koogi |
Ahojky.Já jsem začala používat mast při radioterapii(ozařování zhouného nádoru)a kůže se rychle zhojila.Také jsem vyléčila bradavičky na prstech.Kožní lékařka nevěřila ,že pouhé mazání asi týden konopnou mastí je tak účiné.Teď po operaci mažu jizvy a zatím se vše dobře hojí. |
|
|
|
na alergickou reakci od slunce pomahá do 24h,na vopruzelou prdel večer namažete rano je vše ok,bolavá zada,odřeníny, to mám vyzkoušeno. |
|
|
bob0015 |
Ahoj chtel bych se zeptat zda ma nejaky ucinek konopna mast na zvysenou teplotu? dik za odpovedi (hledal sem ale nikde jsem tohle nenasel) mir.. |
|
|
DooMer |
citace: |
Původní příspěvek od bob0015
Ahoj chtel bych se zeptat zda ma nejaky ucinek konopna mast na zvysenou teplotu? dik za odpovedi (hledal sem ale nikde jsem tohle nenasel) mir.. |
jako mast samotna ti urcite teplotu nesnizi ale pri pouziti nakyho zabalu asi jo... |
|
|
bob0015 |
Vyzkousim.. dik za odpoved. |
|
|
Bloud |
ahoj.
konopnou mast používám na křečový svaly a celkový uvolňování páteře. jsem bechtěrevik
(revma páteře) v pokročilym stádiu "srůstání páteře" :) ...konopnou mastí si mažu každej večer chrbát a nedám na ní dopustit. umožnila mi zahodit Tramal (opiát), kterej jsem kvůli bolestim před spanim rval do sebe tak 2-3x tejdně. |
|
|
hanelle |
spáleniny od slunce,ohně,vroucí vody kožní alergické reakce(vyrážky) také vhodná a ženské problémy jako jsou kvasinky v oblastí genitalii a je vhodná jako lubrikační gel...velmi dobře prokrvuje a prohlubuje zažitek -rozpraskané rty,opary,koutky,ale i pasové opary. drobné odřeniny na kůži krvácející rány nechejte zaschnout poté natřete,okolo nosu v období rýmy lupénka i ve vlasech,atopický ekzém, artroza,revmatoidní artritida ,spastické stehenní svaly vyhojení ran a kůže bez plastických jizev zanícené pory (akné),boláky,bércové vředy,ucpané žlázy za uchem kuří oka ,zarostlé nehty,zarostlé chloupky, všechny druhy plísní včetně bílé nehtové torticolis ztuhlost krčního svalstva když nemůžete otočit hlavu ani na jednu stranu -bolesti zad,ramene –velmi rychle odstraní bodavou bolest a ztuhlost svalů -myší syndrom-když sedíte dlouho u počítače a klikáte myší pak vám stuhne šíje,bolí loket a rameno -záněty žil,pohmožděniny,sraženiny,výrony, -svalové bolesti po namáhajícím dni třeba výlet na hory hemeroidy vnější bolesti při menstruaci (masírujeme podbřišek a bedra) začínající bolest v krku (namažeme krk dáme sáček pak šátek necháme celou noc) -při zánětu průdušek a jiných dýchacích potíží jako je i astma( mažeme hrudník dáme sáček a necháme celou noc působí proti bolesti a uvolňuje hleny ) migrény a bolest hlavy(namažeme spánky,čelo)
POUŽITÍ –KONOPNOPROPOLISOVÁ MAST
Je kombinace konopí a včelařského propolisu
Mast je vhodná na všechny již zmíněné problémy tato kombinace je ještě účinnější než mast o obsahu jednotlivé byliny.
POUŽITÍ –KONOPNODIVIZNOVÁ MAST
Je kombinace konopí a divizny tato mast se báječně osvědčila u problémech,zánětech s popraskanými,křečovými, žilami i žilkami v obličeji,konopí však umí léčit líné problémy.
POUŽITÍ –KONOPNOKOSTIVALOVÁ MAST
Kostival je známy tím že lečí poúrazové stavy,problémy a bolesti s pohybovým aparátem,kombinace s konopím je dokonalá harmonie bylinek léčí veškeré problémy od a až po z.
KONOPNÁ FRANCOVKA ALPA 160,ML A 60ML
Lihový roztok přírodních rostlinných silic, některých jejich obsahových látek (mentolu, linaloolu, nerolu aj.), ale i dalších aromatických látek a KONOPÍ INDICA
Použití: Jako osvědčený domácí prostředek je vhodná svými účinnými složkami
- ke zmírnění řady nepříjemných bolestí při kloubním a svalovém revmatismu
- při chorobách z nachlazení a chřipce – několik kapek francovky ALPA nakapat do vlažné vody a kloktat
- při výronech, vymknutí a naraženinách – vtírat na bolavá místa
- po tělesné námaze nebo sportovních výkonech
- k dezinfekci drobných oděrek a ran
- k reflexním masážím při revmatických bolestech svalů
- jako osvěžující prostředek do koupele
- k obkladům
- po zředění vodou jako ústní voda
- k výplachům ústní dutiny
– velmi účinné při všech infekcích úst, při krvácení dásní, ústním pachu, viklání zubů a paradentóze, osvěžení dechu a ke kloktání
- k ošetření pleti po holení
- po zředění vodou jako pleťová voda
- k odstraňování zbytků líčidel, pudrů a krémů
- k dočištění pleti
- při bolesti zubů – nakapat francovku ALPA na vatu a přiložit na bolavý zub
- při bolestech hlavy – nakapat francovku ALPA do týla, na spánky a vetřít do pokožky, při velké bolesti - možno použít obklad
- při pocení nohou – koupel nohou v teplé vodě s přídavkem francovky ALPA
- při jízdě autem – osvěžení potřením spánků a týla několika kapkami francovky ALPA
Je vítanou pomocí i pro nemocné upoutané delší dobu na lůžko
- zabraňuje vzniku proleženin.
60 ml, 160 ml,
TINKTURA -SLOŽENÍ 80%POTRAVINÁŘSKÝ LÍH KONOPNÝ PRÁŠEK
TINKTURA SE BÁJEČNĚ OSVEDČILA U TĚCHTO PROBLÉMŮ
-OPARY,AFTY-OPTŘÍT NECHAT ZASCHNOUT NEJEN LÉČÍ A HOJÍ, ALE POMÁHÁ OD SVĚDĚNÍ BOLESTI
-25KAPEK TINKTURY LZE NAKAPAT DO USTNÍ VODY O OBSAHU 1DCL A KLOKATA PŘI PARADONTOZE NEBO NALOŽIT 25KAPEK DO 1DCL VODY.
Při otitidách (zánětech středního ucha) nanést tinkturu na vatovou tyčinku a vytřít zvukovod 2-3x denně rychle hojí, léčí zánět.
Při formách akné myslím tím těžkou formu potřít bolák či vřed každý den a zaručuji minimální následky jizviček.
20 KAPEK SE BÁJEČNĚ OSVĚDČILO VYPÍT S TROCHOU ČAJE RYCHLE A ÚČINĚ ULEVÍ OD BOLESTI A ULEVÍ I MYSLI A DUŠI
NEJEN ŽE ULEVÍ OD BOLESTI DEPRESÍ NERVOZITĚ NESPAVOSTI, ALE VYPLAVUJE Z TĚLA ZÁNĚTY, A NEŽADOUCÍ LÁTKY JE TAKÉ VHODNÁ PŘI ALZAHAIMROVI,ROSTROUŠENÉ SKLEROZE,PARKONSNOVI,EPILEPSII A JINÝCH NEUROLOGICKÝCH PROBLÉMECH
Na popáleniny je taky vhodná a na špatně hojící se rány.
JINAK SE TAKÉ DÁ NAKAPAT 3-5 KAPEK NA BOLAVÉ MÍSTO |
|
|
jazzandswing |
ahoj, mám svědivý zánět kůže a dočetl jsem se že by mi tato mastička mohla pomoci. Mohl by mi někdo poradit kde ji mohu sehnat? Předem díky.. |
|
|
hanelle |
ještě dodvám že se velmi osvědčila mast na herpetickou stomatidu... |
|
|
|
Čus!
Dost trpím na zpruzelý třísla a to hlavně v létě, zkoušel jsem konopnou mast a nepomohla. Buď byla špatná, nebo to na mě nefunguje. |
|
|
Freezecz |
Ahoj! Vyrobil jsem si mast podle receptu bushy, chtěl bych se zeptat, jestli nevadí když si na obličej natřu větší mnořství a nechám ji tam třeba 3 hodiny v kuse, a jestli neva, když si tím mažu celej obličej, podle mě ničemu neuškodím, ale zvědavost mě nedá, dík. |
|
|
Dolfa |
Původní příspěvek od jazzandswing
ahoj, mám svědivý zánět kůže a dočetl jsem se že by mi tato mastička mohla pomoci. Mohl by mi někdo poradit kde ji mohu sehnat? Předem díky.. |
mastička by se dala sehnad zde: http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=13 projdi inzeráty a nebo si sám inzerát podej. Inzeráty procházejí schvalováním, takže to bude chvíli trvat než Ti inzerát vyjde.
Původní příspěvek od Mirex
Čus!
Dost trpím na zpruzelý třísla a to hlavně v létě, zkoušel jsem konopnou mast a nepomohla. Buď byla špatná, nebo to na mě nefunguje. |
Ahoj,
někdy na něco mastička prostě u jednoho člověka nezabere, ale u druhého ano. Zatím nevím jak je to možné. Mě opar vyléčí, ale u manželky ne. Zabere jí na spáleniny, nějaké ty oděrky popř. drobné žezné ranky (když pracujeme na zahrádce). Mám asi čtyři případy vyléčených bérc. vředů, hodně exémů, ale i jednu nepříznivou reakci u lupénky, budu ještě zkoušet jiné složení a tak. Jo, ale taky dvě lupénky vyléčené, tak si vyber.
Původní příspěvek od Freezecz
Ahoj! Vyrobil jsem si mast podle receptu bushy, chtěl bych se zeptat, jestli nevadí když si na obličej natřu větší mnořství a nechám ji tam třeba 3 hodiny v kuse, a jestli neva, když si tím mažu celej obličej, podle mě ničemu neuškodím, ale zvědavost mě nedá, dík. |
nanásět silnou vrstvu je zbytečné, pokud chceš z nějakého důvodu účinek zesílit, tak natřít po koupeli a nebo po nahřátí horským sluncem s infračerveným spektrem.
Jo a nikoli podle receptu "bushy" jak uvádíš, ale podle receptu paní Libuše Bushky Bryndové, jíž patří respekt a díky. |
|
|
Pflusik |
Kámoš má lupénku a po konopný masti se mu to rapidně zhoršilo tak nevim... |
|
|
MDe_ |
Mamča a babička na klouby .. paradní to věc. Mamča ekzémy a pomohlo na půl.. Obědnávalo se pro kamarádového dědu a nemůže si to na klouby vynachválit...
Pflusik - je mnoho druhů mastí , poptejse včelaře nebo 476937 zde na G oni jsou na to experti :) |
|
|
keneth48 |
tak pridam aj ja moju prvu skusenost z konopnou mastou. mam ju od clena Time. zacal sa mi vahadzovat opar na pere ale vcasnym natieranim som mu nedal sancu takze sa spravil len malinky pluzgierik ktory pravidelnym potieranim 5xdenne zmizol do 4dni. |
|
|
Hajzl |
Tak mast dělám cca 3-4 roky,každý rok více a více (odhadem 30kg :) )Mám noname kytky,jsou to převážně hermouši,ale to vůbec nevadí.
Takže:
Popáleniny se hojí 3x rychleji(táta dělá ve slévárně tak je skoro pořád popálenej),oděrky
Ekzémy,akné,opary
Některé druhy lupénky,jedné paní pomohla v kombinaci s léky od doktora,bez léků menší účinost,u ostatních téměř vyléčila
Bércové vředy
Popraskané paty,paní nic nepomohlo až moje mast
Uvolňuje rýmu a hleny při namázání čela a kořene nosu,
Kámošce na zánět průdušek,zbytek rostlin co zbyl z masti po scezení si kámoška dala na krk a prsa a udělala priesnitzův obklad,za dva dny se jí ulevilo
Bolesti kloubů
Někomu na migrénu při namazání spánků
Namožené svaly-ale na to je lepší nechat konopí vylouhovat v Alpě
Opruzeniny
To je snad vše |
|
|
Janísek |
já jí dělám podle Jedubabky:-) taktéž jde na odbyt více a více, ale je to tím, že opravdu zabírá tak jak tady píšete a lidi se vrací a berou si jí pro zbytek členů rodiny nebo přátele. Nechávám si konopnej základ pro kombinaci s jinýma bylinama, např: heřmánek - vysušuje, kostival a měsíček.
Jinak tady nějaký čtení od Dušana Dvořáka http://www.konopijelek.cz/index.php...pitola=rakovina
a tady trošku mimo mísu, ale taky od mastiček:D
„Na ohništi pod komínem, sedí babka svlečená; podkuřuje sebe blínem, maže nohy, ramena.
Znám já masti divných mocí, namažu já se po těle, sednu na chvoště o půlnoci a hej komínem vesele!“
Blín černý
http://www.almanach.cz/herba-magicky/738-bln |
|
|
Hajzl |
A ještě jsem si vzpomněl: Ségra dělá ošetřovatelku u koní a když se nějakej škrábnul,tak mu to namazala a hrozně si to chválila.
U těch koní je problém se srstí (záněty),prej se udělá strup,pár dní se nechá a pak se strhne,vyčistí a znovu nechá zarůst. |
|
|
richard |
AHOJ MÁM PÁR SKUŠENOSTÍ S MASTÍ DOBRÝ JE ŽE POMŮŽE A TROCHU ZMASTÍ ALE MOJI PANI NA ATOPICKEJ EKZEM NEPOMOHLA TAK TED SKUSIM KOMBINACI Z JINEJMA BYLINAMA.TAK DIKY ZA INSPIRACI |
|
|
Naicok |
Mě se mastička osvědčila při potížích s hemeroidech.
Babička ji používá při bolestech kloubů a dle jejího vyjádření, je s ní velmi spokojena.
Mastička byla zakoupena na Canafestu 2010 u stánku Konopí je lék. Letos jsem již začal s jejím vyhotovením sám. Tak snad se povede :) |
|
|
bumbiš |
chci vařit mast a lekarnik mi doporučil misto lekeřske vaseliny UNGUENTUM LENIENS HBF pri se lepe vstřebava ,nemate nekdo zkušenost,díky. |
|
|
Krychle |
mam dojem ze myslel cremor leniens, protoze unguentum leniens neni nic jinyho nez emulzni soustava voda v oleji = krem a krem je pro pripravu masti na hovno. ten lekarnik by mel dostat pres drzku a vyhazov:whip:
zaklad je vazelina, lekarska zluta ci bila, pak je mozne mast upravovat dale..neni problem z masti udelat krem, ale varit z kremu mast:eek: kua to je bordel toto, na co ten chlap zatracenej myslel:grrr: |
|
|
blykatko |
Nazdar lidi mám otázku jestli mám vyvařit listy ve vodě z outdooru, aby tam nebyl bordel v te masti? |
|
|
jamall |
hele vyzkouseno i na hemeroidy a rozhodne lepsi nez jaka koliv mast,za 2 dny mate vysledek |
|
|
MaaaYaaa |
Původní příspěvek od jamall
hele vyzkouseno i na hemeroidy a rozhodne lepsi nez jaka koliv mast,za 2 dny mate vysledek |
..prostě namastit prdel? :) |
|
|
sitra |
no, tak já koupil mast tady od jednoho uživatele. Namazal jsem 5letýho klučíka, trpící atopickým exémem a za 3dny to bylo výrazně lepší. Teď ho mažeme jednou za 2-3 dny a musím zaklepat... vše v pohodě.
Jinak já jsem měl vnější hemeroid. který zarudne čas od času. možná stravou ap. Používal jsem na to Imacort. Nyní mast z marušky a NO PROBLEM. |
|
|
Spicoli |
* Léčba z praxe
Vyrostla mi na chodidle bradavice a všimnul jsem si jí, až když začla bolet při došlapu. Začal jsem ji potírat konopnou mastí, což jsem opakoval ráno a večer celý týden. Během té doby se bradavice zemnšila, přestala bolet a na konec úplně zmizela. Je to už rok a ještě se neobjevila.
Je to zřejmě dáno antivirálními účinky látek v konopí.
|
|
|
kripalu |
Naše kočka měla na celým čumáku vyrážku nebo plíseň a za tři-4 týtny se jí uplně zbavila.
Používame mast z konopného ghí, kdy dáváme většinu palic. |
|
|
Na'vi |
Konopná mast recept
Ingredience:
Žlutá lékařská vazelína
Včelí vosk
Propolisová tinktura
Aloe vera extrakt
Sušený konopný květ
Sušené listí
Postup:
Vazelínu přendáme do kastrolu a na plameni zahřejeme do úplného rozpuštění (bod tání je kolem 50°C). Stáhneme z plamene. Přidáme konopí – v takové míře, aby sušina byla ve vazelíně ponořená. Zamícháme a dáme do trouby, s nastavenou teplotou na cca 50 - 100° C, a "pečeme" po dobu 3 hodin. Necháme do druhého dne a můžeme opakovat. Nakonec přecedíme přes jemné plátno nebo punčochu. Dále přidáváme bylinné produkty. Troubu opět nastavíme na cca 50 - 100° C a “pečeme“ po dobu 3 hodin. Poté vypneme a necháme do druhého dne stát.
Další den můžeme proceduru opakovat. Nakonec v přecezené a pevných částic zbavené vazelíně rozpustíme včelí vosk a plníme ji za tepla do kelímků.
Uchováváme v chladu! |
|
|
Na'vi |
Odzkoušeno na dceři zmizela krupička na tváři dále odzkoušeno na synocvi atopicky ekzém i na mamince mého synovce která měla atopicky ekzém v tězkém stádiu. |
|
|
zelenakoule |
Čusík,nemáte někdo tip na obchod kde koupit nejlevněji žlutou lékařskou vazelinu?a kelímky.Díkas |
|
|
acheron |
priatelke praskol pohar pri zalievani caju a obarilo jej to takmer cele stehno z hora. 30min polievanie ladovou vodou a potom namazanie hrubou vrstvou konopnou mastou , bolest ustupila a cerveny flek zacal z dola pomaly miznu takmer pred ocami, behom par hodin sa flek o velkosti asi 20x30cm zredukoval asi na 2 fleky na najpopalenejsom mieste (oba velke tak 2x3cm) kde sa urobilo par minipuchyrov, je to treti den a nema tam uz takmer nic :) |
|
|
Smokáček |
to Na'vi : ta vypadá zajímavě, jakej dáváš cca poměr tý aloe a propolisu na 1 KG vazelíny? |
|
|
H@nz |
Vlastní zkušenost: po namazání masti mezi prsty na nohou, kde byla plíseň, se plíseň po pár dnech ztratila ;) |
|
|
Mystery |
Původní příspěvek od zelenakoule
Čusík,nemáte někdo tip na obchod kde koupit nejlevněji žlutou lékařskou vazelinu?a kelímky.Díkas |
code: | http://www.lekarna-salus.cz/search?st=1&lm=12&q=Vaselinum |
Kupoval jsem zde 7 Kg, ale jak se tak zpětně koukám, už jí nejspíš nemají v nabídce ... |
|
|
Loopuch |
zelenakoule: v každé lékarně i ve tvém městě ti jí na objednávku dodají, dokonce i kelímky =)
Prosím Vás lidi máte někdo skušenosti s používáním konopné masti na atopický exzém...jestli ano jaké byly výsledky...dikes |
|
|
dashike |
Ahoj, dostala jsem primitivní recept na konopnou mast, zajímá mě, jestli ho mám realizovat abych zbytečně neztratila hromady palic :-D rozpustit sádllo, vysypat drťku, míchat cca 20minut na tom nejmírnějšim ohni a poté předcedit přes had, nebo nějaké sítko, dát do lednice a je to hotov...myslíte že to bude mít nějaké účinky?? díky |
|
|
Duhoš |
Loopuch: Ja atopicky ekzem mam a s konopim mam zatim ty nejpozitivnejsi vysledky. Na obliceji my vyrazka vyrazi vzdy na podzim a drive jsem ji mel celou zimu. Od te doby, co pouzivam mast, tak je to zalezitost kolem tri tydnu, kdy to opravdu buji a nemam sanci to zastavit, ale pak to tou masti smaznu tak o 90% a muzu se uz zase koukat lidem do oci.. :) Pak se mi to jeste dela na tom klasickym miste (z druhe strany loktu) a to nemam sanci celou zimu, protoze se to misto neustale poti a to je pak tezke. Ten pot je silnejsi nez mast. Takze Kdyz to treba hodne svedi, tak dam brko nebo FS, kdyz muzu a je to alespon v klidu. Dokonce jsem uz i tak nejak vypozoroval, ze po brku to mam druhej den vysuseny a a daleko vyklidnenejsi, ze by stalo za to, to mazat a mozna by to slo pryc, ale vydrzi to jen do dalsiho propoceni v praci.. |
|
|
yara |
Do práce nám vozily z Činy balíky hadrů zabalené v pytlovině a bylo to impregnované nejakým sajrajtem, aby to nezplesnivělo při přepravě lodí.
Všichni z toho měli ekzem na nohách rukách, drbali se, ale nikdo z vedení se tím nezabýval.
Moje kožní lekařka na mě vyzkoušela všechny možný mastičky a nic.
Pak jsem k ní přestal chodit, protože (i když je machr) do mě cpala 3/4 roku antibiotika, kvuli jiné nemoci a skončilo to pro mě blbě.
Nyní (po nekolika letech ekzemu !!!) jsem dostal konopnou mast a po dvou dnech namazání svědivý ekzem nadobro zmizel - už je to 1,5 měsíce a pořád je to v poho.
Nyní testuji mast v doma v rodině a zatím samé kladné ohlasy.
-----------------
Zajímalo by mě jak vyrábíte konopnou tinkturu a k čemu jí používáte a s jakými vysledky.(nemusí to tu být jen o konopné masti)
Ptám se vlastně kvuli lupům, zda by to nepomohlo, připadá mi totiž trochu šílené vtírat mast do vlasů. :-) |
|
|
H@nz |
Jsem rád, když čtu pozitivní ohlasy na mastičku ;)
Jinak k té tinktuře: nevím, jestli bude mít tak dobrý efekt na kůži, jako mast (rozuměj tukový základ)....podle mě jde o dobrou vstřebatelnost do kůže, což musí zajistit nějaké vhodné medium (vazelina, tuk, PPG atd.) a asi ve většině případů to není zrovna ideální pro použití ve vlasech. Ale i tak by mohla mít ta tinktura nějaký efekt. Možná by nebylo na škodu zjistit, jaké složení má běžný šampon na vlasy ("šamponový základ") a podle toho napodobit konopný šampon. |
|
|
hanelle |
já mam dobrou zkušenost s konopnou tinkturou o obsahu 85% alkoholu v rozprašovači nastříkam necham zaschnout a dobry občas namažu postižene místo na mast a tinkturu nedam dopustit |
|
|
gremlin101 |
Spáleniny, odřeniny, pohmožděniny, opary.... na tohle vše účinkuje konopná mast naprosto dokonale :-). Na rýmu a silně ucpané dýchací cesty je dobrá vaporizace, pokud člověka nebolí v krku, dá se to poladit i jointem. |
|
|
vaspen |
Mast mam z prvniho growu uvarenou teprve cca 2 mesice a soubezne s ni jsem udelal i silny extrakt do 96% lihu. Zene velmi rychle vylecila afty a velmi zjemnila hrubou pokozku na rukach.
Prekvapilo me, jak konopi leci puchyre - ne od spaleniny ale na pate, z malych bot. Puchyr byl velky cca 3*2 cm, z poloviny strzeny a do krve rozedreny, neslo chodit bez kulhani. Nejdrive jsem zkousel konopnou mast ale to neni moc ruzumne - na otevrenou ranu asi mastne nepatri. Tak jsem druhy den vse ocistil a pak osetril tim lihovym extraktem (pekne to palilo..) a zalepil naplasti.
Druhy den - znatelna uleva, dalo se chodit skoro bez kulhani. Dnes (treti den) jsem se na to podival - neverim svym ocim - pulka kuze z puchyre uz srostla s "masem", cele bylo krasne hladke, naprosto necitim zadnou bolest. Rana mirne svedi - jak rika zena - kdyz to svedi, tak se to hoji. Takze jednoznacne plus a muzu doporucit!
Jeste k pouzitemu konopi - bylo noname, ale byl delan rozbor susiny, THC-3% a CBD-12%. Vice o tom pisi v
http://grower.cz/forum/showthread....381#post1060381 |
|
|
sakal |
Zdravím, tak tento rok som skúsil spraviť masť po prvý krát, lebo som o nej počul samú chválu. Veci na výrobu som zohnal od kamaráta, takže neviem čo to bolo za odrodu(y) a spravil som ju z vazelíny podľa receptu z legalizace.cz. Masť je fakt super, pomohla doma na bolesti celého chrbta, akné(aj keď zatiaľ nie podľa predstáv, ale stále sa zlepšuje) a známej taktiež pomohla s bolesťou chrbta, tá známa chodila po akupunktúrach a pod. blbostiach a dávala za to nemalé peniaze a po krátkej dobe sa jej bolesť znova vrátila, kým používa masť, je to v pohode, no uvidíme, čo bude potom, keď dôjde masť, keďže veľa som toho nespravil :( Takže masť môžem len a len vynachváliť :) |
|
|
Emma |
Ahoj, prodal by mi prosím někdo z vás konopnou mast? Chtěla bych ji na akné...předem moc děkuji, Emma |
|
|
Pflusik |
No, první zkušenosti zatím pozitivní. Na kalbě jsem si rozsekl nohu o nějakej střep. Za dva dny jsem si všiml, že to hnisá a je to celkem kurvafest oteklý. Ráno jsem to namazal a zalepil, když sem si na to vzpoměl večer a odlepil jsem náplast, otok byl pryč, rána vypadala úplně v pohodě a další sen byla pryč. Chtěl bych to zkusit na zánět dásní, někdo nějaký zkušenosti? |
|
|
Kasha 26-Black |
Ahoj..Měla jsem možnost vyzkoušet zatím 6 mastí od různých lidí.Já osobně větší problém nemám,ale mažu si s ní celou zimu ruce,vždycky tak od listopadu mi začnou dost vysychat a s mastí je mám v pohodě..Mám ale pětiletého syna silného atopika (s epilepsií a dalšíma desítkama nemocí) a jemu pomohly jakžtakž pouze dvě.Hlavně kvůli němu jsem se rozhodla letos poprvé pěstovat(indoor),pokud by mi prosím mohl někdo z Vás zkušených mastičkářů a mastičkářek poradit jakou mám zvolit odrůdu,aby mast byla co nejúčinnější,tak bych byla moc ráda.Děkuji..) |
|
|
fry |
Toto su skeny z knihy MARIHUANA ZAKAZANA MEDICINA od autorov
Lester Grinspoon a James B. Bakalar /CAD PRESS 1996/
Snad to tu uz nie je.
Na poziadanie mozem preskenovat dalsie zaujimave casti. |
|
|
orome9 |
kamošov známy mal 5 rokov psoriázu, na lakťoch po zapästie dva veľké flaky... po mesiaci mazania mastičky, flaky skoro celé zmizli.. ostali len malé kolieska..... chodil dovtedy od kožnej ku kožnej a nic, vúbec nic...
mastí vyskúšal asi 20 ....takže zatiaľ mimoriadna spokojnosť... |
|
|
zelenakoule |
Zdravím,mast dělám již několik let a z 90%lidí úspěšně užívaná.
Sám ji hojně využívám a začal jsem i na mého psa který trpí (zatím nepotvrzeným)exémem,třísla,břicho,packy.když ho večer namažu,tak se mu do rána hodně uleví a skoro zmizí.(druhý den to má skoro stejné, asi nějaké trávy:-(
Nicméně jsem u mé otázky,popřípadě rady výrobců.Mast (žlutá lékařská vzelína)se střašně dlouho vstřebává,pes mi upatlá celej byt a já když se na noc namažu (začínající artroza prstů|)tak se musím po hodině umýt páč bych zapatlal celé povlečení(a to by mě žínka dala:-)
Takže máte nějaké vychytávky ohledně vstřebávání masti?
Zatím díky |
|
|
Time |
Tak určitě zkusit jiný základ pro výrobu masti ....
já jsem zkusil vazelínu samozdřejmě , kokosový tuk a olivový olej ,který zahuštuji včelím voskem... nejhorší vstřebatelnost je u vazelíny ,ale zase nejvíc funguje , resp. dělám konopnou mast už hoodně let a vazelínu beru jako základ a ostatní verze jsou bonusový a 98% lidí chce vazelínu i když zkusili jinou verzi masti což dle mě dost mluví za vše . Osobně používám mast z oliv. oleje a včelího vosku na upracovaný ruce....nevysušuje jako mast se základem z kokosovýho tuku a vstřebává se dobře/nejde porovnat s vazelínou která dělá film ...
jsou lidi co vyrábí mast i s glycerinem jakožto krémový model ,ale to jsem nezkoušel ....
Původní příspěvek od zelenakoule
Zdravím,mast dělám již několik let a z 90%lidí úspěšně užívaná.
Sám ji hojně využívám a začal jsem i na mého psa který trpí (zatím nepotvrzeným)exémem,třísla,břicho,packy.když ho večer namažu,tak se mu do rána hodně uleví a skoro zmizí.(druhý den to má skoro stejné, asi nějaké trávy:-(
Nicméně jsem u mé otázky,popřípadě rady výrobců.Mast (žlutá lékařská vzelína)se střašně dlouho vstřebává,pes mi upatlá celej byt a já když se na noc namažu (začínající artroza prstů|)tak se musím po hodině umýt páč bych zapatlal celé povlečení(a to by mě žínka dala:-)
Takže máte nějaké vychytávky ohledně vstřebávání masti?
Zatím díky |
|
|
|
hamsma |
ja sa chcem spytat ludi, ktori pouzivaju mast na ekzem, jak casto ho potieraju za den? |
|
|
frek |
Čau,
Mamku trápí ekzém na rukách někdy od puberty. za poslední 3 roky, co dělám mastičku, tak buď se nevyskytuje vůbec, nebo jen minimálně. Stačí mazat tak 2-4x denně a za několik málo dní je pokoj. :) |
|
|
kripalu |
Po delší době denního mazání jsem se zbavil mateřského znaménka na obličeji. Mast děláme z přepuštěného másla, kdy dáváme víc než polovinu palic. |
|
|
Time |
rozmělněných nahrubo,na jemno nebo vůbec ? o znaménkách a jejich odstanění jsem slyšel spíš při použití tinktůry nebo samotného výtažku taxe ptám
Původní příspěvek od kripalu
Po delší době denního mazání jsem se zbavil mateřského znaménka na obličeji. Mast děláme z přepuštěného másla, kdy dáváme víc než polovinu palic. |
|
|
|
Tomass G |
mastička z kokosového tuku mi pomohla odstranit fleky z tváře, pomáhá mi na bolavé klouby hlavně lokty, zápěstí a ztuhlé prsty z práce. Na namožené svaly je nejlepší tinktura. Známá si spálila ruku horkým olejem a po důkladném zchlazení vodou si natřela ruku konopnou mastí a neudělal se ji ani puchýř. Pár kelímku můžu nabídnout přes pm. |
|
|
kripalu |
Původní příspěvek od Time
rozmělněných nahrubo,na jemno nebo vůbec ? o znaménkách a jejich odstanění jsem slyšel spíš při použití tinktůry nebo samotného výtažku taxe ptám
|
Palice rozemílám jen rukama co to jde, tak je to spíš na hrubo.
Listí rozemílám taky rukama, ty jsou na jemno.
Z toho znamínka semi udělaly nejdřív strupy, který pak odpadly a bylo po něm. |
|
|
Fanek107 |
Mě pomohla mast na popraskané a suché paty. Protože jsem začátečník, tak jsem koupil od pěstitele.Letos si ji udělám sám. |
|
|
Fanek107 |
Taky jsem použil konopnou mast. Trápily mě věčně popraskané a suché paty.Určitě mnozí vědí, jak to bolí. Namazal je mastí, rozstřihl igelit. sáček na jedné straně, na paty dal tampony a celé zabalil přes noc do sáčku a stahl jemně objimadlem. Po třech dnech paty jak malé děcko prdelku. Funguje to suprově. Gely a podobné sračky z lékárny nezabraly. Je to jen chemická komerce na tahaní peněz z lidí. Vidím předešlý příspěvek až teď. Proto jsem přidal znovu info. Tak omluva ... |
|
|
Rákosníček01 |
Zdravím, jaká odrůda na výrobu masti je nejvhodnější a nebo je to jedno ? |
|
|
odo |
Nakoľko nemáš možnosť serióznej analýzy vypestovaného produktu na jednotlivé kanabiody, osobne som za mix viacerých rôzne zastúpených THC a CBD odrôd k výrobe širokospektrálne použiteľnej masti s univerzálnym liečebným účinkom s čo najvyšším množstvom liečivých látok. |
|
|
Rákosníček01 |
A měl by si nějaké tipy na odrůdy které by se dali použít ? Jinak zkušenosti s konopnou mastí mám pozitivní, perfektně hojí rány a na opary je taky super :) |
|
|
odo |
Co najviac klasických THC modelov npr. Jack H. Skunk, atď kombinovať s viac CBD modelmi , npr -https://www.royalqueenseeds.cz/36-lekarske-konopnych-semen
tým podľa môjho názoru docieliš želaný výsledok vo forme širokospektrálne pôsobiacej masti. Ideálne vypestovať to organicky. Bushka dokonca vo svojej knihe doporučuje do liečebných prípravkov rastliny vypestované vonku. čo je však pre vačšinu z nás nemožné. |
|
|
DooMer |
Shanim konopnou mast, pekne doma delanou, a s nakyma prisadami proti vysuseni a tak. Dyztak mi napiste PM. |
|
|
kulis4580 |
ahoj má někdo zkušenost s mícháním propolisu do masti ve finální fázi tj. konkretne v jakém poměru přibližně na kilo vazelíny? :-) |
|
|
vv2 |
Pokud by měl někdo zájem,Bushka pořádá víkendové konopné workshopy,kde naučí a vysvětlí vše ohledně léčení a výroby,jak masti,tak ostatních produktů z konopí.Stačí ji vyhledat na fb. |
|
|
bruno.kudrna |
Původní příspěvek od kulis4580
ahoj má někdo zkušenost s mícháním propolisu do masti ve finální fázi tj. konkretne v jakém poměru přibližně na kilo vazelíny? :-) |
Zdravím
Nedávám propolis,ale včelí vosk.Dávám ho tam až na konec.Až je mast scezená a připravená do kelímků.Dávám 100g na 1l masti.Nastrouhám ho a dám jen do teplé masti a míchám než se rozpustí pak hned do kelímků.De o to že ten vosk má nízkou teplotu tání a při vyšších teplotách ty účinný látky degradují.Nemělo by to přesáhnout 80 stupňů.Takže mast zahřeju,rozpustím potom zcedím a vypnu zdroj tepla.Nechám zchládnout a pak teprv dám ten nastrouhanej vosk.Snad si rozumíme.
Zdárek:sun: |
|
|
Pítr90 |
Zdravím, objevil jsem v druhém týdnu květu hermáče. Má smysl je přidat do masti? Na mast mám připravené paldy z venkovky, listí z předešlých kol in, tak jestli tam přidat i ty tři? Nebude to vzhledem k (ne) zralosti zbytečné?? |
|
|
NT guerilla |
tak bradavicu to uplne odstranilo.. odporucam |
|
|
kody2 |
Zdravím, chtěl bych se zeptat, když chci udělat mast z hašiše, jaké množství dát na kilo vazelíny?
Díky |
|
|
anonym267 |
zkoušeli jste kombinovat mast i s chilli? |
|
|
Fanek107 |
Zdravím .. potřeboval bych konopnou mast. Kdo by byl ochotný prodát? Udělali se mi bercáky na nohou a už od edna 2017 to léčím na kožním ... kontroly každé 3 měsíce a ty jejich sračky jsou k hownu. Dejte prosím info nebo kontakt na človíčka co se výrobou mastí zabývá. Můj mejl Fakus333ovi@seznam.cz |
|
|
Duki |
Původní příspěvek od anonym267
zkoušeli jste kombinovat mast i s chilli? |
čus, já jsem to kombinoval s chilly a ještě s Tea Tree kapkami, které to i hezky provoní. Je to výborné na záněty, ale nesmí se to aplikovat na otevřené rány... pochopitelně.... :D |
|
|
amper |
VSTŘEBÁVÁNÍ MASTI
Mám výbornou zkušenost se vstřebáváním masti udělané z bambuckého máslo. Vpíjí se opravdu rychle a teče za tělesné teploty, proto také lze velmi dobře použít na aplikaci pomocí inj.stříkačky do konečníku, kde dokázala perfektně vyhojit chronický zánět análních žláz u psa. (nápad mi vnuknul jeden chovatel, který to vyzkoušel)
Mast byla udělaná z odrudy Z7 od CBD crew s vysokým obsahem CBD |
|
|
Loco5er |
Ja taky preferuji kombinace rostlin s vysokym obsahem THC + CBD pro sirokospektralni ucinnost konopne masti. Pomaha na opar, hoji kuzi, perfektni na oderky. |
|
|
CBDheaven |
Ahoj, vytáhnu toto starší téma, protože jsem nikde na netu n našel odpověď.
Jelikož budu mít za měsíc a půl hotové CBD, kde se snažím dosáhnout legálního limitu THC, tak přemýšlím o záložním řešení, když bych limit překročil třeba na 0,5% THC. Tato odrůda má 7% CBD.
Když udělám mast z konopí 0,5% THC a rozpustim CBD a THC ve vazelíně, tak se obsah těchto látek zředí. Víte někdo jak spočítat kolik mám použít vazelíny, abych snížil koncentraci THC pod 0,3 z 0,5?
Podle mě když udělám z 500g květů mast podle normálního dávkování a bude tam THC 0,5 - tak si myslíme že v vysledku v masti bude tak 0,2. Je to možné? |
|
|
top47 |
Dost tomu nerozumím, protože to chceš dělat asi na kšeft. Pořiď si tedy průmyslové konopí a máš po starostech. Jinak nejvíce záleží na postupu výroby konopné masti (a že jich je) a především také na zpracování konopí. Zdravím. |
|
|
frek |
Původní příspěvek od CBDheaven
Ahoj, vytáhnu toto starší téma, protože jsem nikde na netu n našel odpověď.
Jelikož budu mít za měsíc a půl hotové CBD, kde se snažím dosáhnout legálního limitu THC, tak přemýšlím o záložním řešení, když bych limit překročil třeba na 0,5% THC. Tato odrůda má 7% CBD.
Když udělám mast z konopí 0,5% THC a rozpustim CBD a THC ve vazelíně, tak se obsah těchto látek zředí. Víte někdo jak spočítat kolik mám použít vazelíny, abych snížil koncentraci THC pod 0,3 z 0,5?
Podle mě když udělám z 500g květů mast podle normálního dávkování a bude tam THC 0,5 - tak si myslíme že v vysledku v masti bude tak 0,2. Je to možné? |
Těch 0,5 % budeš mít v sušině. Pokud mast připravuješ klasickým způsobem (rozehřeješ vazelínu, nasypeš nadrcený květy...), tak do té vazelíny rozhodně nepřejde veškeré THC.
Uvedu příklad: 500 g konopí s obsahem 0,5 % THC bys musel dát do 500 g vazelíny a to THC by muselo přejít všechno (100 %) do té vazelíny aby výsledná mast byla také 0,5%
Což se pravděpodobně nestane. Navíc jistě nedáváš konopí s vazelínou v poměru 1:1. Takže výsledná koncentrce THC bude velmi nízká (určitě pod 0,3 %). A i kdyby to THC teoreticky přešlo všechno, tak například ve 3 kg masti by si z tvého množství (500 g, 0,5 % THC) měl asi 0,08 %. |
|
|
odo |
Nebolo by schodným riešením otestovať už hotovú masť a následne ju "nariediť" pridaním vazalíny? Prípadne ma napadá výroba vysokokoncentrovaného THC a CBD konopného oboleja a ten potom v určitom objeme miešať k vazelíne? |
|
|
CBDheaven |
Jo, to je dobrý nápad. Ta první možnost se mi líbí nejvíc. Našel jsem na netu mast s CBD a byla to úplná katastrofa :D ještě k tomu dali analýzu a cena 260kc (10€) za 60ml. To je prostě hell. Navíc obsah látek byl 0,2% THC a pouze 1% CBD :D |
|
|
The OG |
Taky se podělím k čemu mast používám
- jizvy, rány, škrábance s výbornou učinností zacelovat a hojit pokožku
- spálená kůže od slůnce, ohěn
- bolest svalů a kloubů, revma, namožené šlachy, trapéz aj.
- v zimě naopak suchá a spalená pokožka mrazem
- na suché ruky
Mimo jiné jsem došel k těmto závěrům
- je nezbytně nutné dodržet vysokou kvalitu (potenci) vstupního materiálu
- masti z outdooru mají něco "navíc" (při zajištění ideálních klimatických podmínek, eh)
- masti z kytek s vysokým podílem THC(+-20%) jsou výrazně léčivější
- u materiálu s vysokým % CBD s absencí THC se rapidně snižuje efektivita schopnosti léčit a portfolio léčitelných nemocí je výrazně užší.
V konopí nachází další desítky až stovky ještě neprobádaných látek a především terpenů, bez kterých notoricky známé THC, potažmo i "nově" CBD nemůže a snad i nechce efektivně pracovat. Dnešní mediální masáž CBD a jeho následná extrakce a prodej je dle mého jen čistý business a shit (ČR/Východní Evropa)
to CBDheaven: :D |
|
|
zubáč222 |
Koukam tady jak to hojí rány z venčí, tak to určo má i zevnitř hojiví efekt. Chtel bych vyzkoušet mast ze sádla a jen s palic, delal to někdo z vás, je to lepší Dekarboxylovat v tuku při vyšší teplotě nebo davate přednost troubě? |
|
|
Calvados |
Podepisuji co píše The OG. Zejména pak špatně hojící se rány.
Zmírňuje exémy a suchou kůži, ale nevyléčí, je zapotřebí trvalá aplikace.
Zkoušel jsem přimíchat chili. Je to cítit na chuti, ale jiný účinek jsem nezaznamenal. Mojí zkušební osobou se trochu nečekaně stali 80-tiletí tchán s tchýní, kteří si mou mast nesmírně pochvalují. Jsou tam nějaké problémy s dnou, revma a právě ty různé ranky. Ale účinek na revma zatím nepotvrzuji to je ve zkušební fázi. |
|
|
Calvados |
to zubáč222 - dekarboxylovat určitě v troubě a hodně opatrně. Stalo se mi, že jsem zakouřil (myslím tím že jsem konopí přepálil - zhnědlo, dýmilo), smrděl celý barák a konopí bylo z velké části na vyhození. Teplota určitě nesmí překročit 120, ale já to držím už raději na max 115 pomocí teploměru, termostat na troubě je zcela mimo (záleží samozřejmě na troubě) a po dobu max 20 min.
Zkoušel jsem převaření v Ghí - tenhle tuk bez problémů dává 200°C takže vaření s konopím na málo přes 100 jsem myslel, že bude v pohodě, ale celou várku jsem tím bohužel zničil. Tu smradlavou věc jsem pak vyhodil. Takže takto ne.
Dekarboxilace tedy v troubě a opatrně a zahřívání v tuku pak už jen na nízkých teplotách (dle tuku), ale přes 100 nikdy.
(ovšem na mé dvouleté zkušenosti se nedá moc stavět, určitě tady bude někdo výrazně zkušenější)
Jo a myslim že hulením mast nenahradíš. Naopak mastí se pozřením můžeš slušně sjet :-) |
|
|
|