Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

Stránky: [1] 2 
Ekonomická výroba hašiše - Klikni zde pro originální téma
Dejwik
Berte to jako teoretické poučení a rozhodně to doma nezkoušejte, pokud teda nebydlíte v Holandsku, neboť u nás je výroba drog jako hašiš nezákonná !!

Už je tu mnoho návodů na výrobu hašiše, ale většinou je to velmi nákladné u butanové metody, krom toho že to není pravý hašiš stojí každá výroba ~50Kč a u bubblebagů škoda mluvit, cena přesahuje vždy 500 Korun.

Nejdříve samotná teorie, co je to hašiš a jak se dá vyrobit. Hašiš je směs thc s malým množstvím stopových látek jako ostatní canaboidy a nebo chlorofyly. Výroba je velmi jednoduchá stačí z rostliny dostat všechno co je vetší než 25 mikrometrů a menší než 75. Mi tedy pouze vyfiltrujem tyto částice z kapaliny získané rozmixováním konopí ve vodě. Ano opravdu rostliny nikoliv květy, v tom je velká výhoda výroby hašiše: použijí se i listy, bez ztráty kvality.

Chtěl bych použít velmi malá síta, aby se cena za filtrační tkaninu smrskla na minimum, ale s tím se zároveň vynořuje problém, jak donutit vodu, aby znečištěná protekla sítem s malým obsahem ? Na tom mimochodem ztrostotal můj pokus udělat síta na bázi filtrů na autolaky.

Řešení je velmi snadné, stačí použít obyčejné PET lahve, jsou z měkkého plastu, takže není nejmenší problém vytvořit uvnitř přetlak jednoduchým zmáčknutím petky. Přetlak, pokud je síto na dně (láhev je tedy hrdlem dolů) vytlačí převážnou většinu kapaliny a máme vyhráno !

Zbývá již vyřešit pouze jednu věc, jakým způsobem upravit víčka od petek, aby se dala účinně použít ? A kolik to bude stát ?

Co budem potřebovat :síta (sc-brno nejmenší množství je cca 1m2 což je okolo 2000Kč chce to tedy aby se domluvilo víc lidí, hodne víc lidí) NEBO se dají použít síta na autolaky ale s tím nemám zkušenost, víčka z petlahve a samotné petlahve (odpad, tedy zadarmo), pájka (+-100Kč), odlamovací nůž (6 Kč) , tavná pistole (+-100Kč) , silikon do tavné pistole (na dvě víčka +- za 10Kč) a nakonec šikovné ruce, čas a trpělivost (cenu neznám, když ji zistíte dejte mi vědět ;) )

=můj postup je pouze variantou, jak to jde taky=
Postup :
1. Otvor do víčka : První co mě napadlo bylo uřezat pilkou konec víčka. Nebyl bych to já, kdyby se mi něco povedlo na poprvé, takže po půl hodině práce jsem zjistil že takto vyrobené víčko těsní ve velmi úzké mezeře mezi stavy netěsní to a už to prasklo :) .

Takže nakonec nejlepší postup je dělat otvor tak, aby byla zachována těsnící objímka. Udělal jsem to pomocí klasického rovného šroubováku a kladiva. Přiložím šroubovák, přiklepnu a znova a znova dokuď z víčka nevypadne kolečko plastu. (Alternativou může být použití pájky k vyřezání otvoru což jsem sice nezkoušel ale připadá mi to jednoduřší.. mnohem)

Teď dohlazení.. našroubujem takovéto víčko na petku a pomocí nože hoblujem a hoblujem dokud nemáme perfektní tvar (chce to cvik.. zničil jsem deset víček než jsem přišel na grif jak na to).

2. Promněna z vršku na síto : Nastříháme si čtverečky filtrační tkaniny 4*4cm . Rozžhavíme tavnou pistoli a když je na maximu, tak udelame na obvodu víčka kolečko silikonu a rychle "připlácnem" čtvereček filtru.
Za hodinu pomalého schnutí zastřihnem malými nůžkami čtvereček po obvodu do kruhu. Znova rozžhavíme tavnou pistoli na maximum a uděláme kolečko silikonu znova po obvodu, tentokrát ale již přes tkaninu, která je zespodu přilepena. Schnutí, nové rozžhavení a konečně poslední lepení lepíme po obvodu tak, abychom dokonale přilepily vrchní kroužek již tvrdého silikonu k víčku, dá se to zvládnout jedním oblepením vršku kolem dokola.

3. Výroba haše : Susene listi dame do kyble, zasypat ledem a zalit vodou, tak aby byl led ponoreny, ne vic. Pak slehat slehacem 10 - 15 min., precedit pres sito 75 mikronu a nechat ctyri hodiny odstat, pak hadickou (akvarijni treba) odsat vodu az po usazeninu dole a to co zbyde (usazenina + zbytek vody) precedit pres sito 25u, postup je to jednoduchy jako facka a filtrovat usazeninu pres zlute sito je na pet deset minut (testovano necucam si to z prstu).

A vuala hášek je na světě, samotná výroba hašiše je nenákladná, snadná a rychlá, konzistence : plastelina přesnš jako u bubblebagu.
Přeji dobrou chuť :)

Ps.: Omlouvám se za kvalitu nákresů a textu, ale mé vyjadřování nějak pokulhává za fantazií



Ps2.:

--=======Pro líné, nešikovné, pohodlné a nebo prostě jen majetné a ty co nemaj čas :) =======--

Od posledni výroby mi zbylo pár sít, pokud máte zájem tady je vic info :jumper: // Smažu jak přestane být aktuální

--=============================================================--
zmetek
je to dobrej napad ale pro hash je potreba i sitka kolem 0,2mm, si to vem, kdyz se podivas na pocukrovanou palici tak jeji krystalky sou urcite vetsi nez 75mikronu, timhle sitkem budes mit velke ztraty, tech 75mikronu je spis na oddeleni kvality

jinak by se mela mixovat ususena kytka, trochu nadrcena a v ledovy vode
Dejwik
Rozmixovanim se vetsi krystaly proste rozmixuji :).. musi se mixovat peclive a cerstva kytka je lepsi proto ze se lip mixuje a taky suseni muze byt nekdy problem.

Na to ze se muze kytka rozsekat pro snadnejsi mixovani, nebo treba zbavit drevnatych casti a podobne jsem se nezminil, protoze me to nenapadlo.Stejne tak, jako me nenapadlo psat polozte to do prava, to do leva a tamto pred sebe.. Proste je to jedna z casti ktere jsem myslel ze nemusim brat tak podrobne.

:pimp: Pokud jde o zvyseni potence susenim tak doporucuji water curing tuto metodu mam overenou v praxy s perfektnimi vysledky.

:( S ledovou vodou souhlasim a omlouvam se ze sem zapomel napsat (ael vlastne je to jedno, vyuziti horsi rozpustnosti v ledove vode je zde celkem zanedbatelne)

dekuju za připomínky a prosím také ostatni at prispeji s konstruktivni kritikou
zmetek
to si nemyslim, mixer se netoci tak rychle aby je rozbil, a cerstva kytka prece jeste nema zaschlou pryskyrici takze by ani rozbit nesla, neco z toho ziskas ale mohl bys urcite vic
Dejwik
Zjistoval sem si to uz predem vlastnosti thc a tak.. tahle metoda je zalozena na tom ze ty krystalky se mixer proste nerozseka na mensi nez 25 mikronu, nebot pak jsou jiz krystalky prilis pevne a male, ale rozseka je tak pod 100 mikronu (ale fakt nevim jestli seka krystaly nebo vazby mezi nimi) i kdyz to nedelas prilis peclive. Zkousel sem to na popud tomu, co rikas, ale praxe je jina nez tva teorie zkousel jsem dobre rozmixovany filtrat ususit, prebrat jestli nahodou neobsahuje viditelnou plyskyrici (ne) a dokonce jsme jej potom s kamosem zhulily.. kazdy 2g a ucinek jak od technickeho konopi :D takze ja mam jasno (mozna zapracovalo to ze sem se pokousel vse delat dokonale voda temer ledova, mix uplne totalni apod.)

imho jsou ztraty zpusobeny spis tim, kdyz je plyskyrice v kytce vazana prilis pevne coz se u jisteho % thc stava :(
ThunderFuck!
No s tou vodou si nejsem jistej. Plyskyrice s thc a ostatnimi cannabinoly se uvolnuje pri 7°C a mene proto bych to mixoval ve vode s ledem. napad skvelej chlape K+;)
Dejwik
Ano mas naprostou pravdu okolo 7° a vic se rozpousteji canaboidy ve vode ale imho je to tak ze se thc stava min krytalickym a vic takovym lepivym medem.. proste 1. nezadouci latky se v ledove vode nerozpusti a za 2. thc pujde rozdrtit na malinke krystalky takze kazdopadne cim chladnejsi tim lepsi dik moc za pripominku pridam to do navodu K+
HerrFlick
mě by spíš zajímala ta obecná teorie.
code:
<strike>meleš čerstvý kytky?<strike>
tam je přece dost THC, který není ještě krystal a vznikne až usušením. nebo i toto co je reprezontavaný jako lep jsou krystaly?

je teda snahou to namlet na co nejjemnější kaši?

EDIT: k těm ztrátám. je skvělý, že jste to zkoušeli hulit, jak jsem to četl, hned jsme si říkal, že bych to pak zkusil, co to bude dělat a už nemusím :-) I když jak se znám....

Ale pak mě taky hned napadlo, že tím bych nevyloučil a ani tys to teda neudělal, že ty ztráty nejsou v té vodě. Ať už vlivem teploty nebo velikosti. Čistě teoreticky bys měl cedit do mísy, kam bys pak hodil i to suchý z flašky a toto nechal celý uschnout. což by zhnilo samozřejmě. leda že bys to dal třeba na 50 stupňů do trouby. Samozřejmě to je extrém, ale tys k tomu skoro vědecky přistupoval, tak mě to napadlo.

EDIT2: ruším první otázku, sem to předtím nedočetl :bandit:

Dám ti karmu, byl jsme pořád pasivní, tak to změním!!
Dejwik
Dle meho nazoru neni nutno susit, nebot at je plyskyrice neususena nebo ususena voda v ni neni. Tedy pokud se da do studene vody tak zkrystalizuje a mi uz jen rozsekame vazby mezi krystalky a ty nasledne lapime na sito.

Jestli o tom nekdo vi vic nez ja prosim opravte me :)




VYNOS : Pouze viz foto je to z 1.5dcl sklenicky ususenych listu (pri vyvynuti tlaku na suche listi sli stlacit na neco kolem 0.4dcl) . A vahu bohuzel nemam :'( Delal sem to na dvakrat (2* sem mixoval jedny listy,podruhe sem zmichal tekutinu a zbytek z prvniho filtru a zmixnul)
STAV byl vysmaty a rozkecany supr nalada euforie

Ps.: Jeste mam dva pary sit na prodej..

edit: omlouvam se ze sem nepridal foto, pred pulhodkou jsem vycpal sklo kulickou hashe tak to ted nak nestiham :frog:
Dejwik
Ucinky zalezi imho na modelu a na koncentraci kterych ucinnych, ci tlumivych latek v hulene smesy. V hashy by ten pomer mel byt jiny nez v kytce, protoze vyfiltrujem jen nektere castice, ostatni bud zustanou v kytce, nebo protecou poslednim filtrem (ty spatne.. doufam) .


Sita ktera prodavam jsem slevil na 80 Kc
Dejwik
Tak jsem zjistil supr vec co dost zvysi vynos ... celkem slusna metoda na dostani thc do vody je naruseni bunecnych sten zmrazovanim a opetovnym rozmrazovanim (tak 3* nebo vic cim vic tim dukladnejsi) a pak jeste ne uplne rozmrazene mixovat.. ale to uz je jedno podstatna je ta cast kdy se mrazem naruci bunecne steny protoze je v nich voda

Zbývá 5 párů sít á 80 Kč.

Ps.: Pozor na jednu vec kytka musi byt v kvetu nejlepe v dobe kdy by se sklizela kvuly samiccim kvetum, pokud v kvetu neni obsah thc je mizivy (ano i v listech).

Bohuzel podrobnejsi byt nemuzu protoze podklady jsem nenasel (obsah THC v listech v kvetu, thc v listech v rustu apod.) jestli to nekdo vite presnej prosim ozvete se.
otazka jestli to tak velkym tlakem neprotlacis ven
Dejwik
co konkretne mas na mysli ?
ze pri vymackavani te pet flasky muzou pod tlakem zmensit a odtect i ucine latky. sitovina je draha, kdyby to slo delat pod tlakem, uz by se toho chytli v komerci.
Dejwik
zmensit a odtect ? to se mi nejak nezda.. mas to cim podlozit ? ... teda ja taky nemam moc dukazu na obhajobu, snad jen ze to dobre zmastuje ale to je silne neobjektivni
nerikam neobjektivni, myslim to tak ze se ucine latky rozdrti o mrizku a pod tlakem vytecou ven.

Kdyby bylo lepsi to delat pod tlakem, tak proc by se to uz nevyuzivalo?
ICElatory, bagy...
Dejwik
Mozna proto ze neni snadne udelat konstrukci zalozenou na vyvyjeni tlaku.. myslim ze krystalky maji urcitou pevnost pri tech 35 mikronech, nebo kolik maji po max. rozdrceni mixerem a tak jim ta mrizka nic neudela stejne jako jim nic neudalaly ostre noze mixeru.

Idealni by bylo nechat udelat nejake laboratorni testy na % obsah THC ve zbytkovem roztoku, k tomu asi ale nedojde, protoze nikdo nema vetsi duvod to delat.

Do te doby to budou jen dohady, ktere nikam nevedou.
mozna bych mohl takove testy zajistit
uvidime poptam se
Risan
hej lidi zni to fakt dobře ale nepochytil jsem které to síto si nakonec koupi za kolik a jestli se prodávají síta i treba s propustí 100 misto 75 nebot neni duletite aby to bylo nejake fakt silne ale abych s toho zachytoil co největší množství (spon pro me) Slo by tu hodit odkaz na obchod kde se to prodava nebo aspon napsat kde se daji sitka sehnat a jeste sem se chtel zeptat jakou ma tu haš strukturu jestli je měkoučky nebo když s nim klepnu o taliř tak zni jak lžička diky a kak velky byl vynos s toho co si psal myslim tu deci listi 0,5x0,5 cm nebo priblizne kolik... diky za info ........ dik
Dejwik
Konzistence jako tuzsi plastelina.. sehnat se daji na www.sc-brno.cz tim ze das 100 misto 75 jiz moc thc neusetris spis si tam pridas necistoty

s tim vynosem je to silne neobektivni to listi muze byyt ruzne stlacne takze na objem se neda hrat... to me stlacenen nebylo vubec ale chtelo by to spis podle vahy.. byla z toho pyramidka jak je na fotce strana te pyramidy 1cm +- ale fakt je to silne nebjektivni tak to neber moc vazne :)

PS.: Jeste mam na prodej 4 sady udělaných sít po 80ti korunách.
Sinuhet
Puvodni pytle na mokrou vyrobu hashe, pocitaji s tim, ze se material zmrazi a da se do ledove vody. Mrazem krystalky ztvrdnou, nelepi se a odlamuji se. Zkrehnou. Material se nemixuje nozi na kasi, ale jen se micha takovymi temi hnetacimi nozi aby se krystalky ulamaly a pak presly sitem. Mixovanim podle me vytvorim mnoho necistot, ktere budou dostatecne male a projdou pres sito.

Jaka je barva toho hashe jeste nez vyschne? Muj z pytlu je svetly, sedivy. Zhnedne az oxidaci pri dalsim suseni.

Dale pak hash z nesusenych kytek bude jiny, protoze behem suseni probihaji zmeny v pomeru THC/CBD/CBN a takovych tech veci.
Dejwik
Muj je zeleny, to odpovida velkemu mnozstvi necistot.. vyzkousim co rikas ale zdrejme mas pravdu
Sinuhet
Ted jsem se dival, ze hash prvni kvality (vetsi otvory) je sedivy, ale hash ktery by mel byt vyssi kvality (mensi oka) je zeleny a podle me horsi nez ten co prosel vetsimi oky sita.
Dejwik
Moc nerozumim, tady je jen jeden hash.. ten co projde otvory vetsiho sita a neprojde otvory mensiho, to co projde otvory mnesiho je odpad
Sinuhet
Ja mam tri pytle, takze tri sita. Prvni je jen na odstraneni listi. Dalsi dva pak zachycuji hruby a jemny hasis. Ale paradoxne mi pripada lepsi ten hruby. Mozna to ma smysl u outdooru, protoze ten ma pry ty "krystalky" mensi. Mozna ze pak by se ten spravny hash dostal az do toho tretiho pytle.

http://www.pollinator.nl/upload/pol...man_Ice_eng.pdf
Dejwik
Je to zpusobene tim, ze cokoli rozmixujes na velikost der prvniho pytle "propadne" a dal se nerozmelnuje, pokud vsak odstranis prvni pytel a propadat budou vsechny castice o velikosti der druheho filtru dostanes opet jiny vysledek a rikam jiny, protoze si nemyslim ze jemnejsi hash bude horsi, ale zaroven nevim jak moc se plyskyrice mezi ledem rozmelnuje, takze ani netusim jake jsou ztraty.

Ted sem skosl jednu z mich samicek a hodil to do mrazaku za par hodin sem postnu vysledky meho snazeni (pouziju led, slehac a vrsky o dvou hustotach der) .
no myslim ze pokud to delas pod silnym tlakem tak se dal rozmelni
Dejwik
Pod silnym tlakem ?! :eek: cucim jako puk, protoze o zmene tlaku v nadobe ve ktere se kytka mixuje nikde neni ani slovo...

Pokud neco propadne a dal to neni v casti nadoby, ve ktere je mixer tak uz se to logicky nezmensuje, takze v sitech pod druhym sitem budou logicky jen zbytky/ odpad neni to tak ? :o :punk:

Edit.. prvni sito sem z nakeho duvodu myslel to prvni ze ktereho se bere hash :D takze uz sem to spravil.
Sinuhet
Mixer a led maji za ucel jen odlamat kapky pryskyrice. Nemyslim, ze by je dale rozbijely.
Sinuhet
V sitech pod prvnim sitem je prave has. V prvnim situ zustane samotne listi, to hlavni je az pod nim. Na druhem situ. A pak je tam jeste treti sito na kterem je vlastne to co projde sitem druhym. Zelene a nic moc chuti a ucinky. Sito = pytel se sitem vsitym do dna.
ja vim, ze se nemixuje pod tlakem, ale mnel jsem asi spatny dojem ze se stale bavime o vyrobe zkrze tu petku
demosk8
dneska sme to delali pres ty tvoje vicka a je to pekne skurveny dojeb!!!pres hrube sito to este slo ale pres to tenke sme protlacovali 3 hodiny jedno deci vody a jeste 4 deci zbyvali..je to pekny dojeb..nakonec sme se na to vysrali a vylili sme to..je to pojeb ty tvoje vicka!!!a nakonec se udelala dirka v tom mensim sitku.mohli sme na tu flasku vyvinout jaky koliv tlak skouseli sme vsecko a voda ne a ne protect..nez bysme to protlacili cele tak bysme driv chcipli.jsi pojebavac!!!
zmetek
ja doporucuju udelat si normalni pytle, kdyz se slozi hodne lidi a koupite sitotiskarskou tkaninu tak vas to nevyjde o moc draz, sam takove pytle mam, ale tkanina uz je rozprodana...
Soul Rebel
citace:
Původní příspěvek od demosk8
dneska sme to delali pres ty tvoje vicka a je to pekne skurveny dojeb!!!pres hrube sito to este slo ale pres to tenke sme protlacovali 3 hodiny jedno deci vody a jeste 4 deci zbyvali..je to pekny dojeb..nakonec sme se na to vysrali a vylili sme to..je to pojeb ty tvoje vicka!!!a nakonec se udelala dirka v tom mensim sitku.mohli sme na tu flasku vyvinout jaky koliv tlak skouseli sme vsecko a voda ne a ne protect..nez bysme to protlacili cele tak bysme driv chcipli.jsi pojebavac!!!

a to vas nikoho nenapadlo driv, ze to proste nepujde?:rolleyes:
celou dobu, co to vidim mlcim a jen cekam kdo se ozve prvni:D
demosk8
Dejwik: si pekny skurv..a poputujes do cerne listiny!!!kdyz uz stim stejne nic neudelam..
Cicmon
Mno jestli pak neni demosk8 spis demolama :D

Musim se dejwika zastat, mel supr rychly jednani a za to co mu to dalo prace 80Kc opravdu neni mnoho :smoker:

Tohle jsem zatim vyrobil, trochu upraveny postup

suchy listi z palic zmrazit
studena voda + led + listi
rozmix
filtrace pres sitko na caj
filtrace pres vicko s hrubsi sitovinou
filtrace pres vicko s jemnejsi sitovinou

jinak pres vicko s jemnou sitovinou to jde protlacit opravdu ztuha
chce to spis klepat s lahvi a klepat prstem na vicko, coz me moc dlouho nebavilo, tak jsem sroloval toaletak a postavil to na nej do umyvadla, ale trva to opravdu dlouho, pocitam ze pul litrik za den by to mohl byt.

----------

pozn. pod carou c.1: shit na fotce jsem ziskal tak, ze asi po hodine jsem flasku opatrne preklopil, otevrel vicko a vystoural na talirek kasicku, kdyz jsem chtel totez zopakovat, nekolikrat mi to steklo s vodou dolu,,, fakt nevim jak se mi to prve povedlo :angel:

pozn. pod carou c.2: z jemnejsi sitoviny tece cista voda, ale voda z hrubsi sitoviny je zelena -> IMHO tam bude dost necistot zpusobenych mixem, vetsi necistoty odstranilo sitko na caj a v hrubsi bylo necistot malicko -> az prefiltruju tuhle varku, tak zkusim nemixovat, ale jen proslehat metlama, IMHO bude hasis kvalitnejsi,,,,

,,,,vyklepnuta kasicka mela zelenosedou barvu, pri schnuti zhnedla a po uvaleni jeste vice ztmavla
Chut a ucinek ohodnotim pozdeji, jeste na to nebyl cas :wink:

Cicmon
Cicmon
Tezko rict pac to co je na fotce je jen cast z toho co bude nakonec

mel jsem cca litr mixu (tak 0,5l hrnek necpanej listim
ale jeste me ceka prefiltrovat tak 3/4 litru, jde to fakt pomalu.
To co je na fotce jsem vyklepl tak po odfiltrovani 1 deci vody z toho litru, pak jsem pulku ulil a uleju asi jeste
IMHO chce to filtrovat tak po deci kapaliny aby se to dalo v rozumnym case :)
Cicmon
Tak jsem se na "zelenej mix" vykaslal, dofiltroval kousek (vzniklo hovinko na 1. fotce), zbytek sem vylil

ad chut "zeleneho" hasise - neni to spatny, ale neni to tak aromaticky jako treba hasis z prstu pri strihani, ucinek veselej zivej (je to listi z PPP), celkove supr, jen chuti davam cernej puntik

Zkousel jsem michat listy takovou elektromichackou na testo s ledem, cca 7 minut, nasledne jsem precedil -> barva je o moc lepsi nez u mixeru, u mixeru byla zelena, tady je zlata :)
Barva kasicky je seda, vypada o moc lepe :smoker:
Na fotkach vidite mnozstvi listi a vysledny produkt

chut a ucinek ohodnotim opet pozdeji :angel:

Jinak pouzivam 2l flasku od CocaColy a nejrychlejsi postup filtrace je nalit cca 1dl (klidne i min) a klepat ze spodu na vicko prstem/dlani za soucasneho tlaku na lahev, kdyz uz to kape malo tak staci vicistit vicko, nebo zatrepat flaskou aby se uvolnila dosavadni usazenina ;)

timhle zpusobem jsem prefiltroval tak pulitr za hodinu :)

Cicmon
Cicmon
Tak jsem se na "zelenej mix" vykaslal, dofiltroval kousek, zbytek sem vylil

ad chut "zeleneho" hasise - neni to spatny, ale neni to tak aromaticky jako treba hasis z prstu pri strihani, ucinek veselej zivej (je to listi z PPP), celkove supr, jen chuti davam cernej puntik

Zkousel jsem michat listy takovou elektromichackou na testo s ledem, cca 7 minut, nasledne jsem precedil -> barva je o moc lepsi nez u mixeru, u mixeru byla zelena, tady je zlata :)
Barva kasicky je seda, vypada o moc lepe :smoker:
Na fotkach vidite mnozstvi listi a vysledny produkt

chut a ucinek ohodnotim opet pozdeji :angel:

Jinak pouzivam 2l flasku od CocaColy a nejrychlejsi postup filtrace je nalit cca 1dl (klidne i min) a klepat ze spodu na vicko prstem/dlani za soucasneho tlaku na lahev, kdyz uz to kape malo tak staci vicistit vicko, nebo zatrepat flaskou aby se uvolnila dosavadni usazenina ;)

timhle zpusobem jsem prefiltroval tak pulitr za hodinu :)

Cicmon
Cicmon
Pro predstavu kolik bylo toho kvalitnejsiho :)
demosk8
vubec to nejde..je to podel...pres ty skurvene vicka to vubec netece...!!!lidi nekupujte to..to si radsi poridte ty pytle atd jak se to normalne dela..bo pak budete dojebani ze jste si poridili nejake skurvene vicka ktere ted muzete vyhodit..
Cicmon
demosk8: hele koukni se na prispevky nad tebou a di se zahrabat, to ze to tobe nejde je jedna vec a to, ze clovek musi mit trochu trpelivosti vec druha. Kazdopadne jestli si to dobre nepochopil, tak je to delany pres vicka :wink:

lol :eek:
Dejwik
Demosku, nevim co mas za problem, ale hodne lidi je s vicky spokojeno, takze timhle vyrvavanim si vyslouzis leda tak trestne body. Pokud ti to opravdu nejde zkus pouzit ten toaletni papir, jen nevim jestli to je jednoduzsi nez trepat pet lahvy tak aby si pak taky netvrdil ze papir nesaje a ze to delam z igelitu a nic to nepropousti ;)
demosk8
nevyrvavam jen tady rikam jak to je..jasne ze vim ze to jsou normalne ty mikro sitka,nejsem cuj abych si myslel ze je to nejaky igelit nebo co..dobre pres to jemne sitko to odtekalo ale po jedne kapce za minutu a to hrubou silou..navic po asi jedno deci odfiltrovani sem ve flasce nevidel zaden hasis jak pise Cicmon ze po deci odfiltrovani uz ve flasce bylo to co na fotce..navic tady taky jak rikas ''vyrvavam'' proto ze asi po 3 hodinach tedy jedno deci odfiltrovani to jemne sitko prasklo a tudis se to secko posralo a ja to mam ted na hovno..za 140kc i s postovnym...!!!
Dadenka
A co "mokrá" metoda, třeba v alkoholu (v lékárně 97% líh) na 2-3týdny naložíš, scedíš, odpaříš a je to.
Dadenka :
tak se dela takovy konopny ter.
je to tak na vareni, chut udajne strasna. Odpari se do toho totiz i dalsi spousty neaktivnich veci..
Hanizek
praxer: Já jsem to nedávno zkoušel a kouřit se to náhodou dalo, akorát ta konzistence je na prd. Když to ale smícháš s tabákem tak to ujde.
Dadenka
Hanizek: to já sem to taky zkoušel, a jako žádná mňamka to teda nebyla, ale hulit se to taky moc nedalo, prej se to snad dá taky udělat s eterem, ale ten se jaksi volně nedostává.
Hanizek
Dadenka: Netvrdím, že chuť byla excelentní, ale nebylo to nic nepoživatelného. Jak jsem psal, když to smícháš s tabákem, nebo přidáš do vodárny tak je to v pohodě.
kostě
Hele vyděl sem tu nekde odkaz na you tobe, kde to bolo perfektně vychytaný. Zelený materyál se zcedil přes nějaké síto (si myslim, že zde obstojí i jemné síto proti moskytům) no a ta vychytávka spočívá vtom, že to nalil do lahvý a nechal jednoduše usednout hrubý produkt na dno. Potom odsál hadicí skoro čistou vodu, až nakonec pod lampou jen vysušil poslední zbytky tekutiny a bylo hotove bez pytlů za dva klacky.:pimp: My to příde jako dobré řešení ale je to na delší dobu.:popcorn:
zdar snad někomu pomože.
Dejwik
Videl sem ten psotup a je to parada, ne ze sita nejsou potreba prave naopak sita 75 a 25u jsou na to idealni > Postup. : Susene listi do kyble, zasypat ledem a zalit vodou, tak aby byl led ponoreny, ne vic pak slehat slehacem 10 - 15 min. Precedit pres sito 75 mikronu (jine sito bud propusti moc necistot, nebo zachyti i cast hashe) a nechat cyri hodiny odstat, pak hadickou (akvarijni treba) odsat vodu az po usazeninu dole a to co zbyde (usazenina + zbytek vody) precedit pres sito 25u, postup je to jednoduchy jako facka a filtrovat usazeninu pres zlute sito je na pet deset minut (testovano necucam si to z prstu).
demosk8
a kdyz to uz doslehas tak se to ma precedit aj stim listim a ledem?protoze nevim jestli bych kupu mokreho listi nejak narval pres hrdlo do flasky...???
Dejwik
ja to delam tak ze to prvni precedim cednikem a pak teprve bilym vrskem
Pindulinka
de to i bez sit, myslim ze jsem nekde hodil odkaz na you tube "gumby hash" koukni se do mych prispevku.
Pracuje to na fyzikalnim pricipu ze vegetace plave a "trichomes" ne a hash je v podstate oddeleny thrichomes od vegetace. Zalsi hloubeni v tom (cisteni od veg.) vezme rozpoustedla jako isoprpyl.
p.
Dejwik
moc dobre rozumim tomu, jak funguje gumby hash, jenze i tam je klicove pouzite sito, to urcuje co opravdu bude vysledek obsahovat ci nikoli

gumby hash je vlastne hash jak ho zname z bubble bagu, jen misto prvniho bagu je nejakej sunt z domacich potreb a misto druheho genialni reseni > oddeleni nerozpustnych castic z vody tim ze je nechame usadit na dne

z toho plyne idealni reseni, misto prvniho bagu pouzit proste bag a nebo vrsek a misto druheho usazovani z gumby-hash makingu
kubanecjam
nazdárek..pročítám to tu jak se dá..asi se do toho v nejbližší době taky vrhnu ale mám jeden problém který nevím nevím jak vykoumat a to je síto..dostal sem od kámoše tak 20cm na 20cm síto od něj z práce který se používalo na barvení nějakejch pístů či co, ale to neni podstatný.a teď to hlavní co potřebuju vědět..na tom sítu jsou nějaká čísla a nevim co to vlastně znamená..je tam
130 15
146-58,3 B
síto :68 T
Byl bych vděčný každému kdo my osvětlí tydle číslice..Buď to síto k něčemu bude anebo ho prostě vyhodím, ale byla by to škoda.Jestli se tu nic nedozvím , vyskouším to , smontuju a uvidim.ale nechce se mi to montaurovat když to bude k ničemu..všem dík a prosim , zkuste to se mnou nějak vykoumat..hledám kde můžu, ptám se a každej vý kulový.asi špatnej výběr hledání..nevim nevim..dištak dík a majte se všici tak dobře jak vaše květinky..peace grow.
demosk8
ktery ko*ot mi porad dava cervenou karmu za pravdu?mam to v pi*i vim proste co je pravda..jo a navic nas mily spoluclen Dejwik stale neposlal ani jedno ze slibovanych vicek...
Dejwik
... poslal :!
SpiderPig
misto sita se da pouzit i tricko napne se na nejakou krabicku na nej seda trava pres to se napne igelit a mlati se do toho palickou,tak to delam ja...
demosk8
Dejwiku..ale ale....to uz by tu prece davno bylo ne?a proc bych to tu psal kdybych je tu mel?hm?jenom tak abych se ti ''pomstil''??:D:D:Dnee Dejwiku ver tomu ze ne..ale tak kasli uz na to..aspon sem se poucil ze nemam verit kazdemu tady na groweru a uz ani nestojim o nejaky tvuj hnusny hasis..tak se mej..a podvadej lidi dal..:)
Dejwik
Clovece ty mas evidentne nejaky problem :|
demosk8
viz. o jeden prispevek vis...:)hele kasli uz ale na to...:)
Cicmon
demosk8: cece, ty si asi fakt smolar :wink:
Nicmene estli mas jeste to modry sitko (75um), tak to zluty (25um) vubec nepotrebujes.
Elaboroval jsem s gravity metodou (postup stejnej - zmrzly listi+led+voda->mix/michat 15 minut-precedit pres 75 sitko, pak nechat usadit, odsat vodu po usazeninu, nechat vyschnout na talirku) a ve vysledku muzu shrnout, ze 25 sitko vubec nejni potreba ;)

ad foto: oba shity jsou delany ze stejneho materialu (ale uz ne stejneho mnozstvi), ten piskovej je jeste dodelavanej sitkem a IMHO je cistsi, nicmene druhy mi chutna vic :smoker:
ad cistota: po sliti mixu si sedne piskovej (bilej) hasik tak do hodky (cumel jsem jak puk, co se usadilo i po 10 minutach :eek: ) a za dalsich par hodin si sedne takovej jemnejsi, ale tmavsi/zelenejsi. Delal jsem to i tak, ze jsem vysal piskovej hasik a pak jeste nechal usadit ten zbytek, zbytek byl nic moc, ale daval,,,,, IMHO kdyz se to necha usadit vsechno najednout, tak za 1. se z toho da uvalet hovno, tamto je fakt prasek a za 2. to ma lepsi chut, takovou korenitejsi, ale to asi zalezi na gustu, hehe :)
demosk8
cau,njn to modre este mam..:)tak az skosim kiticky tak to skusim tak jak rikas ty nechat to usadit...tak budu zvedav..hehe..dik cau..:)
Béďa Trávníček
Mam doma nejaky sitotisk navic.Jestli chcete napiste do PM.Rozmety od 30 vlaken na cm az po 180 vlaken na cm.(400mikronu az 30 mikronu)
Dejwik
Sitka stale prodavam, takze jestli ma nekdo zajem PMkujte mi (cena 100Kc i s postovnym)
Béďa Trávníček
Jakožto začínající Grower jsem chtěl vyzkoušet výrobu hašiše na různé způsoby.

Zkoušel jsem Butan(vadilo mi,že výsledný produkt dlouho schne špatně se vyndává ze skleničky a i po delší době chutná po butanu.Konzistence je vetšinou kašovitá a špatně tuhne.)

Také alkohol mě zklamal.Jsou u něj podobné problémy jako u Butanu.A myslím si že je lepší alkohol vypít než do něj neco máčet.

Nakonec jsem zjistil ře existuje Ice-o-lator.Tato metoda se mi nejvíce zamlouvala.Její průběh,rychlost a požití výsledného produktu v krátkém čase.

(existují i jiné metody a způsoby)Ale pro normálního smrtelníka jsou buď drahé nebo špatně využité s malým výnosem.

Toto Téma tímto zasvědcuji svým zkušenostem s výrobou návodem a radami které jsem výrobou získal.
Béďa Trávníček
Na začátku byl podzim s klizeň.Kvalita toho co vyrostlo nebyla valná neboť jsem neměl čas se o kytičky starat(tak jsem uvažoval jak to co vyrostlo využít.Volba padla na Hašiš).Tady jsou foto z čeho se to vyrábělo.
Béďa Trávníček
Kvalitu materiálu jsme si představili takže ukážu ještě jedno makro a pak se pustíme k samotné výrobě.
Béďa Trávníček
Na samotnou výrobu nebudeme potřebovat nic zvláštního kromě Sefaru(Sítotisku) který se celkem špatně schání.Jinak vše ostatní by jsme měli mít doma.

Potřebujeme:
2*Velký hrnec
Lavor(jestli nechcete udělat binec :-D
Velký trýchtýř
Sáčky na led
Vařečku( ti bohatší mixér)
Sefar(Mikrony dle uvážení osvědčila se mi SEFAR 120-31Y"protéká")
Gumové rukavice(nemusí být ale když nechcete aby vám zmrzi ruce tak je to +)
2*petlahve(většího objemu)
(((3* vrch spindlu....Nejlepší z 100KS spindlu 1KS---Z 50KS spindlu 2KS))))
A nějakou tu tesco tašku aby bylo co vyrábět.

TOTO FOTO JE UŽ PRIPRAVENO NA VYSLEDNOU PRACI!!!!
Béďa Trávníček
Tak tedy pomůcky máme napsané tak jdeme k postupu.Predmrazene sacky s ledem vyloupeme pomocí rukavic do libovolného hrnce viz foto....A prilejeme tak do 50% objemu vodou.
Béďa Trávníček
Do hrnce pridame predmrazeny material(nejlepe nechat palice pres noc v mrazaku.Ale staci klidne jen tak na hodku pred vyrobou)Duvod je ten ze v mraze krystaly thc straci svou pevnost a pri naslednem drceni je vice rozbijeme a tim padem mame vetsi vynos.Material je nejlepsi co nejjemneji nadrtit a vyndat z nej stonky.POZOR NEJLEPE JE POUZIT MATERIAL CO NEJVICE SUCHY.(dle me zkusenosti kdyz se palice rozpadaji kdyz je vemete do ruky je nejlepsi.MOKRY MATERIAL NEDOPORUCUJI POUZIVAT.I kdyz jsem nekde cetl ze je to mozno.

Prvni foto material
Druhe foto material v krnci(rozdrcen)
Treti foto zamichany material v hrnci
Béďa Trávníček
Poté co zamícháme material do vody a ledu je ho za vhodno míchat.Doporuceni na dobu ode mne necekejte.Míchal jsem vetsinou tak 15-20 minut.(doporucuji tycovy mixer)Ale staci klidne i varecka :)
Béďa Trávníček
Po urputnem michani je potreba smes precedit.....Po dlouhem uvazovani jak bych to udelal me napadl spindl.....Z fotografii ktere jsem zde umistil snad kazdy mene zrucny(inteligentni) clovek pochopi jak to chodi a pracuje.
Béďa Trávníček
FOTOGRAFIE JSOU PREHAZENE SNAD KAZDY POCHOPI POSLOUPNOST :-D
Béďa Trávníček
Tak tedy přístroj který máme vyroben(MADE BEDA TRAVNICEK :) ) pouzijeme na precedeni smesky :) ....Z obrazku vidime ze poprve se pouzije sitotisk velke velikosti ok +- 300Mikronu(bily)(zachyceni necistot a smesi travy a ledu).Nize je umisten SEFAR(zluty) dle velikosti kterou vyrobce pouzije.Pouzivam SEFAR 120-31Y pro zachyceni ciste hasise.
JAHmaican
Proč o tom zakládáš nový thread, když už tu přesně takový je?
Béďa Trávníček
Smes se necha ve vrscich spindlu at pomalu odkape ci odtece.Pritok latkou je dan velikosti oka SITOTISKU cim mensi velikost oka tim to dele preteka.Kdyz jsem pouzil 180-45Y tak to bylo na veky.
Béďa Trávníček
Po precedeni cele smesi rozebereme spindly a v tom zlutem SEFARU(mensi oka jemnejsi)se nam usadi hasis.Doporucuji opatrnost!!!Pote sefar s hasikem dame do trychtyre a okraje sefaru oblivame cistou studenou vodou malym proudem aby se nam hasik usadil na jednom miste a lepe dostaval se SEFARU....
Béďa Trávníček
Pote co mame smes precedenou a v hrnci jen cistou vodu+thc.Tak smichame vodu a smes co nam zbyla ze spindlu.A precedime.Postup doporucuju udelat tak 3*-4*.Pokazde je mensi a mensi vynos.Tak po tom 3-4 cedeni se pak uz smes vody a thc.Necha pres trychtyr nalit do pet lahvi.Duvod je ten ze to co se nam nezachytilo v sefaru nam v tech pet lahvich sedne ke dnu.Pote co se Hash v petkach usadi odcerpame prebytecnou vodu a nechame u dna jen trochu vody a usazeneho hasise a znova precedime.Ze zkusenosti vim ze v petkach se dokaze usadit tak 50% toho co jste pred tim ziskali.Takze nezanedbatelne mnozstvi.
Béďa Trávníček
Ted uz necham jen foto z toho co se podarilo vyrobit tak z 30G "cestiny"
Béďa Trávníček
Výroba trvá tak cca 3-4 hodiny max 5 kdyz je clovek malo zrucny.V hasisi je po vyrobe mnoho vody proto doporucuji pred degustaci jej vysusit tak den na cerstvem vzdousku nikde ve filmovce ci 1.Je to taky moznost urychlit susenim na chladici cpu ci kamnech kdyz je toma mate.Ale nezapomente to obalit alobalem kdyz to davate ne kamna :)
Béďa Trávníček
Preji hodne hnedych dni :) Ktere budou tak krasne jako ten dnesni :)
Béďa Trávníček
ZAPOMNEL JSEM DODAT ZE UZ LETOS NEBUDU ZADNY HASH VYRABET A TAK MI ZBYLA SPOUSTA SEFARU V RUZNYCH VELIKOSTECH A ROZMERECH.KDO MA ZAJEM O KOUPI AT NAPISE DO PM.JSME LIDI A TAM SI MYSLIM ZE SE MUZEME DOMLUVIT :)
Dejwik
Ted pres prazdniny jsem delal par sit takze mam dva vrsky se sitem navic (velikost vrsku je od PETky JUPI tzn +- 2* vetsi plocha sita nez u obyc petky) kdo by mel zajem ozvete se nejak se domluvime
DooMer
objednal sem si ten pytel ze http://solwexxx.wz.cz/ a zajimalo by me jestli do toho muzu nacpat i palicky mensi co me zbyly s podzimni urody, mam tak cca 300 gecek tohodle materialu mensi palky, zakrsly atd, kolik si myslite z toho ziskam hasise ?
Calzone
DooMer:
to takhle nejde odhadnout množství, když nevíme jak moc pryskyřičnatý ten materiál je.

To je jak kdybych se tě zeptal za kolik tak prodám auto, rok výroby 2003 a neřekl ti co to je za auto. ;)

A dát tam můžeš cokoliv kde je nějaké pryskyřice co může odpadnout.
DooMer
citace:
Původní příspěvek od Calzone
DooMer:
to takhle nejde odhadnout množství, když nevíme jak moc pryskyřičnatý ten materiál je.

To je jak kdybych se tě zeptal za kolik tak prodám auto, rok výroby 2003 a neřekl ti co to je za auto. ;)

A dát tam můžeš cokoliv kde je nějaké pryskyřice co může odpadnout.


tak chtel sem asi priblizne no , tak asi toho bude vic nez kdybych tam dal 300 gé listi...ale dik za odpoved :)
DooMer
Posilam fotky hasise , delal sem to metodou ice-bag , material asi 60-90 G malych palicek a listi , to mnozstvi v gramech nevim presne a vynos taky ne ale hasis se myslim povedl, ale priste chci zkusit jinou metodu pac tahle me uz nebavi.
High
Ahoj.Myslíte že lze pro výrobu hašiše použít konzumní Líh 80%.Dříve tu byl podrobně popsán návod na výrobu hašiše pomocí lihu ale tak nějak se stratil.Zdar
hej-rup
high: pokud je opravdu kozumní tak ano, z denaturáku určitě ne. Postup výroby bych doporučil tento- libovolnej rostlinej materiál několikrát převařím ve vodě stejně jako při přípravě k výrobě ghí. Poté ho přemístím do uzaviratelné, nejlépe skleněné nádoby ( flaška od okurek), zaleju lihem a zavřu. Nechám stát v pokojové teplotě cca týden, zcedím přez látku a tinkturu buďto nechám samovolně odpařit v dobře větrané místnosti kde se nepráší, nebo pomalu odpařím na plotně rozpálené na nejnižší stupeň-ale opatrně! musíte hodně v místnosti větrat aby se nevznítili alkoholové výpary, je to trošku nebezpečná metoda ale při zachování základních bezpečnostních zásad to zvládne každej. Výslednej produkt jsou fénixovy slzy neboli konopnej výtažek, tozpuštěné kanabionty..údajně má cca 55% THC
pajkapajka
Chtěl bych se zeptat, co říkáte na tyhle síta? http://www.akvarista.cz/web/shop/it...eni-planktonu-a dala by se použít?
Hanizek
hej-rup: Jde to i s denaturákem, ale pak to po něm trochu smrdí.
Pepas
Ahoj, letos mi nestihne pravděpodobně dojet venku pár kytek z řízků.

Chtěl jsem se proto zeptat, jestli se dá hášek udělat ají z nedozrálejch kytek, popřípadě jakej bude rozdíl v účincích?
Zedy
citace:
Původní příspěvek od Pepas
Ahoj, letos mi nestihne pravděpodobně dojet venku pár kytek z řízků.

Chtěl jsem se proto zeptat, jestli se dá hášek udělat ají z nedozrálejch kytek, popřípadě jakej bude rozdíl v účincích?


Samosebou dá, můžeš si tady najít pár témat ohledně postupů při výrobě haše a různých metod.

Když nedozraje kytka do plného květu, tak potence jejích aktivních látek nebude v plným kalibru, nevím jak kveteš či nekveteš, ale netipoval bych, že to bude taková hrůza nedozrálá, takže si určitě pochutnáš a jestli už seš si teď jistej, že nedokveteš, tak si ještě nějak odpočítej částečnej proplach ať to zbytečně nesolíš až do posledního dne.
Pepas
Ahoj, díky moc za odpověď.
Mno metoda bude IceBagz, první pokus o haš vůbec, takže to snad výjde. S kámošem akorát začínáme řešit maličkej lis, abysme nemuseli dělat Krychly jak to prase. :D
No s kytkama je to asi tak že 3x bush BigBudu ve skleníku prostě začal plesnivět a potřeboval by ještě tak 3-5 týdnů, mno jenže s takovouto rychlostí šíření by na nás nic nezbylo, takže to vyřešíme trošku elegantněji a plísni to sežrat nenecháme! a přidáme kytí ze špatných míst outdoor ... :satan:
ital.2
zdar groweři, zajímalo by mě, jak je to s tim vstupnim materiálem, jestli může být i mokrý a zmrzlý nebo ho mám nejdřív usušit a pak zmrznout? díky moc za odpověď
dripER
citace:
Původní příspěvek od ital.2
zdar groweři, zajímalo by mě, jak je to s tim vstupnim materiálem, jestli může být i mokrý a zmrzlý nebo ho mám nejdřív usušit a pak zmrznout? díky moc za odpověď


Čím více je vstupní materiál vlhký (mokrý), tím více je ve výsledném produku čisté pliskyřice a menší podíl zeleného materiálu, který by případně prošel přes síto. Naopak, když bude materiál až příliš suchý, bude se více drolit. Tím se zvýší podíl zeleného materialu, který by prošel přes síto a vyrovná nebo přebije podíl pliskyřice.
Pepas
Ahoj, chystáme se s kámošem dělat hash z outdoru a skleníku. Objevil se takovej zajímavej problém, abysme dostali z listí a pálek co nejvíc pryskyřice, tak chceme všechen vstupní materiál nadrtit. Je toho cca. 1kg.

Jakým způsobem, popř v čem co nejefektivněji a za rozumnej čas všechno nadrtit?

Za nápady a návrhy předem děkuju. Zapojte mozek a poraďte pls. :)
P.s. - drtičkou na jointy to opravdu dělat nehodláme :D
Seky
Vhodna nadoba a kuchynsky rucni mixer
Jen nevim jak to pude na sucho, kdyby si vyrabel has mokrou metodou, nemel by byt problem. Vse navalis do kyble, pridas vodu, led a zacnes mixovat


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma