Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Můj první indoor - 250W ala SCROG (+ pár postřehů) - Klikni zde pro originální téma
Ray.Wost
Zdravím Vás..

Chci jsem se s Vámi podělit o pěstění svého vůbec prvního indoor-u. Vzhledem k tomu, že jsem útočil spíše na nízkou spotřebu proudu, tichost a „nevoňavost“ growroom-u, tak jsem zvolil „pouze“ 250W a rozhodl se (postupem času) zkusit SCROG. Vyplétání (tréninku rostlin) jsem se fakt bál, ale nakonec to bylo super. Pěstění je můj koníček a bavilo mě, že to není jen čekání na úrodu, ale pořádná tvarovačka rostlinek.
Ray.Wost
Stavbu mé skříně, její přesnou konfiguraci a ceny zařízení naleznete zde:

Jak jednoduše postavit pěstírnu..

Ale abyste nemuseli „cestovat“, když Vás stavba a podrobnosti nezajímají, tak:


Skříňka: v160*š100*h60 – dřevotříska + Agro fólie
Náhradní sluníčko: 250W GiB (+stínidlo STUCCO)
Nádech: Ventilátor Sunon má průtok 140m3/hod 220V + pasiv
Pachový filtr: Home edition 250 m3 (napojení = 125 mm)
Výdech: UFO 275 m3/h – ústí přímo do kuchyně
EDIT: ještě v půlce květu dodán ofukový ventilátor 16W
Ray.Wost
Na pití: Voda z kohoutku (odstátá) + pH DOWN 81%
Na měření pH: pH tester BEN
Na růst: Kristalon START (don´t :flick: me) Osvědčil se skvěle!
Na květ: BioBloom + TOPMAX
Na zdraví: Alg-A-Mic
Hlína: All-Mix od stejné firmy jako hnojky
Ray.Wost
Hnojiva dávkuji dle návodu od výrobce Bio Bizz a Kristalon 1x za týden 1ml na litr a to jen po dobu růstu. Pak vysazeno a hnojeno pouze Bloom+TOPMAX.

Navíc u mé hlíny prý netřeba je Alg-A-Mic – ale i tak celou dobu stříkáno - pro zdraví, pro krásu a pro jistotu (také dle návodu).

Ceny hnojek si najděte, nechci poukazovat na určité shopy a ceny se všude trochu liší. A záleží také na velikost balení.
Ray.Wost
:baby:
Zasazení: 4.3.2007
Květináče: 15*15*20
Ray.Wost
Osazení: 2 x Nebula; 1 x Plank; 1x Bushman (+1x K2 – s ní a o ní později)
Světlo: Klasika 18/6
Větráky: Puštěné vždy jen za „dne“ (za světla)

Kytky stagnovali po přesazení jen 2 dny, třetí den už měly pěkně nasazeno a pak už rostly poměrně rychle. Myslím, že to zapříčinila dobrá hlína a časté rosení (tak 3x – 4x denně). Vlhkost byla vždy okolo 35% - 50% a teplota asi 28°C. Jak kytky rostly, tak se zvyšovala (větrák-nádech byl čím dál níž a kytičky výš).
Ray.Wost
Holky se pěkně pochlapily a zesílely, jen dvě kytky (Nebuly) se rozhodly, že zežloutnou. Je to můj první indoor, tak jsem dost znejistěl a tak jsem zahnojil (Kristalonem – 2ml na 2 litry vody) a za dva dny dobrý.

:popcorn: Měly asi hlad :p:
Ray.Wost
Přesadil jsem holky do větších květináčů

Květináče 20*20*23 - 6l
Ray.Wost
Pohled do pěstírny. Všimli jste si, že přibyla jedna kytička, je zatím maskovaná, jelikož tam má jen lodyžní lístky. Našel jsem v pytlíčku od kamaráda v paličce semínko K2 – měl hermouše (ze semena z Vídně) a tak jsem ho dal vyklíčit do vody a když vyklíčilo (což jsem nečekal), tak jsem ho zasadil do PET-ky. Spíš jako legraci, když tam bylo dost místa, tak proč ne?

:confused:
Zde je ještě vidět, že jsem začal používat místo podkvětnímu (kulatých) takové tácy. Těžko se shání něco použitelného. Měl jsem představu, jak to má vypadat, ale nic jsem pořád nemohl sehnat (nebo to bylo zbytečně drahé). Nakonec jsem je vymyslel a sehnal vyřazené tácy do školní jídelny. :D Dobrý, ne?
Ray.Wost
Rozhodl jsem se vyvázat kytky, chtěl jsem je mít košaté, ale časem se ukázalo, že jsem je „roztáhl“ zbytečně hodně (zkrátí to větve – na výšku) a že při SCROG to není důležité „roztahovat“, jako spíš dostat co nejblíže k mříži. A pak se to všechno vychytá proplétáním, ale nijak mi to nevadilo. Vyvázání je fajn, ale nemusí být extrémní (je to jen takový postřeh).
1. Plank po vývazu – celého jsem ho ohnul, dal jsem ho úplně našikmo a tak se spodní větve dostali skoro na úroveň špičky. Byl to pokus – líbil se mi ;)

2. Nebula 1 – další postřeh, zde dobře viditelný je, že je lepší překousnout lítost a spodní větve ustřihnout, málokdy dorostou sítě. Já je musel ostříhat později a vlastně celou dobu zbytečně ubírali kytkám energii. Ale zdály se mi tak dlouhé, silné a nadějené…ale měli dostat CUT hned :rocket: (příště to už budu vědět).





3. Nebula 2 – No comment











4. Bushman – hodně větví, spíše slabé, ale takovej mazlík. Nasazuje všude, za každým listem, zkrotit ho dá fakt práci.
Ray.Wost
1. Už jsem měl vytvořenou síť na SCROG.

Výtvor je to jednoduchý, dřevěné hranolky sešroubované v rohách kovovými „el-ky“, provrtané co 4 cm a protažené obyčejným jutovým provazem. Pořád se mi to zdálo hrozně volné a tak jsem stahoval a stahoval až se mi to tím vypnutím celé pokřivilo. Nějakou dobu se to dalo, ale jak je ve skříni vlhko, tak se to křivilo čím dál víc. Měl jsem to zavěšené pěkně na řetězech, abych příště mohl zase nastavit výšku, jakou budu chtít, dle potřeby. Ale musel jsem to nekompromisně časem přibít ke zdem a tím to srovnat. Škoda. Příště bych na to nepoužil hranolky o stejných rozměrech stran (1,2x1,2cm) , ale nějaké širší a obdélníkového tvaru (tak asi 3x1cm). Pak už by se to kroutit nemělo. (příště) :rejp:

2. Pod sítí

Kytky byly na síť ještě malé a tak jsem nechal zatím stále přepnuto na růst. (zde jsem vysadil Kristalon - Start)
Ray.Wost
Přepnutí na květ

:confused:
O času přepnutí se dost hovoří (píše) a měl jsem z toho trochu obavu a smíšené pocity. Ale udělal jsem, jak jsem se zde dočetl. Až to trochu přeroste, ale pro začátečníka prý radši dříve než později. Jak to přerostlo o 2cm, tak jsem přepnul. Ale mám rozdílné odrůdy, takže každá byla jinak vysoká, Plank už byl přes a Bushman taktak u sítě.
Ray.Wost
Trénink

No a mohl jsem začít. Nejdelší výhonky, převážně Planku, protože ten fakt letěl, jsem trochu už schoval pod mříž (jak tomu říkám já – propletl)
Ray.Wost
1. Pohled zboku

Kytky jedou poměrně rychle a je na nich každý den práce.












2. Pohled shora

Začal jsem hnojit BioBloom a TOPMAX, jak jsem uváděl výše – dle návodu
Ray.Wost
Holky to valí, co to jde. Zde je vidět, že začínají „nakvétat“ a že už asi moc nepoženou. :bravo:
Ray.Wost
No a po týdnu. Teď už se kytky jen flákají, baští a tloustnou. Pohled je to pěkný, ale když rostly tak s nima byla větší sranda. :rolleyes: (sorry za upřímnost)

1. Zblízka Nebula 2, vzadu Plank






2. Makro malé paličky, nemohl jsem si ho odpustit














3. Foto seshora s rozdělením modýlků
Ray.Wost
1. Kytí zboku

Zde je vidět zase ta K2 (úplně nalevo), byla hrozně malá a za poslední týden vyrostla zhruba o 25-30cm! Asi se fakt lekla. Palička je na ní jako nehet na malíčku :flick:, ale místo na ni zbylo, takže nakonec z ní možná jointík bude :jumper:




2. Nebula s Petrou "Moje parta - moje Petra"














3. Plank – cukřík (zde je vidět, jak je vrch nažloutlý)
Ray.Wost
1. A tady mám problém, prosím o radu, tam kde je to zakroužkované, je to žluté (teplota je 30-32°C, lampa je ve výšce 20cm nad vrcholy). Nevím co se stalo, ale vypadá to, že je to teplem nebo přímým svitem, je to žluté v největší blízkosti lampy. Spodky jsou ale zelené (až na Plank)! :confused:






2. Plank, ten žloutne fakt nezdravě, asi 10 listů jsem otrhal a takto vypadají. Vrchy květiny jsou nažloutlé a tyto lístky jsou těsně pod sítí (svítí na ně), ale je u nich asi jen 28°C. Máte někdo radu? Nebo spíš zkušenost?

"Leží tam v oboře, nožky má nahoře, bojím se bojím.." :mad:

Prosím .. mám z toho fakt strach! Alg-A-Mic nepomáhá. Pořád hledám co s nimi může být a nemůžu najít adekvátní odpověď na tento druh žloutnutí.
Ray.Wost
Hmm...něco podobného jsem si také říkal, zkusím kombinaci všeho, co říkáš...zdá se mi to velice reálné a rada dobrá...Jdu jí mršce naložit a uvidíme...včera jsem jim dal Bloom a trošku jsem jim přidal a zdají se mi zelenější, dnes jsem napral do Planku ještě Alg-A-Mic, tak uvidíme, každopádně díky moc!

A ještě z dneška nějaká ta fotečka, jo?
19.5.2007 (25. den květu)

Ray.Wost
Ray.Wost
2:Humahnojd

Kytka mi vychází tak jedna na 35cm, ale stejně tě bude limitovat skřín, dalo by se jich tam nacpat v mém případě i 6, ale to by byla fuška a fakt na těsno. Záleží jak to ty chceš mít, určuješ délku růstu, jak dlouho budeš mít kytí na růstu a jak budeš proplétat. Tak můžeš mít třeba jednu kytku na 1x1 metr!

No asi si spíš prohledej Grower.cz, je to tu vše napsané, postupoval jsem podle tohoto:
http://grower.cz/scrog.html

Velikost květináčů, šíře ok i celý postup pěstění je popsán zde v tomto threadu - měl bys asi lépe číst. :faq: :rocket:
Ray.Wost
Zdravím..

Tak tu máme 4 týden květu a jeden den k tomu.

S tím žloutnutím je to už lepší, podařilo se mi snížit trochu teplotu (zvyšil jsem lampu, nasměroval lépe vzduch, prostříhal kytky, pořádně zahnojil) a odměnily se mi tím, že zezelenaly. Jen Plank :mutant: je lehce nažloutlý, ale na to si asi budu muset zvyknout, je asi náchylnější na teplo.

Jak si asi všimnete, tak mi začaly hnědnout chloupky. Když jsem tu prohledával thready, tak jsem zjistil, že je to ASI zapříčiněné vyšší teplotou, ale tím si nejsem jistý. Každopádně zralé asi nejsou, koukal jsem na pryskyřici a ta je průhledná a čas se také ještě nenachýlil, takže asi teplota.

:confused:Můžete mi, prosím, vyvrátit nebo potvrdit tuto teorii s hnědnutím?:confused:



Posílám jen pár fotek, kytí jen tloustnou a mohutní, jinak žádné velké změny. Takže enjoy..

Líbí se?
Kaspars
Máš to hezky... ještě bych koupil ofuk na palice(400Kč) a můžeš dát výbojku zase níž... at to šlape
Undersehn Awas
moc hezky
Erixon
Ofuk by to chtělo, možná by ti pomohl i s tim žloutnoutím vrchních listů. Btw jaký maáš ph odpadního roztoku?
Když je ufon na odtahu tak je aktivní přítah zbytečnej, důležitější je dostatečná plocha děr na sání.
Že začaly hnědnout nic neznamená, ještě narostou nový.

Jinak k tomu ohejbání, takovej univerzální postup:
Každýmu vyhovuje něco jinýho: kolínka, scrog, dráty, izolačka, lámání.

V každým případě ohejbáš nejvyšší větve - jde přece o to aby bylo co nejvíc palic ve stejný vejšce. Timto postupem se nejdelší větve roztahujou do šířky. Doba přepnutí záleží na předpokladu jak se kytky vytáhnou - genetika(slušnej dodavatel by měl informovat o dispozicích gentiky), podmínky ve skříni (vlhkost, typ osvětlení...), typ systému (hlína nebo nějaká varianta hydra, kolik místa maj kořeny).
např indiku(indiky se obecně moc netáhnou) pod 250w v dostatečným množství hlíny, na růstu pod mh doporučuju přepnout až těsně před vyplněním plochy.
Všechny větve který budou kvůli nižší vejšce zastíněný řezat, stříhat, likvidovat. Musíš počítat s tim že po přepnutí vyrostou, takže optimální čas na řezání bych odhadl tak v 10. a 18. dni květu - uvidíš jak se situace vyvíjí. Běžná genetika po 20.dnu už neporoste.
Když to přeroste žádná tragédie, stejně budeš otrhávat spodky. 250w prosvítí tak 10cm hustýho porostu. Zárodky palic který jsou níž otrhat, a nedivit se že od spoda padaj nažloutlý listy - kytka je už nepotřebuje.
Čim míň palic tim jsou větší, a naopak. Když jsou oka scrogu 4x4cm a mříž komplet vyplněná tak to udělá jen takový bobky, ale bude jich hodně

Jinak na první indor pěkný.
Ray.Wost
Díky moc za vysvětlení toho přepnutí..po tomto grow-u budu určitě přepínat až po skoro celém zaplnění. Příští SCROG pojedu ještě o něco jinak, je to můj první indoor vůbec, takže pořád objevuju. Jsou tam jisté chyby a šlo by to lépe.

Plank byl hrozně rychlej a vzrostlej (zřejmě víc sativa - a stejně tak více reaguje na teplo a světlo), ostatní holky oproti němu byly takové menší. Nakonec jsem to řešil tím, že jsem ostatní květiny podložil, aby dosahovaly stejné výše. Takže tuto moji neznalost v přepnutí jsem vykompenzoval tím.

S tím pH to nebude zlé. Nemám ph metr a měřím "zabarvovacím" pH testerem (BEN - na vodu do akvárka) a tak se mi nepodaří změřit (nahnědlý) odpadní roztkok. Hlína je ale All Mix od BioBizz (6,2-6,5) a zalévano je to jen vodou (obohacenou je to kyselinou fosforečnou) se stejným pH kolem 6,5. Hnojiva jsou BIO a tak by neměly měnit pH a proto vycházím z toho, že by to mělo být OK. Ale mohu se mýlit. (EDIT: pH odtékající kapaliny je 6,8-7 - to je asi fajn)

Závěr: každopádně jedu shánět nějaký vyhovující větráček.;)

PS: moc díky za pochvaly a Káčka...:bounce:

Ray
Pupiset
To zloutnuti je urcite absenci odtahu,SCRoG sem jel v hline 4krat a bez odtahu sem mel listi zluty uz kolem 40dnu,stejne tak blizny driv uvadaly.
Ray.Wost
2: Pupiset: Odtah je aktivní přes UFO 275/m3. Ale asi myslíš odtah od lampy.

A když jsi to měl, tak pls o zkušenosti: ..mělo to nějaké jiné změny? V chuti, výnosu, růstu, vývoji?

Větrák tam dám při další sérii. Teď se nedá nic dělat, s kytkama ani nehnu a nechci ve skříni pracovat, když tam jsou..Dám tam pak větrák (asi stejný SUNON, co mám dole) a budu ho používat jako ofuk.

Nebo: říkal jsem si, zda by nestačilo dát větrák do stínítka, aby odtahoval přímo od lampy ze zvrchu. Ale ofuk je asi ofuk, že?
Pupiset
Bude stacit ten odtah ze stinitka,ale cim lepsi ventylace tim lepsi vynos.
Jinak jak zacali uvadat blizny tak se rust kvetu zpomalil,ale nezastavil.
Erixon
Dva klipsňáky, nebo jeden velkej stojaňák by to pořešil. S klipsňákama nemusíš tolik vymejšlet jak je uchytit do správný vejšky.

Kytky by se měli furt hejbat.
Odtah od stínítka je částečný řešení pro lidi co maj slabej odtah.
MAS TO KRASNE TAKY JEDU 250w A TAKY MI TO ZLOUTNE U VRSKU TO BUDE SPISE TIM ZE LAPMA JE PRILIZ NIZKO NAD VRCHOLKAMA A VE SPOD KYTEK BY TO MELO BYT TIM ZE NEJSPOU PROSVICENE
Ray.Wost
Včera jsem objezdil 3 hypermarkety a stojanový ventilátor bych tam nikam nenacpal, tedy pokud bych ho tam nijak nevěšel a ten nejmenší, co je na trhu (v Baumaxu 16W, 15 cm vrtule je naprosto slabej a i tak je dost velkej).

Asi tam dám 2 ty SUNONY a vymyslím k nim nějakou závěsnou vychytávku, to bude asi nej. Možná ty klipsňáky, kouknu po "netu" a zkusím najít nějaké dobré za slušnou cenu.

Jinak díky za rady!
Erixon
Lepší než nic, hlavně nech mezi nima a stěnou dostatečnou mezeru, jinak by prd foukaly.

Dřív jsem sunony používal jako přídavný, ten ve prostřed je stojaňák(vrtule 27cm) se sundaným stojanem zavěšenej na řetízkách http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=135444
http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=138446
Ray.Wost
35. den květu - 5 týdnů :bravo: (29.5.2007)

Zdary...tak tu mám pár fotek (z toho jedno Makro pár dní před, jen jsem se chtěl podělit)

Ale hlavně tu mám jeden upgrade (na popud Erixona - díky) Usměrnil jsem vzduch zespodu takovým kartonovým udělátkem (korýtkem) více do kytek a pěkně je to ofukuje zespod, tak že plísně se bát nemusím. A to hlavní je koupě ofuku a to větráku na klipsně, přidělal jsem ho na takovou dřevěnou lištu ve tvaru EL. Drží to dobře a větrák fakt pomohl.

Teplota se snížila z 35°C na 27-28°C, což je fakt bezvadné, klesla také vlhkost, takže se nám holky trošku více orosí :crazy:

Tak tedy fotky:

1. Pohled zepředu



2. Modifikace nádechu :p:


3. Nový ofuk















4. Pandořina skříňka v celé své kráse














5. Mucholapka (Nebula)
Erixon
Vyzkoušej si různý vejšky a úhly natočení - podle teploměru poznáš jak je to optimální.

Nevim jak se to projeví ve tvejch podmínkách, ale mě se osvědčilo zavěšení kousek níž a souběžně s výbojkou(jako že ne směrem dolu)

Asi už víš že u hoby stínítka je dost velikej rozdíl v teplotě pod výbojkou a na boku...
Další detajl (dejme tomu pro příště :)) je, že u těchto stínítek se doporučuje zavěšení kolmo k delší straně (tzn. o 90° pootočený), a přihnutím/narovnáním seřídit odraz do stran podle šířky skříně.
Ray.Wost
Tak já jsem nacpu pár fotek..už to začíná dost vonět, ale pacháč zatím zvládá, musím ho už mít zapnutý 24/denně.

Ale tloustnou krásně. Mám z nich radost :bravo:
*dR->ZmRd$!*
MoN$TeR!!!$kiLL .....parada tyjo kitiz vypadaj famozne kolik jim jeste davas casu nez se vydaj na cestu plicních dýchánků ? zatim PeAcE
Ray.Wost
citace:
Původní příspěvek od *dR->ZmRd$!*
MoN$TeR!!!$kiLL .....parada tyjo kitiz vypadaj famozne kolik jim jeste davas casu nez se vydaj na cestu plicních dýchánků ? zatim PeAcE


No mají pět týdnů květu, tak počítám, že ještě 3 týdny je nechám tloustnout. Pak začnu lupou (mám z šicího stroje) čekovat zabarvení pryskyřice. Před koncem (asi od 2. týdne) jim dám flushing ledovou vodou.. Jen nevím, jak ji budu pak ze spodků odebírat. Zkusím sehnat nějakou velkou injekční stříkačku (asi).

Nemáte na to typ? Čím odebírat vodu z flushingu, když jsou kytí ve "scrogu"?
Krychle
To uz pred tim flushingem radsi zrus ten scrog, nez schanet nejakou klistyrku:D V tomhle stadiu kvetu by se s nima uz nemelo nic stat, teda pokud tam nejsou vylozene napnuty nejak..
Ray.Wost
jj...přesně klistýrka mě napadla :D

..asi to tak udělám, za dva týdny prostě přestřihám síť, ale ty stonky jsou tak zamotané (hlavně u Planku-protože rostl hrozně rychle a do výšky oproti ostatním), že se bojím, že se to nějak podělá a palice se budou zbytečně o sebe plácat nebo se válet po stěnách...ale to by se možná dalo vyvázat, co myslíte?

1. Bushman (už vím odkud je ten název :), z tohoto by se možná stala hrozná spleť..)


2.Plank (jsem rád, že mi síť jen z jutového provázku neprorazil..síť je u něj úplně vyboulená - tam se bojím, že se to celé narovná)

Každopádně dík za radu a kdybys věděl, kde seženu tu klistýrku, tak se ozvi :p:
Ray.Wost
Čau..

Tak je tu další týden, trochu jsem přitlačil na hnojiva, dávám jich o trochu víc (asi o 2 ml na litr) a vždy ještě přidávám Stimulátor k Bloomu a naopak, vždy v dávce 2ml na litr. Nevím, jestli to pomáhá, ale neubližuje to :D

Jinak zase dávám pár fotek z jubilejního 42. dne

1. Foto s Petrou (jinak jsem odnaučený kuřák :jumper: ), cigára jsou přítelkyně.


2. To je ta K2 co jsem pěstoval ze semínka má paličku tak 2g, ale je pěkná












3. Trochu z profilu










4. Rozepsání vzorů (cca - pálka plus mínus)











5. Trochu zblízka










6. Schovka s Petrou (hmm... cígo :satan: )











7. "..byl podzim, po létě město topilo se v barvách.." ©Špatnej Wliw




Uvítám kritiku a nápady :rejp: Jak byste to udělali s tím flushingem - čím byste vybírali tu vodu? :confused:
Ray.Wost
Zdravím..

no minulý týden jsem už myslel, že na začátku 8. týdne už začnu flushing, ale nějak se to zvlčilo! :afro:

Najednou začaly růst bakuly nových chlupů a palice narazily, buď ze shora nebo po bokách. Tak asi je ještě budu pořád udržovat na hnojivech, protože jak říká Figaro (který jede současně se mnou velice podobný thread a stalo se mu teď to samé) tak bych to ukončil v nejlepším a to nemůžu. :wink:

1. Foto je jak narazila NEBULA...trvalo to asi 3-4 dny a vyrostl takový vrchol

2. Foto je PLANK, u toho jsem si byl na 80% jistý, že půjde velice brzo na cut, ale náááhle ;)
-strašně se mi tam líbí ten "krucánek" chlupů :love:










3. To je také PLANK, ten naráží spíše z boků.













4. No a tady je NEBULA II. také dost vyletěla, ale co by né, je to sestra té první.

Každopádně prodlužuji čas flushingu, když jedou (a pryskyřice je průhledná), tak je asi hloupost je nenechat ještě jet..

A co nějaký ohlasy, kritika, nápady, názory? Připadám si tady jak kdybych sipsal deníček..:rejp:

Čest..
Ray.Wost
citace:
Původní příspěvek od Humahnojd
Hele kritika odeme nic jen otázka to máš 4 kyti na 1m2 tak to přesně tě budu kopírovat ty jedeš pod 250W že myslíš že pod 400stovkou to bude alespon z půlky tak úžasný jako to máš ty???
k+


heh...olala,

tak to se červenám :wink: ... za tolik chvály to nestojí, kytky rostou samy, dal jsem jim jen dobrou hnojku a hlínu a starám se o ně ... nic víc ... SCROG jsem tady okouknul a zkusil a tak jsem zjistil, že je to v poho a že 250W mi stačí, ale pod 400W bych si dal možná 6 kytek a každá kytka aby měla jen tak 7-8 vrchů a podle mě musí být každá tlustá jak pěst :punk: si piš, že budeš mít větší pálky..

Grow-u zdar, jsem zvědav, jak ti tvůj thread pokročí...

peace
Ray.Wost
Dobu růstu si určíš sám, až ti pěkně proroste síť. Vezmi si tenhle thread a přečit si příspěvek pana Erixon-a na str. 2 a tam je to super popsané, kdy přepnout a doba květu je daná modelem - u každého semínka najdeš jak dlouho asi kvete .. každopádně přečti si radši tady pár příspěvků a bude ti to jasné..

6
Ray.Wost
Tak tu mám další report z 53. dne květu..nikdo nic nepíše, takže sám sobě si... :confused:

Kytky jak narazily, jak jsem psal výš, tak pořád jedou, palice jedou buď do vrchu (Nebuly) nebo do stran (zbytek) a je to super - jen jsem to nikdy nezažil..nevíte co to je? proč to je? a čím je to způsobené? Dá se to pro příště nějak nasimulovat? Dalo by se tak zřejmě protáhnout cíleně květ....máte radu, pls??? Nebo názor??? Perte to sem!

1. foto je oblast Planku

2. foto je oblast Nebuly (vepředu)

3. foto je oblast Nebuly (vzadu)

4. foto je oblast Bushmana

5. paličky Planku - jsou pěkně rozjetý, jak začaly narážet, tak to dělá úplně nové "kopečky palic" z boků

6. Nebula narazila i do vrchů

7. tady je srovnání Nebuly a cigaret

8. a tady Bushmana - ten je menší, ale asi tvrdší palice a je jich víc..tlusťošky :girl:




Tak co Vy na to? Proč vlastně kytky znovu narazily? Dá se tento stav stálého květu nějak udržet? A dá se to na dalším grow-u zase nasimulovat?
Ray.Wost
Tak tu mám další report z 53. dne květu..nikdo nic nepíše, takže sám sobě si... :confused:

Kytky jak narazily, jak jsem psal výš, tak pořád jedou, palice jedou buď do vrchu (Nebuly) nebo do stran (zbytek) a je to super - jen jsem to nikdy nezažil..nevíte co to je? proč to je? a čím je to způsobené? Dá se to pro příště nějak nasimulovat? Dalo by se tak zřejmě protáhnout cíleně květ....máte radu, pls??? Nebo názor??? Perte to sem!
1. foto je oblast Planku

2. foto je oblast Nebuly (vepředu)











3. foto je oblast Nebuly (vzadu)










4. foto je oblast Bushmana











5. paličky Planku - jsou pěkně rozjetý, jak začaly narážet, tak to dělá úplně nové "kopečky palic" z boků









6. Nebula narazila i do vrchů













7. tady je srovnání Nebuly a cigaret











8. a tady Bushmana - ten je menší, ale asi tvrdší palice a je jich víc..tlusťošky :girl:





Tak co Vy na to? Proč vlastně kytky znovu narazily? Dá se tento stav stálého květu nějak udržet? A dá se to na dalším grow-u zase nasimulovat?
Ray.Wost
Zdravím...

Začíná flushing, budu to prolévat 4 dny ledovou vodou s pH okolo 5,5 - 5,8. Dal jsem pod to zase hluboké podkvětníky a z těch vodu vybírám houbičkou, jde to v poho. Proliju to denně tak jednou až dvakrát, ale pořádně! Přeliju je vždy každou tak o litr vody..
Pak už jen 2-3 dny tmy a cut, tedy 64-65 den..Kytky jsou pořád nakvetlé, ale chci je mít radši mladší, než nějaké gaučové uspáváky. Pryskyřice je ještě průhledná, takže v poho.

Mimochodem jsem sklidil tu K2, kterou jsem dal do skříně 1 cm vysokou, když už bylo přepnuto na květ..Nikdy v životě jsem neviděl tak tvrdou palici..přísahám..je to jak kus dřívka, i ty listy jsou úplně tvrdý..to nechápu, budu to pak asi krájet jak salám ;)

01 ..K2 před smrtí
02 ..K2 zblízka - vážila 10g

03 ..Nebula vepředu a Plank vzadu

04 ..Bushman vepředu a Nebula vzadu

05 ..Plank

06 ..Nebula

07 ..Bushman

08 ..Twins..
Ray.Wost
Co si mysíte o zkrácení dne na 10 hodin? Nebo méně..?

Nechat to tak 4 dny a pak zhasnout na 3 dny?
Ray.Wost
Díky moc za pochvaly a Káčka...vážím si toho...

A co mi takhle někdo odpovědět? ;)
Chuck Taylors
Nezkracuj!
Ray.Wost
Chucku, proč? Chci vědět proč ;)

Jinak kytí jsou již po flushingu..teď tma (3 dny) a v sobotu pod nůž, pak zabalit do novin a sušit..ve skříni se zapnutým odtahem..

Pak trochu fermentovat v mikrotenovém pytlíku..zavřít, otevřít, zavřít, otevřít ;o)

No a pár fotek k dobru
01 - All in da mix
02 - Plank bubuláč...krásnej!
03 - Plank
04 - Bushman
05 - Nebula
06 - Bushman



Máte nějaký dobrý typ na sušení nebo fermentaci?
Pupiset
Z tim zkracovanim svetla ja si myslim ze je v poho sam snizuji posledni 2dny a pah 24hodin tma....3dny jsou podle me zbytecny;)
Pejdil
Ray.Wost: Ja myslim, že by se taky mohlo zkratit na tich 10h treba posledni dva dny :) a jinak s tou uplnou tmou stačí nejvíc 2 dny, už se těšim na to jak to dopadne pak dej hned vědět :D...a hlavně foto ze sklizně....
Chuck Taylors
2 Ray.Wost : Jén ták, nech to dozrát pomaleji:-) A když zkrátit tak radši na 8/16 ne 10/14 někdo to tu už psal.
Ray.Wost
Díky za typy...a teď potřebuji vědět jak nejlépe sušit....zabalit do novin? A čemu vlastně pomohou? čest...a díky za pochvaly a Káčka!!!
Hy3nA
teda s těma novinama to je nějaká novinka nee? myslim, že by tomu ani moc nepomohly... normálně to pověš na provázek ať se houpaj :vampire:
Ray.Wost
Zdary...tak jsem je cutnul, ale bylo mi jich fakt líto...:love:
Teď je nechám sušit ve skříni, je tam puštěný UFO s pacháčem a je tam 47-55% vlhkosti a kolem 22-27°C..Myslím, že je to v poho..do ničeho jsem je tedy na Vaše rady nebalil (díky).

Samozřejmě dodám smoke report, ale jsou výborný! Mají všechny hrozně moc tvrdé palice, dalo by se to krájet fakt jak salám.. :D

Nebuly voní nádherně po limetkách nebo sladších citrónech, Plank voní nádherně slaďoučce po Tutti Frutti, fakt jak žvejkačka a konečně Bushman ten je spíše kořeněný, ale přesto je vůně také lehce ovocná.


Mám z nich fakt radost :girl: .. co pár fotek?

01 Makro

02 Paluška Nebuly

03 Bushman

04 To je Plank, střih do bonsaje by záviděl i pan Mijagi :pimp:

05 Bushman

06 Nebula zadní

07 Nebula přední

08 Tak a všechny..líbí se mi ohnutí toho Planku.. :bravo:

09 No a takhle visí a užívají si pomalého sušeníčka



Tak co? Líbí se? Po usušení napíšu výnosy a jak to chutná...
Svarslav
Ahoj, já si myslím, že to pozdější rozrůstání a nakvítání souviselo s vyššími dávkami Topmaxu. Mně to dělal - je to stimulátor květu.
Ray.Wost
2:Svarslav .. to jsem si také říkal, ale jsem rád, že mi to někdo potvrdil, příště se pokusím dostat k takovým dávkám už tak v půli květu a pak to tím budu bombit víc...uvidíme, co to umí .. THNX
Pumpkin
hele jak byla ta skříň hlučná? mj. fakt se ti to povedlo, na to že to byla jen 250 je to krása
MEDICINEMAN
Zdar,imho Topmaxu je nejlepsi davat plnou palbu od 30 kvetu a vysadit tyden pred kosou. Ostatni vysadit 10-14 dni pred kosou. Ze se to rozrustalo a nakvitalo bych topmaxu asi moc neprisuzoval. Ten obsahuje latky ktery pomahaj frutifikaci, dokonceni cyklu i vycisteni. Chlapik v growshopu mi rikal, ze je skoda k nemu kupovat Ripen nebo FS..
Mr.Dagoth
Krása, moc se ti to povedlo. Přemýšlím také o stavbě skříně a rozhodně doufám, že první zkušenost bude alespoň 1/2 co máš ty. Moc hezký...
Ray.Wost
citace:
Původní příspěvek od Pumpkin
hele jak byla ta skříň hlučná?


No...když zapnu pouze UFO s pacháčem, tak nepoznáš, že to běží, když u toho nestojíš 40 čísel...fakt...UFO rulez!

Ale jak je dole ten Sunnon (nádech), tak ten hlučí, nijak zvlášť, ale do obýváku to není. Ale kdyby tam byl jen pasivní nádech, tak klidně do obýváku a bez problémů...doporučuju silný UFO a pasiv nádechy..

a RE: Mr.Dagoth
..kámo tohle zvládneš jak nic, stačí jen tomu věnovat hodku denně. Skříň postavíš taky s trochou dobré vůle (návod by tu také byl :wink: ) jinak holky rostou samy. Nemyslím si, že je v tom umění, umění je vychytat venek, tohle máš pořád na očích. Já jsem také nevěděl nic, ale na Grower.cz je tolik threadů a rad, že to nemůžeš po.... a určitě ti to dá ještě víc než mě o kvalitě nemluvě, uvidíš..:bravo:

Každopádně moc díky za pochvaly .. make me happy bouncer :bounce:
Ray.Wost
??..A jakej typujete výnos..vůbec to neodhadnu..?? :wink:

Já myslím, 85g :popcorn:
Libang
muj tip : 101G :)
vidim to na 125 g
Hy3nA
řek bych 80g, ale přeju určo víc
Pupiset
95g bych typnul,ale povedeny:)
Hanulkááá
109g
b1ghed
100g
87g
Ray.Wost
Na ten výnos jsem fakt zvědav..
Chci se zeptat, mám to 4 den ve skříni - pověšený vlhkost 52%, teplota tak 25 a kusy už jsou suchý jak troud...nevěděl jsem co bych a tak jsem vzal rosičku - nastříkal a zabalil do čerých pytlů na odpadky a visí dál...nechám to tak 2 -3 hodky a zkusím to oddělat...

Máte něco lepšího než tohle provizorium? Mám už to nacutovat na paldy a uložit a fermentovat v pytlíku?

growerz..raďte pls!!!

Ray Suchopárek..
Ray.Wost
Zdravím Vás....

takže je hotovo, nastříháno a připraveno k léčení všech nemocí světa... :satan:

No výnos jsem takový vůbec nečekal, ale aspoň se potvrdila výborná tvrdost palic a to, že nováček dokáže vypěstovat poměrně dost dobrého kouřeníčka...

Nejblíže v naší mini typovací soutěži byl pan Endorfin, tímto gratuluji a posílám PROPS... :bravo: i když se lišil skoro o 90 gesíček :eek:

:punk:Takže výnos je 0,84-6 g na watt...neboli 210-215 g čisté, zpracované sušiny:punk:
+5 co jsem vykouřil předem..you know :wink:

Byl jsem dost nadšený, sám jsem typoval 85g, takže si dovedete představit, jak jsem se hned zkouřil jako to prase :wink:


Dával jsem sem pár fotek, ale připojuje to špatně..(dále jsou fota připojená)


Tak co, dobré..? sincerely your Wost_Ray
Libang
na první grow je to hodne slušny
Pr45k
dpc čitam to tu cele asi hoďku aj dake drobne a nakoniec si nestihnem tipnuť :) česť maš to krásne
Ray.Wost
Je mi líto...ale fotografie se stále přiřazují ve špatném pořadí a tak nemohu dokončit thread tak jak bych chtěl...

Takže bohužel na přeskáčku:

1. Bushman - vážení
2. Nebula 1
3. Nebula 1 - vážení
4. Bushman
5. Nebula 2 - vážení
6. Nebula 2
7. Plank
8. Plank - vážení

Mějte se fajn a doufám, že se thread líbil a posloužil třeba i k inspiraci...

Grow-u zdar :bandit:
rastajohn
perfect grow.Doufam ze se mi to taky tak povede.Na 250w krasne palice a asi hodne tvrde podle hmotnosti. Pojedes zase hlinu nebo neco akčnějšího. Ja už sem měl u 20.dne rustu.postavene aero :D . K+
Ray.Wost
Jedu zase něco nového..

Stejná konfigurace skříně i hnojky, ale 6 kytek..3x Nebula a 3xPlank

Je to dost maso to ukočírovat, ale snad to zmáknu, pak sem zase něco pověsím...

Mějte se fajn..
cipe
Teraz som dočital cely thread,a myslím že fact bomba.Na prvý pokus je 200 g úžasné. :smoker: .Neviem sa dočkat,kedy spustím ja indoor
GLATULACE CHLOPE MYSLIM ZE TODLE KDYBY SE MI POVEDLO VYPESTOVAT NA PRVNI POKUS TAK SKACU DO STROPU TO BY SE JINAK CADILO TEZ TEDKOM DOSTAVUJU SVOJI SKRIN NA 250W TAK SEM ZVEDAV JESTLI SE TI ASPON DO PULKY PRIBLIZIM :-))
Mikiroker
Šišky tvrde jak kaminky
W. Allen
Mám dotaz. Sadil jsi ze semen, nebo to byly řízky? Díky za odpověď.
W. Allen
Jo a kolikalitrové byly ty květináče? Jinak dostaneš pozitivní karmu na vrub. :-)
Multifrodo
Nadhera, zobral som si inspiraciu, v blizkej dobe si dokoncim skrinu a skusim od DP 5x strawberry cough :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma