Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
My firtst indor 400w *Hashberry* - Klikni zde pro originální téma
zilo
Zdravím hoši ted sem si obědnal semínka hashberry a potřeboval bych rady odbornku a skušených pěstitelu ... máte někdo stoudle odrudou skušenosti ?? .. Začal jsem ted nedávno stavět skřin ..
-rozměry 130x170x180(š,h,v)
-světlo 400w sodík značku neznám ..
-ventilace zatím mám nakysik stary vetrak dovnitř na cirkulaci vzduchu a na odtah musím ještě koupit ale nevím jaký větrak by to mel být, tak aby mi to stačilo a nebylo to moc drahe nevíte kde takovou mrdku seženu ??
na přítah vzduchu sem uvažoval jenom nake diry do skřine a dva vetráčky s kompu co myslíte ??
- hnojivo a substrát vubec nevím co mám použit .. a kde seženu ... poteboval bych radu ..:D
- a ješte je lepší tu skřín ze vnitř natřit nebo bíla folie ?
zatím zdar fotky připojim k foru postupem času ..:)
LiquidSkyes
Cus, ne ze bych byl zrovna skusenej pestitel, ale par veci ti poradit muzu... Treba skrin muzes jak natrit na bilo, tak koupit folii, jestli ti nejde o prachy, tak folie bude lepsi... A substrat i hnojky a takovy veci napr. www.growshop.cz nebo www.pestovani.cz
Mej se a at roste
P.S.: jestli se pletu, tak me opravte, peace
jo - mám s ní zkušenost. rostla normálně jako indika a začátkem července mi ji pokosili :D
ne - vážně - hashberry se podle skoro všech co ji pěstili vyplatí a spokojenost byla. osobně si ji taky zkusim pod 250 jestli někdo nabídne řízky (ze semen se mi s tim nechce srat)
jinak to větrání - ze začátku ti bude stačit jako odtah pc větráček určitě, ale postupem času to bude chtít lepší cirkulaci. já mám ufo 160 za 1600 z bazaru tady. ale ted bych koupil tld radši. takovou mrdku seženeš v growshopu nebo sleduj bazar
jinak dívám se dobře - hloubka 170cm? to je docela dost. tam bych mrdl (ale dobrym směrem) stínítko a-winga líp odráží do stran

hnojiva a substrát - hlínu ROYALITY MIX a nemusíš nic řešit. hnojiva - v růstu si vystačí s royality mixem...je dobrý mít nějaký ENZYMY a Phyt-Amin kvůli vitalitě a zdraví. pak až PK 13/14 v době přepnutí na květ + hnojivo na květ (osvědčenej standart je Plagron Alga Bloom nebo ještě líp od Advanced Hydroponics ty tří fázový). a nakonec final solution (taky AH)
bílá folie tě sice bude stát pár kaček, ale nebude to tak pracný jako natírat na bílo a navíc efektivnější
hodně zdaru

edit: třebas tady zorvna máš hnojiva co by ti vystačily
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=32513
Radoslav
Substrát: např. od Plagronu - grow mix (350,-/50l) nebo royalty mix (500,-/50l)

Hnojiva: od AH trojsložkový + enzimy - možno též od Plagronu, na postřik phyt-amin nebo start-up

Přítah: nějaký UFO zřejmě (nejsou zrovna nejlevnější)

Stěny: bílá folie, je prej lepší než třeba alobal - větší odraz světla

Toto všechno koupíš v jakémkoliv growshopu,záleží odkud seš, já si například nechávám posílat i hlínu poštou z Ostravy, protože to mám všude daleko (www.growshop-ostrava.cz)

Sodík: pokud máš starou výbojku, tak nejspíš bude vysvícená a nebude mít takovou životnost - lepší koupit třeba GIB Lighting Flawour spektrum, na e-light.cz stojí čtyřkylo asi 650,-Kč.

Genetika: bohužel nemám žádnou zkušenost s Hashberry

Jinak se pořádně podívej do FAQ a pročti si pár příspěvků, jinak tě tu budou ostatní kamenovat.
Radoslav
Na Final Solution jsem zapomněl, jak píše MIRIS. Používá se v posledním týdnu před sklizní.
ufo bych použil jako odtah spíš jako přítah kolikrát stačí pasiv. pc větráčky to jistí
Radoslav
Já mám naopak odtah pasivní a přítah rozdělenej na čtyři PC ventilatory, zřejmě to je jedno(kdyžtak mě opravte). Pěkně to fouká čerstvej vzduch na kytky a vrchem to jde zase pryč.
Edit: na lampě mám cool tube a odtah řeším opět PC ventilátorem a steplotou nemám nejmenší problémy.
zilo
dííky za rady ..Radoslav : vybojku mám novou uplně celý nový světlo .. sem ho ukradl na stavbě takže pohoda ..:D
MIRIS : a odkat si sehnal semínka obědnaval si s madalaseeds ??? ptž ja je odtama obědnával a mám strach at dojdou ... taky sem uvažoval nad ufem ale sere me ta cena ... ale co uš budu muset neco investovat .. časem se to vrátí
JO a jeste neco má naký smysl ve skříni mýt zvlhčovač vzduchu ?? a nebo třeba sem vydel jak jeden borec pouští přes trubičku do hliny vzduch .. je to k nečemu dobré ??
Radoslav
Zvlhčovačka je dobrá věc, ale není uplně nezbytná. Je to lepší pro uchycení řízků a pro lepší růst.
Vhánění vzduchu do hlíny jsem ještě neviděl, tak nevím.
zilo
ted sem byl v Obchodě a měly tam vetrak 21vatu vykon ... za 500 myslíte že by to stačilo na odtah ?? jo a jeste jaká je internetová stranka nakeho bazaru na ty větráky ?? díík
js666
ZILO-miris myslel pravdepodobne zahradnicky bazar na growery...
Radoslav
zahradnický bazar
já sem si to z mandaly objednal úplně bez problémů. časově to trvalo tejden +- nějaký dny (záleží jakej den to pošleš a jakej den to pošlou oni).
akorát nedoporučuju vyplňovat adresu zhulenej - povedlo se mi to až na potřetí :)

pošleš jim 20 euro v obálce (samo že tak aby to nebylo vidět) a objednej si k tomu plakát. oni ti z5 pošlou takovou tubu a to je všechno ;-)
Nepro
hustý...konečně to někdo pořádně popsal:) viděl jsem jen návod na eastseeds
zilo
miris: no ja sem tu adresu vyplnoval na podruhe ..:D bo sem ji poprve vyplnoval taky zhulený ..:D:Da prislo my to spatky ..:D bo jsem nenapsal psč .::Dno uš my napsaly majla že mi to posilaji ale ja sem to posilal normalne pres poštu a bey plagatu ale priste to udelam tak jak rikas .. mel sem strach jim v obalce posilat penize ..
zilo
jo a jeste taková blbá otazka ..:D kolik hodin svitit kdys kytka roste cetl sem 18 ale zdá se mi to moc
js666
ked rastie musis minimalne 18hodin, môzes aj 24hodin, no mas pravdu je to blba otazka....
Radoslav
Doporučuji 24/0.
já svítil ještě před chvilou 16/8 když byla skřín v pokoji. nevypadalo to na nějaký stresování. ale bohužel nemůžu porovnat...24/0?taky potřebujou spát. když dáš 18/6 tak nic nezkazíš
Morochor
souhlasim s mirisem, 18/6 je osvědčený:smoker:
Radoslav
24/0 taky :)
zilo
dobrá tedy budu svítit 18/6 .Stačí my větrak odtah 100m3/hod.???????
hopin
Zdravím zilo
Pokud budes svitit 400watovkou, tak to rozhodne neuchladis jen se 100m3/h odtahem. A pokud budes resit i zápach (v tomto pripade vůni), tak budes potrebovat pachovy filtr a ten potrebuje silnejsi prutok vzduchu bo ma nejakej odpor. Nejlepe si poridit ufo i s pachovym filtrem, ale je to docela financne nakladne. Jinak ja mam zatim na odtah vetrak na potrubni odtah 150m3/h a docela to jde. Ale uz mam objednany to uficko i s pachacem.
Jinak at se ti podari pekny grow.:-))
zilo
no ... o chlazení my spíš nejde .. my jde jenom o výměnu vzduchu ted v te mistnoti je 6 stupnu .. a kdys zapnu svetlo a pustím větrák tak si myslim že se to muže max vyšplhat na 15 stupnu ,takže tam nejspis dokoupím ještě větrak který fouka teplý vzduch .. ale dík .. a kdybych koupil dva ty větraky ?? stačilo by to ?? pachový filtr neřešim možná časem aš bude těsně před sklizní ... a kde si obědnával to ufo ?? pošly odkaz možná si taky pořídím ..:)zatím zdar ..a dík za radu ..:)
hopin
http://www.klecka.cz/growshop/Venti...ilatory/?from=6
nemas zac, ale ty uficka jsou fakt dost drahy. na pritah mam sunon 160m3/h stoji 300 kilca. Taky slape docela fajn.
Jen na vymenu vzduchu by ti ten 100m3 vetrak mel stacit a kdyz poridis dva tak uplne. Ale mel by sis vyresit tu teplotu bo kdyz budes mit moc nizkou teplotu, tak ti kyti nebudou prijimat ziviny.
darkous
Cau, Zilo
Nejsem zrovna nejzkušenější, ale Hashberry pěstuji bohužel jsem udělal několik chyb, které ti sem zkusím napsat, aby ses jim u téhle odrůdy vyvaroval. Jinak tahle odrůda je docela nenáročná a pro první pěstování ideální, ale i tak se dají udělat chyby.

Takže k samotné odrůdě : Jak jsem psal kytka je to nenáročná vzrůstově se řadí k těm větším a prakticky k mohutnějším, tahle kytka ti klidně snese i teplotu kolem 32°C a povede se jí skvěle.
Víc se dovíš v sekci : http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=32
Nebo na webu : www.shop.mandalaseeds.com

Dál ti poradím něco ke skříňi máš ji docela velikou bohatě ti bude stačit, pokud tě peníze netrápí zainvestuj do folie např. : http://pestovani.cz/growshop/produk...enobila-1-x-2m/
Nebo to vytři bílím primalexem tím taky škodu neuděláš.

K tomu pachu Hashberry je odrůda, která opravdu voní docela tuctově.
Pokuď tě bude trápit vůně a budeš chtít uhlíkový filtr, tak na tvoji skříň, která má obsah 4m3 ti bude stačit např. : http://pestovani.cz/growshop/produk...y-filtr-355m3h/
Nebo si můžeš sám jeden udělat, ale je to prostě homemade mno, návod na výrobu máš zde : http://grower.cz/forum/showthread.p...%2Bfiltr+%2B%A8

Hnojit můžeš třeba Advance hydroponics, je to na hydroponie ale na hlínu jsou myslím taky výtečné a oproti HESI hnojkám ne tolik drahé. Pokud jsem napsal kravinu opravte mě.
ty hnojky najdeš např. : http://pestovani.cz/nc/growshop/c/advanced-hydroponics/

Pokud si ale už chceš pořídit nebo udělat takovej uhlíkovej filtr tak na to potřebuješ odtah, PC větrák ti bude k ničemu. Musel by sis pořídit ňákej odtah nejlíp o stejném průtoku jako ten uhlíkový filtr, ale vyšlo by to na moc peněz. Levnější varianta by byla si za ňákých těch 600 ten uhlíkový filtr vyrobit a sehnat si někde noname odtah třeba z ňáké staré klimatizace.
Odkaz na ten odtah : http://shop.growshop.cz/katalog/det...81258a373433e3c

Ještě jsem zapomněl od vykličení po přepnutí kytek budeš potřebovat mít ve skříni co největší vlhkost, buď to budeš mít někde kde ta vlhkost bude veliká sama osobě nebo budeš muset pořídit zvlhčovačku něco o tom máš zde : http://grower.cz/forum/showthread.p...=%2Bzvlhcovacka
Vlhkost se dá taky pořešit že na kytky dáš sáčky. (Idea - přiklopit velkým velkým akvárkém :D:D)

Teď ke kytkám škoda že jsis objednal už semínka pěstování z řízků by bylo lepší hlavně pro začátek, opravdu jedou, 100% samice, a nejseš zklamanej když ti něco nevyklíčí :).
Ale to je jedno, semínka nech vyklíčit všude po fóru jsou různé návody na to. Jakmile vyklíčíš tak každé semínko musíš dát zvlášť do květináče protože ješte nevíš co bude samec a co samice pak by s jedním samcem a samicí v jednom kvetináči byl problém.
Teď máš docela velkou skřín pokud ji budeš chtít mít na ty rozměry celou zaplněnou tak se beztěch věcí nahoře neobejdeš ale pokud ji máš velikou žes jinou nesehnal a budeš tam mít ze 3 kytky tak ti myslim stačí i levnější uhlíkový filtr a ufo.

Tak teď ke kytyčkám jsou to velice pekné rozvětvené kytičky jak jsem říkal snesou větší teplotu a na to jsem přišel když byl ze začátku docela problém 32°C, ale kytkám se vedlo skvěle
Zatím je nejspíš brzo ti přímo radit jak hnojit jak pěstovat, když nejspíš ještě nemáš ani semínka, ale líbí se mi tenhle thread dam si ho do oblíbených a budu se ti věnovat.

Dál by nebylo na škodu, abysi jsem napsal kolik plánuješ mít KYTIČEK, protože to je jeden z nejdůležitějších faktorů.

Nějaké fotky te Hashberry :
FOTO 1 - řízky Hashberryho po 10 dnech růstu pod 250W
FOTO 2 a 3 - 10 minut potom co jsem domů přijel s nově nakoupenýma klonama.

Zatím
darkous
Jak jsem psal snesou větší teplotu, i když teď koukám že tam máš docela zimu, to topení budeš možná potřebovat, nedokážu odhadnout kolik ta 400W topí. Vyzkoušej to na prázdno.
PC větráky na ofuk ti budou stačit, ale na odtah budeš potřebovat něco silnějšího přece jen není dobré abys měl ve skříni stejnej vzduch.

Asi je brzo radit ti o kytkách, ale z mých zkušeností musíš pro Hashberry mít dokonale upravené PH ja to zanedbal a kytky trpí.
U vrcholků musíš mít max 32°C.
Hned ze začátku nasadit velkou vlhkost ppř. sáčky na kytky.
K hnojení od vyklíčení bych používal do zálivky nějaký kořenový stimulátor. A hnojit bych začal až tak po týdnu možná dvou podle toho jak by na tom kytky byly.
Radoslav
2Zilo: jsem na tom podobně. Sklep s nízkou teplotou, kterej v podstatě vytápím skříní. Musel jsem teď sundat odtah od výbojky abych teplotu trochu zvednul a i tak je na hlíně kolem 18st.C. U vršků kytek je samozřejmě přes dvacet. Teď jsem přepnul na květ, tak se situace určitě zhorší, asi budu muset něčím topit. Jinak, mám přísun čerstvého vzduchu zajištěn 4xPC ventilátor a 2x ofuk PC, ale přidám na ofuk další dva aby se snížil přítah, protože i když každý říká že to nestačí, ale já mám z každé strany skříně jeden v ůrovni kytek a mlátí to s nima fest a u odtahu, který je pasivní u vrchu skříně, je pěknej průvan :). Jinak, na ten pach bacha, měl jsem jednou Budhu v paneláku ve sklepě a zamořil jsem s tím celej panelák až jsem měl strach, že to někdo pozná.
zilo
Zdravím
darkous ..no ten pachovej filtr je dobrej napad asi si ho pořidím časem ..o hnojkach Advance hydroponics sem uvažol nejspiš do nich pujdu ale budu kupovat náky hnojky aji od plagronu.. hlinu uš mám koupenou pořidil sem si plagron royalty mix a uš my došly konečně seminka ... takže je budu dávat zítra klíčit a pak uš jenom stači dostavet skřín ... kde seženu vubec řizky ??? jo a kytek tak obednal jsem si 10 seminek takže doufam že jich bude 10:D což asi nehrozi ale budu tam davat asi jeste 5 seminek nakýho no name.. talže typuju že bych jich tech 8-10 mohlo být ..:) a stou vlhkosti nebude stačit kdyš je budu kropit 3x deně ?? bo zvlhčovačka je docela fest drahá ...a kolik je tak optimalní teplota ve skřini pro tuto odrudu???? jo . a nevíš jak je cela skřin naročná na energii ??? nemužou na mě přijit ??
zilo
Radoslav :no ja tom mam vlastne v řadovce tak doufam že to sousedi neucití ..:D chtel sem odvadet vzduch na pudu ... ale asi pro jistotu pořidím ten pachový filtřik ..
zilo
a jeste k ventilaci .. vetraky na odtah a přítah by asi neměly být blisko sebe nejlepe co nejdal ne ??
Radoslav
Přítah - spodem skříně pasivní, v úrovni spodků kytek aktivní. čili cca. 35-40cm od spoda skříně, aby pěkně foukalo na kytky.
Odtah - vždy vrchem skříně nebo co nejvíce při vrchu.
Pokud chceš dávat pachovej filtr, tak přítah by ti stačil pasivní (může však být i aktiv) a na odtah nejakej silnější ventilátor aby ten pacháč utáh.
Teplota by se měla pohybovat nejlépe kolem 23-27st.C.
Zvlhčovačka je dobrá věc, ale zatím ji taky ještě nemám. Je důležitá především když jedež z řízků aby ti neuschly. Dá se to však částečně nahradit igelitem nebo petlahvema, kterejma ty kytky přiklopíš. Správně by se měla ale vlhkost upravovat po celou dobu růstu rostliny.
Řízky seženeš v bazaru.
Z deseti semen počítej tak max. 7-8 kytek.
Hlínu sis koupil velice dobrou, to co v ní vypěstuješ, s žádnejma hnojivama od AH ani od Plagronu v jiný hlíně nedokážeš. Pak už je jen lepší hydro a aero :).
darkous
To Zilo

Řízky seženeš v bazaru je tam teď docela velký výběr.
Gratuluju k semínkům, doufám že ti jich vyklíčí co nejvíc a že budeš mít co nejmíň samců.
Na ty kytky dej hned od začátku petky nebo nějaké sáčky aby měly co největší vlhkost.

Jinak podívej se na tuhle zvlhčovačku je docela v pohodě, používám tu zvlhčovačku taky, ale nevím jak bude fungovat ve skříni o tvých rozměrech. To by ti mohl poradit někdo kdo ji má a používájí ve větším prostoru. Zkus se poohlídnout po fóru.

http://www.eberry.cz/male-elektrosp...pozastaven.html
Radoslav
Tak jsem hledal a našel jsem za 430,-Kč vč. DPH. Tak jsem si ji hned objednal.
http://www.sandi.cz/php/index.php
zilo
jj díkec.. do te zvhlčovačky pudu asi stoproentně..:)ale tedka my vrtá hlavou jedná vec jesty mám dát ty vykličené seminká hodit hnet do skříne a nebo je trochu předpestovat ...aspon at mají 2 patra .. co myslíte ...???:)
darkous
Semínka po naklíčení dej do hlíny a šupni to klidně hned pod to ale nesmíš dát nízko to 400kilo to by je usmažilo jak nic :)
hopin
Lampu od květníků co nejvýš a co největší vlhkost. Tak aby nebyla vysoká teplota u kytiček. A kdyz uz, tak na to pak hod sáčky bo petky pro sklenikový efekt. To jim dělá hodně dobře.... :frog:
Shooter1
Zdarec zilo
No tak se podívej na moje kytičky! Já právě pěstuji Hashberry! No udělal jsem velikánskou chybku, ale to poznáš až na mé stránce. tady to máš http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=613181 tak čauec
zilo
zdar hoši ... hej sledujete televizi ??? a jak to ted vychitavaji s tou gandžou ... hej myslíte že je to tady bepečné ??? silně uvažuju že to tady smažu bo mám docela bobky ...:D
Radoslav
Co máš na mysli?
darkous
To by mě taky zajímalo, nic jsem o tom neslyšel. Ale nemyslím si, že by to nějak řešili. Třeba u nás, na naší ulici jsou dva vařiči to že vaří ví i moje máti už se to táhne tak 5tým rokem a ještě jsem tam neviděl policii. Takže si nemyslím, že by šli spíš po mě něž po nich.

Jinak teď trošku k právní věci - Aby tě zatkli, nebo ti vlezli do baráku nebo vůbec cokoli na tebe zkoušeli je potřeba aby tě např. sledovali že prodáváš, sledování hovorů atd. Ale jen tak z ničeho nic ti tam nevlezou ledaže by tě udal třeba otec i to tu v ňejakým threadu bylo.
zilo
No jako uš sem po třetí slyšel ve správach ja k vychytaly naký borce dvakrát naký vietnamce ... kteři měly pronajatý barak ve kterem jenom pěstovaly .. a dneska tam bylo taky neco .. ale nevím co jen sem to chvilkově zaslechl ...ale jako kdby ti opolicajti chtely tak sledujou celý grover ... a pak by si nás všechny vychytaly ... stoho mám docela strach .... jinak ... sem se rozhodl že to rozjedu po vánocich ptž ted nejsou penize .. před vánocema .. a nemám ještě hnojky a zvlhčovačku ... ale jako z nudy sem rozjel takový minibox pod dvěma usporkama .... 24w pod kterýma pěstuju semínka s venku :D mýslíte že stoho neco vyroste ???kdyštak připojím foto ...kdyš bude zajem
Radoslav
Sice pořád nechápu, co s tím má společnýho grower, ale ty větnamce jsem viděl. Něco takovýho tady má asi málo kdo, a jestli jo, tak to sem je asi opravdu lepší nedávat. Tady to je o pěstování v malým a ne v takových hekterech jak měli ti větnamci. To byl jasnej byznys.
zilo
tak tady dávám náky fotky .. toho mího pokusu ... sou to venkový seminka ...a 2x 24w usporky .. tak my řekne te na to svuj nazor jestly by šlo ješte neco zlepšit ...
zilo
tu sou ty fotky doufám že ted uš se mi povede je tu nák připojit ...lol :D
zilo
jinak dneska sem je přepnul na květ... sem zvedavý co stoho vyroste ..:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma