Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Zastrihnout, nebo nezastrihnout? - Klikni zde pro originální téma
Hadej
Ahoj vsichni!!!
Mam (nelly) dylema. Jsou to moje prvni kyticky a moc se mi libej, rekl bych ze se i docela povedli zatim, ale je mi lito je strihat. Chci zkusit metodu Screen of Green(ta mriz zelene). Muze mi nekdo zkusenejsi rict, co bych mel zlepsit a vylepsit? Neustale to zlepsuju, takze se kyticky maj (snad) fakt dobre... jsou jakmoje vlastni deticky:) I kdyz to nehulim a nekourim ani obyc cigara:) .

Dodatek: Kytí v podobe rizku jsem obdrzel 16.08. a od te doby uz to je dnes rekl bych 18 dni co se o ne peclive staram. Svitim jako v rustu a chystam se zanedlouho prepnout na kvet (je to dobrej napad uz ted?). Myslel jsem mozna ze bych nejak ustrihnul vrsky(v delce vhodne pro rizkovani), aby ten spodek mel vice svetla a byl to ve vysledku takovej koberecek soumernejsi v te mrizce...?

PH uzdrzuji na doporucenych hodnotach. Jinak vse potrebne by melo byt v mem profilu pod clankem, ale este to omrknu, treba se to nezobrazuje :mutant:

Kdyby se nic nezobrazilo, tak : Zpocatku 250W (sodik), po skonceni rustoveho obdobi 400W(sodik). Vlhkost 60-80%, teplota den:21-27C, noc:neco nad 10C. Hlina-plagron royalty mix, hnojiva plagron(roots, start up, bloom, kvet:) a este neco do postriku). Nevim co to je za odrudu.
Mr.MEN
Chtělo by to víc rozepsat:).
Mr. Figaro
:punk:STŘÍHEJ CO TO DE!:punk:
Arcichalid
ja bych to taky malinko strihnul at se to rozvetvi :) nebo z toho budes mit salamy a pozene to do vejsky tak davej bacha aby melo kam (nevym jak mas vysokou skrin.)
jufik
na kvet bych to jeste nedaval sou hodne male ale pokud chces kiticku co kvete budiz :]
Hadej
Tak oka, me se taky zdalo ze by to este chvili chtelo... ono to je castecne tou slabou vybojkou urcite ze to este neni vetsi, ale jen co zapojim tu 400W a nejak z boku dam tuhle 250W, tak to bude prosvitat vsechno uplne jinak a melo by to byl much more better rekl bych. Nebo ne????


Brzo pridam dalsi foto, jen co to ted nejak dovychytam kvuli te zime.
dap
Když to chceš střihnout, tak hned... nejvyšší čas. Jinak to není zlé, jen málo hlíny je v květináči. Budeš to ještě přesazovat? Jaký je objem květináčů? Škoda že nevíš co je to za odrůdu...
Hadej
Ty kvetinace nejsou zrovna maly, jak jsem tak koukal na zdejsi fotky, tak jsou skoro nejvetsi a hlinu klidne este muzu prisypat. este mam pul pytle royalty mixu.
donCornel
nepoznam jak jsou velike kyti ale kvetinace bych klidne zvetsil a nestrihal....jen ohybal :) prisyp hlinu jj
sultan0069
to Hadej

já bych dosypal hlínu, ale se zastřihováním bych nepospíchal ...
Skoda že nevíš co je to za odrudu, nekteré nemají zastřihování rádi - můj názor nezastřihovat pokud nemusíš - vrchní palice je dycky nejlepší :D
Hadej
Moc ja dekovat za radu, ten od koho mam ty kytky taky rikal nestrihat. A potrebu strihat to nemam;) Mista dost. Ted jsem musel provizorne je umistit do sklepa a az zitra nebo pozitri jim udelam stalej domov, tak zase vyfotim a kopnu to sem.
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od iamnoting
to Hadej

já bych dosypal hlínu, ale se zastřihováním bych nepospíchal ...
Skoda že nevíš co je to za odrudu, nekteré nemají zastřihování rádi - můj názor nezastřihovat pokud nemusíš - vrchní palice je dycky nejlepší :D


Blbost. čistě tvůj neobjektivní názor.
krivkin
jestli chceš zkusit SCROG, tak bych asi ještě zastřihoval - jde o to, že to pletivo je nejlepší zaplnit co nejvíc....
sultan0069
to Mr. Figaro

jsem rád že jsi mě poučil že je to blbost ... předpokládal jsem že tu každý může napsat svůj neobjektivní názor :) tedy i já :sun:
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od iamnoting
to Mr. Figaro

jsem rád že jsi mě poučil že je to blbost ... předpokládal jsem že tu každý může napsat svůj neobjektivní názor :) tedy i já :sun:


Otázka byla položena : "Zastříhnout nebo nezastříhnout ?" Toto není ankentní otázka.
Takže nevím proč jsem píšeš tyto názory, když je to úplná blbost. Dobře rozepíšu se tedy.

Takže, jde o to jakým stylem chce pěstitel pěstovat, autor úvodního příspěvku udal Scream of Dream - ScrOG. Tudíš mu jsou velké centrální palice k ničemu. V této mětodě de o to, mít počet větví úměrný prostoru. Né moc, aby nebyly malinké paličky a zas né moc málo, aby to vůbec mělo smysl.
Takže abych toto uvedl na správnou míru :
Musíš počítat s tím že ti kytky vyrostou ještě tak o 2/3, jenže ve scrogu máš tu výhodu, že si s větvemi můžeš různě hrát a manipulovat, takže výška tě moc neomezuje a jde pak jen o ten počet palic - větví. U srcogu se nevyplácí hrr hrr hned přepínat do květu, já osobně nechávám kytky tak měsíc až 40dní na růstu aby se pořádně vyvinuly a vzpamatovaly se z toho zastřihávacího mučení, které jim růst zpomaluje. každopádně jedna univerzální rada jest : po posledním zástřihu nech kytí minimálně týden na 18/6 a až potom na 12/12, jinak se ti může stát že ti vršek "zakrní" a bude z něho mikropálka - né zas tak mikro no, ale když to uděláš jak říkám, vyhneš se tím případnému zklamaní. Podlě těch fotech co tam máš, stříháš fakt málo. Doporučuje se první zástřich nad 3tím patrem a pak už je to na tobě, já třeba zastříhávám každé druhé patro, někdy i každé patro aby bylo pořádný křoví. Není pravda že by některé odrůdy byly a některé nebyly dělané na zástřih, spíš jsou některé vhodnější než jiné.
Hadej
No... je z ceho vybirat v tech nazorech. Ja ted nepredpokladame zvetsuju pestirnu, takze az to tam naskladam, tak to v prvni rade vyfotim a pak vam reknu svuj nazor, kterej bude asi neco mezi tim vsim jestli souhlasite. Zas takovej Scrog to asi nebude, pac na to bych uz mel davno zastrihavat a ne se na to jen koukat jak to krasne roste, takze scrog zkusim u druheho pokusu. Tohle bude neco mezi a pac budu mit dve svetla, tak si myslim ze to nebude zase tak spatny. Budu tim padem svitit z vice uhlu a prostoupi to vic zelene = lepsi fotosynteza ne? Este ted shanim nejakej olejovej radiator, aby meli trochu vetsi teplo, pac to co maj ted se mi nelibi(asi 20C u spodu, u vrcholku je vic kvuli lampe). Mno najim se a jdu na tu new pestirnu chlapy:) Jo a vlastne jsem vam teda rekl uz co jsem chtel az potom:)

A kazdopadne diky za ty rady;)
JAHmaican
Prosim tě a to je tam chceš saunovat???
Těch 20-25C - to je super teplota, co by za to jiní ( kam se řadim i já) dali!! ;)
sultan0069
to Mr. Figaro

tak SORRY, já jsem přehlíd že jde o scrog - beru z5 :sun:
Hadej
Tak nejake ty new foto konecne...

1. To co jsem vytvoril pro me kyticky :love:
2. Doma mysleli ze "T plant the bomb":mutant:
3. Koupil jsem jim olejovy radiator poctive nemecke vyroby:bounce:
Hadej
Next:
2. S new radiatorem teplota postupne stoupa na podle me dobrou hodnotu. Netopi to prilis a az se ohrejou i okolni steny, tak to bude o necem jinem. Udelal jsem to tak, ze teplej vzduch od spoda proudi po stranach primo ke kytickam.:einstein:
Hadej
Next: Pro porovnani velikosti...
















Jinak uz chci dnes prepnout na kvet, aby mi to pak neprerostlo pres hlavu. Rizky jsem zasadil 8.8., takze rekl bych ze uz jem jim dal dost casu....???
mikymil
je tu někdo kdo mi názorně ukáže jak zastřihávat třeba na své kiti nebo na obrázku mám z toho trochu obavu že to pokazím a taky nevím kdy zastřihávat dík
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od mikymil
je tu někdo kdo mi názorně ukáže jak zastřihávat třeba na své kiti nebo na obrázku mám z toho trochu obavu že to pokazím a taky nevím kdy zastřihávat dík


:faq:

;)
bossfic
doporučuju FIM a hledat na FAQ...
bossfic
tady neco mas

proc zastrihavat



technika FIM
SkeletonX1
hele muj nazor nemusis ho vubec poslechnout, zastrihnout bys to mel budes mit alespon vedsi vynosy, ale tak 2-3 at z toho zas nemas ker jak krava na indoor by to melo stacit MUJ VLASTNI NAZOR
Hadej
Update... Jde se do kvetu!
Hadej
Mno tak mam na tom kua svilusek... svine jedny, ale uz jsem je vosprchoval necim co jim ma udelat vazne sqele od zaludku, tak uvidime... jinak jsem zjistil ze je to orange bud. dodam este nejake foto az bude cas.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma