Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: 1 [2] 
Přestat kouřit trávu !! nebo ?? - Klikni zde pro originální téma
BLABLA
citace:
Původní příspěvek od guerilla
jo a vzpomněl jsem si (díky příspěvku č. 8), že kouřit jsem začal hlavně proto, že kuřáci měli dříve výhody (kuřácké pauzy v práci, na brigádě atd..):D

Jako bych se videl kdyz jdu v praci "za barak", cigareta mi ani moc nechutna, tak kazda treti, je to jen o tom jit ven vypadnout z toho blazince.
Pred 14 dny jsem prestal hulit, vlastni in dosel a lonsky out jsem radeji spalil, protoze jsem si tim nechtel nicit plice a podporovat mistni pany dealery se mi nechce, smeju se vam hosi :frog: Jak mi to pomalu zase dozrava, uz zase hulim ale jen jednoho speka denne, mimochodem ten dnesni prave probehl, tak si toho vazte :rejp:
Vydrzel jsem nehulit vlastne asi tak deset dni, pak me zhulil kamos, hajzl jeden ;) ale branil jsem se, chvili.
Jen po sklizni jsem zvedavy jak vydrzim predsevzeti jednoho speka na den... Jo taky jak jsem nehulil mi prestali chutnat cigarety, vubec jsem to nechapal, nevim jak to, ale byl to fakt humus :(

No a alkohol skoro nepiju, naposledy jsem se opil vloni pred Vanoci a jeste dnes si pamatuju jak mi bylo blbe. Labuznicky nejaky koktejl, ci tak neco na chut, no a jelikoz jsem v CR tak nepohrdnu sem tak nejaky ten lahvacek, sem tam, naposledy ve stredu, asi stim neco budu muset udelat, dva tri?
Kalidor
čao dneska je to 14 dní co sem neměl žádný brčko a doufám že to dotáhnu aspoň na těch 30 dní abych se úplně pročistil. Jinak jako respekt všem komu se daří nehulit tak jak si dali za cíl.
už se nemůžu dočkat za měsíc že si zapálím brčko, nejspíš to bude jako první stávek :)
a k cígům..cíga sem kouřil ještě nedávno a pak sem se na to vykašlal zjistil sem že to nemá smysl..nic mi to nedá, brčko mi dá stav na 2-3 hodiny a nějaká cigareta 15 min a potom si uvědomíte na co to je, jen to zasírá plíce a omotává postupně kolem prstu (ta závislost). A ještě bych dodal co nehulim/nekouřím se mi krásně vyčistily plička a je to vážně cejtit.
btw. je tu někdo kdo nehulí taky zhruba těch 14 dní? mohli bychom se navzájem podporovat ve výdrži :) tak stay paused :D
marijuana forever
Jack_Herer
Můj kamarád Avery se jednoho krásného dne rozhodnul, že přestane kouřit. Hlavním důvodem bylo, že cíga byla stále dražší a dražší a tak už začínalo být jejich nakupování ekonomicky velmi náročné. Nejprve to zkoušel tak, že prostě kouření cigár úplně vysadil. První den byl v poho, ale hned druhý den poté co přestal kouřit, si ráno cestou do školy koupil krabičku s cigáry, protože to prý už nešlo vydržet...
Pak zkoušel přestávat kouřit tak, že si začal kupovat jen lehké cigarety s tím, že po čase toho třeba nechá úplně. Také se snažil kouřit méně cigár denně. Ze svých původních 15-20 denních cigaret, teď dával jen tak 6-10. Ale po chvíli ( asi tak po měsíci a půl ) se opět vrátil k tvrdým Petrám a ke svým 15-20 cígům za den. Pak přišel konec školy a s ním i nástup do zaměstnání. A to byla doba, kdy Avery připustil, že už asi nepřestane, protože chodit do práce na ranní a hlavně pak na noční, kdy se nic neděje a vy jen tak sedíte a čučíte, se prostě nedá... Dnes kouří svých tradičních 15-20 denně a je spokojený.

Já jsem na tom o něco lépe. Kouřím především když piju ( alkohol ) a taky když hulím. Prostě mi chlast společně s cigárama víc chutná a dokážu ho vypít víc a u hulení se mi zdá, že po cígu rostou stavy :) Zkoušel jsem hulit bez cigár a bylo to naprosto v pohodě. Ale když jsem zkoušel bez cigár chlastat, už to nějak nebylo ono. Takže od té doby, kdykoli jdu na nějakou větší kalbu, vždy mám svoji krabičku. Ale když nepiju ani nehulím vůbec kouřit nemusím. Bez cigára se pak klidně obejdu, jak jen dlouho bude třeba. Myslím že nejdýl jsem to vydržel asi 3 a půl měsíce. A totéž platí o trávě. Já hulím hlavně když je co. Když mám dost vlastní nebo když je stále někdo, kdo mne zve. Když je ale nouze a travky je málo, dokážu bezproblémů nehulit i několik měsíců po sobě. A když je málo trávy, tak radši hulím třeba jen jednou za týden či jednou za 14 dní, než abych hulil každý den, ale brko mi vydrželo jen na 14 dní.
Cigarety.. posledny rok s nimi skusam prestat tusim kazdy druhy den. Najviac som vydrzal asi dva mesiace, bol som uz fakt presvedceny ze je to za mnou ale potom som si jedneho dna blbec zapalil, aby som zistil ci mi to este chuti.. po dvoch praskoch som ju hrdinsky tipol so slovami fuj to je humus. Za dve hodiny uz som mal v hube dalsiu a nez som sa vratil k povodnemu rezimu, trvalo to asi tyzden. Teraz mam zrovna chripku ale fajcim aj tak, vcera v praci som zahodil krabicku do smetiaka ze s tym ze koncim, este som si zhaluze precital horoskop a pisali vraj ze si mam davat pozor na zavislakov na nikotine :D .. no a hadajte co.. asi o pol jedenastej vecer som vosiel do prvej krcmy co mam pri baraku a kupil si dalsiu krabicku.. uz som z toho zufaly, uz ani vlastne neviem ci naozaj skoncit chcem alebo co to kurva je. Cigarety jsou spatne ale jsou dobre :teef: . Jo a minule som stretol cloveka co vydrzal nefajcit dva roky (!!!) a potom znovu zacal.. to uz je fakt posledny kliniec do rakve mojej motivacie..
mrzout
Kourim skla, fajfky, joity moc ne, a nekdy po prdu mi nechutna cigareta radsi ji i tipnu. Cigareta me nekdy po skle odrovna a stav ze skla samotneho mi vydrzi dele a jsem vic aktivni. Cigaro si dam az po pul hodine. Pestuju si vlastni tabak, susim jej normalne bez fermentace a nekdy kdyz je nalada si ho i ubalim (zatim ho neni moc), nebo jej kombinuju s ostatnimy tabaky z obchodu. Jinak vzhledem k pohodlnosti klasicke balene cigatery z trafiky. Nejradsi bych ale presel na uplne svuj vlastni. Treba i podlampovy tabak. :) Mohl bych otestovat a udelat dred. :) co myslite.
nero
Nejvjetší paráda je čas od času si jen tak zahulit a pozorovat jak se všechno kolem točí závyslost je celkem svinstvo jelikož pálíte protože musíte a jen tak si zahulit (bez závislosti)je nejvjetší pohoda
Method
2 nero:hmmmm....takze ganjova zavislost...to sme tu potom skoro vsetci zavisly??? :D
viva
:D
lajdak
citace:
Původní příspěvek od Method
2 nero:hmmmm....takze ganjova zavislost...to sme tu potom skoro vsetci zavisly??? :D

hele hodne mejch kamaradu huli uz jen tak ze "setrvacnosti" abych nepouzival to osklive slovo, nechtej hulit, omezuje je to, ale stejne huli
BoBoR
na som fajcil cigarety a prestal som...teraz tabak vobec ale nahradil som ho travou...podla mna je to super a je to ovela lepsie ako alkohol...fajcim vzdy ked sa da ale to nieje velmi casto...a ked mesiac nemam brko tak to normalne prezijem...proste ked pride tak pride xD
kokopelo
hulim hodně a hulim rád, ale jak říkáte všeho moc...měl jsem ten problém že čim víc jsem vypil píva tím víc jsem hulil ganji. takže jsem se rozhodl nepít, už 4dny nepiju jupí a teď bych si chtěl dát pauzičku s hulením, samo že nepřestanu asi nikdy, ale omezit tak na 3 brčka týdně. a abych furt nemyslel na hůlo musím se nějak zaměstnat člověk na to nemyslí a je to. nejhorší je překonat krizi poránu pak ani není chuť.
Libi
Kouřil jsem pět let asi krabku denně, když byla nějaká akce, tak jsem byl schopnej stáhnout i dvě za den... Vstávání ve smyslu že se proberete a první věc, co uděláte, je vyjít na balkón a zapálit si, dojít pro kafe zapálit si druhou, nasnídat se a dát si třetí už jsem měl opravdu dost... Pokoušel jsem se poslední dobou dost přestávat, ale vždycky jsem to vydržel dva dny a konec. Pak umřel děda na rakovinu plic (prokouřil celej život) a já toho nechal. Teď nekouřím skoro rok a od té doby jsem na cigáro chuť neměl. Nemyslím, že by zrovna ta rakovina byl podnět k tomu, abych přestal, ale najednou mi ty cigára přestaly chutnat - kdyby nepřestaly, tak kouřím z vesela do teď.

S trávou to mám uplně jiný - vůbec to neberu jako nějakou závislost a po pravdě nechápu, jak si někdo může říct, že přestane a stejně to brko ne a ne odložit... Hulím asi šestým rokem s tím, že když mám chuť, tak si dám a když chuť nemám, tak si prostě nedám. Minulej rok jsem nehulil asi 7 měsíců a vůbec mně to nepřišlo jako nějakej problém (ale zase nebyl problém hulit měsíc v kuse 1- 10 jointů denně), prostě jsem nad trávou tímhle způsobem nikdy nepřemýšlel...

Tak jest
pm1
no ja jsem rad ze nejsem kurak cigaret bo me tabak opravdu nechutna a myslim si ze je to fakt hnus pro plice a ostatni organy fuj.....preci jenom ciga se huli porad a skero?? si clovek neda tolikrat aby se bal nemocnejch plic to uz bych se bal spis o svuj rozum......MJ ted hulit moc nebudu bo se musim ucit na reparat z matiky coz me docela sere tkze az ho udelam jkze ho udelam na 110% tak zase papirkovat a nabyjet :) parkrat do tydne ? odpoledne 28.8 mi zacnou ty prave prazdniny 168h with MJ - abych nebyl tolik OT - KOURIM VSE KROME CISTEHO TABAKU..
MadEGG
je to tezky, ale jde to. akorad si kazdej musi najit nejakej duvod proc bude chtit prestat. Nekourim asi 2 mesice.. a doufam ze mi to vydrzi. A brcko.. hmmm to asi tejden.. doufam ze mi to tez vydrzi a pivka.. toho se nikdy nevzdam.. :D akorad to omezim.. kalil jsem prumerne tak 3-4x tydne.. coz mi uz prislo moc. Navic to byl hodne neperspektivne stravenej cas, jelikoz lidi co taky porad chlastali skoro nic rozumnyho nedelaly.. takze tak :)
loner_x
Jak už tu zaznělo mnohokráte a mohu jen potvrdit i z vlastní zkušenosti - občasná delší pauza (k úplnému vyčištění organismu dle mnoha vědeckých studií je nutné vydržet u chronických kuřáku ganji až 11 týdnů - 77dnů) je téměř nezbytnou samozřejmostí, pokud si chceme uchovat normální psychické i fyzické zdraví..

Tuto základní informaci, je nutné mít stále na paměti a min. 1 za rok ji také uvést do praxe !!

Pro info uvádím rychlost odbourávání THC z těla, snad to někomu pomůže otevřít oči..jako mě..

Po 7 dnech zůstává v organismu až 70% THC!!

Eliminační poločas (doba za kterou se sníží koncentrace v organismu na polovinu) je 27 dnů.

Celé čistění organismu od všech škodlivých látek z marihuany může trvat až 77 dnů!!

Zdroj:
http://www.drogy-info.cz/index.php/..._drogy_podrobne

Velmi doporučuji stáhnout (otevřít si) si i odkaz pod článkem
(Marihuana - epi & health.pps)
Hodně mě to ještě rozšířilo obzor a poučilo a místy až šokovalo! A to jsem si myslel, kolik toho o trávě a lehkých drogách nevím.. :eek:
Všechna studia jsou zároveň plně vědecky podložená!! Včetně všech odkazů na zdroje a výzkumy i v zahraničí, tudíž žádné žvásty..

Mějte se a nepřehánějte to, každodení hulení je stejně špatné jako každodení chlastání..

:david:by mohl povídat..

Lony
Antitalent
citace:
Původní příspěvek od loner_x
...každodení hulení je stejně špatné jako každodení chlastání..

To sa mi zdá prehnané. Poznám nejedného čo húli denne veľa rokov a títo ľudia fungujú úplne normálne. Neviem si predstaviť, že pri dennom chlastaní by boli v podobnom stave, či už psychicky alebo fyzicky.

Inak súhlas že očista organizmu je potrebná. Bohužiaľ tak dlho sa mi podarilo za 8 rokov čo húlim pauzovať iba raz:(.
mikkkky
kámo kámo kámo.Vím uplně přesně jak to myslíš a jak se cítíš? Stejný problém řeším já právě teď. Zítra odnáší ke kámošovi všechny věci co mi trávu jen trošku připomenou. Nemůžu říct že nechci hulit, to určitě né, lae musím to omezit tak ne vejkendovky. hulím každy den už dva roky ráno v 5:45 bongo pak v deset když jdu na svačinu z práce tak dalíš bongo v autě a pak když přijdu z práce tak až do večera jsem zhulenej páč si dám ještě za večer tak dvě tři.
Pomalu přestávám žít normálním životem, ubližuju tím nejen sobě ale i své přítelkyni. Na mém stavu už běžný člověk nepozná jsem li zhulený nebo ne, umím, se už tak tvářit a chovaqt že se bavím zhulenej jak paprika v práci se šéfem. Trávu mám 100* radši než chlast. ale jak už tu mnohokrát padlo "NIC SE NESMÍ PŘEHÁNĚT!"

Držím ti palce aby ti to vydrželo a doufám že i já se poučím...

Zatím zdarec
Flop
Jistěže se nesmí nic přehánět, dlouhodobě hulit den co den 3 brka neni nic moc, kámoš to takhle praktikuje ve spojení s alkoholem tak že už vlastně nikdy není v normálním stavu.

Na druhou stranu moc nesouhlasím s tím co napsal loner_x. To že k úplnému vyčištění těla od zbytků THC je potřeba 70 dní je možná pravda, ale pochybuju že tyto zbytky jsou jakkoliv psychoaktivní. A to že to píšou na vládním webu můj názor teda nezmění. Ty si akorát vybrali z provedených studií ty co se jim hodily do krámu. :rolleyes:
loner_x
To Flop:
Hehe no jo no, ono je možná těžké to přijmout, tedy hlavně pro každodenní huliče, ale výzkumy hovoří jasně, no něco o tom už vím, přece jenom se už o konopí zajímám nějaký ten pátek a to nejen co se týká jeho kouření.. :)

Věřit a souhlasit nemusíš, ale nic nezměníš na tom, že je jednoznačně jasné a výzkumy dokázané, že se metabolity kanabinoidů značně kumulují v organismu. Po týdnu zůstává v organismu až 70% THC, eliminační poločas (doba za kterou se sníží koncentrace v oganismu na polovinu) je 27 dnů. Celá exkrece může trvat až 77 dnů. Jedná se však o psychoaktivní 11-OH-THC a nepsychoaktivní 11-nor-9- karboxy-D9- THC, hromadící se v tukových tkáních. "

Zdroj: http://www.biotox.cz/enpsyro/pj3pcanc1.html

Nebo, je to pro tebe snad také vládní stránka? Dobře tak co třeba wikipedie?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Marihuana

Nebo, taky vládní?

Hehe Flope ty jsi mne opravdu rozesmál..přečti si něco z těch odkazů co jsem nechal výše, třeba se dozvíš zase něco nového..a nehul to tolik..peace
Flop
Přijmout to je těžké zvlášť když to nejsem schopen sám na sobě zpozorovat... A zvyšovat kvůli tomu frekvenci užívání na každodenní nebudu. :teef:

Látky z marihuany jistě zůstávají v těle dlouho. Ale nevidím důvod proč by měly být škodlivé po odeznění okamžitých účinků (tzn. max. 4 hod). Pokud po týdnu od konzumace zůstává v organismu 70 % THC, proč tedy nepociťujeme/u 70 % účinku ?

Jinak k portálu drogy-info.cz mám lehkou nedůvěru jako ke všemu co je financované státem. Enspyro nijak nezpochybňuju. :)
loner_x
V podstatě souhlasím i po 4 hodinách tyto látky zůstávají v těle, ale už saomozřejmě bez jakéhokoliv psychoaktivního účinku, uloženy v tukových tkáních a orgánech, převážně pak i v mozku..Žádná studie však ještě neprokázala jejich jakoukoliv škodlivost, nebo působení nevratných změn..toď věda..staré rčení a moudro však říká: "nic se nemá přehánět" a zde to platí také a já myslím, že je to dobře.. :)

Zatim.. :)
Flop
No jo u drog je to většinou z hlediska účinků a rizika vždy "něco za něco", ale u MJ se mi zdá poměr rizika ku účinku hodně dobrý ne-li jeden z nejlepších.

Abych napsal taky něco k tématu tak s marihuanou zatím přestávat nehodlám a i kdybych přestal s užíváním tak pěstovat nejspíš budu dál .. (někdy se mi zdá, že to je na tom to nejnávykovější :) )
Ale je pravda že něco vypěstovat a potom neochutnat chce asi velké sebezapření... :bandit:
Dan.Bass
Tady si musíme říct, že pokud tady řešíme, jak škodlivé jsou metabolity canabinolů třeba i pro člověka, jenž je skutečně jen občasným kuřákem (třeba moje přítelkyně, ta dává průměrně tak jednou za dva tejdny), nebo dokonce jak moc patologický je každodenní proplach (spíš průtah:) těla aktivními složkami, tak to abychom se zrovna i přidruženě zaobývali tím, co jíme (dusitany, difosforečnany, disiřičitany, glutamany atd. atd.) nebo jakým vlivům jsme celkově vystaveni (nepřirozený hluk, emise, elektromagnetická záření v našich kapsách).. A možná ani nebude obtížné dojít k závěru, že k tomu, aby se člověk opravdu vyčistil, by musel oněch cca 80 dnů strávit v přírodní rezervaci, lovíc divou zvěř a požírajíc kořínky. :D Původně jsem chtěl říct toliko, že dát si jednou dvakrát do roka měsíční pauzu je blahodárné, ale pokud nám jde opravdu tolik o naše zdraví, měli bychom se zabývat škodlivostí daleko silnějších činitelů a jak je můžeme eliminovat. Proti těmto jsou totiž, dle mého názoru, metabolity THC škodlivé asi tolik jako skákání po jedné noze...
Zahradník
nemotejte trávu a tabák dokupy!Leda jak balíte brko:Djinak já od 12ti let bouhžel kouřím a od 13 hulím...a na cigaretách se dá vypěstovat právoplatná nefelšovaná závislost !Už jsem si vyzkoušel dost velkou řadu drog ,ale cigarety JSOU TO NEJVĚTŠÍ SVINSTVO!!!SNAŽIL SEM SE NEKECÁM TAK 100X PŘESTAT ...byl jsem pevně převědčen !!vždycky večer...a ráno jsem to párkrát do večera zvládl někdy i dodruhého dne ....a jednou jsem byl 14dnů zavřený doma a den co den snášel ty nesnesitelné absťáky ani minuta cobych nato nemyslel...po těch 14dnech pořád tosamé co 1.den!!a bum umřela mi doslova na cigarety babka tomi bylo asi 15.a ipřesto že to bylo na cigarety tak sem nevěděl co dál a už se celá moje vůle sesypala dal sem si cigáro a kouřím doteď (20) a doteď jsem pořád hledal nějakou naději přestat...ale začínám se smiřovat stím že mám 0.0000001%šanci přestat protože bych musel vydržet minimálně 3 měsíce nehorázného pekla a poté minimálně půlroku nesnesitelné chuti....a pak až bych možná definitivně přestal...a ty kurvy měto ve věku bez rozumu naučí,a když už nelze přestat začnou to zdražovat natohle nemám slov...já se cítím dost poškozen,jednak toto beru jako vážnou nemoc ...a kritické chvíle léčím cigaretou protože jiný lék doposud není a oni mě ten jediný lék začnou takhle krutě zdražovat...no prostě modlím se vto ať mám to štěstí že budu ten stěch co celý život kouří a nic...
Dan Bass-no já si myslim, že pro toho kdo hulí denně několik let bude to thc tou hlavní neblahodárnou složkou, zas tak bych to nebagatelizoval nějakejma dusičnanama-to je taková obvylá argumentace, že nemá cenu dbát o zdraví, když přece tolik jiných sraček do sebe dostáváme.... To ale není řešení. Sám na sobě jasně cítím po 14 dnech pravidelných večerních jointů neblahé následky. A taky výrazně cítím, jak se po těch 14 hulících dnech, kdy třeba měsíc nehulím, zase to tělo dává tak dalších třeba deset dní dokupy než funguje zcela normálně a cítím se pak po fyzické stránce výrazně líp.
citace:
Původní příspěvek od Zahradník
nemotejte trávu a tabák dokupy!Leda jak balíte brko:Djinak já od 12ti let bouhžel kouřím a od 13 hulím...a na cigaretách se dá vypěstovat právoplatná nefelšovaná závislost !Už jsem si vyzkoušel dost velkou řadu drog ,ale cigarety JSOU TO NEJVĚTŠÍ SVINSTVO!!!SNAŽIL SEM SE NEKECÁM TAK 100X PŘESTAT ...byl jsem pevně převědčen !!vždycky večer...a ráno jsem to párkrát do večera zvládl někdy i dodruhého dne ....a jednou jsem byl 14dnů zavřený doma a den co den snášel ty nesnesitelné absťáky ani minuta cobych nato nemyslel...po těch 14dnech pořád tosamé co 1.den!!a bum umřela mi doslova na cigarety babka tomi bylo asi 15.a ipřesto že to bylo na cigarety tak sem nevěděl co dál a už se celá moje vůle sesypala dal sem si cigáro a kouřím doteď (20) a doteď jsem pořád hledal nějakou naději přestat...ale začínám se smiřovat stím že mám 0.0000001%šanci přestat protože bych musel vydržet minimálně 3 měsíce nehorázného pekla a poté minimálně půlroku nesnesitelné chuti....a pak až bych možná definitivně přestal...a ty kurvy měto ve věku bez rozumu naučí,a když už nelze přestat začnou to zdražovat natohle nemám slov...já se cítím dost poškozen,jednak toto beru jako vážnou nemoc ...a kritické chvíle léčím cigaretou protože jiný lék doposud není a oni mě ten jediný lék začnou takhle krutě zdražovat...no prostě modlím se vto ať mám to štěstí že budu ten stěch co celý život kouří a nic...

Tak to ja jsem na tom uplně stejně, to že jsou drahý retka mě tak nekaká, ale proč jsou stejně drahý ty odvikací zaležitosti, jako náplasti a tak, stát se snaží vydělat jak na kuřákách co to vzdali, tak na kuřákách co by to rádi zabalili.
No a nevyrábí ty náplasti apod náhodou normální tržně se chovající soukromý firmy? Třeba ten stát není tak zlej. Nevím, co se divíš, naprosto všechno, co člověk potřebuje, nebo má aspoň pocit, že to potřebuje, je drahý, Od dětských plenek po drogy.
Lupus
napriklad ja sem diky trave kourit prestal, sak zkuste mou odvykaci kuru, reknite si ze nechcete kourit - to za prve
a za druhe - pokazde kdyz dostanete chut na cigaro - dejte si bong, nebo brko

:frog:
nekourim uz asi rok
brumla
Zdar grouwri
Vcera zme spalili v dvou asi dva g jointa a prekvapive nas to ??nezkourilo?? a rozhodli jsme dat pauzu. ja za mesic maturuji, ucim se hafo protoze precejenom gympl, tak to mam asi v krvi, a dovedu se ucit i na MJ, teda , spis sem se ucil jenom na MJ :-D ale nyni to chci vydrzet alespon do svataku to je jeste tri a pul tydne

hulim pravidelne tj alespon 3x za tydenn uz od 15 a troufam si rict, ze jsem mohl byti i nejaky uspesny vedecky pracovnik, nebyt toho ze jsem si vyhulil ze par desitek bodov IQ .. :-(

nejdele jsem mel pauzu asi jeden mesic, a to v zari a rijnu , kdy jsem byl s mladou a fakt sem nemel chut, ale ona se na me potom vysrala a zadna jina me za to nestala .

drzte mi palce , budu vas informovat ;)
Brumlo, ztráta iq není problém, problém je demotivační syndrom spojený se ztrátou schopnosti nějak smysluplně pracovat na dlouhodobých cílech-což zvláště pro mladého člověka, co vyšel ze školy a chtěl by dělat třeba jak píšeš něco ve vědě, je fakt problém.
Ne nějak drogový, ale sociální-prostě tě ostatní svojí nevyhulenou pečlivostí a cílevědomostí předběhnou.
Kambu
taky sem si několikrát řekl že přestanu kouřit..joo chvílema se to dařilo ale jak sem došel do hospy na pivko tak všechny moje iluze prostě vyprchaly jak pára prostě u toho piva sem byl schopný do sebe nabušit i 2 krabky za večer toš ráno to pak vipadalo šíleně..nic méně když nemám cigáro tak nemám nutkání kouřit a kor když su doma tak už vůbecne..ale jak se dostanu ven mezi kámoše kteří si zapálí toš já blbec si musím taky ...prostě říkat si joo dneska si dám poslední a konec nebo že budu kouřit o jednu cigaretu mín je blbost! člověk musí přestat hned prostě říct si ne nebudu kouřit a hotovo..ten kdo má silnou vůli vyhraje..jenže už bych chtěl taky vyhrát..už mě nevbaví pořád prohrávat :D jeto na vůli..
H.U.L.
Zdarec, já za sebe musím říct, že na mě tráva negativní ůčinky žádný nemá.
A jestli jo tak určitě menší než by měli cigára nebo mastná jídla a jiný nezdraví věci.
Hlavně rozhodně netrpím nějakou demencí a ztrátou paměti nebo dokonce demotivačním syndromem. Ba naopak, jsem zastánce toho, že v inspirnci může i pomoci. Taky dokáže dodat nadhled a hlubší porozumění různým problematikám a tématům.
Nutno však říct, že ikdyž hulím denně už asi 5 let vlastní indoory, tak S MÍROU.
Což je u mě asi půl g na den. Jsou i dny kdy si nedám, ale to většinou když jsem nemocnej, nebo není čas si v klidu sednout s tím, že už nikam nemusím. A taky jen výjmečně začadím už ráno. Většinou spíš až večer a další den se "pročišťuju" zase na tu šestou osmou hodinu večerní. Samozřejmě jsou příležitosti jako pátky, akce atd. ale i tak si dám tak max 2g. Nevím, prostě jsem takovej že se v tomhle uhlídám, ale zažil jsem že na spostu lidí to může mít i dost negativní účinky. Ale to jsou právě ti kteří hulí fest a nejsou a nikdy nebyli nijak moc inteligentí. Prostě záleží na tom co je ve vás a tráva to podle mě může umocnit jak pozitivně tak negativně.
PS: Chybí mi tu odpověď hulím denně jen trávu popř. v menším množství.
Zahradník
citace:
Původní příspěvek od Mirex

Tak to ja jsem na tom uplně stejně, to že jsou drahý retka mě tak nekaká, ale proč jsou stejně drahý ty odvikací zaležitosti, jako náplasti a tak, stát se snaží vydělat jak na kuřákách co to vzdali, tak na kuřákách co by to rádi zabalili.
mno tak to ti přeju pokaď nepřestaneš,že budeš tím šťastným a cigarety tě nezabijou...to vco doufam já..jinak uplně mě ničí jak si taddy čtu a z okolí se dovídám jak lidé i po měsících nepřestali mít chuť,a nejhorší cojsem zjistil jeto že jsem si vypěstoval velmi silnou závislost,protože mozek ve 12 ti letech byl teprv v ranném vývinu a už vtu dobu jsem mu začal dodávat dopamin který za tu dobu toho vyvinu a doby co kouřím mozek naprosto zapoměl vyrábět sám...a šíleně moc bych musel udělat proto abych obnovil to aby mozek dopamin produkoval sám....to je asi vše...doufam žeto nějak pochopíte...:D
brumla
Demotivacni syndrom by sedel.. zvlast kdyz nemusim delat nic.
ale ted se nad sebou zamyslim uz nejaky ten den a chci to zmenit a kdyz je vule tak to jde a doufam ze budu moc jak hulit tak neco delat a byt spokojen sam se sebou a se svou praci :-)
presne.. do niceho sem se nikdy nemusel hrnout po hlave , ani z vlastni iniciativy, jak uceni nebo cokoliv jineho.. kurva ani ty kytky jsem nikdy nedotahl poradne do konce :-(
h.u.l. půl gramu denně po dobu pěti let je s mírou? Tak to potěš, to je tvůj organizmus pod vlivem thc permanentně-máš už neustálou stabilní hladinku, i když to nepociťuješ jako zhulenost-vysaď na měsíc, a uvidíš že se budeš cítit výrazně jinak, než kdybys přestal jíst mastný :)
H.U.L.
Však říkám, pro mě...Já vím že mám hledinku ale THC mi zas tak nevadí jako ten kouř. Na to že hulím takhle často a tak moc nejsem hrdej, ale to je tím že na to hulení mám času zatím dost. Kdybych chodil do práce a pak ráno vstával tak bych tak určitě nehulil.
No já na sobě jsem nejvíc pocítil, jak mě vlastně ta tráva nevědomky negativně ovlivňuje, ve chvíli, když jsem změnil zaměstnání a musel vyskočit ze zažitých stereotypů a začal jsem používat jiné oblasti mozku-ta práce byla naprosto jiná než předchozí... Najednou to drhlo a v porovnání s ostatníma jsem najednou ostře viděl takovou tu zpomalenost-nepružnost. Stačilo 14 dní nehulit a začal jsem se srovnávat. Tohle jsem si po sobě vyzkoušel asi pětkrát-vždycky jsem si dal týden večerních dvou jointů, a pak třeba tři týdny vůbec nic a vždycky to bylo v důsledku lepší v těch dnech, kdy jsem nehulil.
H.U.L.
Zajímavý no, ale takovou zkušenost naštěstí nemám. Na střední jsem za nehuličema nikdy nezaostával...
Škola tě vede, tam se tenhle aspekt neprojeví.
Zahradník
Tak musím vám sem napsat moje první KLADNÉ zkušenosti ....Když si přečtete cosem psal výše zjistíte žejsem téměř nevyléčitelný kuřák bez naděje přestat....ALE??Koupil jsem si vapík a nestačím se divit co ta mašinka dovede...už skoro 24h jsem bez cigarety!!a Bez touhy poní!!1.Zakouřím si lépe! 2.Zakouřím si více!A už teď po necelém dnu se cítím mnohem lépe!Jeto jako zázrak...nepředstavitelná věc abych si celý den nezapálil cigáro!Včerejškem se mi změnil život!Teď už neřeším škodlivost jak tabáku tak trávy..
raddy
vapik je takmer vzdy vyrazny prelom v kariere hulica/fajciara:) velebim den ked som si kupil vlastny.
H.U.L.
citace:
Původní příspěvek od Zahradník
Tak musím vám sem napsat moje první KLADNÉ zkušenosti ....Když si přečtete cosem psal výše zjistíte žejsem téměř nevyléčitelný kuřák bez naděje přestat....ALE??Koupil jsem si vapík a nestačím se divit co ta mašinka dovede...už skoro 24h jsem bez cigarety!!a Bez touhy poní!!1.Zakouřím si lépe! 2.Zakouřím si více!A už teď po necelém dnu se cítím mnohem lépe!Jeto jako zázrak...nepředstavitelná věc abych si celý den nezapálil cigáro!Včerejškem se mi změnil život!Teď už neřeším škodlivost jak tabáku tak trávy..

A teďka si teda dáváš i tabák z toho vapíka? A jakej je to typ? Pošli mi kdyžtak odkaz...
Já mám doma takovou svini asi za 2500kč(naštěstí není můj)
A nikdy mě to snad nezhulilo... Možná trochu, ale to mohlo být jen tou hyperventilací :)
Zahradník
citace:
Původní příspěvek od H.U.L.

A teďka si teda dáváš i tabák z toho vapíka? A jakej je to typ? Pošli mi kdyžtak odkaz...
Já mám doma takovou svini asi za 2500kč(naštěstí není můj)
A nikdy mě to snad nezhulilo... Možná trochu, ale to mohlo být jen tou hyperventilací :)
Mno stím tabákem jsem mile překvapen! jsem druhý den bez cigára a touhy poněm...ten můj mě stál 1 900,- jeto sice takový vapík nejasného původu ale účel plní skvěle!Chystám se i na další "bylinky":D
Zahradník
12 dnů bez cigára a všechna sláva tomu kdo vymyslel vaporizaci!mění mito život k lepšímu...
raekcz
zdravi:) normalne se nikam moc neregistruju ale sem jsem se musel regnout:D takze travu hulim asi 8 let ale permanentne...nikdy jsem nepestoval ale poctive kupoval:D ted jsem si rekl ze prestanu od silvestra..coz drzim bo jsem na lodi ale po mesici nehuleni prijel typek a privezl travu..samozrejme sem si snim hned zahulil:D coz me sere bo do ty doby jsem nad tim ani nejak nepremejslel ale jak to bylo nablizku a nebylo co k piti ..(.mimochodem sice nehulim ale leju jak dement)... tak uz me to srotovalo....proste bych rek ze prestat se neda ale pouze omezit ...me osobne zachranuje lod ...nerikam ze sem si sebou nevezl 100g kdykoliv kdyz jsem jel....ale od ted uz si nebudu nic brat tak a kdyz jsou kolem vas lide co nehuli tak vam to ani neprijde...proste cool:D peace
Zdravím, po několika odhodlaných ale nedodržitelných přestávkách jsem se na to konečně vrhnul, od svátku Tomáše což bylo 7.3. jsem přestal hulit, protože jsem na gymnáziu a při každodenním rožnění ta paměť byla je a ještě dlouho bude na pendrek, někdo mi něco řekne já to za 6 min vytěsnil a choval se jako by se nestalo, po velmi vypjatém měsíci kdy jsme hulili denně kvanta do toho chlastali a chodili do školy, jsme si s kámošem uvědomili, nebo teda aspoň já, že tohle není ten pravej styl života kterej hledám, takže do 28.3. nebo do konce měsíce nebudu hulit vůbec, a pak se uvidí maybe jenom výkendový chillouty, ale přez pracovní týden už asi ne :)
A musím říct že od čtvrtka je mi furt jen líp a líp, i když mi THC stále koluje v krvi a dlouho asi bude tak přicházim na jiný hodně zajímavý věci ohledně života, nová chuť do všeho :) a o to mi přesně šlo - nevím jak vy ale já sem se po 2,5 roku skoro pernamentního hulení nebyl schopnej dokopat už vůbec k ničemu krom smotnout brko, sem tam dojít do školy a to bylo vše.

Tohle je můj příběh, doufám že to třeba některým z vás otevře oči, a když ne tak se aspoň pořádně zhulte ;) :D
Skaff
Zdravím a taky přihodím něco do kola.
Konečně se mi po cca 5ti letech kouření (10 cíček denně padlo úplně v pohodě) povedlo ÚPLNĚ (předtím jsem si vždycky dával menší přestávky které jsem moc dlouho nevydržel) přestat kouřit. Bohužel mi zrovna v tý době došla i ganja takže to bylo docela peklo. :D
První tejden jsem byl chvílemi i docela agresivní, a furt jsem se cítil "nasraně", druhý týden už to začalo být lepší, a od tý doby co mám u sebe zase ganju už na cígo chuť nemám vůbec. (A né že by nebyly příležitosti.)
Začlo se mi líp dýchat (Ikdyž bongy teď moc nedávám :D Hold ty plíce jsou až moc odpočatý), dokonce i líp spát, a celkově všechno teď dávám líp. No, a přestávat s ganjou by asi nemělo cenu (protože nemám proč :D ).
No, doufám že sem napsal to co sem chtěl, a že i bez chyb. Peace
Kambu
Trávu hulím,ikdyž už né v takém množství jako dřiv...ale co se týče cigaret,toš sem si konečně řek,že prostě přestanu.Tak plnou krabku startek sem šlahl do kamen a už je to 13 dni co sem si nedal cígo.Toš snad vydržím :) Zkouška ohňem bude,až si pudu na tekutý chleba :) Páč pivo bez cíga sem si neuměl představit :)
Rismane
Takže od 21.4. se zatím držím a nehulím! :) Důvody hlavně abych si pročistil hlavu +to už nezhuluje tak jak tehdá, takže očekávám pak lepší stavy. Začíná to být ale fakt těžký! Stresující práce a venku začíná být konečně hezky.. doma vedle počítače sklínky s úrodou a včera jsem pod klávesnicí objevil skleněnku.. takže to všechno nehorázně láka :D tak uvidím no.. květen bych chtěl ještě dotáhnout dokonce
Akolitor
Omlouvám se, jestli se to tu už řešilo, ale nemam ani tušení, jak na to a odpověď jsem nikde nenašel..
Proti alkoholu existují pášky, které po požití alkoholu vyvolají silné zvracení a nevolnost.. Existuje něco podobného i proti marihuaně?
Sám se člověk dokáže omezit, ale když je nuda a někdo mu to stále cpe, tak je to těžký..
Děkuji..
koles
Jak píšeš, často je to otázka kontextu, okolností. Změň prostředí, seznam se novejma lidma, co nehulí, najdi si jinou zábavu pro volnej čas. Žádný prášky na to nejsou, musíš změnit svůj přístup.
Hlava
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=33147
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=26837
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1152

http://psychologie.cz/pribehy-ctena...kroky-ke-zmene/

http://marihuana.web-zdarma.cz/jak-prestat-s-hulenim
http://www.punk.cz/index.asp?menu=1025

http://zpravy.idnes.cz/mejte-matros...3117_domaci_jba

Kdo hledá , najde :p:
bruno.kudrna
Zdravím
Podle mě zbytečný řeknu si ne a prostě ne.Ale k věci prášky na to sou kámoš co chytl schízu je bral aby neměl chuť hulit.Jenom nevím jak se menujou a sou na předpis.Zajdi si normálně k psychiatrovy(to není žádná ostuda)řekni mu co máš za problém a on ti je dá a nebo nějakou jinou alternativu.
Zdárek:sun:
Akolitor
právě, už mam z toho depku.. v lednu jsem přestal asi na měsíc.. pak jsem si zapálil a jel jsem zase ty samé pecky.. nestíhám kvůli tomu spoustu věcí a negativně to uvlivňuje i moje výsledky ve škole.. Teď mam ve škole zkouškové období a ten stres je jediné co mě dokáže držet od pála.. Ale bojím se, že až budu mít po zkouškách, tak to bude zase to samé.. Nenávidim a miluju :D.. prostě mám to rád, ale každej den..? ..takhle žít nechci.. Jestli na to něco je, tak klidně i toho cvokaře zkusim.. i teď myslim na to, jak bych se po bongu pěkně odreagoval a nemusel myslet na zkoušky.. ale nejlepší by bylo něčo, co bych si ve slabé chvilce hodil do pití a pak se po oprásku z brka poblil.. zkusim si naplánovat nnějákej rozvrh, abych na to nemusel myslet.. a myslíte, že kdybch na tři měsíce přestal a zápálil bych si, tak že by to jelo od znova? Chtěl bych nastolit takovej ten svátěční režim, jako kdysi.. každopádně děkuji za reakce.. a "Hlava".. sry a dík, nevšiml jsem si :)
ZkourenejPes
JO , tak to drzim palce . TAky sem hulil celkem normalne , do ty doby , nez sem poridil stan . OD ty doby se to rozjelo do docela velkejch rozmeru , kdy hulim skoro pravidelne dene a to i dost casto kolem 3 gramu denne . Holt , kdyz toho mas dost , tak je to naprd . Je to moje jedina zavislost (nekourim , piju , ale normalne ) . Posledni dobou sem se trosku zkrotil ¨, ale porad toho je dost . Ale hlavne to chce mit asi pevnou vuli , protoze nekolik mejch kamaradu , ktery taky docela hulili s tim z niceho nic prestalo a slo to . Ale ja si proste nedokazu predstavit prijit znechucenej z prace a nedat si nakej ten bong :D . A vsechno co delam me stim bavi vic .

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma