Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
2x600W, kolik kytek? - Klikni zde pro originální téma
dap
Čau lidi. Zajímá mě Váš názor na tuto otázku. Kolik kytek strčit pod sodík 2x600W Sylvania growlux, místnost 2x2 metry. Plnou místnost nebo raději tak čtyři pěkné holky a vyřádit se na nich s FIMem... Šlo by to do hlíny.

doplněno: odrůda by měla být AFGHAN (leze dost do stran)
Asocial
jednu
Tayem de Tox
:frog:

Asocial: na jedné asi kilo a půl neuděláš...
Asocial
proc? :) ... on pocet kytek nak ovlivnuje vynos jo?
Erixon
Nejdrív bych si rozmyslel typ systému, počet kytek na m2 až pak.

Počet kytek ovlivňuje dobu růstu, né výnos!

Jinak nevim co je na fimu tak zázračnýho, běžně kytky nezastřihuju vůbec, jen ohejbám a plochu to vyplní kvalitně.
DEVIATIO
blbe zalozena anketa.-) myslim ty otazky.-)
Zdarec.
Jo 2*600 to je naTvrdo.
mno jedna kytka asi ne.
Něco podobného zkoušel kámoš na čtyřech pod litrem,pěkně naFIMovaných.No paráda,něco takového jsem neviděl ani ve skleníku,tím netvrdím,že by to nešlo,jen prostě ten frajer co to takhle stříhá k dokonalosti jede in.
A co se týče maximálního počtu na takovém place.
Jak máš dost řezů klidně i 100 jednosalámovek vleze,ale to asi nikdo podstupovat nebude.
Já bych zkusil 16 pořádných macků.
Otázka.?! ............................. To bude pytel.
Přeji hodně štěstí
osobně bych dal 48 ks, jako u Morpheuse v threadu - tzn. 12 libra truhlů po 4 šniclech, týden veget a pak 12/12...
Hanyz
20 kytek mám pod 400W v nedostatečném prostoru, takže těch 48 ks- jak popisuje Rappa- by mohlo být ideál, ale záleží na genetice. Sativózního modelu, který se nevětví, může být více kusů, hodně větvící se indika by se naopak v takovém množství do prostoru nevešla. Nejlepší řešení je samozřejmě vychytat množství kytek tak, aby jsi nemusel zastřihávat- to brzdí růst, prodlužuje dobu vegetace a 2x600W si zpapá trochu více elektřiny. Místnost bych ale v jednom směru zúžil, 600W na 2 metry nedosvítí
dap
Zajímavé názory... Ještě přiblížím proč jsem založil anketu. Můj první IN byl v této místnosti 1x600W, 8 holek AFGHAN, hlína, 5l květináče, FIM. Druhý IN 2x600W, 20 holek AFGHAN, hlína, 5l květináče, bez FIMu a bylo to velmi slabé. Teď mám nachystaný další AFGHAN a proto uvažují nad pár holkami a pořádně je zastřihnout. Velké množství se tam nevleze, zkoušel jsem 31 a to uz bylo moc.
loeX
jestly maš 5l květinače tak ti Fim moc nepomuže ... zkus aspon 10-15L . Jak je velkej kořen takova kytka .
dap
Další kytky chci dat do 15l květináčů... Ale otázka je právě kolik se jich tam vleze,když se ten AFGHAN tolik větví. A s tak velkými květináči se určitě dost rozrostou.
indicky-konopi
ja bych tam dal 30kytek v 10litrovejch kyblich, růst bych je nechal dva až tři tydny a přepnul bych...;)
dap
citace:
Původní příspěvek od indicky-konopi
ja bych tam dal 30kytek v 10litrovejch kyblich.....


..no ale já tam měl 31 v 5l květináčích a měl jsem už problém je zalívat, tak tam bylo plno. Tak v těch 10l by to bylo asi nereálné, jedina fakt v něčem menším.
dap
Rozhodl jsem se tedy pro 10 kytek v 15l květináčích. Po předchozích zkušenostech se obávám že se tam s nima nevejdu, ale snad to holky zvládnou. Budu se snažit podávat informace... Děkuji všem za vaše názory, growu zdar.
karlos120
Cus, ja myslim
karlos120
Sory, ja myslim ze 150 kytek. Takze rizkuj, rizkuj a rizkuj a kdybys nemel co delat tak rizkuj.
karlos120
Ale ted ctu ze 2x2 metry tak to mas tezke. Budes to mit natesno, takze 10-15 kyticek. To bych rad potom videl jestli se pochlubis
dap
No právě,já si myslím že na 2x2 metry okolo těch 10 je akorát... A na takovou místnost je 1200W ideální. Samozřejmě pokud se vyskytnou prázdné místa,tak je vyplním řízky...
mikymil
já bych kvůli svítivosti žárovky a velikosti prostoru dal pod jednu lampu 16 kousků
dap
...v 5L květináčích je to dost drsné dá 16 kytek pod jednu lampu. Samozřemě záleží na výšce rostliny. Kapku mi teď pár kytek přerostlo, tak si nemůžu moc vyskakovat ale mám teď 9 holek pod jednou lampou a vypadá to že nakonec jich tam bude zhruba 22.... záleží kolik bude samců
donCornel
ale radsi bych ohýbal než zastřihával,hm?
dap
citace:
Původní příspěvek od scatche
pánové záleží jakou techniku pojedete přece, ja se rozhodl pro 32 kytek pod 2x600 a bude to klasika bush.....


....pravda,podle mě je bush rozumné řešení pod takovým výkonem. Jen se tě chci zeptat jak velké květináče jsi použil?
vrrn
Ahoj ahoj:)
Jenom takova poznamka, vsimla jsem si v tomhle threadu a i v jinych, ze casto lidi pisou a je to tady v cechach asi obecne povedomi i kdyz dle meho nazoru pekna mystifikace..;)
Priznavam, ze verim velkemu guru Lucasovi, kdyz pise zde:
https://www.cannabis-world.org/cw/showthread.php?t=358
toto:
imvho, there is no nutrient that you can use that will increase yield, nor is there an additive you can use that will increase yield.

yield comes from light, so a system that maximises light penetration, will yield better than one that has over or underfilled canopy area. This means that any grow with higher plant numbers is likely to yield better than a similar grow with lower plant numbers.

imho, the single most significant factor on yield is plant numbers, not nutrients, or growing style.

for example, thirty plants under 1k will yield more than 10 plants under 1k, even if the 10 plants are pruned, trained, vegged, scrogged, or in any other way controlled to capture light efficiently.

after years of examining grow reports, it is quite rare to find a gram a watt yield from 10 plants per 1k, but it is somewhat common to find that gram a watt yielders tend to fall into the 30+ plants per 1k category.

as an extreme example of the impact of plant numbers, consider DDoc's 3lb per 1k yields from 100 plants per 1k...

v prekladu: ..."dle meho nazoru neexistuje zadne hnojivo, ktera vam zvedne vynos ani tu neni zadne additivum o kterem muzete rict, ze zvedne vynos.

Vynos jde primo ruku v ruce s osvetlenim, takze system, ktery bude maximalizovat prosvetleni bude davat vynos lepsi nez ten ve kterem bude preplneno kytkami nebo naopak nevyplnena mista..

imho nejdulezitejsi faktor co se vynosu tyce je pocet kytek, ne ziviny nebo styl pestovani.

napriklad 30 kytek pod 1kW bude mit vetsi vynos nez 10 kytek pod 1kW, i presto ze tech 10 kytek bude ruzne trenovano, vegetovani, zastrihovano, "scrogovano" nebo jakkoli jinak kontrolovano pro co nejvetsi efektivni zachyceni svetla.

Po letech zkusebnich grow reportu je celkem vzacne najit vynos gram na watt z 10-ti kytek pod 1kW, ale je celkem bezne kdyz se podivame na typky co davaj gram na wat, ze maji vetsinou 30 a vic kytek na 1kW.
Jako extremni pripad toho jaky vliv ma pocet kytek na vynos, vzpomente na clena DDoc a jeho 3 libry (1360g) ze sta kytek pod 1kW"

Ja z vlastni zkusenosti s tim nemuzu nic jineho nez souhlasit.
Erixon
Vrrn:
S těma hnojivama souhlasim.
Co se týče počtu kytek tak bych řekl že je problém v tom že skoro nikdo nemá čas "kvalitně" ohejbat kytky při vyšších watážích.
Minimálně u watáží 0-400w je imho rozdíl jen v době růstu. Zastřihování je zbytečný, výnos nezvedne a kytka už nebude mít tak velikou hlavní vrcholovku(která je ve stejný vzdálenosti od lampy jako ostatní větve). U scrogu je problém ten, že většina lidí má moc malý oka a větve si pak stíněj.

http://www.icmag.com/ic/showthread....ht=chronic+400w
S-hortyy
Caute mate nekdo zkusenosti s http://www.klecka.cz/growshop/Osvet...elite-SHPS.html jak vysoko to mam dat a jakej reflektor k tomu
dap
Po několika testech pod 1200 W, můžu taky potrvdit že je zbytečné kytky zastřihávat... Objem palic se rapidně zmenšil po zastřihnutí jakoukoliv technikou (FIM,klasika..) Je třeba tam fakt šoupnout třicet a víc kytek, a pak se dá přiblížit k výnosu gram/watt.
dap
Težko říct..., záleží od techniky pěstování. Já jedu v hlíně, 5L květináče, house 2x2m a je pro mě velký problém tam nacpat 30 kytek. Teda nacpu je tam, ale údržba je stížená v takovém prostoru. Myslím ale že na větší místnost je 2x600Watt zase málo. Nějaký ten drip nebo NFT a je to po problému a velikost místnosti by byla ideální.
dap
...no já zatím zůstanu u hlíny, na nějaký jiný systém si zatím netroufám. Měl jsem problém z údržbou taky z toho důvodu, že jsem nechal holky vždycky přerůst. Byl tam fakt prales. Teď zkouším co nějmenší kytky a nacpu tam dohromady těch 30 a uvidím co to udělá.
šéfik libica
Stím prostorem a počtem kytek je to záludný mam skřín117-117-163.Dal jsem tam 40 kytek a mam z toho 200g.Každá kytka kolem 5g.Květináče byly 3l.Tak nevim no co s tim a nezaštipoval jsem nějak to mu nevěřim a světlo 400W.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma