Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
)stručně úvod : :
tak jsem se rozhodl hodit sem mé druhé počínání v oblasti indoor pěstování, takže raďte, ptejte se, nebo se jen koukejte jak se to vyvýjí, snad ke zdárnému konci.
a teď k fakta : :
- osazenstvo 4x ww + 2x Herijuana (ty herijuany tam jsou zatim tři, ale jedna tam je jen na dokvetení, počítám cca ještě 14 dní)
- slunko 250 sodík (stará Tesla)
- stínítko home made A-wing (hliníkový plech)
- systém pěstování jsem zvolil ScroG
- rozměry boxu +- 150 x 90 x 55 (v x š x h) přesné info dodám
- pěstební nádoby 10l kýble (dostal jsem zadarmo v obchoďáku :-)
- pěstební médium je lignocel( kokosové vlákna)+ 1l vermika do každého kýble
- vzduchotechnika se skládá z jednoho eura na odtah 160m3/h ve stropě pěstírny, prítahy jsou polo pasivní.V druhé části skříně jsou ve dně tři 8 cm díry a do pěstírny ženou čerství vzduchskrz přepážku 3x 9cm kompáky. Na ofuk mám jeden klipsňák
- vlhkost neřešim, protože jsem řezi dostal již vzrostlé a šli hned na 12/12 a u zvlhčovačky mám rozbitou nádržku na vodu :-(
-hnojiva jsou od Bionovy a AH (Coco novaA+B, BN ZYM, BN pk 13-14, a od AH je to Excelator pro růst i květ)
-ph měřim bohužel pouze akvarijníma kapkama, ale myslím že se s nima dá udržet kolem šesti +- na dvě desetiny
No to bylo něco k faktům a teď, jak to všechno začlo...
No start nebyl úplně povedenej, řezy byly s 10 dením spožděním a ještě v trochu jiným stavu než jsem počítal...místo pěknejch keříků jak bylo domluveno, jsem dostal 6 "klacků" v kelímkách od pifka. Už tento fakt se docela vylučuje s původní myšlenkou rojzet ScroG.No ale když už jsem si dal takovo práci s tou sítí, tak jsem si řekl že to prostě dám, kdyby trakaře padali. Další né úplně hladce probíhající akce, byla příprava substrátu a nerudovská otázka co se starým?Přece jenom je okaté když vynáším z pěstírny kýble plné hlíny u prostřed sídliště:-)No nic, po 4 hodinách míchání substrátu a likvidování starého a jednom vypitým jabčáku jsem konečně přesadil kvítí do adekvátních nádob a šoupnul je do boxu, ale hlínu respektivě lignocel mám za nehtamaještě teď. Pak přišla na řadu výměna A-winga za novej (větší, materiál s větší schopností odrážet světlo,ale tenčí plech, z čehož plyne, že se kroutí jako prase, to musim ještě doladit. No a nakonec instalace sejta...Moje podnapilá hlava pořád přemejšlela, jak že tam mám ty krasotiny loupnout, abych využil celou tu plochu, když mám jen 6 větví. No pak mě utkvěla v hlavě myšlenka, že je konopí původem plevelná rostlina tudíš zmákne všechno. Vůbec sem se s tim nesral a síť jsem dal opravdu nízko, takže ty kytky jsou vlastně pod ní téměř horizontálně a nad síť vylezou sekundární větve.Je to něco za něco, využiju víc místa a bude větší množství pálek, ale přijdu o ty největší vrcholový šišky, no ale co. Když ScroG tak Scrog.
Tak to je asi vše k začátku a teď už chyběj jen nějaký ty fotečky, na který si budete muset počkat, bo mě odjel foťák do Prahy a vrátí se mi dneska večer, takže zítra už by to mělo být se wším wšudy.
Takže zítra ....
zdravim smokers,
takže jsou zde slibovaný fotky a sice:
1. boxík na tajňačku
2. boxík...
3.elektro a 3x pasivní přítahy vzduchu
4. kompoví větráčky pro přívod čerstvého vzduchu, do pěstírny
5. mňamky pro kytizzz
jak sem už psal, tak posátku rasta boxu tvoří 4xww a 2x herijuana.
No pak tam bydlí ještě na dozrání jedna kytka, na ktreou mi bohužel včera spadlo síto a zmastilo ji, takže jsem byl nucen amputovat ji hlavní šišuli :-(
6. Holky se sítí
7. herijuana
8.ww
9. tak to je ta zmaštěná...
10. a holky v domečku
Po dvou dnech co jsem nechal kytizz, ať se trochu proberou z toho přesazení a novýho prostředí jsem se rozhodl nainstalovat tam síť !!!!
Sám sem zvědav jak si qvětena s tímto úkolem poradí,jak jsem psal už víše měl jsem domluveny zaštípnuté keříky, ale skutečnost byla naprosto jiná. Takže jsem tam kyti naohejbal téměř na ležato a uvidíme jak si poraděj.
Zalito vodou s Enzymama od BN + Excelatorem od AH.
Ph zálivky 5,9
enzymi i excelator jsem aplikoval poloviční dávku, tzn. Zym- 1ml/2l Exc. - 0,33ml/2l
A teď nějaký fotečky:
1. No coment
2.bílá vdovka
3.šišule z té kyti, co jsem zlomil při přesazování :-(
4.ještě jednou všechny holky
5.a tady už jsou terorizovaný sítí
6.síť z profilu
Tak jsem tady o5 s aktalizací foteček.
Jsou focené 17.9. takže v smém dnu qwětu.
Včera jsem dal první várku hnojiva BN Coco nova A+B. Od každého jsem dal do 2 litové zálivky 2 ml hnojky + AH excelator 2ml/2l.
Snažil jsemse trochu ty kytky roztáhnout po té síti, ale obávám se že už moc nevyjedou, no ale uvidíme.
Ph zálivky 5.6, teplota za světla 22 stupňů
Teď ty fotečky:
1. kytiz z hora (bohužel se mi nepodařilo ani zdaleka vyplnit prostor)
2. detail WW
3. pohled na stonky (už po prostříhání spodních větví)
4. další pohled z boku
5. klipsňák na ofuk + 2x pc větráček pro přívod čerstvého vzduchu
Jinak koukám že to tady příspěvkama praská ve šwech ) nestiďte se a poraďte, nebo zkritizujte. Proto tady přece G je, ne?
jinak teploty: za světla 20 -23 stupňů
za tmy 8-11 stupňů !!!
Ty teploty za tmy se mi zdají být dost nízké, nicméně kytičky zatim nbevykazují žádné známky toho, že by to nedávali. Jaké máte zkušenosti s teplotami pod 10 stupňů?
to Zedy: Myslíš že by to byl nějaký znatelný rozdíl, kdyby bylo natřený i dno boxu? (Pomineme-li fakt, že to má být Scrog, jak psala Hanulka)?
Jinak jakej máte názor na přihnojování v qvětu PK 13-14, když standartně hnojim dvousložkovim papáním A+B od BN, kdy to Béčko už nějakej ten fosfor a draslík má. Co myslíte nespálim tím krasavice, když jim tam fouknu i tu 13-14ku?
PKcko tam lij, to nicemu neublizi. Ja treba do hliny na venky leju na 10 litrovou konvu kolem 40ml PKcka. A aji doma v bedne sem ho pouzival, I do hydra. Neboj kdyz budes pridavat s rozumem tak se nic nestane a kytkam tim pomuzes
Původní příspěvek od Disaster:-) PKcko tam lij, to nicemu neublizi. Ja treba do hliny na venky leju na 10 litrovou konvu kolem 40ml PKcka. A aji doma v bedne sem ho pouzival, I do hydra. Neboj kdyz budes pridavat s rozumem tak se nic nestane a kytkam tim pomuzes
Tak jsem nastolil PK kůru, jak psal Disaster ale začli mě u kytek žloutnout konce listů (asi spálený hnojkama, ale napsal mě taky vliv teplot),
takže asi zase vysadím protože dávkováním to nebude, dal jsem čtvrteční dávku, než je na obalu...