Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: 1 [2] 
Pěstování v paneláku. - Klikni zde pro originální téma
snuk1
Chtěl bych se zeptat jestli je dobrá úvaha, mít třeba 1x1x2 m box a do něj dát odtah na teba 800m3 a pacháč na 700m3... nikdy sem to něřešil, ale teď musím. A jde mi i o hluk... takže by to pro mě znamenalo zapnout ufo na mnohem kratší časové cykly. Chltěl bych repasovat winga a dád ho na křemíkový sklo ( jako SIMAX ) a udělat takovou " cooltubu " ! Ale to by byl jinej okruh...
Sved
EricCartman:
počkej zní to zajimavě, bavme se o létě.

Winga medium mám, ventilátor mám 550 akorát na to potřebuju pacháč sehnat. Výbojku mám HP 400w philips a hps osram 400w.

Jen se teď ptám jak myslíš tu úpravu cooltube a s pojmem tepelně izolovaná trubka sem se taky ještě nesetkal. Nemůže tomu vadit, že to všechno bude v jednom okruhu?
EricCartman
Sved
Úpravou coltube myslím vyrvat z ní ten kus hliníkovýho plechu kterej má fungovat jako stínítko a nějakým způsobem ji připevnit pod winga tak aby výbojka byla ve stejným místě jako kdyby byla připevněná na wingovi.
To že je to za sebou ničemu nevadí právě naopak. Pachovej filtr na začátku ti navíc odfiltruje prach kterej by se ti jinak mohl usazovat uvnitř cooltube a hltat světlo. Tepelně izolovaná trubka je jako normální trubka ale má kolem sebe vrstvu nějaké vaty aby přes její stěny nedcházelo teplo. Najdeš v Gshopu.

Pokud budeš svítit přes noc tak bys to měl bez větších problémů uchladit i v létě.
Sved
budu to muset nějak vymyslet abych mohl svítit přes den, jinak bych se vtom pokoji nevyspal. Přítah bude pasivni.
Plechh
souhla s cartmanem, nic jinýho ani nejde
Zahradníček
Nejlepší je svítit v noci a od konce léta do konce jara... To je jistota, že se vše uchladí a nebude se bedna přehřívat.
Artonoror
V tom paneláku je největší problén bytná (podnájem). Nechtěne jseme přišli na to, jak její pozornost od podivně veliké skříně (600w s malou skřínkou na komponenty vedle takže je asi dva metry široká a metrosmdesát vysoká) účině odlákat. Prostě byl všude kolem strašnej bordel ,takže o skřín ani pohledem nazavadila.

Já osobně tam nebydlim, je to kamaráduv byt. Prej vyhrožovala, že kvůli tomu nepořádku (no a hlavě smradu z cigaret [jo jo, kdyby cigaret...XD] ) zvedne nájem. No takže doporučuju při návštěvě majtele o skřín opřít žehlící prkno a nasrat do druhého rohu místnoti.

To určitě odláká pozornost. Máte někdo zkušenosti s návštěvama majtelů bytů? Pěstujete v podnájmu?
Piškutek
to artonor : když jsem nebyl doma tak mi wlezli (bydleli w baráku nade mnou a chodili přes mojí část bytu) pomocí šroubowáku až do kumbálu ( 750w)..naštěstí dwa týdny po sklizni (téměř 900g:)),takže jsem se musel "jen" wystěhowat:)heh..ale pukky byly wýborný,tak to neřeším:)
saiklon
zajimavy tema na podnajem, protoze sem sam nad necim podobnym premejslel - u kamose. slysel sem ze ti nikdo jen tak do bytu vlist nemuze, jedine po pisemnym oznameni, ktery se dava treba tejden do predu.. nevim no, kazdopadne kdyby tam majitele vlezli v plny parade /40+/ tak neverim tomu ze by nevolali benga. to by museli bejt bud naky kuraci, nebo znamy. zajimaj me vase nazory..
kokodc
Ahoj, my mame byt v amstru pronajmutej od agentury [jenze majitel baraku na nas udelal podel a sepsal fake smlouvu[hrozne si nasral do bot musi nam vratit najem za celou dobu co tu bydlime a este odskodny]] no a to se vse bude resit dneska, ma prijit prokurator ktery prevzal pravomoc nad barakem atd .... doufam ze si to tu nebude chtit obejit. Ale jak jsem tu uz cetl, tak officialni prohlidku vam muze udelat jen cajt, bo nejakej zakonej zastupce, a to jen s papirem v ruce a 14dni predem ve schrance. Kdyz je objekt neobytny [garaz, kulna, stodola] muzou vam tam vrthnout kdy chteji. aspon tak nejak by to melo byt. Tak drzte palce at mi to dopadne.
rastajohn
No taky bydlim v podnajmu. Kdyz jsem se stehoval, tak majitelka z niceho nic zazvonila u dveri ze potrebuje nejakou konzoli nebo co :D, jsem vubec netusil vo co jde, jedine co jsem vedel ze to je nekde ve spajzu, ktery je 20 cm od skrine 120x120 :D... tak si jenom v duchu rikam a kurva :D. Skrin jela zrovna na plne otacky uvnitr 6kilo a 24 kusu, v byte jsme tehdy byli s mojou asi tak mesic :)... no tak nakonec si to vytahla z te spajsky a ani se nezeptala co to tady je? No peklo proste, ale jinak dojizdim tedka 2 sklizen a stehujem se do vetsiho bytu... hlavne to chce vychytat dobreho majitele, nebo jeste lip nechat si pronajmou byt od nejakeho spravce bytu. Protoze ti maji na starost x bytu hlavni pro ne je to, ze platite najem a nedelate tam bordel... Kazdopadne hned po nastehovani menim vlozku dveri pokazde!!!
saiklon
rastajohn: tou vlozkou mas namysli zamek? to je dobrej napad, pac takle ti tam muze vlitnout kdykoli pronajimatel, sam sem takle jednou mluvil s jednim chlapikem co pronajima byty a rikal ze mu typos nezaplatil uz dva najmy ne, tak ze prejmu tam nabeh kdyz nebyl doma, a rikal prej sem mu tam nasel takovou velkou kolatou fajfku:D a jeste naky hulo, rikal vole neplati a jeste tam fetuje:D ¨
malo ne.
rastajohn
jojo poradnou vlozku aspon za litr a velke 2 psy :) ... tak to mam a jsem spokojen se security :)
a platit nájem včas a bez problémů :D
papaOUT
zdravím, dovolím si vytiahnuť túto tému : Afro: .... chcem ísť bývať do podnájmu, garzonka alebo 1izbový byt... a bude ho vlastniť pravdepodobne realitna kancelária... pri niektorých je napísané že cena je aj s energiami... ale ja mam v plane tam svietiť aspon 250w... myslíte že s tým bude problém?...je to zlý nápad? ... dakujem
Gerard Green
Jako každý jsem i já dříve bydlel v podnájmu. Měsíčně jsem platil stejnou částku s tim že je to se všim všudy... Každou chvíly jsem měl doplatky za elektriku (divné že? :-D), to by ste koukali jak byla majitelka rychlá... Naopak pokaždé jsem měl přeplatky za vodu a to se samozřejmě nikdy neozvala... Takle to prostě chodí, šel jsem do svýho, sice opět panelák, ale sedmý, poslední poschodí, jeden uplně nevyužitej pokoj... No co vám budu povídat, v lednu poprvé zajiskří 2 x 600 :-D
AlucarD
O něčem podobným taky přemýšlím. To, že bych se přestěhoval do paneláku. S těmi lampami bych trošku ubral, přeci jenom mít příkon 1000W + další aparatura na takový 2+1 nebo 2kk nevím nevím.
Hlavní podmínkou jestli chceš mít v paneláku pěstírnu je mít ten pachový filtr! Podle mě je to absolutní nutnost! Na sousedy mít štěstí nemusíš, ale pokud si budeš dávat pozor zase takový problém to nebude. Na letošním CannaFestu v Praze jsem viděl zajímavé řešení pěstebního boxu. Ten box vypadá jako úplně obyčejná skříň na oblečení. Chce se to poohlédnout. Jinak ten cihlový dům by byl asi lepší.
Grazzl
na ty boxy sem taky čučel dozd zajimavej napad akorat bych měl strach ze se tam pri vysoke vlhkosti budou drzet plýsně nezkoumal sem to z blízka ale vypadalo to jak z normálního lamina
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Grazzl
na ty boxy sem taky čučel dozd zajimavej napad akorat bych měl strach ze se tam pri vysoke vlhkosti budou drzet plýsně nezkoumal sem to z blízka ale vypadalo to jak z normálního lamina

To ti šikovnej truhlář udělá za lepší peníz a bude to i podstatně víc kvalitnější.
UncleBatman
citace:
Původní příspěvek od Grazzl

mel jsem tam s typkem z ty firmy asi pul hodinovej rozhovor a rikal, ze uvnitr skrine je vse rizene sensorama a vsim moznym... nastavujes si tam teploty, vlhkost, zalevani.. fakt vsechno.. ale rikal neco kolem 50.000,- !!
Pepe666
citace:
Původní příspěvek od UncleBatman

mel jsem tam s typkem z ty firmy asi pul hodinovej rozhovor a rikal, ze uvnitr skrine je vse rizene sensorama a vsim moznym... nastavujes si tam teploty, vlhkost, zalevani.. fakt vsechno.. ale rikal neco kolem 50.000,- !!

Jojo, šlo o plně řízený a samostatný systém, těch 50 000,- je i s možností řízení přes net, celej ten systém, řízenej ale bez nějakých srandiček navíc by vyšel tak na 30 000,- ale stejně.....

Jsem v cihláku 2+1 barák plnej důchodců (starejch lampasáků) jedu 250W a pacháč je naprostou nutností, jinak to zasmradí celej barák jedna dvě....
Nemám vůbec žádnej problém akorát přes zimu jak je dřív tma, musím hlídat zatažené žaluzie.....trochu světla utíká skrz mřížku přítahu vzduchu.....už se mě sousedka ptala že asi rád vařím že se u mě v kuchyni docela často svítí....

Chtěl jsem jet ve sklepě ale asi by bylo divný courat barákem třikrát do týdne s kýblema vody....

Nebál bych se ani 400W ale víc asi už ne....
cau hele taky jedu ve sklepe a celej huci.... rek sem ze je to kotel a v lete to svedu na klimosku :D a vodu tam nosim na haseni kotle kdyz se prehreje :D v lete mam na zahradku natazenou hadici z balkonu na bazenek pro deti a tak tak jen vzdy strcim druhej konec do sklepa okynkem a cepuju a ve sklepe pouzivam ji max na mlhu. mam taky vodu ale je dost sitova oproti tomu co my tece na hore je to poznat uz na pohled mam fakt ruzny sousedy... a vsechno v poho jen to chce mit dobry vymluvy kterejma jim zavres pusu aby se furt nevyptavaly...
mysak
citace:
Původní příspěvek od Dádík
hlavně se zbavíš těch důchodců :o)))

..Nesmrtelni ...,to nejde
AlucarD
Gerard Green, nevím jestli to na panelový dům není přeci jenom dost. Jinak držím palec a těším se na tvojí galerku. :)
anonym9711
Citam dnes cely vecer forum- mam v plane skusit nieco mensie so 125w ziarivkou. Ale nejak ma vystresovali tie problemy s pachom. Nikdy som zivu rastlinu nemal- neviem vobec posudit. Chcel som dat primitivny vyfuk von cez vetraciu dieru v paneli (spajza- polica v skrini 60*80 siroka a 80 vysoka). Som na predposlednom poschodi. Myslite, ze to budu susedia citit?

Pripadne ake vetranie by ste tam konkretne dali? Mne tie potrubne vetraky a filtre nic nehovoria- aky prietok potrebujem? Nestaci "zachodovy" vetrak? Prefukol by cez filter? Dik, ak mi niekto poradi.
Antitalent
anonym9711: Bez pacháču by som do toho nešiel. 125w úsporka síce nie je moc, ale aromatickejší model v kvete môže dať cez panelákové vetračky o sebe vedieť. Na Slovensku sa ani nenazdáš a nejaké hovadá ťa za to pošlú sedieť. Z pohľadu podstúpeného rizika nie je zrovnávanie s kolegami v Čechách vôbec na mieste.

Záleží aký hajzlový vetrák máš, ale ja by som tomu moc neveril a ešte čakal, že časom sa zadrie. Radšej by som sa poobzeral po ventilátore značky ufo o priemere 100 mm a pachovom filtry o rovnakom priemere a kapacitou o trochu väčšou než by bol vytipovaný ventilátor. K tomu ešte triakový regulátor z nejakého elektro-obchodu za 6 eur (v growshope dáš zaň 5 krát toľko) a za 150eur máš odťah na ktorý sa môžeš spoľahnúť po stránke odstránenia pachov, výkonu, tichosti, výdrže a použiteľnosti pri prípadnom prechode na väčšiu wattáž (tak do 250w) Príťah stačí pasívny.

Alebo lacnejšie riešenie - pošli to PC vetrákmi cez aktívne uhlie, zvedené do potrubia to môžeš strčiť do šachty. Inšpiráciou ti môže byť riešenie odsávania na spôsob jak u xpapouska: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=54631
anonym9711
Dik za odpoved, Antitalent. Ja pocitam so slovenskymi realiami (debilita, debilita atd). Nechcem nic kupovat, kym to nie je premyslene. Musi to byt uplne skryte, preto nechcem viest ruru do sachty.

Ten regulator by mohol byt nieco ako toto?
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=...et&article=9672
Asi radsej toto:
http://www.firn.sk/product_info.php...roducts_id=2103

vetrak:
http://www.firn.sk/index.php?cPath=125_137_166

S tym, ze cez filter- dal by som najmensi, aj tak vetrak pojde tak na 50% (ozaj, maju filtre mimo growshopov?) by nasaval a cez odhlucnenu al hadicu by to slo von.

/pripadne dalsie otazky nasmerujem kam patria, len ma zaujima, ci som to vybral dobre/
Antitalent
No ja by som radšej bral ten lacnejší /stavebnicový/ regulátor. Zapojiť ho budeš musieť tak či tak. Stačí ho potom umiestniť do nejakého vhodného /bezpečnostného/ obalu so štelovátkom čnejúcim von a máš to to isté, akurát že to nebude vypadať tak profi, ale 20 éro ušetrených je.

Neviem ako sú na tom ventilátory VK s kvalitou, ale parametry má dobré, ani tých 50% výkonu by si nepoužil. Už som tu videl pár ľudí čo písali že ho majú. Ja by som radšej bral značku Ruck, asi trochu drahší (možno o tých 20e), ale viem že je naň spolah.
Neviem či sa dajú zohnať pacháče i mimo growshopov, google to hádam vedieť bude :)

Inak pokiaľ by si vedel že v budúcnosti nebudeš prechádzať na trochu lepšie svetlo (napr. 150W sodík by ti asi spravil službu ďaleko lepšiu, no chcelo by to trošku vyšší priestor), tak to hádam možeš vyšpekulovať s nejakými PC vetrákmi a filtrom domácej výroby. Vyžadovalo by to viac času a dávku kutilstva, na druhú stranu by si citeľne znížil náklady. Úsporku s PC vetrákmi uchladíš v poho. V galérii mikropestovania by si pár podobných setupov asi našiel.
Whiskey_777
a jak to děláte když není ventilace v komoře nebo přímo v bytě?
pokud je venku dobře dá se to řešit otevřeným oknem, áno ale jak v zimě? máte nějaký tip?Díky.
yalin
zdarek mam pres zimu otevrenou non stop ventilacku a zapnuto pres noc to kvuli teplote v noci klesaj teploty tim to topi a pres den kdy maj tmu neni takova zima no je to lepsi pestovat v zime nez od jara do konce leta kdy je venku moc teplo
Whiskey_777
a nemá tu z vás někdo řešený odtah do digestoře?
Maslok
Caute,
Ja zrovna jedu v bytě, je to cihlák, občas slyším sousedy jak se koupu v bytě nad námi takže asi nějaká zvuková propustnost je. Jinak jedu to v komoře, je tam odtah (snad do komína) ale i ventilátor dělá rámus, třeba ho utěsnit. Jak jsem tady četl, v noci jde i světlo slyšet, přes den se kontinuální zvuk ztratí tak jedu přes den. Teplota tam dosahuje okolo 30C ale kytkám to asi nevadí, rostou jak z vody :)

Pokud by se někdo na něco rád zeptal, klidně napište.

Zdar
HujerII
Zdarec, a co vy co pěstujete v paneláku? Jak máte vyřešený odtah ? Plánuju nějakej mikropěst, ale jen jestli vyřeším odtah, do okna těžko udělám díru.....jak ste to řešily vy?
Hanz23
No v paneláku jsem v životě nežil, ale vždycky když jsme tam něco dělaly (elektrikařinu) tak jsem si řikal že bydlet tam, odtah udělam přes ty společné stoupačky, mají celkem slušný tah pokud nejsi pod střechou ;)

EDIT: ještě mě napadlo, píšeš o mikropěstu, foukej to zpět do místnosti přes pacháč, popř. natáhni rouru od výfuku přes celou místnost podél zdi ať to fouká dál od skříňky :)
je to asi nejjednodušší ..
Hlava
citace:
Původní příspěvek od HujerII
Zdarec, a co vy co pěstujete v paneláku? Jak máte vyřešený odtah ? Plánuju nějakej mikropěst, ale jen jestli vyřeším odtah, do okna těžko udělám díru.....jak ste to řešily vy?

Presunuto , dalši http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=66268
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=28674
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=33122
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=59343
HujerII
A máte někdo odzkoušený odtah zpět do místnosti pouze přes páchač? Odtah bych nasměroval k oknu a šlus
Anuvin
citace:
Původní příspěvek od HujerII
A máte někdo odzkoušený odtah zpět do místnosti pouze přes páchač? Odtah bych nasměroval k oknu a šlus

Mě takhle jede 400 v homeboxu m2, kytkám to nevadí - jedou jako z vody.
Problém je, že pěstírna je docela generátor vlhkosti !
Jelikož mam plastový okna (který se mi moc nechce otvírat když je tam taková kosa) tak mam doma hrozně vlhko a plesniví stěny.

Kdyz uz musíš udělat odtah do místnosti tak se připrav nato že musíš každej den pořádně vyvětrat.

Jinak pokud hrozí nějaký návštěvy správců nebo něco podobného tak doporučuju se vykáknout na homeboxy a sehnat dřevěnou skříň.
yalin
zdarek ja mam 600 darkroom 120 120 200 ruck 125 2xhuricane plastovy okna taky ventilacka je celorocne nekdy obe non stop open a vse bez problemu spis opak nedari se mi ani se zvlhcovackou udrzet 80 tak zati
funec
120x120x180 + 600W + TT200 + CanLite 600m3 a až na tu rezonanciu skurveného TTčka je to pohoda. Smrad 0, okno pootvorené na škáru kvoli cirkulácií (aby som nemal plesnivý dom ako Anuvin - nedobré pre ľudí aj kvetinky). Izba má spoločnú stenu s chodbou a mojou spálňou a ráno je vetrák počuť asi ako PC. Plánujem to zaboxovať, vzhľadom na to, že to je hosťovská izba :D

EDIT: zabudol som, panelák, 6 posch. zo 7, ústredné kúrenie a sused zrejme dealer pervitínu :D
buggo
do paneláku bych jel max 600w a to je podle mě pohoda, když si vezmu že moje pc žere jak hovado a běží mi furt, takže bych se toho nebál... spíš jak píšou ostatní hluk a smard pořešit :-)
Mongol
panelák

250W - 75*75*160 - TT 125 + pacháč 150 - 1x PC ventilátor + klipsňák

zatim to chladí jen PC ventilátor, mám dobrej airflow ;)

teplota 27° den 20° noc , vlhkost 50%

mám to v pokoji kde spíme, nejvíc mi hučí FILTR !!!! TTčko je celkem tichý, ale ten filtr hučí . . . spát se u toho dá.

Odtah mám nasměřovanej na plastový okno u kterýho je otevčerý mikro .. to je taková ta mezipoloha mezi zavřeho a otevřeho :D , kdyby klička byla minutová ručička, tak jakoby ukazuje na 5. - 10. minutu ciferníku :D .. to je mikro , mám to otevřený ja 2 oknech a teplota + vlhkost jako sem psal vejš.

Opravdu je NUTNÝ větrat, nebo budete moct po jednom cyklu malovat zdi !!! Nu větrat by se stejně mělo i když nepěstíte !! :)

Jo a k hluku, jak sem řekl, nejvíc mi hučí pacháč :), ale když se zavřou dveře do ložnice, tak není nic slyšet . . . největší adroš to bude až příjdou odečítat topení :)
petis__
Jsëm na to v podstatě stejně jako Mongol.

Mám v pokoji kde spím a trávím celý den:

60*90*120 - 150/250w HPS - TT125 + 2x 9cm PC větráčky. Box jede přes den kvůli hluku. Na noc snižuju otáčky regulátorem abych usnul, přes den se hluk ztratí. Mám HM pacháč a box je přímo u okna, takže přes den větračka, nebo mikrovětračka a pohoda, žádný smrad. Teploty 28/20°C, vlhkost neměřím. Box je hned u zdi, za kterou mají sousedi na 95% obývák, za ten rok žádná stížnost.

Výhoda je ta, že boxy v místnosti i trochu topí, takže za celou zimu vůbec nezapínám topení ani když je venku -25°C.
filipec
Zdar, mě se skvěle osvědčili neutralizátory Sure Air,
Stači mít zaizolovanej vstup do místnosti s pěstírnou a vžycky před odchodem
jednou stříknout a je po smradu, doporučuju vůni právě vypraného prádla :D
Mongol
citace:
Původní příspěvek od petis__
Jsëm na to v podstatě stejně jako Mongol.

Mám v pokoji kde spím a trávím celý den:

60*90*120 - 150/250w HPS - TT125 + 2x 9cm PC větráčky. Box jede přes den kvůli hluku. Na noc snižuju otáčky regulátorem abych usnul, přes den se hluk ztratí. Mám HM pacháč a box je přímo u okna, takže přes den větračka, nebo mikrovětračka a pohoda, žádný smrad. Teploty 28/20°C, vlhkost neměřím. Box je hned u zdi, za kterou mají sousedi na 95% obývák, za ten rok žádná stížnost.

Výhoda je ta, že boxy v místnosti i trochu topí, takže za celou zimu vůbec nezapínám topení ani když je venku -25°C.

sme na tom opravdu úplně stejně, teď to začalo být opravdu lehce cítit . . jako když jseš na hřiště a je tam čerstvě posekáno

Čím reguluješ to TTčko ? Já si sestavil triakový regulátor, ale až potom sem si tady přečetl, že je to na TTčko k prdu . . . ale hodilo by se mi to, protože odtah musí jet nonstop
MICHAL88
sem četl něco o velkých skříních v interieru, protože jsem taky řešil jak zakomponovat velkej černej stan v pokoji aby nebyl jak pěst na oko, no a všude raděj že opticky by nejlépe vynikla světlá barva, proto mě napadlo ho přestříkat na nějákou veselou barvu třebas žlutou nebo modrou. Nevím ale jakej sprej by byl nejvhodnější aby vypadal přirozeně, neodpařoval nebezpečný látky a neškodil materiálu.
Uživatel
Zdravím ve spolek,

Nechci zakládat další téma takže dotaz tlačím zde:

Mám dotaz ohledně pěstu v paneláku. Čistě teoreticky jak velou pěstírnu ještě lze utáhnout vzhledem k el.spotřebě tak aby to nebylo nápadné ? Vám že 1,5kW ještě jde. Ale jaké je dle vás maximum ?

OT: jak se zakládá vlastní téma v indoor galerii ? hledám to už hodinu :( prosím odpověď do PM. Díky
fedousek
citace:
Původní příspěvek od Uživatel
Zdravím ve spolek,

Nechci zakládat další téma takže dotaz tlačím zde:

Mám dotaz ohledně pěstu v paneláku. Čistě teoreticky jak velou pěstírnu ještě lze utáhnout vzhledem k el.spotřebě tak aby to nebylo nápadné ? Vám že 1,5kW ještě jde. Ale jaké je dle vás maximum ?

OT: jak se zakládá vlastní téma v indoor galerii ? hledám to už hodinu :( prosím odpověď do PM. Díky

To tezko rict, jake je maximum, muze to byt treba i 5kW, kdyz ti to utahne rozvod :) jsou lidi, kteri maji doma 10 pocitacu zapnutych nonstop, coz je spotreba docela velka, cca 3kW a to ne pri nejvetsim vytizeni. Dale muzes mit doma napriklad nekolika kW primotopy. Da se poridit spousta veci, ktere maji obrovsky odber. Dnes se ten odber uz moc neresi bych rekl. Teda kdyz uz nejedes gigawattech :) proste cerpas, platis a jedes dal :) samozrejme vseho s mirou.

Tema se zaklada pomoci tlacitka v pravo nahore NOVE TEMA ;)
Peter10
Ako už bolo písané zbav sa pachu jedným s hore uvedených spôsobov.. Mal by si byť v pohode. A tých 400W musí stačiť. ;)
Astronautr
mam takovy pocit ze novy clen nemuze nejakej cas zakladat tema v galerii,s tou spotrebou to je individualni kdyz budes sam v garsonce a mit odber 10KW za hodinu asi se budou ptat ale kdyz budes v 350M2 5+1 s 5clenou rodinou myslym ze se strati opravdu hodne minimalne 4 KW urcite.

Jinak jsem slisel ze od kvetna ma bejt novej zakon a budou chodit nejaci elecajti a kontrolovat jesly nemas doma vic nez 3 velke spotrebice nevite ot tom neco? ma to byt v ramci setreni el.
Dr_paradox69
ty vole nestras astronaute! :-D co to je tri velky spotrebice?to jako kdo ma el kotel nebo primotopy tak mu to vyhazou z okna kdyz bude met vic jak tri?a co sporaky,bojlery,a dalsi nenazranci?podle me je to pekna kravina...
Astronautr
dneska to rikali v radiu na sp*nu ze muzes mit treba lednici boiler a primotop.
Tomsio
To je totální pí*ovina.. Nemůžou ti zakazovat koupit si spotřebič.. a ani kontrolovat tvuj byt.. Máš lednici, boiler, pračku, sporák, troubu, přímotopy, přídavnej mrazák a další.. je blbost aby si měl pouze 3 :D Dá se do toho spotřebou započítat i PC.. herní kousek má velkou spotřebu..

EDIT: Pokud platíš tak jak máš.. je blbost aby ti stát bránil krmit jejich kasu.. a společnosti s el. energií asi taky ne..

A nejenom prachy ze spotřeby.. ale taky i prachy když si nějakej ten spotřebič koupíš.. :)
Astronautr
no mne to prave taky prisla nejaka blbost a opravdu jste to dneska nikdo v radiu neslysel to sem docud jedinej kdo to mel nalazeny?
Dr_paradox69
buhvi cos naladil :-D bylo brko myslim pred tim nezs to slysel...:-D
Uživatel
OK panove děkuji za vaše názory ohledně te idealni spotřeby kterou lze "zamaskoavt"-

A k tomu zakladání - Adblock mi zkryl to tlačítko problém tedy vyřešen :)
fedousek
To Astronautr : tak sem se uz dlouho nezasmal :) tohle snad nemaji ani v KLDR :)
Toonk
Zdar chlapi,taky jsem se tak dlouho nezasmál.Prý "Bůh ví cos naladil".Málem jsem spadl ze židle...:-D :-D
gixxerus
Abych dodal taky nějaký názor:
Dle mého se dá klidně a v pohodě jet 600w.
Já jedu v 1+1 600w 18/6 i 12/12 pohodička. Sám jsem si udělal box z montážní pěny a polystyrenu. 150x200x200 Co je důležité je udělat kvalitní odtah a hlavně pořádně ho odhlučnit! Pak dobrý pachový filtr. Dále platit včas zálohy včas. Když uvidíte souseda s taškama tak mu pomoct do schodů všechny zdravit uklízet chodbu a vše v pohodě. Elektřina se v dnešní době tak neřeší. A co je nejdůležitější je držet hubu a nikoho si tam nezvat. Protože jediné co Vás může potopit je, když se o vás moc mluví.
smoke85
G TOOLS http://www.g-tools.nl/ dobré boxy :wink:

citace:
Původní příspěvek od gixxerus
A co je nejdůležitější je držet hubu a nikoho si tam nezvat. Protože jediné co Vás může potopit je, když se o vás moc mluví.

Toto by se mělo zapsat zlatým písmem do loga G :wink:

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma