Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Právní servis na GROWERU - Klikni zde pro originální téma
brel
Zdravím :)
koukám že novela paragrafu 188a vyvolala bouřlivou reakci. Jelikož se jedná o harmonizaci s právními normami EU, kam všichni chceme ;) nevěřím, že se podaří prosadit jeho zrušení a zákon nabude účinnosti dnem 1.6.2002. Toto je realita se kterou je třeba počítat. Nechci zatracovat aktivity zde vznikající, je však třeba abychom byli připraveni taky na alternativu aktivace zákona. Nemám právní vzdělání, je mi však jasné a myslím, že nejen mně, že se náš oblíbený server ocitá v ohrožení a s ním i většina přispívajících členů.
Navrhuju založit komerční právní servis při GROWERU. Útoky zřejmě budou vedeny formou žalob, GROWER jim bude nucen čelit. Nevěřím, že se podaří sehnat právníka, který by byl ochoten pracovat za hulčo... Budou potřeba peníze na zaplacení právníka, či právníků, pokud možno kvalitních,
kteří:
*
1) vypracují rozbor situace ve které se ocitne GROWER jakmile zákon vstoupí v platnost. Na základě této studie budou ze strany grower-teamu přijata opatření, upraven server, neveřejný provoz jen pro plnoleté...
*
2) budou GROWER zastupovat při případných soudních sporech.
*
3) budou po ruce všem registrovaným členům v případě potřeby - osobní kolize s drogovými paragrafy.
*
4) ??????? etc.
*
A poslední drobnost nakonec, peníze.
Nějakou dobu se tady už diskutuje o sponzorování GROWERU. Nekoukal jsem na současný stav příslušných fór, je tam spousta obrázků, dlouho se mi to natahuje. Jsme v časové tísni, je třeba jednat rychle.
Navrhuju natisknout samolepky s logem GROWERu, pokud se podařilo tak je návrh tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3191
Registrovaný člen by si koupil samolepku určité velikosti, třeba za 100,- nebo za 50,- Peníze by např. vložil do obálky a poslal na adresu ze které (důvěra) obdrží zase v obálce samolepku. Příště to už bude něco jiného, praktičtějšího, teď je však třeba jednat. Tisíc obálek se vejde do krabice, tisíc trik zabere místnost a poštovné taky něco stojí... Z takto získaných peněz by se hradila odměna výše zmíněných právníků. A koupí samolepky by člen získal jakési právní zajištění pro případ že se sám dostane do problému.
Tento systém s jinými předměty a jinými návrhy grafiky by mohl fungovat i do budoucna. Teď je třeba jednat, tohle je nejjednodužší a nejrychlejší (legální) způsob.
*
P.S. Moc se těším na dekriminalizaci marihuany, zatím je situace taková jaká je a musíme tím projít.

nemo
Zeptám se kamaráda právníka. Má huliče v oblibě.
Ten sponzoring je myslím dobrá věc.
Mohli bychom založit něco jako pöjišťovnu pro ty kdo by se dostali do průseru. Pokud ale jo, a začaly by se sbírat prachy, tak je ale nutné, aby se jasně řeklo jakým průserům se bude pomáhat a jakým ne. Nechci přispívat na dealery. Mám rád ty co si jsou schopni pěstovat sami.
A taky jak se budou ty prachy kontrolovat. Je na to třeba mít aspoň jednu nebo dvě trojice.

Legalize ganja!
MUT
To brel: Myslím že není potřeba dalších grafických návrhů samolepek, vytiskněte to (Deu) a já koupím min. jednu, ale spíš víc. Tak do toho klucí ať nepromrháme čas.

Hele Magie nás vyzvala k účasti na MM-Letná 4.5.02 od 13.00 hod. Tam byste hned mohly ty samolepky a trika nabízet né? A bylo by to ryyychlejší, levnější než poštou. Stihnete to? Mám nějak pomoct?

Sejdem se na Letný :)

[Edited by Mut on 02-04-2002 at 12:23 PM]


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma