Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Problem s policii, nasli u me skero, zadost o radu, popr. vase zkusenosti? - Klikni zde pro originální téma
AndreWWW
Exceptional
Okamžitě ber dobrýho právníka, bez toho vůbec na výslech nechoď ! A rozhodně na něm nešetři a vybírej někoho, kdo má jméno. Lepší je vypláznout x desítek tisíc, než jít bručet. Pokud ti nepřokážou prodej, tak je velká šance že z toho vyvázneš jenom s podmínkou, byť je ten obsah THC docela brutální. Známýho takhle vybrali s 80g a dostal 2 roky podmínku. Jinak ta tvoje původní výpověď je imho slušná. O tom, kam se podělo těch 30g netřeba dlouho přemýšlet - zkonzumoval je státní aparát, jak se tomu běžně děje - kdo by si stěžoval?
AndreWWW
Sinuhet
Konopny ombudsman ted v nejakem rozhovoru rikal ze to prenechal nejake takove te pravni organizaci co pomaha "chudym lidem". Ze s nimi spolupracuje ale pravni pomoc resi oni.

...uz jsem to nasel

V době, kdy jsem o milosti ještě žádal, byla udělena asi ve třetině všech případů. Některé kauzy byly zastaveny ještě v průběhu trestního řízení, tedy před sdělením obžaloby. Několik mých „klientů“ tak nemuselo ani k soudu. Když pak do úřadu prezidenta nastoupil Václav Klaus, přestalo mít smysl žádat o milost. Místo toho jsem začal spolupracovat s Právní poradnou Asociace nestátních organizací, která klientům dokáže nabídnout erudované a velmi kvalitní právní poradenství.

http://pubweb.ihned.cz/3-23194965-ombudsman-200000_d-2c
Exceptional
Já bych teda rozhodně svuj osud a svobodu nějaké bezplatné právní poradně do rukou nesvěřil, ale to si musí každej promyslet sám, za kolik mu stojí svoboda. Pak sem napiš jak si dopadl.
AndreWWW
AndreWWW
AndreWWW
chvíli to tady sleduju a je mi z toho fakt smutno
Kuči
je mi lito ze se tohleto deje

držím ti palce chlape
J!mmy
Zdravim všechny,

chlape mas tezkou situaci, ale dobry pravnik + trocha te lidskosti = dobra budoucnost. Každopádně ještě napiš jak jsi dopadl... Majte se

peace
Exceptional
těch polehčujících okolností je víc. Musíš prokázat, že se jedná jen o vybočení z řádného života. Pokud si dosud netrestanej, mladej, spolupracuješ při objasnění, projevíš lítost a budou na tebe dobré posudky ze školy / práce / sousedi, tak tě snad za tohle žádnej soudce do vězení nepošle. V každom případě přeju hodně štěstí
Expiry
Vzit si najednou tolik "G" nebyl dobrej napad+jeste tech nepamatujusikolik tisic na kompa.Tu vahu se ti podle me povede obhajit ze jsi ji mel na overeni toho kolik ti prodava.Z toho co jsi napsal ti nemuzou prokazat prodej,pouze drzeni,sice jsou tam ty penize a to mnozstvi je dost monstrozni,ale neni to primy dukaz toho,ze by jsi to prodaval.

V pripade ze jsi nekdy v minulosti neco prodal,tak se zbav vsech kontaktu na kupujiciho cloveka(jestli ho mas v ICQ,nebo treba cislo v telfonu...).U toho vyslechu bych byt tebou pouze potvrdil tu vypoved co jsi rekl predtim->jestli mas nejaky zapis nebo neco takovyho,tak se do toho koukni a nauc se to,aby to ve vsem sedelo.

U toho tveho kamarada se to posralo uz tim,ze rekl ze to bylo z predchozi kytky co vypestoval na poli......Nevim jaka je sankce za to,kdyz pozdeji vypovis neco jineho,ale myslim ze by nemel byt az tak velky problem zmenit vypoved na to,ze to koupil,ale ze pri ty kontrole byl tak vystresovanej a bal se nejakejch vyslechu a zjistovani od koho to koupil,ze rekl ze to vypestoval.Zkus se na tuhle moznost zeptat toho pravnika,protoze to by pro nej mohlo znamenat zmenu obvineni,popripade jeho naproste zruseni.

Na pravnikovi bych byt tebou nesetril.Rikal jsi ze ses mladej a tak by sis teoreticky mohl pujcit neco od rodicu.

Preju hodne stesti.


Ja uz delsi dobu premejslim o tom,co bych delal,kdyby me chytli s mejma ted uz asi jenom 50g White Russian(22,5%THC podle seedbanky,coz jim po ochutnani verim :satan: ).

1.Vypovedel bych,ze jsem to koupil/kdyby byla doma pestirna,tak bych rekl ze tam jsem neco zkusil a to se po par dnech posralo,tak jsem nakoupil.
2.Mam znamou u nejvyssiho soudu->jeste nedavno delala pravnicku,takze bych se sni dohodl,ze by me obhajovala
3.Kdyby se to pro me nevyvyjelo dobre,tak mam 18 000Kc pripravenejch na to,abych mohl odcestovat k pribuznejm do zahranici.Precijenom ceske hranice se daji prejit lesem a mezinarodni zatykac na me nebudou vydavat kvuli tomu,ze sem mel nejakou travu.

Jako ty jsem mlady ucho a zivot mam pred sebou a takze jestli bych si mel vybrat jit na vic jak pul roku brucet a nebo zmizet do ciziny,tak je pro me odjezd jasna volba.Tim te nechci nabadat k tomu,aby jsi v pripade nouze vycestoval,ale jestli mas nejaky pribuzny v cizine,tak bych si pripravil i tuhle moznost,protoze muzes dostat i 5let ne-li vic,kdyby ti nejakym zpusobem prisili prodej.Pro me je treba i myslenka na podminku dost odpuzujici,protoze pestovanim travy bych se jednoho dne chtel zivit.
Kuči
Expiry : myslim ze to mas dobre zmakly =)
Exceptional
teď mě napadá, dělala se v souvislosti s těma 140g domovní prohlídka?
AndreWWW
HA-de-SH
Kámo poutavej příběh :) držim palce at to dopadne v ramci moznosti co nejlip
AndreWWW
AndreWWW
andrewww: no, jenom taková poznámka - tuněný káry policajty přitahujou
expresion: a to s tématem souvisí jak?

já jenom chtěl říct, že když si povezu takovýhle množství, tak si vyberu auto co vypadá maximálně tuctově, a ne nějakej natuněnej přitahovač pozornosti
AndreWWW
PORSCHAK
Andrewww, tos měl teda fakt pech. Vypadá, že ses poučil pro příště, no přeju hodně štěstí kámo.

Expiry: Že by si radši než jít na rok do basy emigroval a byl celej život na útěku? To se mi nechce věřit...
porschak: u takovejchhle přečinů je promlčecí lhůta...ale nevim kolik
loneman: jo to víš, za 140g by tě u vás upálili :D
se tam u vás posrali, ne? 1 dávka je půl gramu nějakýho technickýho sena...takže už jsou mi jasný ty tresty za skunk...bože
zomb
no boha a teraz pestuj :D
zomb: bych zdrhal a nikdo by mě tam víc neviděl
To je hustý, něco mi řiká, že vyhlídka ohledně pěstování konopí v SR nebudou nejlepší. Měli byste si tam udělat nějakej protest nebo manifest, jen ať vidí, kdo taky platí daně.
Speko
Neni to az tak strasne ani na Slovensku ked zainvestujes do advokata.Ak sa pamatate tak jeden nemenovany clen odtialto isiel celkom velky out(cca.40 rastlin zo seed banky+nejaka slovencinka)a vymakli ich,rozdychal to v pohode s podmienkou aj s kamaratom.Osobne poznam ludi co ich vymakli nielen s travou a nebola z toho basa,ale advokat stal nemalo.Dokonca ti mozno vratia aj vahu,taka je moja skusenost,drzim palce a vela stastia vsetkym aby bolo takych clankov co najmenej.
Lahvan_FlaskiCZ
citace:
Původní příspěvek od AndreWWW
uvidel bagl, pres minutu k nemu cmuchal a pak se me zeptal, jestli se muze podivat dovnitr.. (blba otazka.. tady uz je jedno jestli reknes ano nebo ne).


Policie nemá právo ti kontrolovat zavazadlový prostor či zavazadla, pokud to není spojeno s přestupkem vyžadujícím fyzickou kontrolu celého vozidla. Toto však již neplatí, jdyž ti je v okolí vozu cítit skunk žeano. Ale když tě čapnou za rychlost, tak by na UKčko v kufru koukat neměli.

citace:
Původní příspěvek od AndreWWW
Doporucila mi nechat si vypsat trestni rejstrik, nejak brzy, tedy do toho rozsudku, abych nemel problem s hledanim noveho mista.


Zaměstnavatel většinou vyžaduje výpis starý maximálně 2 měsíce, takže to budeš mít pěkně naprd.
Exceptional
,,Policie nemá právo ti kontrolovat zavazadlový prostor či zavazadla, pokud to není spojeno s přestupkem vyžadujícím fyzickou kontrolu celého vozidla."

To se mi nejak nezdá
Exceptional: je to tak, jenže to moc lidí neví, a proto na otázku "otevřete mi kufr?" ho rovnou otevírají...ještě jednou: pokud budu bezúhonnej občan a nic nezákonnýho u sebe mít nebudu, stejně jim nedam ani batoh a ani kufr jim neotevřu, aby se do něj podívali. Už jenom z toho důvou, že jim do mejch věcí nic neni. Platim je ze svejch daní, tak ať mě neprudí.
AndreWWW
Tomicz
Jojo, fízly se nevyplatí provokovat. Lepší je mlčet a neodpovídat. Myslim, že si za vodou. Máš to v suchu, dobrá zkušenost, z který by se měli poučit hlavně ti, co si myslí že jim nic nehrozí. Taky si to mohl líp promyslet a nedávat to do báglu. Mohl jsi to dát pod sedačku, a určitě né v igelitce, ale v nějakym sakli, z kterýhu unikne minimum pachu( stojí docela dost, ale fakt z toho skoro nic neni cejtit). Máš štěstí že si nebyl spálenej, to by si byl nejvíc provařenej a dostali by z Tebe co by chtěli. Jsou na to cvičení a věděj jak se chovat, když někoho takovýho potkaj. Důležitý potom je, dkyž už jedeš spálenej, si dát Visinky. Ale to je od tématu. Chlupatý tohle nezajímá, jedou po dealeřích, nebo giga pěstírnách. Prostě tě někdo napráskne, nebo taková náhodička jak se ti stala. Dej vědět jak to dopadlo, hodně štěstí.
Hanizek
Tak jak to dopadlo - nebo spíše jak to pokračuje?
AndreWWW
AndreWWW
AndreWWW
Dude
andrewww - imho celkem mazec ta 5leta podminka...
jenom taka poznamka na okraj - by mne zajimalo, kolik statni aparat (resp. nas) tenhle nesmyslnej pripad uz stal prachu :eek:
dude: někdy lepší nevědět
když potom člověk ví, tak je těžký nevzít mačetu a nevyrazit směr praha...
AndreWWW
rastajohn
naklady na soudní řízení co se týče samosoudu jsou 2500,- .Zkušební doba 5 let je kotel dlouho, když si vezmeš v úvahu špinavý trestní rejstřík. Sebrali nás s kámošem na slovenských hranicích, měli sme každý (naštěstí) úplně náhodně 1,5g asi tak 13% outu .Takže klasika, koupili jsme to na diskotece u nas a jedem na diskoteku do blavy :) .No asi tak po roce a po řadě výslechu, byl trest podmíněčně zastaven státním zástupcem na zkušební lhůtu 2 roky.My kokoti zas s tím samým borcem, jsme o 1 rok a 364 dní pozdějc ožrali jak sviň udělali o5 průser (ne s čutkou, vytržnictví atd. :( ). Samosoudce to kurevsky přehnal a dostali sme oba 2 300hodin VPP. To jsme si mysleli že ta podmínka se nerozjede protože jsme byli potrestáni za ;uplně něco jiného, OMYL, podmínka se rozjela a dostali sme za porušení dalších 100h :) .Takže celkem prdel no.snad to do konce leta budu mit hotove :(


Takže nezapomeňte, trocha zdravé paranoie nikomu neuškodí

Dávejte si bacha může to potkat každého:rolleyes:
Expiry
Expresion:
Plati takova vec,rika se tomu persumce neviny a to jak jiste vis znamena,ze na tebe soudce a ostatni musi nahlizet jako na nevinneho do te doby,dokud nepredlozi jasne dukazy,ze jsi onen trestny cin spachal.V tomto pripade mu !nebyl!prokazan prodej drog,ale pouze se u nej nasla vaha a penize.To sevsi pravdepodobnosti berou jako neprime dukazy,ktere mohou poukazovat na to,ze by !teoreticky!mohl prodavat,ale podle techto neprimych dukazu ho nemohou odsoudit za prodej,tudiz se by se v jeho rozsudku nemelo prihlizet na to,ze mel u sebe vahu a penize.Takze muze byt souzen pouze za to,ze prechovaval 100g marijehuanove=podle meho nazoru neprimereny trest!!
Silne pochybuji o tom,ze kdyz se odvola,tak mu bude udelen trest vyssi.Sice si priplati,ale,jak psal RastaJohn,se bude moct vesele wozrat a rozbit par vyloh aniz by pak stravil veskery svuj volny cas na Verejne Prospesnych Pracich.U samosoudu se navic nemuze nijak hajit,kdezto u soudu ke kteremu se muze odvolat ano,takze kdyz bude mit aspon trochu uchazejiciho pravnika a pan soudce/soudkine nebude mit v hlave uplne nasr**o (tim nijak nechci urazit soudcovskou stolici :D),tak si jedine polepsi.



Ja byt na tvem miste,tak se urcite odvolam a na pravnika bych si klidne priplatil.Myslim,ze jsi psal,ze je ti neco nad 18,takze asi nebudes mit moc penez,ale rodice by ti na to snad neco malo pujcili:angel: ,za svobodu to stoji.V pripade ze se rozhodnes odvolat se,tak se hlavne musis predem poradne dohodnout s pravnikem co a jak.Precijenom musis ty obhajit,ze trest je neprimereny,tam bych hlavne neopomel zminit,ze ti nebyl prokazan prodej drog(ted jsem cetl clanek o capkovi co prodavala a ve velkym,snad mel i vlastni pestirnu a vysel z toho s 4rokama podminky,skoda ze neplati precedenc :( ).
Expiry
Jeste takovy maly dodatek:
v dodatku policejniho prezidia je uvedeno,ze u sebe muzu mit maximalne 20marihuanovych "cigaret" a za tento prestupek je pokuta od 200Kc do 2000Kc
Expiry
Tech 10-15000Kc mi prijde jako <>,to by snad nenapadlo ani nase zakonodarce!!Ikdyz kktin uz vymysleli dot :D
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od Expiry
Expresion:
Plati takova vec,rika se tomu persumce neviny a to jak jiste vis znamena,ze na tebe soudce a ostatni musi nahlizet jako na nevinneho do te doby,dokud nepredlozi jasne dukazy,ze jsi onen trestny cin spachal.V tomto pripade mu !nebyl!prokazan prodej drog,ale pouze se u nej nasla vaha a penize.To sevsi pravdepodobnosti berou jako neprime dukazy,ktere mohou poukazovat na to,ze by !teoreticky!mohl prodavat,ale podle techto neprimych dukazu ho nemohou odsoudit za prodej,tudiz se by se v jeho rozsudku nemelo prihlizet na to,ze mel u sebe vahu a penize.Takze muze byt souzen pouze za to,ze prechovaval 100g marijehuanove=podle meho nazoru neprimereny trest!!
Silne pochybuji o tom,ze kdyz se odvola,tak mu bude udelen trest vyssi.Sice si priplati,ale,jak psal RastaJohn,se bude moct vesele wozrat a rozbit par vyloh aniz by pak stravil veskery svuj volny cas na Verejne Prospesnych Pracich.U samosoudu se navic nemuze nijak hajit,kdezto u soudu ke kteremu se muze odvolat ano,takze kdyz bude mit aspon trochu uchazejiciho pravnika a pan soudce/soudkine nebude mit v hlave uplne nasr**o (tim nijak nechci urazit soudcovskou stolici :D),tak si jedine polepsi.



Ja byt na tvem miste,tak se urcite odvolam a na pravnika bych si klidne priplatil.Myslim,ze jsi psal,ze je ti neco nad 18,takze asi nebudes mit moc penez,ale rodice by ti na to snad neco malo pujcili:angel: ,za svobodu to stoji.V pripade ze se rozhodnes odvolat se,tak se hlavne musis predem poradne dohodnout s pravnikem co a jak.Precijenom musis ty obhajit,ze trest je neprimereny,tam bych hlavne neopomel zminit,ze ti nebyl prokazan prodej drog(ted jsem cetl clanek o capkovi co prodavala a ve velkym,snad mel i vlastni pestirnu a vysel z toho s 4rokama podminky,skoda ze neplati precedenc :( ).


OT: četl jsem něco podobného, stalo se to nedavno, ale ten capek ty 4 roky dostal natvrdo.

Jinak ten trest je podle mě hodně drsnej vzhledem k tomu, že u nás na okrese odsoudili skupinu, který prokázali výrobu 500g toho bilýho chemickýho svinstva, ke stejným podmínkám. Sice ne na 1 rok, ale zato s kratší lhůtou (myslim že 3 roky). Tím staví držitele pála do stejný, ne-li horší pozice, než výrobce tvrdých drog :(
AndreWWW
Arab
140 g ?? kamo jako je mi lito ze te dostali a dnesni zakony sou na travu fakt uchylne prehnany, ale nesnaz se tu hrat divadylko vo osobni spotrebe.. neznam nikoho kdo by mel takovyhle mnozstvi jenom pro sebe a osobne nejsem moc naklonen dylerum co rozvazej po praze 140 gecek... takze protoze o tomhle nic moc nevim tak teda drzim palce at se z toho dostanes, ale pokud se nepletu tak by sis ty dva roky skoro zaslouzil.... kazdej kdo si doma sam vypestuje par kytek by nemel bejt postizitelnej ale lidi co prodavaj jakykoliv drogy vcetne travy by mel nekdo "vysetrit"
AndreWWW
rastajohn
Mno kamo, tak teda, ctu tento tryd od zacatku tak obnejakou dobu, znas to :) , a za 140g za tvojich okolnosti s takovym trestem muzes byt fakt spokojen, ale nepocitej s tim, ze podruhe to dopadne taky tak!!!Trestni vypis cisty, ale trestni opis NIKOLIV, to ale urcite vsechno vis, rozumime si, ze jo ;), howgh at se dari
Ratten
cetl jsem to od zacatku do konce ale nejak sem to nepochopil ty jdes brucet 12 mesicu ? a 12 mesicu podminka ?

pardon za blbou otazku
benjichaouat: Jen bych chtěl upozornit,na tohle si dávej fakt bacha...Jednou jsem měl taky problémy se zákonem,nejednalo se o naši bylinu.Byl jsem pozvám na výslech atd.. Taky se semnou smáli,dělali že jsou velcí kamarádi,dokonce mi dali i cígo,doplňovali mi výpověď "prý pro můj prospěch" a nakonec jsem s toho vyšel hůř než kdybych si trval na své verzi příběhu(aspoň myslím,a postupem času se dovídám:whisperer )

Sám si počkej jak dopadneš,a poté se zamysli nad tím jestli to jsou fakt príma lidi:sun:
bezdechu
S tím mám taky velmi špatnou zkušenost, cajti kamarádi největší.. a pak sem se nestačil divit...
citace:
Původní příspěvek od bezdechu
S tím mám taky velmi špatnou zkušenost, cajti kamarádi největší.. a pak sem se nestačil divit...


Čau, mohl by jsi to trochu rozepsat?
bezdechu
Jé to chceš po mě moc.. to už je dávno, dávníčko (10 let).. jen ten zhnusenej pocit zústal.. vypovídáš, on zapisuje, podepíšeš a pak se divíš u soudu jak to, že to co jsi podepsal vyznívá najednou úplně jinak než Ti celou dobu u výslechu tvrdili cajti. Jó sou to občas trubice, ale metody maj rafinovaný.
marihuskilzz
jj presne tak, tem kurvam se neda verit, taky jsem s nima mel jednou oplejtacky. Bacha na ne !!!
ween
tak moje zkušenost - líznout mi dali maníci v kombinézách, prý zásahová jednotka.. vypatlanci největší, kteří si hráli asi na Cobru 11..odvedli mně v poutech, atd.. těm jsem neříkal radši nic.. no a pak na stanici si mně převzali "normální" poliši, úplně v klidu, vezli mně na krev, pak mně dokonce nechali přeparkovat auto, který mně ti první stupidi nechali tam kde jsem byl zastaven - uprostřed milady horákový v práglu.. a výslech - taky ok, férové jednání a snaha pomoct..asi tak
MaaaYaaa
citace:
Původní příspěvek od ween
tak moje zkušenost - líznout mi dali maníci v kombinézách, prý zásahová jednotka.. vypatlanci největší, kteří si hráli asi na Cobru 11..odvedli mně v poutech, atd.. těm jsem neříkal radši nic.. no a pak na stanici si mně převzali "normální" poliši, úplně v klidu, vezli mně na krev, pak mně dokonce nechali přeparkovat auto, který mně ti první stupidi nechali tam kde jsem byl zastaven - uprostřed milady horákový v práglu.. a výslech - taky ok, férové jednání a snaha pomoct..asi tak


..a výsledek jen tak mimochodem?
ween
citace:
Původní příspěvek od MaaaYaaa


..a výsledek jen tak mimochodem?




...výsledek? jelikož jsem tenkrát ještě nevěděl, že na krvi si člověk SÁM MUSÍ ŘÍCT, aby mu udělali testy na tzv. "AKTIVNÍ METABOLITY", dopadl jsem nedobře, ačkoliv nevinný.. jsem myslel, že na krevní zkoušce automaticky poznají, že jsem hulil minulý večer (zastavili mně v jednu odpoledne..)...
- takže výsledek - 8 měsíců bez papírů (dostal bych 6, ale nasral jsem tu bábu z magistrátu), odpočet 6ti bodů, pokuta 10 000,- Kč.. tak ať dopadnete lépe..

jinak jak postupovat když nalížete a cítíte se nevinní: http://grower.cz/forum/showthread.p...7699#post967699

stejný thread..tohle si pročtěte.. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=24812

plus co mají naši poliši ve výbavě: http://grower.cz/forum/showthread.p...58&pagenumber=5
ween-no ty vole to je přesný, kdyby ti skutečně chtěli pomoct, tak by ti sami poradili, aby sis nechal zažádat o test krve, takhle akorát pomohli svý statistice úspěšnýho případu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma