Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Svítidlo - správná velikost ??? - Klikni zde pro originální téma
abra007xas
Ahoj Kluci

Udělal jsem si podle návodu na netu koryto tvaru okapu z nerez plechu. Délka asi 50cm a ted vzdálenost krajů ohnutých plechů od sebe je v mém případě 18cm. Není to málo???? Mě se to zdá OK. Ale kámoš co to viděl říkal, že si to mám roztáhnou, že je to málo? Svítim 400W T SUN AGRO + větrák ze strany chladí výbojku.

Podle mě se intenzita dá regulovat změnou výšky lampy a to podle mě stačí. jinak místnost mám tak 110cmx110cmx 3m.
ganjik
Chtel jsem se zeptat, jak vyhovuje stinitko z lampy poulicniho osvetleni!? Pisi to proto, ze jestli je to O.K. -ja si myslim,ze urcite - pro lidi z Brna - Sprava mesta Brna (Krenova) - rozprodava pouzite poulicni osvetleni = stinitko za par Kc.
Lemarc
Ganjiku

dik za dobry typ na svitidlo, řekl bych že to je OK
WiB
I stínidlo z pouliční lampy je konstrouvaný tak, aby osvětlilo nějakou plochu - na rozptyl. Ta plocha je trochu dál, takže když dáme lampu trochu dál od kytek, tak je to skoro ideální. Rozhodně si nemyslím, že to stínidlo je nepoužitelný! Rozhodně je lepší, než když si uděláš sám doma nějaký bez předvhozího propočítání zakřivení. No kdo jste z Brna, tak na Křenovu a máte to vyřešený.
Jinak abro: dá se použít vše, co odráží světlo :D
S tím bych si hlavu moc nelámal...
nemo
Wibe pozor ale na to, že intenzita světla klesá se čtvercem vzdálenosti, takže ve dvojnásobné vzdálenosti od zdroje je intenzita světla 4x nižší, ve trojnásobné už 9x nižší a ve čtyřnásobné už 16x nižší(pokud jsem teda neztratil poslední zbytky mých matematických znalostí.
Pro ilustraci: je- li intenzita vyzářeného světla ve vzdálenosti 10cm 20.000 lumenů, pak ve vzdálenosti 20 cm je to 5.000, ve vzdálenosti 30 cm 2.222 lumenů a ve vzdálenosti 40 cm už "jen" 1250 lumenů.
A 400 W výbojka má celkovou intenzitu vyzářeného světla 52.000 lumenů
Teď jsem stínítka (nebo spíš odražeče) konzultoval s odborníkem na osvětlovací techniku a on mě přivedl na zajímavou myšlenku. Existují stínítka, která odráží světlo tak, že má větší intenzitu na krajích osvětlované plochy než uprostřed. Tím pádem je lepší rozložení osvětlení na celé ploše. Až budu mít víc času, tak to s ním proberu podrobněji a dám vědět. Rozložení intenzity se dá taky orientačně změřit tzv. expozimetrem, co se dřív používal k fotografování (zeptejte se otce nebo dědy, třeby se nějaký někde vyhrabe).
Jednoduchý návod jak zjistit jestli ten odražeč co jste si udělali je v pořádku je, že světlo v noci (bez dalších světelných zdrojů v místnosti) namíříte na rovnou bílou plochu (nejlépe podlahu) a podíváte se kde a nakolik je kde ta plocha opravdu bílá. Z toho taky poznáte, jestli světlo svítí mimo plochu, kde budou kytky.
Taky jsem si všiml, při cestě do Kamenky za zahradama kde jsou osvětlovací sloupy řídké, že některé odražeče mají dost ostrý rozdíl mezi osvětelnou a neosvětlenou plochou a jiné ne. Ty první jsou podle mě lepší.
nemo
Proto taky řeším problém, když budu mít pěstírnu obdélníkovou, jestli není výrazně lepší mít 2x 250W než jednou 400 W. Jedná se mi hlavě o rozložení intenzity světla na plochu a ne o to, že 2x250 je víc než 1x400.
Kdo to dokáže spočítat? Spousta lidí má obdélníkový půdorys pěstírny.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma