Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: [1] 2 
Přestat kouřit trávu !! nebo ?? - Klikni zde pro originální téma
Zdravím všechny.
Nejprve bych chtěl říci, že cílem threadu není propagace zákazu kouření ani nadávání kuřákům ...

V poslední době mi došlo, že mi moje častý kouření trávy nedělá vůbec dobře (všeho moc škodí ...) a rozhodl jsem se přestat. Jednak sem zjistil, že se mi nějak hůř dejchá (hraju na dechovej nástroj), a za druhý že mám v hlavě úplně vymatláno a zapomínal sem úplně na všechno. Občas sem nebyl schopnej dát dohromady souvislou větu nebo něco vysvětlit.

Už tak 3 roky hulim každý den aspoň 1x a v sezóně (po sklizni) zvládnu i 8, 10 špeků za den (běžně tak 3) takže se asi není co divit. Když chlastám tak do toho taky dycky dost hulim.

Přestat jsem se odhodlával fakt dlouho stylem - tohle je poslední špek a zejtra si dám pauzu (zejtra-ráno na čouda :teef: ...).
Pak sem zkoušel přestat postupně ale zaseklo se to na 2 špekách denně..
Takže jsem se rozhodl přestat úplně a zkusit, jak dlouho se to dá vydržet. Posledního špeka sem si dal o půlnoci 2007/2008 tak se to bude aspoň dobře počitat...

.....


Ale k věci , Docela by mě zajímalo, kdo máte jaký zkušenosti s přestáváním kouřit (nebo aspoň pokusem přestat :D). A to se týká i cigár, i když se musí rozlišit jestli jde o kouření trávy nebo tabáku. Nebo jaký s tim máte zážitky, o kom víte že nekouří a jak přestal, kdy ste vy začali a jak.. a podobně:D... Napište co vás napadne ale nejdřiv si přečtěte první větu :)..

Já osobně cíga nikdy nekouřil, z tabákovýho dýmu se mi dělá blbě, trávu sem kouřil mrtě ale už mě to asi během posledních několika měsíců přestalo bavit, spíš mě ty stavy sraly, takže je čas na pauzu.. S marjánkou jsem začal tak, že jsem chtěl vždycky zkusit kouřit trávu a tak nějak postupně jsem se od sena a listí propracovával ke kvalitnějšímu materiálu (ale nijak sem o to neusiloval, prostě sem dycky počkal až si mě tráva njde sama..), až v roce 2002 mi vyrostly i první kvalitní rostlinky:).. . Kdo co kouří (jonty,cíga,bylinky,dyky...) nebo nekouří to je každýho věc a svobodný rozhodnutí a já sem tolerantní a proti kouření/nekouření nic nemám..

A jak to vidíte vy :D ???


pozn.pro Velkého Správce Growera: Pokud tady je nebo byl podobnej thread tak tenhle prosím smaž. Pokud to patří mezi "Experimenty":) tak to tam prosím přesuň Dík.
Musíš vydržet první tejden, pak si zase zvykneš na ten jinej beztrávovej rytmus a po 14 dnech, kdy budeš mít pocit podrážděnosti, agresivity, chřípky, lítostivosti, smutku a vůbec celkové psycické lability, se pak budeš cítit o mnoho líp, že si řekneš, že je super bejt střízlivej a že budeš kouřit jen třeba o víkendu a za nějaký čas v tom budeš lítat zase jako dřív :)))
viva
nekouřím a nehulim. když sem nemocná,, nechutná mi to)),, takže moje jediná rada je stát na mrazu a onemocnět a tak máš za sebou aspoň ten první týden...
Mám za sebou zatim 3. den tak jsem zvědavej ale žádný abstinenční příznaky na sobě nepozoruju...akorát občas chuť si zapálit , když nemám zrovna co dělat.
DarkANg
Zdravím,

na začátek chci poblahopřát k rozhodnutí a popřát hodně úspěchů v odvykání, víš jak, říká se že MJ není návyková, ale víme že psychická závislost na ní je mrtě velká :leaf:.

Já když jsem kouřil tabák dřív tak sem si taky řek že přestanu, páč sem alergik, čekal jsem nějaké abstinenční příznaky, leč se nedostavilo vůbec nic, další den jsem si nazapálil a dva roky sem nekouřil (teď už zase pálím tabáček no :).

A k MJ,
po nějaké době pálení se mi hodně změnily stavy, z vysmátosti byly fyzický stavy, hlava lítala sem a tam, jak si řekl prostě mě to začlo srát. Tak jsem si řek že na čas přestanu a ze dne na den jsem přestal a po nějakých dvou měsících sem si zas začadil a bylo to skoro jak první zkouření. Do teď se mi stavy líbí, tže pohoda :smoker:.

Už jsem toho napsal dost a vůbec žádný rady jak si zlehčit to odvykání, když by jsi chtěl skončit s cigárama tak můžu doporučit jen zaměstnat ruce, protože vím že lidi kouří hlavně proto že nemají co jiného na práci. Ale s tou MJ je to hodně psychický, ale když jsi kouřil až 10 jointů denně tak by to mohlo bejt i tou nudou, ale víš jak, nemůžu soudit. Víc poradit už nemůžu.
Mějte se všici a srry za zabírání místa :afro:
guerilla
Vůle je ta nejlepší zkušenost s přestáváním s čímkoliv:D Bez MJ jsem vydržel téměř dva roky:eek: Bez cigár jsem vydržel zatím nejdéle půl roku.

Aktuálně přestávám konzumovat alkohol a pozvolna kouřit, načež začínám pít různé bylinné čaje a o své tělo (a svého ducha:D) trochu pečovat. Hulit nepřestanu asi nikdy, ale časové odstupy mezi špeky se stále budou prodlužovat, jelikož mít v hlavě úplný maglajz nechci:)

Mno nudou to nebylo, já sem měl pořád co dělat, ale jaksi jsem se stal závislým na "šluku" - prostě že něco držíž v ruce a kouříš. To si pak najdeš čas kdykoliv - kuřáci cigár určitě znaj .)...
guerilla
jo a vzpomněl jsem si (díky příspěvku č. 8), že kouřit jsem začal hlavně proto, že kuřáci měli dříve výhody (kuřácké pauzy v práci, na brigádě atd..):D a když se to začalo obracet jiným, tím správným směrem, tak mi zůstal jen ten zlozvyk "mít to cígo v ruce". Naštěstí se mi to podařilo překonat a nyní jsem kouřil jen proto, abych tolik nehulil:D
guerilla: tak to je docela originální začátek:D
DarkANg
to guerilla: a typický konec :D.

Jinak u cigár de hlavně o to držet něco v těch prstech no.
guerilla
Jako pokusy započaly v pubertě a díky praxi, brigádám jsem z pokusů přešel k užívání.. Dřívější doba byla pěkně nespravedlivá, jelikož NEkuřák byl jistým smyslem diskriminován vůči ostatním, jak kolektivně (při cigárku se rozebíraly zajímavé věci:D), tak i pracovně (pro nekuřáky mnohem více práce - hlavně šlo o tu přestávku, pač v jednom zátahu jet 8h v kuse, hm, nic moc). Vyčůranost, mno:p:
js666
tiez pridavam svôj pohlad na prestavku, je to určite super napad ale prestat? to asi nie...nehulil som pol roka asi najviac čo som vydrzal, ale dosli sviatky kazdy dosiel zo sveta s rôznymi vzorkami a som si povedal prečo si neuzit naplno sviatky...a tak som si ich uzil a to fakt naplno...ale som si zaroven povedal ze aj stači...zas sa budem snažit prekonat svoj rekord...
DarkANg
to guerilla: Ta diskrimanace to je pravda, a hodně lidí taky kouřilo jen proto že kouřili ostatní, bylo to prostě in a kdo nekouřil nebyl in. A samozřejmě si nikdo nemohl dovolit nebýt in :D.
outdoorista
cigára nekouřim.......nezačnu......nebudu......nechci,jsem spokojen s ganjou,občas si taky říkám že přestanu,nebo aspon na chvíli,ale pak takovou blbost raději hned zapomenu tak že si potáhnu ze špeka,možná to nedělá tělu dobře,ale zas naopak nekouřim ty cigára,nechlastám ani pivko,a když jo tak jednou do roka,a to se mi stejně ani nechce,hulim už kolik let v kuse,každej den aspon špeka,ale většinou spíš víc,přestal jsem na půl roku,možná to bylo i proto že se nevydařila sklizeň a taky že jsem nechtěl podporovat dealerství,tak jsem nehulil,neříkám tomu závislost......spíš chuť,tak hulim denně,protože chci,možná se lehce vzdaluju od reality v tý věčný euforii,ale k čemu realitu,která v tomdle světě nemá moc dobrou stránku.........no i ted jak píšu jsem zhulenej a asi to tak má bejt,jsem rád že tu ganja je,tak proč jí přestat kouřit?.........jen můj pohled:smoker:
DarkANg
to outdoorista:
Já taky skoro vůbec nepiju (pivo vůbec, všichni mi vyčítaj že nejsem čech :D), když se chci napít, dám si trojku červenýho a stačí. Naposledy jsem se opil skoro před půl rokem a nijak mi to neschází. Pro mě vždycky MJ nad alkoholem zvítězila, alkáč je pro mě prostě přežitek kterej nepotřebuju, ganja má lepší stavy a hlavně žádná kocovina.
DarkANg
já to vidím takhle: není problém přestat kouřit, je problém znovu nezačít :-(
dvakrát jsem zkoušel přestat , řek jsem si prostě stop - 14 dnů jsem nevěděl co s rukama, byl jsem dost nervák, pak se to začalo uklidňovat, po 2 měsících jsem si na cígo ani nevzpoměl.... no a po 2 letech jsem si dal na kalbě práska, druhej den ráno 1/4 cigára a za měsíc jsem zas pálil těch 20 denně..
konopu jsem ani nezkoušel přestat kouřit, zatím nemám důvod...a doufám že nebudu mít :-)

DarkANg: moje řeč.... lil jsem 10 let každej den, pak mi došlo že mi z toho začíná fest hrabat, teď si dám alko tak 1-2 do roka většinou "z donucení" :-) ..a hlavně už 3 roky neznám kocovinu :-)
lyft
já přestal kouřit před rokem.Měl jsem zánět průdušek a hekal jsem jak starej dědek.Vyzbrojil jsem se nikotinovym inhalátorem a žvejkama.Nejhorší byl první měsíc,to bych za cigáro snad i zabil.S odstupem času musim říct,že mi ty žvejky a atd. moc nepomohly,nejdůležitější je pevná vůle,bez ní to nejde.Teď když vidim,jak to furt zdražujou,tak bych byl blbej,kdybych zase začal.
Ganju hulim už jedenáct let a musel jsem si dát parkrát oddech(jednou i rok).S ničím se to nemá moc přehánět,je potřeba si občas trochu pročistit hlavu. Pěstu zdar.
sk-at-er
DarkANg: pivo taky nepiju ale na sklenicku poradnyho chlastu nedam nepustit taky, co bys na tech kalbach jinak delal ze jo:) kocovina je akorat z levnyho chlastu. .
skater: třeba se bavil:) to de i bez drog:D
outdoorista: no já tomu říkám závislost taky jenom napůl, pro mě to byla taky dycky chuť, mám chuť si zakouřit...akorát jsem pak s odstupem času zjistil, jak se mi to podepsalo na psychice...ale je fakt že zase každej zvládáme něco jinýho, tak někdo to hulení prostě ustojí :D a někdo ne :teef:

edit: jinak s Alkusem to mám podobně jako dost lidí...tím že jsem začal ve velkým hulit trávu jsem alkohol omezil (ale nezrušil :D ) takže teď asi budu zas o troškku víc chlastat...i když myslim že spíš ne, docela sem si odvyk a ani mi to nějak nechybí..

edit2: lidi děkuju za příspěvky, začíná to být docela zajímavý... Hanos to řeší dost v pohodě :D (viz níž)
Hanos
citace:
Původní příspěvek od Pavlik
Musíš vydržet první tejden, pak si zase zvykneš na ten jinej beztrávovej rytmus a po 14 dnech, kdy budeš mít pocit podrážděnosti, agresivity, chřípky, lítostivosti, smutku a vůbec celkové psycické lability, se pak budeš cítit o mnoho líp, že si řekneš, že je super bejt střízlivej a že budeš kouřit jen třeba o víkendu a za nějaký čas v tom budeš lítat zase jako dřív :)))

Výstížné -Přesně Tak to vidím i já.. Záleží také na vůli. Dycky si dávám tak 2-3 měsíční pauzy s hulením. A řek bych, že čím déle jsem nehulil, tím méně mě lákalo zahulit si.. Někdy mi to připadalo blbé, když všichni kámoši hulili a já jsem se na ně díval a popíjel pifko .Jinač Vpoho. Ale po nějaké době jsem si opět pohulil -ne že bych to nevydržel, ale rozhodl jsem se tak -protože... Zase ty krásné stavy a odpočinek jako dřív, když jsem začínal hulit -však to znáte :) ,atd...
Ale rozhodně to stojí za to si dát pauzu, užívat si "střízlivého" stavu. Ale nečekejte, že to přijde po týdenní pauze. I po měsíci nehulení na sobě poznám, že nejsem úplně OK -že to na mě pořád zanechalo,byť minimální, následky (asi zbytečky THC :D ).

Jako "THC abstinent" se cítím dycky lépe .Vnímám Realitu zase z trochu jiného pohledu. Zejména jsem méně unavený a více pozorný a mám větší chuť vykonávat nějakou činnosti a myslím že se mi trošku lépe dýchá(to už asi po týdnu). Většinou mě baví věci, které mě bavily dříve..
Taky to změnilo trochu mé chování -nemůžu říct, jestli k lepšímu nebo k horšímu -je to individuální u každého jedince, a já to nemohu na sobě posoudit. (řek bych že u mě to byla větší sebedůvěra,atd..)
Každopádně to stojí za to.
:) Ale stejně dříve nebo později si zase dopřeju nějaké to THC.(Naposledy svátky a silvestr) A kuřák cigaret naštěstí nejsem -a jsem rád. Takhle to vidím já. :cool:
bomboliny
To ja sem prestal kouřit ale zase sem zacal hulit jak svine furt to musim mit je to taky kvuli tomu že ve speku je tabak a že tělo chce thc a nikotin.
Hele ja sem dlouholety vcelku naduzivatel konopi. Kdo me zna vi. A ted sem jel na brigadu do Englandu a mesic a pul sem tam nehulil. Bylo to uplne v klidu, asi 2-3x sem mel chut si zahulit,ale hned to preslo. Ale prijel sem domu a speka sem si dal. Podle me se to chce jinak zabavit a nejlip zmenit prostredi.No ale uz zase hulim jak cip, i kdyz mozna ttrosku min, ale to chce trenink. Muhehehe
Ono
Ahoj littl_grouwr.:)

Nie som síce Velký Správce Growera, ale podobný thread tu už je. Najlepšie asi spojiť a diskusia môže pokračovať ďalej.;)

P.s.: Držím palce!:wink:
Ono: no asi sem to trochu duplikoval ale přece jen tuto nejde jen o THC :)
Každopádně jsem rád že v tom nejsem zdaleka sám jak vidim :teef: !!!
jude
heh....tak vcera som si zapalil poslednu(zatial) cigu.....dohodli sme sa aj s kamosom(ked su dvaja, tak je lepsie), ze prestaneme fajcit.
hulit neprestanem, ale nejak som sa uvedomil a uz si nebudem kupovat MJ. material sice na silvestra dosiel, ale tak v poslednom case sa vzdy niekto najde a pozve ma(aspon cez weekend) :).

som strasne zvedavy dokedy mi vydrzi to nefajcenie a tak isto som zvedavy aj na tie prve tyzdne a na zmeny mojho chovania :D
mier a silu prajem vsetkym ;)
jj ted sem v tom stebou, po sklizni se groweri vetsinou uplne zblazni a hroti to co to de. prichazi ovsem cas zkouskoveho takze potrebuju trosku zocelit pamet. ze svojich minulych prestavek vim ze prvni 3 dny sou kriticke, pak uz je to pohoda, jak psal pohroma je to o tom najit si neco cim se zabavis, neco co te privede na jine myslenky nez je ten vytouzeny spek..ja mam za sebou 2 dny detoxu :D a dnesek byl fakt boj, kor kdyz proste doma mash co smotnout...ale ustal sem to takze myslim ze jeste nejaky cas vydrzim :D, preju pevnou vuli a nervy..
mitfara
Tak ja jsem závislák tělem i duší, hulím tak od 14 let do teď, hodlám si dát také pauzičku na 2 měsíce než mi vyrostou kytí.... Už se to nedá ovládat, sem schopnej přestat tak na tejden ale na díl už to dá zabrat.. :) Jináč do teď 4 špeky denně od pondělí do čtvrtka a cez víkend vůbec, myslíte že je to moc?
citace:
Původní příspěvek od mitfara
Jináč do teď 4 špeky denně od pondělí do čtvrtka a cez víkend vůbec, myslíte že je to moc?


Ano.
mirosk
Cez sviatky som bol po väčšine doma, štyri dni som nefajčil cigi, nemal som chuť, no skôr nejaký podnet k tomu aby som si zapálil. Keď cítim že sa fajčí vedľa mňa tak mám chuť si zapáliť, ale zväčša si nezapálim aj keď mám cigu vo vačku :D no a s hulením je to iné, húliť neprestanem nikdy, o to "uvoľnenie" ma nikdo nepripravý. No len som chcel týmto povedať že už viem že nepotrebujem, ale zapálim si :D Nie som chronický fajčiar a to je dobre, vše je asi o človeku, či myslí na to alebo nie, je to placebo efekt, keď si pozorne vypočujete napr. reklamný spot na Nikorete či jak sa to píše, tak ti týpo na konci reklamy zahlási niečo v zmysle: Je to na náplastiach a Vašej pevnej vôli, niečo podobné je aj na tie tablety na chudnutie... ale to už je iný príbeh :david:
čau.:D
sem na to stejně asi jako littl.Taky sem si řek po Novym roce max. brčko denně,jenže to prostě se nedá.už sem taky jak magor.Všechno zapomínám,dělám občas nepochopitelný věci(chleba v lednici:D).ale to vem čert..podle mě dyž máš stále něco ve sklenici tak prostě přestat jen tak nejde.ale už i máti mi říkala,že sem jak magor a měl bych se na to aspon na chvilku vysrat.:Dnevim..určitě na to není nic těžkýho přestat,ale když se denně stýkáš s lidma,který okamžitě smotávaj jaksona...jinak retka nekouřim..je to hnus..a chlastám slušně,dyž mám den:D:Dpěstu zdar...
jestli neni důvod přestat hulit tak to neni snadný. proč bych si nedal špeka...znají snad všichni...no mě pomohl přístup proč bych si ho dával když mám wokna jako windows a moc si toho nepamatuju. taky pomůže méně se stýkat s těmi, kdož furt melou jen o trávě a o ničem se s nimi nedá bavit pokud neni ganja (nebo dá ale velmi střídmě). u mě sou první dva dny nejhorší. ted sem nehulil 3 dny a cejtim se o sto pro líp a sem na to hrdej :) pamět naskakuje, řečnický centrum v mozku se obnovuje

ad cigára: přestal sem po první sklizni. když si dám cígo tak co z toho. když si dám špeka tak aspon dvě hodiny stávek. no tak sem vystřídal cíga špekama ale zato brutálně :D

ps: osobně jsem ještě nezkoušel, mrkněte na tohle:
http://www.vegetalismus.cz/46-brahm...ankunovinka=323

"Pro kuřáky marihuany je Bocopa velmi cenná pro svou schopnost odbourat poruchy krátkodobé paměti a normalizovat mentální funkce důležité pro běžný život západního člověka."
Zajímavý ...
ale pokud někdo hulí jak pes a přitom bere bylinku "proti" dopadům húla, tak to nemůže účinkovat... Podle mě se jedná o nějaký rekonvalescenční přípravek, ve smyslu že potom co přestanu pálit těch svejch 10 denně, budu brát tuto bylinku aby se mi mozek snadněji dostal do normálu..

nans: pro mě byl nejhorší 1. a 2. den, 3.den už to bylo lepší, ale je ještě dost brzo na to vynášet nějaký závěry. .. Přeju ti aby ti to taky vyšlo! ať to vydržíš jak dlouho potřebuješ, a vůbec všichni kdo takgle taky přestáváte..

quido: Přesně tě chápu, připadáš ji jak idot ale nepřikládáš tolik vinu trávě taky sem to dělal. A nebo i sem z toho obvinoval travku ale že bych měl přestat mě ani nenapadlo. Hele já se stýkám většinou s lidma co pořád hulej (protože jich u nás je mrtě) ale že bych s tím měl problém, to nemám, prostě když ke mě příjde špek tak říkám jenom "sorry ale nedám si".. A jejich nechápavýma pohledama a blbýma kecama že ty prostě musíš hulit protože si do teďka hulil, se vůbec nenech vyvést z míry!!!
loner_x
2DarkANg : Jj maš 100% pravdu na ganje se mi líbí hlavně to, že i když se prostě fest zkouříš nemáš pak žádnou kocovinu..to je super a důvod proč jsem prostě přestal uplně pít..dokonce ani na silvestra jsem to nepřeháněl a dal jenom s přítelkyní 1 šampáňo napůl..a potom v klidu nabil dýmku..a ráno..všichni bolehlav jak cip a já nic..v pohodě.. :)

Jinak já si dávám šloučka tak v průměru asi 2 do týdne a jenom z vodárka a myslím, že takovéto kouření je uplně v pohodě..dost důležité je i třeba to jestli člověk k hulení kouří i normální cíga, (což já teda ne) to je totiž potom o dost větší palba na organizmus a hlavně na plíce samozřejmě..toď muj názor..
Ono
citace:
Původní příspěvek od Rage shot66
Napada ma len jedna varianta But prestat hulit uplne alebo s tíim niečo urobyt


Čiže dve varianty, nie?:teef: Ešte je tu možnosť požívať marihuanu v jedle.;)
Lupus
citace:
Původní příspěvek od loner_x
2DarkANg : Jj maš 100% pravdu na ganje se mi líbí hlavně to, že i když se prostě fest zkouříš nemáš pak žádnou kocovinu..to je super a důvod proč jsem prostě přestal uplně pít..dokonce ani na silvestra jsem to nepřeháněl a dal jenom s přítelkyní 1 šampáňo napůl..a potom v klidu nabil dýmku..a ráno..všichni bolehlav jak cip a já nic..v pohodě.. :)

Jinak já si dávám šloučka tak v průměru asi 2 do týdne a jenom z vodárka a myslím, že takovéto kouření je uplně v pohodě..dost důležité je i třeba to jestli člověk k hulení kouří i normální cíga, (což já teda ne) to je totiž potom o dost větší palba na organizmus a hlavně na plíce samozřejmě..toď muj názor..


Presne tak, po trave me neni rano blbe (jenom sem trosku utahany) akorat ze uz me ty stavy zacinaji pripadat monotonni. Dat si kratky detox je v planu ale zase neni kam spechat....
jinak ciga kourim ale vidim to tak ze jak dokourim pakl tabaku co mam tak toho necham ... (ne na furt ale pauzu si dam taky :))
Lezec
Kouřím vše co hoří, přes cíga(tabák), trávu(joint i dýmka), čaj v cígu tak i šalvěj z bonga. Něco méně, něco více příležitostně - čaje už sem zanechal ;)
Každopádně by bylo nejlepší nepálit nic snad jen toho džojntíka občas, ale známe svý lidi...chvíli nepálíš, je to v poho pak si po delší době dáš, supr stávek(ne jak když seš vypálenej den co den) a zas pálíš co máš.
Takže přestávka je v plánu, otázka je na jak dlouho...

Čerstvý vzduch a zdravé plíce pro všechny!!!
hej-rup
Taky kouřím všechno co hoří, ganju, tabák, šalvěj....

Lezec: proč kouřils čaj? :)
outdoorista
to hej-rup:aby ho nemusel louhovat ve vodě a účinek se dostaví rychleji:D:D:D
Lezec
přesně tak :D

Ne samotný čaj ale čaj s tabákem, má to trošku jinou chuť, třeba jako dýmkový tabák, takže to má také chuťový smysl ;)
Myslím, že jestli chce někdo přestat s kouřením – budu psát o MJ (cicarety jsou podle mě jiná kapitola a nemám s dlouhodobým kouřením cigaret osobní zkušenost), tak je důležitá MOTIVACE a chuť nevzdávat se svého odhodlání při nějaké kritičtější chvilce. Když budu mluvit z vlastní zkušenosti, tak když člověku stav zhulenosti už nepřipadá tak prospěšný, a už ho spíše ochuzuje nežli něčím obdarovává, tak je podle mě čas říct si – A DOST. Když jsem hulíval, tak to taky bylo nejdřív v klidu, ale po nějaký době začaly převažovat spíš ty negativní důsledky (ztráta zájmu o různé věci, v hlavě vyfoukáno, o dost menší celková psychofyzická vitálnost :( atd.). Což samozřejmě není chyba MJ – rostlin s takovým širokým spektrem potenciálu na světě mnoho neroste, je to prostě o přístupu daného jednotlivce. Samozřejmě je tu i sociální souvislost – s kým se člověk stýká a jak moc je ovlivnitelný, ale v silách každého je zapojit zdravý rozum a být za sebe zodpovědný. Mno tak mi tak nějak přišlo, jestli má vůbec cenu nadále vegetovat v zeleném oparu, hrát si sám se sebou na schovávanou, nebo začít žít NAPLNO. Protože ten potenciál jsem v sobě (a má ho každý) cítil, ale byl jakoby uskřípnutý takovým plošejším pohledem na život (a krom psychické stránky ani ta fyzická moc nekvete). Tak jsem si přestal nalhávat, že všechno je oukej, a s hulením jsem PŘESTAL. Neřikám, že je to zpočátku kdovíjak lehký, ale mysl je tak silná, že to JDE! Samozřejmě je užitečný dělat nějakýho koníčka, občas se zpotit při sportu, číst, kulturně a duchovně žít, drahou polovičku milovat :love: prostě zabývat se smysluplnými činnostmi. Znám pár dlouholetých silnějších huličů, a většinou zrovna moc následováníhodní a inspirativní nejsou – jsou to vesměs hodný lidi, to jo, ale je tam znát určitý docela markantní zabrzdění osobnostního lidského vývoje (samozřejmě každý člověk je individuálně nějak nastaven a nechci v žádném případě dělat škatulky, ale nějaké obecné znaky „zakrnění“ tam jsou). A jsem toho názoru, že to není ta opravdová cesta životem.

Pls. neberte to jako nějaký mentorování či přednášku, tento příspěvek je psán z vlastní zkušenosti.

PEACE AND GOOD LUCK VŠEM :) :bravo:

PS: Jak dával MIRIS odkaz na bylinu BRAHMI („Podle ajurvédy má velký vliv na psychiku člověka, zmírňuje napětí, celkově zklidňuje, posiluje organismus a paměť, působí na centrum řeči, posiluje hlas, zlepšuje výslovnost. Při pravidelném používání dochází k regeneraci buněk, tkání, orgánů, očišťuje se krev, zastavuje krvácení z nosu. Život se stává plnohodnotný a dlouhý“), tak tuhle bylinu papám ve formě kapslí a mohu vřele doporučit – v podobě klasické sypané byliny z Vegetalismu to bude finančně asi méně nákladné a účinností stejné (i když tam je momentálně vyprodaná, níže je odkaz kde je v sypané podobě dostupná).
Různé tonizační čaje jsou při regeneraci velice prospěšné – ať už detoxikační, nebo přímo zaměřené na schopnosti intelektu a podporu duševní vyrovnanosti, a jsou k mání v hojné nabídce např. zde (doporučil bych hlavně Himálajské čaje a Ajurvédskou a Tibetskou medicínu – produktů je tam hodně a kdo chce, vybere si ;)

http://www.najadashop.cz/index.php?A=kategorie&Idk=7

S Jedubabkou občas popíjíme konkrétně tuhle fajnovou směs, která je k dostání i v hodně kamenných obchodech - http://www.najadashop.cz/index.php?...&Idpr=264&rad=1

Pr45k
hola hej tak ja už nejaký čas nehulim a neni to jeden ani dva mesiace :) hulil som už fakt moc bola sklizeň a už to ani nešlapalo len ta myšlienka že zahulim si... jeden môj good kamoš mi zato už riadne vyfuckoval a prehovoril mi do duše... a prestal som z dna na deň. nechcem tým povedať že treba nehuliť ale to že netreba huliť stále... myslím že na každeho to počase dojde že je dobré si dať jedno dve brčka na tyždeň a nie paliť každý deň...každopadne ja som si dal teraz pauzu lebo potrebujem ešte do tej mojej palice dostať dake informacie :) peace
cajovnik
to skandalf-
tez jsem se tu snazil taky neco smyslu plneho napsal, ale nikdy sem nenasel ta spravna slova. a ted koukam, ty jak kdyby jsi mi mluvil zduse. slohlasim s tebou.
Caj
mno samo že když chcete používat ty bylinky tak je dobrý na to nehulit
je dobrý si svičit pamět a slovní zásobu třeba úplně jednoduchejma věcma typu slovní fotbálek
wasco123
Tak po precitani prispevkov vsetko sedi, takze vravite asi pravdu :teef: .

U mna je to tak ze cigo sem si musel davat 5 rokov a tak ma nasralo, preco byt na niecom zavysly ked to neje nutne a este viacej to ze preco davat niekomu neskutocne love za ten dym? Tak som sa snazil prestat, neslo to, az na nejaku 10 supu sa mi podarilo vydrzat dva tyzdne a to uz bolo v suchu, nekourim 3/4 roka a ani nezacnem, jednak to stoji strasne peniaze a uz to vychadza z mody, vsade tabulky "tu nefajcit" apd apd...

A MJ. Zrovna su to 7 dni co tiez nehulim, od noveho roka. Nezeby som nechcel, ale dosiel matros a to iste ako pri cigo, love za to nedam nikomu ked si to mozem vypestovat sam skoro zadarmo. Keby bolo tak hulim stale den co den, okrem dni ked som v skole, lebo ked sa neucim doma, tak sa snazim si aspon nieco odniest z hodin.
Na MJ zrovna je najhorsie to ze ked pride nuda tak prve co vas napadne tak si dat praska. Takze nenudit a zamestnavat sa stale a mysliet pozitivne.
Steewosh
Me se konzumace jointu podarila docela dobre minimalizovat jen tim, ze kdykoliv si chci dat jointa, tak se zamyslim nad tim jesli si ho chci opravdu dat a jestli opravdu stojim o ten stav co mi to prinese. Takze nakonec hulim jen vecer a jenom, kdyz mam opravdu chut na brcko. A zjistil sem tak, ze spousta jointu, ktery sem vyhulil byla absolutne zbytecna.
Wertes
Přestat sem chtěl hodně často ale nikdy se to nepodařilo ale az jednou jak už došlo. Takže tedkom nehulím ,sere mě to dal bych si, ale o to víc se těším zase na sklizeň.
Šafi
Dle mého člověku podobně jako sex, stejný jídlo, chlast, kouření nesmí zevšednět taky Mary...řek bych že když člověk kouří sedum špeků denně tak mu to už opravdu nemůže moc dávat. Ganja je pro mě jako kamarád, kdybych s nim byl každej den tak mě i navzdory kamarádství začne jeho přítomnost asi štvát. Proto mi stačí že si dám špeka párkrát do týdne s kámošema když dem na pivko nebo na nějakou akci...a stejně to praktikuju i s kouřenim, tabák mi moc chutná, ale nenapadne mě abych ráno vstal, a první co bych udělal by bylo to že bych si šel zakouřit...cígo si dám k pivku a stačí mi to. Nedělá mi problém klidně měsíc nehulit, i když mi leží na skříni ve sklenicích pořád nějaký to g.
Díky tomu se mi stala Mary koníčkem a zálibou, rád pěstuju a rád konzumuju, ale všeho s mírou...
Method
Ja hulim tiez parkrat za den uz asi 8 rokov aj ked nebolo hulenicko uplne kazdy den ale skoro vzdy...Dakedy som tiez hulil upne brutalne.To som za den vyhulil aj 10 jointov z riadneho matrosu ale po case som si na to uplne zvykol a hulil som od rana do vecera.Potom som zacal pocitovat tlak na hrudi a ked mi doktor podal do ruky knizku o hypertenzii/vysoky krvny tlak/tak som to dost obmedzil..Bolo ine ked dosiel outdoorek a nebolo co hulit,ale som chcel aspon trochu tomu telu ulavit a hulim uz o dost menej.je to aj tym ze som sa zacal venovat indooru a vzdy mi staci to jedno vodne bongo na fajny hight.Ale aj tak ked sa nudim si dam za den aj tie 4vodarka s vynimkou ked som v dennej smene.Proste nedokazem odolat fajnej siske ktoru ked ovoniam citim napr.ovocie a po odlomeni z nej padne na stol hromadka krystalikov.HMMMMM Mnamky.A fakt milujem pestovanie..Je to krasa ked vidite ako nieco za vasej pomoci rastie a kvitne a ja mam tu cest z toho ochutnat ako prvy a po sluku zistis ci ta namaha stala za to.Proste stym neviem prestat aj ked som si uz asi 1000 krat povedal tu legendarnu vetu"PO TOMTO BONGU SKUSIM DAKY CAS NEHULIT"...A inak cigy nefajcim lebo mam v p... niekomu platit za dym z ktoreho nemam vlastne nic....PEACE
Hmm takže sem dopadl tak jako že o víkendu sem si 2x zahulil v sobotu na akci a pak v neděli :rasta: bez nějakejch výčitek či tak
Pohodovej stávek ale myslim že aj příští víkend už vynechám..
Jinak sem nehulil a myslim že v pohodě :teef:
ganjashaman
to ja uz taky prestavam kourit protoze mam moc zniceny plice,jde proste o to odstranit tento zlo(dobro)zvyk,jestli chces precti si co rika zkusenej duchovni mistr:
http://www.gurdjieff-internet.com/a...php?ID=128&W=19
jen pro anglicky mluvící
nějak v poslední době nestíhám ani hulit, smotnu si pidižiletku před spaním a ráno oči jako kočí .. nechci trapit, ale je to mrťekrát lepší než se zhulit hned ráno :p:
outdoorista
Takže lidi,já se rozhodl před pár minutami na měsic přesně přestat hulit,čekám podporu,pár lidí mě nazvalo závislákem a já vím že závislej nejsem,takže to chci dokázat,takže budu dodávat infoo o tom,jak se vede,od tedka ani šluk:)
Vím že to vydržím,ale někdo mi nechce věřit,tak mu to dokážu,nejsem závislej,já volím kdy si zahulim,ne marihuana:wink:
Trochu si pročistim mysl i jméno....
clandestino
outdorista - Jo, přesně tak... Navíc letos maturuju, takže oživit paměť nezaškodí. Nehulím od 30.11.2007 od 22:00 :)
outdoorista
to teda,spíš se těšim na ten nášup až si dám po měsíci brko,bude asi hodně zhulenej:)
ale jo vdržim to,tak kdo se ještě přidá?:punk:
Method
2 outdoorista:Ja by som sa pridal ale viem ze by som asi nevydrzal..jedine keby som teraz zhulil vsetko co mam a musel by som cakat 2 mesiace na urodu z terajsieho growu..Ale tebe drzim palce!!!Ale mozno sa prekonam aj ja a skusim to...uvidime...
outdoorista
jsem byl před chvílí pozván na brko,a s poděkováním jsem odmítl,zatim vedu:)
Eloren
S hulením to mám dá se říct v pohodě. Zahulím si jen když má mysl opravdu chce hulit. (tak jednou dvakrat do tydne) + vikend. ten se pocita samostatne :D

Co mě ale dělá poslední dobou starosti je kouření. Snažím se po 4 rokách přestat kouřit a zatím cítím, že ten boj prohrávám :( Začalo to tak, že jsem si řekl, že se na to vykašlu jednorázově. vydržel jsem 12 hodin a apk jsem si musel zapálit... jenze pak bylo jedno cigo za den pak dve tri ctyry. A ted jedu skoro stjne jak predtim. Celá věc je o vůli, jenže tu já tam ze své strany ani moc necítím. Nalhávám si do hlavy, že chci přestat. (Bylo by to fajn neutrácet peníze, nebýt otrok atd.), ale když jsem fakt pěkně zhulený a zapálím si, tak můj mozek exploduje.... to je proste pohoda...... Ale v plánu mám se na to vykašlat. Teď je jenom otázka, co na to má vůle .... (Btw. zkoušel jsem i žvýkačky a nic moc ) :(
rastajohn
hehe, jediny kdo odpovedel zatim "kourim prilezitostne jen cigára (a to jenom balene :) ) ja nehulim uz 5 roku. maximalne doma v posteli :) .pac mi z toho hrabe a nemuzu premyslet a bez premysleni jsem ztracen :D .Ale za to snesu tuny vseho ostatniho klidne dohromady.... ;)
smogerrr
Soj borci! Takže cigy nekurim...strata penazí a zdravia,alko nepijem...dost hnus a hlavne metla ludstva,no sem tam pivo struhnem samozrejme :) Trava je už ina kapitola.Tohtoročna uroda brutalna,tak každy den pod vplyvom,ale snažil som sa to zbytočne neprehanat a nehulit bezhlavo,ale daval som tak 1 až 5 vodnych bongov denne, už asi pol roka nonstop,predtym tiež dost často,no od zberu denne až kym ma to nenasralo a rozhodol som sa dat si pauzu na neurčito(nechcem sa obmedzovat nejakymi terminmi) vidim,že je vas tu dost čo to takto vidia. som zatim 3 den bez šluku a citim,že mi to chyba hlavne psychicky,lebo ta zavislost na trave je dost o tom rituali hulenia a nie až tak o potrebe stavu,ale aj fyzicky(menej chuti do jedla, podraždenost z uplnych banalit, slabši spánok,celkovo trocha neklud,nervy a tak)...proste idem skusit,čo to da bez thc,lebo si nepamatam čistu hlavu a ako ktosi povedal,tak najlepšia droga je vraj prave čista hlava a asi na tom dačo bude...viem,že jak pisali vyššie tak po nejakych 10 dnoch prestaneš na to intenzivne mysliet a začneš žit aktivnejšie a trocha inak a už ani odmietnut šluk nieje velky problem,skor naopak som mal z toho dobry pocit že som nedal,lebo už boli take situacie ked som daval nejaku tu prestavku...(travy mam stale dost,takže trocha tažšie,ako keby nebola žiadna,ale treba mat volu nedat) sypem nejake detox. čaje a tablety,takže snad urobia dobre... Asi tolko,vam napišem,aj ked by som vedel ešte zo sto riadkov o tomto a hlavne sa už teraz tešim na brko,lebo viem,že ho vychutnam ako nikdy. Trava bola,je a snad aj vždy bude,takže žiadna tragedia sa nekoná. Tak teda vela zdaru a budte štastní!! peace
Hanos
citace:
Původní příspěvek od outdoorista
to teda,spíš se těšim na ten nášup až si dám po měsíci brko,bude asi hodně zhulenej:)
ale jo vdržim to,tak kdo se ještě přidá?:punk:

Ja se klidně přidám. Už od silvestra jsem nehulil. A vím že to vydržím, třeba až do léta, uvidím -ale minimálně ty 2 měsíce. Navíc mi k tomu určitě pomůže to, že u sebe už žádnou MJ nemám. . Pro mě to není velký problém, doufám :smoker: . Ale nejhorší je fakt asi ten 1. až 2. týden, pak už je to vpoho... Hodně štěstí :)
outdoorista
tak zatim jsem ještě neměl ani brko,ani šluka a jsem v poho,včera jsem si na to ani nevzpoměl:)
Reeve
nehulil jsem snad měsíc možná dva - tím myslim pořádně se zmrskat, dal jsem si tak 1 brko spolu se 4 lidma a potom nějakej zbytek něčeho - což bylo vše za celej ten dlouhej čásek... neni to z důvodu že bych chtěl přestat jen prostě došla tráva, žádný abstáky necítim (možná tak první týden po intenzivním hulení sem skoro nemohl spát) naopak se těšim až zas bude uroda a já zas budu každej den jako pés:) a když tráva zas dojde tak mi to vadit nebude protože si zase sám sobě dokážu že bez ní se dá taky žít:)
Zasrani abstinenti:-))) Muhehehee
outdoorista
proč zas**ný abstinenti?:)
chci jen vědět,jestli se to dá vydržet,nebo ne,jelikož a protože jsem už přes dva roky deno dením kuřákem marihuany:smoker: (ted zrovna ne) a během dne jsem v klidu zvládal ve třech lidech ty 2-4g,a to jak indooru,tak outdooru,to nebyl problém,dva roky jsem snad neměl přestávku ani na den,takže toto je změna,za kterou jsem zatím rád,protože si trochu ušetřím plíce a pročistim mozek a vlastně celej organismus jak po fyzický,tak psychický stránce,má v tom také svůj vliv sázka s místním growerem,kvůli jedné nepříjemné záležitosti,kterou nebudu rozebírat,ale to je jedno,když to pujde,tak bych mohl to o něco prodloužit,třeba do léta,to už by stálo za to,no uvidíme,zatim v poho:)
Ropáč
Já piju jen pivko a hulím jointy, protože mi to chutná. Jinak jsem kouřil cigára asi od 13 roků, ke konci až 2 a půl krabky denně, přestal jsem ve 20-ti jelikož jsem začal pociťovat silné potíže s dýcháním a k tomu jsem od 15-ti let začal hulit. Teď 1 a půl roku nekouřim ale toho hulení se teda nevzdám!!! A piva taky ne
lysina
Taky sem se rozhod dat si na chvili pauzu pac uz sem pekne vyplesklej s tech kazdodenich stavu..nehulil sem uz tejden a zatim me to nedela zadnej problem necejtim zadnej abstak proste nic,ale stejnak me je jasny ze se to za chvili zas rozjede a ja zas budu palit kazdej den.
outdoorista
furt v poho:)
fenor
radci bych prestal kourit spinky nez brcko, cigo me nic nedava zato mary .......
egzot
zdravicko tak co jak dlouho uz blaznite bez poradnych prdu?ja mam osobne takovy problem kdyz se treba 1 den nezkourim tak jsem strasne agresivni vsechno mne vytaci a proste se zbytecne tocim navic mam diky diabetu nervy az v patě, ciga mi doslova vadi nikdy sem nekouril ale co se zavislosti na ganji kdyz ji mam tak jedu v kuse bomby a je jedno co to je za model nebo od kud tj urcite to bude zasobama v tele ale jak vyresit ty chute ? urcite nas je vic co zkousi najit nejak tu miru proste at ma clovek doslova radost z dobreho pokourenicka a ne at to para tlaci
co jako chceš slyšet? prostě musíš použít vůli a i kdyby sis rád dal ,tak si nedáš, jinak to asi nejde.
egzot
tohle zrovna ne kdyz se ptas ale vemu to v potaz ikdyz tohle jsem necekal , spis neco v tomhle steelu- jako ze kup si koprivovy caj a ten pomalu odbourava chut a nebo alespon zmensuje miru chuti na Marijane haha ale alespon dik za dojeb
egzot
jj no z nudy nehulim jelikoz nevim co je nuda spise bych rekl ze hulim pro zprijemneni ----- ale celeho dne . no kazdopadne to zkusim vydrzet alespon tyden ci dva nebo proste jak to normalne pujde a nebo je 3 moznost ze mne to proste prestane bavit
citace:
Původní příspěvek od egzot
tohle zrovna ne kdyz se ptas ale vemu to v potaz ikdyz tohle jsem necekal , spis neco v tomhle steelu- jako ze kup si koprivovy caj a ten pomalu odbourava chut a nebo alespon zmensuje miru chuti na Marijane haha ale alespon dik za dojeb


Teď nevím, jestli neděláš prdel, ale ty jsi nečekal, že když budeš chtít přestat užívat drogy, tak že k tomu nebudeš potřebovat silnou vůli? OMG, odkud jsi spadnul? :) Ta vůle je to základní, nějakej čaj či jiný kraviny je jen doplněk, bez vůle můžeš na přestávání hulení "brát" co chceš a nebude to fungovat.
Realnej svět není holt jako z reklam, kde na každou potíž si stačí koupit nějakej produkt :))
ceklisTHC
hulim asi 4roky...ztoho 2roky skutocne aktivne...cca kazdy den...zatial som esce nic nedokazal dopestovat tak si asi viete predstavit jak mi to islo do penazi...no ani to ma nedokazalo donutit hulenie obmedzit...lebo som to sam nekcel...na hulenie som nedal dopustit....teras som v oktave a za par mesiacov maturujem...musel som si vybrat...rozhodol som sa hulit len v piatok a sobotu a us druhy tyzden pocas pracovnyh dni nehulim...som sam prekvapeny ako mi to ide v pohode dodrziavat...asi to bude tym ze som to chcel sa obmedzit a nikto ma dotoho nenutil...no us sa neviem dockat piatku...:)))
outdoorista
hele,k tomu nehulení snad ani vůle neni potřebná,bud si zahulíš,nebo ne,je to jendoduchý,jak u mě:)
přemejšlim že až dokončim ten měsíc,tak budu hulit pouze jen o víkendu,protože jinak mám ve škole matlajz:crazy:
L@dES3K
Máj jednu fajn radu ohledně Marihuany!!! Zkuste čadit jen v Neděli, je to magickej den a dostanete do hlavy pořádný granáty s minimálním množstvím, bacha ale, aby se z Magickýho jednoho dne nestal vymazanej celej týden:-D
egzot
tak ted nevim kdo kde spadl s tim cajem to byla ironie coz slo urco z textu poznat ja si neonikam,ale to se tu neresi proste hulim fakt moc dlouho 12 let z toho 4 roky jedu bomby ,ale posledniho pul roku mam dost caste bolesti hlavy -migreny takze co z toh vypliva ze si telo samo asi reklo --hej typo nehul a prestane bolet hlava takze uz to jsou cele 2 dny a bolest hlavy zatim v poho takze si myslim ze proste az se to telu prestane libit tak zmizi i chut na caste kureni p.s. viva la revolucion
smogerrr
prekonaj prve 3- 7 dni a nebude ti chybat az tak dramaticky...
Eloren
Outdooristovi a jemu podobným přeju pevné nervy =) a pevnou vůli dokončit to, co započali. Já osobně zatím nemám problém ganju vysadit a to ji kouřím už (teprve) 4. rokem. Ale ze svého okolí vím, že to není až tak lehká záležitost. Mnoho lidí v ní vidí totiž určitý prostředek k uklidnění a za ten čas, co se takto uklidňovali už to nedokážou přirozenou cestou.

Strong will and Peace :)
outdoorista
dnes je to 10 den bez brčka:punk:
space.pussy
Húlim 6 rokov a vždy sa u mňa striedajú obdobia, kedy húlim v podstate stále (cca. 1 x denne) a obdobia, kedy nehúlim vôbec. Takže napr. mesiac húlim stále a potom 2 - 3 mesiace nehúlim (až na 2 - 3 príležitostné jointy). Takto mi to vždy vyhovovalo a zatiaľ nepozorujem žiadne následky, ktoré by to na mne zanechávalo; proste keď začnem hlúpnuť, i. e. cítiť sa vypatlaný, na chvíľu prestanem a je to.

Prestať s húlením mi nikdy nerobilo problém, ale v poslednej dobe pozorujem, že je to nejaké tažšie a to z dôvodu, že trávu sekám tabakom a mám dojem, že to spôsobuje práve tabak, ktorý je extrémne návykový, a tým pádom má človek väčšiu potrebu húliť. Ale celkovo nejak nemám problém s tým vždy na určitý čas seknúť a to dokonca aj vtedy, keď si to kamaráti celkom husto dávajú.
egzot
oo konecne nekdo napsal neco pozitivniho zatim sou to 3 dny ale mazec
Ganjas farmer
nooooo hulim od 12 let.........vseljako roky v kuse....roky obmedzene,tohtorocnu urodicku som zhulil behom 4 mesiacov...t.j. kazdy den v kuse dookola az som to vse sfajcil....a povedal som si ze do dalsej urody nehulim.
Tak sa aj stalo nehulim,netreba pocitat tie dni ze "uz nehulim mesiac"treba proste na to zabudnut a jak pisali ostatny tych prvych 10dni je asi najhorsich a potom to je v pohode...moj prvy tyzden bol asi takyto:ked som prisiel do spolocnosti kde sa hulilo a ja sem jen cumel,potil som sa jak blazen....ale teraz to je uz v pohode...nemyslim nato ale myslim nato jak budem sadit planty...tak vela stastia abstinentom..............Green peace
sabo
mmm. mam podobnu dilemu,dat si pauzu,ked uz je to skuskove, hovorim si to asi mesiac, a kazdy den pride niekto, nieco a stoci sa nejaky ten shpek... aj teraz dilemujem, ci stocit ci nie...
a asi tak pred rokom na silvestra som si kupil prvy tabacik, pretoze dovtedy som krutil shpeky ciste, tak som chcel zacat redukovat tie mnozstva MJ, a zacal som tym padom aj ciste cigy krutu :( ...hmmm kedy sa z toho len vymotam :(
worm
několik lidí tu psalo, že když si dali pauzu, tak se jim líp dýchalo... ale tak to neumíte hulit pánové a dámy : ) hulení plíce roztahuje : )
mdfk
pálim väčšinou len weed, no tak cca raz za mesiac alebo dva si dám cigo...
outdoorista
worm: nevim jestli roztahuje plíce,ale astmatici občas(i když nesmí) kouří trávu aby se jim lépe dýchalo,pokud se nemýlým,tak účinná látka THC roztahuje průdušky,nevim, co je na tom pravdy,mě spíše dejchání zhoršuje(ba nejsem astmatik že),takže mě se bez toho dejchá zatim dobře:)
outdoorista: good job, chlape, podporuju:) já mám za sebou tak těch 26 dní a za tu dobu jsem se zhulil jen 2x, oba špeky sem měl v prvních 10 dnech ale jak jsem překonal týden bez pála tak od tý doby na to ani nemyslím, ani mi nedělá problém odmítnout špeka. Nemám to lehký, u nás ve škole každej hulí jak pes, hned od rána, a ostatní kámoši v našem městě to samý, takže denně mě tak 2x-5x někdo pozve na špeka, takže pokušení jako svině :teef: ale zatim to dávám...

worm: kdes to čet, plíce neroztahuje, myslim že naopak. když sem hulil, tak se mi zdálo, že mám menší objem plic - a když sem chtěl nabrat víc vzduchu tak bolely.. a když sem ten vzduch vypouštěl tak ani jsem s nimi nemohl pořádně pohybovat, víte jak to myslim že to plicní svalstvo si dělalo trochu co chtělo. Hraju na ságo takže to docela potřebuju ovládat a potřebuju do plic na jeden zátah nabrat co nejvíc a vydržet až do posledního foučku, což už zase zvládám po tom nehulení :D dřív se mi stávalo že třeba v půlce pasáže co sem hrál mi najednou došel dech-docela pruda...

Pinus: to může být tím, že tešn shit v plicích steče dolu, koncentruje se, nevykašláváš v těch dnech taky víc hlenu?
Jinak mám kámošku s astma, která nemůže čistou trávu, páč potom dostane záchvat kašle, ale fakt brutální a jinak s tabákem to může kouřit bez problémů..zvláštní

Taky přemejšlím docela vážně, že pokud začnu zas hulit (jakože po maturitě orčo :D ) tak bych si chtěl sehnat vaporizér, to je dobrá vychytávka pro všechny co maj slabý plíce :)
hej-rup
Já se řídím heslem "Co hořelo to vyhulil."... :)
outdoorista
vydržet bez brka je pohodička,ted jen uvažuju,jestli budu po sklizni hulit,nebo jestli budu vařit,jen tak mezi námi v brku se spálí kolem 60ti% účinný látky,takže když to vyvařim například do tuku,tak by to bylo mnohem mnohem silnější a taky mnohem zdravější než kouř,taky by to bylo na víc hodin,takovej bhang pokud je dobře dělanej ti naloží třeba i na těch 13 hodin,takže uvažuju jestli hulit nebo vařit,myslim že jídla by z toho bylo dost,dělal bych asi nejspíš máslo,na kterym se dá udělat ledacos dobrýho,ale zase by mě mrzelo,že ty krásný palice tim vařením takhle zmrvim,každopádně absták snad neexistuje,ba ani já nevim co to je:)
hej-rup
outdosrista: no myslím že vyvařením v tuku z konopí taky nedostaneš 100% učiné látky. Podle mě by bylo mnohem zajímavější experimentovat s ruznejma výluhama v alkoholu :)
Expiry
Kdyz to tu tak ctu,tak se pomalu zacinam bat toho,ze uz prestanu vidat po Praze hloucky lidi s brkem.Najednou chtej vsichni davat 3mesicni pauzy a nebo prestat uplne?:D

Jak se to ma semnou:
Ja hulim uz asi dva roky(poradne si to nepamatuju :D) z toho ted asi ten posledni rok tavim nejvic.Po sklizni to bylo i kolem 10-18speku za den(ranicky,vecernicky atp.,dyt to znate),pak kdyz jsem musel kupovat,tak se to trochu omezilo(1g na cca 2dny),ale pak prisel zase boom.Jeste asi tak pred mesicem to byl gram a vic na vecer.Ted uz neco prez mesic nekupuju,hulim listi z kytek a delam z toho hash.Nepresahnu tech 6brcek za den,coz je pro me docela slusny :D.

Co se cigar tyce,tak ty jsem nikdy nekouril,jako ze bych opravdu kouril.Parkrat jsem si dal cigaro v hospode,kdyz uz jsem byl v kasi...

Chlast se s MJ moc nemusi a podle vedcu je to ta nejhorsi kombinace.Nicmene v lete jsem byl kazdej vikend zmastenej a diky letnim ohnum vetsinou i nalitej.Ted prisli svatky a to jsem takrka nevylezl z hospody a do hospody jsem chodil pokazdy s poradne naditym pytlem.Parkarat uz jsem se pristihl i u toho,ze na skolni akce semnou vyrazela flaska vodky :punk:,ale s tim uz je konec....


Chlast je ted zase v norme,takze tam nemam zadny tendence omezovat(nemam prachy :(,takze ani kdybych chtel,tak se v hospode moc neohreju a kdyz,tak se nenaleju :D) a u huleni taky moc ne.Parkrat uz jsem si daval pauzu ze sve vlastni vule(1-2tydny) a nekdy na podzim jsem asi mesic,mozna i dyl nehulil,protoze nyblo co...Popravde z dlouhodobeho hlediska bych nikdy travu nechtel prestat hulit,mozna trochu omezit a semtam dat tak tu 2tydenni pauzu.Kdyz nad tim tak rpemyslim,tak mi vlastne trava tak nak vic dala,nez vzala.
Driv jsem byl dost cholerik,bratr bykl prebornik v tom,jak me nasrat :D a neobvyklej nebyl ani takovej ten znamej samona*er.Ze vsech problemu a vypatejch situaci jsem bejval dost na prasky a moc jsem si neveril,co jsem zacal hulit,tak se to uplne zmenilo.Poradne mi nadzvednout mandle uz je o dost tezsi,vsechno je mi tak nejak vic jedno,takze se dokazu v jakykoliv situaci rozhodovat s cistou hlavou(cista teda moc nejni :D) a hlavne mi MJ dodala dostatecnou sebeduveru,takze si davam veci,kter bych predtim nikdy ani nezkusil...Priklad:Jednou byla naka akce od skoly,ktera byla zakoncena tim,ze ti nejlepsi z nejlepsich :D:D sli predvadet svuj um do divadla.Kdyz jsem tam tak stal,par minut pred tim,nez se vyvalim na podium a bude na me koukat banda lidi,vcetne ucitelky,ktera jestli to pokazim me nejenom zabije,ale i mi radne vylepsi vysvedceni,tak mi bylo uplne jedno,jestli to vyjde nebo ne,proste to zkusim a hotovo.Hlavne byli vsichni ostatni ucinkujici strasnym zpusobem vytoceny,protoze ja tam sedel v koutku s usmevem na tvari(predtim jsem si daval brko) a oni zmatene pobihali a zbytecne to pak vystresovany kazili :D.

Trava mi ani nezpusobila zadny telesny nasledky,porad vybehnu schody aniz bych e nak hodne zadejchal,chce to jenom k tomu huleni jeste nakej sport,protoze po Vanocich jsem ty schody sotva vysel :D.
Asi jedinej nasledek huleni je,ze nedokazu moc udrzet pozornost a proste se mi rozbyha mysleni porad nekam do pryc.Treba ve skole sedim,posloucham a najednou me napadne naka myslenka,tak se ji hcytim a zacnu to v hlave rozvijet,nakonec to skonci tak,ze je konec hodiny a ja uplne zabil 45min...To ale nemeni nic na tom,ze diky tomuhle problemu mam uzasnou predstavivost a jakmile mam psat naky slohovy cviceni,tak uz od zacatku vim,ze z toho budou vsichni vedle a ja dostanu za 1 :D...

Tot muj zivot s travou....
outdoorista
takže abychom si to shrnuli,vydržet měsíc bez kouře je v pohodě:)
takže ode dneška budu hulit denně jako drak:smoker:,nejen z toho důvodu že se těšim na ty silné stavy po té době,ale i z toho důvodu,že jsem odmítl pár modýlků které jsem v životě neokusil a chtěl bych to napravit,tedy dám se opět do toho,to že nevzniká psychická závislost natož fyzická,mno sám jsem důkazem,ale občas tam ta chut byla mno,ale prací na outdoorovém políčku se to dalo ovlivnit,takže bych neřekl závislost ale chut,je to chut.......chut na brko,je to něco takovýho,že máte zájem okusit nějaký nový model,nový stav,nové high či stoned,novou chut,prostě nehulit se dá,ale když vidíte známého co kouří model,o kterém jste slyšel poprvé,nebo jste neměli šanci to prostě okusit,tak se na otázku: dáš si taky? nelehce odpovídá: ne......jindy!;)
Ale i tak,aspon jsem se za tu dobu kochal jen očima a čichal tu vůni sušiny a zkoumal strukturu hmatem,ne však kouřem tedy i stavem,je to krása dát si po měsíci brko a být tak zbořen jako by jste hulili poprvé dobrý indoorek,nebo úplně poprvý trávu,je to jiný,silnější a stačí jeden prd,zaním hned druhý,třetí najednou celý brko a jste rádi že můžete chodit.....hlavně z Orange Budu a Super Skunku což byly po té době první modely co jsem okusil,je pravda že jsem je už jednou hulil,ale co jinej pěstitel,to jakoby byl jinej model,ale co říct,zkuste si to,budete příjemně překvapeni,měsíc je dlouhá doba,ale jsou to jen čtyři týdny a něco,tak proč to nezkusit,rozhodně by pro mě bylo horší nepěstovat než nehulit,ale obojí dohromady dává celek,kterej vás spojí:)
stream
chtel bych prestat kourit ciga ale zjistil sem ze to sam proste nezvladnu..potreboval bych nejakeho kuraka z meho okolik aby do toho sel semnou...bohuzel se nikdo takovy nenajde
Kwjetoň
stream: od středy nekouřím... už jsem to taky párkrát zkoušel, zatim bezúspěšně, ale tentokrát je to natrvalo.. :rip: :( taky bych to sám nezvládl, ale motivace (negativní dlužno dodat) přišla jak blesk z čistýho nebe..
takže konec cígům.. :flick:
Fantasie
Přestat kouřit trávu. NEBO kouřit ještě víc trávy!!
stream
kwjetoň> heh taky bych potreboval nakou motivaci, ale poradnou. Ja toho zkousel nechat tak 6krat a vzdycky to krachlo treba po mesici. Ted sem se aspon dopracoval tak daleko ze doma nekourim a davam si jenom kdyz sem venku. Ale myslim ze prestat uplne bude u me beh na dlouhou trat...
brávooo
skuste to jako já říct druhe polovičče ¨že kdy¨ž vas uvidí s cígem date jí 100kč a muže zníčit cíga a pak vas to rychle přestane bavit,-) jako mně čus bus
Hyde
Hehe,...jasně - koho by delší dobu bavilo dávat jakékoli ženské přes 100 litrů měsíčně jen aby se vodnaučil kouřit :D:D:D. Dám to do prasátka a za pár let si spojojeně vyhulenej koupím plicní oddělení...:D
Ortaniel
No tak cigára nekouřím, je to hnus odporný. Lituju kuřáky, že jsou na tom závislí ...viz. krabka nebo dvě denně ...fuj!

Travku kouřím sporadicky, teď třeba za 7 dní 2x ... a to ještě tak 2-3 prdy ze skla. Jointy hulím fakt vyjímečně.
Jako byly doby, kdy jsem si dal třeba 3x denně nějaké skérko, ale když pak večer zjistíš, že od ráná pálíš a ani nevíš, co jsi snídal ..tož ... :D

A chlast taky nehrotím, 2-3x týdně na 2-3 pivka ... pitný režim si vylepšuju pívem no :D
Tvrdé nepiju ... a cítím se fajn :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma