Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Rastova skříňka no.2 - Klikni zde pro originální téma
Rasta_pasta
Zdravim,

)stručně úvod : :
tak jsem se rozhodl hodit sem mé druhé počínání v oblasti indoor pěstování, takže raďte, ptejte se, nebo se jen koukejte jak se to vyvýjí, snad ke zdárnému konci.

a teď k fakta : :
- osazenstvo 4x ww + 2x Herijuana (ty herijuany tam jsou zatim tři, ale jedna tam je jen na dokvetení, počítám cca ještě 14 dní)
- slunko 250 sodík (stará Tesla)
- stínítko home made A-wing (hliníkový plech)
- systém pěstování jsem zvolil ScroG
- rozměry boxu +- 150 x 90 x 55 (v x š x h) přesné info dodám
- pěstební nádoby 10l kýble (dostal jsem zadarmo v obchoďáku :-)
- pěstební médium je lignocel( kokosové vlákna)+ 1l vermika do každého kýble
- vzduchotechnika se skládá z jednoho eura na odtah 160m3/h ve stropě pěstírny, prítahy jsou polo pasivní.V druhé části skříně jsou ve dně tři 8 cm díry a do pěstírny ženou čerství vzduchskrz přepážku 3x 9cm kompáky. Na ofuk mám jeden klipsňák
- vlhkost neřešim, protože jsem řezi dostal již vzrostlé a šli hned na 12/12 a u zvlhčovačky mám rozbitou nádržku na vodu :-(
-hnojiva jsou od Bionovy a AH (Coco novaA+B, BN ZYM, BN pk 13-14, a od AH je to Excelator pro růst i květ)
-ph měřim bohužel pouze akvarijníma kapkama, ale myslím že se s nima dá udržet kolem šesti +- na dvě desetiny


No to bylo něco k faktům a teď, jak to všechno začlo...
No start nebyl úplně povedenej, řezy byly s 10 dením spožděním a ještě v trochu jiným stavu než jsem počítal...místo pěknejch keříků jak bylo domluveno, jsem dostal 6 "klacků" v kelímkách od pifka. Už tento fakt se docela vylučuje s původní myšlenkou rojzet ScroG.No ale když už jsem si dal takovo práci s tou sítí, tak jsem si řekl že to prostě dám, kdyby trakaře padali. Další né úplně hladce probíhající akce, byla příprava substrátu a nerudovská otázka co se starým?Přece jenom je okaté když vynáším z pěstírny kýble plné hlíny u prostřed sídliště:-)No nic, po 4 hodinách míchání substrátu a likvidování starého a jednom vypitým jabčáku jsem konečně přesadil kvítí do adekvátních nádob a šoupnul je do boxu, ale hlínu respektivě lignocel mám za nehtamaještě teď. Pak přišla na řadu výměna A-winga za novej (větší, materiál s větší schopností odrážet světlo,ale tenčí plech, z čehož plyne, že se kroutí jako prase, to musim ještě doladit. No a nakonec instalace sejta...Moje podnapilá hlava pořád přemejšlela, jak že tam mám ty krasotiny loupnout, abych využil celou tu plochu, když mám jen 6 větví. No pak mě utkvěla v hlavě myšlenka, že je konopí původem plevelná rostlina tudíš zmákne všechno. Vůbec sem se s tim nesral a síť jsem dal opravdu nízko, takže ty kytky jsou vlastně pod ní téměř horizontálně a nad síť vylezou sekundární větve.Je to něco za něco, využiju víc místa a bude větší množství pálek, ale přijdu o ty největší vrcholový šišky, no ale co. Když ScroG tak Scrog.

Tak to je asi vše k začátku a teď už chyběj jen nějaký ty fotečky, na který si budete muset počkat, bo mě odjel foťák do Prahy a vrátí se mi dneska večer, takže zítra už by to mělo být se wším wšudy.
Takže zítra ....
Rasta_pasta
zdravim smokers,
takže jsou zde slibovaný fotky a sice:

1. boxík na tajňačku
2. boxík...
3.elektro a 3x pasivní přítahy vzduchu
4. kompoví větráčky pro přívod čerstvého vzduchu, do pěstírny
5. mňamky pro kytizzz
Rasta_pasta
jak sem už psal, tak posátku rasta boxu tvoří 4xww a 2x herijuana.
No pak tam bydlí ještě na dozrání jedna kytka, na ktreou mi bohužel včera spadlo síto a zmastilo ji, takže jsem byl nucen amputovat ji hlavní šišuli :-(

6. Holky se sítí
7. herijuana
8.ww
9. tak to je ta zmaštěná...
10. a holky v domečku
Rasta_pasta
Zdravim all growers

tak jsem tady s novými aktualizacemi...

Po dvou dnech co jsem nechal kytizz, ať se trochu proberou z toho přesazení a novýho prostředí jsem se rozhodl nainstalovat tam síť !!!!
Sám sem zvědav jak si qvětena s tímto úkolem poradí,jak jsem psal už víše měl jsem domluveny zaštípnuté keříky, ale skutečnost byla naprosto jiná. Takže jsem tam kyti naohejbal téměř na ležato a uvidíme jak si poraděj.

Zalito vodou s Enzymama od BN + Excelatorem od AH.
Ph zálivky 5,9
enzymi i excelator jsem aplikoval poloviční dávku, tzn. Zym- 1ml/2l Exc. - 0,33ml/2l

A teď nějaký fotečky:
1. No coment
2.bílá vdovka
3.šišule z té kyti, co jsem zlomil při přesazování :-(
4.ještě jednou všechny holky
5.a tady už jsou terorizovaný sítí
6.síť z profilu
Rasta_pasta
koukám že mě to dvě fotečky nenačetlo, takže jsou i popisy rozhozený. Chybí tam ww a ta větývka co se zlomila
Rasta_pasta
Tak jsem tady o5 s aktalizací foteček.
Jsou focené 17.9. takže v smém dnu qwětu.

Včera jsem dal první várku hnojiva BN Coco nova A+B. Od každého jsem dal do 2 litové zálivky 2 ml hnojky + AH excelator 2ml/2l.

Snažil jsemse trochu ty kytky roztáhnout po té síti, ale obávám se že už moc nevyjedou, no ale uvidíme.

Ph zálivky 5.6, teplota za světla 22 stupňů

Teď ty fotečky:

1. kytiz z hora (bohužel se mi nepodařilo ani zdaleka vyplnit prostor)
2. detail WW
3. pohled na stonky (už po prostříhání spodních větví)
4. další pohled z boku
5. klipsňák na ofuk + 2x pc větráček pro přívod čerstvého vzduchu

Jinak koukám že to tady příspěvkama praská ve šwech :)) nestiďte se a poraďte, nebo zkritizujte. Proto tady přece G je, ne?
Rasta_pasta
hmm, tak ty fotky, ne?!?
Rasta_pasta
takže další malý fotoupdate z 13 dne qvětu...
Rasta_pasta
jinak teploty: za světla 20 -23 stupňů
za tmy 8-11 stupňů !!!

Ty teploty za tmy se mi zdají být dost nízké, nicméně kytičky zatim nbevykazují žádné známky toho, že by to nedávali. Jaké máte zkušenosti s teplotami pod 10 stupňů?

ph 5,8 , hnojeno BN coco nova A+B 8ml/2l
Zedy
Nebylo by dobrý natřít i dno skříně?
Hanulkááá
citace:
Původní příspěvek od Zedy
Nebylo by dobrý natřít i dno skříně?


Myslím,že to je zbytečny,nemluvě o tom,že při Scrogu je zaplněná celá půdorysná plocha skříně a lampa na dno ani nedosvítí;).
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Hanulkááá


Myslím,že to je zbytečny,nemluvě o tom,že při Scrogu je zaplněná celá půdorysná plocha skříně a lampa na dno ani nedosvítí;).


Význam by to mělo když byly kytky ještě malý, teď když je to takle prorostlý, tak je to jedno;)
Rasta_pasta
to Zedy: Myslíš že by to byl nějaký znatelný rozdíl, kdyby bylo natřený i dno boxu? (Pomineme-li fakt, že to má být Scrog, jak psala Hanulka)?

Jinak jakej máte názor na přihnojování v qvětu PK 13-14, když standartně hnojim dvousložkovim papáním A+B od BN, kdy to Béčko už nějakej ten fosfor a draslík má. Co myslíte nespálim tím krasavice, když jim tam fouknu i tu 13-14ku?
PKcko tam lij, to nicemu neublizi. Ja treba do hliny na venky leju na 10 litrovou konvu kolem 40ml PKcka. A aji doma v bedne sem ho pouzival, I do hydra. Neboj kdyz budes pridavat s rozumem tak se nic nestane a kytkam tim pomuzes
Rasta_pasta
citace:
Původní příspěvek od Disaster:-)
PKcko tam lij, to nicemu neublizi. Ja treba do hliny na venky leju na 10 litrovou konvu kolem 40ml PKcka. A aji doma v bedne sem ho pouzival, I do hydra. Neboj kdyz budes pridavat s rozumem tak se nic nestane a kytkam tim pomuzes


Tak jsem nastolil PK kůru, jak psal Disaster ale začli mě u kytek žloutnout konce listů (asi spálený hnojkama, ale napsal mě taky vliv teplot),
takže asi zase vysadím protože dávkováním to nebude, dal jsem čtvrteční dávku, než je na obalu...

Co myslíte? foto přidám zítra?
Rasta_pasta
ten vliv teploty mě nikdo nepsal, ale napadl:-)
Sem lama a neumím psát...
Anarchy99
Jo souhlasím, vyvarovat se velkým teplotním výkyvům. Teplota pod 10 °C je stresující a má přímý vliv na fotosyntézu.
no spis jde o to ze pri nizsich teplotach se zstavuje transport urcitych prvku v kytce. Proto treba na podzim nektery kytky fialovi atd... je to tim ze se tam proste blokne fosfor ono to sfialovi jako pri jeho nedostatku. Toz zatim.
Rasta_pasta
to -Ra-

proč jsou kytky rostlí tak jak jsou, je psáno na začátku treadu. Měl jsem slíbeno 6 zaštípnutejch keříků a né šest "větví" jak je vidět na prvních fotkách...Jsem si moc dobře vědomej toho, že na ScroG jsou to opravdu nevhodné kytky, ale už to jede, takže teď už to nebudu určitě mněnit...

Těch teplot se opravdu obávám, ale koukal jsem že v Tescu maj takovej malý topeníčko s větrákem za 250,- což je lukrativní cena, tak se tam skusim zejtra otočit a asi si ho koupim. (za předpokladu, že to nebude mít větší zpotřebu, než lampa samotná :-)
jinak pochybuju, že to bude mít termostat, ale asi mjenom nějaký dva,tři stupně intenzity ohřevu, tak bych to chtěl zkombinovat se spínacíma hodinama. Myslím že by to mělo bejt reálný...

co na to zkušenější?
Rasta_pasta
Tak zase nějaký novinky...
O víkendu jsem koupil 400-800 W halegenové topidlo a snažím se přez den přítaápět.
Když je zapnuté topení (za tmy) tak maj kytizz 25 stupňů a když se svítí, tak maj "jenom" kolem 22 stupňů. Nemůžou z toho bejt kytky nějak stresovaný, když maj v za tmy větší teplotu, než za když svítím?

Jinak co dva dny se snažím trochu redukovat listí, aby svítilo na co největší část kytek...

V pondělí dostaly dávku PK 13-14 1ml/2l + ah excelator 2ml/2l

Jinak asi u dvou kytek mi začli žloutnout a usychat konce listů (nevim jestli je to z fotky dobře vidět,dodám lepší foto) myslíte, že je na vině teplota, nebo hnojení?
Matrixx
to Rasta_pasta: spíš vyšším obsahem hnojiv,ale pokud je to málo, tak bych se tim moc netrápil a zažloutlé konce normálně odstřihnul... doporučil bych propláchnout čistou vodou s enzymy.... :wink:

Pěstu Zdar
Rasta_pasta
to Matrixx : díky, taky si myslím že je to hnojivy, nicméně u dvou kytek je to dlouhodobějšího rázu (cca 3 tejdny...)

Jinak koukal jsem že topeníčko pomáhá, tak sem hned klidnější. Je zapojené přez spínačky a topí po 20 minutovejch cyklech, když se nesvítí.Pořád není zapnutý z jedinýho důvodu, je mi líto mí t docela "malou"spotřebu u lampy (250W) a topením tomu dávat 400-800W.toď jediný důvod.
Rasta_pasta
přidávám zase pár foteček, nicméně tentokrát jsou opravdu nezdařené, bo alkohol je sviňa a když ti lítaj ruce tak prostě dobrou fotku neuděláš...
foceno 9.10.
Teplota 16 stupňů za světla 14 za tmy :-(
krmeno BN A+B 10ml/2l a AH Excelator 2ml/2l

Kytiz jsou nádherně pocukrovaný a brutálně lepěj !!!
Co se týče kvantity, tak tendle gruw není zrovna moc povedený, ale doufám že to zachrání kvalita. Nůžky už jsou celý černý a těšim se až to z nich seškrábnu.
Jinak už jsem se jednou ptal, ale nikdo mi neodpověděl. Může mít nějaký vliv, kdyby měli kytiz za tmy vyšší teplotu, než když svítím???
Mám tam sice topeníčko, ale mám ho daný přez spínačky tak, aby se to nevytopilo víc jak na 20 aby nedostaly holky šok (když je rozsvíceno, tak je teplota 14-20 stupňů, dle počasí).

Napište co si o tom myslíte
Jinak se budu snažit dodat lepší fotky:-)
Pěstu zdar
Rasta_pasta
Tak jsem tady o5 s drobnou aktualizací...

Kytičky jsou ve 40 dnu qvětu,
- teplota za světla 18 C
- teplota za tmy 15 C (jen díky halogenovýmu topítku, co jede all 12 h)
- Hnojeno střídavě BN A+B 10ml/2l k tomu AH excelator 2ml/2l, nebo jen BN Zym 1ml/2l, jednou týdně přidáno BN PK 13-14

Jinak WW vypadaj, že budou dozrávat dřív, než te Herijuana (ty dva kýble uprostřed). Stav rostlinek, je takový, že na to že měli a částečně maj docela nízké teploty, tak jsem mile překvapen(oproti začátku..).
Paličky se docela nafukují a lístečky se dost cukrují. Jinak jsem spozoroval, že listí co jde přímo z palic je takové divně "tuhé" jako papír. Když ho vezmete do ruky, tak se neohne,ale láme. Myslím že je to způsobeno tím, že mám lampu danou docela nízko kvůli nízkým teplotám, ale nevidím v tom nějakej velkej problém...
síťka je vyplněná pouze tak z poloviny, ale na tu bídu jak to vypadalo na začátku, jsem vděčnej i za to.

Takže lets go fotos :
Rasta_pasta
tak a ještě nějaký další foečky
dejaVuCV
Ahoj, no nevypada nejhur vzhledem k trablum s rizkama.
K ty teplote (vetsi v noci nez ve dne): nemyslim si, ze je to problem. Teplota je ok (v mezich), u kytky muzou normal fungovat jeji metabolicke pochody... dle myho, netrap se tim.
Jo a ty listky se mi na palicich lamou taky (kdyz na ne sahnu). Kdyztak jukni na muj thread (odkaz v podpisu).
Preju hodne zdaru.
PS: Jak to mas s tvrdosti palic? Ja je mam jak sutry, az sem koukal. Uvidim ale az po ususeni.
Rasta_pasta
Brý ráno všem rozespalým pěstitelům a pěstitelkám:rasta:
Tak se bohužel začínají naplňovat mé noční můry.
Teploty klesaj a klesaj a ...
Paradoxně mají kytizz větší teplo za tmy, než ve dne (15C,13C),
ale takovéto teploty se mi zdají být už mezní pro nnormální fungování a látkové výměny a přeměny u kytek ::(:

Takže mám dotaz :
jakej praktickej vliv bude mít úplné vypnutí větráku na odtah? Když už to trochu vyhřeje lampa, nebo box vytopí topeníčko, tak mě odtah veškeré teplo vycucne :(
Myslím si, že by výměnu vzduchu měl zaručit větrák na ofuk, kterej by ten starej vzduch tlačil ven komínem. Přítah čerstvího zaručujou 2x8cm větrákčky z počítače.

Prosím poraďte, jak mám tudle zapeklitou situaci řešit, popřípadě jakej by mělo vliv na kytky, když bych jim na max.poslední 3 tejdny vzal odtah?
dejaVuCV
ad vypnuti vetraku:
Vymena vzduchu ve skrini je jedna z nejdulezitejsich veci. Zajistuje zdravi rostlin (odolnost proti plisnim a ostatnim skudcum). Pokud to jde, zkus ten vetrak nejdriv jen zpomalit. Koukam, ze tam mas na odtah Euro, tak to je pocitam na 220V, tak bud regulator, nebo to resit casovacem. Chvili vetrat/chvili ne.
Budu ted resit stejnej problem - neodizolovana puda, ted je tam 10-11°C. Az to budu delat, popisu projekt v nejakym threadu.
At se dari, dejaVu.
Rasta_pasta
jsem tu s dalšíma novinkama...

tak s tím odtahem a vysáváním tepla z boxu sem to nastavil tak, že jsem ho píchnul na spínačky a jednou za hodinu se spustí na 20 minut Euro a myslim, že dostatečně zajistí výměnu vzduchu v boxu.

jinak včera jsem napasledy pohnojil BN A+B 10 ml/2l,
AH B/G Stimulátor 3ml/2l
BN Zym 1 ml/2l
PK 13-14 4ml/2l
Canna boost 2ml/2l

Dal jsem tomu větší dávky, než je psáno na etiketách, ať dostanou kytizz před průplachem pořádnou energetickou dardu :rasta:

Přemejšlím že nejdřív sklidím vršky a apodky tam nechám dojet, protože je mezi nimi docela rozdíl...

Bohužel nemůžu připojit aktuální foto, protože sem lama a v neděli jsem nechal v hospodě foťák a je v p***i, takže můžu smolit keš na jinej:(
Ale doufám že mě v tom kámoš nenechá a na posledních 10-14 dní mě půjčí svůj.
Co nejdřív sem zkusím hodit aktuální fota

PS: co si myslíte o postupné sklizni?

Čus bus
dejaVuCV
Ahoj.
Myslim, ze postupna sklizen neni na skodu, akorat nebude problem s pruplachem? O kolik dyl bys to chtel nechat?
Baaaj, dejaVu.
Rasta_pasta
hmm, myslim ze tak o tyden, max o dva.
A pokud se nepletu, tak kytkam delší průplach určitě neublíží...

zdar :rasta:
Rasta_pasta
Tak přátelé, jsou tady další fotečky a sice z 52 dne qvětu .
Včera jsem odstranil síť (pro další dění již nepotřebná) a dvě kytičky prostříhal, bohužel na víc mi nezbyl čas.
Mám pocit, že se po aplikaci Boostu od Canny paličky ještě naboptnaly a na tu počáteční bídu, to není zas tak hrozný...

K fotkám :


1. a 2. pohled na holky ještě se sítí
3. pohled na zohejbaný stonky - triple X
4. nějaký makro, nicméně spůjčeným foťákem nic moc...
5-8. fotečky jedné wdovky před manikůrou...
Capo
udělej si topení. Já mám v plechovce žárovku 100W zasypanou pískem. Mám to napojené na termostat takže není problém regulovat. Dneska jsem k ní zapojil další.
Dnešní plechovku jsem koupil v Tescu. taková plechová dóza v kuchyňských potřebách za 50,-
Tu 1. mám z tenisáků. Kdysi se dělaly do plechových obalů. Dneska bohužel jenom do plastu.
Nebo si to můžeš hodit na spínačky a nechat to jet třeba v intervalech 30 min. zapnuto a 1h vypnuto. Ten písek chladne fest pomalu.

NO ale myslel jsem že mám problém s teplotou že se mi kraje listů otáčejí nahoru dovnitř, ale ty to tak nemáš tak nevím kde mám sakra chybu. Asi to bude tím že mám vodu na zalívání mimo skřín a tak jak tu někdo psal šoky zimnou vodou na kořeny. Vyzkouším dávat teplou vodu a uvidím. Mrkni tady na můj problém. http://grower.cz/forum/showthread....6834#post616834


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma