Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Česká Pošta - prohledávání zásilek - Klikni zde pro originální téma
Mr.MEN
Dnes mi došla podivně zabalená zásilka od Český pošty. Minulý týden jsem si objednával z internetu kosmetiku. Bohužel se mi stala taková nepříjemnost, že zásilka zůstala "viset" na poště přes víkend.
Hned jak jsem zásilku dneska (pondělí) od pošťáka přebíral (je to větší obálka obalená zevnitř "relaxační fólií"), všiml jsem si na ní něčeho divného - z jedné strany byla přelepená velkou žlutou izolepou s logem Český pošty a na obálce je evidentně dopsáno a přeškrtáno NEG.
Ihned si moje paranoidní já domyslelo, co všechno mohli na poště s moji zásilkou dělat, ale každopádně se cítím být obrán o právo na listovní tajemství.

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás nemá podobnou NEGativní zkušenost s Českou poštou? Se pomalu bojím objednat si semínka a kouzelný houbičky z Holandu... :(
Celller
Rek bych, ze do toho nemaji sahat vubec
konopnak
Nemají na to šahat, ale obálka, v které cinkají peníze nebo balík co není pojištěný a vypadá že obsah bude mít vysokou hodnotu občas prostě zmizí..
A jinak balíky s cedulkou křehké mi obvykle chodí hezky rozmačkaný ale taky sem zatím nikdy nenašel rozmlácenej obsah to zas ne
Mr.MEN
Tady posílám foto toho balíčku.

Taky uš se mi stalo že mi rozmlátili monitor, přišel bedna vypadala docela v pohodě proto sem to ani neotvíral předem ale jak sem to otevřel tak celej roh byl rozkřáple skoro se divím že ten předek neupadle a pískají mě brutálně kondenzatori, na noc musím vždycky vytáhnout ze zásuvky.

Jinak kdyš můžu tak posílám přes PPL.

Ještě mě česká pošta odradila tím že má napsáno v podmínkách že každej balík jim může spadnout z 2m si tam s tím můžou skoro házet:D

A peníze se mi uš taky stratili neměl jsem tam žadny mince a přesto to zmizelo. Měl jsem tam něco přes 1500Kč. Reklamoval jsem to a do měsíce mi poslali litr coš neni všechno ale aspoň něco se vrátilo:).

Řekl bych že ten balíček si užil sví...
Celller
Hele, a co kdyz se ten balicek vlivem vlhka, nebo nejak rozlepil a oni to zalepili timhle.
Lukyn
dnes je opravdu špatný den, měnil jsem semínka tady z jedním členem a podívejte se co mi došlo. fuj tajbl pošta.. :(
Mr.MEN
No to sem si právje ze začátku taky říkal ale jestli se mrkneš tak je to ustřihli a ten kousek jak se to tím lepí je odtrhlej a je to v jedno rohu roztrhli to nevím jestli bylo vlhkem...
Mozdik
Vše osobne aneb kuriérem. To je najistejšie. Radšej zaplatím viac na UPS lebo viem, že mám 100% súkromie.
jestedman
citace:
Původní příspěvek od Lukyn
dnes je opravdu špatný den, měnil jsem semínka tady z jedním členem a podívejte se co mi došlo. fuj tajbl pošta.. :(


jak to bylo prosim tě zabalený?


citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
No to sem si právje ze začátku taky říkal ale jestli se mrkneš tak je to ustřihli a ten kousek jak se to tím lepí je odtrhlej a je to v jedno rohu roztrhli to nevím jestli bylo vlhkem...


ty víš jak to bylo zabalený?

poštáci jsou taky jen lidi a když seš po osmihodinový šichtě na vykládání balíků, tak ty balíky v rukavičkách nenosíš. takže je dost možné, že špatně zabalený balík někde spadne, nebo se natrhne jeho obal, pak přijde na řadu taková páska která jasně říká kdo jí tam nalepil. jasný, že pár z nich občas někde něco zašije, ale nemyslím, že by to bylo v takové míře jak píšete. koho by bavilo rozbalovat balíky a doufat že tam bude něco cenného. to se však může stát u balíku z ciziny, je dobrý potom takový balík pojistit na straně odesílatele. Kontrolu obsahu pošta provádět nesmí. Imho to dělali celníci, otázka jak to je v Schengenu. Každopádně to max. projedou psem, zejména balíčky z Holandska, zjistěj tvar váhu a podle toho usuzujou jestli to otevřít.
guerilla
citace:
Původní příspěvek od Lukyn
dnes je opravdu špatný den, měnil jsem semínka tady z jedním členem a podívejte se co mi došlo. fuj tajbl pošta.. :(
Taky je možný, že směnátor je roztřískal sám, aby nevyšlo najevo, že ti poslal shit:teef:

Fuck ČP, ztrácej balíky, chodí to pozdě a když si to člověk nehlídá a nechodí se neustále ptát (neposílaj výzvu k vyzvednutí, nebo velmi opožděně), jsou schopni to odeslat zpět odesílateli:mad:
Lukyn
citace:
Původní příspěvek od jestedman


ty víš jak to bylo zabalený?

.


bylo to jen v malé obálce zabalené jen v dealeráku. žádný jiný obal. došla hold jen taková kaše budto na to hodili nejakej balík, nebo to rozdrtili na poště, protože to nebylo dokonale zalepené, ale toho odesilatele bych vinil až na konec.
Lukyn
upřímnou soustrast mr.men .-)
guerilla
citace:
Původní příspěvek od Lukyn


bylo to jen v malé obálce zabalené jen v dealeráku. žádný jiný obal. došla hold jen taková kaše budto na to hodili nejakej balík, nebo to rozdrtili na poště, protože to nebylo dokonale zalepené, ale toho odesilatele bych vinil až na konec.
Já bych ho vinil už teď, jelikož je stupidita posílat semínka jen tak v dopise a dýleráku!
jestedman
citace:
Původní příspěvek od guerilla
Já bych ho vinil už teď, jelikož je stupidita posílat semínka jen tak v dopise a dýleráku!


genau!
Lukyn
samozřejmostí je vyžadovat nové... ?
JAHmaican
Lukyn:
Doporučuji dotyčnému ukázat tenhle thread: http://grower.cz/forum/showthread....at+%2Bsem%EDnka
A požadovat náhradu je na místě, protože tohle může udělat fakt jen ......
Radoslav
Před nedávnem jsem dostal otevřenej dopis, pošťačka ho dala omylem někomu jinýmu a ten ho aspoň vrátil. Asi by si člověk moh stěžovat a takový, ale to už musí stát za to. Rozhodně bych nepodceňoval balení, pokud chci mít jistotu. Pokud není balík nebo psaní poškozený, nemáte minimální šanci na náhradu, to by pak totiž mohli lidi záměrně posílat poškozené věci. Peníze se maj posílat složenkama a ne v obálce, pokud o ně nechcete přijít. Jinak nevím, kde kdo vzal, že u PPL, UPS a ostatních máte 100% jistotu, že se nic nestratí apod. U vás to totiž naložej, dovezou to do překladiště, tam to vyložej, ráno to naložej do jinýho auta a jedou s tím na místa určení. Riziko stráty či poškození je možná větší než u pošty. Taky se mi konkrétně u PPL stalo, že mi zásilku vozili týden po republice, než se dostala do správnýho auta.
Závěrem: pošta je relativně spolehlivá a laciná, stačí si jen vybrat správnou službu, např. obchodní balík - pošta ručí za doručení do druhého dne, cena 100-150,-Kč, nikdy jsem neměl problém, pouze jednou, né vlastně dvakrát byl obsah rozbytej, za to ale pokaždé mohlo zabalení.
Když už budete chtít využít nějaké zásilkové služby, zkuste Top-Trans - je to to samý jeko UPS a PPL, ale maj ceny srovnatelný s poštou. U ostatních počítejte tak s 350,- Kč minimálně.
outdoorista
to JAHmaican:souhlas,né vždy je na vině pošta:wink:

ale je fakt že se mi semínka doručila v otevřené obálce,nebo i kolikrát hodně rozdrcená,Česká Pošta se k tomu chová jako prase:(
občas mi přijde,že na to snad z prdele šlapou,nechápu:confused:
Mr.MEN
Radoslav: No řekl bych že nemáš skoro nikde jistotu, stát se může všechno. Ale s tou cenou bych moc nesouhlasil objednával jsem teď docela hodně od PPL a že by to bylo draší jak ČP bych neřekl myslím že 120 je docela normální. A myslím na klecka.cz měli dokonce draší ČP neš PPL.
indicky-konopi
Dneska sem posilal dobirku, takovej malej lehkej balik a stalo to kilo, paxem sel poslat doporucene typanovi vybojku a stalo to sest petek, coz je docela kruty, minulej rok stala dobirka cca 70,- a doporucene to stalo kolem 30,- takze ČP vyrazně podražila, mrdky jedny....A aby to nebylo OT, tak MR.MENE, hele to, ze ti otevreli obalku na poště je dost nepravdebodobny, ikdyz né nemožný, ale proste nepravdebodobny uz jen kvuli tomu ze ti to prelepili paskou ceska posta....a proc tö udeali? no protoze pri expedici se to proste rozlepilo, roztrhlo, tak bud rad, ze ti to zalepili....;)

EDIT: jo a jako si nedelej ani prdel ze ses nesel hned na postu zeptat co to ma znamenat bo proc to je takhle prelepene?!
Lukyn
to mr.Men: hele a nemohlo se stát, že by se to omylem rozbalilo při přepravě, a tak oni to zalepili..? jednou mi taky přišli nějaké knížky v potrhané obálce, ale neměl jsem to štestí aby mi to zalepili. a toho poštmistra si se neptal proč to tak je?
Lukyn
to JAHmaican: velmi výstižné :D lol
Calzone
A nezpůsobuje to rozmačkání blbě zabalených semínek orazítkování toho dopisu?
JAHmaican
Hele, jeden týpek tady vod nás na poště makal a řikal, že tam se s tím hází jako s šutrama a je jim to u řiti.
Prej na to ráno nemají čas ( musí zásilky roztřídit a pak rozvozit)
X_eXc_X
jj, kdo si myslí, že mu pomůže poslat to PPL je naivka. Házejí s tím taky a reklamace? To je běh na dlouhou trať - bezesrandy - nejlépe ten balík vyfotit před odesláním, polepit cedulema křehké a neklopit a zásilka stejně dorazí rozmlácená... Nemyslím teda malý balík, ale posílat PPL či ČP (s jinýma skušenosti mám jen malé) TV, Monitor či něco podobného je docela hazard...
Mr.MEN
No takhle odlepit se to nemohlo protože ten cíp jak se lepí na tu obálku tam není je to ušmikli a utrhli kdyby to bylo jen přelepeny tak sem nepíšu to by bylo asi jasny, a nevím proč by si tam jen tak někdo psal NEG. nevím jestli je to značka toho že se to rozlepilo:D. No přišla to někdy v dvanáct něco coš bylo nějaký divny tak sem to zacvaka a co bych se ho ptal kdyš to jen donese. A na poště by mi řekli nic se vám neztratilo tak si nestěžujte. A nikam bych se nedostal jako vždycky.

Prostě ČP si s těma balíkama může dělat co se jim zlíbí a nikam se nedovoláš!!

Jinak je mi to vcelku jedno nic se nestratilo jen mně to v tu chvíli docela nasralo že si každej může otevřít obálku podívat se jestli tam není nic drahýho a kdyš tak to přelepit s tím že se to rozlepilo:.

A jinak mi má zítra přijít LCD televize přes PPL tak mně nestrašte:D...

Zitra pisnu jak to dopadlo po dnešku:D:D...
Calzone
Pánové mohu vás upozornit, že jsem byl párkrát na depu DPD když se třídí balíky a funguje to asi způsobem, že od kamionu jede pás a kdo je u toho, tak to vyndavá a hází doručovateli co mu to patří, nebo to hází k hromadě toho doručovatele.
fakundo
Ahojte, Mne sa zase narozdiel strácali CD z časopisu PC Revue,
Na pošte mi povedali, že to prišlo už bez toho CD a nevedia o žiadnom CD čo by sa stratilo.
Tak ťiež sa mi stalo, že prišla veľká obálka a evidentne bola natrhnutá.
Poštárka mi zdelila to isté. Obálka vraj prišla už poškodená.
toti46
¨to take špinavosti znám aj ja,objednal som si tyžden pred vianocami zo ostravy všetko ok,ale semena cez česky seedbank mi nedošli do teraz,fuj tajbl.,.,.,napísali mi meilom obratom,že bylo zasláno zboži,ak nepride,tak pošlite najprv keš cez banku na učet.,,ja som poprvy krat objednal,nikdy do teraz som nemal problemi zo grawchopom z ostravy,ale semienka su fuč,tak sotavam pri mojom starom overenym CLOUD#7.,,.zdar at všetko rastie.,
Radoslav
citace:
Původní příspěvek od Locus
Česká pošta jsou zmrdi. Pravidelne se mi ztraci cenne baliky, pravidelne se setkavam s tim, ze baliky jsou prohledane zda tam neni neco uzitecneho a pokud ano, tak to tam chybi. Takze pokud mozno, nechavam si to vozit PPLkem a nepojisteny baliky a psani neposilam.


To se mi zdá trochu přitažený za vlasy. NÉ, nejsem pošťák :D.
Pokud je obal poškozený, nebo není originálně zabalený, viz zdejší obálka, musí si to člověk před převzetím zkontrolovat, pak už je samozřejmě pozdě. Pokud přijdete na to, že něco chybí nebo není v pořádku, je pošta povinna vám ztrátu uhradit.

To asi půjde těžko ze semínkama :), ty se musej dobře zabalit.
Celller
Taky mam neco k ČP, serou me postacky, jedna tlusta a blbe se smeje a druha asi absolutne negramotna a nesympaticky vypadajici, a jeste maji ve zvyku, misto zazvoneni, nebo proste, misto aby ti dali do schranky papirek, ze to mas na poste, tak troubi pod barakem jak debil, nejvic me to sralo, kdyz me chodili doporuceny a mel sem po nocni a troubili, nebo prijedou k sousedum, ty maji slepyho psa, kterej nekouse a taky troubi, ten zvuk jejich klaksonu me bytostne sere! :D

Jinak sem spokojeny s PPL, klidne jim necham i nejaky dyzko, za to, ze je vzdy vse v poradku:)
easy.green
to by člověk nevěřil jak hodně se dá kecat o český poště
Mr.MEN
Tak mi přes PPL LCD došlo:) a úplně v pohodě ještě zavolal jestli sem doma a mám peníze, tak pohodička sem rát konečně pořádná telka:D ale 18litru je v pr.:D Ale jinak jsem se na posílaní peňez poštou vykašlal a poslal sem to přes Western Union, přes banku, je to mirně draší ale je to hned a mám jistotu že jim to 100% dojde objednával jsem si houbičky a seeds za nějakých 86Eur... Tak doufám že to dojde jinak uš fakt nevim:D...
Lukyn
musim taky jen dodat, že onen člen poslal nové seminka. pry pouze zacinal a tak nevedel. takže pohoda. du na brko čus..
aenema
Mr.MEN kdes odjednal houby? všude kde sem hledal tak píšou že do čr neposílaj
Mr.MEN
No z www.shayanashop.com jsou tam Magic Mushrooms, a jak jsem se tak díval tak posílaj všechny do ČR a objednal jsem si ty Tampanensis bratr si je uš objednával a říkal že sou skvěli a prej chutnají jak oříšky. Potom jsem chtěl skusit Equatorian ty vypadají fakt dobře:wink:.
drakar
Ja mam s postou a ppl zatim jen dobre zkusenosti nechal jsem si poslat sod.komplet s vybojkou a prislo to v poradku,dokonce mi postou prisla predni haupna na auto a taky o.k.,dnes mi prisli seminka tady od clena a taky v pohode a to je posilal vcera, takze kdyz se to dobre zabali tak by nemel byt problem i kdyz je mi jasny ze se tam s tim neserou, cekam zasilku ze sklipkanama tak verim ze cestu prezijou.
No a ten dopis ze byl prelepenej?Je mozny ze se rozlepil a oni to prelepili a nebo se nekdo podival co je tam zajimavyho a kdyz se mu to nesiklo tak to poslal dal, ze se zasilky vykradaj to je jasny ale zatim se mi to nestalo.:cool:
slauch
citace:
Původní příspěvek od Lukyn

bylo to jen v malé obálce zabalené jen v dealeráku. žádný jiný obal. došla hold jen taková kaše budto na to hodili nejakej balík, nebo to rozdrtili na poště, protože to nebylo dokonale zalepené, ale toho odesilatele bych vinil až na konec.


Tak to je jasný, pokud to byla jen obálka a v ní dealerák se semenama, tak to projede razítkovací mašinou a můžeš to dát akorát do buchet. To nebyl od odesílatele dobrej nápad. A pokud to neprojelo mašinou a bouchal to někdo ručně, tak se ten dealerák manipulací dostal na místo pod známkou a pošťácký razítka jsou starý poctivý železný (žádný platový poloautomaty) no a když s ním pořádně bouchneš, jak to asi dopadne.
Skoro mám strach z ukamenování, ale jsem chlap a postavím se k tomu čelem. Přiznávám, jsem pošťák. Ale dělám v IT. Tak doufám, že mě někdo neodstřelí. Samo, souhlasím s tím, že se na poště zacházení se zásilkama není právě idealní, ale přál bych vám vidět ráno ten cvrkot a blázinec, když se třídí na rozvoz. Pak by si většina z vás udělalal trošku jinej obrázek. Ale nechci firmu obhajovat i když bych měl, je to můj chlebodárce. Je to ale všechno jenom o lidech. Např. PPL,DPD apod. Tam řidič jede jakoby na vlastní triko, je placenej od doručenýho kusu zboží. Když ten balík od něj nepřevezmeš, tak to nedostane zaplacený (zjednodušeně řečeno). Pošťák je placenej hodinově. Je jasný, kdo s tím balíkem bude zacházet líp.
Ale k hlavní otázce. Prohledávání zásilek nehrozí. To se dělalo za komančů a ještě to ani nedělali pošťáci. Pokud to někdo prohledal, tak to musela bejt jeho soukromá iniciativa. Každej pošťák musí podepsat prohlášení o zachování list. tajemství, ochraně os. údajů a pod. Ale straky se najdou všude. Akorát, že tady to je hodně na očích.
aenema
Mr.MEN dík za info
Calzone
Řekl bych, že pošta zachází s dopisama tak aby se nepoškodili, tzn aby se nepoškodil ten kus papíru a tudíž je zcela normální, že ty dopisy třeba orazítkujou, nebo nacpou do přepravních krabic a vystaví tak dopisy většímu tlaku. Takže pokud někdo posílá nezabalená semínka v dopise, tak si za to může jedině sám, je to na jeho triko.

Jinak se samozřejmě stává, že některá pošťačka ukradne cenný balík, nebo bývají na poštách učni, ale pošťačky jsou v dnešní době natolik pracovně vytížené, že rozhodně nemají čas zkoumat balíky, nebo dopisy.

Taky vím z vlastní zkušenosti, že dochází ke krádežím a relativně špatnýmu zacházení i ve firmách typu DPD apod, ale to je jasné. Všechny hold honí čas a čas jsou peníze...

100% šance na doručení a ještě ve 100% stavu neexistuje. U pošty a DPD je to ale určitě víc jak 99 %. Ani když když by si pro to člověk jel osobě, tak neni 100% jistý, že to v pořádku doveze....
Radoslav
Právě jsem si vzpomněl na jedno velké plus pro poštu - když nemáte čas nebo nejste doma a nemůžete si balík převzít, tak vám ho uschovají asi čtrnáct dnů nebo jak dlouho, aby jste měli dost času si to vyzvednout. A to vše zadarmo. Ostatní kurýrní služby by to myslím druhej den vrátili. Ledaže byste se domluvili telefonem, ale pochybuju, že to bude zadarmo, to možná tak do dvou pracovních dnů, ale určitě ne dva týdny.
guerilla
Hmm, dnes mi dorazila zásilka, která byla odeslána 17.12.2007 :rolleyes:
Mr.MEN
aenema: Jo jestli si je chceš objednat tak to udělej nejpozději do 15.1. jak píšou na ty stránce tak tam budou projednávat prodej hubiček jestli to tam zakážou a nebo to nebudou prodávat cizincům tak se na to fakt vykašlu, jestli pak budou něco kecat do Mary Jane a zakážou prodej cizincům tak uš do Amsterdamu nikdo jezdit nebude kua:(.

A já se tam tak rád chtěl podívat na kanáli zeleny :D:D...
hola
no ja se pochlubim nedavno jsem si objednal semena ze svicarska jednalo se o erdbeer a dosli v normalni obalce s rucne napsanou adresou v deleraku a polovina prasklejch delalo to name dojem zeto posila nakej kokos ze svicarska a ne canabis helvetica,,,
Čus, dělám v DHL a musím říct, že se tady ze zásilkama nikdo taky nemazlí - Fragile neFragile, někteří jedinci na to vůbec nehledí :) che. každopádně doporučuju zásilky kvalitně zabalit.
Jo a ještě něco, pokud si necháváte posílat zboží ze zahraničí (mimo EU), tak má zasilatelská služba právo balík otevřít. Už jsem to párkrát dělal, abych dohledal nějaký faktury.
drakar
Kdyz uz sme u tech post nevite nekdo kolik se plati postovne za zasilku ze slovenska na www.slovenskaposta.sk to je ve formatu pdf a mne nefunguje adobe,dik.
Mr.MEN
Tak právje mi došel balíček kterej jsem objednával před týdnem z Holanska. Objednával jsem si houbi a semínka. Houbi si myslím že sou plesnivi protože je tam dali čerstvi a těch 8dní dělá asi divi! A seminka objednával jsem si Cyber Cristal, Bahia Black Head od KC brains a jedo semínko od CC je rozmáčkli tak aspoň že ne všechno a od Sensi seeds Shiva Shanti 2 a ty jsou v krabičce chráněny a vypadají opravdu dobře:).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma