Budwais |
Jihočeská vepřová roláda(s konopím)
Ingredience: 800 g vepřového masa(jde použít i krkovice), sůl, pepř, majoránka,konopné listí, hořčice, 100 g prorostlé uzené slaniny(já použil uzenou cikánskou rolku), olej, 2 vejce, grilovací koření, konopné máslo, konopné mléko, housky, párek, okurka, kapie....
Postup přípravy: Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme uležet (než uděláme mléko a máslo,času dost).Takže se vrhneme na výrobu konopného mléka a másla (nebudu to zde zbytečně opakovat...) Rozkrájíme si housky na kostičky přidáme česnek, pepř, sůl, pokrájenou slaninu(salám), majoránku, v misce vedle si promícháme vejce s mlékem,jemně osolíme a zalíváme směs housky a ostatniho koření!!pozor nepřelijte!!tak vytvoříme nádívku.Nádívku rozprostřeme na maso, přidáme plátek slaniny, okurku, kapii, párek a vše co přijde k chuti.(Každý podle svého gusta) Roládu stočíme, převážeme nití a na oleji opečeme ze všech stran. Potom podlejeme horkým vývarem, přikryjeme a pečeme asi 50 minut v troubě. Grilovací koření rozmícháme v trošce oleje, potřeme ním roládu a dopečeme bez přikrytí. Roládu necháme vychladnout, krájíme na plátky a podáváme s bramborem výborná je kombinace Kočičák-Roláda-Budvárek.
Pokud chceme roládu teplou, tak ji nakrájíme a potom plátky ohřejeme v troubě nebo mikrovlné troubě. Studená roláda se krájí mnohem lépe.
Tak dobrou chuť Přátelé... :chef: |
|
|
Budwais |
Postup přípravy:
Maso rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, necháme uležet (než uděláme mléko a máslo času dost)... |
|
|
Budwais |
Mléko
Mléko máslo v obrazech... |
|
|
Budwais |
Nádivka
Rozkrájíme si housky na kostičky přidáme česnek, pepř, sůl, pokrájenou slaninu(salám), majoránku, v misce vedle si promícháme vejce s mlékem,jemně osolíme a zalíváme směs housky a ostatniho koření!!pozor nepřelijte!!tak vytvoříme nádívku. |
|
|
Budwais |
Stočíme
Roládu stočíme, převážeme nití(já použil jehly na grilování) a na oleji opečeme ze všech stran. Potom podlejeme horkým vývarem, přikryjeme a pečeme asi 50 minut v troubě. Grilovací koření rozmícháme v trošce oleje, potřeme ním roládu a dopečeme bez přikrytí. |
|
|
Budwais |
Pečení je radost
Potom podlejeme horkým vývarem, přikryjeme a pečeme asi 50 minut v troubě. Grilovací koření rozmícháme v trošce oleje, potřeme ním roládu a dopečeme bez přikrytí. Roládu necháme vychladnout, krájíme na plátky a podáváme s bramborem výborná je kombinace Kočičák-Roláda-Budvárek.
Pokud chceme roládu teplou, tak ji nakrájíme a potom plátky ohřejeme v troubě nebo mikrovlné troubě. Studená roláda se krájí mnohem lépe.
Tak dobrou chuť Přátelé... |
|
|
Budwais |
Tak a teď dotazy +PM (návrhy na to co ukuchtíme s přítelkiní dále) |
|
|
J!mmy |
No mohli byste s přítelkyní ukuchtit vánočního kapra, kdyz je ten advent...treba ten bramborovy salat na ganji... nebo tak...
peace |
|
|
Budwais |
Hm to zní lákavě kapr na modro tam je hodně másla hmm... v salátu je majoneza to by taky šlo k tomu by šel řízeček... no prokoumáme uvidíme |
|
|
Expiry |
Kapr na modro??To bude spis se salveji nebo z houbama ne?:D:D
Sry za OTP,ale nemhl jsem si to odpustit,pak to smazu..:frog: |
|
|
Budwais |
hmm šalvěj je výborná když si stříhneš lísteček do brčka tak vřele doporučuji u mě to umocňuje pocit štěstí...(co jsem četl tak lidi mají spíš jiné zkušenosti) ale houby bych do toho nemíchal.
Ale kapr na modro mě zujal takové výborné jídlo a těch možností,... jak si tento gurmánský zážitek prožít na plno(přítelkině už vytváří speciální křen) a já se postarám o výborné brambůrky (štouchané, vařené, nebo domácí chléb)++úprava kapříka vše pečlivě nafotíme aby jste i vy mohly ochutnat... alespoň okem
:drools: |
|
|
Budwais |
Co si dáme dáll.... :o) |
|
|
Hlava |
citace: |
Původní příspěvek od Budwais
Co si dáme dáll.... :o) |
Kámoš uměl luxusní svíčkovou , stači tam dát olej ??? Když sem to žral tak to vůbec nebylo poznat ale ten nářez ,moc na to vzpomínam , :smoker: poraď jak to dostat do svíce , díky ať se daří Hlava |
|
|
|