Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Praha volá Moravu, aneb koho volit! - Klikni zde pro originální téma
Shadowlady
V rámci jednoho z dialogů nám připlachtil do diskuze jakýsi Erik Stibor. HH s ním komunikoval a zjistili jsme, že je to překvapivě svěží duch na kandidátce ODS na jižní Moravě. Přikládám jeho urologii, http://web.redbox.cz/era zkuste si ho přečíst a když se vám bude zamlouvat tak jako nám, můžete ho i zakroužkovat, aby se posunul na volitelné místo. Ahoj Groweři
PS. Kdo poradí chudák holce, jak se snímá a posílá hypertextový odkaz. HH ví taky prd!
PPS. Nechte si své rady, ono to funguje samo:):):)

hh-top
Má pravdu a mě přitom napadlo (bez jointa!), že když si všichni vyhledáme na kandidátkách ty jednotlivce, kteří jsou (co se trávy týče) na naší straně, můžeme je na kandidátkách kroužkovat a s našimi preferenčními hlasy je posouvat dopředu. Co vy na to, Groweři?
Avitas
V této pohnuté době je důležité nevynechat nic, co může alespoň trochu pomoct.
wed med
Tak to by mě vážně zajímalo kolik jich na naší straně je.
Al-Ban
No, z jeho stránek vyzařuje tak těžká pohoda, že je až k neuvěření jeho příslušnost k ODS :D. Ta vědecká studie škodlivosti jízdních kol je docela náhul, zařadil bych jí do škatulky "viridisův chléb" :). Je mi sympatickej, kluk jeden.
nemo
S tou PDS je to podle mých informací problém v tom, že je tam nějaká parta, která se drží zuby nehty a ví, že jakmile jejich šéf odpadne, odpadnou i oni. Já dám hlas asi US a to jen proto, aby to konečně pohlo ODS ke změnám, abych ji mohl volit příště. Nakonec co. Vždyť je to skoro jedno.
hempman
2HH
dobrý nápad, jak se orientovat před volbama.
Podle mě není ani tak důležitý, jaká strana bude mít nejvíc procent, ale jaký lidi budou tu stranu vést. Pokud se v politice (ve vládě) objeví lidé jako p. Pejřil, tak příjdou i změny - tomu věřim

mějte se HPM
hh-top
Na strany nehleďme, volme konopí!
Dejte to vědět kolem, že jsme schopní ty hlasy mezi sebou nejenom celostátně nasbírat, ale hlavně v místě bydliště i jednotlivě prodat tím preferenčním kroužkem. Nebojte a nestyďte se zeptat kandidátů, zda by trávu podpořili. Těm pak ten kroužek patří plným právem ať jsou kdekoliv, ve kterékoliv straně!
Lemarc
Ted o vikendu pojedu do toho maleho mesta, vim kde bydli, zkusim se s nim setkat a udelat s nim interwiew.
Mam kamose, ktery studoval na tom jeho gymplu, tak mne nasmeruje.

Myslim, ze mluvim za nas vsechny , kdyz mu vyjadrim podporu, ze ma za sebou spoustu volicu / growru, at uz clenu nebo spoluhulicu a neregistrovanych pestitelu.
Bude-li schuzka budu informovat v tomto threadu
Lemarc
Presne jak rika hh-top, jde nam o spolecnou vec a tou je ta nase uzasna kytka a ne nejaka strana.
Shadowlady
to Lemarc

To je super! Jsem ráda, že se tento thread začíná ujímat, neboť nám tu jde opravdu o společnou věc.
Těším se na tvé zprávy. Doufám, že se věc zadaří a že s ním něco natočíš.
Máš u mě K+
Graetar
Tak to je ulítlá stránka! Posledně jsem se snažil volit podobně (preferenční hlasy), ale tenkrát ještě moc na výběr nebylo. Snad to půjde tentokrát lépe a radostněji. A když nás bude víc, kdo ví... :)
K4 Shadowlady!
Era
Dnes jsem zde poprve, tak ještě neovládám smajlíky, taky nemám na to abych u toho furt seděl, ale budete-li mít na mě nějakou otázku, sem s ní.
Lemarc byl vskutku u mě a řekl mi o http://grower.cz
za což mu hnedle posílám k+
Nefunguje mi adresa, kterou mi nadiktoval (možná jsem ji blbě napsal, tak ať mě když tak kontaktuje)
Mohl bych tady sice sám o sobě něco napsat, ale zajímavější možná bude, když se sami zeptáte.
Občas sem zajdu a postupně odpovím.
Nevím, kolik uživatelů je zde pod svým plným jménem, já se (zatím ještě furt) nemám čeho bát (no, vlastně mám, ale asi jsem cvok, že nebojím), tak vězte, což vám asi již došlo, že jsem onen Erik Stibor.

Legalizaci zdar!

[Edited by Era on 14-04-2002 at 02:53 AM]
Al-Ban
to Era:
Zdravím kámo, nejsem zrovna Sherlock Holmes, ale tebe jsem odhalil hned jak jsi se registroval, podle biografie (myslím, že moc členů ODS tady asi nebude :D). Otázka mě teď zrovna žádná nenapadá, tak ti alespoň poradím ty smiles: Jak píšeš svůj novej příspěvek, tak vlevo nahoře je "Forum Rules" a pod tím nějaké hlášky a v posledním řádku je zeleně zvýrazněné Smilies. Na to klikni a jseš tam :).
Jinak ti hned dávám karmu za tu tvou studii bicyklů ;).

Btw:Chvíli strpení, karmomet je vystřílen, tak až během dne :).
Btw2:Karma je tam a vyspravil jsem i nějaké své chyby, které, jak koukám, jsem tady nasekal.

[Edited by Al-Ban on 14-04-2002 at 04:59 PM]
Aloo
že v "demokratické společnost" můžeme ovlivňovat více méně POUZE volbou ve volbách !!!!

Takže je to skutečně reálná příležitost se zviditelnit !
Zakládat nové strany sice ano, ale vzhledem k časovému horizontu voleb a podělaným velkým skupinám lidí, za kterými stojí velké koncerny, je lepší, přemluvit, přesvědčit nějakého známého politika , aby bojoval za "naši věc".

Tento tread se mi líbí, kéž by se hojně rozrůstal !!!

Zdar all

Aloo

A paní ze stínu samo sebou K+
Era
Bohužel ;) , kroužkovat mě možno pouze na JM.
Praha určitě najde někoho odpovídajícího na svých kandidátkách. Nechci dělat reklamu konkurenci, ale xchaos cosi o kandidatuře psal taky :smoker:
No a nebo si najít někoho, kdo to má jistý a nebojí se veřejnosti, či spolustraníků...
No a k+ for all :D
Shadowlady
Hezky! Už jsem ti sice jednu dala, ale za dodržení slova máš u mě ještě jednu.

to Era
Vítám tě mezi námi. Hned ti také jednu šoupnu (K+) za neuvěřitelnou otevřenost. Jen tak někdo si to nedovolí.
K vůli novele zákona tady už vzniklo spoustu threadů a v nich zazněly různé názory.
Zajímalo by mě co si o tom myslíš ty?
Na jedné straně jsou jedni, kteří to berou jako tragédii a na straně druhé, střízlivěji ti, kteří tvrdí, že se vlastně tolik nezmění. Jaký je zvůj názor?
Čauky
Lemarc
jak uz napsal Era navstivil jsem jej, probrali jsme spoustu temat. Dame sem neco oficialnich pohledu na nasi vec, jen co to zpracujem,
verim ze Era ted uz zase na dalku souhlasi.

Ero vydrz, kontaktr bude mail fakt blbne.
Era
Já si myslím, že podněcování atd. obecně trestné už od r. 1990 bylo. Teď to jen upřesnili a zpřísnili. Stejně tak myslím, že to, co my tady provozujeme, tedy výměna informací, nikoli imperativů, nelze za svádění ani podporu zneužívání považovat. Vždyť, jestli jsem to dobře pochopil, tak tento server má sloužit jako rady pro pěstování rostlin :D
případná novela by mohla být:

§ 188a
Šíření toxikomanie
(1) Kdo svádí osobu mladší než osmnáct let ke zneužívání návykové látky s a nebo ji v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky osobami mladšími osmnácti let jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.


(stejně jako reklama na tabák zaměřená na osoby mladší 18 let.....)

Vyjímat speciálně internet - no - abysme se z tý EU neposrali :flick: (pardon)
:)
Shadowlady
Díky za výstižnou odpověď, ale s tím growerem bych to nebrala tak na lehkou váhu. Pokud je v té novele zmínka o šíření televizí, tiskem, rozhlasem atd., co myslíš, že se děje právě tady. Myslím, že jenom blbec skočí na to (po shlédnutí třeba galerie), že se jedná o nějaké rostliny?
Třeba jsem to také špatně pochopila, ale začíná to trochu houstnout (aspoň na mé poměry).
Nechci nikomu brát víru, ale rovněž k té petici cítím jakousi skepsi (napadni něco, co jsi jednou podepsal. Uděláš ze sebe naprostýho vola).
Je to můj názor a neříkám, že je dokonalý, možná se i mýlím, jsem jenom člověk, ale ze všeho nejvíc bych si přála, aby nám dali pokoj a nebrali nám naši svobodnou volbu! STOP
čauky
No docela se divim co tu pisete, je sice pekny ze chcete neco udelat pro legalizaci, ale vybirat stranu jenom podle toho?? To se mi zda torchu omezeny. No tohle je pouze muj nazor. Ja se pri rozhodovani koho volit taky rozhodnu castecne podle jejich postoje k drogam, ale jsou tu i dulezitejsi veci. Tot vse
Lemarc
Vážení a milí groweři, jestli to tak můžu napsat

Jednoho dne browsím po http://grower.cz/ a tu mi spočinulo oko na odkazu, který sem dala Shadowlady, tímto jí za to pozitivně karmuji. Byl to odkaz na web tehdy nějakého Erika Stibora, dnes nám už známého Ery, který je na 25.místě kandidátky ODS do voleb 2002 a má veskrze pozitivní názor na legalizaci konopí…http://web.redbox.cz/era

V uvedeném threadu jsem přítomným diskutujícím slíbil, že za Erou zajedu a zjistím jak to ve skutečnosti je s jeho kandidaturou do PSP ČR. Po chvilce bloudění a hledání adresy jsem zazvonil a byl pozván až nahoru do betonové krabice v které mnozí z nás jsou nuceni žít, či přežívat. No nebudu se vykecávat, tak si teď přečtěte jak naše setkání viděl Era.


Lemarc přichází
Říká, že zastupuje širokou zájmovou skupinu, která o mě a mých názorech ví a případně by mi mohla zajistit preferenční hlasy ve volbách do PS PČR. Když z něj konečně vypadlo, že jde o kytičky, pozval jsem ho dál…
Na úvod jsem řekl, že jsem pro legalizaci THC, LSD a extáze. Vzhledem k současnému většinově-společenskému názoru však legalizace musí začít u konopí. Tedy jeho volné pěstování, držení i prodej od 18 let.
Oficiální názor ODS na legalizaci neexistuje, neboť v tomto není strana jednotná. Doslova od "postřílet" až po "pustit všechno"… Stínový ministr vnitra Langer je, jak možno soudit dle jeho dosavadního chování, pro dekriminalizaci.
Přešel jsem ke konkrétním paragrafům, které by se musely přepsat. Samotné vyřazení ze seznamu "drog" by nemohlo nikdy projít, uvolnilo by to i např. prodej dětem. Vidím cestu spíše v zařazení výjimek do paragrafů 187, 187a, 188 a 188a. Výjimek typu: "s vyjímkou rostlin rodu Cannabis a jejich částí a produktů". Ani tak snadné to ale není, bo tím by se legalizoval například dovoz hašiše. Lemarc zahrál na národní zájmy (ODS je volí), tak ať prý dovoz a vývoz nelegalizujeme. To už znamená rozdělení paragrafu 187 do paragrafů dvou a ještě to jasně neřeší dovoz semen! Asi nejlepší by bylo rozdělit látky do skupin podle společenské rizikovosti a dle toho pak nakládání s jednotlivými skupinami (ne)postihovat. Nicméně, po Lemarcově odchodu jsem hned napsal asi 6 paragrafů, nahrazujících ty 4 současné. Ale ouha - překonal jsem tím Holandsko, takže by to taky nemohlo projít, protože je to v rozporu s mezinárodní úmluvou. Musím zklamat všechny, kteří si myslí, že je problém řešitelný jedním, dvěma paragrafy. Každé slovo, které změním v jednom odstavečku, bohužel, vyvolá nutnost změnit/doplnit/vypustit desítky slov v několika dalších odstavcích téhož i jiných paragrafů a dokonce i jiných zákonů - náš problém není jen trestní zákon. Šlo by povolit pěstování do x kusů a držení tohoto množství. Jakmile by však mělo být umožněno předání jinému či dokonce prodej, musí se upravit další desítky řádků v naší sbírce zákonů.
Je jasné, že naději na schválení v parlamentu má úprava jednoduchá, ale ne zase tak nedomyšlená, jako byl Pejřilův návrh. Kdyby tam byl žádal povolení držení pouze pro konopí a ne pro všechno, možná to i bylo prošlo.
Promýšlím novelu několik hodin denně a bude to pěkná fuška připravit to ke spokojenosti naší a současně v souladu s Evropou (která mimochodem vůbec není liberální! :( ) a v souladu s dalšími našimi zákony.
Co dělám pro svůj úspěch ve volbách? Dávám o sobě vědět. Především na internetu - viz. http://www.hodonin.org/web/cl_go.asp?id=341 ,www.legalizace.cz , vystoupím na MMM, debaty v nedaleké hospodě...)
Nevěřím ve svůj úspěch ve volbách (musel bych dostat asi přes 15.000 přednostních hlasů!), kdyby se to však podařilo, uvnitř strany říkám: Pracoval bych v poslanecké sněmovně dle našeho volebního programu, s aktivní účastí na reformě zdravotnictví, kontrole legislativy upravující vědecký výzkum v prostředí EU, zavedení integrovaného informačního systému ve státní správě a chci prosadit dekriminalizaci výroby, držení a prodeje konopí.
Jinak jsem materialista, realista, pragmatik.
Své kytičky jsem loni pojmenoval Mutěnka, Retarda, Vyhrabanka, Čipera, Pozůstalka a Mutěnka a 4 z nich byli samečci :(

Původně jsem zamýšlel udělat z výše uvedeného textu rozhovor typu: dotaz - odpověď, ale narušil bych tím původní myšlenkový tok Erových myšlenek. Od rozhovoru uplynula již nějaká doba, uskutečnil se čistě náhodou dne 13.4.2002.
Na závěr chci říct, že moje návštěva myslím splnila svůj účel, sám jsem nevěděl co mohu očekávat od kandidáta - politika, informace na jeho webu mohly být jen prázdné proklamace zájemce o poslanecký plat.
Není tomu tak. Era se aktivně zapojil do diskuse na growru, poskytuje informace, výtahy ze zákonů, atd. ... za což mu děkuji.


I když víme, že je legalizace běh na dlouhou trať, budu rád až si za pár let budu moci svobodně užívat travičku.
Legalizaci zdar
ERA a LEMARC
Era
Tak jsem konečně ten svůj leaflet bouchl do pdf :D
Je toho 33 kB
Děkuji Hackerům z rozvojových zemí :D

http://web.redbox.cz/era/ODS/konopi.pdf
Leaflet konopí
GoryTHC
Bohuzel nejsem z Moravy, jinak bych te zrejme podporil. Takhle mi nezbyva nez dat svuj hlas http://www.stranazelenych.cz
Era
Prosím moc všechny, kdo pomáháte se šířením informací o mé kandidatuře a vztahu k legalizaci, abyste tak činili VÝHRADNĚ mezi huliči. ODS nechce, aby se tento materiál dostal do ruky nepříteli (Lidovci, novináři atd.) kteří by to mohli použít proti celé ODS. To už bych si nezakandidoval :( Legalizace je totiž, jak zjišťuji, na Jižní Moravě VELICE NEPOPULÁRNÍ TEMA. Hulí se tady o 106 ale převažuje nesouhlas. Tak pozor!!! PROSÍM rozmyslete si, komu informaci dáváte. Mohli byste způsobit více škody než užitku. Již se stalo, že materiál dostali naši členové, kteří vůbec jako huliči nevypadají, jeden dokonce se vzorkem :) Tak to už je opravdu provokace, bacha na to. Děkuji za pochopení.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma