Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Receptář

 
Gumby hash extraction tek pro setrilky - Klikni zde pro originální téma
Pindulinka
sorry pokud to znate ale nic jsem nenasel kdyz jsem hledal na Grower.CZ
http://www.youtube.com/watch?v=8kbCtKE2Ghk
levne a ucine zkusil jsem to
K+
P.
Pindulinka
no da se delat hash i ze samcu, ale jen tak aby se zjistilo spis chutovy vlastnosti. Urcite i z listi, na to mam takovou masinku ;).
uplne nejlepsi je kif z palic ale uplne uplne nejsepsi je Budder. Coz je super tajny recept nejakeho kolika jmenem budderking ktery je prisne strezeny tajemstvi vyroby s 90% THC. Hm, zajimavy.
P.
Cicmon
hehe, docela frajer jak to micha vrtackou :eek::smoker:

Pindulinka: cece o cem ty nevis :D?

_chronic_svk_: ano, hasis se da delat z listi, ideal je palicove listi ze sklizne, tam je krystalku hafo a kourit se to neda :wink:

ad postup: doporucuji muj prispevek zde ;)

jinak pro neanglictinare:

-potrebujete kybl, vodu, hafo ledu, stejne tak listi (palic), mixer (slehaci, ne takovej ten co to rozseka na kasi), hadicku

-postup: suchy zmrzly, nebo mokry premrzly a rozmrazeny listi se smicha s hromadou ledu (ja davam pul na pul), zalije se vodou -> mixovat 15 minut (kdyz neni mixer, staci poradne michat kvedlackou/vareckou) -> zcedit pres jemny sitko (ideal takovy klasicky komunisticky z NDR :)) -> necha se to odstat par hodin -> odsaje se voda nad usazeninou, zbytek se nalije do voskovyho papiru (ja leju na talir a susim v troube na 50C) -> svalet hovno a nabit bong :smoker:
Cicmon
Nebyl jsem linej a vzal do ruky pri mixovani fotak, tak pekne od zacatku do konce :)

material: cca 100g ususenyho, zmrzlyho listi, s par spodnima vetvickama, doba sberu cca v pulka kvetu (bylo urceny puvodne na mliko :)), PPP

vysledek 1,6 + 3,1 = 4,6g coz je vzhledem k vstupnimu materialu velice prijemne :smoker:

fotky:
1. led
2. vic ledu (stejne ho bylo malo :D)
3. vodicka
4. mix
5. po 15 minutach :wink:
6. sitko na caj od soudruhu z NDR, trychtyr, lahev
7-8. vicko se sitkem 75um by dejwik
9. shit >75um
10. gold-brown, yeah yeah :smoker:
11. cas pro gravitaci (vecer)
12. gravitace zapracovala :) (rano)
13-15. zrovna jsem byl bez hadicky :angel:
16. pekne na talirek a sup do trouby :devil:
17-18. 1. kulicka
19-20. 2. valecek
Cicmone a slo by to aji bez teho Dejwikovyho sitka? A jakej v tom bude rozdil? Dikes a a zatim.
Cicmon
jasne ze slo, akorat to bude trosku "spinavejsi hasis", ale zas tak hrozny to nebude - to co zachytilo dejwikovo sitko je na fotce c. 9., je toho 0,05g, takze cca 1%, jsou to krystalky a castice vetsi nez 75um, IMHO zelenej prach nic moc no :)
Dejwik
Krasna reportaz .. a jeste hezci hash, mas k + , ale mam otazku mixoval jsi to mixerem, nebo jen slehal ?
Cicmon
dejwik: slehal mixerem :wink:, tim se kterym se dela slehacka ;)

jeste v dobe co jsem to filtroval pres vicka jsem zkousel ponornej mixer (sekaci, delaj se s nim treba ovocny koktejly) vs. michacku na testo.Z ponornyho mixeru mela voda zelenou barvu a vysledny produkt nebyl chutove nic moc, z michacky byla voda nadherne zlata a vysledny produkt chutnal uzasne :smoker:
StrycekPompo
Cicmon

jéjéjé zbytečně ses stím sral,, nemusel jsi vůbec nic strkat do trouby stačilo si koupit filtrovací pytle :Ice-o-lator: nejsou sice zrovna nejlevnější ale investice se rozhodně vyplatí.V zásadě jde o to že by jsi vodu s nashromážděným materiálem přefiltroval a nechal jen vysušit nemusel si nic péct ;) podle mě je takový materiál mnohem chutnější protože je zpracovaván za studena.Teploty výžší než 35 stupňů (myslím :frog:) mají za následek odpařování THC......

Také by jsi zmenšil ztráty protože poměr při filtrování je přibližně 1:10 spíš méně(hodně taky záleží na vloženém materiálu).Takového výnosu se dá dosáhnout jen s profi pytly :) ,, u nás se dají sehnat jen 250 mikro a 75 mikro,,, to je v sadě Ice-o-lator ta nejmenší stojí 2500,- ale i snima člověk dosáhne pěkných výsledků.

Profi sada k sehnání zde ;) :
https://www.seedboutique.com/store/...products_id=715
Cicmon
StrycekPompo: Ice-o-lator samozrejme znam :angel:
IMHO 250 a 75 um je nedostacujici, pac mam 75um sito v tom vicku a tam se zachyti mnohem min nez v 25um, popripade usazovanim ;)
Taky pytle se daj sehnat za 1750Kc 3-pytlova sada (tusim 250-75-25) :wink:

Ale hlavne v tomhle threadu jde o vyrobu hasise pomoci gravitace, levne ;)
Nic nepecu :eek:, susim na 50C a THC se zacina odparovat pri cca 75C a efektivne nad 150C (vaporizery). Ususit se to da i bez trouby, ale trva to o moc dyl ;)

ad pomer, tech 1:10 myslis 10g shitu ze 100g materialu? Ja mel 5g ze 100 (1:20), ale bylo to z materialu urcenyho na mliko ;), typek ve videu z odkazu od pindulinky ma ze 750g cca 110 (tzn. pomer 1:7) z palicovyho listi :)
Ganjaholickz
paradni fotoserial chlape
jen z prdele jestli to funguje (takze na vysledny mnozstvi nehledte ;) sem to zkousel minulej tejden taky s mikro mnozstvim listi (hrst listu jen cca 5-6 g ) a fakt jednoduchy a dobry kdyz nejsou pytle ...
akorat se opravdu musi pri tom vysavani hadickou davat mega pozor..
StrycekPompo
Cicmon ten poměr záleží taky hodně na použitém materiálu,, a nikdy z toho stejně nedostaneš všechno co by si chtěl,, je fakt že na to co jsi do toho dal za sračky máš opravdu pěkný vásledek ;) ,, já si dycky počkám až se mi nashromášdí pokud možno co nejvíce listů od šišek a nějaké ty slabé spodky a pak to tam všechno hodím a měl jsem už i výnos přez 15g ;) ale nevím jaké množství jsem do toho dal (myslím že tam byli i nějaké dojebané šišky ale pěkně obsypnuté)

možná že si při svém dalším pokusu tvoji metodu otestuju :)
Cicmon
StrycekPompo: a ty mas pytle 250-75 nebo 250-75-25? IMHO kdybych mel Ice-o-lator, tak to delam pres nej :angel:
Rákosníček
Tak jsem neodolal a taky to vyzkoušel a mohu říct, že jsem byl více než spokojenej. Z pokusného množství listů od palic (cca. 5-8g) jsem měl 0.4g nádhernýho pískově zbarvenýho hašíku a když jsem to nechal usadit znovu tak z toho bylo ještě 0.3g normal. hnědýho. A to sem to celý dělal jen přes kuchyňskej cedník.Takže fakt doporučuju tuto metodu a návíc její náklady jsou naprosto minimální.
Cicmon
hick: mno to neni spatny, ted jsem delal z venkovniho listi a ze 100g taky kolem 3g :wink:
Tayem de Tox
čaute. gumbuju nonstop už od víkendu :) první pokusná várka hodila 5 géček tmavěhnědej dobroty, což mě nadchlo, takže teď už se mi na topení sušel další tři takový. zkusil sm různou kvalitu materiálu, abych si tak nějak pro sebe zjistil, kolik (a hlavně co§) vytáhnu z listí, palicovýho listí a řidkejch paldiček.
nehce se mi pátrat po hadičce, takže odstátí v petflaších a propíchnutí viz. Cicmon.
tu první várku jsem usušil na talíři pod lampičkou a šlo to docela rychle. ale vzhledem k tomu, že sem se s tím pak docela dlouho matlal, abych to dostal do nějakýho vhodnýho tvaru, řek sem si, že příště vysuším v něčem, v čem se mi to bude dobře presovat. takže teď to mám v plastovejch 4cl panácích na topení...3cm nad tím tu lampičku a celej den na to čumím, jak to ni boha nechce schnout :mad: trochu pomohlo, když sem ty panáky hodil do mrazáku. na vrchu vyzmrzla vodová krusta, kterou sem vyloup. stejně ale furt topení pere, žárovka nad tím žhaví a blátíčko porát :teef:
jednou se ale dočkám, to jinak ani nejde :D a potom ... :mutant: :D

jo zajímalo by mně, jak vám ten výsledek voní? (páč mi tak nějak ani nijak)

a má někdo fígl na to zapressování?

:jumper: gumby high

EDIT: přišel kámoš. ukázal sem hash. kámoš uchcával, že prej <TAKOVEJ PLASTIKK!!?>
namítám, že nevoní. a tak podle hesla: podle sucháče poznáš zač je toho loket, dáváme suchej drink. a je to fakt maso :punk: hustě dobře to hoří. rozepne plíce až to voči z důlků tlačí! akorát chuť není uplně nejlibovější, a taky se mi zdá, že lehce škrábe. jinak ale masakr a mordor a říše za zrcadlem a nikdyzem i třetí říše... :D :strongintoxication:
Cicmon
cece me to voni jak pryskyrice,,,, to skrabani a "nevune" muze byt spusobena necistotama (prilis hruby sito)

ad zapressování: delam to tak, ze kdyz je material na talirku skoro suchy (tak, aby se neskrabal na prasek, ale takovy soudrzny platky) a pak z toho uhnetu kulicku/valecek, pres noc necham na vzduchu a voila :)
Tayem de Tox
:jetogut:

ty tři nový várky mi nějak přeschly asi.drolej se. stejně ale nechám to proschnout ještě a zítra je zkusím roztavit nějak.
Pindulinka
:teef: AT ZIJE HASHISH V CECHACH!!! :jumper: :bandit: :girl:
hosi ten vysledek je sokujici... vynikajici ale nezapomen ze vysledek byva jen o neco lepsi nez originalni kytka, vsiml jsem ze ten hashish voni porad stejne az na drobny nadechy puvodni kytky. Rekl bych ze terpiny a flavonidy a aromaticky slozky se asi v tom moc nevytahujou vodou. Nic...jdu na to!

P.
Tayem de Tox
citace:
Původní příspěvek od Pindulinka
:teef: AT ZIJE HASHISH V CECHACH!!! ....
Rekl bych ze terpiny a flavonidy a aromaticky slozky se asi v tom moc nevytahujou vodou. Nic...jdu na to!

P.


jo tím to asi bude. nešlo by to nějak to vytáhnutí aroma složek podpořit?
a tak taky se pochlub, jak jsi dopad :)


já tu mám nějaký další ukázky (pořád mě to baví :) to bude letos na sjezdovkách veselo;) :sun: )


foto1) ta Trojka se mi rozpadla na prach a ni boha ji nemůžu slisnout dohromady 8/ (výchozí materiál: listí-nejhorší bordel, co mám doma. tím to bude) ..no jdu to zkusit asi už potřetí rozehřát v horké vodě a zpatlat (foto2)





foto3)případně si dejte bacha, aby vám to nezhilo. to voda se docela rychle kazí. takže nechávat odstát někde v chládku (lednička ideál) a né moc dlouho.
tuhle várku sem měl asi 18 hodin jen tak v pokoji ve skříni- to bylo ještě dobrý. ale bylo toho hodně, takže mi to hrozně pomalu vysychalo. no a večer sem cejtil, že to trochu zasmrádlo :teef:
takže tahle hrudka nejenže nevoní, nýbrž krapet zatouchá :teef: :smash:
hary
tak jsem taky zkusil něco vyrobit musím říc že ICe BAG je slušná metoda ale nezkutečná řehole a když z 500g matroše vám na sítech zbyde něco kolem 25g haše je to pro pláč já jsem to dělal 6hodin 150g=17g bylo z indoru 350g=9 outdoor samo že jsem to nespojoval kvůli kvalitě a taky se ukázalo že je lepší používat matroš z IN no ted nějaké fotky akorát když tu koukám tak já ten hášek mám nějakej zelenej bud jsem málo proplách nebo není uplně suchej foto nebude mám to ve velkém rozlišení a neumím to zmenšit:(
Tayem de Tox
hary:
ANEBO:
Start -> Všechny programy -> Příslušenství -> Malování -> Soubor-Otevřít -> Obrázek- Atributy -> 640x480 (bo jak je libo) -> uložit.

(Asi mooc chceme vidět tvoje fotky ;) ...akorát takovej detail: pokud používals pytle, nejedná se o Gumby metodu (čili práce gravitáce) ).
Cicmon
To Hary vi, nicmene metoda je az na konecnou separaci stejna, IMHO vysledek pri pouziti sitka 75um & gravitace bude podobny jako v pytli 25um.

btw. je zajimave srovnani kolik prace da procpat to tim poslednim pytlem vs odstadi & odsati. Doted jsem zil v domneni, ze pres pytle to jde samo :eek: :wink:
Hanizek
Nedávno jsem taky zkusil vyrobit haš touhle metodou a náhodou jsem přišel na sice celkem primitivní, ale fungující náhradu síta.

Vodu, kterou jsem už zbavil ledu a hrubých nečistot, jsem prolil skrze 20 let starý "socialistický" bavlněný ručník/utěrku - takový ten hodně hrubý. Docela jsem koukal, kolik pryskyřice se tam zachytilo.

Má to ale své nevýhody: Jednak staršně dlouho trvá, než to přes tu hadru proteče. Potom si taky musíte dát velký pozor, aby jste hadru nezmačkali nebo nevyždímali - pryskyřice se "vtlačí" do tkaniny a jde to potom špatně ven.

Můj postup: Vezmu cedník, který je vyložený tou utěrkou. Naliju ho až po okraj vody a počkám, až to proteče. Pryskyřici, která se vněm zachytí, pak vypláchnu z hadry v jiném kýblu s vodou. A tak pořád dokola, dokud neprocedím vše. Pryskyřici v obou kýblech pak nechám normálně usadit a vzniknou dva celkem rozdílné materiály.

Problém bude, sehnat tu utěrku (ne káždý doma skladuje starý bordel jako já) - z takové tkaniny se už asi dnes nedělají. Ale jinak je to zadarmo a funguje to. Jaká je účinnost téhle filtrace nevím, ale já jsem měl poměr materiálu v obou kýblech asi 1:1 a rozdíl byl velmi znatelný jak v účincích, tak ve vzhledu.

EDIT: Ještě jednou zdůrazňuju to, že se hadra s tou pryskyřicí nesmí zmačkat! Ven už to pak z ní nedostanete...
moje vcerejsi snazeni :)
vstup: asi 40 g oprcanych venku, ciste palice
vystup: 3.8 g, kulicka na fotce ma 3.3
co sem tak pochytil tak nejdulezitejsi je suseni. Pokud nechate usazeninu preschnout tak se material hodne droli, a je potreba ho hodne slisovat a prohnetat, aby drzel po kupe a dal se nejak rozume hulit.
pokud chcete plasticky material musi byt usazenina mirne vlhka kdyz ji sbirate ze dna. ja mam radsi plastik nez asfalt.
gumby je opravdu dobra metoda pro lidi co nemaji penize na pytle a chteji hulit dobry hasik.
Pindulinka
"a má někdo fígl na to zapressování?"
jo, koukni se do vytvarnych potreb a hledej rucni lys na keramiku. Stoji tak 199 kč a melo by to byt OK na lisovani plastiku, muzes to koupit s ruznyma sablonami a delat hvezdicky, trubicky anebo hodit tam mince a lysovat hasik, ohrat, utahnout, ohrat, utaknout.
one love..
P.
Aahz
Delam to podle videa a nechavam odstat nadvakrat - nejdriv 4h v kyblu, vodu vycucnu tlustou hadici, zbyly kal sliju do tenke sklinky a necham stat 2h, pak odcucnu tenkou hadickou (posledni zbytky vody odsavam ubrouskem smotanym do valecku) a vysledne bahynko naliju do talirku a vysousim fenem. Obcas to shrabnu k sobe spachtli, jakmile je to dost tuhe, tak vymacknu vodu prstama a pak to hnetu v prstech pod fenem...

A co je dulezite - puvodni material (listy,palice) nevyhazovat, ale pouzit treba k vareni! Jeste je v tom dost THC, ktere se do alkoholu/tuku uvolni...
pitris
Zdravím Growery,

tak i já musím přidat svou trošku do mlýna a zároveň poděkovat za bezva návod.
Jo a maximum co se mi povedlo dostat ze 100g listí bylo 13g.To však až na třetí pokus.

Tak se mějte a ať žije Gumby Haš.

Pitris
bigV
:rolleyes:
bigV
Ahoj Groweři,
nevěřil jsem v žádný úspěch, protože jsem měl vstupní materiál docela nekvalitní bordel z venku (samej hermáč - spousta semínek) 98g. Chtěl jsem to ale zkusit...

Takže:
Použil jsem metodu bubble hash. Páč ještě nemám pytel 25ku, tak jsem po filtraci 70kou (toho bylo tak málo, že to nestojí ani za řeč) nechal materiál odstát (Gumbyho metoda) 4 hodiny, poté odsál vrchní vodu, přelíl do sklenice a znovu nechal odstát 2 hodiny. Usazeninu jsem dal na talířek a šup do mrazáku. Následovalo sušení fénem, tvarování a výsledkem toho všeho bylo 2.9g krásně voňavé černé plastické hmoty. Závěrem musím říct, že jsem byl výsledkem mile překvapen a vidím to jako nejlepší zhodnocení vstupního materiálu.
Pindulinka
no a to je ono, prave to co bys dal do kompostu a je v tom zlato... ale tayem ma nejvetsi pravdu.. ta voda se azi rychle tak bacha.
Pin
bigV
to Pindulinka:Jasne to vim, do mrazaku jsem to daval proto, aby se ta voda vysrážela a urychlilo se tím sušení. Samotné sušení fénem trvalo asi hodinu, pak jsem to jen nechal dosušit ještě na kamnech(na kartonovým papíře).
A je to kvalitka-dnes vyzkoušeno:-)!
BigBrothers
Zdarec,
nedavno sem sklidil a zbyly mi doma lupeny od palic, pár stonků a nějaký spodky, cca 80g odpadu. NYCD.
Dělal sem to přesně jako čičmon, akorát po promíchání byla voda černá, NYCD měl fialovo-černý listy, voda se mi odčerpávala pěkně na p..u. sušil sem v troubě (50°C) asi hodinu, pak sem to dal na pečící papír, zabalil, volepil izolepou a válel a válel a válel.
Výsledek mě potěšil 2,48g nádherně voňavého plastika.
JE TO SUPER METODA JAK UDĚLAT Z HOVNA HOVNO

GUMBY!!!!!!!!!
pjestime_osto6
co řikate na způsob štěrchání v papiňáku směs ledu a vody s materiálem poté přecedit pres hodne jemne sito, nechat usadit, odsat.? myslite ze štěrcháním je to stejny vysledek jako napriklad u toho šlehání ?
Sogeking
Fíha, co lidi nevymyslej.
A co pomocí této metody dělat Hash Long drinky? Normálně hodíte nadrcenej matroš do šejkru s pořádnou dávkou ledu a nějakýho eňo ňuňo sirupu a po důkladným protřepání nalít do sklenice. Pít pochopitelně brčkem, abyste začli pěkně ode dna.:-D
Zdravím ! Máte to moc pěkné a v mém případě úžasné :-D.
Sklizeň z minulého roku bylo asi tak kilo hermáčů :( takže můj nápad bylo udělat hafo masti akorad to mojí mamku nenadchlo že bych několikrát několik hodin vařil doma trávu v hrnci. A tak to tam leželo do včera kdy jsem zkusil tuhle ice metodu a ze zbytečného roští jsem udělal aspoň pár G "hashe" spíše čaras :( a to je můj dotaz že můj matroš je strašně sypký (nemám sítko se 75 um) ale našel sem jemné komunistické :) ale samozřejmě že výsledek je světle hnědý a trošičku nazelenalý.
A právě ta drolivost mě natom štve materiál je nepoddajný zkoušel sem samozřejmě horkou vodu a následné válení a pak mačkáni ve svěráku, teď drží tvar ale při odloupnutí se pořád drolí. Vím že to bude asi ve kvalitě že jsou tam zelené zbytky rostliny ale i tak jestli někdo neví jak to napravit ? uvažoval sem že bych to ještě prohnal organickým rozpouštědlem a snažil se vyplavit zbytek toho fuj hnusu ale nejde mi zas tak o kvalitu když je to pro mně ale zase když se to člověku rozdrolí v ruce to zamrzí a nejde to nabít do skla :).
Aahz
Napoleon: moje zkušenost je taková, že když výsledné bahýnko nechám volně uschnout, tak se drolí, ale když ho od chvíle, kdy se z něj dá něco tvarovat, hnětu v prstech a snažím se vymačkávat vodu (pod zapnutým fénem) a pořád dokola ho mačkat a lisovat tak pak drží pohromadě...

Mám pocit, že když se té drolivosti snažil kámoš zbavit, tak mu pomohlo přidat vodu a znovu dosušit výše uvedeným způsobem.
Mount
zdarec chtel bych se zeptat, taky se pokousim delat hash timto spusobem uz sem to mixoval s ledem, precedil a slil do petflasek a ta voda byla tmave zelena ted po dvou dnech se to usadilo a ta voda je nadherne hneda a nejak nevim co mam dat uschnout na ten talir jestli to usazeny a nebo tu hnedou vodu.
Tayem de Tox
citace:
Původní příspěvek od Mount
zdarec chtel bych se zeptat, taky se pokousim delat hash timto spusobem uz sem to mixoval s ledem, precedil a slil do petflasek a ta voda byla tmave zelena ted po dvou dnech se to usadilo a ta voda je nadherne hneda a nejak nevim co mam dat uschnout na ten talir jestli to usazeny a nebo tu hnedou vodu.


to usazený dole.

jinak kdes to měl ty dva dny? mě to při pokojové teplotě umělo zasmrádnout do rána.
Mount
no tak ja se priznam mam to tam od pondelka :-D normalne v pokoji chtel sem to nechat co nejvic usadit tedka sem to otevrel a nepridemi ze to smrdi spis nadherne voni :-)
Mount
a tu hnedou vodu co odcerpam je jako odpad? takze ji mam treba vylejt do zachoda? me zase prijde ze sty hnedy vody by byl ten hasis nejkvalitnejsi kdyby se odparila cos by trvalo asi fakt dlouho a bylo by z toho skoro nic.
Tayem de Tox
citace:
Původní příspěvek od Mount
a tu hnedou vodu co odcerpam je jako odpad? takze ji mam treba vylejt do zachoda? me zase prijde ze sty hnedy vody by byl ten hasis nejkvalitnejsi kdyby se odparila cos by trvalo asi fakt dlouho a bylo by z toho skoro nic.


vylejt! princip je ten, že pryskyřice klesne- rostlinný částečky a jinej bordýlek zůstane ve vodě
morfix
Mám takový nápad. Co kdyby se použil, místo drahých pytlů, obyčejný filtr na kávu? Zjistil jsem, že velikost póru v kávovém filtru je kolem 20 mikronů, což by tedy mělo vyhovovat. Pokud by pryskyřice nešla z papírového filtru vytřepat, tak by se filtr mohl vymáchat v acetonu a po jeho odpaření bychom měli kýžený produkt. Fungoval by tento postup?
freeonly
Ahoj ludia, váhal som medzi canna mliekom a gumby hasom, nakolko som dnes rano po nocnej nemohol zaspat a doma nebolo skoro nic na mlieko tak som sa pustil do hasu...Bol to moj prvy pokus o has a s vysledkom som v celku spokojny....Mala hrudka na fotke je menej kvalitny has co sa usadil na sitku a placecka je finalny produkt. O tom kolko G susiny som tam dal nemam vobec pojem, dal som tam priblizne 60% susiny z fotky.....Inak fotka hasu je odfotena az po degustacii tak tam chyba asi tristvrtina hrudky..... dik za pozornost a hlavne za GUMBY HAS (:
ital.2
tak jsem taky vyzkoušel :-) vstupní materiál 92g mokrýho zmrzlýho listí,z toho asi 5% listí přímo od paliček,ale žádná ani malinká palda a na výstupu k mému údivu 2.2g super plastik.chuť výborná,účinky výborné.
BloodyBeer
Zdravim

Tak jsem si taky vyzkousel udelat Gumby hash.

Pouzil jsem smes palic, listi a stonku (mam pripraveno na mast). Celkem toho bylo kolem 40g (tusim ... proste plna miska). Dale jsem si udelal led ve trech pet lahvich, led z mrazaku (hodne zmrazeny, takze dlouho vydrzel). Na postupne cezeni jsem pouzil jedno cednik na nudle a potom sitko na olej (hodne mala velikost ok). Samozrejme nemohly chybet kyble a vrtacka s nastavcem na michani barvy ;).

Postup:
1. Naplneni kyble ledem s vodou, pridani travy.
2. Michani vrtackou alespon 15 minut.
3. Cezeni a nasledne slevani do uriznutych PETek za pomoci trychtyre
4. Druhe michani a opakovani cezeni
5. Treti :D michani, cezeni
6. Postavil jsem lahve na klidne misto, uklid bordelu co po me zbyl...
7. Za pomoci hadicky a kyble jsem odsal cast vody z lahvi
8. Udelal jsem dirku do spodku lahve, kterou jsem odstranil prebytecnou vodu, pote jsem diru trochu zvetsil a prelil obsah dna do misky s pecicim papirem.
9. Miska plna hasisove kasicky byla umistena pod zarovku s PC vetrakem
10. Postupne se odstranuje prebytecna voda a nechava se odparit ten zbytek
11. vyroba kulicky a nasledna palba ;)

Hasik je to hodne luxusni, urcite budu vyrabet znova ;)
BloodyBeer
jo a jeste pridavam foto hotoveho vyrobku ;)
JointyJay
Na co je tam ten led?
Dík..
JJay
Minus
čim víc je mtroš promrzlej tim víc pustí pryskyřici ... někdo to dávaa i do mrázaku než začne vyrábět .. :-)))
freeonly
zamrznú chĺpky a miešaním podpadávajú.....
nokia0022
zdravim super report... chcel by som sa spytat ci ten tanier musis dat do truby ale bo staci nechat aj samovolne odparit? v tej trube by to mohlo predsa nieco stratit.. diiik
Timer
Rád bych vám ukázal, co se povedlo mě...
Včera večer jsem se nudil, tak jsem vzal všechen led z mrazáku, zbytek sušenýho odpadu z trimování a pár spodních palic a vyrazil jsem do dílny, kde je konstantní teplota -5C... čtvrt hoďky jsem mixoval matro s ledem, bojoval s namrznutým mixérem a pak vše zcedil, přefiltroval a nechal do rána usadit. Před pár minutama jsem dosušil "bahínko" a teď se už jen čekám na vhodnou chvilku k ochutnávání

To Minus: čím víc je matroš promrzlej a vychlazenej, tím se líp oddělují trichomy... jsou křehčí asi :)
petis__
Tak jsem si řekl, že bych mohl zkusit home made hašiš podle Cicmona. Jen jsem vynechal krok se sítkem ve víčku lahve.

Fotka 1 - Celkové množství použitého materiálu, cca 30-40g bordela (spodky, listy, stonky).

Fotka 2 - Usazenina po prvním promíchání a procedění s ledem.

Fotka 3 - Usazenina po druhém promíchání použitého matroše s ledem.

Fotka 4,5 - Schnutí.

Fotka 6 - Vyškrábaný hašiš z dna.

Fotka 7 - Výsledný produkt, celkem 3,5g voňavého hašiše, kouřit jsem to ještě nezkoušel :)
petis__
Tak jsem si řekl, že bych mohl zkusit home made hašiš podle Cicmona. Jen jsem vynechal krok se sítkem ve víčku lahve.

Fotka 1 - Celkové množství použitého materiálu, cca 30-40g bordela (spodky, listy, stonky).

Fotka 2 - Usazenina po prvním promíchání a procedění s ledem. Tohle jsem potom opakoval do další pet láhve s tím samým materiálem.

Fotka 3 - Výsledný produkt. Celkem to hodilo 3,5g voňavého hašiše. Kouřit jsem ho ještě nezkoušel.
brisano
Zdar kolegové, tak jsem poprvé zkusil tuto metodu. Vlastně jsem poprvé zkusil jakoukoliv metodu na výrobu hashe :-) musím říct, že je to úplně jednoduchý, levný a se skvělým výsledkem. Já jsem použil zhruba 100g loňských palic z outdooru a výsledkem bylo 8g krásné černé hmoty :-) Doporučuji všem a Vám všem děkuji za super návod.
brisano
Ahoj kolegové, tak jsem poprvé zkusil tuto techniku na výrobu hashe. Popravdě jsem poprvé zkoušel jakoukoliv techniku :-) Myslím, že je užasná. Je jednoduchá, levná a se skvělým výsledkem. Já jsem použil 100g loňských palic z outdooru a výsledkem bylo 8,5g krásné černé hmoty. Všem moc děkuji za tento návod.
Pokusím se nahodit trošku fotek.
Díky moc.
Zdravim, zkousel sem tuhle metodu z par hrsti listu po trimovani, vse podle navodu, ale problem je v tom ze vysledna "hmota" strasne smrdi jak mokry listy, seno, zabinec. Zajimalo by me jestli sem jedinej kdo ma tenhle problem? Kde sem udelal chybu a je material nejak zavadnej, treba plisen? Da se nejak toho zapachu zbavit?
Hanizek
Lori:
Podle mně jsi to ve vodě nechal moc dlouho, anebo pomalu sušil. Prostě to začalo hnít...
Anuvin
Já zkoušel minulej podzim dělat hash timhle způsobem z krabice od bot plné listí a bordelu z outdooru.
Dopadlo to nejhůř jak mohlo, výsledek mi přišel jako prostě nadrcený usušený listí.
Mělo to takovou hnědo zelenou barvu, chutnalo to hrozně hnusně a bylo toho cca2g.

Hlavní problém vidim v použití moc hrubejch sítek.
Vyrobil sem si 3 petflašky nasobě s různejma sejtkama z cedníku, nějaké látky a silonky.
Hanizek
Anuvin:
Zkus hrubý bavlněný ručník - mě to s ním fungovalo (psal jsem to tu někde ze začátku threadu). Ale i tak je to z nouze ctnost - pořádné síto je zkrátka nejlepší.
Anuvin
Vzal sem asi 5 pořádnejch hrstí otrimovanejch lístků z indooru (cca 1/3 zpod 400)
, dal jsem je do pytlíku, trochu nadrtil a prolil trochou vody. Pak sem to dal do mrazáku.
Když se to namrazilo tak sem to dal do hrnce s ledem, zalil 0,5l studené vody a míchal asi 30minut vařečkou.
Výslednou hnědou vodu sem scedil nejdřív přez kuchyňský sejtko do kanystru v jehož výčku mam nandaný celkem jemný sítko na skaf z drtičky.
Kanystr se obrátil vzhůru nohama a hnědá voda se přez sejtko ve výčku nalila do pet flašky.

Přez noc to odstálo, tak sem propíchnul petku nad bahínkem - příště si musim sehnat hadičku, jak sem to propychoval tak se to rozvířilo a dost mi toho odteklo.
(Pochytal sem to a skusim odstat jeste jednou)

No nakonec bahýnko vyleju do plastový misky a nechám na topení uschnout.
Seškrábu kreditkou a mam parádní hnědej prášek.

Tenhle hnědej prášek zahřeju na lžičce, zválim a mam černou ztvrdlou hmotu která vypadá jako luxusní hash.
Anuvin
Zdravím, nedalo mi to a skusil sem tuto metodu asi s 5ti pořádnejma hrstma otrimovanejch listu z indooru (cca 1/3 listu zpod 400)

- Materiál trochu nadrcenej a namraženej v mrazáku
- +led +0.5l vody --> dohrnce
- míchám vařečkou asi 30minut
- scedim přez kuchyňský sejtko do kanistru
- víčko od kanistru má vsobě jemné sítko z drtičky
- kanistr otočim vzhůru nohama a preliju prez sitko do petky
- nechám přez noc odstát

- nad bahýnkem sem PETku propíchnul, čimž se to rozvířilo a dost mi toho odteklo - musí se mega opatrně - ta hadička by asi byla fajn.

- bahýnko schlo v plastove krabicce na topeni

- Pak sem seškrábal kreditkou nadhernej hnedej prášek.
-->bylo toho tak 0.5g
- Asi půlku sem hned zbondžil a zbytek sem zahřál zapalovčem na lžičce a vytvaroval kuličku - tvrdej černej materiál.

Kvalita výsledku mě nadchla..
Sem spokojenej s nenáročností téhle metody, paráda !

P.S. Škoda, že sem můžu dát jen 4 fotky.
- Proč člen Cicmon jich mohl nazačátku threedu přiložit milion?
smoke85
Ahoj vespolek,

měl bych drobný "zlepšovák", postup víceméně dle Pindulinky, nebo Cicmona. Pokud by jste však používali více litrů vody, přijde mi tento postup praktičtější. Ty plastové PETky nemusíte vůbec používat, při použití více litrů vody hodně zdržují to odtékání vody tou propíchlou dírkou.

Rozhodně namrazte katr a na oddělení trichomů doporučuji vrtačku s míchací násadou (na barvu, maltu atd.) má lepší výkon, zkoušel jsem metličkový šlehač a není to ončo, ale zase je lepší než vařečka nebo nic ;) Vrtačka je IMHO nejlepší.

Dále potřebujete několik kyblíků. Pár průhledných nádob - misek min. 1-2l, nejlépe hranaté. Sítko kuchyňské plastové, s drobným okem - velikost ok asi 0,5x0,5mm. Jemnější bude lepší, ale ne o moc. Můžou být větší, ale ať nepropadává katr. Lepší jsou s takovou síťovinou, než ty celoplastové na těstoviny (to je dobré na hrubé zcezení, ale nezachytí nadrcené listí). A nějakou injekci, nejlépe 50ml a víc.

Do kýble nacpete led, bordel a vodu, promícháte cca. 20 min., katr nahrubo zcedíte přes cedník, nebo vymačkáte rukama, to je jedno a NEVYHAZUJTE, opět do dalšího kýble a znovu stejný postup s mícháním atd. I po čtvrté separaci se toho dost oddělí. Takže klidně lze použít jeden katr na čtyřnásobnou separaci.

Kyblík s už oddělenou vodou nakloňte a postavte zešikma, aby krystaly nebyly rovnomerně po dně, ale spíš v jednom rohu. Jednu stranu dna kyblíku prostě podložte prkénkem, nebo tak něčím. Vodu nechte zklidnit, několik hodin je super a voda je pak úplně průzračně zelená ;) , ale i po půl hodině se to celé prakticky usadí a dá se to už dál zpracovávat. Mezitím můžete dál separovat v dalším kbelíku ;)

No a když už je ta zcezená voda uklidněná a krystal usazený, tak ten kýbl opatrně vezmete a opatrně pomalu slijete vodu z vrchu, až zůstane v kýblu cca 1-2l, klidně na vícekrát, ale není to tak těžké jak by se mohlo zdát, hlavně se to snažte nerozvířit.

Pokud máte strach, že jste nešikovní a připravíte se o usazeninu, pamatujte, nemusíte to slívat rovnou do odpadu, ale klidně do dalšího kýble (postup tak můžete opakovat až se sami přesvědčíte, že už žádná usazenina nevzniká).

Po odlití přebytečné vody vezmete tu usazeninu se zbytkem vody a smícháte se zbytky z dalších separací. Necháte celé usadit v kýblu a opět slijete přebytečnou vodu.

Nyní bych doporučil ještě filtraci a pročištění čistou vodou, materiál má potom lepší chuť, bez chlorofylu. Takže prolijete ten zbytek přes sítko s drobným okem a do toho konečného celého zbytku nalijete čistou studenou vodu, opět necháte usadit a odlijete vodu z vrchu.

Ten pročištěný zbytek vody a usazeniny přelijete do menší průhledné misky, necháte zklidnit, opatrně slijete, nebo odsajete injekcí přebytečnou vodu z vrchu.

Když už je tam málo vody, misku nakloňte na roh, podepřete ze stran hrnkama, nebo tak něčím a nechte opět usadit, odsajte opět opatrně ;) přebytečnou vodu.

Až se vám bude zdát, že je další odsávání rizikové, tak tu hranatou misku pomalu a opatrně pootočte z toho rohu na boční hranu. Pokud to uděláte pomalu, usazenina zůstane v rohu a voda se přelije na bok, tu pak můžete bezpečně odsát z druhého čistého rohu.

Zbytek přelijete na pečící papír a šup do el. trouby na 50°C vysušit, co hodinku, dvě, kontrolujte a nepřesušte, lépe vytáhnout z trouby vlhké (ne mokré) bahýnko (než vysušené lupínky, dost to zhorší chuť) a dosušíte to už pomalu mimo troubu, třeba na stole u PC ;) A JE TO.


Separaci zbytečně neprodlužujte, pokud je potřeba přerušit separaci, doporučuji zredukovat vodu, přelít zbytek do misky, sklenice, hrnku, hrnce atd. a šup s tím do lednice. Pěkně se to tam mezitím usadí a hned se to nezkazí.


Každopádně doporučuji, levná, osvědčená, super metoda se super výledky a nulovými náklady. Z bordelu zlato, prostě alchymie ;)

Sorry za gramaticky dramatické chyby, Mír a čaj ;)
ondrejhousa
Dělám hash podobně, problém je ze jednou mi to na povrchu při sušení zčerná, pak je z toho krásný plastic. Jindy ale hmota zůstane zelená a sypká a to je pak na prd. Víte někdo proč je to jednou tak a posruhý jinak, když je postup stále stejný??
smoke85
citace:
Původní příspěvek od ondrejhousa
Dělám hash podobně, problém je ze jednou mi to na povrchu při sušení zčerná, pak je z toho krásný plastic. Jindy ale hmota zůstane zelená a sypká a to je pak na prd. Víte někdo proč je to jednou tak a posruhý jinak, když je postup stále stejný??


Zní to divně, je to tak - zelená je špatná :frog: - moc chlorofylu - zbytku katru - to co nechceš - moc to mícháš, drtíš - málo filtruješ :smash: - tzn. nejedná se o stále stejný postup a také vstupní materiál může být odlišný a poté bude odlišný i produkt. :einstein:
Plastik - trichomy - skaff :drools: (od zlaté do černé :vampire: , nééé zelené), zelený prach - moc bordelu v málu skaffu ;) a pak to ani nelepí, ani nečerná ;)
wostepak
lidi jakej poměr (g suchejch okvetnich listku/L ledu/L vody) by jste zvolili napr. pro 100L ledu??

u vetsiny lidi jsem zpozoroval ze michaj 1L ledu/ 1L vody.... zajima me hlavne kolik susiny

btw.: chtel bych pouzit 220u, 70u a 25u pytle k separaci

dik za odpovedi


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma