Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Pomozte nam. - Klikni zde pro originální téma
Mr.Ja
Chtel bych vas poprosit o rozstipnuti od vas.O svuj nazor.
Dneska sme se bavili s kamaradem a on jako naprostej amater, snazi se mi tvrdit ze si 1. kytky muzou zvyknout na lampu.Myslim to tak ze jako muze byt blizko kytek ukazoval tak na 5 cisel a ze se nespalej?2:rikal ze muze byt skrin hermeticky uzavrena a pri 400w lampe se teplota udrzi kolem 35 stupnu. :?) tudis kytka si vlasne cerstvej vzduch dela sama.3 Kristalon je nejlepsi hnojka.....
Ja jako zkusenej jenom citatel tohoto serveru vim ze kazda vec je blbost a prosim reknete svuj nazor aby videl ze mame pravdu....
Zedy
Kytky se 5cm od lampy spálej.

Kytky sou rostliny a potřebujou dýchat!

Kristalon je základní hnojka a určitě né nejlepší.
1. videl nekdy 400w vybojku? jestli u ni udrzi 5minut xicht na 5cm ma u mne bod.
2. ucil se tvuj kamarad na zs prirodopis a chemii? protoze tam by zjistil, ze zadne perpetummobile na vzduch kytka neni.
3. kristalon urcite nebude nej hnojkou. je fajn na narazove doplneni latek, a jako nouzove a levne reseni. Je to chemie ale imho kdyz se dobre propachne neni moc citit.
Mozdik
- Určite by som nedával 400w na 5 cm od rastlín, ani keby tam bola klíma. Min. 20 cm !!! Odporúčané je, okolo 35 cm a viac.

- Jak už napsal Zedy, každá rastlina potrebuje dýchať, teda okrem rastlín v Agaru. Proste tam namontuj starý chladič z PC ( čo má spotrebu do 12W ) a budeš mať vždy čerstvý vzduch ( nezabudni na otvory ) !!!

- Na indoor by som určite Kristalon nepoužil ( Netvrdím, že to neni kvalitné hnojivo. Oudoor sa s tým kluďne môže hnojiť vo veľkom ). Radšej by som ale použil hnojivá značky Plagron : 1. Rast - Alga-Grow
2. Kvet - Alga-Bloom
Mr.Ja
Dekuji za prvni ohlasy.Prosim aby co nejvice lidi napsalo sic kratky aspon neaky komentar...at nas je vic
pelech
tohle snad ani nepotrebuje dalsi komentar :D
1. samozrejme ze se spali
2. jednak to souvisi s 1ckou, teplota nebude 35stupnu ani nahodou bez vetrani a kytka se bude dusit
3. krystalon je chemka, ktera podle mych zkusenosti hodne negativne ovlivnuje chut vyslednyho produktu. Maximalne s privrenejma ocima Start na rust, ale Plod a kvet absolutne nevhodny. Jako alternativu v podobny cenovy kategorii bych doporucil Wuxal super a na kvet OBM, ale imho se vyplati si par kacek priplatit a pokoupit si kvalitnejsi hnnojky.
Hanulkááá
No zase indooru nějak extra nerozumím:),ale 1.na lampu si myslím zvykne každá kytka,ale nejlepší si bude sehnat kvaltní řezy a na 5 čísel pod 400W to pujde tak možná s CT 2.to že si červstvej vzduch dělá kytka sama je možny,ale určitě ne tak,aby se dala udržet rozumná teplota,bez ventilace 3.kristalon určitě není nejlepší hnojka:)

edit:až někdo zkusí např kristalon(rustovej i květovej) x např.plagron a uvidím nějaky extra rozdily,tak teprve potom si mužu dovolit říct,že je to hnojivo kničemu...já první 2 roky pěstovala s kristalonem a nemužu si na něj stěžovat,chce to nějaky srovnání....tím netrdí,že je to nějaky super hnojivo:)
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Hanulkááá
No zase indooru nějak extra nerozumím:),ale 1.na lampu si myslím zvykne každá kytka,ale nejlepší si bude sehnat kvaltní řezy a na 5 čísel pod 400W to pujde tak možná s CT 2.to že si červstvej vzduch dělá kytka sama je možny,ale určitě ne tak,aby se dala udržet rozumná teplota,bez ventilace 3.kristalon určitě není nejlepší hnojka:)

edit:až někdo zkusí např kristalon(rustovej i květovej) x např.plagron a uvidím nějaky extra rozdily,tak teprve potom si mužu dovolit říct,že je to hnojivo kničemu...já první 2 roky pěstovala s kristalonem a nemužu si na něj stěžovat,chce to nějaky srovnání....tím netrdí,že je to nějaky super hnojivo:)


Hani ani pod CT neudržíš ruku 5cm a určitě si rostlina nevyrábí vzduch sama, to by si mohla vědět, jak psal praxer, není to žádný perpetum mobile;) a vždycky potřebuje kyslík, jakákoliv rostlina!
Ganjaholickz
400w lampu , CT a ruku tam na tech 5 cm udrzis ... 600w uz bez sance ale 400 no problema (jinak ti asi moc ta ct nejede jestli neudrzis ,lol)
ad zbytek uz je to napsano od 7 lidi prede mnou ....
lootman
Zdar ve vsech 3 bodech nemel kamarad pravdu,ale at si to skusi a uvidi sam jak mu poroste :D
Calzone
Ale s tím květinovým perpetum mobile to to není IMHO až takový nesmysl, protože třeba dříve tady dost frčeli vzduchotěsně uzavřené demižony s živýma kytkama a ty kytky tam rostly úplně normálně. A nebyli to žádné speciální kytky, ale zcela věžné pokojové.

Chápu ale, že ve skříni by to zřejmě nešlo kvůli teplotě a potřebě rychlého růstu, ale chtěl jsem jenom napsat, že se bez vnějšího vzduchu nějaké rostliny dají pěstovat.
Calzone >
prosim link na ty uzavrene demizony. Pokud vim, mneli totiz vetraky. Pokud myslis to same...
Calzone
praxer:
žádný linky nemám, když jsem byl malý, tak v nich pěstovala rostliny snad celé rodina, včetně mě.

Dělali jsme to tak, že jsme dali na dno demižónu kamínky, na to hlínu a pak jsme do toho napíchali rostliny, zalili a zašpuntovali. Dávali jsme tam většinou takové ty popínavé rostliny se zelenobílýma listama, pak myslím takovou tu trávu. Ale je to asi jedno, pukud to neni čistě rostlina vyžadující sucho. A ty rostliny tam vydržely léta, než jsme to zlikvidovali, takže to funguje opravdu dobře. Velikost může být asi libovolná, já měl demižón vysoký asi 35-40cm a strejda měl úplně ten obrovský.

Ale to není žádná záhada, v přírodě to je stejný.
Calzone >
mno tak to je v celku dost zvlastni...
nechapu ale proc to fungovalo, kdyz se to nikdy neoteviralo. ty rostliny potrebujou k fungovani zivocichy co by jim davaly
Celller
co to je za kravinu:D kamarad pekne keca, blban jeden blbanovata:D
Calzone
praxer:
no zřejmě když rostlina spotřebovává kyslík, tak vylučuje oxid uhličitý, který se tam hromadí a pak zase spotřebovává ten oxid uhličitý a vylučuje kyslík. Živočichové akorát spotřebovávají kyslík a do vzduchu vrací oxid uhličitý, takže jsou spíš na škodu, než k užitku. Možná je i výhoda, když tam je víc druhů rostlin. Ale to jenom odhaduji, nerozumím tomu.

Však si ten demižón můžeš vyzkoušet, je to snadné a vypadá to docela hezky jako dekorace.
medulda
Calzone: Když rostlina spotřebovává CO2, vyrábí z něj sacharidy jako zásobní (cukry, škrob) i stavební (cellulosa) látky. Víc než polovina hmoty suché rostliny tvoří právě cellulosa. Pokud spotřebovává kyslík, oxiduje zmíněné zásobní látky a využívá energii v nich uloženou. Část CO2 však stále zůstává jako stavení kámen pletiv rostlin. Z toho vyplývá, že má-li rostlina růst, musí při tom spotřebovávat CO2, jako stavební prvek svého těla.
freeriderdave
sám jsi to napsal-naprostej amatér
Dude
mr. ja - uz bysme to mohli uzavrit?
akorat se tady premilaj stary veci znova...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma