Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Hladina ALFA - Klikni zde pro originální téma
Jeslti se tu najde nějaký hodný člověk,který o tom něco ví,ať to sem prosím napíše....už jsem o tom něco slyšel,ale ty lidé mi prostě nechtěli říct postup jak se do hladiny ALFA dostat....jian předem děkuji

Měj te se hezky
Avitas
je stav mysli. Je to stav uvolnění, podobný rozpoložení, ve kterém se nacházíme v okamžiku před usnutím. Dostat se vědomě do této hladiny zase tak jednoduché není. Je to v podstatě forma meditace.

Podrobně ( a dobře ) se tímto zabývá Silvova metoda rozvoje mysli. Existují na to kursy, tam se to dá naučit asi nejrychleji.

Pokud ti někdo nechce říct, jak to dělá, není to ani tím, že by nechtěl. Ono je to trochu nesdělitelná věc.

Zkus si uvědomovat ten okamžik před usnutím a zkus to napodobit ve dne. Dobrým předpokladem je klid, zavřené oči a třeba odpočítávat od 10 k jedné s výdechem po každém čísle. Snažit se nechat mysl "plout" a hlavně se na nic nuceně nesoustředit.

Hlavně se nenech odradit že ti to nepůjde hned, já sám jsem se to učil hrozně dlouho.

A hlavně to netrénuj za volantem :) ! To jsem zkoušel taky a je to fakt hodně blbej nápad !
Ondrash
ano, zabývá se tím Silvova metoda kontroly mysli, nebo tak nějak se to jmenuje... je to přesně jak popisuje Avitas...
kromě sklidnění a soustředění na počítání značně, ne-li zrovna klíčově pomáhá, když oči, (ikdyž je máš zavřené) obrátíš vzhůru asi 20 stupňů.
příklad: když ležíš na zádech, nátahni před sebe ruku s roztáhnutým ukazováčkem a palcem (jako když měříš píď), palec by měl být v ose pohledu. Očima se podívej k ukazováku, to by mělo být asi těch avizovaných dvacet stupňů.
Jestli se tím chceš zabývat vážněji, radši si sežeň tu knížku..
jinak se to dělá tak, že počítáš od 100 do 1 dvákrát denně každý den v týdnu, další týden už jenom od 50, pak od 20, od 10... a pak už přicházíš k dalším technikám...

no zatím zdarec..
THeCed
Zdar Claune,

krom technik kolegy výše nastíněných se taky do hladiny alfa (a nejen do ní) můžeš dostat pomocí audiovizuální stimulace mozku (možná ti něco říkají "psychowalkmany").

Něco se o tom řešilo v tématu http://grower.cz/forum/showthre...74&pagenumber=2 někde dole od mého příspěvku, já sem to rozebíral dost složitě a způsobem "udělej si sám". Dozvíš se tam dost, mimochodem jsou tam možná aj nějaký linky dál na net odkud se toho můžeš dozvědět ažaž.

Jinak já do taneční hudby a tak nevidím (a ani po tom moc netoužím), ale Deu tady ( http://grower.cz/forum/showthre...74&pagenumber=3 ) psal o seskupení System 7 ( http://www.a-wave.com/system7 )
, kde týpci míchají do hudby alfa vlny a tím pomáhají mozku se tak pozitivně naladit. Ale radši si to najdi, o tom ti moc napsat nemůžu.

Přeju příjemný experimentování. A ozvi se s novými objevy, který budou stát za to, až něco vygómeš. :)
Ant
Hustý věci o tom sem v životě neslyšel.... :) :)

[Edited by ant on 16-04-2002 at 07:25 PM]
TheHempCultivator

To je vono !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslední dobou si dost všímám stavů před usnutim a stává se mi to normálně i průběhu dne když se trochu zamyslim(i nezkouřenej).Dřív se mi to vůbec nestávalo a tak sem přemejšlel co to je. Z hulení to neni protože sem teĎ docela dlouho nekouřil(ale tak za 3 dny budu sklízet).Je to pro mě fakt strašně zajímavý a takže kdybyste vo tom někdo věděl něco bližšího tak bych byl moc vděčnej.Taky si myslim že to dost záleží na člověku protože pro mě neni zas takovej problém se do toho dostat.Vždycky zalehnu do postele a je to.Kdybyste vo tom někdo věděl něco bližšího tak to sem prosim napište !!

P.S. - Na špeka nemám tak si aspoŇ pudu na chvíli zdřímnout!
._.
www.silvamethod.cz

Hej všem moooc doporučuju.Stojí to sice kotel peněz ale je to fakt mazec!Skuste to!
Chtěl bych se se zeptat na vaši zkušenost s psychowalkmany, osobně jsem jeden experiment absolvoval a nebylo to co jsem očekával. Asi nestačí jen jedna zkušenost. Bylo to zajímavý ale kupodivu mě dost bolela hlava. Opravdu.
heh, tak to umím, a ani jsem o tom nevěděl že se to nějak takhle jmenuje!
PsYcHo84
claune stahni si brainwave generator. to mas to same jako jako psychowalkman...
lordWilliam
brainwave generator produdukuje jen zvuky, psychowalkman je kombinuje jeste s svetlem
ja som dosť dávno robil autogenny tréning asi 2-3 denne , už ho nepraktikujem , ale bez problémov sa aj teraz uvolním, Silvu som prečital, nič extra mi nedal
Ondřej
Někde jsem četl, že nejlepší způsob jak se dostat do hladiny Alfa je ze začátku vsedě, ruce položit na kolena a odpočítávat od 10 do 1. A hlavně se člověk nesmí nechat zmást tím, že se cítí normálně, prptože často není tav Alfa poznat...je to obyčejný pocit.
ruky a nohy mám ťažké, potom teplo , dýcha sa mi , moje srdce bije pokojne a mohutne, príjemné teplo pri plexus solaris , mysel je jasná čistá...toto je všetko , trvá to asi 6 týždnov a stopro sa tam dostaneš , jednotlivé vety si človek može očíslovať a ked to už vie tak len napočíta do šesť a je tam, je to už skombinované aj s autosugesciou....
myslím , že pri Silvovo počítaš od 50 k 1 a postupne sa dostaneš , že počítaš od 10 do 1...mne to už bolo zbytočné...
Zjistil jsem, že to není nějak pro mě, tu trpělivost to dokázat prostě nesdílím :)

:beer:
triss
taky něják nemám trpělivost.a hlavně sem (se zděšením:) ) zjistila,že je pro mě téměř nemožný získat aspoň chvilku absolutního klidu....furt někdo něco chce:(!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma