Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Celiakie - Klikni zde pro originální téma
Co?
tfuj, sem si kvůli tomu musel založit trýd abych se to jen naučil vyslovovat....:)

mno....
jde prý o nějakou genetickou nemoc trávicí soustavy....:ble: zapříčiněnou sníženou pohyblivostí nějakýho střeva následkem intolerance lepku (nejde vyloženě o alergii), což vyvolává podráždění toho střeva a tudíž horší nebo vyloženě špatné vstřebávání potravy....takže vlastně jíte a nejíte (jako já)....že třeba nepřiberete ať se děje co se děje a "žerete" jako kyselina....:D .....popis podobnej zhulenosti žejo?
Dlouhodobé užívání marihuany taky snižuje pohyblivost nějakého střeba...?

Neslyšeli jste někdy o tom, že by marihuana třeba mohla být spouštěč této nemoci?
Nemáte taky něco podobnýho třeba u známýho a tak?
Nedržíte někdo taky tuto lahůdkovou bezlepkovou dietku?


btw.
léčba: doživotní dieta ...bezlepková dieta (př. rohlík bezlepkovej stojí 8,-kč jeden)
diagnostika:
titrace ze séra (z krve) specifických protilátek a aj.

thx. za rady a tááák ;)
Peshmerga
Pokud potřebuješ nějaké podrobné informace o celiakii, pak si zajdi

na http://cs.wikipedia.org/wiki/Celiakie, pokud umíš anglicky pak stačí zajít na http://en.wikipedia.org/wiki/Celiac anebo si vygoogluj Celiac a najdeš hafo informací jak v angličtině, tak němčině a někdy i češtině.

Na té české stránce najdeš i webovou stránku na jeden klub v Brně, Klub Celiakie Brno. Lidé, kteří trpí celikakií mají obvykle ty nejlepší zdroje informací a jsou ochotni poradit. Pokud jde o vliv MJ na celiakii, nikde jsem o tom nečetl. S celiakií se člověk rodí (asi tak 1-2% lidí to má zakódováno v DNA) a začíná se to projevovat obvykle v dětství.
Co?
peshmerga: fakt mě nezajímaj informace z wikipedie :o a ani klub v brně mě moc nebere...asi tam moc lidí nehulí :mutant: ale snaha asi byla :D btw. má to i asi 5-10%procent dospělých, 60% bezpříznaků
ona
celiakie - trvala nesnasenlivost bilkoviny glutenu, ktery je v povrchni casti obilnych zrn. dochazi k poskozeni sliznice tenkeho streva, v patogenezi se uplatnuji imunitni mechanizmy a take primy toxicky vliv nekterych peptidu z glutenu. uvazuje se take o vlivu infekci, hlavne adenoviru.
sliznice streva se postupne ztencuje, klky se snizuji, muzou byt uplne vyhlazene, dochazi k ubytku enzymu nutnych k traveni. malabsorpce je tak zpusobena redukci vstrebavaci plochy a defektnim enzymatickym vybavenim enterocytu. u vetsiny nemocnych mizi projevy nemoci po vynechani glutenu z potravy.
nemoc muze vzniknout i v dospelosti. vznik je sice multifaktorialni, ale huleni se na nem s 99,5 % jistotou nepodili. stoprocentni neni v medicine nic.
Co? - zatím jsem nenašla nic o spojení marjánky s celiakií, zkusím se v případě neúspěchu zeptat některého doktora

myslím, že snad by marjánka s celiakií neměla přímo souviset, protože pokud soudím podle popisu nemoci na http://chicory.wz.cz/view.php?cisloclanku=2006030013 , asi by mi už někdo z lékařů dávno řekl, že když mám peptický vředy a tuším ještě něco, měla bych se s marjánkou klidnit - soudím coby laik
Co?
jj, jeďulko prosim pozeptej se popř.
ten odkaz je docela podobnej případ ;)
taky jsem si :D vydyndal gastroskopii, po 3-4letech, a všechny viděný vnitřnosti zevnitř jsou vcajku (gastroskopie rulezzz:z:) ....no zkusim tu trapnou dietu jak tam popisuje....týden alespoň a uvidím....třeba to bude stejný což by bylo asi lepší než kdyby to zabralo :(

:D ale co? pravděpodobnost je malá :frog:
co?: no, žeru jako kyselina a nepřibíram, takže asi stejně jako ty
co třeba že máš jinak postavenej metabolismus?
yara

Chtěl jsem se zeptat, zda někdo neví nebo nemá zkušenosti "která odrůda dokáže léčit Celiakii." - (nesnášenlivost lepku - ječmen, pšenice, žito, oves - které mohou být obsažené i v různých výrobcích např. kečup, zmrzlina apod.)

Žádný reference jsem nikde nenašel ani za pomoci překladače, pouze je zde zmiňována DŮLEŽITOST složek CB1 a CB2.

Jediným vodítkem pro mě může být "podobná" Crohnova nemoc, ale jistota, že daná odrůda umí léčit Celiakii zde nikde není.

Díky za blížší info.
yara
Unavuje vás bezlepková dieta? Zkuste konopnou alternativu!

http://www.czechfreepress.cz/konopi...lternativu.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma