Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Porschákův English outdoor - Klikni zde pro originální téma
PORSCHAK
Zdravím kolegy growery z jižní Anglie !

Nechť čórky jsou milosrdny nechajíce mou trávu růst...:D

Tak a pustil jsem se i tady v Anglii do sázení:crazy:. Bylo by mi líto, že jsem tu byl a nevyzkoušel si to. Aspoň outdoor, kterej jsem mimochodem minulej rok nezkoušel, skříň taky odpočívá a mě se už začalo po pěstování stejskat:beer:.
Je tu kolem plno přírody, tak není problém najít dobrý místo. Teda alespoň věřím, že je to dobrej flek...
Vybral jsem dvě políčka uprostřed džungle kopřiv, kam ani srnky nechoděj. Jsou vzdálené kilometr od sebe. V jednom je půda jílového charakteru, v obou jsem vykopal prostor a vyplnil je zahradnickým substrátem pro květiny.
Kolem půli května jsem tam vysel po dvaceti semínkách mixu co jsem postupně sbíral, ale ouha, všechny semínka byly víc jak dvouletý a nevyjelo nic:(.
Tudíž jsem si koupil na místním trhu u stánku s ganja stuffem semínka za 20 liber, Misty skunk
PORSCHAK
Šest z nich jsem nechal vyklíčit uvnitř na sebe navršeným toalet papíru a po čtyřech dnech je poslal do květináče na balkónku. Tam jsou už tři tejdny a začínají mi přerůstat aceptovatelnou velikost pro místní balkón. Tudíž půjdou mezi rostlinky pálivý a to brzo. Společnost jim dělá původní obyvatel, kytička mé drahé, ani nevím co to je, ale musím to tam nechat:D
Poprvé jsem vyzkoušel zaštípnutí metodou FIM, zde tak opěvovanou a populární, tedy doufám v zajímavé výsledky. Holky jsem zastříhl nůžkami na nehty ve třetím patře a takto vypadají po pěti dnech. Tváří se, že tam nějaká ta větývka navíc bude:bravo:
PORSCHAK
Tady můžete vidět klasik záštip, ještě k tomu špatně provedený, vyzkoušený před sedmi dny na tehdy zřetelně nejvyšší kytičce, snad i samci. Holka se nám zasekla a během následujícícho týdne ji všechny ostatní dohnali a už se ženou přes ni i s mnoha větývkami navíc...
PORSCHAK
Doufám, že není již příliš pozdě na vysazení, ale v Anglii trvá léto přece jen trochu déle a mrazíky přicházejí ojediněle i v zimě, takže snad to bude v poho.
Mno, uvidíme, další fotky budou už z pole až přesadím, už se těším.:cool:
Anonymer
kamo tak sa mi zdá ze ta fimka ti nevyšla, odstrihol si iba cepele listov, ja stipam normalne a na polovici mi vysla fimka (ani nefim ako) ... nech sa ti dari PEACE :)
ps: inac pekne ľalie:P

An.
PORSCHAK
Kámo, mě se zdá, že se to u těch horních rostlinek náhodou podařilo. Pozejtří to vyfotim, jak to pokračuje. Dík.
PORSCHAK
A ještě nejsme na poli, nemám moc času a když už jo, tak chčije a chčije:D
Tudíž obrázky po sedmi dnech od zaštípnutí.
Holka č.1- asi nejhezčí kyti, myslim, že takhle by to po FIMu mělo vypadat, ne?
Holka č.2- trochu jinýho stylu, ale vypadá to taky na čtyři větve
Holka č.3-to už je takovej skorozmetek, levá strana nějak stagnuje
Holka č.4-to je jediná klasicky zaštíplá s podezřením na samce byla předtím obří proti ostatním, je už o 7cm nižší a konečně začínají růst větývky.

Tak příště snad už z pole:D
Anonymer
ono by ti malo z toho stipnuteho vršku prašit stonky a ja tam vidim iba vrchol,ved uvidíme ...., a tu výšku nerieš :) ked štípaš tak sa rast brzdí a potom už sa predbiehajú ako jeblé :D cekni fim ak ces na mojom outdore 007 :) nech sa darí cuss

An.
PORSCHAK
No máš to Anonymere nádherný, to každopádně. Lidi zčekněte to, je to paráda. A ten FIM je fakt vychytanej, takovejch silnejch a krásnejch větví..
Některý z těch tvých taky měli na začátku takový vrcholy, tak nevím.
Účelnej FIM zkouším poprvý, tak nevím, musím v tomhle ohledu zkouknout ostatní growery:D Nějak není čas...
PORSCHAK
A víkend přišel a s tím i čas na přesazení holek na políčko. Paráda.
Včera v sobotu jsem se sebral, kytičky pěkně vydloub i s kořenovým balem a v igelitce se je jal přepravit na pole. Připravil jsem tam tuhle plac pro 4 holky a další 2 chtěl umístit na druhé připravené políčko. Ale když jsem tak přemýšlel o skvělé alokaci tohodle pole, rozhodl jsem se tam dát všech šest.:cool:

Tedy přestože jsem se původně nechtěl s dalším substrátem tahat zároveň při sázení, musel jsem ho pro další dvě kyti vzít s sebou. K tomu motyčku, rukavice, vodu a baťoh byl plnej. Kamarád pes naštěstí chodí sám:D. Kytičky do igelitky v ruce, aby se náhodou v baťohu nezlomily a jde se.:crazy:

Cestou jsem se zastavil u jezera na špeka, abych se na celou akci a asi 200 metrovou cestu džunglí k poli řádně připravil. Tuto zastávku znázorňuje foto č.1. Škoda špatného světla při focení, jinak přímo při akci svítilo sluníčko, takže mikina úplně skvělá (čůrky potu) a cestou zpátky jsem zmoknul jak kráva. No nic. Pěkně smotat v klidu u vody, poladit, trochu se vystíhovat a můžeme vyrazit. Pejsku let´s go(česky rozumí jenom "pocem":D). Kámošovi do Čech posílám informační dobrodružnou smsku v přímém přenosu a vyrážím s myšlenkami:"Co když mě někdo potká a bude se ptát co tu dělám?" Vymejšlím příhody o tvoření herbáře a proto nesu igelitku bylinek..Narvanej batoh substrátem a cajkama trochu vypadá blbě, ale co..No co vám budu povídat, samozřejmě nikoho potkat nemůžu...

O umístění pole bych se rád zmínil podrobněji. Je totiž skvělé!:bravo:

Tato cesta totiž vede kolem jezera, kde nikdo nechodí, zvláště ne v této době, kdy zdejší příroda bují a raší. V této oblasti je kolem mnoho příjemnějších a stejně hezkých procházek, já tuhle cestu mám o to víc rád, že na ní nejsou žádný cedule a potkat někoho je velký štěstí (smůla). Pravda, člověka tam občas potkám, 35-ti letou bláznivku, co chodí dvakrát denně 5 mil(8km) z práce domů a 5 mil zpět, jednou jsem si s ní povídal, příště se jí zeptám co dělá, minule povídala, že chodí odtamtud támhle, což je dálka jak svině. Prej manžel taky někam strašně daleko chodí, no byla hotová..:rejp: Ale stejně, chápete to? Co taková ženská může dělat..Mejt nádobí někde, dojít za hoďku a půl domů, nažrat se a jít zpátky do práce. Nechápu.:mutant: Je to Angličanka, má hustej akcent a já jsem byl rád, že jsem jí většinu rozumněl:sun:
No, pokračujme dál. Cesta kolem jezera, jakž takž prostupná, pokud pomineme v poslední době často mokrou trávu do pasu. Á, odbočujeme k 200 m "džunglí stezce". Stezku nám hned od začátku zpříjemňují všudypřítomné nové výhonky ostružin, rostoucí z jedné strany cesty na druhou, často ve výšce očí. Po pár metrech opatrného prodírání v mikině, dlouhých kalhotech a občas "žabím pochodem" se přidávají hojně bující kopřivy a bodláky. Pes začíná nabírat ztrátu a plazení žabákem už nepomáhá, různé druhy píchanců hrozí ze všech stran. Toto zdárně dokumentuje foto č. 2. Vidíte ty dvě větve ostružin jak závoru a za ní číhající bodlák? Tak k tomu jsou dál i kopřivy...:death:

Po tomto úseku vcházíme na rozšířenou cestu, od které vedou sem tam odbočky do někam, tedy křoví a houštině.. Jedna z nich vede i k mému políčku, tj. foto č.3. Svým pohybem plaším srnku a holuby sídlící na drátech vys.napětí, dobrá zpráva - široko daleko nikde nikdo. Políčko je už deset metrů na dosah, ale na dohled rozhodně ne. Proplítám se křovím, kopřivy zandavají, podlézám větvě stromu a ocitám se na "planině" plné kopřiv a trní obklopené houštinou... foto č.4. Vidíte ten flek níže vpravo pod pahýlem stromu? To je pole. A foto č.5 taky.

Foto č.6 - A už vykukují flíčky černého substrátu a jsme u kytiček.:bounce:

Foto č.7 - ostny trny pichliny

Toť procházka k políčku. Myslím, že v kraťasech tam nikdy nepůjdu, zvlášť když to mám kousíček od baráku a není důvod se nepřevléct...Kam se hrabou nějaký ostnatý dráty a bomby, tohle je mistrovská obrana:bravo: :jumper:

Jdu na cígo, následuje představení zabydlených kytiček.
Jéžiši, to byl oprc s fotkama:grrr:, jsem myslel, že už to nedám dohromady, najednou jedna přesahovala velikost a dát ji do správnýho pořadí znamenalo načíst postupně do Galerie 22 opakujících se fotek. Konečně je to v klidu a já jdu na vytoužený cígo, uf:smoker:. Popíjím vám takhle víno a jelikož dochází, tak načínám Special Brew Carlsberg 9% pivko, no není to lahoda?(již pokročilá navátost-zejtra jdu do práce, dělám jako řidič náklaďáku, neměl bych se mírnit před pondělkem? -Neměl:D, už mi krev proudí rychlejc, všechno mě začíná bavit):girl: Tak a teď to cígo! Jsem čůro, takhle se vykecávat a hovno z toho. Nu co, je to můj thread:flick:.
PORSCHAK
Včera mi nějak spadnul net, tak postuju, co napsal.
Kurňa a to je nějakej bordel jinde, pokaždý když k tomu dám fotky, tak to spadne, teď zas..To je divný...

No holky nejsou žádní obři nebo brutusoidní kytky, asi to nebude žádná velká úroda(zvlášť pokud se vyskytne nějakej samec - nejspíš jo) o tom žádná, ale jsou to moje kyti a já z nich mám velkou radost:girl:.

Tak, tady na foto č.0 je celkovej pohled na pole. Ty černý placky substrátu asi nečim zamaskuju, zeshora to musí svítit jako blázen, a že tady ty vrtulníky lítaj, nedaleko je policejní cvičák...

Je jich jenom šest, tak to neni žádný složitý:D
Připomínám, že jsem zkoušel praktikovat zašťipování metodou FIM, ale výsledkem si zatím nejsem zcela jist:D
Fota byly sejmuty ve směru hodinových ručiček, tudíž v budoucnu bude každá z rostlinek mít od začátku stejný číslo(nebo pak i jméno, no ještě uvidim:D).
Jsou holky vyfoceny zrovna po zasazení a předchozím náročném transportu, takže maj trošku zkroucený listy a nejsou v kondici. O to snad budou další fota hezčí..
Foto a kyti č. 1 - Taková normální hezká holka
Foto a kyti č. 2- Další malá, chuďák ještě nezaostřená.
Foto a kyti č. 3- Nejoblíbenější, uprostřed pole umístěná kytka. Vypadá na hezký rozvětvení.
Foto a kyti č. 4- Malinká...
Foto a kyti č.5- Však ona vyroste..
Foto a kyti č.6- Onen předpokládaný samec, klasicky zaštípnut. Je to taková ufouní kytka.
PORSCHAK
Včera v neděli, tedy den po vysazení, jsem se tam musel zase jít podívat. Pršelo celej den, takže zalitý jsou řádně.
Už vypadaj občerstvený, ještě nějakej den, než se úplně zabydlej, prokořeněj a začnu je přikrmovat:crazy: Už se nemůžu dočkat:bounce:

Foto č. 1 - kyti č.3 - ta nejhezčí uprostřed, nyní jménem "Krutá vášeň":p: už vypadá hned lepší, osvěžená..Škoda, že furt chčije, vy doma pomalu třicítky a tady už tejden chcačky a chvílema i zima. Už néé, mý holky a já potřebujem sluníčko:bounce:

Foto č. 2, 3 a 4 - A krmivo: - u rodinky, kde bydlíme, jsem našel takovýhle hnojivo. Když se to jmenuje "Feed-all plent food", tak by to mohlo na ty moje kočky fungovat, cožpak:sun:. Občas jim asi troška ubude:D
Složení dle prvního pohledu praví, že obsahuje vesměs dusíkaté a fosforečné složky, takže nějaká klasika.
Dalšího dodavatele tentokrát zcela biologických mňamek vyfotím příště, nosím mu jabka a mrkve, jmenuje se Dylan a dělá íhahahá:D

Foto č. 5 - I nářadím jsem zásoben dostatečně, zdejší zahradník má výbavu:bravo:

Foto č. 6 - Tuhle jsem si v klidu u pole uvědomil, že tam vlastně stojí pahýl stromu. A docela velkýho. Velký větve jsou poházený kolem, vypadá to na blesk... Takže až poletí flojdi, tak maj dobrej orientační bod. Ale v tý džugli....Kolem je fakt všude tolik přírody. Teď jsem si uvědomil, že kvůli zdejší ptačí rezervaci vlastně přímo tady asi moc nízko lítat nesmějí, to by bylo vychytaný, není to logický, co myslíte:rejp:
PORSCHAK
Tak a je tu (respektive včera byla) sobota a já si udělal konečně čas vyrazit na pole.
Prší už dva tejdny a ani už nevím, jak vypadá sluníčko. Když jsem tam tuhle skočil na jukanec, jedna a půl kytičky byla sežraná od slimáků, tak jsem byl zvědavej, jestli tam vůbec něco zbylo. No popořadě.

Beru psa, motám brčko a vyrážím na cestu. Pěkně si tak pokuřuju a přicházím k jezeru, koukat na vodu a přírodu kolem. Jsem rybář, takže mě voda všude přitahuje a rád ji pozoruju.
Potahuju brko, dávám pozor na občasný zintezivnění deštíku, aby mi nenavlhnul zapalovač a cajky jako foťák a tak. Koukám do vody, hledám ryby, nikdy jsem tu žádnou neviděl, jen ve vedlejším jezeře štiku, ale protože tady rybáři bývaj, musí tu přece být. Ha, kousíček ode mě, na mělčině, se něco mele, je to ploutev, neni to ploutev...Najednou se vynořuje krásnej černej kapřík, lysec, docela velkej, rejdí si v řasách a rochní se jak prase. Cejtím, jak mi tluče srdíčko, bojím se pohnout, abych ho mohl pozorovat co nejdýl. Napadá mě foťák. No jo, ale to znamená hejbat se, s největší opatrností vyndavám stroj z pouzdra, nastavit, zaostřit a cvakám. Paráda, kapr se pořád rochní, můžu si ho prohlídnout do detailu.
Je nádhera pozorovat rybu ve svým prostředí, svobodnou a krásnou. Přece jen se ve mě probouzí lovec, již zčazenýho mě napadá"vždyť tam kdybych skočil, mohl bych ho i chytit", ale taky hned následuje vzpomínka na nějakou knížku o fotkách "Lovci beze zbraní", takže klid, dneska má zbraň je foťák.
Snad na fotce něco bude. Ještě pokus o přiblížení k vodě, ale následuje mihnutí a po kaprovi zbyla zčeřená voda.
Hezkej zážitek.
PORSCHAK
Tak, pokochán nádherou, vyrážím na cestu do džungle a před vstupem dokuřuju nezmara.
Říkám si, jaká mě to zase čeká trnitá cesta, ale vzápětí se uklidňuju, že to zas tak hrozný nebylo. Nebylo, ale to bylo před pár dny:satan:

Hned u vstupu na 100metrovou "cestu" mě zaráží množství trnitejch větví. Je jich tam snad třikrát tolik (viz foto). Hned to dostávám znát. Vycházkový šusťákový kalhoty jsou už durch od trávy předtím, takže stejná story jak naposled. Trny a mokro.
Postupuju a bojuju, chci zrychlit pohyb, ale to se nevyplácí. Pěkně bodlinkatá větývka mě chytá za kalhoty a hezky píchne do stehna, "jau, kurvaa" potichu naříkám a opatrně se snažím vyprostit. Pak ještě jeden zásek těsně u vstupu na pole, když větev podlejzám, pěkně mě chytla za bundu od pasu až ke krku a nepustila. Musím couvnout, vykroutím se a zjišťuju, že větev je v půli zlomená. Sakra. Zrovna u vstupu na pole, upozorňuje na tamní pohyb a taky byla dobrou překážkou.

No, to by byl transport. Rozepisuju se o tom, protože cesta je velkým zážitkem. Příště už budu mít dva klacky, kterejma si budu pomáhat rozhrnovat větve.
Coud
No ten FIM se ti moc nepovedl vyrostli ti akorat zastiply listy :D....pristu to zkus zastipnout otrsoku niz a snad ti to vyjde!
PORSCHAK
Coud: FIM zřejmě nevyšel, máš pravdu, no neva. Teď hlavně aby bylo vůbec něco. Dík za komentář.

Po příchodu k poli jsem už nakukoval nedočkavej přes kopřivy, zvědavej jestli uvidim katastrofu v podobě okousanejch větviček a hledal nějaký celý kytky. I přes to jaký to jsou škvrňata jsem nějaký viděl a mohl si oddechnout.
Skočil přes kopřivy a detailně zkoumal jednotlivé rostlinky. Ááá bastardi! Fuck you mutherfuckers! Polovina zničená, tudíž tři ze šesti skončily v útrobách slizáků. No co se dá dělat. Zkoumám ostatní a těch se ani nedotkli. Naopak, vypadají zcela k světu a zřejmě se jim přes ty věčný chcačky dobře daří. Díky bohu za to.
Takže:
Foto č.1: Kyti č. 1 No není hezká? Jako z obrázku.
Foto č.2: Kyti č.2 Nová favoritka. Taková pěkně rozvětvená, silná a zdravá.
Foto č.3: Kyti č.3 Co říct? Hezká.
Foto č.4: Kyti č.4 Teda byla. Pochybuju, že když je takhle malá, že to rozdejchá.
Foto č.5: Kyti č.5 To je úsměvný, až se mi chce brečet. Takovejhle prak!:confused: Bastardos!
Foto č.6: Kyti č.6 Pahýl. Akorát tam nechali bobany a slizký stopy.
Foto č.7: Pohled na pole. Je zajímavý, že sežrali všechny kytky směrem na západ, ty horní zůstali bez povšimnutí. Opravdu doufám, že už toho nechaj. Bohužel počasí se vyvíjí velice negativně a zřejmě bude zase pršet. To slizounům hraje do karet. Ále počkejte, já moje milovaný kytičky nedám zadarmo!:rocket:

Jdu se podívat do místní sítě Homebase, asi jako u nás Baumax. Snad budou něco proti těm bastardům mít. Tak jdu. Zatím a slizounům smrt!:smoker:
mas to celkom vpohode... myslim ten flek... ja idem tento mesiac tiez do englandu no este neviem do akeho mesta... na dalsi rok by som tam mal byt tak chcem aj ja nieco vypestovat, pretoze sadit sa mi uz asi neoplati.... mozno jedine nieco za oknom, ale to bude asi problem zo slnkom (neviem - si myslim)...

na slimakov skus rozdrtene sklo alebo okolo stoniek omotaj smirgel papier, alebo obidva... keby si zohnal vanish tak to by bolo asi najlepsie...

mam este dotaz k tym seminkam... daju sa v anglicku vpohode kupit? ako vravis v tych stankoch... Ak hej tak ake seedbanky sam este boli atd...

budem sledovat a drzat palce K+, MAj sa
PORSCHAK
Díky chlape, díky.
Nedá se to srovnávat s produkcí leckterých zdejších kolegů:mutant:, ty moje rostlinky jsou takový prckové, ale víš co, jsou moje, já je splodil a je hezký se dívat jak rostou. Nepočítám s žádným velkým výnosem, bude mi stačit, když aspoň jedna trochu vyroste a vykvete. Je to o tý radosti s pěstování:sun:, to potenciální vyprodukovaný množství může být tak mizivý, že to ani nestojí za řeč.
Bohužel mi v krámě zavřeli před nosem, takže chemie není. Zatím jsem implantoval mechanické zábrany z rozřezaných PET flašek-tzv. SPECIÁLNÍ ANTIŠNEKOVÉ RETARDÉRY, to se někteří možná nasmějí:D. Zítra pošlu dokumentaci, není času.
Sklo mi zrovna nepřijde nejlepší, přece jen je to příroda.

Kdyby jsi zasadil teď, bylo by to myslím tak tak, za měsíc by to šlo leda minulý léto, který bylo fakt teplý a slunečný. Už teď mám starost, jestli dojdou.

Ty semínka není problém koupit, minimálně funguje zásilková služba, co jsem si nechal zaslat do Čech od SensiSeeds z Anglie na
moji spižírnu. Jinak je lze koupit volně na trhu u stánku, každou neděli na Blackbush market, 32 mil od centra Londýna. Určitě i jinde, ale už pár trhů viděl a semínka zatím jenom tam.
Hodně štěstí v Anglii kámo.
PORSCHAK
Táák, dny poskočily, deště stále trvají a v práci, když jezdim Londýnem, při každý ráně čekám výbuch a roztrhaný lidi:mutant:. No nic, to sem nepatří.

Tož jsem se tedy předevčírem vydal koupit nějakou anglickou antivěc na slimáky. K tomu jsem zároveň vzal veškerej recyklát, co sobě i zdejší blízký rodině dobrovolně odvážím každej tejden do kontejnerů u obchoďáku. Je toho dost, tak chvilku trvá, než to roztřídím, rád to dělám, páč si většinou udělám zároveň hezkou chvilku a poladim se. Tak se teda ladim v autě, smskuju kámošům co a jak a trochu se zasekávám. Vyhodim recyklát, jedu kousek dál do Homebase a když tam přijíždím, maník akorát zamyká dveře. No nazdar. Nadávám si, že kvůli špekovi a vůbec jsem zmeškal antivěc na slimáky. Do řiti.
A chčije a chčije. S takovouhle tam za dva dny nezbyde ani kytka, možná už zejtra bude pozdě. Odjíždím a přemyšlím, jak to poštelovat. Obalit fólií, nějakou tvrdou. Kde vzít fólii. Otáčím auto a jedu do obchoďáku. Zavíraj. Všude zavřeno (neděle). Do řiti.
Tak si dám v klidu cígo a zase přemýšlím. Tak nastřihám PET flašky. Zároveň vzpomínám, že všechny zrovna odvezl do recyklátu, doma jen jednolitrovku a já potřebuju velkej průměr a aspoň dvě. Jéžiši, to neni možný:mad:
Nakonec mě zachraňuje místní večerka. Díky za ní. Deset minut vybírám nejlepší PET flašky, na obsah kašlu, stejně to vyleju. Študuju povrchy, přemejšlim, jaká nejlepší. Nakonec vybírám dvě stejný skoro obyč vody. Prodavač, co mě celou dobu pozoroval, si musel o mě myslet divný věci. Takovou dobu vybírám, všechno prohlížím a nakonec si vezmu dvě obyč vody:rejp::D.
A už se jedé, juhuhu, bude pošteluňk na slimáky:bounce:.
PORSCHAK
Tedy, zde popíšu návod, jakým jsem sestrojil "Antislimákový retardér".

Vhodnou, nejméně 1,5l PET lahev (lépe větší, já použil 2L) rozstřihám podélně do vrtule (viz foto č.1). Stříhat je dobré začít dole, kde lze jednodušeji proniknout nůžkami do lahve. Snažím se z celé lahve vytvořit dlouhý proužek cca 5-7 cm vysoký, vyšší není vhodný kvůli špatné ohebnosti (příliš silně se vrací po natažení do původní polohy-nedrží v zemi, kroutí se a já taky mám jen dvě lahve na tři kytky..). Dlouhý proužek nastříhám na krátké, cca 10cm dlouhé - foto č.2 (delší opět nevyhovují). Na každou kytku potřebuju 5-7 proužků, čím více, tím lépe.

Á jdeme na pole. Důležité je umístění proužků kolem rostliny. Proužek natáhnu(má samozřejmě oválný tvar jako lahev) a vsadím do země opačným směrem od kytky, než se svírá. To je základ filosofie této celé techniky. Natažený proužek totiž svírá se zemí ostrý úhel (tvarem totožný s budovou opery v Sydney:)), jelikož je natažením deformován a nic jiného než přihnout se k zemi mu nezbývá. Nejjednodušší by samozřejmě bylo ustřihnout kousek PET lahve, rozříznout(nebo rostlinu provlíknout) a vsadit kolem rostlinky. Ale takovou zábranu slimák či šnek lehce překonají. Zkrátka ostrý úhel je zásadní:cool:.

Vsazení do země provádím pohybem simulujícím řezání nožem a snažím se umístit proužek dostatečně hluboko, aby zůstal napnutý. Půdu kolem proužku udusám, pak drží ještě lépe. Proužek se nesmí zcela narovnat do původního tvaru, jelikož se tak ztratí ostrý úhel.
Jednotlivé proužky naskládám kolem rostlinky tak, aby tvořily hradbu, foto č.3-5. Kdybych měl proužků více, efektivita by se zvýšila, takhle mi zbývá někde malá mezera. Příliš se toho neobávám, protože by si slimák musel vybrat zrovna mezírku, aby se k rostlině dostal, takhle uvízne na zábraně:crazy:.

Tak a retardér je na světě:girl:. Těší mě, že jsem to tak pěkně vymyslel a zrealizoval:smoker:. A hlavně - FUNGUJE! :bravo::bravo::bravo: -viz. následující příspěvek.
PORSCHAK
Tak a včera jsem se konečně dostal do Homebase a koupil místní pochystávku na slimáky. Vydal jsem se s kámošem na pole, abych předešel nejhoršímu, zdoubloval ochranu a instaloval chemii.

Po příchodu na pole jsem byl mile překvapen. V jednom z retardérů byl chycen oranžovej slimák:girl:foto č.1. Očividně si nevěděl rady jak se dostat k rostlince. Kdoví jak tam dlouho byl, ale bylo to kolem oslintaný, tak už chvíli asi jo. Tenhle byl poslední, co to "odnes" jenom leteckým transportem do kopřiv, ti další už dopadnou o poznání hůře:flamer:

K chemce: Jedná se o Slug Killer:D pro použití v přírodě. Stál 5 liber. Není škodlivý žádným zvířátkům ani rostlinkám. Jsou to modrý malinký granule. V návodě píšou, že slimák to snad i žere, ale on vlastně žere všechno, když všechno olíže...Prý se lidi nemaj lekat, až najdou tělíčka u kytičky, že dokáže urazit po požití ještě nějakou vzdálenost a pak v klidu skoná. Tak až k mý kytičce teda nedorazí:p:.
Tělíčka prý netřeba odklízet. To teda nevim, já je odstraňovat budu:smoker:. Jsem zvědavej, kolik mrtvolek tam příště najdu..

Tak a je poštelováno. Juchuchuchů:bounce::bravo::bounce::bravo:
Teď už jen sluníčko a rostlinky můžou růst. Tak rosteme holky, ROSTEME!!!:crazy::crazy::crazy:
:) zaujimave, ako si clovek dokaze poradit, ked je v nudzi... hehe
PORSCHAK
Huhuhú a je tu update po 42 dnech růstu..
Stalo se docela dost věcí, takže to vezmu postupně. Neměl jsem vůbec čas ani pročítat Grower, ani moc chodit k poli, ale přece se nějaká chvilka našla, takže proběhlo brko a cesta ke kytičkám:smoker:.

V pondělí jsem vzal psa a že půjdu kytičky pohnojit. Teda ono se řekne pohnojit, ale už jsem chtěl aplikovat přírodní hnojivo a tak jsem se vydal k výše zmíněnému koníkovi, že ukořistím jeho bobany. Když jsem k němu přišel, tak tam zrovna byla i jeho majitelka a byla tak daleko, že jsem na ní nechtěl křičet, jestli si nějaký můžu vzít. Stejně jsem přemýšlel, jak bych se zeptal, napadlo mě jedině něco jako „Excuse me, could I have any Dylan´s shits please, my girlfriend grows some herbs and it´s briliant ...-no a teď jsem nevěděl jak říct hnojivo(slovník říká MANURE, ale nevim jestli to používaj), tak bych řek „...and it´s briliant natural food“ (vzpomněl na nápis na výše zmíněné chemce:D). Co myslíte, jak je správně hnojivo, to fakt říkaj food?
No, takže koník selhal, tak jsem přemýšlel jak to potunit. Pokračováním procházky mě napadlo, že vlastně je tu všude plno ptáků a slepičince se používaj normálně, tedy volba byla jasná. Použiju kachní bobky, slepice nebo divoká kachnaažhusa:D(je zde více druhů:D), neni to jedno?
Ubalil jsem, odpálil brko, otevřel pivo a jal se přemýšlet jak na to:smoker:. Jen co jsem u vody „dopřemýšlel“:D, dal jsem ruce k dílu.
Nabral jsem bobany, čistě lopatkou, nacpal do flašky s vodou co je pěkně schovaná u stromu a už zhulenej začal šejkrovat. A šejkroval a šejkroval, hezky do rytmu, ať nám to pěkně hnojí, něco jsem si nahlas notoval a blbnul u toho, byla prdel:D. Měl jsem obavy, zda-li se hovínka vůbec rozpustí, některý byly postaršího charakteru, takový tvrďáci, ale záhy se kvalitní šejkrace projevila a roztok byl na světě – foto č.1.a 2.

Vydal jsem se k poli. Rozvinuté pokračování s příhodou potkání srnce můžete vidět zde .
No, kytičky povyskočily, to určitě, ale začínám se obávat o jejich velikost a zda-li budou s to dojít až ke květu. Na druhou stranu teď ty věčný deště bez sluníčka určitě moc nepřidaly a až na delší dobu vysvitne, tak snad povyrostou.

Tedy pondělní fota. Dneska jsem byl na poli zas, ale to postnu až zítra, jsem nějak ve skluzu:p:
Foto č.3- kyti č.1
Foto č.4- kyti č.2
Foto č.5- kyti č.3 Podívejte se, jak hezky vypadala tahle kytička po 40 dnech růstu a teď po 42 dnech jsem při zoomování a srovnávaní fotek zjistil, že jsou na ní slimáčí hovínka a že má okousaný listy. Potvory:rocket:. Jak jsem je pohnojil kachníma bobkama, tak starý granule kolem rostlinky zplesnivěly, asi nefungujou, ale že se dostaly i přes můj retardér, no teda...Přitom žádnýho slimáka jsem nenašel, to padaj z nebe nebo co?:mutant:
Foto č.6- kyti č.3 okousaná po 2 dnech
Foto č.7- kyti č.4 Je tu malý překvápko, odepsaná k záhubě s ostatními třemi sežranými kytkami, jediná se zberchala, takže mám kytky čtyři! Koukněte na starý foto týhle kyti, jak vypadala po sežrání a teď..
PORSCHAK
A je tu čtvrtek, 52.den růstu.
Endorfinovi a Tayemovi de Tox moc děkuju za karmy, přehouply mě do druhý kostky:bravo:. Po pěti letech na Groweru teda výkon:D. Jo a Tayem přináší zřejmě správný, výše diskutovaný název pro hnojivo – fertilizer (tedy „fertilájzr“?). Thanks mate:beer:
Zítra jedu na deset dní pryč, tak nechám kytičky dlouho bez dozoru. Naposled jsem je viděl o víkendu, ale před procházkou k políčku jsem se u vody tak poladil všemi prostředky , že mi pánbu zavřel oponu a šel jsem tam pomalu za tmy. Něco jsem i fotil, ale fotky jak kdyby se vypařily.. Kdo ví, co jsem fotil a co jsem s tim pak dělal:rejp:.
Cesta byla brutální, je to šíleně zarostlý:death:. Kytičky mi ale za tmy udělaly radost, co si tak matně pamatuju:D Zjistil jsem, že čím horší cesta k poli, tím více můžu očekávat hezčí rostlinky..
No a dneska jsem vzal kromě psa i přítulkyni a tak jsme se jali prodírat spolu. Teda nejdřív jsem zase posbíral u jezera pár kachních hovínek, udělal šejkrparádu a vyrazili jsme. Byla to fakt hrůza. Už jsem myslel, že jsem nejhorší přístup zažil, ale kdepa, co jsem to byl za naivku:punk:. Příště si snad vezmu nůžky a trochu to proštípu, je to fakt už brutál. Ale kvůli nezvaným návštěvníkům by to bylo lepší ponechat přírodě, no tak uvidím. Počasí tady bylo poslední dobou kolem 22 stupňů přes den, když vylezlo na pár hodin sluníčko, tak i víc, ale žádný tropy jak u vás doma. Přesto to kytičkám asi svědčí (a okolní přírodě) , některý dny bylo hrozný vlhko a dusno, jak ve skleníku, nedalo se dejchat, člověk hned zpocenej. To je to, co potřebujou, takže jen tak dál:bounce:, já tu cestu nějak přežiju:D
Takže už po cestě jsem tušil, že mě kytičky potěší. A taky, že jo:bravo:.
Tak jdeme na to.
Foto č.1- kyti č.1 Druhá největší kyti. Krásný listy. A ten stonek, prostě paráda. Voní jak kdyby už kvetla a to je přitom relativně malinká.
Foto č.2- kyti č.2 Největší kyti. Stonek skoro jak můj malíček. Před tejdnem jsem ji znova zaštíp a vypadá to dobře. K tomu se vrátím níže. Je nádherná.
Foto č.3-kyti č.3 Nechtěl jsem přítelkyni nechat dlouho čekat, čekala kousek od pole, tak jsem chvátal a kyti je špatně zaostřená. Přesto je taky moc krásná, ale téměř poloviční, než kyti č.2.
Foto č.4-kyti č.4 Nemůžu ani věřit tomu, že ta sežraná kytka slimákama a odepsaná na věky je tahle kráska. Udělala mi velkou radost:girl:
PORSCHAK
Jak jsem tuhle zaštíp tu dvojku, tak krásně vyrazila další větývky. Tentokrát jsem dle rad vašich zajel do zaštípnutí víc a vypadá to, že se ujalo. Škoda, že ta fotka dost zkresluje, je fakt obražená novýma výhonkama snad všude.
A ještě jedna fotka pro srovnání s měřítkem, trochu nehezkou igelitkou ze Sainsbury, ale jako měřítko to fachčí dobře. No nechce se mi pořád věřit, že tak vystřelila. Děkuju kytičky, jste nádherný :sun:
PORSCHAK
No, a jelikož jsem byl dvojkou a efektem záštipu tak potěšen, tak jsem dneska zajel i do jedničky. Foto před a po záštipu. Snad to tedy už odpovídá FIM normě:faq: A jestli to ten efekt mít nebude, tak fakt už nevim. Asi jsem blbej:rolleyes: Jinak se mi moc líbí ty bílý chloupky na větývkách, je taková jemňoučká, na pomazlení...:smoker:

Jo a ty pichláky, co mi tak znepříjemňujou přístup k poli, už obrazily plodama:girl: Jsou obsypaný jak minulej rok a to jsou tady toho stovky metrů, mraky a mraky slaďoučkejch ostružin. Takže až za deset dní přijedu, budou už jich černý kvanta a snad už i sladký. Dneska jsem už jich pár měl, ale zatím se mi víc huba křiví, než že bych si šmáknul:mutant:. Chce to sluníčko a vydržet. Že by pak i nějakej džemík?:p:

Tak lidi, užívejte léta a nebojte se mi něco říct, moc rád si přečtu váš komentář:love:. Však já si na ten náš Grower najdu čas i na dovolený..:smoker: Tak zatim hoj ahoj groweři:wink:
L0TRIK
Cus mas to pekny a jako respekt, ze ses nevzdal sveho konicka ani v zahranici :bravo:
Chodim sem dam si kaficko jointa :pimp: a prectu si co se zase PORSCHAKovi stalo v Anglii = supr poctenicko :smoker:
PORSCHAK
Loříku, díky za pochvalná slova, to rozhodně potěší..:smoker:

Tak a jsem tu zas:D
Na dovče čas na net nakonec nebyl, takže mám co dohánět a jelikož jsem i teď při zpětné aklimatizaci v Anglii dost zaneprázdněn, tak moc nestíhám.
Nejdřív vám napíšu o mých nynějších pocitech, páč jsem tenhle týden tady úplně sám a jediný co znám, je práce a odpolední řešení starostí s autem, se mnou atd. a tohle(myšleno počtení na Groweru) plus občasný smskování s kámošema je jediný, co stíhám. Na televizi nemám ani čas, maximálně zprávy na ČT24 jako kulisa, ale za chvilku(22:35 českýho času) se půjdu kouknout na ČT2 na „Fenomén dnes“, jde tam o motorkářích a mašinách, rád bych to viděl.
Dneska jsem byl druhý den v práci, včera jsem najel po místních dálnicích 500km, žádná velká zábava, ale zato dnes mě opět Londýn přivítal a byl jsem i na novejch místech, takže zažitků dost..
Jeden Tanzánec (no černej jak bota, to je jasný) mi dneska v Londýně, když ode mě přebíral zboží, povídal, když jsem mu řekl odkud jsem, že má českou šukací přítelkyni:sun:. Prej hrozně chlastá(ta přítelkyně), teda jako too much drinks, a že to stojí hrozně peněz, no musel jsem se tlemit:D
Ale, že je moc hezká, že má „lovely tits“ atd.:D
Taky prej má hodně českej kamarádů a že si myslí o Češích, že jsou vzdělaní a dobří lidé:bravo: No, měl celkem jasný představy o životě a tahle poznámka mě dost potěšila(jo, ještě zdůrazňoval serious, takže žádnej med kolem pusy..).
Z bejvalý práce mám jednoho kámoše taky Tanzánce, sice „Kitchen cleaner“, ale vzdělanej a moc chytrej chlapík, musim se s nim někde srazit, už jsem ho skoro rok neviděl, i když mě mailoval, že bysme se někde mohli sejít. No nebyl čas, jsem hroznej:confused:...
No, a jelikož mám celou zahradu anglický rodiny pro sebe(přítelkyně se zdržela v Čechách), tak si teď dávám piva a netuju venku, z otevřenýho balkónu na mě křičí Faithless (snad to píšu správně) je to paráda..:girl:
Potvory mi tu nenechali po odjezdu do Karabiku ani trochu plynu v bombě na zahradní grilovačku, škoda toho.
Před hodinou jsem se tu po štelování auta a sprše uvelebil, že natáhnu elektriku až na zahradu, pro noťase, ale vidim, že se ženou černý hustohustý mraky jak svině. Jak kdyby měla přijít potopa..Do toho třičtvrtě oblohy sluníčka, no mazec. Koukám, kudy to ty mraky jdou, ale šli pomalu, tak jsem to tu rozbalil. Po hodině nic, pár kapiček na klávesnici, jinak hovno. Teď dokonce to sluníčko rozbalilo na hustě červenej západ, letadla kreslící čáry na obloze, nádhera...
Tak teda konečně čas na oblíbenej Grower. Už do mě padá čtvrtý pivo a je to tu fakt v klidu. Přesto bych už měl nechat toho tlachání kolem a jít k věci, kvůli který jsem sem přišel, totiž kvůli mým kytičkám..Byl jsem tam totiž včera...
PORSCHAK
Unaven z práce a též po předchozím cestovatelském dnu, kdy jsem zahulil s kámošem co mě vezl na letiště v Praze a pak ještě propašovanýho špeka na letišti Gatwicku před vlakem (jo, nevěděl jsem, že se podle nově vydanýho anglickýho antikuřáckýho zákona nesmí kouřit ani na nádražích a já sice vzdálen, ale hulící, vcelku v klidu, jsem požíval marihuanové doušky, pak prozřel pohledem na ceduli, ale špek již byl skonán, takže jen rozmařilý údiv:D) jsem zandal, tedy druhý den, notně píšící pivo na zahradě. A že se půjdu, celý nedočkav, projít k políčku, po 11 dnech( a celkem 66 dnech růstu). No, pivo ladilo, belgická 8% 750ml Cobra, co se otvírá jak šampus, byla vypita, kamarádi obsmskováni, takže zbývalo vyrazit.
Ještě jsem se obrněl rukavicema, zahradníma štípačkama od zahradníka, riflema (nejlepší na trní-minulá zkušenost přítelkyně:baby: ) a již normálním pivkem a mohl jsem jít. Jo, na špeka momentálně materiál nebyl, tož pošteluňk aspoň takovýto:D
PORSCHAK
66 dní růstu.
Cestou jsem vyzvedl flašku na kachní hovínka pod stromem a zasekl se u vody. Ale co jsem na svém posvátném místě našel?:confused:
Dvě plechovky od piva, krabičku od polských Máček, slupku salámu a ňákej hnusnej kelímek od jídla, zbytky průhlednejch papírků a igelit od cigár, v kterým zjevně bylo něco zajímavého...:mad:
Co je to za bastardy, že takhle nechaj v přírodě bordel? Copak je tak těžký to vzít s sebou a vyhodit kdekoli do koše?:rejp:
( Intermezzo konce příběhu: Po odchodu z pole domů jsem samozřejmě sesbíral ty jejich bordely do igelitky a pak u silnice viděl zaparkovanýho krutě potuněnýho polskýho Malucha! Kdo nezná, je to takovej ten malinkej sráč, Fiat, co Itálie na něj dala technologii Polákům...No a u druhýho jezera jsem zahlíd polskej páreček jak motaj špeka..Neměl jsem zrovna sílu jim jít něco říct, tak jsem to nechal. Snad už budou v klidu..)
No, potuněn, trochu rozezlen, jal jsem se sbírat kachní hovínka. Ale co to, až na pár uschlejch bobanů nikde nic...Asi bez potřeby vyvedení odrostlejch mláďat nevylejzaj na břeh:(
Tak jsem zandal ty uschláky, užíval přírodu a šekjroval a promýšlel příští lov Dylanových kaděnců:D
Džungle byla fakt obrovská:vampire:
Zdárně opilý, prolejzal jsem první úsek plazením, jako nějakej pes, v rukavicích, takže nějaký to bahínko bylo v klidu:D Když si na to teď vzpomenu, zajímavý:crazy:..
Prodral jsem se až těsně k poli, ani jsem nepoužil štípačky, z důvodu ponechání zábran, ale byly dobrý jako rozrážečka rostlin a na poli se nakonec taky hodily.
Když jsem uviděl kytky, bylo veselo:bounce:. Narostly parádně, to každopádně.
Jelikož jsem měl jenom tydlifon, tak fotky nejsou tak kvalitní, ale pro představu to snad stačí. A jelikož jsem se zase zdržel, musel jsem si na focení přisvítit..Příště dodám lepší.
Foto č.1 - Kyti č.1 Stala se z ní favoritka. Předehnala dvojku svojí silou, ale jelikož byla podruhé zaštípnuta o něco později, není ještě tak rozvětvená.
Foto č.2 - Kyti č.2 Ohohó. Takže FIMka snad už konečně vyšla, sice až při třetím patře, ale přece. Takže takhle, ahá:wink: Je fakt nádherňoučká, tak rozvětvená, na fotce to nevypadá, ale nový výhonky raší úplně všude:sun:
Foto č.3 - Kyti č.3 Menší, ale hezká. Je vidět, že holky maj chuť k životu.
Foto č.4 - Kyti č.4 Slimákama odrovnaná, nyní však začíná předhánět trojku, no hlavně aby stihla chytnout květ, ale to je hlavní problém všech...
Foto č.5 - Kyti č.1 Listy větší než dlaň, né že by to byl nějakej světa div, ale je to radost, což:)
Foto č.6 - Kyti č.2 Pohled zespoda.


Takže každopádně mi holky udělaly velkou radost:girl:
Ani už nejsou ze shora tak vidět, kolem se zazelenalo, splynuly s okolím...U východní strany jsem ušlapal kopřivy, aby měli kyti více dopoledního sluníčka.
No a to je prozatím vše. Zejtra pátek, tak se mějte a užívejte víkend, zdarec prcanec:D
PORSCHAK
Nějak se mi nedaří seřadit fotky do správnýho pořadí:mutant:
Takže přikládám FIMku až zde. No četl jsem zde i o osmihlavých nestvůrách, ale začínat se má pomalu:D
PORSCHAK
Díky Petrofe, to s tím spisovatelem snad až zas né, to bych na sobě v tomhle směru musel trochu zapracovat. Ale určitě jsi mě potěšil, že se ti to tak líbí:). To si možná přečteš i následující trochu delší příhodu, je totiž hustá:smoker:


Teď je sobotní noc a já bych se s vámi rád podělil o zážitek z cesty k poli, protože je fakt dobrodružnej. Potkal jsem tam totiž policajty:eek:.

Ale od začátku. Dnes jsem měl s kamarádem, co bydlí v Londýně (tedy 60km ode mě), domluven dopoledne sraz na letišti Heathrow, že ho vyzvednu, pojedeme ke mě a strávíme spolu den. Udělali jsme oběd, vzali nějaký pivka, psa a vyrazili se projít a pokecat k jezeru. Vypil jsem na oběd dvanáctku, pak dvě desítky až jedenáctky u vody a večer před cestou k poli další jedenáctku. Takže za 10 hodin 4 piva a tři solidní brka:sun:.
Vzal jsem si s sebou pracovní rukavice (ty tentokrát hrají i jednu důležitou roli:)), oblíkli jsme se do riflí a ošuntělejch věcí a s hrůzostrašným varovným popisem cesty jsme vyrazili na pole. Poněvadž bylo již dost hodin, po deváté večerní, vzali jsme si i rovnou auto, že kámoše pak rovnou odvezu na letiště, tak abysme se nemuseli vracet domů.
Mimochodem zase jsem tam na druhý straně viděl skupinky Poláků s autama s anglickejma SPZetkama, takže se jich tu pohybuje víc a ten bordel mohl bejt i od nich. No nic, dál..
Jaký se zrodilo překvapení, když u vstupu do trnité cesty se žádná trnitá cesta nekonala:mutant:
Byla vysekaná křovinořezem tak, že by jste tam mohli jít s hedvábnýma šatičkama a ani zádrhel by se vám neudělal:sun:
No, trochu škoda toho, byla to skvělá zábranu přístupu k blízkosti pole, ale tam už fakt moc lidí stejně nedojde a než lidi přijdou na to, že je to vysekaný, tak to zase zaroste. Prostě tam není moc o co stát každopádně..Hodilo se nám to zrovna teda jak víno, protože posledně jsem se tam už musel chvilkama plazit a nyní za přibývající tmy by to zvlášť nebyla žádná sranda...
Dobrý, kytičky jsme prohlídli, kámoš byl rád, že je viděl a vraceli se zpátky. Padla úplná tma. V jedný ruce jsem držel telefon svítící diodovou žárovkou a v druhý rukavice. Když jsme dorazili k vodě a čekala nás už pohodová cesta trávou sto metrů k autu, zahlídl jsem v dáli světlo. Přibližovalo se k nám, což mi bylo divný, protože nikoho bych tam nečekal a už vůbec ne v tuhle hodinu. Jakmile jsme dorazili k sobě, zmačkal jsem rukavice do ruky, aby kdokoli si nemyslel, co tam tak s rukavicema dělám.. Hlas nás za osvěcování poměrně prudkým světlem oslovil, jestli je to auto tam naše a já poznal dva policajty:eek:
Ŕekl jsem, že je moje a o co že tedy jde... Myslel jsem, že překážím nebo co, ale chtěli vědět samozřejmě, že co tam jako děláme a tak. Vysvětlil jsem, že tady za rohem bydlim a přijel mě navštívit kamarád z Londýna, kterýho jsem dlouho neviděl, tak že spolu trávíme den a procházíme se zrovna kolem (snažil jsem se reagovat v klidu, ale vevnitř jsem rozklepanej byl dost, zrovna tam a teď jsem fízly fakt nečekal:eek: ). Byli jsme za tý tmy už trochu podezřelí, to určitě. Sjíždeli si nás jednou baterkou. Prej by teda stejně chtěli vidět nějaký doklady. Já schovával rukavice, aby je neviděl a rychle přemýšlel, co odpovím, až se mě zeptá, na co je tady v přírodě mám:confused: Ať jsem přemýšlel sebevíc, za chůze s policajtama k autu a neustálý debaty s nima jsem na nic nemohl přijít. Prostě nevim, co bych mu řekl, nesjpíš bych se zadrhnul jak svině a vykroutil ze sebe něco jako, že na trní, protože jsem věděl, že tam je a chtěl jsem se tam na něco podívat. Fakt jsem byl z toho vystíhovanej a nevim co bych vykodrcal. To by ale bylo myslim silně podezřelý, proč tak moc jsem tam někam chtěl jít, mohli by si myslet, že jsem tam něco zakopal nebo tak něco..Prostě proč se prodírat džunglí, co mě tam tak moc mohlo přitahovat? Ještě k tomu v noci? To by byl prostě začátek průseru a asi taky nejsou tak blbí, aby jim nedošla třeba spojitost s možností pěstování trávy. Třeba...
Než jsme došli k autu, sdělil mi, že doufá, že to auto nehodlám řídit, protože nám cejtí z dechu alkohol a musel by mě zatknout a pořešit to. To jsem teda radost už vůbec neměl, protože kámoš se musel dostat včas na Heathrow, aby chytil rozumný spojení na cestu na druhej konec Londýna. Ten chlast cejtil nejspíš stejně jen z kámoše, páč ten celou dobu u toho popíjel pivo:D Tak jsem se zeptal, jestli by mě mohl udělat test na alkohol, že bych to auto rád řídil. Přesto bych myslim prošel asi jen stěží..Prý ne, protože mě ho může dát udělat, až to auto budu řídit:( Byli v klidu, hlavně ten jeden, když viděl, že jednáme slušně a jsme v pohodě lidi.
Došli jsme k autu, já ho odemknu, rukavice pořád zmuchlaný v ruce ( byly jako dóst objemný, takže mi polovina stejně koukala z ruky – zkuste si je strčit do jedný dlaně:)) , otevírám auto – vevnitř samozřejmě ganju a chystám se lovit peněženku s dokladama. Na to na mě spustí ten ostřejší, který méně komunikoval, že „ jestli sedneš do toho auta, budu tě muset zatknout a obvinit z pokusu o jízdu pod vlivem alkoholu!“. Ten skoro výkřik mě dost vyděsil, jednu chvíli jsem nevěděl, co se děje, zmatlanej od špeka, už jsem myslel, že změnil názor a chce najednou vidět všechno, co máme v autě:devil: (jo, kámoš prej to v tu chvíli cítil taky). Uvědomil jsem si, že mluví o tom, že si tam nesmím sednout.. Ptám se tedy „To si tam nesmím tedy ani sednout?“ „Ne, nemůžete, to už se bere jako pokus o jízdu“. Tak se pousmívám a jím se lovit schovanou peněženku. V tu chvíli obratem strkám rukavice za sedačku, aby si je nemohl prohlédnout, protože mě celou dobu bedlivě pozoruje, svítí na mě baterkou a k tomu mu pomáhá právě se automaticky rozsvětivší se světlo v autě:rolleyes:..Uf, už jsou tam a já neslyším nic jako „Na co jste měl ty rukavice?“ Lovím šrajtofli, vytahuju řidičák a ten druhej, dobrej policajt volá vysílačkou a nechává si mě proklepnout. Debatujeme o toleranci alkoholu, kolik jsem toho vypil atd., načež zjišťuju, že ta tolerance není jak jsem myslel 0,8 promile alkoholu v krvi, ale míň, prej jeden lager – tedy dvanáctka. To musim přesně zejtra pohledat na netu.
Ještě si mě zapsali, řekli ať si vezmu z auta věci, že počkaj, až odejdem a ať rozhodně nezkoušíme řídit až odjedou, protože to tady kolem budou hlídat celou noc a zjistí hned, jestli jsme odjeli (to jsem mu hned dal slib, že se nemusí obávat, že to auto tu nechám do rána).Taky, že tohle auto neznaj, i když jsou místní, tak proto se šli po nás podívat a v dálce uviděli světýlko, tak si nás chtěli proklepnout. Radši jsem se jim ani nezmiňoval, že už by mě mohli znát (mám docela nápadný auto) a že tu jsem už rok a půl, protože auto s cizíma SPZetkama tady může jezdit jen šest měsíců a pak musí aspoň na otočku vyjet za hranice, jinak se musí přehlásit..
Poděkoval jsem mu za slušnej přístup, byl fakt férovej a třeba když se mu jednou cestou předtim řekl něco s koncovkou MATE, jakože „kamaráde“ a hned jsem se opravil a řekl „Sorry. Sir!“, tak odvětil „That´s all right“ a smál se. Byl v pohodě:smoker:.
Rozloučili jsme se, popřál mi hezkou noc a s úsměvem kámošovi štastnou cestu na Heathrow, já si oddychl a my šli řešit problém s dopravou. Nakonec to vyřešilo jednoduše zavolaný tágo za 45 liber, přispěl jsem kámošovi dvacku, dali jsme ještě rozlučkový brko a s zážitkem jak sviň jsem se rozjeli – rozešli domů.
Zase jsem měl jednou štěstí v neštěstí, na tyhle řešení situací s policajtama mám totiž dost velký štígro (klepu do stolu:)), protože většinou mám u sebe nějaký hůlo a teď jsem měl i docela slušnou zásobičku právě dovezenou kamarádem, plus cesta s podivnejma rukavicema z mariuhanovýho pole:crazy:

No hoši, povím vám, byla to hustota, kterou už nechci víc:flamer:
PORSCHAK
73 dní růstu, update po tejdnu.
Tak jsem konečně sehnal koňskej bobek, tedy koblihu:D Není od koně kamaráda Dylana, ale když jsem tuhle jel z práce po malejch silničkách, jela pani na koni a co za nima nebylo? No zastavil jsem, šoupnul do igelitky dva tři bobky a bylo (viz foto). Byly úplně čerství, takže i trochu smrděly.. Nevíte, jestli nejsou třeba silnější, než ty odleželý? :rejp:
Hned jsem je v konvi rozmixoval (šly sami) a naplnil dvě flašky. S přítelkyní a psem jsme se šli projít, pojíst ostružiny, tak jsem spojil příjemné s příjemně užitečným..Jen už bylo špatný světlo, tak jsem vyfotil jen celkovej pohled na pole.
Dva dny po aplikaci, tedy dnes, jsem tam došel zas. Dal brko, pivo, pak se nacpal ostružinama a vyrazil:smoker:.
Bál jsem se, jestli jsem je nespálil, tak jsem je chtěl vidět. Nespálil. Povyskočily a jsou moc hezký:girl:. Tu druhou flašku jsem tam nechal z minula, byly dost suchý, tak jsem je ještě zalil – pohnojil. Snad je tedy nespálím ani teď..

Opět jsem tam šel později, než je na focení zdrávo, takže žádná sláva. Potřebuju dobrý světlo, potřebuju dobrý světlo...:D Z víkendu budou lepší fotky.
PORSCHAK
73 dní růstu, 9.srpna 2007, 20:00
Foto č.1- Kyti č.1
Foto č.2- Kyti č.2
Foto č.3- Kyti č.3 Ta teď překvapuje, košatí a košatí..
Foto č.4- Kyti č.4 Slimákovka. Je nejmenší a už tak pořád bude. Asi z ní zkusím nějakou bonsajku. Má zpoždění a k tomu na ní svítí nejmíň sluníčka.
Foto č.5- celkovej pohled na pole (z předvčerejška)
PORSCHAK
Foto č.1- detail dvojky, krásně se větví. Je hlavně nahoře krásně rozjetá.
Foto č.2- detail dvojky po ostřihání. Velký listy ponechány jen nahoře, kde to ještě kyti potřebuje. Přemýšlel jsem, jestli je taky nevzít, ale ne, ještě ne.
Foto č.3- detail trojky. Takže už vim jak na FIM, juchů. Jak pěkně uprostřed rozjíždí další větev, paráda:bravo:.
Foto č.4- Oštípal jsem ty největší listy. Už podruhý. Vždycky si prohlídnu kytičku a hodnotím, kde už nějaký listy nejsou zapotřebí. Zvlášť, kdy už jsou postarší a určitě nedávaj kytičce tolik, jako stejně velký, ale zamlada. Vím, že řada z vás preferuje košatý, olistěný rostlinky, ale já to mám radši takhle. Jo a z těch listů zkusíme o víkendu s přítelkyní mlíčko. Ona normálně nehulí, jen ji jednou za rok zmlíkuju:D
Foto č.5- Ostružiny dávaj, je jich tu moře, jsou černý a sladký a velký jak pěst:D Mňam, jsou móc dobrý.



Mám stále velkou obavu, zda-li vůbec stihnou nahodit nějaký květy. Napište mi prosím svůj názor, co si o tom myslíte. Já totiž fakt nevim, rád bych, kdyby jste mě uklidnili..:wink:No, ještě tři tejdny ze sprna, celý září, říjen a zhruba listopad. Jak jsem výše psal, zimy tady přicházej pomalu a mrazíky i hodně pozdě. Takže tři a půl měsíce, to snad nejni tak hrozný. Uf. Nemáte někdo zkušenost, jak Misty bývá vysoký?
TractorDriver
Tak co jak pokracujes v Anglii? Celkem jsem tvuj thread sledoval ale nejak si se odmlcel.. snad Dylanovy koblizky kytky nezahubily? :D
Cannabidol
Ja som minuly rok sadil v anglicku tiez tie slimaky su pliaga polovicu sadenic zozrali kym som tiez nezohnal chemiu na ne ....desat rastlin doslo na 2,50 m z toho tri samce sisky dost male ,,velke vlhko slabe slnko ale dalo sa ....peace


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma