Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Bedynka slecny Mnau - Klikni zde pro originální téma
No ahoj kolegove groweri a ostatni.Jsem tu nova a nova i v oboru vnitrniho pestovani vonavych kvetin dobre nalady.Chtela bych se tu s vami delit o uspechy i neuspechy pestovani a proto jsem si zalozila svuj tread Bedynka slecny Mnau a do nej budu vkladat fotografie a clanky o svem pocatecnim pesteni.Tak Ahoj.
Tak to je ma pestirna a mam v ni par modelu z klonu:
Power Plant ,WW,AK-48,HempStar a noname ze seminka.
PP se tahnou za "slunickem" hrozitansky moc a WW jeste nezacala kvest oproti AK-48 a Hemp Staru.Jinak kyticky jsou v cocosu se smesi Guana a Vermikompostu a zalevam je pouze odstatou vodou (jak je videt na fotce).Trochu mi dela problem teplota protoze dosahuje az 35C.Nechala jsem navrtat 6 der 15cm nahore v bedynce ale moc to nepomohlo a tak se bude vrtat dalsich asi 6 no a kdyz ani to nepomuze bude se muset dat asi silnejsi vetrak na filtr(zatim je tam 100mm Euro v trubce nad filtrem).Tak to tak zatim vse na...zacatek.
:heart:
CZGhoul
No tak ja te jeste jednou zdravim :)

Omlouvam se za predchozi prispevek a rovnou samozrejme chvalim fotky ktery jsi prihodila. Rozhodne mas pekny.... kyticky :)

Chtel sem se te zeptat, cim svejm sverenkynim svitis, pouzivas 125W envirolite nebo??

No a euro je na odtah slaby, ja bych pouzil nejakej sunon... mam je a jsou vazne fajn.
CZ Ghoule jak rikas ,jsou to Nurture Light 125W ve spektru na kvet cili RED a pekne to "zahrivaj" potvory(33-35C) a to asi trochu pry vadi ale frcej si to uz 10 den takhle a zatim zadny naznak odporu protoze se ani nekrouti lupinky nahore.Vlhkost je 40% a to je pry dobre proti plesniveni.Kyticky byly pred tim ve skleniku a v moji bedynce dokvetou.Pro pristi grow budu muset koupit zvlhcovacku na fazi rustu hold to jinak nejde protoze k rustu pry zase musi mit 70% vlhkosti no a koupim i 200W NurtureLight se spektrem na rust BLUE.Tak az zase bude nejakej posuv ku predu ci problem tak se ozvu.Ahoj.
Zamite
Zdravím a pozdravuji,ta teplota je DOSTI vysoká,chtělo by jí to srazit co nejdříve.Velká teplota způsobuje méňe bobtnání výsledných palic a odráží se i na tvorbě pryskyřice....jestli se pletu prosím o opravu a ne kamenování:D.Jináč to vypadá velice slušně btw jaký sou rozměry skříně? ať to roste Z.
krabishak
jako je to dost pekny budu to tu sledovat drzim palce at se poradne zadari... teplota se mi zda ok taky jsem mel takovou a ted jsme pred sklizou a palice jsou ok
DropRaid
Ahoj MNAU moc pekne kyticky a vsechno kolem nich :D :love: , mas je krasne zelene, jen se divim ze se ti to v te skrince tak moc prehriva ja sice nemam s timto svetlem zkusenosti ale divim se ze tak hrejou :/ , a jeste se chci zeptat pocitam jak pocitam vidim 3x125w nebylo by lepsi 1x 400w ? Samo ze te nepremlouvam jen se ptam, ale verim ze i tak tam budes mit pekne palicky, a hlavne at se dari papa:angel:
Ahoj kluci,
diky za ohlasy a mate-li doma nekdo zbytecny vetrak typu 1oo mm v prumeru typu UFO, rada ho od vas odkoupim. Samozrejme, at je zanovnejsi, at moc nevrci.
StrycekPompo
zvyš lampy od vrcholků tak o 5-10cm a ty ventilátory na ofuk dej tak byby ofukovaly vršky kytek,, teplota by se ti mohla snížit o takových 5 stupňů což už je pro ně rozohdně lepší,,, ale máš to pěkný,, ani bych neřekl že jedeš poprvé je to k nakousnutí XD

V takové vzdálenosti to nemám ani já a to mám tuby XD já mám taky trochu jiný výkon no ,, možná pokud budete hodní tak vám tu hodím téma s aktuálním growem :baseball:
Svahadji
MNAU: no na 3 úsporky odtah jen 100m3 je dost málo - to ti nepomůže ani 20 děr nahoře. Těma dírama si to spíš jen komplikuješ. Dej silnější odtah a pokud možno aby odtahoval zpodtěch stínítek... A na další kolo doporučuji vyzkoušet dát ty úsporky vertikálně.
Erixon
MNAU:
Moc jsem z týho popisu tu ventilaci nepochopil - měl by bejt v horní části odtah(žádný další díry) a někde dole sání, průměr stejnej nebo větší než průměr odtahu.
Jestli chceš mít s odtahem v příštích letech pokoj tak asi nezbyde nic jinýho než koupě ufa. Oni jsou tak spolehlivý že je lidi moc neprodávaj :)
Myslim že nejlepší poměr cena výkon má tohle na potrubí o průměru 125mm. Jestli chceš udržet zezačátku vlhkost 70-80% tak budeš potřebovat ještě triakovej regulátor - jinak by ti ufo veškerou vlhkost vycuclo.
Další věc je umístění klipsňáku- ten co je vejš bych dal jinám - aby foukal na zářivky a vršky kytek.

Ventilaci by sme měli, ještě si pořiď odrazovou fólii na stěny(nebo alspoň je natři bílou barvou)

Joa s tim vrtáním děr opatrně - nevim kde máš skříň, ale když jsou kytky v květu tak by se k nim během "noci" nemělo dostávat žádný světlo z venku.

Tak ať ti to mňauká!


CZGhoul: S těma sunonama to nemyslíš vážně, že ne?
TERMIX
Tak tohle by melo vyresit tvuj problem UFO.Pratele ma nekdo zkusenosti s UFOunem o prumeru 100mm 160m3 za hodinu,profoukne pachac Home Edition a nebo radsi 125mm 225m3 za hodinu a zredukovat to ze 100mm(co ma pachac) na 125mm.Je tam hold cenovej rozdil 300Kc tak bych asi osobne doporucoval ten silnejsi za 2900Kc (125mm) oproti 100mm s vyfukem 160m3.No poradte te holcine s tim hezkym zadeckem.
Jinak odkaz:http://www.growshop-ostrava.com/produkty.php?id_kat=2
toos
mno vidím jen samé prasáky (až na pár vyjímek)
takže by bylo fajn kdybyste omezili OT a spam čuníci...

k modelům:
celkem zajímavý různorodý výběr, jak si sama napsala každá odrůdka si roste jak chce...
později bude problém se světýlky...(nemáš je tam doufám napevno?! O_o )

vlhkost:
jasně z čím vyšší vlhkost v růstové fázi tím lépe :wink:
ale i to se dá, možná by stačilo i těch 50%...
kyti vypadají zdravě což je asi díky zemině, která je jak to vypadá krásně namíchaná... :)

světla:
myslím že není třeba zatím zvyšovat jak tu někdo psal, je zajímavé jak
hřejí, ale to bude asi tím, že jsou 3 že lidičky?
takže použijeme hlavičku a zjistíme, že 1 by tolik tepla asi nedodávala jako 3... :)

ofuk rostlinek:
zamířit na vrcholky rostlinek, kdyby byli některé rychlejší aby se hned nespálili,
ikdyž si nemyslím že by ke spálení došlo... :)
tipuju že by teplota žářivek měla být mezi 35-40°C a pokud budou větráčky
zamířeny na vrcholky není problém...
meli by přežít i ve vzdálenosti 5-7cm od zářivky...

jak pojedeš? budeš tam dávat mřížku(ScrOG)?
(hodila by se vzhledem z rozmanitosti druhů... bude asi problém je udržet ve stejný výšce..)

nebo pojedeš SoG? jestli se ti nechce piplat z mřížkou teda :)
kup si aspoň HalfMoony...
a když budou kyti zlobit a předbíhat se, tak je to taky možnost jak je udržet ve stejný výšce...
ale opatrně (dají se i zkrátit :wink: )

jestli sem postřehl dobže jsou už v květové fázi?
páč sem zahlídl něco o tom že eště některé nekvetou...
a jestli tam máš 40% vlhkost tak vych jí eště trošku srazil..
tak na 30% pro jistotu..
ikdyž pokud budou ofoukavány kyti dobře tak by se vlhkost měla maximálně srážet na zdech, tudíž by to neměl být problém...

pořiď si silnější větráky na odfuk a přífuk :)

uff snad je to všechno :D
jaj to je spam :D

ať se daří a kyti kvetou :p:
hodně zdaru přeju tobě i kytičkám :p:
TERMIX
Jo to je pravda jak pise Krupier to vyresi vse to je to prave pro Mnau.Bohuzel nemam zkusenosti s hlucnosti RKcek ale asi to bude stejne jako u UFOunu i kdyz zase vetsi sani vetsi hluk.S tim UFem100mm 160m3 zkusenost mam a je tichy (ma ho kolega kamarad) ale zase nevim utahne li pachac Home Edition bo on ho ma na cooltube 400W,ja jen ze Mnauka psala ze by mel byt tichy.
Jinak toos: Mnau pouziva HalfMoony ma jich tam plnou krabicku a na kyti uz jsou ale asi jsi si jich nevsiml (ze ty jsi se koukal nekam jinam?)
R.kony
Zdravim MNOU
s tim svetlem souhlasim s TOOSem, pokud muzes dej ho niz, ja taky pestim pod zarivkama,sic mam jen 2 a tim i mene tepla ale pouzivam menci odtah, a mam par vrcholku mozna jeste bliz nez 5cm a kyti jsou v naprostem poradku..az na mirne prhnojeni:(
ty vyssi jsi mohla usmernit pouhym uvazanim aroztahnutim do stran..rychle jednoduche :)
jinac preji hodne stesti, mas to pekne.
Svahadji
termix: pokud sis nevšiml na fotce i v popisu, tak pacháč už tam slečna má... a když jí doporučuješ ty ufa atd o výtlaku 225m3 a víc, tak dost nechápu že potom doporučuješ pacháč s maximálním průtokem150m3/h..

Jinak si stěžovala jen na vedro, tak moc nechápu proč jí sem píšete div ne jak klíčit...

pánové... sice jste se snažili být kavalírama, ale dle inteligence rad a "postřehů" vám stejně mozky ovládaly tanga...

:mutant:
Ahoj kluci a diky moc za rady a prikladam par fotek.Kdyz jsem tu"osudovou" fotku tam davala tak jsem netusila ze vzbudi takove ohlasy,vzdyt je to jako kdyz vy jste v trenyrkach a ja tak doma proste chodim a pritel me tak vyfotil(asi ji smazu?!).No a k fotkam:
1.Cela moje bedynka
2.Filtr
3.Kyticky
4.Zase kyticky(ohybane temi pulmesicky)
Uz to brzy necham predelat na to UFO to na 100% jinak to asi nepujde. Akorat nevim jakou silu toho UFA si mam objednat ale jak pise Termix ta 160m3/h by mohla stacit a nebo radsi to silnejsi to tech 225m3/h no fakt nevim ale u filtru co mam je psano max.zatizeni 150m3/h. Kupovala jsem to vse v Praze ale objednam si to UFO po internetu a tam mi nikdo neda radu, tak a ted tedy jakou silu?Diky moc jeste jednou za rady fakt dik.
toos
teď sem si všiml, že halfmoony už máš xD
tak plomiň :rolleyes:
bylinkám zdar:leaf: :smoker:

k tomu filtru, pokud tam je max zatížení 150, tak bych ho asi nepřekročoval, každopádně se můžeš na tom samým místě(kdes to koupila) zeptat jaký je nejvhodnější řešení..?
já osobně sem filtr nikdy nepoužil a asi nepoužiju (ikdyž nikdy neříkej nikdy...)
kdybych měl filtr tak bych ho dal do growboxu co by byl maximálně utěsněný a s pasivním přívodem vzduchu(jen odfuk jež má za následek odněkad brát vzduch... nacucává vzduch zvenku bez potřeby větráčku...)
takže bych měl filtr(menší) na pasivním přífuku(ve tvém případě mřížce a ďourách) a větší na aktivním odfuku...
nevím jestli ten filtr není zbytečný u provrtaný skříně?:( :rejp:
když tak uvažuju tak má nějaký efekt mno něco to pohltí zbytek aroma co utíká dírkama a tou mřížkou která je asi jako přítah tam ti to aroma stejně uteče... méně či více, záleží na síle odfuku.. :p: (fyziku sem nikdy nemusel dalo by se to určo spočítat)

zkus se poptat někoho kdo pacháče používá, jestli se dá překročit ten odtah nebo v tom shopě :wink:
ať to dobře dopadne :):bravo:
dvojka-trojka
citace:
Původní příspěvek od MNAU

Uz to brzy necham predelat na to UFO to na 100% jinak to asi nepujde. Akorad nevim jakou silu toho UFA si mam objednat ale jak pise Termix ta 160m3/h by mohla stacit a nebo radsi to silnejsi to tech 225m3/h no fakt nevim ale u filtru co mam je psano max.zatizeni 150m3/h. Kupovala jsem to vse v Praze ale objednam si to UFO po internetu a tam mi nikdo neda radu, tak a ted tedy jakou silu?Diky moc jeste jednou za rady fakt dik.

Čau MNAU,
takže k tomu UFU, moje první UFO bylo právě 160m3 a k tomu ten samej filtr, jako máš ty a musím říct, že jsem s tím moc spokojenej nebyl, protože ten filtr tomu dost ubírá, což se u mě projevovalo právě hlavně na teplotě (když jsem filtr odstranil byla teplota ok). K tomuto UFU jsem reg. otáček neměl a stejně by byl k ničemu, protože stejně by běžel skoro furt naplno. Takže po nějaký době jsem se nas**l, tu 160m3 prodal a koupil místo toho rovnou 355m3 UFO (předimenzovanou ventilací rozhodně nic nezkazíš, spíš naopak) a regulátor ot. a musím říct, že za 1 to byl strašnej rozdíl v hluku (obě ty UFA jsem měl/mám na takovejch těch gumách /pavouk/, čímž se to krásně ztiší), když jsem to nastavil zhruba stejně jako tu 160m3, tak ta 355m3 je MNOHEM tiší, ale i když na květu potřebuju větrat víc kvůli vlhkosti mám ještě jednou takovej výkon k dispozici a to je paráda, takže bych ti tu 160m3 rozhodně nedoporučoval, kór když rozdíl v ceně je pár stovek. Problém je s tím filtrem, kterej asi budeš muset vyměnit taky, protože takhle by ti to z toho vytáhlo to uhlí a za chvíli by to pěkně smrdělo, nebo bys to musela regulovat na půl výkonu a to zas nevím, jestli ti pomůže s tou teplotou. Každopádně 35 st. je moc a vem si, jakej problém bys měla v létě, kdy je venku 30. Ale vzhledem k tomu, že ventilace je jedna z nejdůležitějších věcí bych na ní nešetřil a těch pár stovek obětoval, rozhodně nebudeš litovat. A na to, jestli to má 100, nebo 125mm díru se vykašly, protože v každém OBI atd. koupíš redukci za cca 80,- Kč. Akorát počítej s tím, že pokud nasadíš tu redukci přímo na UFO a uděláš ze 125mm 100mm, na to flexo a dáš to naplno bude slyšet víc průtok vzduchu, kterej nestišíš jinak, než ubráním ot., nebo možná pomůže to zvukotěsný flexo, ale s tím žádnou os. zkušenost nemám. Takže doufám, že ti to pomůže při výběru, zatím se měj a hodně úspěchů při pěstování:rasta:

23

edit: a taky mě zarazilo, jak píšeš o těch dírách na přítah, že jsou nahoře:eek:........, jestli to tak fakt máš, tak já bych je nějak zadělal a udělal nový někde u spodku a ten odtah samo nahoře. To ti imho taky pomůže snížit o něco teplotu, protože takhle to nasaje studenej vzduch nahoře a ke kytkám se ho moc nedostane. A ani jich tam nedělěj moc, stačej bohatě 2 o průměru 100mm, ale hlavně DOLE u kytek. HOJ
CZGhoul
TO Erixon.... sorry for OT

Jednoducha odpoved kamo :D myslim to naprosto vazne. Mam par svejch pestitelskejch zkusenosti kterejm proste verim a hlavne, existujou taky takovy veci jako technicky parametry. Kdyz si prostudujes tuhle zmet cisel a pismenek tak bys (pokud nejsi uplny vyliz) mel pochopit jaky ventilator je lepsi. Nebo treba jak je na tom s otackama, kolik zere a jakej ma prutok.

Hodim ti sem dva grafy....

Jeden patri Euru 100 coz je dle myho naprosty smelo,kdyz vezmes v potaz cenu okolo 400

Druhej patri k Sunonu (220V) hned z prvniho kouknuti ti musi bejt jasnej jakej je lepsi, nemluve o tom ze hlavni velicinu (prutok) ma skoro dvakrat vetsi :D Cena :) 200kc

Tak co pochopil si rozdily....

Pokud by v tobe preci jenom byl jeste zbytecek neduvery... mrkni se sem nebo si sam najdi prislusny informace.

http://www.dospel.cz/ pro EURO 100
http://www.sunon.cz/?ipp=12&lang=cz...sid=GES07100047

Pro Sunon master :D
Steewosh
Ahoj, jedu pod Nurture, myslim, ze se vyplati si spis koupit 200W red na kvet, tech 125W na rust podle me celkem staci.
Tub
vsechny usporky s integrovanym predradnikem topej, cim vetsi wattage tim vic topi.. reseni je koupit (vetsinou ale mnohem drazsi) set usporky bez predradniku a externi predradnik primo k ni urceny.. Prodavaj se takovy napriklad 200w nurture. Mezi vyhody patri ze s externim predradnikem sou lampy skoro studeny, predradnik se soupne mimo skrin a vevnitr nam to pak nic nezahrejva :) . Dalsi vyhoda je vetsi zivotnost, lampa se vysviti, predradnik stale funguje, vymenime pouze lampu(vetsinou takovej predradnik prezije 8vysvicenejch lamp). Jedina nevyhoda je asi vyssi cena takoveho setu (kolem 2800kc za 200w komplet)
Nesss
www.ges.cz rozumny vetrani za rozumnou cenu...neni to zadny ufo ale jako pomoc staci....

at se dari...
Ahoj vsem.Diky za karmy ale jeste jsem nic nedokazala a uz mam 3 ty ctverecky ale furt se peru s problemama at to jsou musky,vlhkost teplota atd. ale resi se.Musky jsem pospreyovala(Karate je svinstvo) a dala ty mucholapky zluty(jak to ma Termix) zatim je klid od musek(asi jsou to ty Smutnice).Dal jsem objednala ten vetrak a udelala jsem kompromis a koupila jsem Ventilátor Ruck RK 125 (275 m3/h) za 2500Kc (fuj to je penez) a ty redukce. A jak pise Plha tak jsem doobjednala folii (nejak minule nevystacila).Jinak kyticky se maji skvele akorat WW te se nejak nechce kvest stejne tak Durbanu co mam na zahradce to je divny,vidte? V sobotu sem dam fotky a i toho Durbanu venku protoze v sobotu se bude montovat ufo(to zni blaznive -montovat ufo).Jeste se me tady nekdo ptal na Ec a Ph ,vim jen ze Ec je hnojivo(sila) a Ph kyselost nebo zasaditost a to je vse. Hnojim Guanem a Vermikompostem a to zamicham s kokosem a tak nejak basta a "zalevam" a dohnojuji Guanem (2 polevkove lzice na kyticku kazdy 10 den).No to tak asi vsechno.Zapomnela jsem na nekoho?Tak zatim ahoj.
nide
pokud nechces mit v tvojem substratu ruznou havet, tak si procti
tento thread, udelej co se tam pise a mas klid. Osobne vyzkouseno a funguje to - mikrovlnka je nejlepsi
nide
pro -Ra-:
kolegyne botanicka mi rikala, ze existuje druh musek, ktere ziji ve hline, letaji z ni ale jsou neskodne. rozpoznat oproti tem spatnym se daji jenom poradnou lupou, nebo si pockat, az sezerou cast korenu nebo listu a je jasno, ze to nejsou ty neskodne.
urcite se to da tady na G dohledat

pro MNAU:
citace:
Jeste se me tady nekdo ptal na Ec a Ph ,vim jen ze Ec je hnojivo(sila) a Ph kyselost nebo zasaditost a to je vse.

3 zelene kostky a tato veta mi nejak nejdou dohromady :D, at ti to roste!
Zamite
Zde si přečti něco o PH Doufám že pomůže ;) Z.
bossfic
Tak jak vidím je to tu zas samej nevyřáděnej bejk...

K teplotě já osobně měl docela problémi když jsem začínal s mím tajným growem tak teplota se pohybovala okolo 40°C po upravách to bylo 34 °C a teď co se mi povedlo udělat ofuky odhlučnit tak mám výborných 27-28°C. Kytim 40tky vůbec nesvědčili kroutili se lístky u 34°C to byl zase pomalejší růst teď už je to ok...
Mr. Figaro
Ahoj :),

No skříňka je pěkná, nemám k ní žádné připomínky , tedy až na to že já bych jí dal na výšku. Hlínu si mohla trochu víc vychytat, nějakej ten perlit by se tam určitě neztratil. Mno jinak káčko za pěknou první fotku ;).... Growerka s takovym pozadím ... :cool: - nevim proč všem vadí že se to karmuje, kdo má ten má kdo nemá ten nemá. OMG moralisti.
:bravo:
btw. Příspívej taky sem

;)
Scratt
zdar :) no jakoze kytky pekny, zdaji se me trosku svetly na to ze sou pod tema usporkama, to bude asi tou teplotou..
hlavni co ti muzu poradit jak pestovat v v zemine kokosu je nezalivat pouze dat napit ... a to se dela nejlip dripem... ono pokud tam nemas perlit a ten substrat neni dost vzdusnej tak se v nem drzi moc vody a v moc vlchkym substratu se lihnou vselijaky svinusky a plisne tak na to bacha ...
Nezalivat jen dat napit a predejdes vsem problemum v substratech a to me holka ver ja si jedu jen kokos:)


toto si procti
tohle je sice pestovani v rockvolu ale takhle se pestuje i v kokosu ale s EC se neleti az do takovych vejsek :)
a PH okolo 6.2 :) ale cim stejnejsi zalivku dodavas tim lip:) maj sa a at to roste...

vrnn: zdar holka nevim do koho jedes? kdyz si pestujes v kvalitni HLINE od cehokoliv co pises zalejvej to mestskou vodou s ph 8 treba !
vigosek
Mnau,
... a uz jsi sklizela pod timhle systemkem? zajimaji me zejmena ty usporky..., jestli jsou dostatecne pro rust i pod kwet? Jaky jsi mela vynos?
Tak ahoj vase rozhadanost dosla tak daleko ze odstranuji osudovou fotografii.Vidim ze se tady rozdelili lide do tri skupin.Zacneme tou nejmin skodlivou a nebudu jmenovat.
1. tak zvani samci: okomentuji,zkritizuji,pochvali atd.(ale pouze "cast mne") Nejmin" skodlivi " az letargicti pohodari s emocemi na muj vkus !!! MOC !!!reknou a jdou dal.
2. samecci: ovladajic sve emoce a maji je pod kontrolou a to i sami sebe ti take okomentuji,zkritizuji,pochvali atd. (ale obe casti, mne i growu) ti take jsou relativne "neskodni " pohodari s emocemi ale rizenymi normalnim rozumem a to jsou normalni lide.Mezi ne patrim i ja.Ti take napsali i PM.
3.samcosamecti mutanti: striktne ovladaji sve(dobre) emoce avsak zlobe,rypalstvi a zavisti nechaji volny prubeh. Ti jsou "nebezpecni" protoze nekomentuji,nekritizuji,nepochvali atd.(vubec nic) a jen skodi a rypou je jich plna Ceska vlada a mnohy z nas.Jejich ctizadostivost nezna mezi.Ty rada nemam.
Fotku jsem odstranila aby je "nepoburovala" a je mi jich lito,opet jsem ustoupila hlouposti a prosim o odstraneni vsech prispevku tykajic se me zadinky.Vase MNAU.
PS:
Pozdeji sem dam aktualni fotky a budem pokracovat.
A abys neřekla že sem samcosamec :D
Určitě bych dal ten druhej ofuk na druhou stranu newim na co dva takhle nad sebou ? prostě zajistit co nejlepší míchání vzduchu a navíc kiti by se měli tak třepotat ve vzduchu silnější stonky=větší šišky ale to platí spíš na růstu . Na smutnice sem použil přípravek Dursban smíchá se to s vodou a zalyje . Mělo by to hubit larvy smutnic v hlíně . Na ty co už se vylýhnou Biolit ve spreji sejmout za letu pač 1 ta swině dokáže naklást až 70 vajec .
btw: kolik máš výšku skříně v příštím kole bych zvolil ScrOG . Pokuď máš čas každej den ohejbat , kažpádně je to rozdíl když máš z větve 1 vrcholovku nebo 3 .
A eště jedna věc podlě mě na kwět je nejlepší HPS ale pod spořifkou se dá taky vypěstovat . Ale sodík je sodík i když v tomhle prostoru by byl možná problém uchladit . GL ať to kwete ...
StrycekPompo
Jak jsem se díval na poslední fotos pořád si nezkusila to co jsem ti před tím na začátku doporučil,, sniž oba ofukové ventilátory na úroveň vršků rostlin protože tak se ti vysoká teplota negativně projeví na růstu.......

Ofuk ti příznivě zapůsobí na tvorbu trichomů:wink: a hlavně vůni,, stím guanem to moc nepřeháněj protože to má docela grády :shots:
inf3cti
mnau: proc si smichala ten substrat tak jak rikas? kokos sam o sobe zadne ziviny nema, a zdrojem zivin jsu tam jen vermikompost a guano. ja myslim ze se rychle vycerpaji, a pak budes zalivat jen kokos odstatou vodou - t.j. jednoho dne zustanou kytky bez zivin. a to treba v puli kvetu nechces. Ja bych je zalival roztokem hnojiva, ale to je tezko rict od kdy a kolik, at toho zas nemaj moc..

taky musim pochvalit skrinku, fakt hezka prace.
tekknou
citace:
Původní příspěvek od MNAU
CZ Ghoule jak rikas ,jsou to Nurture Light 125W ve spektru na kvet cili RED a pekne to "zahrivaj" potvory(33-35C) a to asi trochu pry vadi ale frcej si to uz 10 den takhle a zatim zadny naznak odporu protoze se ani nekrouti lupinky nahore.Vlhkost je 40% a to je pry dobre proti plesniveni.Kyticky byly pred tim ve skleniku a v moji bedynce dokvetou.Pro pristi grow budu muset koupit zvlhcovacku na fazi rustu hold to jinak nejde protoze k rustu pry zase musi mit 70% vlhkosti no a koupim i 200W NurtureLight se spektrem na rust BLUE.Tak az zase bude nejakej posuv ku predu ci problem tak se ozvu.Ahoj.


Zdravím jj Nurtur blue můžu také doporučit na růstovku určo good lampice..A co se teploty týče tak podle mojho měření naroste teplota zhruba o 4°C než je v místnosti s optimálním chlazením..A hlavně jak už psal i Svaha ve svojom nurtur growu ,tak nurturky jdou dát fakt blízko ke kytkám ,aniž by je to jakoliv spalovalo +x dalších +:punk: :D
Jinak pěkná,, eehm pěstírna ,tj. akorád tak do Aktů grůwerek:girldevil :p:
No Ahoj .Jak se mate? Tak a ke kytickam.Vsechny se maji moooc dobre az na WW ta vubec nechce kvest(co to?),jinak doslo (priletelo) UFO a dnes se bude montovat.Fotky dodam pozdeji po montazi a odzkouseni.Par fotek ale dam(ale ne sem) a zodpovim par vasich otazek.
Proc tam mam musky? - Protoze kytky byly ve skleniku a muskam se ubranit venku neda a proto tam ted jsou.
Sitkovat nebudu protoze se s kytim neda hybat, tak proto ty pulmesicky.
V necem jinem nez v kvetinacich pestovat nechci protoze je s tim moc a moc prace a je to moc slozite a problematicke (pohyb s kytim).Kokos,Guano a Vermikompost je dostacujici az,az.
Dalsi fotky(pouze pro skupinu 1 a 2) najdete zde: http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=605839
Tak mam UFO a fuci a huci jako blazen.Teplotu z 33-35C vycuclo na 24-26C.Uz je objednany ten regulator otacek(fakt to huci moooc).Filtr zustal stejny akorat se zredukoval ze 100mm na 125mm(az odslouzi koupim vetsi).Vetraky se vymenily za ten s tim kolickem a pridelala se trubka na nej.Dolepila se odrazova folie na zadni stenu.Kyti jsou v poradku az na WW ktera stale nekvete a roste jako blazen.Musky uz skoro neletaji(sem tam nejaka vyleze ale hned se priplacne k te zlute moucholapce).Pristi grow chci jenom jeden model a to AK-48 (velke palicky a nesponuje se jak PowerPlant nebo WW) no jo hold nic jineho nebylo tak to uz musim vydrzet.Tak se mejte.Mnau.
Plho to Ufo huci stejne i kdyz ho drzim v rukach(odskouseno) a kdyz zkratim roury ktere jsou akorat(jak je mam asi zkratit?) to jsou mi rady.Ufo proste huci protoze poradne saje ,jediny co pomuze tak snizit otacky tim regulatorem(uz je objednany :http://www.prag-info.cz/_shop/index...idoddeleni=5724 )
Aleshi v bublajicich kyblech fakt NE.Nemam meraky a neumim to(ne ze bych se to nenaucila...ale).Je to slozite na cas(takto zaleji a basta).A hlavne, nemam na to prostor protoze moje kyti muze mit jen 60cm MAX.
Radeji mi poradte co mam delat s temi dvemi Wdowami,ktere nechteji kvest a rostou a rostou.
Zatim diky.Mnau.
Matrixx
to Mnau: jak dlouho je to přeplí na 12/12 ? zkusil bych zvíšit přísun PK , změnit světelné spektrum pokud už ho nemáš (na red) a nebo je šoupnout na den do tmy
dvojka-trojka
Čau MNAU,
to UFO fakt raději pověs na ty gumy co se používaj k upevnění nákladu na zahrádku u auta (tzv. pavouk), protože takhle se Ti veškerá resonance přenáší do skříně. Myslím, že to trochu pomůže a v kombinaci s tím regulátorem by to mělo být ok. Já se nechal při koupi UFA ukecat, ať si vemu i ten držák, pod kterej jsem i dal kousek gumy, ale stejně to hučelo jaxvině, tak jsem to pověsil a dost se to ztišilo. Pokud budeš mít problém s hlukem i po pověšení + nainstalování regulátoru zkusil bych ještě to silnější flexo, protože kámoš říkal, že mu to dost pomohlo a není to zas taková investice.
Měj se a směj se:)...........

23
:afro:
Ahoj vsichni.Tady jsou odpovedi na vase otazky:
Kyti jsem uz dostala od znameho vyrostle a zastrihane, byly ve skleniku(odsud jsou ty musky) asi 2 mesice, pak mi je presadil do kvetinacku, v kterych jsou do dneska. Jak jsou v kvetu dlouho, to nevim, protoze nejaky chloupky(minipalicky) uz mely, dala jsem je pod zarivky 3 x 125W RED. Jeste jsou modre,vim. Na rust, to take vim, musim pak koupit jednu 200W Blue. Jeste maji Fialove, ale ty jsou pry jako doplnek v kombinaci bud s Modrou(rust) anebo s Cervenou(kvet) , povidal pan v Growshopu. Kouknete nejsem uplne hloupa a blondata...k...a*(vid Zedy?Diky Dude za zastani.).Wdowky dostavaji Guano a tam je fosforu habadej ale ani se nehnou,rikate do tmy s nima.Tak pujdou na hambu do komory na den??? apak zase pod zarovku na 8-10 hod a zase do komory na den(24) a to by bylo aby nebylo.A Ufo huci a huci a huci a huci a me uspava ten jeho monotonni zvuk....pa....chrrrr.
Zedy
Když si jedeš kytky pod lampou a nezužuje tě počasí, tak bych neřešil že wdowky nechtěj do květu nějak složitě, jen bych je přikrmil o trochu víc hnojkou na květ než je obvykle krmíš a pokud ti lezou do lampy, kterou už nemůžeš nastavit víc do vejšky, tak se je snaž pozohejbat, nebo nějakým způsobem poroztahovat.
Tayem de Tox
citace:
Původní příspěvek od Zedy
Když si jedeš kytky pod lampou a nezužuje tě počasí, tak bych neřešil že wdowky nechtěj do květu nějak složitě, jen bych je přikrmil o trochu víc hnojkou na květ než je obvykle krmíš a pokud ti lezou do lampy, kterou už nemůžeš nastavit víc do vejšky, tak se je snaž pozohejbat, nebo nějakým způsobem poroztahovat.


Zedy: Požadavek, aby začly kvíst je naprosto legitimní :mutant: lepší než se sr** s kolenama a hafo biomasou. ..to s tím šoupnutím do komory je osvědčenej způsob, jak je k tomu dokopat. A zadarmo :D
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Tayem de Tox


Zedy: Požadavek, aby začly kvíst je naprosto legitimní :mutant: lepší než se sr** s kolenama a hafo biomasou. ..to s tím šoupnutím do komory je osvědčenej způsob, jak je k tomu dokopat. A zadarmo :D
PS: Pyl se píše s tvrdým.
V míru.


Holka si může vybrat ne;) já sem jen přihodil další z možností.

PS: Pyl se píše s tvrdým, to snad nemyslíte vážně, fakt?! :teef: To abych ho začal psát s měkkým, protože ta zatáčka pod barákem je moc prudká? Nebo ne?
Ahoj a zase dekuji za rady a pridavam zase nejake fotky meho kyti a to jako dukaz ze nejsou zlute a nedokrmene(spise krapet naopak) a vubec jak to roste.Wdowky putovaly do tmy(1.foto- 2x WW) a pak 3fotky zleva do prava(cela bedynka) .Teplota a vlhkost jsou ted OK.Zatim se mejte.Mnau.
Rasta_pasta
to MNAU, pokud chcecš zpomalit, či eliminovat růst těch vdovek do výšky, tak zlámej, nebo aspoň nalom ty nejdelší větve. Vím že to zní barbarsky, ale konopí je houževnatá rostlina a přežije to. a ty tím docílíš menší výšky a zpomalení růstu.

Je to odzkoušený... Jinak K+ letí za celkovej groow.
Máš to pěkný
Mishelou
Kde to vázne MNAU? Jak se holkám daří?
Zdravim vas vsechny a chci vam predvest moje kyti jak rozkvetlo do krasy.Palicky jsou tvrde jako beton a za 14 dni ukonci svuj pozemsky zivot.Pred koncem jsem vsechno kyti proplachla vodou a enzimama a zalevam jen malo a pred koncem tak 5 dni nebudu zalevat uz vubec a poslednich 48 hodin budou mit jen tmu a pak riz a pujdou do nebicka holcicky.Tak se kochejte a pak uz budou jen konecne fotky po sklizni a vazeni urody .Vase MNAU(ka).
Budte pozdraveni kamaradi growersky.Nejaky ten patek jsem tu nebyla a tak hlasim ze urody bylo 120g. Na zacatek to nebylo spatny ale nespokojim se a chci jit dal alespon na 150g. Ted jsem zasadila rezy a dala jsem prez ne microtenove sacky aby si udrzely vlhkost.No jde mo o to jak dlouho tam sacky mohu nechat,praktikuje to tu nekdo?
PsYcHo84
muzes je tam nechat treba tyden, s tim, ze je 2x denne sundas aby se v tom pytliku vymenil vzduch
Vsem dekuji za rady a shrnutovzato,sacky jsou ze zacatku dobra vec .Udrzi hodne vlhka a klonatka se zakoreni bez problemu.Vetrala jsem to 1x za den a pak jsem ustrihla rohy jak rika Nakasi a to asi po tydnu,pak jsem uz koupila zvlhcovacku.Triakovy tentononc se take osvedcil protoze ho mam jen tak na 1/4 a teplota je kolem 25C a vlhkost dosahuje az 70%. V prumeru je tak kolem 60% vlhkost a 26C.Davam fotecky po sundani sacku.Mejte se krasne,zatim.
tekknou
:to MNAU
Zdravim ,musim rict,ze peknej grow,jinak ja jedu taky vetsinou vlkhkost kolem 70% v prumeru 50-60% i kdyz tak 14 dni po startu se toho nebojim a nalozim jim trebas az kolem 85-90%.Koukal jsem ze se budes asi chystat i ohybat,taky jsem poridil ty samy kolinka ,ale jeste jsem to pomoci nich nezkousel ladit,nebyla by trebas nejaka podrobnejsi fotesa ,jak si to potom ohnula:)?Ď!Otazecka na zaver:neuvazovala si o objemnejsich kvetnicich,pokud tedy mas v planu jet jeste soil?K+ slecno;)
Eloren
Zdravíčko máš to moc pěkné, ale nebylo by lepší dát ten pacháč ven kvuli místu ? Musel jsem si šťouchnout :D (only joke) K pluss
DEVIATIO
ja ten sacek sundavam max jednou denne,nekdy ani to ne a je to v cajku[a to tam mam min mista nez tadyhle mnau] takze se toho nebojte a neplaste...

zdary,deviant
Ahojky ve spolek.Tak holky jsou uz zase o nejaky ten cm vetsi a jsou prosrihany a naohybany kolinky.Teplota 24-28C. Vlhkost 55-65%. Pristi tyden v patek vymenim B-W zarovky za Red spektrum a nastavim 12-12.Zacala jsem jim davat Guano a P+K a zizalouchove hovniska. Top 44 se opet tahne za slunickem Super Skunk se vetvi a Belladonna kosati.Uz se zase tesim az se zacnou ochlupovat jsou pak mnohem hezci.Pa.
Ahoooj kuci,tak se zase hlasim po kratke odmlce a upozornuji vas ze moje kyti zacina kvest.Vymenila jsem zarovky a dala jsem jim moc velke dobroty Guano a Vermikompost a hned na probuzeni poupat Fosfor a Draslik od Plagronu(jsem si objednala z Growshopu).Vlhkost jim zatim necham kolem 60% (jasne ze jen chvilku...se vi).No a jsem zatim nadmiru spokojena s kytickama oproti I.Growu,zvlhcovacka udela moc a moc dobre prace a o pytlikach ze zacatku ani nemluve II.Grow je o 90% lepsi nez I. o tom zadna.Uz se tesim na III.Grow budou mit novou Purple 125W na start a novej modylek se mi chysta OrangeBud ,vime.Tak to tak nejak vsechno...tak se mejte kuci a holky.:girl: MNAU
Jo,jo aktualizace tak prosim.Pridala jsem Guano 3 polevkove lzice na kvetnik a zalevam vodou s CocoNova A+B a P+K (od Plagronu) s Ec 1,3.Teplota je od 17C do 26C a zvlhcovacka zatim dela 50-55% vlhkosti na 1/2 vykon.Tak to tak zatim vse,mejte se.
DJmaxx: jo bylo to v profilu ale je to teda tady :Skrinka 120s x 90v x70h 3x125W .To k te vysce kvetin: dela to to modre(bile) svetlo protoze to zlute(cervene) hrozne taha kytky nahoru.Jinak "kociruji"kolinkama a vcasnym prepnutim 12-12 tedy na kvet. To vis ze se do Haze nepustim, ta je jak fazole.Prednost maji "indiani" max. 50/50 se sativou a to uz jsou honky s nuzkami a kolinky.Tak vsem zatim mnau a to doslova.
Ahoj,tak sem tam zase neco,uz to kvete jako o zavod(v kveteni).Nasypala jsem jim zase Guano a dala P+K.Jak pisi u Plagronu tak takove mnozstvi.Jo a osrihala je zase,sem tam lupen ,takovej jako punk.No tak to asi tak vse.Diky za K+ vsem.
cix
Ahoj, máš to hezké ;)
Šlo by nějaký makro? I s měřítkem (zapík)?
Jo makro tak neco teda tady:
xy_SVK
To sa spoj so 400w-om
Pratele groweri,tak jsem zase zalozila novy grow,dokoupila jsem kvetinacky (ctvercove) jelikoz jsem chtela zkusit pestovani v hline tak jsem koupila POWER MIX(45L za 309 Kc) jiz namichany substrat v Growshopu v Jihlave( ma dobre ceny!!!):http://www.growworld.cz/
k tomu jsem dostala hnojiva 4Power (4 lahvicky na zkousku a 5% slevovou kartu) mohu rici jeste k substratu ze je predhnojeny,propareny(bez skudcu) a ze jsem zacala dohnojovat az ted.Kytky to poradne nakoplo protoze se rozjely jak o zivot.Dobre hnojivo za dobrou cenu (davam fotky substratu i hnojiv zkuste to protoze levneji uz to asi nejde).
Tak a neco o kytickach : mam ted Nebulu, AK-48,Super Skunk a Super bud od Eda Rozenthala,vse z klonu.Nebula dela krasny kerik a ani se nezastipavala.Super Skunk se da zvladnout kolinkama a AK se musi zastipovat jak o zivot.Super Bud E.R. je taky v pohode a delam s nim poprve takze nevim jak to pujde,zatim se nejak netahne a da se zvladnout. Zhruba po 3 tydnech rustu jsem vymenila zarivky a prepla 12-12 a zacinam kvest.Az bude zase neco noveho dam o sobe vedet. MNAU.
Jeste pocatek kvetu (tyden po prepnuti 12-12),dohnojovano 4Power od Industrial.
Santha
Moc solidní zahrádka, nemáš problém s větší vlhkostí v květu? Přece jen tolik zeleně si dokáže pěkně zapařit :D. držím palce
to Santha :
Ne kdepak protoze,pak vyndam zvlhcovacku a jsem schopna ufem vytahnout vlhkost az na 40% v plnem kvetu a to jen diky regulatoru otacek.Jinak ted musim dokonce zvlhcovat a to pomerne dost 1/2 vykonu zvlhcovacky ,takze tak pohoda.Ted budu prostrihovat a ohybat tak dam fotky pred a po protoze prustrih je nutnosti a ohybani jakbysmet.Tak zatim a klidne se ptejte.MNAU.
Ahoj,ahoj (Bobe).Tak 1/2 prostrihana a kolinkama pokroucena,zatim vse bez problemu ,teplota 17-19 noc 23-26 den ,vlhkost 50-60%.Zatim nechavam jet UFO na 1/4 vykonu,pozdeji v kvetu na 1/2 az 3/4 na konec fofr ve tme na dva az tri dni ,prej to dela zazraky(vice THC a tak). Jinak dohnojuji Bloomem 4 Power , 1,3 - 1,5 Ec a to tim ze 1x hnojeni a 1x voda atd. porad dokola.
Ahoj,ahoj (Bobe).Tak 1/2 prostrihana a kolinkama pokroucena,zatim vse bez problemu ,teplota 17-19 noc 23-26 den ,vlhkost 50-60%.Zatim nechavam jet UFO na 1/4 vykonu,pozdeji v kvetu na 1/2 az 3/4 na konec fofr ve tme na dva az tri dni ,prej to dela zazraky(vice THC a tak). Jinak dohnojuji Bloomem 4 Power , 1,3 - 1,5 Ec a to tim ze 1x hnojeni a 1x voda atd. porad dokola.
Kwjetoň
ahoj, jsem zvědavej jak ti to vyjde s těma hnojkama 4 power, já je dostal taky (v pražskym growshopu) ale zdály se mi od pohledu podezřelý, takže používám jen tu príma odměrku, co u toho byla.. :) joa ještě něco, slyšel jsem že regulovat větroň na víc jak 1/2 není vůči němu úplně košér, motor imho dostává co proto, ale třeba je to mejlka.. tak držim palce ať to fouká a roste.. ;)
Q
rodney
Ahoj mnau je to fakt peknéé :) chcem sa len spytat čo ťa stala ta jedna Nurture Light 125W... .) vopred dík
FrYnK
Cus treba tady neni to primo nurtrelite ale je to vesmes to a same http://www.klecka.cz/growshop/Osvet...e-125w-red.html
rodney
jo dík a tak sa vystkytla dalsia otazaka :P ze ono je to vpodstate jedno ci kupim 125w usporku od growshopu za 1000sk pribl... alebo s baumaxu za 160sk??? pls aky je v tom rozdiel?
FrYnK
Tak jestli sezenes v baumaxu 125 W uspornou zarovku ktera ma stejny nebo podobny parmaetry jako ta z growshopu tak proc ne v tom rozdil nebude ale myslim ze malo kde se koupi takova usporka ptze tohle jsou vetsinou usporky delany primo na pestovani... normalne do domacnosti se takhle silny usporky nedelaji
rodney
jj jasne chapem :) tak dik za radu :) po niesom sa pozrem .)
Mnau mas fakt krasne ,,holky" sledujem a držím palec :)
FrYnK
JEnom pro informaci.....mnau uz tady 8 mesicu nic nenapsala tenhle thread uz neni aktualni :)

Dalsi vec je ze muzes koupit treba vic menewatovejch usporek....a taky se pod nema da rust...
rodney
a neni lepsie mat jednu silnejsiu ako viac malych? co je vyhodnejsie?
FrYnK
jedna silna prosviti vic do hloubky a ve stejny watazi jako bude tech vic slabsich bude mit vic lumelu ... vic slabsich zase lepe rozprostre svetlo po plose a prosviti kytky z vice stran :) zalezi co je vhodnejsi pro tvou pestirnu
rodney
no ved prave to neviem akurat na nom pracuje je s chladnicky rozmery teraz neviem ale tak pribl je to 70s 70d a vyska tak cca 110 ale je to fakt len od oka... a rozmyslam ze dam asi tu jednu 125.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma