Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Nová pěstírna - Klikni zde pro originální téma
R.kony
Začínam s pěstováním doma, ted to bude druhá várka kterou chci rozjet. Ta první byla rozjetá hodne na rychlo a s velkým omezinim..hlavne teploty lampy. proto jsem se rozhodl pro pzakoupení těchto žarovek, (viz obrazek) a ted si chci postavit už lepší growbox, a mam v planu požít stejne žárovky..

chtel bych poradit jak velky box můžu postavit..??

prví rostliny jsem mel ze semen a to Skunk 1 od sensi seeds
ted vypadaji asi takto.. kazda jina... :(

ted mam zakoupena senínka Wappy od Paradise seeds. máte s tinto někdo nějakou zkušenost??
R.kony
tady je to foto.
Rhino
Začátečníci by měli číst :faq: !!! Je to tam napsaný - i jak se přidávaj fotky, pač tu žádný nevidim... Skus příště hledat.
R.kony
mas pravdu..budu se snazit to napravit.. tady jsou ty fota..

první žárovice
druhá..nebohe kyti
vampu
cau,chci se zeptat jak dlouho mas ty kytky na rustu?a ta nurterlite lampa da se ti spustit nis!ptam se proto,ze mi prijde ze ty kytky mas strasne vytahnuty do vysky!ale jinak na prvni grow,to mas pekny:).....zatim
R.kony
na růstu byly asi měsic a půl. Lampa byla níž ale i tak se obvzlýště ta jedna táhla stale nahoru..dokonce se i spalili některe listky..

jeden detail te prostřední.
vampu
mesic a pul?tak to se pak nedivim ze je mas tak vytahnuty a velky!nejaky lidi maj rust treba 10 az 15 dni....ale to sou lidi,ktery jedou na cas,proste aby meli co prodavat!
vampu
no ja jedu mesic rus a zadny dva metry nemam!podleme je lepsi mit strasny krovi.sice dole nebudu mit ani g,ale je to vetsi parada!
R.kony
to jako 14 dni ze seminka?? to je tochu malo, ne?? to mas asi rizky.. ja se k rizkum nedostanu!!!

poradte jak velkou skřín na ti zarovku?? pls.
vampu
jj,souhlasim 50x50!
DrNi
..no, kdyz jedes z klonu, tak staci tejden-dva:p: .. ze semen je to jina, to je tak na tri-ctyri tejdny na rustu, nekdy i vic:( .. ale hodne zalezi jak a co pestujes.. ..genetika:smoker: , teplota, vlhkost a tak.. ..no a ta skrin-ja bych ti radil tak zhruba asi 60x60x120..:punk:
vampu
na 250w mam 60x60x130 :)...podle me 50x50x120(100)
R.kony
no ja mel v planu puvodně tak 70x70x140 to kdy by se vytahly..
DrNi
..hlavne si uvedom, ze ta ,,zarovka'' ti to moc neprosviti, tak je docela zbytecne aby kiti byla vysoka metr..
indicky-konopi
ja bych pod tu 125w dal čtyři kytičky (řízky), na ten prostor pade na pade, květinače cca 3,6l.....konečnou vejšku bych viděl něgde kolem 40cm...takže vejška skřině 1,20bohatě postačí;) gl
vampu
stou vejskou bych sel urcite vis!125w prosviti max 10cm,ale je pekny mit trosku krovi,tak ze 50x50x100 a jeste jde oto co mas za chlazeni...a podle me je nurterlite nic moc oproti sodiku,mel bys tam poslat 150w sodik,ma vetsi svitivost a dobre barevne spekturum!
R.kony
4 kytky mam v planu, toho co jsem zminil na zacatku, ale bohuzel ze semene, jsem v irsku a taty nikoho neznam a navic je to zu pry celkem ostre na takove věci..
kvetinace mam 18x18 na 16 výšky.
indicky-konopi
jo ty květinače to by mohlo bejt ono...no, ale zas pod sodinou se to tak pěkně nerozvetvuje jako pod usporkou, to je patyrko na pytyrku, proste krasa...ono když to zářivku dáš mezi čtyřui kytky horizontalně, tak těch 50cm klidně mit můžou;)
R.kony
myslis spustit to uplně mezi ně?? zas aoyb se nespalili..sice ta usporka moc tepla nedava ale i tak..uvazuju o nějakem ohřívači abych tam mel aspon 25stupnů. a
uvažuju o 1 větraku na prívod a 1 na odtach, a jeden maly na ofuk.. fakt ta zarovka moc nehreje..
sodik o sile 150W jsem tady jeste nejkde nevidel... to mi prosviti víc??
vampu
ja osobne jel 150w dve sklizne a nemoch sem si stezovat,je to parada!ja pod 150w mel tak rozvetvenou kytku ze sem ji musel ustrihavat vetve aby se tam vesli jiny kytky!Kdyz budes chtit tak mam doma predradnik a vybojku za 600 je tvoje,nebo bych ji vimenil za tu nurterlite!
vampu
staci kni dokoupit jen objimku E40 a kabely
vampu
ale ja zapomel ze ses z Irska!skoda
DrNi
..hele neresil bych zas tak ty rozmery te skrine, proste jestly mas nejakou skrin ktera je tak zhruba 60x60, tak to do ni dej, centimetr sem, centimetr tam.. :satan:
..jo, a k vejsce skrine.. ti doporucuji tak neco okolo 100cm.. ale klidne +-20cm..
..co se osvetleni tyce, tak jsem zastancem sodiku pouze v pripade 400w a vejs.. jinak preferuji ,,zarovky'' a to z duvodu ze oproti sodiku podstatne mene hrejou..:flamer:
vampu
ale podstatne mene sviti!zarivky nikdy nedaj tolik svetla jo sodik....
R.kony
no tak dnes jsen byl projit groow shopy co tu jsou a nejmensi sodík cu tu je k dostani je 400, coz je pro me moc:( je tu moznost ze by mi tu 150 dovezl kamos z cech..
no nevimjak s tou ventilaci, u tech usporek je fakt problem s teplotou, to uz bych tam musel dat neco na ohrev...
DrNi
..doufam, ze Te dobre chapu..:confused: Ty mas problem s tim, ze mas ve skriny malou teplotu???:eek: tak to mas uplne opacnej problem jak ja, ja furt resim chlazeni, pac dostat teplotu pod 30, je fakt narocny..
..doporucuji ti tam dat 250W sodik co se tyce srovnani s ,,zarovkou'' tak budes koukat jake pod tim 250w sodikem budou sisule..:mutant: ..ohreje ti skrin, to budes koukat..:grrr: ..urcite bych tam dal ventilator na odtah a na cirkulaci, at maj kyti cerstvej vzduch:love:

EDIT:..jo, k tomu, ze ,,zarovka'' sviti mene...no, ona ,,zarovka" vyzaruje svetlo ve vhodnejsim spektru pro kyti a hlavne sodik urcitou cast energie premeni na teplo, zatimco ,,zarovka" premeni jen minimum na teplo, zbytek je svetlo.. a k tomu 200W ,,zarovka" ma odber asi 170W, zatimco 150W sodik ma cekovej odber zhruba tech 175W, proto 200W ,,zarovka"=250W sodik co se svetla tyce, ale sezere o skoro 100W mene elektriny... ale tot muj nazor, nerikam, ze je to svata pravda...
zatimco ,,zarovka" premeni jen minimum na teplo, zbytek je svetlo..
neni to obracene? vsude me ucili ze zarovka je nejmene efektivni zdroj svetla protoze vetsinu energie premeni na teplo
DrNi
M4r1hu4n3:..nikdo se tady nebavi o zarovce kterou doma svitis v pokoji, ale o usporkach.. ..http://www.nurturelite.com/ :rejp:
vampu
ale nurterlite sviti mene nez sodik,ma vihodu v tom, ze tolik netopi!
DrNi
vampu:na qet jednoznacne sodik, ale kdyz R.kony ma kyti v rustu mesic a pul, tak bych svitil usporkou, protoze je efektivnejsi..
vampu
na rust je asi lepsi,ale podle me je sodik sodikem!:)
R.kony
no tak jsem z vas pekne na vazkach:) ale driv jak do mesice se ke me nejaky ten sodik nedostane, takze to asi rozjedu pod Envirolite a pak se uvidi..
DrNi
..R.kony: sodik 150w fakt nekupuj:death: , kdyz fakt trvas na sodiku, tak alespon 250.. ale ja bych sodik pod 400w nekupaval:pimp: .. to bych fakt radeji koupil Nurturelite:punk:..
koukni sem: http://www.vltava2000.cz/Shops/7115...elife/index.htm:bong:
vampu
hele 150w je hodne dobra,ale podle me 250w sodik budes mit problem uchladit,jestlize budes mit box 50x50x100 ,musel bys mit cooltube a nejakej silnej ventak(nejlepe ufo)!
jestedman
150w uchladí, ale těžko. tak jako tak bych ti ať už pro 250 nebo 150 HPS doporučoval CT. je to relativně malý prostor na chlazení. pokud uvažuješ spíš o 150, tak tam dej nurtur.200, skoro nehřeje a výsledky jsou k zamyšlení..... viz tř. Svahadji
Lagutoda
vampu: tak to barevne spektrum by meli mit spis tyhle usporky jako nurtu a enviro lepsi, jelikoz sou na tento druh pestovani delany.
jinak si protirecis , kdyz rikas ze s vyskou by si sel urcite vic, a ze je dobry mit kere, a v zápeti pises ze prosviti max 10cm.

R.kony : to chces mit na 50x50 cm dve usporky ? Pokud by si chtel pouzit jen jednu tak bych urcite doporucoval Vertikal scrog, viz muj thread, ale spis G manův v sini slavy. S temahle nizsima wattazema, se timto dosahlo asi nejlepsich vysledku. Mej se a At roste
R.kony
Lagutoda : ne, jen jednu, jednu mam na rust a drouhou mam na kvet...kazda ma jine spektrum.. udelam ji asi 60X60, 50X50 se mi zda male :(
urcte kouknu a diky
vampu
Lagutoda :proc protirecit?mam krovi,ale ta vibojka prosviti max.10cm ,to znamena ze v kvetu dole nemas ani palicku,ale nahore ti to normalne kvete!Hele stim spektrem to nevim jesly to tak bude,podle me je nurterlite k nicemu,nikdy neudelas pod ni takovi sisky ,jako se sedikem!
jestedman
tak velký šišky ne, ale bude jich víc, tzn. že výnosově se to vyrovná sodíku
DrNi
..souhlas s jestedman..a navic se mi zdaji bejt sisule pod nurterlite vic olepene, produkce priskyrice je vetsi..(muj nazor)..
..a hlavne usporka 200w(odber asi 175w) zere o skoro100w mene nez sodik 250w(bere asi 270w) , proto ty mensi sisule..
indicky-konopi
pod sodíkem je známo, že výnos udělá zaručeně větší, ale jest prawda to, že pod zářivkama jsou paldy více obsypaně pryskřicí, tudiš bych řek, že i kvalitnější....časem smáznu
Lagutoda
vampu : tak proc pises ze s vyskou by si sel urcite vys ? tak asi je dobry mit kere ale fakt ne takhle vysoky :D , podle me staci tak 20-30 cm vysoky kytky a pak prenout na kvet. Staci aby mely nejaky ty postranni vetve ( pokud rizky tak neni problem ) a pak uz se muze udelat bush.
Pak si myslim ze par lidi jako Treba Svahadji a Imugnio ukazali ze se pod usporkama da vypestovat pekna travka, a s tou kvalitou to asi pravda bude. Takze jedina jeji vyhoda nejni v tom ze netopi ;)

R.kony> udelej to radsi vetsi nez tech 50x50 , prostor se pak vzdycky hodi na nejaky dalsi vychytavky
krivkin
čus lidi, tak se zaujetím sleduju, co tu řešíte a jsem překvapen - zatím jserm od každýho slyšel "jedině sodík" nebo "úsporky jsou na ho*no, pod tím ti nic nevyroste", moje zdroje jsou dost omezené, cena za úsporku je pro mě proto mnohem přijatelnější, když se k tomu započítá i další nádobíčko....zatím pěstuju jen tak za oknem v květníku, páč v outdooru mi Jah není nakloněn a na zimu bych si určitě nějakou skříň rád pořídil, nepotřebuju mít kdovíjaký výnos, na kšeft to nemám, dají se pod běžným úsporkama, které seženu v každém obchodě, vypěstovat plodné kyti??? dík za odpověď
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od krivkin
dají se pod běžným úsporkama, které seženu v každém obchodě, vypěstovat plodné kyti??? dík za odpověď


NE
R.kony
Dneska jsem se pustil do vyroby skrine, nakonec ji mam 70x70X100.. vzdycky se da zmensit, ale zvetsit..asi ne:)

no ja taky celt ze se pod usporkou vice osypou ale za nejsu tak huste jak pod sodikem..
zitra prihodim nejake fotecky z toho co mit pod usporkou roste ted..
krivkin
4 Mr. Figaro: jakto? tady spousta lidí píše, že mají zářivky ze zverimexu atd., já si nechci kupovat žádnou sodíkovou výbojku, kterou budu muset navíc chladit jak blázen...stačí si koupit nějakou "lepší" si myslím, nejsem tedy žádný "odborník" jako vy tady....
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od krivkin
4 Mr. Figaro: jakto? tady spousta lidí píše, že mají zářivky ze zverimexu atd., já si nechci kupovat žádnou sodíkovou výbojku, kterou budu muset navíc chladit jak blázen...stačí si koupit nějakou "lepší" si myslím, nejsem tedy žádný "odborník" jako vy tady....


:)

No hele. Chceš pěstit s tím aby si měl nějaké výnosy nebo chceš pěstovat sračku bez chuti? Spousta lidí tu pěstuje pod zářivkama (to ano, ale předtím si zmiňoval úspořky;) ) jenže pod tím mají většinou nějaké kytí od kterých nevyžadují květy - tudíš matky(ti ostatní jen pláčou nad trozlitým mlékem co že to udělali za hovadinu že řešily úspořky). Jestli chceš mít hezký dobrý pálky a neřešit chlazení, tak si pořiď Nurturelitku nebo Enviroliteku - vůbec nehřejí ale jejich cena je trochu výše. Můj osobní názor, ale je, že ti bude stačit 70ti Wattová Sodíkovka , která nehřeje(stačí jeden PC větráček a jeden odtah) a dájí se pod ní vypěstit i hezký čůrka:).
R.kony
tak tady jsou nejaky ty slibene fotky..
trosku se mi trasla ruka...
krivkin
Mr. Figaro: díky, to je přesně to, co jsem potřeboval vědět, bydlím v paneláku viď a ještě navíc v podnájmu - takže nesmí být moc velká cena za elektřinu, protože ji neplatím já a odtah nesmí smrdět po celým baráku :-)
Dortik
Kdyby ses chtěl podívat na srovnání sodíku se zářivkou tak koukni sem:

http://grower.cz/home/article.php?articleid=3
R.kony
Dortik : dikes, uz jsem to procital..ma to sve vyhody i nevyhody..ale nakonec jsem zustal u zarivky.. a odle toho jak se rozrostou nove kiti dokoupim mozna jeste jednu zarivku..ale necham to urcite pod nima:)
R.kony
tady se mi neco udelo na listech nejak ne,uzu prij na to co to je.. jestli chybi nejake ziviny ci to zpusobily skudci :(
indicky-konopi
IMHO máš tam minimalne tri tejdny svilusky!;)
R.kony
zdravim:)
tak na svilusky jsem dnes koupil propravek DOCTOR DOOM, je to uz ve spreji, tak tim zkusím ošetrit tak at se mi to nedostane do palic:(asi by to bylo nemile...

prostredek proti sviluskam..
foto prvni kiti..krasne se nafukuje:)
foto 2 kiti..do tydne bude sklizena:) je o poznani ridci nez ta prvni!
R.kony
tak postřik proti sviluškam, sice pozde ale zabral:) kytka zustala v dost zuboženém stavu:( umira driv nez by mela, se mi tak zda..
jedno foto nej palice..
na usporku slušný
škoda těch svilušek,ty už ti to ožíraj dlouho

150W sodik ber.....
na 4 kytky to bohatě stačí.Tolik to netopí.
mno někdo má furt málo to je jasný.
koukni na muj 115W no a to jsem si s tím nedal moc práce
čuss


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma