Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Svítidlo - správná velikost ???
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
abra007xas
Stálý Člen

Karma uživatele abra007xas - 63% Pěstitelská

Nápad Příspěvek č. 1

Ahoj Kluci

Udělal jsem si podle návodu na netu koryto tvaru okapu z nerez plechu. Délka asi 50cm a ted vzdálenost krajů ohnutých plechů od sebe je v mém případě 18cm. Není to málo???? Mě se to zdá OK. Ale kámoš co to viděl říkal, že si to mám roztáhnou, že je to málo? Svítim 400W T SUN AGRO + větrák ze strany chladí výbojku.

Podle mě se intenzita dá regulovat změnou výšky lampy a to podle mě stačí. jinak místnost mám tak 110cmx110cmx 3m.

Old Post 27-03-2002 v 18:36 PM
abra007xas je offline   Profil uživatele abra007xas   Find more posts by abra007xas   Foto galerie člena abra007xas   Click here to Send abra007xas a Private Message   Add abra007xas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ganjik
Stálý Člen

Karma uživatele ganjik - 60% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Chtel jsem se zeptat, jak vyhovuje stinitko z lampy poulicniho osvetleni!? Pisi to proto, ze jestli je to O.K. -ja si myslim,ze urcite - pro lidi z Brna - Sprava mesta Brna (Krenova) - rozprodava pouzite poulicni osvetleni = stinitko za par Kc.

Ganjik

Old Post 29-03-2002 v 10:57 AM
ganjik je offline   Profil uživatele ganjik   Find more posts by ganjik   Foto galerie člena ganjik   Click here to Send ganjik a Private Message   Add ganjik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lemarc
Stálý Člen

Karma uživatele Lemarc - 41% PěstitelskáKarma uživatele Lemarc - 41% PěstitelskáKarma uživatele Lemarc - 41% Pěstitelská

Nápad Příspěvek č. 3

Ganjiku

dik za dobry typ na svitidlo, řekl bych že to je OK

Old Post 29-03-2002 v 21:49 PM
Lemarc je offline   Profil uživatele Lemarc   Find more posts by Lemarc   Foto galerie člena Lemarc   Click here to Send Lemarc a Private Message   Add Lemarc to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WiB
Stálý Člen

Karma uživatele WiB - 63% Pěstitelská

rozptyl Příspěvek č. 4

I stínidlo z pouliční lampy je konstrouvaný tak, aby osvětlilo nějakou plochu - na rozptyl. Ta plocha je trochu dál, takže když dáme lampu trochu dál od kytek, tak je to skoro ideální. Rozhodně si nemyslím, že to stínidlo je nepoužitelný! Rozhodně je lepší, než když si uděláš sám doma nějaký bez předvhozího propočítání zakřivení. No kdo jste z Brna, tak na Křenovu a máte to vyřešený.
Jinak abro: dá se použít vše, co odráží světlo
S tím bych si hlavu moc nelámal...

Attack government which have broken 'The basic human laws' sign!
High grow, higher harvest, highest High! ->

Old Post 31-03-2002 v 12:01 PM
WiB je offline   Profil uživatele WiB   Find more posts by WiB   Foto galerie člena WiB   Click here to Send WiB a Private Message   Add WiB to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Pohodička Příspěvek č. 5

Wibe pozor ale na to, že intenzita světla klesá se čtvercem vzdálenosti, takže ve dvojnásobné vzdálenosti od zdroje je intenzita světla 4x nižší, ve trojnásobné už 9x nižší a ve čtyřnásobné už 16x nižší(pokud jsem teda neztratil poslední zbytky mých matematických znalostí.
Pro ilustraci: je- li intenzita vyzářeného světla ve vzdálenosti 10cm 20.000 lumenů, pak ve vzdálenosti 20 cm je to 5.000, ve vzdálenosti 30 cm 2.222 lumenů a ve vzdálenosti 40 cm už "jen" 1250 lumenů.
A 400 W výbojka má celkovou intenzitu vyzářeného světla 52.000 lumenů
Teď jsem stínítka (nebo spíš odražeče) konzultoval s odborníkem na osvětlovací techniku a on mě přivedl na zajímavou myšlenku. Existují stínítka, která odráží světlo tak, že má větší intenzitu na krajích osvětlované plochy než uprostřed. Tím pádem je lepší rozložení osvětlení na celé ploše. Až budu mít víc času, tak to s ním proberu podrobněji a dám vědět. Rozložení intenzity se dá taky orientačně změřit tzv. expozimetrem, co se dřív používal k fotografování (zeptejte se otce nebo dědy, třeby se nějaký někde vyhrabe).
Jednoduchý návod jak zjistit jestli ten odražeč co jste si udělali je v pořádku je, že světlo v noci (bez dalších světelných zdrojů v místnosti) namíříte na rovnou bílou plochu (nejlépe podlahu) a podíváte se kde a nakolik je kde ta plocha opravdu bílá. Z toho taky poznáte, jestli světlo svítí mimo plochu, kde budou kytky.
Taky jsem si všiml, při cestě do Kamenky za zahradama kde jsou osvětlovací sloupy řídké, že některé odražeče mají dost ostrý rozdíl mezi osvětelnou a neosvětlenou plochou a jiné ne. Ty první jsou podle mě lepší.

nemo

Old Post 01-04-2002 v 01:47 AM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nemo
Stálý Člen

Karma uživatele nemo - 63% PěstitelskáKarma uživatele nemo - 63% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

Proto taky řeším problém, když budu mít pěstírnu obdélníkovou, jestli není výrazně lepší mít 2x 250W než jednou 400 W. Jedná se mi hlavě o rozložení intenzity světla na plochu a ne o to, že 2x250 je víc než 1x400.
Kdo to dokáže spočítat? Spousta lidí má obdélníkový půdorys pěstírny.

nemo

Old Post 01-04-2002 v 01:51 AM
nemo je offline   Profil uživatele nemo   Find more posts by nemo   Foto galerie člena nemo   Click here to Send nemo a Private Message   Add nemo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:18 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás