Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Jak jsem neuvaril :) - Klikni zde pro originální téma
Hawk
Ahoj,

mozna ze existuje i dalsi blbec jako ja, takze pro jistotu uvadim svou "zkusenost" s varenim konopneho masla, aneb jak vyhodit material na 20 jointu .. :(
Davejte si bacha na teplotu. Pri ohrivani masla se vam totiz snadno stane (na rozdil od vareni napriklad polivky :), ze se teplota dostane do zavratnych vysin, i kdyz varite na mirnem ohni. Myslel jsem, ze takovych 150 C nebude vadit, ale kdovi kolik tam nakonec bylo (i plastova varecka je odvarena). Takze v jednom okamziku (asi po 5 minutach) me zacalo byt divne, ze z kastrolku se kouri jako z pekneho zapaleneho jointa .. prave se vaporizovalo THC :( .. i kdyz jsem to pak dost zchladil, vysledkem je pekne zelene maslo, absolutne neskodne. Chybami se clovek uci .. :)
mrfr
No, já mám takovej dojem, že THC se odpařuje při teplotě 180°C.
Ale nejsem si zas tak moc jistej.
Kyng
To bylo asi u večeře veselo :D
Tim
Zrejme nejvetsi moje chyba u vareni s konopim je predni degustace (jointem) modelu co tam sypu...
Pak se jako Hawk na to divam jak se to skvari a nemuzu se odlepit ze zidle, nebo natahnout ruku.
Je to holt nejvetsi chyba:) , ale uz vim jak na to; degustace rano a vareni odpoledne. Nacoz nasleduje dalsi degustace ovsem! jiz upyplaneho sousta. ;D

Drevenym vareckam zdar!
konart
Já připravuji máslo takto:
Přivedu do varu cca 1l vody (v papiňáku), potom přidám 2 kostky másla, až se rozpustí tak přidám rozumné množství trávy (cca 8-10dkg nadrcené), zamíchám a nechám vařit 2 hodiny. Zelenohnědý materíál scedím přes plátno, a až zchladne tak seberu máslo, které je na vrchu (voda je těžší, je dole) a hnusnou vodu vyliju. Máslo dám do ledničky uležet. Máslo je světle zelené, lahodné a jemné chuti, mimo jiné i dost silné. S vodou jsem ho nikdy nepřipálil.
Ondrash
tak to nevim jak to děláte, ale při vaření byl všude smrad jak kdyby tam chcíplo dvacet zhulených hipisáků... vyslédné máslo byl blivajs největší, bylo sice světle zelené, s odstínem možná trochu do žluta..
byl problém pozřít housku, teďka když jenom otevřu sklinku s máslem, žaludek začíná tancovat čtverylku, tak nevím nevím, ale možná to byl tím nekvalitním materiálem...

možná kdybych použil kvalitních paliček, dopadlo by to jinak.. :)

konart
To: Homolka
Jo, zkusím to vyvařit nejdřív ve vodě. Určitě je to lepší. K4Y

To: Ondrash
Dávám tam kvalitní máslo - tu tvrdou kostku. Jo, někdy to při vaření voní tak intenzivně že to až smrdí. Mě to nevadí ale žena je jiného názoru. Jo a máslo dávám do cukrovinek, koláčků, buchet apod., nejím chleba nebo housku s konopným máslem, není to nic moc.

Tak dobrou chuť a díky za K.
torhorc
Nieco podobne som stvaral aj ja, len som sa rozhodol pre tento rok skusit olej :-( Nadrvenu travu som nechal vymocit cca 24 hod vo vode. Potom som ju dva krat po pol hodine varil vo vode. Potom som ju dobre vyzmykal a hodil varit do cisteho rastlinneho oleja. Strasne to bublalo a sycalo (voda v trave), po pol hodinke nastal klud a ja som zistil ze som tam tu travu ufritoval :-((( Nemusim nikomu vysvetlovat ako chuti spaleny olej s dost silnou aromou konope (skor chlorofilu).

Rada od kamosa: Varit presne tak ako som uviedol len zmiesat vodu z olejom. Potom by to malo byt v poho. Na rozdiel od masla, ktore ztuhne sa olej horsie oddeluje od vody. Treba ho odsat nejakou hadickou z hladiny vody.
viridis
Tak si taky prihreju svoje maslicko:
Do vetsiho hrnce, tak 4-5 l volne nasypu na cucky rozsmidlane listi + zbytky z minula (viz *) a preliju varici vodou. Zakryju poklickou a necham 15 min. stat. Zelenou, hnusne smrdici vodu vyliju. Preliju varici vodou, zakryju poklickou a necham 15 min. stat.... to vsechno opakuju nejmene 3 az 4 krat - dokud se neztrati zelena barva a nechutny oder. Kdyz mam cas a velmi dobrou naladu, klidne to parim i osm krat - coz znamena, ze to trva tak 2 az 3 hodky - vzdycky se jeden do tech intervalu netrefi.
Mezitim mam na panvi - pouzivam wok - maslo a lehce ho prihrivam - tvorici se penu sbiram derovanou velkou lzici, tedy dokud se pena tvori, pak zahrivani prerusim.
Pak priliju vodu k listimu a pridam maslo, nebo lepe receno tuk z masla. Snazim se to nacasovat tak, aby maslo bylo jeste horky a moh' jsem tu panev rovnou tou horkou vodou, co pridavam k listi, vyplachnout.
Smes varim nejmene dve hodiny, na vodni lazni, at to nevybubla a nepripali se. (cim dyl se vari, tim lip - pred mesicem jsem mel mlicko, vareny na dvakrat, celkem 11 hodin - to bylo brutalni psycho, mnam!) Je dobre to furt michat, protoze maslo vykazuje tendenci se shromazdovat nahore a na to, ze ma extrahovat dobroty z listi, klidne kasle. Posledni pulhodinu uz nemicham, at maslo pokud mozno vyplave nahoru, jen to listi obcas zmacknu stouchadlem na brambory, necht se maslo z listi trochu vymacka.
Vysledny produkt precedim pres hadr, ale nejdriv posbiram lzici z povrchu tolik tuku, kolik jen jde - trochu vody neni na zavadu. Vymackany listi vrazim zpatky do hrnce a varim jeste chvili na primem ohni - tak pul hodinky; ted ovsem micham jen chvilku na zacatku varu. Z hmoty se jeste uvolni zbytky masla, ktere uz nesly vymackat. Ke slovu prichazi opet bramborove stouchadlo. Znova precedit, pridat k prvni varce, vychladit a sup s tim do lednicky.
Po ztuhnuti maslovou vrstvu nahore sebrat a na panvi pomalu zahrivat, az se vypari ulpela voda, ale opatrne, at se to nespali a nezasmradne. Kapku to pak jeste presmahnu, ale jen tak, at se to nezacne prepalovat.
Chci-li maslo super extra, pak do (temer) zaverecneho smazeni pridam jeste prach z palic - maslo pak ziska tu pravou silu. V takovem pripade to jeste prihreju znovu, ted uz v mensim, ale vyssim hrnci opet na vodni lazni tak hodinku, dve (ted jiz bez vody). Jestli vadi ten prach, lze znovu prefiltrovat, ale to jsem moc nedelal - asi tam jeste dost zadoucich latek zbyva (*je dobre to pak schovat na pristi vareni do prvniho kroku - viz vyse). Pro posledni procisteni lze jeste pridat tak trojnasobek vody a za staleho michani povarit na ohni - znacna cast palicoprachu pak prejde do vody a maslo se trochu (dost) vycisti.
Maslo se pak po mirnem vystydnuti slije do krabky, nebo se z nej rovnou pece. Jako maslo na mazani uz neni moc pouzitelne, neb se blbe maze - je o hodne tuzsi, nez puvodne - pripomina spis ztuzeny pokrmovy tuk, ani ta barva neni nikterak vyrazna, je-li na zacatku dukladne spareno.
Kdo se chce vyhnout pocatecnimu cisteni masla, muze klidne pouzit 100% pokrmovy tuk nebo olej.

Trva to sice dost dlouho, je s tim desna otrava a spousta bordelu po kuchyni, ale vysledek je znicujici - zkousejte opatrne, lehky naznak se objevi tak za pul az 3/4 hodinky, podle poziteho mnozstvi, hmotnosti pozivajiciho subjektu a jeho uvyklosti, ale klidne se zesiluje pet i vice hodin a uz se s tim neda nic moc delat, ani piracetam spolu s hojnym kourenim doutniku a/nebo cigaret, coz mi normalne pomaha event. prilis silne ucinky kontrolovat, tentokrat selhava. Poprve jsem mel par hodin strach se pohnout, aby na me nespadl okolni prostor ;) - blby bylo, ze mi asi po dvou hodinach doslo piti....

Preji vam dobrou chut ! :sun:
Vysmátá cyklistka
Pánové, vy mi tady děláte strašný chutě! :D
Hned bych ty vaše máslovky drobátko vochutnala, jen tak na špičku jazyku...
To se teda musí nechat, že jste skutečný kuchtíci, včetně tady kutila Tima.
Sklídíte můj ženský obdiv, tohle je vážně úžasný!
Tak ať vám šmakuje, šéfkuchaři!
:slizoun:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma