone
Sušení + smoke report

Sušení
Takže sušení neproběhlo přesně podle mých představ. Kvůli zápachu jsem měl puštěný hlavní ventilátor na vyšší otáčky a asi za dva, nebo tři dny lístky povrch paliček brutálně seschnul. Poté jsem asi na dva dny nechal vyplý ventilátor, aby se vlhkost v palicích trošku dorovnala a zbylých pár dní jsem to dojel s ventilátorem puštěným na nižší otáčky. Celkově jsem to sušil asi 9 dní. Na první pohled je to asi přesušené, ale při nadrcení je to celkem v poho. Nějak to pořádně uskladním a snad nebude problém.


1. ochutnávka - pryskyřice
Jako první jsem ze sklizně hulil pryskyřici, kterou jsem průběžně získával z nůžek během holení palic. Výsledná kulička měla v průměru tak 2-3mm a měla tmavě hnědou barvu. Po nadrcení byla barva ale spíš hnědozelená. Dal jsem si to s tabáčkem a můžu říct, že zhulenej jsem byl úplně parádně a tak jednou tak dlouho než jsem byl zvyklý z normálního hulení. Byly to spíš takové veselé HIGH stavy. :)


Pryskyřice s listama
Potom jsem si párkrát dal pryskyřici s listama, kterou jsem získal přecezením dost pryskyřičnatého listí co už bylo suché. Opět dost silné, ale stavy spíš STONED a docela psycho. Při hoření špeku jsem se jenom modlil ať už je konec. :D


Sweet Killer
Nj, můj slaďoučký miláček. :) Nikdy jsem podobnou vůni necítil. Když ještě rost, měl vůni čistě slaďoučkou, nevinou, ale po nasušení je krom té sladké vůně cítit i taková dost silná, ostrá, možná až dráždivá vůně. Je to něco jako milenka co vás v noci podřízne. :D

Chuťově ještě nevím, měl jsem zatim jenom s tabáčkem, ale zatím působil velice jemně a vůbec neškrábal. Zato o prvním (a zatim posledním) stavu můžu říct, že byl úplně suprovej, přesně takovej jaký mám rád. Takový pozitivní, veselejší HIGH. :)


Jack Herer
U mě si získal respekt už poprvé když jsem si čuchnul k jeho palicím na začátku květu. Má dost silnou hliněnou vůni, říkám takové "hřbitov". :) Účinky přesně takové jaké jsem čekal - Stav, kdy člověk musí často naprázdno polykat, má sucho v krku, má fyzické halucinace (někde ho tlačí, bije mu srdce, či se mu blbě dýchá), je uzemněný, nemůže přemýšlet...


Výnos
Bohužel nemám svojí váhu, známej se na mě vykašlal a nezbylo mi ni jiného, než to zvážit na kuchyňský váze. Bohužel ta váha neni digitální a je celá nějaká šitózní, čísla co mi vycházely se lišily někdy o víc jak 30G, takže je to opravdu jenom tak orientační s mým odhadem přesnosti +-20 gramů.

Takže výsledek je přibližně 130G.

Z toho odhaduji tak 55 % JH a 45 % SWK. Co dodat k tomu číslu... mohlo to být lepší, je to takový průměr bych řekl. Mám se ještě co učit a co dohánět. A co se týče tvrdosti palic, tak tohle je spíš jak klasickej out, žádný kameny to nejsou. Pár věcí co jsem mohl udělat lépe jsem si uvědomil, tak uvidíme příště. :)

plány do budoucna
1.) Asi to nechám tak o týden víc v růstu, moc mi to v květu při mojí technice stejně nevyrostlo a podle mě je to škoda.
2.) Budu přesazovat
3.) Buďto použiju 6 větších květináčů, nebo 2 přidám a budu jich tam mít 8 (to spíš)
4.) Výbojku na růst nechám ještě alespoň týden v květu
5.) Substrát použiji nepředhnojený a bude tam hodně perlitu
6.) Zkusím kořenový stimulátor
8.) Potřebuju lepší ofuk a celkově dát výbojku níž v květu, byla to bída docela...


plány do budoucna
Všem vám děkuji za podporu, cenné rady a karmy. Bez vás bych to rozhodně nedokázal. :)

Jinak další muj grow bude na balkóně, takže se o něj s vámi zase podělím. Čus. :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma