Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Prace v seedbance - Klikni zde pro originální téma
Expiry
Zdar groweri,uz delsi dobu premyslim o tom,ze bych po skole objel do zeme obdarene legalizaci konopi a venoval se tam slechteni/pestovani nejdriv v nejake uz zabehle firme a pozdeji mozna i na vlastni triko.
Proto by me zajimalo,jake jsou podminky prijeti do seedbanek.Pocitma s tim,ze bych zacinal u toho,ze bych prendaval kvetniky z regalu do regalu a nedelal nejakou zasadni cinnost,ale i to by mi ke stesti stacilo.

Takze jestli nekdo viteco je potreba k tomu,abych mohl pracovat v nejake pestirne,popripade nejake osobni zkusenosti,tak to sem plz napiste.Predem dik.


Dal jsem to do tyhle casti fora,protoze tohle je nejenom o odrudach,ale i o seedbankach.
Erixon
Někde, tušim že v kanále je o tom theard. Ve stručnosti, zapomeň na to
Expiry
Vim ze uz hodne lidi se o to pokouselo a neuspesne,ale aspon by me zajimali podminky za kterejch tam prijimaj-vzdelani,praxe atp.
Undersehn Awas
poznal jsem ze w ziwote je malo weci ktery se nedaj dokázat, a pokud budes OPRAWDU chtit,odjedes,budes neco umet +naky to stesti,tak se ti to powede..jde jen o to chcit..kdo nezkusi nerizkuje:)
Expiry
Dik za podporu...Jestli nekdo vite kde je tady ten thread,tak mi plz poslete odkaz,protoze ja to nemuzu najit,uz sem prolez celej kanal,zkusil hledani a porad nic.

Hlavne me zajima jaky maji podminky pro prijeti,aby pak nerekli ze chtej vysokou skolu s oborem toho a toho a jeste 2letou praxi v oboru.
IqTyq
Většina dnešní produkce Holandských seedbank nepochází přímo z holandu, ale z utajených farem ve Švýcarsku a Španělsku. V NL je sice volný prodej konopných semen, nikoli však jejich výroba.Mnoho bank si proto nechává dělat semena na zakázku, aby je následně prodávali pod svým jménem(např. celou limited edition od Dutch Passion má na svědomí Luc z Paradise Seeds).Seedbanky proto prakticky nemají zaměstnance, ale pouze majitele- managera a pokud si člověk chce přičichnout k masivním grow operacím, měl by hledat jinde než v NL.
Dude
expiry - podle mne mysleli tento thread - http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=26868 (coffee shop)
Expiry
Ja jsem ten thread nespecifikoval na Holandsko,rec byla o jakekolv seedbance/pestirne v jakekoliv zemi.Jestli kvuli kytkam budu muset do svicarska mezi lidi co chodi v upnutejch 3/4 a rvou po kopcich jodladadidi,tak je mi to jedno,protoze v zivote me nejvic bavi starat se o kytizz.V Anglii je snad taky legalizace a je tam myslim i nejaka seedbanka co snad i pestuje.
Expiry
Vcera jsem se vratil z Anglie ve ktere je uz taky legalizovana ganja(dokonce to je i na autobusech :D )....Pohulil jsem,ale bohuzel seedshop jsem nasel jenom jeden a tam meli jenom Greenhouse,coz se trochu vymika mejm financnim zdrojum,takze jsem nic nekoupil a kdyz jsem se ho ptal na praci v pestirne,tak rekl ze vubec nic nevi-podle toho jak byl spalenej bych se divil kdyby vubec neco vedel :bong:....V tyhle zemi se mi docela dost libilo,az na to,ze tam maji kretenskou jizdni policiji(nerudna zenska na koni pred Fucking-Hempskym palacem)ale aspon se uzije sranda s hradni strazi we Windsoru(s kamosem sme tam delali desny <> a cekali kdy nam da pres hubu->Nemci co tam byli se mohli posmat,protoze sme se mu treba jako ze sli chcat za tu boudu,ale borec to bral sportovne,protoze ani kdyz jsme si mu lehli na tu jeho vychozenou cesticku nic neudelal).Akorat me tam nechteli pustit v triku grower.cz zmrdi,ze prej se to v kralovskym sidle nesmi ci co,tak sem nahodil mikynku grower a uz nerekli ani popel :D.Takze kdybych mel jit makat sem,tak s radosti pujdu.

Jestli nekdo vite jaky vzdelani,praxi atp. potrebuju k praci v jakykoliv pestirne,tak to sem plz napiste-na zemi ani seedbance nezalezi.
Expiry
Protoze jste sem toho zatim vsichni hodne napsali,tak jsem poslal PM mandalamikovi(tuhle seedbanku sice moc nemusim,ale mohl by vedet podminky prijeti),ale porad budu rad kdyz mi napisete nejake info o tehle praci.
Svahadji
expiry: a co se do toho pustit v českých podmínkách?
Expiry
Myslis jako do slechteni/pestovani?Co ja vim,tak v CR je pestovani MarijeMuany zakazano,at uz je pjestovana pro jakykoliv ucel.
Svahadji
expiry: mno... pěstí tu dost lidí a i ne v malejch rozměrech... Můžeš si třeba nakřížit něco svýho a stabilizovat to - základ na nějakou vlastní genetiku - nepřišel bys tam z prázdnou :D
Expiry
To neni uplne spatnej napad....Prez leto mam v planu postavit skrin na 250w,coz by na zjisteni toho,jak to roste a co z toho vyroste melo stacit a planuju i matkarnu na 200w usporku a to by na matky melo taky stacit->jestli se pletu.tak me opravte na nejakou jinou wataz.
Svahadji
čím větší watáž, tím lepší a větší selekce... Mno někdo by řekl že by to chtělo min. tak 5x600w na pořádný selekce... Ale proč nezačít v tom co člověk teď má... Držim palce :)
Stoned_r41d3r
Utopie... Naivita.. Lidi s pestitelskym portfoliem jako ma kdokoliv z nas ma dalsich 5 milionu lidi v evrope. Garazovy oprcy semen od Sensi <klidne cehokoliv> ma kdokoliv.
Vetsina nejvetsich lidi ze Sceny ma aspon urcity biologicky/botanicky vzdelani.
Jestli s tim chces fakt udelat diru do sveta- jakoze asi neudelas- ale i tak GL doin your best, tak porfolium citajici 70w vscrog a 250w cokoliv je zalostne malo.
Nemluve o tom, ze SB v ceskych podminkach co by za neco stala a byla schopna pokryt poptavku je hudba tak dalsich 50. let...
Expiry
Mohl by jsi upresnit biologicky/botanicky vzdelani??
Svahadji
stoned: a jak myslíš že to dělaj než oprcama už udělanejch genetik?
pexeson
Taky sem přijel z Uk áčka,ale v Londýně jsem nic o legalizaci neviděl.
Ani nikoho kdo by něco motal či dělal další podobné činnosti.
Jen v metru občas něco zaválo,ale to sem si myslel,že mám snad halucinace.Každopádně jestli se to tam masově rozjede tak hurá do Británie,myslim že o pilný čecháčky či slováky by měly zájem.
Expiry
Na Londynskejch novejch busech byly obcas bilboardy s napisem-uz si to nepamatuju,ale vsichni co to videli to pochopili stejne jako ja,ze je to o tom,ze uz je huleni legalni.....Obchody tam jsou,ale musis jit na ta spravna mista,precejenom kdyz prijdes treba na Trafalgar tak tam takovejch obchodu moc nenajdes,vetsinou to chce se zeptat nejakyho hypika->nejvetsi koncentrace je jich pobliz stanku Pizza Hut->a ty te pak vzdycky nekam nasmerujou.Jinak nejaky pestirny uz tam urcite sou,protoze poradsinepamatujuktera tam je a kdyz sem vcera koukal po seedshopech tak sem se az divil kolik jich je v GB.
Grind
Svahadji mal pravdu, skus to hned ako ti to pojde, neporebujes zacinat niekde v holandu. aj ked si myslim ze na nic prevratne sa uz nepride /myslim globalne/. Ide o to, ze by to bolo pre kazdeho velmi lahke proste zacat na novej pode, v novej praci, to by dokazal kazdi.

Ale prilezitost je preve to a teraz, rob co chces, ja ti len prajem vela stastia.
Expiry
Uz dlouhou dobu snim o tom,ze budu delat to co me bavi a ne to co musim a ted kdyz vidim to co tady pisete,tak se mi to mozna jednou podari.

Jsem mlady ucho,takze na to,abych neco zkusil krizit atp. mam dost casu :satan:....Nevim jak s tim udelat z nonamu neco super,ale kdyz sem videl katalog nekterejch seedbanek,tak uz se vetsinou jenom krizi uz nekym vyslechteny odrudy,takze nakoupim kvalitni genetiku a zacnu s krizenim :D.Zatim jsem nikde nenasel nejakou kyller chutovku-treba White Russian co mam ted ma sice maximalni vyhul,ale chut nic moc(zkouseno i na kupovanym v Anglii :bong: )a kdyz jsem tenhle tyden nakoupil Bublegum,tak to ma sice skvelou chut,ale neni to na to,odpalit se na celej den.Takze uz mam i namet,co bych se mohl pokusit vytvorit :vampire:....Uz abych mel novou pestirnu a mohl zacit.
stulOo
:) pekna predstava, tiez by som to rad robil, ale bojim sa ze by som tym zabil tolko casu, ze by sa za chvilu nestihol divit a zmeskal by som dalsich 20 prilezitosti na ine a mozno aj lepsie platene prace ktore by ma uzivli. a po pripade by mi aj pomohli kupit si domov skrinku a mal by som vsetko co ma bavi :) holt aj tak ti prajem vela stastia

PEACE
pexeson
To StulOo":Jde jen o to najít si na to čas a pak už to jde samo.Trocha zkušeností,dobrej nápad a obětování se-Jak po stránce peněz tak i péče a samozřejmě mít velký pěstitelský srdce
Expiry
Ja kdyz vidim svoje rodice a vlastne temer vsechny lidi,tak vsichni delaji to co je uzivi,ale ne to co by doopravdy chteli a bavilo by je to.Kdyz kazdej den vidim,jak je matka i fotr nasranej,ze celej den nekde drepi,nemaj cas na konicky a akorat je tam porad nekdo prudi,tak si rikam,ma to cenu?To radsi budu chudej,ale moje zajmy a konicky budou na prvnim miste.Nebude to tak,ze kytky budou az po praci,ale kytky budou prace.Znam par lidi co delaji nevynosny remeslo,ale bavi je a kdyz dostanou prachy,tak namisto luxusniho auta si koupi neco,aby jim sla prace lip.Spravnej grower/slechtitel nejezdi v mercedesu a nechodi na golf,ten jezdi v trabantovi,protoze vsechno da do novejch technologii a kytek a misto golfu travi dny a hodiny u svejch zelenejch pratel.Naco mi bude hromada penez a dobre placena prace,kdyz celej den se budu tesit na to,az prijdu z race a budu moct ke kytkam.Zivot je kratkej a nema cenu ho prosrat vecma co cloveka nebavi.Moje filozofie je,ze nema cenu delat neco co me nebavi a kdyz uz ziju,tak at to za to stoji.Taky je to videt na skole->misto toho abych sel do skoly a pripravil se na pisemky,tak si hodim marod a delam na skrini+vyhulim si kebuli a svezu se na biku.
Expiry
Sakra,mel bych to huleni omezit a nebo nelist zmastenej na grower :D.....Pak az budu v oukeji,tak to nejak zedituju
Stoned_r41d3r
Po porade: Svaha- No, jasne, ale jedna vec jsou seriozne delane crossy, druha garazovy oprcy. Nejaka selekce, stabilizace.... v polnich podminkach udelat jde, ale polni podminky... Ehm... :D
A cas furt leti... Novacci musi zacit, ale ostatniuz jedou v pred...

Ex- Hele, nemohl, nevim z pameti, podivej se na CV breederu. Mam pocit, ze Shatibaba a Mr. Nice rozhodne, ale nevim zda oni...

Pium: no comment. Chce sehnat nejmenovanej outdoor. Aha. A krizit ho budes samotnej se sebou, hmm ? Takova ceska Cindy 99.Zhovnabic.

Ad ta ruderalis pasaz- Aha, takze mi prosim rekni, kde bys v rusku vzal 100% sativu? Popripade jak bys selektil ruderalis <co roste na vychod od nas vsude, so Gbay pure rusacka Bude-z-tebe-Fiala satíva> A jak by to rostlo v nasich zem. podminkach? Co ja vim, ma treba ruderalis co roste v okoli silne hermafroditizujici sklony---- zachovani genomu, ale na slechteni nic moc.

Ad tady ty story o daru semen- Takze ted to zase rozjedem trochu s pridechem mythologie Erdbeeru, hm?
Opomenme tohle. Kde vezme skvaru do zacatku? Kde se udela selekce? Co ho bude zivit po ty roky, nez vyslechti ten Svatej gral? Kde to bude delat? Ty kilometry ctverecni skleniků..

Ex- Tak hodne stesti u hledani toho nonamu co bude mit po vsech strankach dost dobry vlastnosti...
Hele, o tom byt chudej etc... se krasne vypravi, dokud matka s otcem nasrani z prace tahaji dost penez na to, aby sis mohl v klidu zit...
By me zajimalo, jak ti konicky pomuzou v tom, ze budech chtit zenskou vzit 3x do restaurace, nez ji ojedes :D
Ad mercedes- Hele, treba RezDog v nem jezdi. O cem to vypovida? Ze to neumi?
Dokud myslis jen sam na svou budoucnost, daj se vymyslet veci, ale sam svuj zivot asi travit nebudes.. A docela by me zajimalo, jak dlouho te ta prace bude bavit, kdyz budes okolnostma nuceny s tema kytkama byt 12 hodin denne, jen abys rano nezdechl hladem...
Zivot je kratkej, to souhlasim.
A Tvoje filozofie asi brzo narazi, pokud nebudes mit stesti.
V zivote prijdou problemy, pred kteryma ti mama nenapise omluvenku...
Nejde jen delat co te bavi... Zahradniceni je krasa, rozhodne, ale co reklama a business?

A co o growingu vis ted, ve svych 18<i vice ale imho ne zas moc>ti? Vis toho uz dost? Troufas si to rict?


Nic proti snum, ale jsem realista.... Proto je oddeluju od reality.
Expiry
Tak takhle sem se uz dlouho nepobavil->mas odeme K+ :D:D:D:D

Tak vezmu to od zhora:
1.Co je CV Breeder??
2.
citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r
Ex- Tak hodne stesti u hledani toho nonamu co bude mit po vsech strankach dost dobry vlastnosti...
[/B]

Ja sem slechteni z nonamu odsoudil.Mluvil jsem o krizeni
modelu co uz maj nejaky meno.

3.Ja rad jezdim i na kole :D,takze mercedes mit nemusim....Sou taky lidi co maji aut plny hangary a ikdyz se mi to dvakrat nelibi,tak nerikam ze neumej prodavat ropu.

4.Nevim jak ty,ale ja na zenskou nepotrebuju spalek penez.Zkus ji nekdy misto restaurace vzit treba do lesa.Uz to o tom nekdo psal jak je to super :D a nepotrebujes ani ty prachy.

5.Potom,co jsem sklizel cca 10h a prostrihaval/vyvazoval kytky zhruba obden 7h,tak si myslim ze to takovej problem neni.Clovek si da speka,pusti Bobka a utece to jako nic.

6.At klidne narazi.Dokud to nezkusis tak nevis.Jestli budes radsi celej zivot delat z nutnosti/donuceni/nebo dokonce z blbosti neco,co nechces,tak pak nikdy nezjistis jestli si mohl delat to co te bavi.Ja radsi chcipnu jako nuzak,ale budu vedet,ze sem to aspon zkusil a nakrmi me predstava,jak vsichni kolem jako slepe ovce jdou kazdy den do prace,i prezto,ze sami vedi,za tam stesti nenajdou.

7.Jestli ti prijde problem postavit pestirnu....To bylo mysleno tak,ze kytky jsou pro me v zivote nejdulezitejsi a ze pro me neni problem uvolnit si pro ne dostatek casu.

8.Reklama a bussines??V pripade ze veci delas dobre za dobrou cenu,tak reklamu nepotrebujes a mam skolu na Agronoma+vedeni podniku....

9.Netroufam si rict,ze sem vsevedouce a nebo ze znam vsechno z groweru.Druha vec je ta,ze podle me se o kytku postarat dovedu a to co nedovedu jsem ochotnej se naucit-proto bych rad zacal uz v zabehnutym podniku,ale i chybama se clovek uci.

10.Prikladem mi jdou mi pribuzni,kteri meli sen a snazili se ho uskutecnit a i prez vsechny nesnaze a problemy si ho splnili.
Je smula nemit sny,ale vetsi smula je je mit,ale nepokusit se je uskutecnit.Kam by bez takovich lidi lidstvo prislo.Vem si vsechny vynalezce,meli sen,treba ze sestroji stroj,ktery umozni lidem letat a nakonec to dokazali.Co by se stalo,kdyby si rekli,serem na to,dem do fabriky vyrabet kecky??


Vezim si te a tvych znalosti,ale tohle me udivilo.Vetsinou jde lidem na groweru o to,ostatnim pomoci v jejich pocinani a ne je odsoudit za to,ze je to vubec napadlo.Zkus napsat jak to udelat aby se to dalo uskutecnit,ne rict jenom jak to nejde.
Stoned_r41d3r
CV- curriculum vitae

2- A ja zase o stabilizaci, selekci... :D

3- Na kole jezdim taky...

4- Metaforicky..... Co slozenky, jidlo, obleceni, hnojky...:D BTW: Support les, ale furt to tam nejde...

5- Hmm... Jo... Dobre, no...

6- Primarnim ucelem prace je pro me materialni zajisteni... Praci co nemam rad delam uz od dob brigad... A proc? Hmm... :D

7- Problem je relativni vec...

8- Zasadne nesouhlasim. Mrdka s dobrou reklamou uz tolikat zabila dobrej produkt.. Znas Forduv citat s poslednima 10 <?> myslim dolarama a reklamou. Ad skola- good for you

9- Narazim prave na to naskakovani do rozjetyho vlaku... Podle meho nazoru to-- pokud ano- nebude vubec lehky...

10- Priklad je v pohode...

Ad sny- nerikam, ze nemam sny. Nesnazim se ani ty tvy nejak podupat-pokud to tak zni- omlouvam se, prinasim jen subjektivni pohled a muj nazor- to je vse.

A jak na to? Zkusenosti,pile, odrikani a v tomhle pripade kurevska davka stesti.. Ostatne jako ve vsem....

Pokud uz bych sel nekam zkouset stesti, rozhodne si pripravim masivni portfolium plny fotek, textu, vlastnich poznatku, umel bych minimalne 4 svetovy jazyky a mel i velkou financni rezervu na to, ze by rekli ok, dokaz neco a svuj genofond- über kvalitni a nejlepe raritni geny ...





pium: rozhodne ne, pouc, muzes-li.

Edit: No comment :D Jasne, jenom rejpu. Nejaky logicky skutecnosti v my argumentaci chybi... Vzdusny zamky ruuuulz.... Jdi do toho srdiiiickem a budes popova hvezda :love: :rolleyes: :D:D:D
Expiry
Dik za rady....Kdyz vidim jak tady vedete debaty o slechteni a resite kdo toho vic precetl,tak kdyby jste vedeli o nejaky pekny knizce/necemnawebu,tak sem hodte odkaz/nazev,at mam co po vecerech cist.
Svahadji
Expiry: nenech se odradit od své vize od nějakejch rejpalů :) Nadšení pro věc je nejdůležitější ;)
badjoke
Expiry: Jako dreamjob pekny, ale jde taky oto, ze delat udernika nekde na plantazi nemusi byt nonstop-sranda..
Pro pripad uspechu ti preju hlavne dobry charakter, protoze jak do hlavy nastoupaji penize.. Viz jakykoli rozhovor ci video s Arjanem, to bych blil..

A zkus se trochu porozhlidnout po zahranicnich servrech, da se tam najit plno zajimavych clanku..


http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=44145
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=42289
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=45659
http://www.icmag.com/ic/showthread....ultimate+sativa
http://www.icmag.com/ic/showthread....aloguing+System
Expiry
Uz to zacina vypadat,ze brzo zacnu realizovat novou skrin=vybiram osazenstvo.Po dlouhem premitani a prochazeni seedlistu jsem se rozhodl pro TH-Seeds(budu rad,kdyz napisete sve nazory na tuhle seedbanku).Zaklad bude tvorit jiz zminovany Bublegum,ktery skrizim s nejakou moustli sativou s vysokym obsahem THC,uz mam par favoritu,ale ty uverejnim az casem :D,ted si jeste potrebuji urovnat co vlastne chci udelat za kytku.
Spsemi
caf.
pekne expiri pekne.. len taq dalekj.. gratulujem k novej skrinkwe, dufam ze sa svojho sna nikdy nebudesh musiet vzdat a ze ho o noekolko (mozno desiatok) rokov budesh zit.

Pre vsetkych rejpalov: Citali ste rozhovor s Lucom????? Citali ste temu historia seedbaniek???? no je vlastne jedno ci ano, alebo nie. Po kratkej uvahe som dospel k tomu ze Mr. Nice, DJ Short a ostatni pravdepodobne nezacinali so siedmimi sklenikmi s rozlohou 40 000 metrov stvorcovych, a nezacinali ani s 350Ks 600W lamp..... a pod. Zacali doma na kolene .. akorat ze im to slo.. mali stastie, znamych .. + ktovie co.... A osobne si myslim ze ked zacinali snivali o niecom podobnom ako expiri dnes (ehm.. no bola ina doba no....)


taq asi taq ...

Vsetkym prajem vela uspechov, malo plesne a coriek a aspon polkilove salamky 15.10.2007.

Majte sa pekne a na svet s ausmievajte :)

Spsemi
Expiry
Naprosto s tebou souhlasim.Dik za podporu.
Expiry
Na international cannagraphic jsem nasel zajimavy clanek.Neco podobneho tu uz je,ale opakovani matka modrosti.Zatim je to jenom z prekladace,protoze se mi to nechtelo prekladat a cist,tak sem to vzal metodou VUZAS(VUbec-Zadne-Srani :punk: ).Casem to pak prepisu a dopnim o obrazky.Kdybych na to zapomel,tak se ozvete.



Já jsem byl studyin nahoru. Já jsem potkal toto, většina z vás probablly už vědět o. Jestliže to může pomoci simplfy chov pak jeho hodnotu studny to.

Mendelova práce je význačná od té doby, co to představuje úplně nový přístup: koncentrace na jen jediný rys. Mendel dal velký obchod ohodnocením numerických podílů kříženců a on analyzoval rostliny získané hybridizací nezávisle. On našel to také nezbytný pracovat s jak velký číslo jako rostliny jak možný aby outrule šanci. Jeho výzkum umožnil jemu zachytit tři principy dědičnosti.

První právo Mendela je princip jednotnosti. To říká, že, jestliže dvě rostliny, které se liší ve správné jedné zvláštnosti jsou překročeny, pak výslední kříženci budou jednotní ve volené zvláštnosti. Se spoléhat na zvláštnosti je jednotný rys jeden jeden z rodičů má vlastnosti (dominantní-recesivní pár charakteristik) nebo to je střední.

Mendelovo druhé právo je princip segregace. To říká, že jednotlivci F2 generace nejsou jednotní, ale že zvláštnosti segregují. Spoléhat se na dominantní-recesivní přeplavba nebo střední přeplavba jsou výsledné poměry 3: 1 nebo 1: 2: 1. Podle tohoto principu dědičné rysy jsou určeny jednotlivými faktory (nyní volané geny) to vyskytovat se v párech, jeden z každého bytí pára zděděného od každého rodiče. Tato představa o nezávislých zvláštnostech vysvětlí to jak zvláštnost může přetrvávat od generace ke generaci bez míchání s jinými zvláštnostmi. To vysvětluje, také, jak zvláštnost může zdánlivě zmizet a pak se objevit v pozdnější generaci. Princip segregace byl následně největší důležitosti pro rozumět jak genetice tak evoluci.

Mendelovo třetinové právo je také nazýváno principem nezávislé směsi. To říká, že každá zvláštnost je zděděná nezávisle jiní a to tak pokryje případ že nové kombinace genů mohou vyvstávat, který neexistovali dříve. My víme to dnes že tento princip je jen platný v případě genů, které nejsou spojené, tj. to být ne umístil u stejného chromozómu.
v 1866 to mělo stát se základem moderní genetiky. V srovnání s jeho předchůdci Mendel nebyl zaujatý problémem sexuality jevnosnubných rostlin a ne ve stanovení hranice druhů a rozmanitostí, jeho zájem byl numerická registrace přenosu rodičovských vlastností k křížencům. On se blížil k tomu v úplně nové cestě, která se lišila od těch použitý dříve ve třech bodech:

Nejprve, on nekřížil kovové peníze a rozmanitosti, které se lišily v mnoha vlastnostech. V kontrastu, první velký úspěch Mendelovy metody byl izolovaná zkouška jediného rysa. Přidělujte, on přikládal velký význam k numerickým podílům kříženců. On psal:

“To vypadalo nutné že všechny členy vývojové linky byly kompletně zkoumány v každé příslušné generaci aby rozpoznal vztahy, že různé druhy kříženců mají ke každému jiný a k jejich rodičovskému druhu.”

Mendel našel to nezbytný pracovat s jak velký množství jednotlivců jak možný, protože šance mohla jinak projevovat příliš velký vliv a tak se tajit s pravidly to bylo viditelné u přiměřeně velkých čísel. Třetina, on analyzoval rostliny, které on získal hybridizací nezávisle. Ve stejném opatrném způsobu on přece také odděloval příslušné generace bastards. On psal o jeho rostlinách:

“Volba skupin rostliny musí nastat s péčí outmost, jestliže ne celý úspěch musí být zpochybňován. To je nutné že rostliny mají

1. stále se lišit zvláštnosti.

2. Jejich kříženci musí být chráněn od vlivu nějakého cizího pylu během kvetení nebo to musí jít snadno chránit je na potřebě.

3. Kříženci a jejich potomstva nemají trpět nějakou poruchou úrodnosti.

On si vybíral Pisum sativum jako jeho vzorek a soustředil se na analýzu sedmi párů charakteristik. Volba objektu byla šťastná od té doby, co hrách zahrady je obecně self-opylovat. Společně rozmanitosti, které on používal byly pravdivé-chov. Mendel končil pokračování:



Jestliže dvě rostliny, které se liší od sebe navzájem ve správné jedné charakteristice být překročen, pak výslední kříženci jsou jednotní ve volené charakteristice. Toto sdělení je dnes známé jako první právo Mendela a je také nazýváno principem jednotnosti.

Předtím my povýšíme na další práva, my musíme vysvětlit několik termínů. Rodičovská generace je označená s P. první generace dcery je jmenoval F1 od latiny ' filia ', který znamená ' dcera '. Jestliže dva kříženci F1 generace jsou naštvaní, pak výsledná generace je nazývána F2, následující generace F3 a tak dále. Jeden z dvou charakteristik páru může být (jak vlastně všechny páry volený Mendel byl) dominantní. Takový přeplavba je také nazvaná dominantní-recesivní. Všichni jednotlivci F1 generace nesou dominantní charakteristiku. Kontrastující být přeplavby kde vyplývání charakteristické pro F1 generaci je přechodný dva rodičovské. Takový přeplavba je volána střední nebo incompletely dominantní.

Pro oba druhy přeplavby to je nedůležité, zda charakteristika pochází z muže nebo rodiče ženy. Příklad muset objasnit toto: (žena) kulatá semena x (muž) podrážděná semena skončí F1 jednotlivci se semeny kola od té doby, co kolo je dominantní. Stejný výsledek je dosáhl s následujícím křížem: (žena) podrážděná semena x (muž) kulatá semena. V kříži je první zmínil se rodič vždy ten ženský.



Jestliže nyní kříženci jsou naštvaní spolu navzájem, pak recesivní charakteristika nastane znovu v F2 generaci (viz stůl). Mendel extrapoloval poměr 3: 1 od jeho experimentálních výsledků. On uzavřel:

“Od členů první generace kříženců (mínil je F2 generace) stopka přímo ze semen kříženců, to teď stane se jasné, že kříženci dvou odlišných charakteristik tvoří semena, která jedna polovina vyvíjí se znovu do hybridního státu, zatímco jiná polovina skončí rostlinami, která konstanta pobytu v jeden dominantní nebo recesivní charakter. Dominantní a recesivní charakteristika dělat přehlídku ve stejných počtech tady.”



Mendel předpokládal, že jak pyl tak vejce nesou dědičné faktory, že on myslel být něco jiného než charakteristiky sám. On dělal tak další důležité nahlédnutí, protože ne charakteristiky sám jsou zděděni, ale jejich plošné rozložení (nyní volané alleles).

Protože to je závislé na šanci, kterém pylu a zájmové skupině vejcí, pollination vezme místo podle pravidel pravděpodobnosti jak ukázaný v následujícím schématu:



Toto skončí potomstvem:
AA Aa aA aa

Tato pravidelnost je vyjádřena podle Mendelova druhého zákona, princip segregace. Jednotlivci F2 generace nejsou jednotní, místo toho jiné typy jsou viditelné. Charakteristiky rodičovské generace přece vždy nastávají u jistého poměru. Spoléhat se na dominantní-recesivní nebo přechodná přeplavba, oni segregují v poměru 3: 1 nebo 1: 2: 1.



Neúplná dominance v květinách Mirabilis jalapa AA genotypes mají červenou, Aa genotypes karafiát a aa genotypes bělavé květiny (překleslený od C. CORRENS, 1902)
To nemůže být vnímáno zda dominantní jednotlivci dominantní-recesivní dědičná cesta bude se množit čistý nebo zda zvláštnosti budou segregovat znovu v následujících generacích. Formální odraz vysvětlí toto. Dědičný faktor jako, pro příklad, tvar semena, barvu cotyledons nebo barvu shellu semena muset být nazýván genem (řídit se návrhem BATESON vyrobený v 1909). Stát, ve kterém gen existuje, tj. zda zvláštnost ' osévat tvar ' je, například, kulatý nebo podrážděný je volal allele. Jestliže my se díváme na schéma nahoře, my budeme vidět, že každý jednotlivec zdědí jeden allele na gen matky a jeden z otce. Oba alleles mohou být se rovnat nebo oni mohou lišit se. V prvním případě jednotlivec by byl homozygotní, v latter heterozygotový. Mendel přece už označoval geny (který on volal ' Anlagen ' (Němec), mínit ' dědičné faktory ) dopisy (vidět nahoře). Tady, také, mezinárodní konvence přece nyní existují to opravit cestu, ve kterém tyto dopisy jsou psány. Přesto různé terminologie jsou obyčejné v jiných disciplínách genetiky. Drosophila výzkumníci, například, používat jiné požadavky než bakteriální výzkumníci.

Ale nechal nás začínat základním pravidlem. Dominantní allele je označený s kapitálem, nějaký recesivní s příslušným malým písmenem. Tak jestliže rostlina s rudýma květinami je naštvaná na rostlinu s bílými květinami a červená je dominantní (bílá je společně recesivní), to nemůže být provozováno s dopisy r (pro červenou) a w (pro bílou), ale rudé květiny musí být označený R a ty bílé r. protože dva alleles existují pro každý gen v každém jednotlivci, homozygotní tvoří RR a rr a heterozygotový Rrexist.

Homozygotní jednotlivci (RR) nemůže být rozlišován od heterozygotových (Rr) v dominantní-recesivní dědičné cesty. Být schopný poznat jejich opravdový druh kříženci jsou naštvaní na recesivního rodiče (rr). Toto je nazýváno zády-kříž. Homozygotní jednotlivci (RR x rr) produkovat jen jeden druh potomstv (Rr), zatímco potomstva heterozygotových jednotlivců (Rr x rr) je napůl Rr a napůl rr.

Protože to nemůže snadno být rozlišováno mezitím homozygotní a heterozygotový stát (RR nebo Rr), to je místo toho rozlišoval mezi phenotype (vzhled) a genotype (allele kombinaci). Jistý phenotype může tak mít několik (dva v případě dominantního phenotype v dědičné cestě dvou alleles na gen) genotypes.



Nyní, co se stane, jestliže několik párů charakteristik je pozorováno? Mendelův příklad byl pokračování: obejít semena a žluté cotyledons x podrážděná semena a zelená cotyledons. Obě rostliny byly homozygotní pro příslušné charaktery.

Všichni kříženci F1 generace měli kulatá semena a žluté cotyledons, ale v F2 generaci segregace mohla být sledována:

315 rostlin mělo kulatá semena a žluté cotyledons,
101 měli podrážděná semena a žluté cotyledons,
38 zdědil podrážděná semena a zelené cotyledons a
108 rostlin mělo kulatá semena a zelené cotyledons

Tento výsledek mohl být interpretován následujícím schématem:



PUNNETT-čtvercový: Schéma ukazuje genotypes P -, F1 - a F2-generace dihybrid dědičné cesty. Tento druh reprezentace byl představen Brity geneticist R. C. PUNNETT u počátku tohoto století
Experiment dokázal, že charaktery byly zděděny nezávisle na jednom jiný. Genotypes F2 generace se vyskytují v poměru 9: 3: 3: 1. A toto přivádí nás k Mendelovu třetinovému právu, princip nezávislé směsi. To přece nevyhnutelně pokrývá případ to nové kombinace genů, to neexistovali dříve moci vyvstávat. V Mendelově experimentu tito jsou kombinace: obejít semena/zelenou cotyledons a podrážděná semena/žluté cotyledons.

Jestliže právě jeden charakter je studován, pak to je mluvil o monohybrid přeplavbě. Jestliže další charakteristiky jsou také pozorovány, pak přeplavba je volána dihybrid, trihybrid,... polyhybrid.
tento obrázek by měl být v tam někde já jsem ztratil jeho místo!

Je to sice dost hrozny,ale koho to zajima,tak si to nejak da dohromady.Budu se snazit to conejdriv upravit,ale casu je malo a ted i dokonce mista na disku(davam to sem taky proto,abych to nesmaznul :D).Samozrejme k tom mam i obrazky.

Na zadost Stonera prikladam odkaz na original:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=26677
Expiry
Zbytek obrazku.
400w
zdravím growery,
jeden z mých kamarádů nedávno dostal výborný nápad, ale nevím jestli je realizovatelný...že bysme odjeli spolu do Holandska pěstovat marihuanu jako zaměstnanci nějaké pěstírny, dnes je možné odjet pracovat do zahraničí, kdyby měl někdo k tomuto tématu připomínku, názor, ohlas nechť napíše...zdá se mi to poměrně zajímavé, snad to tu nebude překážet... pěstu zdar
MEDICINEMAN
bon voyage
mrkvos
ak to vybavite idem s vami
GeorgeJung
Super nápad!!!! Nebejt školy, hned bych jel taky. Jen by mě zajímalo, jak to vypadá s nabídkou a poptávkou po týhle práci? Myslim, že nebudete jediný, kdo by to rád dělal.
400w
kdyby byl dostatek financí, hned se stěhuju a zařizuju vlastní pěstírnu a beru s sebou členy groweru co by se jim to líbilo:) jenomže, kaufovat 50 lamp, vzduchotechniku atd atd to by bylo asi trošku víc peněz, nějaké prostory v holandsku....hehe..to by se to žilo, nešlo by ani tak o peníze jako o to že bych pěstoval ve velkym:) to by byla práce na celej život:Dchci tam žíít a pěstovat:D
Celller
Kdyby to bylo tak jednoduchy, tak by to uz nekdo delal, musel by si mit spoustu povoleni, chodila by na tebe spousta kontrol, vse poradne zdokumentovane, nevim, jak to tam maji, treba by sla nekde na netu najit nejaka komerecni legalni pestirna, ksefty sou jasny, prodavat do shopu
Tayem de Tox
Tak za prvé duplicita! A za druhé chimérka. ale krásná-.
Skřeťák v Sudu
asi te sklamu ale todle se ti pravdepodobne nepovede co ja vim v holandsku moc o praci nestojej od cizincu navic na takovim miste. mimo to holandani sou prej hrozne uzavreny v navazovani pratelskejch vztahu a tak.... nevim mozna by se ti to po kratky dobe zhnusilo :D
dokktor
citace:
Původní příspěvek od Skřeťák v Sudu
asi te sklamu ale todle se ti pravdepodobne nepovede co ja vim v holandsku moc o praci nestojej od cizincu navic na takovim miste.

a co ve šwajcu? za chvilku končím školu a ano, přiznám se, taky mě to napadlo jako eventualita budoucího zaměstnání. funguje to ve šwajcu vubec eště? a když sme u toho, rači bych seedbanku než přímo výrobnu marihuany;)
400w
dokktor: samozřejmě že by bylo lepší založit seedbanku, udělat svý vlastní modely, časem by se to vychytalo...to by bylo mnohem lepší než pěstovat marihuanu za účelem prodávání do coffeeshopů, asi jo...no a nebo budeme muset všichni počkat až se to tady rozjede na plný obrátky (ne že by to teď nejelo:D ale neni to legální:( ) a založit tady seedbanku(y)...no uvidíme co se bude dít časem...

děkuju že sem vůbec někdo píše...a jsem rád že něco podobného někoho napadlo...:)
dokktor
já nechcu nic zakládat, já chcu zarobit keš ;)
mrkvos
jebovia cesky pockajte si par rokov a budete si pestovat co chcete a kolko chcete vo svojom vlastnom state keby som zil v cechach tak si kludne zapalim speka na ulici v meste skuste prist na slovensko minule nas flojdi prehladavali a kamos im musel aj kokot ukazat ze ci nema nieco v slipoch u nas sa chovaju ludia akokeby to bol cisty heroin alebo co...
LordPepino
jo, az dodelam skolu tak valim pestovat to uz mam domluveny dlouho... zatim mi je 16 a mam pred sebou minimalne 3 roky skoly takze mam sanci ze se nejde nejaka dobra strana ve vlade a zlegalizuje to a nebo se prstehuju s par kamaradama do holandska a udelam coffee shop s vlastni pestirnou... vje to vlastne stejny jak udelat si restauraci v zahranici.. takovej trochu riska ale myslim ze by to mohlo tak na 80-95% vijit.. hlavne taky zalezi co za ty 3 roky bude... ale jinak do toho du urco alespon skusit nebo se tam nechat zamestnat(pochybuju ze me hned veznoum do coffeshopu ale treba na nejaky pomocny prace snad jo) ... takze asi tak.. podle me v tom problem neni... ja do toho po skole du
guerilla
Nesete se do NL, dyť probíhá globální oteplování a zanedlouho žádné NL nebude;) A když se sem budou hromadně Holanďané přesouvat, možná se změní legislativa:p:
jiris
no taky si myslim ze v tom holandu to bude fronta jako tehda na banany
(nebo to mozna berou jinak)
hele tak to skuste s tou seedbankou tady v cechach aspon dalsi prukopnici v tomhle state sic by o tom byly pobyhacky po soudech ale na druhou stranu.
slovensku nezavidim a nechapu.
pestovani jako zamestnani bych bral.Ani by nemuselo jit o velkovyrobu ganji v zahranici.
Klidne bych pestoval cokoliv jineho,kdyby se z toho dalo žít.Ale nevim co.Okrasne kere na zahrady?Nake stromky?Nebo hafo normalnich kytek co by sly klonovat a dodavat do kvetinarstvi?
Nebo to probrat s praxerem a tabak? :-)
jsou to takove myslenky,druha vec je uskutecnit.Zitra jdu na rani :D
Ci woe, nikdy bych nejel. Co nesnášim, tak jsou sklizně a následný se sraní s palicema - střihání :death:. Ještě jet stříhat palice do Holandska, uff. Navíc podobný téma tady už založil Expiry http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=29675 - this shit is real shit, kdyžtak se to téma může spojit, páč je to duplicita.
já jáá bych chtěl dělat tó :khurva jaxe to jmenuje: degustátora! :teef:
Masai_Mara
a) legalizace neproběhla nikde na světě, už se o tom tady psalo x krát. V NL je pouze TOLEROVÁNA ! To s tou U.K. je vážně úlet- myslet na legalizace na základě nějakého billboardu na busu, kterýmu si vlastně ani pořádně nerozuměl, achjo..
b) komunita okolo CS nikoho k sobě nepustí, o tom vím už své;-)když jsem byl na půlročním pracovním pobytu v NL, také jsem to zkoušel, a to už jsem za tu dobu i mluvil holandsky..
Expiry
V GB jsou jak seedshopy,tak i cofeeshopy->na busech byla reklama na legalni konopi....
dokktor
PM od kořínka, jehož kamarád se údajně nedávno vrátil ze seedbannky v NL:
citace:
hoja hej mel tu praci skucenou pres brachu ale reknu ti ze jestli umis anglicky aspon troche tak si tam praci najdes uplne vpoho ti muzu poslat mapku holandu a kde presne jsou seed banky a staci se poptat neni problem myslim ze by te vzali hodne sem se otom snim bavil a rikal ze hodne hledaji lidi ale potom jak budes usinat uvidis same semena pry je to tezka pakarna to prebirani ale ver tomu ze si dovezes skvele trofeje semena tam sou fakt kvalitni

tak co si o tom myslet?
Stoned_r41d3r
E- Fakt nejak neverim tomu, ze v GB funguji cofees... Mel bys pro to nejakej dukaz, krom toho, ze jsi videl autobus?!
Zkousel jsem uz tak nejak lehce googlit, ale nic co by tomu nasvedcovalo..

Dokk: :teef:
Takze oni si nejach kazdyho joudu co umi jen trochu anglicky hrabat se primo ve svejch fazolich? Nezda se mi, ze by na neco pro fetaky tak pritazlivyho jako prace s drogama nemeli dost vyjetcu z vlastni zeme a trebas nejakou tou praxi...
cuky
JA mam informace ze v GB maji povoleni pestovat 5kytek na hlavu. Rikal me to kamos co tam uz pres rok zije (konkretne v Derby). O cofee shopech nic nemluvil, takze si myslim ze tam bude pouze ta uleva moc si vypestovat 5rostlin konopi.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma